#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2010 12:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πρόωρες εκλογές θα είναι οι πιο διλημματικές της μεταπολίτευσηςΟι πιο διλημματικές εκλογές και ίσως οι πλέον κρίσιμες μεταπολεμικά θα είναι οι πρόωρες εκλογές, εφόσον ο Γ. Παπανδρέου αποφασίσει να πάει σ’ αυτές. Πάντως, πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Και από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού και έπειτα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατ’ αρχάς το εκβιαστικό δίλημμα «με ψηφίζετε ή χάος» μπορεί να συσπείρωσε το ΠΑΣΟΚ εν μέρει, δεν κατάφερε όμως να πείσει τον κόσμο που πάει συντεταγμένα προς το αντιμνημονιακό μπλοκ, να αλλάξει ρότα. Ο περισσότερος κόσμος δεν πείσθηκε από τις αιτιάσεις του πρωθυπουργού, ούτε από το καθεστώς τρόμου ότι αν γίνουν εκλογές θα διαλυθεί η χώρα. Ετσι κι αλλιώς βλέπει ότι το ενδεχόμενο ελεγχόμενης πτώχευσης είναι πιθανό σενάριο είτε αλλάξει η κυβέρνηση είτε όχι.

Κατά δεύτερο, οι πιέσεις από το εξωτερικό στον Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, είναι ασφυκτικές. Οι αγορές τον «μαύρισαν» ανεβάζοντας σε 48 ώρες τα spreads πάνω από τις 800 μονάδες. Το Χρηματιστήριο βούτηξε ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη δεν είναι καλά παρά τις αιματηρές προσπάθειες. Δημοσίευμα των New York Times επισημαίνει ότι η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού για το 2010 μπορεί να αγγίξει το 8,9%, κάτι που αποδίδεται στην υστέρηση των φορολογικών εσόδων. «Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο στο πρόγραμμα λιτότητας, περικόπτοντας τις δαπάνες κατά 11% από την αρχή του χρόνου μέχρι το Σεπτέμβριο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Αλλά τα έσοδα, τα οποία είναι πάντα δύσκολο να ενισχυθούν σε μια οικονομία που έχει άσχημο ιστορικό στο φοροεισπρακτικό της σύστημα,» έχουν χτυπηθεί από την ύφεση, αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times. Δηλαδή δεν επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε τεθεί.

«Εξαφανίστηκε» ο Παπακωνσταντίνου

Το γεγονός ότι τίποτε δεν πάει καλά στην οικονομία είναι ότι έχει «εξαφανιστεί» τις τελευταίες ημέρες ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος χρεώνεται και τις αποτυχίες της οικονομικής πολιτικής. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ανασφάλειας, έρχονται οι αγορές να ζητήσουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλιώς θα υπάρξουν επιπτώσεις.

Το όλο κλίμα «μυρίζει» έντονα προεκλογική περίοδο, όχι όμως για τις δημοτικές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το δημοσίευμα των Νέων του Σαββατοκύριακου που βάζει κάτω όλα τα πιθανά σενάρια εκλογών. Λέει λοιπόν ότι αν δεν ψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο τότε ο Γ. Παπανδρέου θα πάει σε εκλογές στις 5 ή 12 Δεκεμβρίου χωρίς να αποκλείεται η αναβολή του β’ γύρου των δημοτικών ώστε να προκηρυχθούν «διπλές» εκλογές.

Βεβαίως, το δημοσίευμα μπορεί να παίζει ρόλο «Δούρειου Ιππου», σκόπιμα δηλαδή να διαρρέεται το σενάριο ώστε να φοβηθούν οι Ελληνες που δε θέλουν εθνικές εκλογές και να ψηφίσουν τους «πράσινους» υποψηφίους.

Ουσιαστικά η απόφαση του Παπανδρέου θα κριθεί στις 7 Νοεμβρίου όταν θα πάρει στα χέρια τους τα αποτελέσματα, κυρίως της περιφέρειας Αττικής αλλά και άλλες κατά δεύτερο λόγο όπως της Πελοποννήσου. Όμως, η Αττική, λόγω των πολλών ψηφοφόρων και με πιθανή πρωτιά του Γ. Δημαρά, θα δώσει το μήνυμα της αντιμνημονιακής ψήφους που φοβάται το ΠΑΣΟΚ. Θα θεωρηθεί αποδοκιμασία της κυβερνητικής πολιτικής και επομένως ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ανανέωση της λαϊκής εντολής βάζοντας μια σειρά από διλήμματα όπως: Εμείς,ή το οικονομικό χάος, Μνημόνιο, ή δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις κ.λπ.

Τι θα κάνει, όμως, η ΝΔ είναι το ερώτημα. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να τονίσει πώς είτε με εκλογές και ανανέωση της θητείας του ΠΑΣΟΚ είτε χωρίς αυτές η ελεγχόμενη πτώχευση έχει δρομολογηθεί.

Να διαφοροποιηθεί λέγοντας ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με την Τρόϊκα και φυσικά να καταθέσει προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που δεν τολμά το ΠΑΣΟΚ.

Και δύο μικρές λεπτομέρειες. Αν γίνουν εθνικές εκλογές θα γίνουν με το νόμο Παυλόπουλου σύμφωνα με τον οποίο ο νικητής, έστω και με μια ψήφο παίρνει μπόνους 50 έδρες.

Επίσης, αν γίνουν πρώρες, επειδή δεν έχει παρέλθει το 18μηνο από πέρυσι τον Οκτώβριο, θα γίνουν με λίστα κι όχι με σταυρό.

Κοντός ψαλμός αλληλούια ή Κυριακή κοντή γιορτή που λέει ο λαός.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. bromoskylo avatar
  bromoskylo 31/10/2010 13:22:21

  Oι εκλογές έπρεπε να γίνουν μαζί με τις περιφερειακές. Να μην πω το Νοέμβριο του 2009, όταν υποτίθεται, η κυβέρνηση ΓΑΠ διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα.

 2. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 31/10/2010 14:24:23

  Οι βουλευτικές εκλογές συμφέρουν στον λαό. Οχι στα κόμματα και στο σύστημα. Οσο πιο συχνά εκφράζει ο λαός την άποψή του, τόσο το καλύτερο. Τι θέλουμε δηλαδή; Να μας ρωτάνε μια φορά στα 4 χρόνια;

  Στο κάτω κάτω, με τα μυαλά που κουβαλάνε οι ηγεσίες των κομμάτων, και που μας φέρανε ως εδώ, μόλις κοντεύουν εκλογές, αρχίζουν τις παροχές και τα ταξίματα και τις ελαφρύνσεις.

  Δεν έχουμε να χάσουμε από τις εκλογές ως λαός. Μόνο να κερδίσουμε.

  Μπορούμε να κάνουμε την προεκλογική περίοδο θέατρο συζητήσεων για την διαφθορά, τον δανεισμό και την δημοκρατία; Για τις εργατικές κατακτήσεις που μας πήραν πίσω; Για τις συντάξεις; Για το ΦΠΑ, το Μνημόνιο και την απόδοση των μέτρων του Μνημονίου;

  Μπορούμε να απαιτήσουμε θεσμικές αλλαγές ώστε να αρχίσει το πολίτευμά μας να μοιάζει κάπως με δημοκρατία;

  Εξάλλου, όπως το πάνε τα δυο μεγάλα κόμματα, το ένα που έφερε το Μνημόνιο και το άλλο που δεν θέλει να το “σουτάρει” την επομένη που θα γίνει κυβέρνηση, και που και τα δυο συμφωνούν πως ο λαός πρέπει να πληρώνει τον λογαριασμό, θα μπούμε σε περίοδο όπου θα έχουμε ΣΥΧΝΑ εκλογές.

  Ας αρχίσουμε να το συνηθίζουμε.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • man8os avatar
   man8os @ Θραξ Αναρμόδιος 31/10/2010 17:15:40

   Ακομη ενας λογος να παμε να ψηφισουμε.
   Να μην απεχει κανενας.

 3. Orestios avatar
  Orestios 31/10/2010 14:27:28

  Το δίλημμα δεν υπάρχει.
  Η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 50 ετών πρέπει να ξεκουμπιστεί.

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 31/10/2010 15:01:25

  Απαιτούν εκλογές κάθε τρίμηνο

  Επιστολή – ανακοίνωση εξέδωσαν οι μικροπωλητές Ελλάδος κατακρίνοντας με τον δικό τους τρόπο τις προεκλογικές επισκέψεις των υποψηφίων στις λαϊκές αγορές.

  Διαβάστε την λαχταριστή ανακοίνωση των μικροπωλητών

  ΠΡΟΣ: Κάθε υγιώς σκεπτόμενο Έλληνα

  Θέμα: <>

  Διότι:

  Τα παζάρια(όπου και εργαζόμαστε) αποτελούν πόλο έλξης όλων των ενδιαφερόμενων υποψήφιων για τις εκλογές, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου!!

  Οι λόγοι απαίτησης:

  ~Είναι χαρά μας να βλέπουμε ανθρώπους καλοξυρισμένους, με την ακριβή τους κολόνια, με τα κοστούμια Αrmani και τα καλογυαλισμένα παπούτσια twins να γίνονται ένα με εμάς και να κυλιούνται στην κυριολεξία <>, ανάμεσα στους πάγκους και τη πραμάτεια μας.

  ~Είναι χαρά μας να τους βλέπουμε να μοιράζουν τα φυλλάδιά τους στην κυριολεξία <>, να σκύβουν να σε φιλούν και να ενδιαφέρονται (χα-χα!!) για την δουλειά μας.

  ~Είναι χαρά μας να τους βλέπουμε να <> ψήφους, από ανθρώπους σας εμάς που ζούμε στην κυριολεξία και επιβιώνουμε στην ύπαιθρο και να μας σφίγγουν τα ιδρωμένα χέρια μας, λες και είμαστε ο σωτήρας τους!!

  ~Είναι χαρά μας να τους βλέπουμε όλους αυτούς, να πηγαίνουν στην καντίνα του παζαριού και να τρώνε <> λες και είναι το καλύτερο έδεσμα του κόσμου και ασυνήθιστοι γαρ να γεμίζουν όλο λαδιές τα ριγέ και ακριβά τους πουκάμισα.

  Λυπούμαστε

  όταν τους βλέπουμε να <> κάποια πράγματα από αυτά που εμπορευόμαστε και να βάζουν την προσωπική τους ασφάλεια να τους <> και λυπούμαστε που πάντα όλοι τους, ξεχνάνε να μας πληρώσουν.

  ~Μας χαροποιεί όμως το γεγονός πως μετά την ταλαιπωρία περιήγησης στους χώρους του παζαριού οι <> μας πολιτικοί φεύγουν με τα κοστούμια Αrmani τσαλακωμένα, τα παπούτσια twins σκονισμένα και αντί για κολόνια Boss, ευωδιάζουν από την τσίκνα του σουβλακιού.

  Να γιατί θέλουμε εκλογές κάθε 3μηνο!!

  Γιατί μόνο τότε μας σφίγγουν τα ιδρωμένα χέρια μας, μας ρωτούν για τα παιδιά μας, για τις συνθήκες επιβίωσής μας

  Γιατί μόνο τότε μας θυμούνται……

  Για όλους τους πιο πάνω σοβαρούς λόγους και

  Εμείς πάντα ..θα τους θυμόμαστε

  Γραμματεία Συνδικάτου Μικροπωλητών Ελλάδος
  --------------------------------------

  Από http://www.spnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1311:l-3-r&catid=4:local&Itemid=44

  Θραξ Αναρμόδιος

 5. Μακκις Friss Τσιαβόλο avatar
  Μακκις Friss Τσιαβόλο 31/10/2010 16:21:11

  Το σύστημα που αποκομίζει κέρδος απο το εσωτερικό κατεστημένο (= ολοι οσοι θελουν να ζουν καλά εις βάρος της κοινωνίας. απο τα ΜΜΕ μεχρι το "βαθύ Πασοκ") στην Ελλάδα ειναι τσατισμένοι με τις ανοησίες του ΓΑΠ.

  Εαν δεν πάνε καλά τα πράγματα στις διοικητικές εκλογές, κινδυνεύουν να πεταχτούν Αμεσα και Απότομα ΕΞΩ απο τα πράγματα.

  Το χειρωτερο για αυτούς ειναι οτι σε τόσο σύντομο χρονο που "διοικει" ο ΓΑΟ, δεν πρόλαβαν να ΦΑΝΕ. Η χασούρα τους ειναι μεγάλη.

 6. politis avatar
  politis 31/10/2010 20:08:03

  Που το είδες το δίλημα το δίλημα το έχουν αυτοί

 7. Δάφνη says avatar
  Δάφνη says 31/10/2010 20:51:21

  Φυσικά και το δίλημα το έχουν αυτοί.

 8. Factorx avatar
  Factorx 31/10/2010 21:18:26

  τεστ

 9. Kostas D avatar
  Kostas D 31/10/2010 21:46:51

  Δίλημμα ΔΕΝ υπάρχει αγαπητοί συναναγνώστες......
  Απλά εχουν επιστρατευτεί τα ΜΜΕ να μας παρουσιάσουν το δήθεν "δίλημμα¨
  ώστε να μπούνε φοβίες στις συνειδήσεις του λαού..... Δεν τους βλεπετε..? με φοβιες και συμπλεγματα που πάνε να περάσουν στις ψυχές μας, κυβερνούν εδώ κι ενα χρόνο..

  Διλημμα ξανατονίζω ΔΕΝ υπάρχει..... Αμην και πότε να έρθει η ΑΓΙΑ ΩΡΑ των
  πρόωρων Εθνικών εκλογών το συντομότερο.... να ξεκουμπιστει το πασοκ με τα
  εξαπτέρυγα από την Ελλάδα ( και από τη γή ελπιζω..) και τότε θα δείτε
  οτι ΟΛΑ ήταν "στημμένα" ούτε διλήμματα ούρε χρεοκοπίες και μπούρδες
  που πάνε να μας περάσουν σκόπιμα μέσω των ΜΜΕ..... Αυτο ήταν το 'σχεδιο" τους..
  Να ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ επιτέλους η χώρα!!!!!!!
  Αυτοί οι άνθρωπομορφοι του όμως ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ να ξεκουμπιστουν, αυτό προέχει..!!!!!!

 10. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 31/10/2010 23:58:46

  Πάρα πάρα πάρα πολὺ κακὴ ἐξέλιξη

 11. Kostas D avatar
  Kostas D 01/11/2010 00:30:01

  Κακή εξέλιξη για τους πασόκους μόνο, τα εξαπτέρυγα και τους γυμνοσάλιαγκες
  που υποστήριξαν έμμεσα ή ψηφισαν κάποιον από αυτά που ανέφερα..
  Για την Ελλάδα όμως η ΛΕΥΤΕΡΙΑ από τα παράσιτα είναι πολύ κοντά και
  τα παράσιτα τρέμουν τώρα.....
  Ο Χάρτης θα γίνει πολύ ΜΠΛΕ!!!!!!!!!! περιμένετε μερικές μερούλες..

 12. Kostas D avatar
  Kostas D 01/11/2010 00:36:02

  Κι όλοι θα φωνάξουμε ανακουφισμένοι, αφου έχουμε τρέψει τους πασόκους σε φυγή με ελικόπτερα.... ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  και ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.