#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι προτάσεις των υπουργείων για τις περικοπέςΥπουργείο Εργασίας (4 δισ. ευρώ)

- από επιδόματα

- από συντάξεις και μείωση εφάπαξ

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (2 δισ. ευρώ):

- μείωση 30% διευθύνσεων, τμημάτων κ.ά.

- μειώσεις μισθών στις ΔΕΚΟ,

- 250 λουκέτα - συγχωνεύσεις Οργανισμών

- 1 πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις

- αναγκαστικές μετατάξεις

Υπουργεία Υγείας και Παιδείας (2,2 δισ. ευρώ)

- από φαρμακευτική δαπάνη

- από λειτουργικές δαπάνες

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (800.000.000 ευρώ)

- από εξοπλιστικά

- από ισοδύναμα μέτρα

Υπουργείο Εσωτερικών (700.000.000 ευρώ)

- από μείωση επιχορηγήσεων

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καλά Κρασιά avatar
  Καλά Κρασιά 18/07/2012 09:45:06

  Κατάντια και ξεφτίλα ,πόσο Γιουσουφάκια πια ;Μα πόσο ;

  Α ρε Κολοκοτρώνη εσύ φταις , δεν μας άξιζε Λευτεριά !

  • apos avatar
   apos @ Καλά Κρασιά 18/07/2012 10:13:22

   Γιουσουφάκι είναι αυτός που νομίζει ότι μπορεί να ξοδεύει όσα θέλει χωρίς έλεγχο γιατί τα πληρώνει ο Αγάς στον οποίον ανήκει και όχι ο νοικοκύρης που έχει την υπερηφάνεια να μην ξοδεύει περισσότερα από όσα βγάζει...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Καλά Κρασιά 18/07/2012 10:29:15

   Γιατί ρε παιδιά, να αφήσουμε τις σπατάλες ως έχουν; Προτιμάτε τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων ή μήπως δραχμή;

   • Καλά Κρασιά avatar
    Καλά Κρασιά @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 18/07/2012 13:37:15

    Αυτά είναι οι σπατάλες ; ;)

    """""Υπουργείο Εργασίας (4 δισ. ευρώ)

    - από επιδόματα

    - από συντάξεις και μείωση εφάπαξ""""""

    Αλήθεια πόσα εισπράττει ο Μπόμπολας κάθε χρόνο από την Αττική οδό ; Έχει εξοφληθεί βάσει σύμβασης η όχι ;

    Τα παραχωρημένα διόδια πόσα έσοδα αποφέρουν κάθε χρόνο στους παραχωρησιούχους ;

   • android avatar
    android @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 18/07/2012 14:13:55

    Δηλαδή οι περικοπές μισθών και συντάξεων 4 δις και στη παιδεία/υγεία 2 δις θα γίνουν στους πλούσιους και τα ρετιρέ;

 2. apos avatar
  apos 18/07/2012 16:01:27

  Ο υπάλληλος ΔΕΚΟ που παίρνει 6000EU για επίδομα κατασκήνωσης για τα παιδιά του το καλοκαίρι είναι μια πρώτης τάξης περικοπή.
  Οι συνταξιούχοι που παίρνουν εφάπαξ 40% περισσότερο από τις εισφορές τους είναι μια πρώτης τάξης περικοπή.
  Οι κηφήνες της παιδείας που εργάζονται 6ώρες την εβδομάδα είναι μια πρώτης τάξης περικοπή.
  Οι συνδικαλιστές που έχουν μειωμένο ωράριο εργασίας αι μια πρώτης τάξης περικοπή.
  Τα παράσιτα που παίρνουν αναπηρικά επιδόματα όντας υγιείς είναι μια πρώτης τάξης περικοπή.
  Τα πιράνχας της υγείας είναι μια πρώτης τάξης περικοπή.
  κτλ κτλ κτλ

  • Καλά Κρασιά avatar
   Καλά Κρασιά @ apos 18/07/2012 18:42:46

   Ας ξεκινήσουν από τα του οίκου τους κυριολεκτικά .


   Απίστευτο κι όµως ελληνικό. Αυτό όµως είναι µόνο ένα µέρος της κρατικής επιχορήγησης που έχει θεσµοθετηθεί εδώ και χρόνια για το Ταµείο των προνοµιούχων υπαλλήλων της Βουλής.

   ΕΤΕ: 26.000 ευρώ
   τον µήνα

   Εντός του κτιρίου της Βουλής στο Σύνταγµα λειτουργεί εδώ και 28 χρόνια ένα υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 30 τ.µ., όπου µε το ζόρι χωράνε 5-6 γραφεία, στα οποία εργάζονται τραπεζικοί για την εξυπηρέτηση των βουλευτών, των συνεργατών τους και των υπαλλήλων της Βουλής.

   Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο περιστύλιο του Κοινοβουλίου, ανάµεσα στην κύρια είσοδο (πάνω από το Μνηµείο του Αγνώστου Στρατιώτη) και την κεντρική επιβλητική πόρτα που οδηγεί στο αµφιθέατρο της Ολοµέλειας. Εξω από την τράπεζα έχουν τοποθετηθεί δυο µηχανήµατα αυτόµατης ανάληψης (ATM). Από το 2008 η Εθνική καταβάλλει µίσθωµα για να χρησιµοποιεί αυτό τον χώρο εντός της Βουλής, στον οποίο οι εθνοπατέρες και όσοι εργάζονται στο κτίριο κάνουν τις συναλλαγές τους γρήγορα, χωρίς να συνωστίζονται σε ουρές και κυρίως µε εχεµύθεια.

   Πόσο είναι το ενοίκιο που πληρώνει η Εθνική Τράπεζα; Είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ τον µήνα ή, αλλιώς, 312.000 ευρώ τον χρόνο! Το συµπέρασµα είναι ότι η ακριβότερη περιοχή της χώρας δεν είναι η εµπορική οδός Ερµού, αλλά το κτίριο της Βουλής, αφού για πολύ λίγα τετραγωνικά η Εθνική δέχεται να καταβάλλει µίσθωµα 26.000 ευρώ µηνιαίως. Θα περίµενε ωστόσο κανείς ότι αυτές οι 312.000 ευρώ χρησιµοποιούνται για την κάλυψη εξόδων της Βουλής. Ή έστω, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους Ελληνες, ότι τα χρήµατα αυτά κατευθύνονται στον ειδικό λογαριασµό που έχει δηµιουργηθεί µε πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για την αποπληρωµή του ελληνικού χρέους. Η πραγµατικότητα όµως είναι ότι τα ενοίκια που καταβάλλει η Εθνική Τράπεζα για τη λειτουργία του µικρού υποκαταστήµατος εντός του ιστορικού κτιρίου κατευθύνονται και αυτά στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής!

   Με ποια διαδικασία, ποια λογική και για ποιον λόγο οι υπάλληλοι καρπώνονται τα χρήµατα που καταβάλλει µια τράπεζα στη Βουλή είναι άγνωστο και σίγουρα χρειάζεται να δοθούν εξηγήσεις από τους αρµοδίους που ανέχονται αυτή την κατάσταση και εκείνους που επωφελούνται από την παγκόσµια πρωτοτυπία.

   «Ολα τα µισθώµατα»

   Συνδικαλιστής των εργαζοµένων της Βουλής µε τον οποίο συνοµίλησε το «ΘΕΜΑ» παραδέχεται ότι «τα µισθώµατα από όλους τους χώρους που ενοικιάζει η Βουλή των Ελλήνων, τόσο στο Μέγαρο όσο και στα περιφερειακά κτίρια, πηγαίνουν στο Ταµείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής».

   Λιγότερα χρήµατα -και συγκεκριµένα περί τις 24.000 ευρώ- ετησίως πληρώνει ο µισθωτής του εστιατορίου και κυλικείου της Βουλής. Το κυλικείο-µπαρ βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ ο καθηµερινός του τζίρος -ιδιαίτερα τις µέρες ψηφοφορίας- ενδεχοµένως να ξεπερνά και το µηνιαίο µίσθωµα. Το γεγονός αυτό µάλιστα έχει προκαλέσει πολλά ερωτήµατα για τους υπαλλήλους της Βουλής που αναλαµβάνουν κάθε φορά να βρουν µισθωτή για τη συγκεκριµένη «επιχείρηση».

   Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο εσπρέσο κοστίζει σχεδόν 2 ευρώ και το απλό ποτό 4,5 ευρώ. Αν υποθέσει κανείς ότι σε καθηµερινή βάση «εργάζονται» περί τα 700 άτοµα (υπάλληλοι, βουλευτές, δηµοσιογράφοι), µπορεί κανείς εύκολα να κάνει τους υπολογισµούς. Το εστιατόριο βρίσκεται στον ηµιώροφο µεταξύ πρώτου και δευτέρου επιπέδου και το κόστος για ένα απλό γεύµα ανέρχεται σε κάτι λιγότερο από 10 ευρώ το άτοµο.

   ΕΛ.ΤΑ. και Ολυµπιακή

   Το υποκατάστηµα των Ελληνικών Ταχυδροµείων βρίσκεται δεξιά του µεγάλου χολ, το οποίο διασχίζει κανείς εάν εισέλθει από την είσοδο που βρίσκεται απέναντι από τον Εθνικό Κήπο. Πρόκειται για την πολυσύχναστη είσοδο στο εξωτερικό µέρος της Βουλής, όπου βρίσκονται οι κάµερες των τηλεοπτικών συνεργείων και γίνονται οι δηλώσεις των πολιτικών. Σύµφωνα µε πληροφορίες, το µηνιαίο µίσθωµα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ.

   Το γραφείο της Ολυµπιακής Αεροπορίας βρισκόταν στο ισόγειο του Μεγάρου της Βουλής, πρόσφατα όµως µετακόµισε σε κτίριο επί της οδού Σέκερη. Το µίσθωµα ανέρχεται επίσης σε 4.000 ευρώ, ενώ για όσους αναρωτιούνται για τη χρησιµότητα του γραφείου η απάντηση είναι απλή: εξυπηρετούνται οι βουλευτές της επαρχίας που δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια.

   Και δεύτερο εφάπαξ

   Το «κοµπόδεµα» απ’ όλες αυτές τις «εθελοντικές» εισφορές χρησιµοποιείται για να λαµβάνουν οι υπάλληλοι ένα δεύτερο εφάπαξ κατά τη συνταξιοδότησή τους. Δηλαδή, πέραν αυτού που παίρνουν από το ασφαλιστικό τους ταµείο, λαµβάνουν και δεύτερο «ειδικό βοήθηµα» από το ΤΑΥΒ, το οποίο µε τη σειρά του συγκεντρώνει τα χρήµατα από τα ενοίκια που εντελώς αυθαίρετα και προκλητικά τού έχουν παραχωρηθεί αν και ανήκουν στη Βουλή των Ελλήνων και θα έπρεπε να διατίθενται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Το ύψος του ειδικού βοηθήµατος που λαµβάνουν από το Ταµείο τους οι υπάλληλοι µόνο µικρό δεν θα το έλεγε κάποιος. Για κάθε έτος ασφάλισης παίρνουν δύο µισθούς, δηλαδή µε 28 έτη λαµβάνουν 56 µισθούς ή κατά προσέγγιση 200.000 ευρώ.

   Ξεχωριστό εφάπαξ εισπράττουν από το Ταµείο Πρόνοιας των Δηµοσίων Υπαλλήλων, ενώ δεν υπολογίζεται και το µέρισµα που τους διανέµεται από το Μετοχικό Ταµείο Πολιτικών Υπαλλήλων...

   Κι όλα αυτά εκτός από τους 16 µισθούς που λάµβαναν µέχρι πρόσφατα. Παρ’ όλα αυτά, οι συνδικαλιστές του ΤΑΥΒ διαµαρτυρήθηκαν προσφάτως επειδή µέρος των χρηµάτων που συγκεντρώνουν στο Ταµείο τους έγιναν µε απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος οµόλογα του Ελληνικού Δηµοσίου και «κουρεύτηκαν» και αυτά κατά 53% στο πλαίσιο του PSI.

   h**p://www.protothema.gr/politics/article/?aid=185524

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ apos 19/07/2012 13:52:00

   Θα διαφωνήσω μόνο για τους "κηφήνες της παιδείας". Οι ευσυνείδητοι εκπαιδευτικοί δουλεύουν δίνοντας και την ψυχή τους και εκτός ωραρίου λειτουργίας του σχολείου, για 700-800 ευρώ. Όχι ότι δεν υπάρχουν και οι κηφήνες αλλά δεν μπορεί να τους πάρει όλους οι μπάλα, τι να τους μειώσουν περισσότερο; Και γιατί ο καρεκλοκένταυρος σε μια διοικητική υπηρεσία που τα ξύνει με πλήρες ωράριο (ε, πλήρες στα χαρτιά, μπορεί και να λείπει τις μισές ώρες σε "δουλειές"), μη παράγοντας τίποτε, είναι πιο χρήσιμος από τον εκπαιδευτικό που διαμορφώνει ανθρώπινες ψυχούλες και που ότι κάνει έχει άμεσο αντίκτυπο στην πραγματική ζωή στην κοινωνία και στην οικονομία;

  • rasputin avatar
   rasputin @ apos 19/07/2012 17:11:14

   ομως δε βλεπω να λαμβανονται μετρα προς αυτες τις κατευθυνσεις!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.