#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/05/2010 21:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πρωτοπορίες, όταν δεν υπάρχουν, δημιουργούνται

 

Οι ΠΑΣΟΚοι υπουργοί αναμασούν δειλά τα περί ανάγκης εθνικής ομοψυχίας, δίχως όμως, να τολμούν να υπερασπιστούν ανοικτά τα μέτρα. Το ίδιο και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αντί αυτών, το ρόλο των «αυτόκλητων» υπερασπιστών της κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας, έχουν αναλάβει οι διάφοροι δημοσιογραφικοί αστέρες της TV και πολλών φιλοκυβερνητικών εφημερίδων. Από κοντά τους και τα δεκανίκια τους. Πρώην αριστερούληδες από τον Συνασπισμό και, βέβαια, το ΛΑΟΣ. Στόχοι τους είναι οι εξής: Αφενός μεν ο Σαμαράς, αφετέρου ο Τσίπρας. Το ΚΚΕ δεν το πολυαγγίζουν, διότι γνωρίζουν ότι η τακτική του και οι θέσεις του είναι διαχρονικές, και, άρα, δεν βλέπουν πολιτικά οφέλη από μια τέτοια αντιπαράθεση. Άλλωστε, ο Περισσός, παρά τις παραινέσεις για συνεργασία αυτή την περίοδο με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, φαίνεται ότι έχει επιλέξει τον δικό του, μοναχικό –πλην όμως, μαζικό στις διαδηλώσεις- δρόμο. Από τους διάφορους «εκσυγχρονιστές», πρώην αριστερούληδες, που έχουν επιστρατευθεί αυτή την περίοδο, μονότονη είναι πλέον η κριτική στη ΝΔ του Α. Σαμαρά για την στάση που κρατάει. Μέχρι και ο αποχωρήσας από τον ΣΥΝ το 2003, Πέτρος Κουναλάκης –γιατί τραύλιζε;- στη χτεσινή εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη, έλεγε:  «Να σταματήσει το μαρξιστικό του παραλήρημα  ο Σαμαράς». Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΛΑΟΣ που, ως εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ- μονίμως επιτίθεται κατά Σαμαρά και Τσίπρα, λέγοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι απόψεις τους ταυτίζονται.

Όλοι αυτοί νομίζουν ότι μπορούν να εκβιάσουν τη λαϊκή συνείδηση για μικροκομματικά οφέλη, πατώντας πάνω στον φόβο που υπάρχει στην κοινωνία. Αγνοούν όμως, ότι κάτω από τον φόβο υπάρχει η οργή. Και μπορεί οι μάζες αυτές, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, να μην κατεβαίνουν εύκολα σε διαδηλώσεις, ακόμα και όταν κινδυνεύουν ζωτικά συμφέροντα του στρώματός τους, όμως, ειδικά σήμερα, είναι τόσο μεγάλη η αγανάκτησή τους που στηρίζουν κάθε μορφή διαμαρτυρίας. Οι πολιτικοί ιδιαίτερα των δύο κομμάτων της εξουσίας, μάλλον δεν μπορούν να πιάσουν τον λαϊκό σφυγμό, γιατί έχουν μάθει να ζουν μακριά από τις μάζες, στα θερμοκήπια των μηχανισμών.

Η πραγματικότητα είναι όμως, ότι η καθημερινές, οργισμένες συζητήσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, και της Ελλάδας, στρέφονται αποκλειστικά γύρω από τα απαράδεκτα μέτρα της σοσιαλφιλελεύθερης κυβέρνησης Παπανδρέου. Αυτός ο συντηρητικός –από φύσεως- μικροαστός λοιπόν, σήμερα είναι πρόθυμος να στηρίξει οποιαδήποτε μορφή αντίστασης. Και δεν θα λυπηθεί καθόλου, εάν καούν όλες οι Τράπεζες της Αθήνας.

Αντί λοιπόν, τα διάφορα κομματικά και ξένα προς το λαό ιερατεία, να κατεβούν επιτέλους στον κόσμο και να αφουγκραστούν τις αγωνίες του, αλλά και τις διαθέσεις του, ασχολούνται με το εάν ο Σαμαράς ακολουθεί σωστή τακτική ή όχι.

Η ιστορία όμως έχει αποδείξει –κατά πως λέει και η παροιμία- ότι όσα δεν κάνει ο χρόνος όλος, μπορούν να γίνουν σε μια στιγμή. Είναι τόσο κρίσιμη η στιγμή που περνάει η χώρα μας, που δημιουργούνται όλες εκείνες οι αντικειμενικές συνθήκες, για έκρηξη και πραγματικό άλμα της Ελλάδας στο μέλλον.

Εάν οι σημερινές ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, της ΝΔ και της Αριστεράς δεν το αντιληφθούν, και δεν λειτουργήσουν ως φωτεινές πρωτοπορίες, απλά θα ξεπεραστούν από την ίδια την πραγματικότητα. Διότι, αργά ή γρήγορα, οι εξελίξεις θα δημιουργήσουν τις δικές τους, νέες πρωτοπορίες. Γιατί, οι μάζες είναι διατεθειμένες να γράψουν ιστορία, αλλά χρειάζονται και εκείνες οι οργανωμένες δυνάμεις, με στρατηγικούς στόχους και τακτικά σχέδια, που θα βγουν μπροστά και θα τις οδηγήσουν.

 Βλαδίμηρος Ι. Μανιάτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 04/05/2010 21:26:31

  Το 'χω ξαναπει. Όλοι οι λενινιστές εδώ έχουν συγκεντρωθεί. Χαχαχα

  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Προφήτης 04/05/2010 21:41:15

   ΜΛ-ΝΔ

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 04/05/2010 21:45:29

    Λενινιστές είπαμε, όχι μαρξιστές-λενινιστές. Λ-ΝΔ. Διαφορετικά πράγματα!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 04/05/2010 21:54:17

   Λ-ΝΔ. Καλό Επώνυμε !

 2. Striftompolas avatar
  Striftompolas 04/05/2010 21:35:10

  Δεν είμαι ειδικός όμως οι επιλογές που έχουμε δεν είναι ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος αλλά πολιτικές επιλογές που μπορούν να γίνουν από τους μη ειδικούς. (Θυμίζω το σχέδιο Ανάν, τώρα που ξέρουμε ποια είναι η σωστή απάντηση, την στάση των ειδικών και ειδημόνων από τη μια μεριά και των πολιτών από την άλλη, λέω με απλά λόγια ότι μπορούμε να στρίβουμε με το ποδήλατο χωρίς να ξέρουμε φυσική, κι αυτοί που ξέρουν τα πάντα για την φυγόκεντρο με αυτή και μόνο την γνώση δεν μπορούν να ανεβούν σε ποδήλατο.

  Δεν έχω αμφιβολία για το ποιά είναι η σωστή απάντηση αλλά αυτό που με τρομάζει είναι ποιοι θα διαχειριστούν το όχι, γιατί θα χρειαστεί μια προσεκτική, σταθερή και απαιτητική διαχείριση αυτή η απόφαση.

  Κάτω από το φόβο υπάρχει οργή. Κι ο φόβος και η οργή είναι κακοί σύμβουλοι. Χρειάζομαστε μια λογική απόφαση. Κι όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/05/2010 21:42:10

  Πολύ χρήσιμη ανάλυση. Στην πραγματικότητα, Σαμαράς και Τσίπρας προβάλλουν αυτή τη στιγμή ως έντιμες δυνάμεις απέναντι στη Πασοκική ανεντιμότητα. Μαζί και το ΚΚΕ, αλλά ο ρόλος του εδώ μειώνεται λόγω του συνεχούς και στείρου αρνητισμού του. Όταν ο σκύλος σου γαβγίζει συνέχεια, δεν καταλαβαίνεις πότε γαβγίζει για κλέφτη. Ο καλός φύλακας σιωπά όταν δεν υπάρχει κλέφτης και γαβγίζει όταν έρχεται κλέφτης. Τότε αντιδράς. Αυτό είναι το βασικό λάθος του ΚΚΕ. Σοσιαλιστική επανάσταση δεν κάνει, να αστικοποιηθεί δεν αστικοποιείται, τελικά μόνον γαβγίζει και τώρα που πρέπει να γαβγίσει παραπάνω δεν έχει τίποτε διαφορετικό να πει.

  Ζούμε ένα 1988-89 σε άλλη βερσιόν. Η κατάρρευση του Πασοκισμού έπρεπε να είχε έρθει από τότε, αλλά δυστυχώς βασίστηκε στο λαμόγιο το Μητσοτάκη και απέτυχε. Ζούμε αυτό που θα έπρεπε να είχε συμβεί το 1989 σε πολύ πιο εκρηκτική μορφή. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει μηδενικές κοινωνικές εφεδρείες και ένα φαιδρό αρχηγό, σε αντίθεση με το θρύλο του Ανδρέα. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι τόσο καθεστωτικό που γύρω από την υπεράσπισή του έχει μαζευτεί ολόκληρη η νεοελληνική σαπίλα. Αντιθέτως, η νεοελληνική σαπίλα (περιλαμβανομένου του τύπου) είχε βρεθεί απέναντι στο ΠΑΣΟΚ το 1989 για να υπερασπιστεί τα κεκτημένα.

  Σήμερα λοιπόν οι συνθήκες είναι πολύ πιο ώριμες για την ανατροπή που δεν έγινε το 1989. Στην πραγματικότητα, το μοναδικό εμπόδιο σε αυτή την ανατροπή είναι ο κομματικός πατριωτισμός των βαμμένων Πασόκων. Βλέπουμε ας πούμε το "δικό μας" Τιραμόλα, πόσο, ενώ έχει καταλάβει πια τι γίνεται και μας το ομολόγησε, δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί μέσα του από τη φαύλη υποστήριξη αυτού του φαυλεπίφαυλου κόμματος. Του είναι απλώς αδύνατον. Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να το ξεπεράσουν.

  Παρόλον ότι η επαναστατική μέθοδος του Λένιν έχει γενικότερη εφαρμογή, ωστόσο πιστεύω ακράδαντα ότι η επαναστατική κατεύθυνση που είναι οσονούπω έτοιμη να πάρει η ελληνική κοινωνία είναι απαραίτητο να μην έχει μαρξιστική στόχευση. Για τον πολύ απλό λόγο ότι ο μαρξισμός ποτέ δεν κατάφερε ούτε θα καταφέρει να αποκτήσει πλειοψηφικό έρεισμα σε καμία κοινωνία. Αυτό πάλι συμβαίνει με τη σειρά του γιατί ο μαρξισμός είναι βαθιά ανελεύθερος. Θα αποτελεί ήττα για τον Ελληνισμό, με έμφυτη μέσα του την ιδέα της ελευθερίας, να πάμε σε μαρξιστική πορεία. Απλώς δεν μας ταιριάζει.

  Η επιβολή της αρετής μπορεί να γίνει αυτοδύναμα, θα έλεγα μάλιστα μόνο αυτοδύναμ, χωρίς γιαλαντζί μαρξιστικά υποκατάστατα. Και στην αρχαιότητα υπήρχε αρετή στο δημόσιο βίο, και στο μεγαλύτερο μέρος της βυζαντινής περιόδου, ακόμη και στην περίοδο της τουρκοκρατίας οι κοινοτική αυτοδιοίκηση των Ελλήνων είχε πλείστα στοιχεία αρετής στην εφαρμογή της (ας δούμε και την πρόοδο των ελληνικών κοινοτήτων εκτός του ελλαδικού κράτους κατά τον 19ο αιώνα, Σμύνρη, Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη, Γιάννενα κλπ., η οποία δεν μπορούσε να γίνει στο ελλαδικό κρατίδιο λόγω της επικρατούσας φαυλότητας). Συνεπώς, αν επιδιώξουμε την αρετή χωρίς αχρείαστα και επιζήμια φτιασιδώματα, θα τα καταφέρουμε καλύτερα.

  • Rodman avatar
   Rodman @ Επώνυμος 05/05/2010 06:28:43

   Φϊλε μου ο κλέφτης τόσα χρόνια είναι μέσα στη χώρα γι' αυτό φωνάζει το ΚΚΕ και τώρα επιβεβαιώνεται. Πού να ξυπνήσεις εσύ όμως; Είσαι τυφλωμένος από αντικομμουνισμό φουκαρά.

 4. kontin avatar
  kontin 04/05/2010 21:42:10

  Αυτό που θα μου έκανε εντύπωση είναι η αρνητική ψήφος βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για την αποδοχή της συνθήκης με το ΔΝΤ.
  Λέτε να γίνει αυτό και να αρχίσει η νέα εποχή;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ kontin 04/05/2010 21:48:58

   Κρεμιέται πάνω από όλους το φάντασμα του 1965. Δεν θα τολμήσει κανείς. Όσο και αν πρόκειται για ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά πράγματα. Εκεί έγινε αποστασία με σκοπό την υποδούλωση της χώρας, εδώ πρέπει να γίνει για να αποτραπεί η υποδούλωση της χώρας.

   Ας σκεφτούν οι Πασόκοι το παράδειγμα του Αντώνη, που ο κόσμος της ΝΔ τελικά τον δικαίωσε παρά την "αποστασία" του 1993. Το δίκιο το έδωσε τελικά σε αυτόν, όταν κλήθηκε να αποφασίσει ποιον να υποστηρίξει, το Μητσοτάκη ή το Σαμαρά, σε επίπεδο επιλογής για την ηγεσία του κόμματος εξουσίας (όπου τα μεγέθη είναι ίσα, ενώ όταν ηγούνταν άλλου κόμματος, δεν ήταν το ίδιο).

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/05/2010 21:52:19

  Respect στο πατριωτάκι το Μανιαούρι, το Βλαδίμηρο αλλά και Μανιάτη!

 6. smoking area avatar
  smoking area 04/05/2010 21:55:32

  Ο "Πρωτοπορισμος" ηταν και παραμενει ... παιδικη ασθενεια των μετα-μπολσεβικικων Κομμουνιστικων Κομματων.
  Κολλησατε κι εσεις?

 7. Aris. A avatar
  Aris. A 04/05/2010 22:02:17

  Ο Σαμαράς πρέπει να υπενθυμίσει στον κύριο Παπανδρέου που σήμερα ζητά συναίνεση τι έλεγε όταν η ΝΔ αύξησε κατά μια μονάδα τον ΦΠΑ καθώς και όταν μείωνε τον αριθμό των ασφαλιστικών ταμείων για να μειωθεί το κόστος διαχείρισης.
  Επίσης πρέπει να του υπενθυμίσει τι έλεγε όταν με τον γνωστό κύριο Μίχα είχε κατέβει στον Πειραιά για να συμπαρασταθεί στους αγρότες από την Κρήτη που ήθελαν να αποκλείσουν το Σύνταγμα.
  Πρέπει να του πει ότι δεν μπορεί να μιλούν για συναίνεση αυτοί που με το παραμικρό ξεσήκωναν τα συνδικάτα.
  Τα μέτρα δεν τα διαπραγματεύτηκε ούτε ο Σαμαράς ούτε η ΝΔ.
  Να του πει ότι αν άφηναν την ΝΔ το 2007 οι γνωστοί κατευθυνόμενοι εργατοπατέρες Παπασπύρου-Παναγόπουλος-Πολυζωγόπουλος να πάρει το 1/10 από τα μέτρα που παίρνονται σήμερα δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
  Το δημοσιουπαλληλικό τέρας δεν το δημιούργησε η ΝΔ.
  Ας διαβάσει τα αποτελέσματα της ΠΑΣΚΕ σε συνδικαλιστικές εκλογές στο δημόσιο για να καταλάβουμε τι συμβαίνει.
  Ψήφος ξερό όχι και να θέσει ο Σαμαράς θέμα εσωκομματικής ψηφοφορίας ώστε να τελειώνουμε με τα ορφανά της Μπακογιάννη. Δεν μπορεί στο διηνεκές να ταλαιπωρείται μια παράταξη με μεγάλες ιστορικές ευθύνες από το ντέρτι τον Κιλτιδογιαννοπουλαίων. Εξάλλου στις εκλογές του Νοεμβρίου ηττήθηκε ο νεοφιλευλευθερισμός δεν μπορεί η μειοψηφία να σέρνει την πλειοψηφία.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/05/2010 22:46:55

  Τι εννοείς ποιοι θα διαχειριστούν το ΟΧΙ;
  Εμείς που πάντα ματώνουμε και πληρώνουμε, οι ανώνυμοι Στριφτόμπολες που η μόνη τους αμοιβή είναι ένα μαρμάρινο άγαλμα...

  Δεν ζητάμε από κανένα τίποτα, να γίνουν κήρυκες του ΟΧΙ.

  Το έχω πει πολλές φορές, δεν είναι μόνο τα μέτρα, δεν γίνεται να δοθεί ενέχυρο η γη και οι πολίτες της χώρας για €

 9. Anestis avatar
  Anestis 04/05/2010 23:07:32

  "Εάν οι σημερινές ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, της ΝΔ και της Αριστεράς δεν το αντιληφθούν, και δεν λειτουργήσουν ως φωτεινές πρωτοπορίες, απλά θα ξεπεραστούν από την ίδια την πραγματικότητα."
  Συμφωνώ απόλυτα μ' αυτό και προσθέτω πως ο Σαμαράς έχει ακόμα μια ιστορική ευκαιρία - πρόκληση (ίσως την τελαυταία) στην πολιτική του καριέρα. Να εκφράσει την μεγάλη οργή που διατρέχει οριζόντια όλη (σχεδόν) την ελληνική κοινωνία και να τη μετουσιώσει σε κινηματικό ποτάμι που θα σαρώσει και θα ξεπλύνει στο διάβα του πρόσωπα, πολιτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος.Οτιδήποτε άλλο την παρούσα στιγμή είναι ελάχιστο. Στο (κομβικό) σημείο που έχουμε φτάσει είναι πολυτέλεια να συζητάμε - αναλύουμε τι ΘΑ έπρεπε να κάνουμε. Ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, είναι ήδη μέσα κι αλωνίζει. Κάθε οξυδερκής άνθρωπος καταλαβαίνει ότι παρ' όλα τα μέτρα τα κουκιά δεν βγαίνουνε κι η χώρα πάει για φούντο. Μέσα σ' αυτό το κλίμα έρχεται κι ο Ερντογάν για συνομιλίες με το μισό υπουργικό του συμβούλιο. Εδώ λοιπόν χρειάζεται δράση κι όχι άνάλυση. Απ' την πλευρά Σαμαρά, δύο κινήσεις είναι απαραίτητες, κατα την ταπεινή μου άποψη, και πρέπει να γίνουν άμεσα:
  1) Καταψήφιση (εννοείται) των μέτρων στη βουλή, καταγγελία της κυβέρνησης και κύρηξη νέου ανένδοτου αγώνα με ταυτόχρονο κάλεσμα στον κόσμο να βγει στο δρόμο επιδιώκοντας την ανατροπή της κυβέρνησης.
  2) Άσκηση αφόρητης πίεσης στην κυβέρνηση για αναβολή της πείσκεψης Ερντογάν.
  Ξαναλέω οτιδήποτε άλλο την παρούσα στιγμή είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου για την πατρίδα και το μέλλον μας.

 10. manos avatar
  manos 05/05/2010 00:23:22

  ο ΣΥΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ
  ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ 45 ΓΙΑΝΝΗΔΩΝ, ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
  ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΠΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ

 11. klausevitz avatar
  klausevitz 05/05/2010 07:44:45

  'Οσοι σοσιαλιστές δεσμεύτηκαν από τη διακήρυξη της
  3ης του Σεπτέμβρη-και το εννοούσαν-κράτησαν αποστάσεις
  απο αυτό που συνεβαινε,κατ'εξακολούθηση,απο τα μέσα
  της δεκαετίας του '90: ενσωμάτωση,συμπόρευση με το
  κατεστημένο,ακραίος φιλοδυτικισμός..και..και...
  Αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν να ανεχτούν τη συνολική
  καταδίκη ενός εγχειρήματος εν ονόματι του "αντιπαπανδρεισμού".
  'Η,να παρακολουθούν,ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό,το πολιτικό
  φλέρτ ΝΔ-ΚΚΕ,εδώ και χρόνια...έτσι κι'αλλοιώς αδιέξοδο!
  Είναι προφανές ότι δεν συναινούμε στη σημερινή πολιτική ΔΝΤ!
  Είναι,ακόμη,προφανέστερο ότι θα συνταχθούμε με τις κοινωνικές
  δυνάμεις της λεηλατημένης εργασίας και τους ανυστερόβουλους
  κοινωνικούς αγώνες.
  Δεν υπάρχει περίπτωση,όμως,να κλείσουμε τα μάτια στην επίδειξη
  παλαιάς και νεοπαγούς "επαναστατικότητας"..επειδή πουλάει...
  Ανεξαρτήτως προέλευσης, όσοι μάχονται για το καλό του λαού και
  της πατρίδας είναι φίλοι...η πράξη θα δείξει!

 12. αρισταρχος avatar
  αρισταρχος 06/05/2010 00:04:48

  Τελικά πως καταφέρνουμε να καταδικάζουμε τον εργαζόμενο και να δικαιολογούμε την κυβερνητική αναλγησία δέν το κατάλαβα ποτέ. Ενώ όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και περισσότερο η σημερινή έχουν γίνει οδοστρωτήρας που συνθλίβει όλες τις λαϊκές διεκδικήσεις και κατακτήσεις, εμείς κατηγορούμε αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, που στέκονται μπροστάρηδες σ' αυτούς τους αγώνες. Πως γίνεται δηλαδή να βλέπουμε συνεργασία Ν.Δ.-Κ.Κ.Ε., ενω δεν μας απασχολεί η χωρίς ενδυασμούς ερωτοτροποία, μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Καρατζαφέρη!
  Δηλαδή πόσα χρόνια ακόμα θα τρώμε κουτόχορτο και δεν θα βλέπουμε το συμφέρον μας, όταν σίγουρα ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ. μας έχουν φέρει σ' αυτά τα χάλια. Εκτός και αν έχουμε αποδεχθεί τελεσίδικα, ότι αυτά τα δύο κόμματα πρέπει να βρίσκονταιστην εξουσία εσαεί!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.