11/11/2009 00:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πρώτες 30 ημέρες του νέου ΠΑΣΟΚ: από δω παν κι οι άλλοιΈνας μήνας και κάτι ημέρες συμπληρώθηκαν από τη μεγαλειώδη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Μια νίκη που εν πολλοίς οφείλεται στο «άφθαρτο» προφίλ με το οποίο έντυσε το μελλοντικό  κυβερνητικό του σχήμα ο Γιώργος. Πολλοί πίστεψαν πως ο ήπιος χαρακτήρας του, το πολιτικό του γονίδιο, και οι γνωστές αποφάσεις του για ρήξεις με το παλιό κόμμα ή για την ανάδειξη νέων προσώπων, θα ήταν μια σαφής εγγύηση για ένα πραγματικά νέου είδους κυβερνητικό και πολιτικό σχήμα. Ο κόσμος άλλωστε έχει βαρεθεί προ πολλού τις παλαιοκομματικές τακτικές και τα παραδοσιακά κομματικά στελέχη, που αν μη τι άλλο, έχουν ταυτιστεί με άλλων εποχών νοοτροπίες και συμπεριφορές. Βδελυρές. Και έτσι λοιπόν, ο κόσμος ψήφισε ΠΑΣΟΚ, με δυο χέρια, δίνοντάς του ένα πρωτοφανές προβάδισμα 10 και πλέον  ποσοστιαίων μονάδων.

Και ήρθαν οι πρώτες ημέρες, και όντως μπήκαν νέα πρόσωπα στη κυβέρνηση…. Η Μπιρμπίλη, η Γκερέκου, και δεν θυμάμαι ποιοι άλλοι. Με εξαίρεση το υπουργείο Μεταφορών, που μετονομάσθηκε βεβαίως βεβαίως,  στο οποίο τοποθετήθηκαν καραμπινάτοι παλαιοπασόκοι, όλα τα άλλα υπουργεία στελεχώθηκαν με ένα τουλάχιστον από τα λεγόμενα νέα και   «άφθαρτα» πρόσωπα. 

Στη συνέχεια ήρθε και η διαδικτυακή πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων για θέσεις Γενικών Γραμματέων και διοικητών κλπ. Και ο κόσμος αναθάρρησε και πάλι. Και δώστου online βιογραφικά κατά χιλιάδες, και δώστου φήμες για επιλογή των αρίστων και όχι των αρεστών, και δώστου πληροφορίες  για την ενδελεχή διερεύνηση των επιλογών, μεταξύ χιλιάδων κατόχων διδακτορικών κλπ. σε σημείο που άρχισα να αισθάνομαι λίγος… μη διαθέτοντας τουλάχιστον 2 Ph.D. και εγώ. Δεν βαριέσαι σκέφτηκα, τουλάχιστον τα υπουργεία θα εποπτεύονται τώρα από αξιοκρατικά επιλεγμένους τεχνοκράτες. Κάτι από «Πολιτεία» του Πλάτωνα δηλαδή…

Εσύ μου λές; Πάρε τον θεολόγο Χάρη Τσιώκα στο Μεταφορών, νάχεις να πορεύεσαι. Πάρε και τον συνεργάτη της γυναίκας του υπουργού στο Δικαιοσύνης, πάρε και τη συνεργάτιδα του Χριστοφοράκου, πάρε και τη νέα Ρεπούση στο Παιδείας πάρε νάχεις…. κι` από δω πάν κι` άλλοι. Αυτά όσον αφορά στα νέα πρόσωπα. Όσον αφορά στα της οικονομίας; Εκεί και αν δεν ανέκρουσαν πρύμναν. Όσο για τον Γιώργο; Άφαντος. Μην τον είδατε μην τον απαντήσατε. Αλλά δεν λέω, μένουν ακόμη 65 περίπου ημέρες για να συμπληρωθούν οι 100, όπως άλλωστε υποσχέθηκε. Έως τότε; Υπομονή.

 Strange Attractor

 ΥΓ.  Είχαν γραφτεί αυτές οι λέξεις όταν το ΑΠΕ-ΜΠΕ μας πληροφόρησε ότι άρτι αφιχθείς από το Βερολίνο, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους ομολόγους από όλο τον Κόσμο, ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο για να τους τραβήξει τ΄ αυτιά που καθυστερούν την υλοποίηση του προγράμματος των 100 πρώτων ημερών του Τετάρτου Δρόμου προς τον Σοσιαλισμό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Gagarin avatar
  Gagarin 11/11/2009 00:13:20

  OTE,ΟΣΕ, τηλεοπτικές συχνότητες, Ολυμπιακή, αεροδρόμια, FIR, δίκτυα, επικοινωνίες, μηχανολογικό, ΕΘΥΛ,ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ κτλ όλα αυτά χρειάζονται ισχυρή τεχνογνωσία και κατάρτιση ή απλώς προσευχές. Ο ΓΑΠ επέλεξε το δεύτερο στο πρόσωπο του νέου Γ.Γ στο υπ.υποδομών,μεταφορών και δικτύων. Αμήν και αληλούϊα. Μεγάλη η χάρις του.

 2. giankoulas avatar
  giankoulas 11/11/2009 00:36:57

  Ki enas ufipourgos oikonomias xoris ptuxio, kai mia eidiki submoulos epi proupologismou foititria, kai mia ufipourgos oikonomias ..eleos. Apo tin kommatokratia tis ND sto..keno.

 3. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 11/11/2009 00:50:09

  Άντε βρέ να τον δούμε και ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ. Στα προβλήματα της Ελλάδας θα κολώσει ο μεγάλος ηγέτης του διεθνούς σοσιαλισμού!!!
  Όχι μόνο θα τα λύσει. ΘΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ!!!!!


  ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

  ή μάλλον ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ!!!!!

  • Λέλος avatar
   Λέλος @ ΠΕΤΡΟΣ 12/11/2009 02:25:09

   μια και ειπες θεός, θυμήθηκα και τον θεολόγο Γ.Γ στο υπουργείο μεταφορών. πόσα διδακτορικά έχει; Πάει καλά ο παπανδρέου;

 4. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 11/11/2009 02:42:11

  Στρουμφοπάρτι!

 5. Swell avatar
  Swell 11/11/2009 07:42:39

  Στις ρήξεις με το παλιό κόμμα εντάσσεται και η υποψηφιότητα του "κυρίου" Παναγιωτακόπουλου για τη θέση του γραμματέα;

 6. Qwerty avatar
  Qwerty 11/11/2009 08:02:10

  Δε μου λετε ρε παιδιά: Αυτή η Γενική Γραμματέας του Υπ. Περιβάλλοντος, η Μαρία Καλτσά, δεν ήταν / είναι μέλος του ΔΣ της μεγαλοκατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΡΝΑ;
  Διαβάστε εδώ που τα έχουν γράψει για να μην τα ξαναγράφω:
  http://taxalia.blogspot.com/2009/11/blog-post_5441.html

 7. tiramola avatar
  tiramola 11/11/2009 08:37:07

  Πολύ αυστηρός κριτής είσαι strange και καλά κάνεις , έτσι πρέπει να είμαστε για όλους...
  Αλλά να γράφεις ανακρίβιες για μπούγιο δεν νομίζω ότι είναι πρέπον και χαρακτηριστικό ενός αντικειμενικού παρατηρηρητή...
  Για τον θεολόγο στο μεταφορών ας πούμε ότι κάπου δεν κολλάει.
  Αλλά τα περί συνεργάτιδας του Χριστοφοράκου και συνεργάτη της γυναίκας του υπουργού διακαιοσύνης τι τα ήθελες αφού έχουν δωθεί απαντήσεις συγκεκριμένες?
  Τα περί οικονομίας που ανέκρουσαν πρύμναν που τα είδες?
  Εγώ δεν θα μιλήσω ούτε για το μπορδέλο που άφησε πίσω του το "δυνατό χαρτί της παράταξης" και που υποστηρίχτηκε με πάθος προεκλογικά και από την παρούσα ιστοσελίδα ούτε θα αρχίσω να θυμάμαι τα πεπραγμένα Ζαχόπουλου , Χριστοφορίδη και λοιπών κομματόσκυλων που με τις πράξεις τους οδήγησαν στη σημερινή διάλυση...
  Εν πάσει περιπτώσει έχουμε καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την ιστοσελίδα δεν έχει μέλλον και είναι το κόκκινο πανί για τους αριστεροδεξιούς και πρώην διεθνιστές μαρξιστές που εσχάτως εμφανίζονται υπερπατριώτες.
  ...
  Θα περιμένω την ανάλυση σου πάντως για την μέχρι χθες "ιδεολογική" στάση Σαμαρά της συσπείρωσης των πληγωμένων στην καρδιά ΝΔκρατών που μέσα σε μία μέρα λόγω υποστήριξης από τον κύριο τίποτα μετετράπει σε "αμφίπλευρη διεύρυνση"...

  Αλλά είπαμε από κωλοτούμπες άλλο τίποτα...

  • Lalakis avatar
   Lalakis @ tiramola 11/11/2009 08:58:30

   Γιατί θα πρέπει κάθε φορά που γίνεται κριτική σε κάποιο κόμμα να ανασύρουμε τα στραβά και του άλλου; Κάθε τι στο καιρό του. Τώρα κρινεται το νέο ΠΑΣΟΚ των άριστων. Θεολόγων και μη. Πάντως ρε τιραμόλα, αυτό με τον Τσιώκα παρα είναι χοντρό. Το είδες το βιντεάκι που κυκλοφορεί με τα κατορθώματα του σε δρομο της συμπρωτευουσας; Χριστιανικό ηθος;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Lalakis 11/11/2009 14:39:54

    Το βιντεάκι το είδα και δείχνει μια συμπεριφορά τέτοια, που αν το έβλεπε ο ΓΑΠ, θα τον έστελνε αμέσως σπίτι του, η σε κανένα ξωκκλήσι να διαβαστεί.

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/11/2009 08:55:44

  ποιος "τραβαει" απο το 30 ?? εεεε ??????

  Νωρις αλλαζει ο χρονος φετος και με ταραμαδες. !! καλο ? χαχαχα


  ΠΠ

 9. anetos avatar
  anetos 11/11/2009 09:27:16

  Ναι αλλά ακόμη δεν πήρε θέση ο Ηρακλείδης και ο Βαλιανατος σαν σύμβουλοι στο Υπεξ.....

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 11/11/2009 10:17:36

  δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει πολλές ευχάριστες επιλογές... θα μου πείτε τι ήθελαν και βγήκαν κυβέρνηση... θα σας πω ότι με τον προηγούμενο δεν πήγαινε άλλο (γιατί δεν πήγαινε άλλο θα το πει η Ιστορία μετά 200 χρόνια). Δεν βλέπω πώς θα αντέξουν οι σημερινοί χωρίς απίθανη φθορά, τα νουμερα είναι αμείλικτα και το διεθνές περιβάλλον ζόρικο. Τους και μας λυπάμαι...

  και, με συγχωρείτε, ποιός σοβαρός, πραγματικά σοβαρός, πάει με τέτοια κατάσταση να αναλάβει ο,τιδήποτε; Έχει καννα-δύο σοβαρούς μέσα ο μπαξές (μερικούς δεν τους συμπαθείτε, το ξέρω) και ούτε ψύλλος στον κόρφο τους

 11. Βιογόνος avatar
  Βιογόνος 11/11/2009 13:54:15

  Η κα Θάλεια Δραγώνα τοποθετήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων (στο υπουργείο Παιδείας).
  Η κ.Θ. Δραγώνα -πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ με το ψηφοδέλτιο επικρατείας, σύμβουλος σήμερα του κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με τη μετανάστευση είναι και καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει μάλιστα το εξής ....προνόμιο. Είναι Πανεπιστημιακή καθηγήτρια χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών (πτυχίο)!!!
  Το μόνο που διαθέτει (όπως αναφέρουν και παλαιότερα δημοσιεύματα) είναι κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree!!! Για να ξεπεραστεί το ....πρόβλημα (sic!) και να αναγνωριστεί το διδακτορικό της σε κάποιο ίδρυμα του εξωτερικού , το ΔΙΚΑΤΣΑ είχε καταφύγει στην... διασταλτική ερμηνεία!
  Η ίδια «μεθόδευση»(αυτό που ο απλός πολίτης ονομάζει νομιμοποιημένη κομπίνα), της… διασταλτικής ερμηνείας δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να εκλεγεί καθηγήτρια και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μια και δεν διαθέτει βασικό τίτλο σπουδών!

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ Βιογόνος 12/11/2009 02:22:36

   Και που να δεις τις ΄Νεο-Οθωμανικές ΄αποψεις της..
   Ετοιμάστε πορτραίτα τού Κεμάλ για την 25η Μαρτίου.
   Με την κολλητή της την Φραγκουδάκη έχουν αλωνίσει χρόοονια στην θράκη..
   Ο Ντεντέ είναι σαφώς πιό φιλελληνας.

 12. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 11/11/2009 15:20:42

  Σημερα στην εκπομπη του Μπαμπη Παπαπαναγιωτου στον ΘΕΜΑ ΡΑΔΙΟ, ο υπουργος Χ.Καστανιδης, σε ερωτηση αν ειναι ευχαριστημενος απο το εργο της κυβερνησης μεχρι τωρα, απαντησε:Παραλαβαμε ενα διαλυμενο κρατος.Στο υπουργειο μου ακομα και τα κομπιουτερ ειχαν παρει.Δεν ειχαμε να δουλεψουμε..
  Ηθελα να ρωτησω ποσο αφελεις ή μακακες μας θεωρουν οι πολιτικοι μας;
  Ειναι δυνατον να πιστεψουμε αυτες τις κουβεντες περι διαλυμενου κρατους;
  Ο Κωνσταντινος Καραμανλης οταν μιλουσε περι παραλαβης διαλυμενου κρατους απο τη χουντα το 1974 ειχε δικιο.Αλλα να λεει τετοια κουβεντα και ο Καστανιδης ε αυτο παει πολυ.Μας δειχνει ποσο επικινδυνα λογια πεταει με ευκολια η πολιτικη ηγεσια.
  Βεβαια εδω ειμαστε και θα το δειτε, οταν συμπληρωθουν οι 100 πρωτες μερες,καποια φιλοκυβερνητικη εφημεριδα θα εχει αφιερωμα στο σαλονι της με τον ΓΑΠ να λεει για τις δυσκολιες που αντιμετωπισε , την κρισιμοτητα της καταστασης,τις πιεσεις που δεχτηκε και αλλα παραμυθια για να χτιστει ο μυθος οτι παντα η δεξια αφηνει χαος που το Πασοκ καλειται να μαζεψει.
  Παντα τα ιδια εκαναν.Απο το 1922 εως σημερα.

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 11/11/2009 15:44:00

   Για το εργο ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ διαβαζετε καθημερινα την στηλη ΓΝΩΜΗ του Α.ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ στο ΒΗΜΑ,οπου συχνα πυκνα κανει αναφορες στο πως ο Ανδρεας εσωσε τη χωρα το 1993,αλλα υπαρχει και σχετικη βιβλιογραφια για το θεμα οπως π.χ οι 100 πρωτες μερες του 1981, του Σ.Ψυχαρη κ.α

 13. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/11/2009 15:37:47

  Και το 1996 νομίζω δήλωσαν πως είχαν παραλάβει χάος από τους προηγούμενους... τους εαυτούς τους!

 14. o aristos avatar
  o aristos 11/11/2009 15:54:48

  Για να ευθυμίσουμε και λίγο.

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!!
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ.
  Δείτε την φωτογραφία στο πιο κάτω Link.

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_4819.html

 15. kwstas avatar
  kwstas 11/11/2009 16:54:33

  εχετε κουρασει με τουσ γενικους εγω εναν γενικο θυμαμε απο την νεα δημοκρατια ζαχοπουλος απλα....θα χαρω να πειτε και για αλλους και τα προσοντα τους κλπ κλπ πιστευει κανεις οτι το προβλημα στην χωρα ειναι οι γενικοι για ονομα του θεου και του αθεου...

 16. Σπύρος avatar
  Σπύρος 12/11/2009 02:20:34

  Εγινε Γραμματεας τού Υπουργειου παιδειας η Θαλεια Δραγώνα ...
  Επιτέλους ο Σόρος δικαιώνεται.......
  Απο τού χρονου ετοιμαστείτε να διδάσκονται στα παιδιά τά ΄περί αχαριστιας τών ελληνων απέναντι στην ανεκτικη οθωμανική αυτοκρατορία΄,τά ΄περί μή-γενοκτονιας τών Ποντίων΄και ολα τά ομορφα τού κύκλου τών Λιακορεπούσηδων...

  Μπραβογιώργο αντε να μην μεινει τιποτα απο Ιστορία..Φτιάξτε μιά καινούρια και βάλτε την Ελλάδα να συνορευει με το Λιχτενστάϊν..

  Α και η συνεργάτις τής Δραγώνα,Αννα Φραγκουδάκη σε πολλά projects αμφισβητούσε πώς ο Κεμάλ έβαλε την φωτιά στη Σμύρνη ...Aυτή είναι ικανή να απαγορέψει και τον Κάλβο και τον Σολωμό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.