#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/03/2012 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πονοκέφαλοι του PSIΜόνο...προδιαγεγραμμένη δεν πρέπει να θεωρείται η κατάληξη του εγχειρήματος ανταλλαγής ομολόγων, γνωστότερου ως  PSI, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών κατόχων. Γιά τον λόγο αυτό άλλωστε και παρά τους πανηγυρισμούς του υπουργού οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, οι εταίροι αρνήθηκαν να υπογράψουν το σύνολο της βοήθειας που περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο διάσωσης και αρκέστηκαν περίπου στα μισά, που είναι απαραίτητα για να προχωρήσει το «κούρεμα» των ομολόγων.

Κάποιοι, πάλι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, βιάστηκαν να χαρούν γιατί το αρμόδιο όργανο «διαιτησίας» που κρίνει αν πληρούνται οι προυποθέσεις για την πληρωμή των «ασφάλιστρων κινδύνου» (CDS), η περιβόητη ISDA(International Swaps and Derivatives Association), αποφάνθηκε αρνητικά σε σχετικό αίτημα ανεξάρτητου fund για την περίπτωση της Ελλάδας. Ομως αυτός ο εφησυχασμός είναι το λιγότερο βλακώδης, δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση σε αυτό το στάδιο(δηλαδή πριν αρχίσει καν η διαδικασία του PSI !)να πυροδοτηθούν τα CDS.

Η ΙSDA ρωτήθηκε αφενός σε σχέση με την διακριτική συμπεριφορά εις όφελος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, τα ομόλογα της οποίας, όπως αποκαλύψαμε την περασμένη εβδομάδα, απέφυγαν το «κούρεμα», χάρις σε μυστική συμφωνία Ντράγκι-Παπαδήμου για την ανταλλαγή τους. Επιπλέον ζητήθηκε η τοποθέτηση του διεθνούς οργάνου στο γεγονός της έγκρισης νομοθετικού πλαισίου από την ελληνική βουλή για ενδεχόμενη επιβολή «ρήτρας συλλογικής δράσης»(collective action clause).

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, στην περίπτωση της ΕΚΤ, η ISDA, όπως άλλωστε και οι περισσότερες μεγάλες ξένες τράπεζες που μετέχουν στο διοικητικό της συμβούλιο, έκανε τα στραβά μάτια. Για τις ρήτρες συλλογικής δράσης δε, ορθά απάντησε ότι στο βαθμό που έχουν νομοθετηθεί, αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί, δεν επηρεάζουν τον εθελοντικό χαρακτήρα του PSI.

Οι ρήτρες όμως θα ενεργοποιηθούν και ασφαλώς θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός που θα πυροδοτήσει την πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Για τους εξής απλούς λόγους:

Βάσει των υποθέσεων και των παραδοχών πάνω στις οποίες βασίζεται το (εν πολλοίς αυθαίρετο) συμπέρασμα ότι το 2020 το ελληνικό χρέος θα φτάσει το 120% του ΑΕΠ, προεξοφλείται συμμετοχή στο PSI, άνω του 95%!!!  Εξ ορισμού αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί γιατί ο Νταλάρα και η παρέα του ελέγχουν μόλις το 60-65% των ομολογιούχων. Επιπλέον ένα 7% των ιδιωτών κατέχει ελληνικά ομόλογα που υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο, συνεπώς δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει στο PSI, αφού γνωρίζει ότι μπορεί να στραφεί νομικά κατά του ελληνικού κράτους(σ.σ. να γιατί λέμε ότι τα νέα «κουρεμένα» ομόλογα που θα δοθούν και θα υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο, δεν θα μπορούν ποτέ στο μέλλον να...ξανακουρευτούν).

Το ερώτημα επομένως δεν είναι αν θα εφαρμοστούν τελικά οι ρήτρες και θα πληρωθούν τα CDS, αλλά αν θα καταφέρει το ελληνικό δημόσιο να προσελκύσει σε αρχικό στάδιο, πάνω από το 66,6% των ομολογιούχων ώστε να επιβάλει συλλογική συμμόρφωση και να αποφύγει το ναυάγιο του εγχειρήματος με ότι αυτό συνεπάγεται...

Γιώργος Χαρβαλιάς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 04/03/2012 20:49:07

  Από την "αισιοδοξία" που προσπαθούν να μεταδώσουν, μάλλον δείχνει πόσο "πετυχημένο" θα είναι το πρόγραμμα...

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 04/03/2012 21:16:31

  26/12/2010, Αρθρο Antinews.gr: “Η αλήθεια γιά το Μνημόνιο είναι μία: To επέβαλαν για να σώσουν τις Τράπεζες”

  Επανάληψη του σχολίου:
  «Η παγκόσμια Οικονομική Κατάρρευση με τα μάτια της Αργεντινής» (Απόσπασμα) ~Αndrian Salbuchi, Διεθνής Αναλυτής (Αργεντινή)

  Ολόκληρο το Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα, είναι μία τεράστια Απάτη «Ponzi Scheme».

  Aυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα, με το Παγκόσμιο Οικονομικό Σύστημα, είναι αυτό ακριβώς το οποίο συμβαίνει με τον Κακοήθη Ογκο Καρκίνου: Αναζοπύρωση και Μετάσταση. Η οποία Καρκινογόνος Μετάσταση, απειλεί να Καταστρέψει Ολοκληρωτικά και να Σκοτώσει το Υγιές Σώμα της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Οικονομίας.

  Mε απλά λόγια, αυτός είναι ο τρόπος, με τον οποίο λειτουργεί το Σύστημα της Παγκόσμιας Πυραμίδας Απάτης, σε 4πλευρη Βάση:

  1η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΑΠΑΤΗΣ:
  Σχεδιασμένη Νομισματική Ανεπάρκεια (Planned Monetary Insuffiency).

  Το Πραγματικό Χρήμα σε κάθε χώρα: HΠΑ, Αργεντινή, Βραζιλία, Βρετανία κλπ, είναι το Πραγματικό Χρήμα, που εκδίδει το κάθε Κράτος. Δηλαδή, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, Σκληρό Χρήμα, όπως λέγεται. Το οποίο στις ΗΠΑ, είναι μία περίεργη υπόθεση, καθώς, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve Bank) είναι μία Ιδιωτικού Δικαίου Οντότητα.

  Οι Κεντρικές Τράπεζες είναι αυτές που εκδίδουν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Χρήμα, τα Χαρτονομίσματα Eυρώ, Δολλάρια, Pesos Αργεντινής, κλπ. Το Ολο Σύστημα Απάτης, είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει Ποτέ! αρκετό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ χρήμα, γιά τις ανάγκες της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Οικονομίας.

  2η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΑΠΑΤΗΣ
  Τεχνητά Ανεπαρκές Δημόσιο Χρήμα + ΕΠΙΒΟΛΗ Εντοκου Κλασματικού Αποθέματος
  (Αrtifically Ιnsufficient Public Money) + (Fractional Reserve + Interest Bearing)

  Οπου, το Τεχνητά ANEΠΑΡΚΕΣ Δημόσιο Χρήμα, υποκαθίσταται με Ιδιωτικό Χρήμα. Με συνέπεια, το Ιδιωτικό Τραπεζικό Σύστημα, ν’αποκτά τον ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, γιά τη διασφάλιση της ΑΝΕΠΑΡΚΟΥΣ Εκδόσεως Δημοσίου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ, Σκληρού, Χρήματος..

  Εδώ, παρεμβαίνει το Ιδιωτικό Τραπεζικό Σύστημα: «Kύριοι της Κυβέρνησης, Στελέχη Εταιρειών, Κυρίες, Κύριοι, Ιδιώτες: Θέλετε Χρήματα; Kανένα Πρόβλημα. Εμείς, θα σάς δώσουμε!». Oπότε, οι Ιδιωτικές Τράπεζες με το Εντοκο, Τεχνητά «Kλασματικό Aπόθεμα», δανείζουν και χρεώνουν Τεράστια Τοκογλυφικά Ποσά. Γιά κάθε Δάνειο που δίνουν, κερδίζουν ΑΜΥΘΗΤΑ πλούτη από Τόκους.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Eδώ, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, Σκληρό Κρατικό Χρήμα σε Euρώ, Δολλάρια, Pesos (REAL Money), αντικαθίσταται εγκληματικά, με.. FUNNY Money (Αστεία Λεφτά). Τα κέρδη των οποίων αυξάνονται με μιά διαστροφική γεωμετρική πρόοδο..

  3η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΑΠΑΤΗΣ
  Επιβολή της “Βασισμένης στο ΧΡΕΟΣ” Οικονομίας (Ιmposed a Debt-Based Economy)

  Οι καταναλωτές να είναι ΜΟΝΙΜΩΣ χρεωμένοι. Ν’αγοράζουν τα πάντα με Πίστωση. Με Δάνεια. Εάν οι καταναλωτές χρειάζονται χρήματα, Κανένα Πρόβλημα! Εάν ο Επιχειρηματίας θέλει ν’αποκτήσει τη δική του εργοστασιακή γραμμή, ν’αγοράσει τον δικό του επαγγελματικό χώρο, τα δικά του Κεντρικά Γραφεία, Κανένα Πρόβλημα! Εάν η Κυβέρνηση της Αργεντινής, ή, των ΗΠΑ, χρειάζεται Δάνειο, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ Πρόβλημα! Απλά, και Ωραία Ωραία, θα δανείζεται από τις Ιδιωτικές Τράπεζες..

  Εχουμε γιά παράδειγμα, την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία οφείλει πάνω από $10,000,000,000,000 (Δέκα Τρις, Δολλάρια ΗΠΑ). Οι Επιχειρήσεις οφείλουν περίπου $9,000,000,000,000 (Εννέα Τρις, Δολλάρια ΗΠΑ). Οι Ιδιώτες οφείλουν άλλα $9,000,000,000,000 (Εννέα Τρις, Δολλάρια ΗΠΑ)..
  Αυτός, είναι ο εγκλωβισμός ΟΛΩΝ των Αμερικανών στο ΧΡΕΟΣ!

  Στη δική μου χώρα, την Αργεντινή, το Κράτος οφείλει $300 Βillion (Tριακόσια Δις, Δολλάρια ΗΠΑ). Κι αυτός, είναι ο εγκλωβισμός ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των Αργεντινών, στο Oνειδος του ΧΡΕΟΥΣ ΔΝΤ.

  Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι πάντες είναι εγκλωβισμένοι στο ΧΡΕΟΣ. Κράτη. Εταιρείες. Ιδιώτες, ΟΛΟΙ χρωστούν Λεφτά. Και τα κρίσιμα ερωτήματα είναι:
  Σε Ποιούς Χρωστάνε;

  Και γιατί ο Πλανήτης είναι καταχρεωμένος με αστρονομικά ποσά;
  Υπενθύμιση ότι τα.. FUNNY Mοney (Αστεία Λεφτά), είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα. Επειδή, έχουν αυξηθεί μ’έναν τερατώδη τρόπο. Μιλάμε γιά OTC Δανεισμούς (Over the Counter Derivative Markets).

  Θα σάς δώσω μερικές πληροφορίες των New York Times, του περασμένου Σεπτεμβρίου: «Προ 20ετίας, δεν υπήρχε η Αγορά των «Προϊόντων Δανεισμού» (Derivatives). To 2002, οι Αγορές Δανεισμού Derivatives ανήλθαν στα $102,000,000,000,000 (Εκατόν Δύο Τρις, Δολλάρια ΗΠΑ).

  Kαι από τον Σεπτέμβριο του 2008 όταν ξέσπασε η κρίση, οι Αγορές Προϊόντων Δανεισμού Derivatives ήταν στα $531,000,000,000,000 (Πεντακόσια Τριάντα Ενα Τρις, Δολλάρια ΗΠΑ !)»

  Aντιλαμβάνεσθε ότι τα Πεντακόσια Τριάντα Ενα Τρις, Δολλάρια ΗΠΑ, αντιστοιχούν με το 10πλάσιο του Παγκοσμίου Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος;;
  Aντιλαμβάνεσθε ότι τα.. FUNNY Mοney (Αστεία Λεφτά) έχουν κυριολεκτικά αλώσει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Οικονομία;

  Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτή ακριβώς είναι η καρδιά του Οικονομικού σας Προβλήματος;

  Αντιλαμβάνεσθε ότι τα ποσά αυτά είναι ιλιγγιώδη κι ότι είναι αδύνατον ν’ ανακοπεί η Κερδοφορία τους;

  Δεν υφίσταται «Σχέδιο Διάσωσης» του Barack Obama. Δεν υφίσταται «Σχέδιο Διάσωσης» της FED. Δεν υφίσταται «Σχέδιο των 20 πιό Ανεπτυγμένων Χωρών του Κόσμου» (G20). Ολα αυτά τα Σχέδια δεν υφίστανται, επειδή αφορούν αστρονομικά χρηματικά ποσά.

  Η 3η πλευρά λοιπόν της Παγκόσμιας Πυραμίδας Απάτης, μάς επιβάλλει να είμαστε AΠΑΝΤΕΣ, ΙΣΟΒΙΤΕΣ στο ΧΡΕΟΣ!

  4η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΑΠΑΤΗΣ
  Ιδιωτικοποιείστε τα Κέρδη / Κοινωνικοποιείστε τις Απώλειες
  (Privatize the Profits / Socialize the Losses)

  Αυτό, αφορά το Θέμα, στο οποίο Εμείς οι Αργεντινοί, έχουμε γίνει Eιδήμoνες και το οποίο λέγεται: «Ιδιωτικοποίηση των Κερδών» και «Κοινωνικοποίηση των Απωλειών». Η Απάτη αυτή, έχει συγκεκριμένο μοντέλλο. Γι’αυτό και οι αντιδράσεις του μοντέλλου αυτού, είναι προβλέψιμες.

  Εχουμε μάθει ότι όταν η Παγκόσμια Απάτη «Ponzi Scheme» ευημερεί, υπάρχουν παντού διαθέσιμα χρήματα. Εύκολα δάνεια. Εύκολη πίστωση. «ΟΛΟΙ» κάνουν λεφτά! (ΟλΟΙ, εντός εισαγωγικών, βεβαίως). Και καθώς η Απάτη μεγαλώνει, το ΟΛΟ Σύστημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε ΟΛΑ «Τα Κανάλια» της Τεράστιας Κερδοφορίας να διοχετεύονται στους Ιδιώτες Τραπεζίτες, στους Ιδιώτες Μεγαλομετόχους, και σε Ολους αυτούς, στους οποίους οπωσδήποτε «Πρέπει» να πάνε.

  Κι όταν η Απάτη φθάνει σε σημείο Εκρηξης, όπως συνέβη στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, και η ΟΛΗ Απάτη καταρρεύσει, «Νέα Κανάλια», ενεργοποιούνται. Κι έτσι, ΟΛΕΣ οι ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ είτε μέσω των Προγραμμάτων «Διάσωσης» των Φορολογουμένων, είτε, μέσω Εκδοσης Τρισεκατομμυρίων Δολλαρίων από την FED. Χρήματα, τα οποία ουσιαστικά, πληρώνει Ολόκληρος ο Πλανήτης!
  Την ίδια ώρα, όταν ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, EXOYN ΗΔΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ !..

  Γιατί Εμείς, οι Αργεντινοί, γνωρίζουμε περισσότερα από Εσάς;
  Επειδή Εμείς οι Αργεντινοί, έχουμε ήδη ζήσει τους Εφιάλτες της Νέας Τάξης. Είμαι 56 ετών κι έχω βιώσει 3 οικονομικές κρίσεις. Το 1975 στην Αργεντινή. Το 1989, όταν επί ένα χρόνο στην Αργεντινή, είχαμε ΥπερΠληθωρισμό 10,000%! (Δέκα Χιλιάδες τοις Εκατό!) Και το 2002, όταν το ΟΛΟ Οικονομικό και Τραπεζικό Σύστημα της Αργεντινής, έλιωσε και κατέρρευσε. Ημασταν ουσιαστικά, σε μία άτυπη κατάσταση εμφυλίου πολέμου.

  Κάθε ένας απ’αυτούς τους κύκλους Απάτης, είχε τα δικά του, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ομως, το αποτέλεσμα, ήταν πάντα το ίδιο. Πρώτα, ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ και μετά, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ. Και η άλλοτε πάμπλουτη Αργεντινή, γινόταν φτωχότερη, φτωχότερη, όλο και φτωχότερη. Εμείς λοιπόν οι Αργεντινοί, έχουμε δει ΟΛΟΥΣ τους κύκλους της Απάτης. Επειδή ήταν σχετικά σύντομοι, με διάρκεια 12-17 χρόνια περίπου.

  Ομως! Γιά Εσάς Φίλοι μου, που ζείτε στην Αμερική και στην Ευρώπη, οι κύκλοι της Απάτης, πρόκειται να έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια. Γιά Εσάς, ίσως, ως Μεγάλη Κατάθλιψη να θεωρείται η μαυρόασπρη φωτογραφία του 1929 με τις ουρές ανθρώπων να περιμένουν στη σειρά, γιά ένα πιάτο ζεστή σούπα. Ομως Εμείς, οι Αργεντινοί, έχουμε ζήσει στην Κόλαση. Και γνωρίζουμε πολύ καλά, Που και Πως, τελειώνουν ΟΛΑ!..

  Γι’αυτό, το φιλικό μήνυμα απ’ όλους Εμάς τους Αργεντινούς είναι:
  Εχετε τα μάτια σας ορθάνοιχτα! Επειδή η κατάσταση πρόκειται να χειροτερέψει.

  Πρόκειται γιά το λεγόμενο «Σχέδιο Α’» και στο οποίο οι Απατεώνες επενδύουν πάρα πολλά λεφτά! Ο Paulson, ο George Bush, ο Βernanke και τώρα ο Obama, έχουν επενδύσει πακτωλό χρημάτων σ’αυτό. To πρόβλημα είναι ότι Εσείς, οι Φορολογούμενοι, θα κληθείτε να πληρώσετε με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, Σκληρό Χρήμα, τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ τρύπες που δημιούργησαν οι Απατεώνες με τα δευτερεύοντα FUNNY Mοney (Aστεία Λεφτά)!

  Ομως, το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, Σκληρό Χρήμα, δεν είναι αρκετό. Και αν επιμείνετε, το Δολλάριο θα γίνει ένα ΥπερΠληθωριστικό νόμισμα. Και στην περίπτωση που το «Σχέδιο Α’» αποτύχει, που θεωρώ βέβαιο ότι θ’αποτύχει, θα δούμε και το «Σχέδιο Β’». Πρόκειται γιά τα ίδια πράγματα + πιθανή αλλαγή του Αμερικάνικου Δολλαρίου.

  Ισως, να δούμε το NEO Δολλάριο. Το οποίο θα στηρίζεται στον Χρυσό. Χωρίς όμως να υπάρχει Χρυσός! Θα είναι πιθανώς, ένα είδος Χρυσού σε μυστική μορφή microchip ή, hologram ή, barcode. Κάτι, το οποίο θα είναι απολύτως ασφαλές και απρόσβλητο από επιθέσεις. Αυτός λοιπόν ο νέος Ομοσπονδιακός Χρυσός, θ’αξίζει Νέα $20,000 – $30,000 (Είκοσι με Τριάντα Χιλιάδες Νέα Δολλάρια ΗΠΑ).

  Ο Πραγματικός, ο Γνήσιος Χρυσός, θα πωλείται και θ’αγοράζεται προς Νέα $1,000 (Χίλια Νέα Δολλάρια ΗΠΑ). Κι αυτό, θα έχει τρομερές επιπτώσεις παγκοσμίως. Γιατί;;

  Επειδή, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα πει: «Eντάξει Αμερικανοί Πολίτες, Εταιρείες μας, Φίλοι και Σύμμαχοί μας. Σάς δίνουμε 1 Παλαιό Δολλάριο, γιά ένα Νέο Δολλάριο. Ολα Καλά!»

  Ομως! Γιά τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου στην Ασία, Λατινική Αμερική, Αφρική, θα πουν ότι: Δεν υπάρχουν αρκετά Νέα Δολλάρια γιά όλους. Γι’αυτό, θ’αφήσουμε τις Αγορές «Ν’Αποφασίζουν»..

  Και καθώς οι άνθρωποι στην χώρα μου την Αργεντινή, στην Αφρική, στη Μέση και Απω Ανατολή θα τρέχουν πανικόβλητοι να ανταλλάξουν τα παλαιά δολλάριά τους με ΝΕΑ, σε τιμές 2:1, ίσως και 4:1. Θ’ ανταλλάσσουν $10,000 – $20,000 – $30,000 (Δέκα, Είκοσι, Τριάντα Χιλιάδες παλαιά Δολλάρια ΗΠΑ) γιά Ενα ΝΕΟ Δολλάριο ΗΠΑ!!!

  Και ποιές θα είναι οι παγκόσμιες επιπτώσεις;; Mε την παρουσίαση του ΝΕΟΥ Δολλαρίου των ΗΠΑ, ουσιαστικά, θα γίνει ΕΞΑΓΩΓΗ των Κολοσσιαίων Απωλειών της Αμερικανικής Οικονομίας, σε Γεωγραφικά, Συγκεκριμένες Χώρες!

  Ομως, πιστεύω ότι και «Σχέδιο Β’» θ’ αποτύχει. Οπως θ’ αποτύχει και το σατανικό «Σχέδιο Γ’», που αυτό σημαίνει: ΚΛΩΤΣΙΑ!!! σε Ολόκληρη την Παγκόσμια Πολιτική Σκακιέρα. Σημαίνει, έναν τρομερό, Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως ακριβώς συνέβη το 1939. Επειδή οι ΗΠΑ, όπως έκανε και η Γερμανία, θ’ακολουθήσουν την στρατηγική εξόδου από τα οικονομικά τους προβλήματα, μέσω του Πολέμου.

  Ομως! Αυτή τη φορά, και σε αντίθεση με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που έληξε με την ρίψη της ατομικής βόμβας στο Nagasaki, αυτός ο 3ος ή, 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος (ονομάστε τον όπως θέλετε), Θ’αρχίσει με Πυρηνικά Οπλα και Κανείς Δεν μπορεί να προβλέψει το ΠΩΣ, θα τελειώσει.

  Υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος, γιά να κάνουμε πολλά! Κι αυτό, σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι Ανθρωποι Παγκοσμίως, και ιδιαίτερα οι Ανθρωποι στις ΗΠΑ, και ιδιαίτερα οι Ανθρωποι στην ΕΥΡΩΠΗ, ν’ αντισταθούν στους Καταστροφικούς Μηχανισμούς της Παγκόσμιας Elite. Και να καταδικάσουν OΛΟΥΣ τους Υπεύθυνους Καταστροφείς της Παγκόσμιας Νέας Τάξης.

  Ετσι μόνο θα σωθούν, Οχι μόνον οι ΗΠΑ, Οχι μόνον η Ευρώπη, Οχι μόνον η Αργεντινή. Θα σωθεί Ολόκληρος ο Πλανήτης Γη!
  Σάς Ευχαριστώ Πολύ.

  ~Andrian Salbuchi, Ιnternational Analyst (Argentina): «The Global Financial Meltdown Seen With Argentine Eyes» (excerpt)
  (μτφρ: η Dimi)

 3. Orestios avatar
  Orestios 04/03/2012 22:20:50

  Δεν βγαίνει το PSI.
  Τεράστιο το φιάσκο και τα χειρότερα έρχονται.
  Για 3ο μνημόνιο μιλά η Τρόικα

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/03/2012 22:27:11

  To παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Kανονικό PSI OPS (εκτός παρενθέσεων το ΟPS this time...)

  Μαλλί με μαλλί πιάστηκαν ο κος ΟΔΔΗΧ και οι χεντζφαντάδες στους ΝΥΤ.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 04/03/2012 23:09:13

   εδώ η συνέντευξη Π. Χριστοδούλου στους ΝΥΤ (μαλλί με μαλλί με τους πρώην εργοδότες του GS και JPM whatever...)

   http://dealbook.nytimes.com/2012/03/02/greek-official-warns-debt-holdouts/?src=tp

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 04/03/2012 23:04:42

  Mια ενδιαφέρουσα ανάλυση:

  From Peter Tchir of TF Market Advisors

  My Big Fat Greek Restructuring - The Week Ahead

  The situation in Greece should create some big headlines this week. The bond exchange “invitation” is set to expire at 3pm EST on Thursday March 8th. This is the so-called Private Sector Involvement or PSI. Greece has other steps to take during the week, and ultimately the Troika will determine how to proceed with the bailout, but not until the results of the PSI are known.

  It could be a week of confusing, misleading, and market moving headlines. Figuring out the “proper” reaction to each bit of news will require understanding the terms, and hoping the headlines are accurate – which given how confusing the situation is, cannot be fully counted on. Remember, the original “invitation” from the Greek government was for an amortizing bond, which was then changed to a series of 20 “bullet” bonds, so the level of confusion remains high.

  Types of Greek Debt

  Total Hellenic Republic Debt according to Bloomberg is €354 billion (all debt outstanding amounts are based on data from Bloomberg).

  Troika debt is the bilateral loans that have been made to Greece by the Troika as part of previous bailouts. That is currently €76 billion. The bulk of this matures in 2017 and 2018. It is NOT subject to the exchange. It is NOT subject to Collective Action Clauses (CAC’s). This debt, although classified as “senior unsecured” has always been viewed as senior, structurally if not outright, to other debt. The good news for American taxpayers, is the IMF loans are part of this pool, and are the most protected, regardless of the outcomes in Greece over this week and next.

  Greek T-bills confuse me. There are €15 billion outstanding, and they just issued €1 billion at 4.86% on February 7th. The t-bills fall under special rules and are viewed basically as “money good” because of those rules and laws. It looks like they paid of €2.3 billion last month and have €1.4 billion maturing Friday, which trade very close to par, again because of the special rules associated with “t-bills”.

  Protected Entity debt is the debt that has been purchased by the ECB as part of their Secondary Market Programme (SMP), the European Investment Bank (EIB), national central banks (NCB’s) and possibly other “protected entities. These are the bonds that were created recently so that these “protected” entities could exchange their existing bond holdings for ones that were not subject to collective action clauses and would not be “invited” for the PSI. The legality of those exchanges has not been tested (the English Law bonds have a stronger case, in my opinion), so far now, have to assume that roughly €56 billion has been given this new status. So far, I have not seen the outstanding amounts for these bonds, but am backing into it from total debt amounts outstanding, Trying to get details on a bond by bond basis. In any case, the bonds are a separate class and are NOT being asked to participate in the PSI.

  Individual holders. There has been some discussion of protecting individual holders from having to participate (it may be in the 167 page invitation, but I haven’t read it that closely yet). When it has been discussed, it was stated that holders would have had to own it for awhile, so it is unlikely that we see a cottage industry develop in Greece where hedge funds find people to buy their bonds in small enough increments to qualify. If somehow individuals are exempted, the size is fairly small, and no one seems to be offended by the attempt either (unlike what is going on with the ECB and other protected entities).

  English law debt is the debt that was issued under English law. Some of these bonds are denominated in currencies other than the Euro. These bonds had stronger covenant packages than Greek Law Bonds (which is easy, since the Greek law bonds had none). So these bonds have some rights that give them more protection in theory than Greek law bonds, and more importantly, any lawsuits could be decided outside of Greece. With Greece’s willingness to change the law retroactively to suit themselves, this is a big advantage. With only €18 billion of debt issued under English Law (and some of that part of the “protected entity” debt), this is a relatively minor class, but worth watching. The distinction here is that you may see legal challenges based on bonds here, and not just CDS. So far, there has been one attempt to determine if a CDS Credit Event has occurred, but have not seen any lawsuits under the bonds.

  Greek law debt is the debt that was issued under Greek law. It definitely has the weakest protections. Not only were there virtually no covenants in the bonds themselves, but any lawsuit would have to be won in a Greek court and enforced in Greece. There is a total of €237 billion of these bonds, though at least €40 billion is part of the “protected” class (just don’t know the details yet). There are a couple of “inflation linked” bonds in here, so I am not sure exactly how the “principal” multiplier is accounted for, but that is a rounding error.

  Short Dated Debt is of particular interest. It looks like the private sector holds just under €10 billion of the March 20th, 2012 bonds, and about €5 billion of bonds maturing in May. These bonds are mostly part of the Greek law debt pool, but are worth considering as a separate debt class as they have the most likelihood of getting paid out at par if they hold out. Any holdouts in the March 20th pool will be the most interesting, because they will either have to be paid, CAC’d, or defaulted on in short notice. Given the tendency for everything to drag on in Europe, this class has the highest chance of being paid while the process is delayed, and they would rather keep options open. With March bonds trading at 26 versus 22 and below for the rest of the bonds, there is some price built in for that potential windfall, but not much. So basically the market as a whole isn’t anticipating these bonds to get paid at par, but holdouts in these dates deserve special attention/notice.

  PSI Strategies for different Bond Holders

  The Troika and the ECB and some other entities have segregated their debt from the PSI. They are protected and expect to be paid par at originally scheduled maturities (including T-bills). Any concession from this group would help Greece in its efforts to restructure and would be a positive for the market – at least short term. Longer term it might raise questions by the sponsors about why they let the ECB and IMF and EFSF take risk where actual losses can occur (instead of the fantasy world where their positions are viewed as riskless). I doubt we here about any concessions from this group this week, but watch for it.

  Banks are some of the largest holders, with Greek banks in particular having large, concentrated positions. They will vote almost unanimously for PSI. The Greek banks need to agree in order to get recapitalization money from the Troika. Other banks might not “have” to agree, but even someone as politically naïve as myself, would have trouble dipping one hand into the LTRO cookie jar and then saying NO to the PSI. I would be surprised if the bank participation rate was anything much less than 99%, though again, if some were silly enough to keep basis trades on, or own short dated bonds, they might decide to hold out. Any bank that holds out would be an ideal short candidate. Whatever money they potentially make would be at grave risk, as not only might they find themselves cut off from some of the ECB gift giving programs, but the regulators might actually take an interest and attempt to do their job for a change.

  Insurance Companies and Pension Funds (other Regulated Entities) will likely agree to the PSI. They aren’t really in the business of “rocking the boat” so their propensity is to play nice in the first place, and with so much government involvement in the process, fear of a regulatory backlash would add to their desire to go along with the crowd. The worst part, and most distressing, is that everyone seems so scared of the word “default” that they haven’t tried to figure out if they could get a better deal by not going along. So with no actual work done on the alternative, and no real incentive to part from the crowd, we should see a very high participation rate from this group. Holdouts here would be interesting to watch and far less suicidal than a bank that chooses to hold out.

  Hedge Funds are the most likely to hold out. Those holding short dated bonds have their own reasons for playing the game. Is there a participation rate that is high enough that they can get paid out at par, or at least get offered a better deal? Funds that accumulated positions in the 20’s have far more ability to take their chances than other entities that paid close to par for their positions. What would a post default recover look like? Any worse than the PSI offer? Without the threat of regulation, no access to cheap ECB money, and a potentially low cost base, the problems with the PSI, if any, will come from the hedge funds. Blocking positions in small issues, particularly English law bonds are another potential trade for hedge funds. I don’t think we will hear much until the 8th or even the 9th. They are in no rush. They know the less time that the closer things get to the 20th, the more likely that someone in power will do something that benefits them. They are effectively up against Greece and the Troika, and that deadline and the confusion amongst those parties plays into their hand. It would be fun if we got news early in the week about hedge fund strategies, but I would recommend not saying anything (yes or no) until the deadline. Finally there is the basis package holder, where an investor owns bonds and has bought protection (CDS) which deserves its own special section.

  CDS Strategies (including the Basis)

  There is a strong likelihood that we will get a Credit Event on CDS in the next 2 weeks. The most obvious way is that the PSI participation comes in around 90% and Greece chooses to use the Collective Action Clauses to force all bond holders into the deal. Using the Collective Action Clauses would be a Credit Event. There has been some talk about using the Collective Action Clauses to pay holdouts even less than if they agreed. This is an attempt to scare people into participating. I think that argument is just wrong. My understanding of the CAC is that it could be used to force a small group of bondholders (33% or less) into doing what the larger group was doing, but could not be used to force them into something entirely different. If Greece wants to punish the holdouts (which would be my inclination) then they will have to default. Offering worse PSI terms is unlikely to motivate someone who just said no, offering better terms rewards the holdouts, so the only way to try and force holdouts into a worse outcome is default. That would be a Credit Event (and I’m not 100% convinced that post default recovery couldn’t get a better deal than the PSI anyways).

  I think that CAC is most likely outcome, with actual default being the next most likely, but there is a chance the participation rate is high enough that Greece chooses to honor any remaining bondholders. Unlikely, but possible, and what happens to CDS then. If €200 billion participated in the PSI, the ECB gives back any coupons received, and accepts new debt based on their cost basis rather than par, and the IMF offers to reduce and extend, the value of CDS would drop dramatically. I don’t see this as the most likely scenario, but if they can get extremely high participation and some other concession, their debt load will have been reduced, and with just coupons to be paid in the near term, the chance of a near term Credit Event would drop quickly. I would think CDS could easily drop to under 40 points in that case (from over 70 right now). A low probability, but If this round works, even though Greece might be back at the table within the year, the CDS should move a lot tighter.

  Outright Short Greece via CDS seems like a very risky trade. In all likelihood Greece will experience a Credit Event. Most likely by using the CAC’s, but possibly by actual default. At over 70 points up front, you are taking a risky bet on recovery. Short CDS with a “recovery swap” on, makes it safer to short via CDS, but I wouldn’t consider that truly “naked”. If you have lived this long without having to deal with “recovery swaps” you can probably continue to do so, but you should be aware that there are trades that have payouts based on actual recovery versus the “price” that the recovery swap was traded at, if, and only if there is a Credit Event. If somehow Greece manages to pull this off without a Credit Event (super high PSI participation), then CDS will tighten a lot. I don’t like this trade, and guess of the $3.2 billion of net CDS positions, most of the shorts are part of basis packages, rather than outright shorts.

  Outright Long Greece via CDS seems slightly more reasonable than being short, though I suspect the only ones long this risk are weak banks and hedge funds. For hedge funds, it will be those that put it on in the past 6 months to fund shorts in other countries. At these prices, they may be keeping the long position in case the whole plan works out somehow, or that recovery is higher than where CDS is currently trading. The weak banks will have ridden this position down from 20 bps or some other astronomically low spread. They did it for carry, never marked it to market, and can only hope for the best. They didn’t cut when it was down 10 points (just like AIG, it is very hard to cut at any loss when that loss dwarfed the maximum possible upside if everything went well). They didn’t cut down 20, or 30, etc., so they are here hoping to somehow make it through another crisis moment and hope the mark gets a lot better. Even then, they will likely be encouraged enough to try and ride it out to maturity. In my opinion, the bulk of positions where someone sold CDS naked, resides in the weak banks – that is also where the potential contagion rumors will begin.

  Basis Packages are when someone has bought credit protection (CDS) and owns the bond against it. Of the $3.2 billion of net CDS outstanding, I believe virtually all of those short Greece via CDS have the basis package at this point, and almost all are held by hedge funds rather than banks. Banks often have the basis package, as either a specific strategy, or as part of their market making role, but at this point they would be insane to have any meaningful basis trades on. They do not control what happens to the bonds. They cannot easily say no to PSI, so they have no way to force a trigger. Running a basis trade with no control over one side is just not smart risk management. Hedge funds on the other hand can hold out. I think there will be at least $3 billion of holdouts, since that is the strategy anyone using the basis package HAS to employ. Holdout and either get a Credit Event or get paid at par. Right now someone with the basis package owns a bond worth 22 and a CDS worth 72, for a total of 94 (roughly). If they holdout and a CAC occurs, there will be a Credit Event and they will get new bonds. Those new bonds will be Deliverable Obligations and can be used to set the CDS recovery amount. In fact, only the “cheapest to deliver” new bond will be used. Therefore, after a CAC, you will get a package of new bonds, and a settlement equal to par minus trading price of cheapest of those bonds. That package which is worth say 94, is worth a minimum of par. But it is better than that, because you are getting 15% of your notional in EFSF bonds, some GDP kicker, and your interest paid out. So potentially a holdout with a basis package after a Credit Event related to a CAC would get close to 120 for the position that costs 94 (that seems weird even to me, and I have to double check somehow the CDS notional isn’t adjusted by the EFSF payments), but in any case, a Credit Event from a CAC is good for the basis package holdouts. A default is less clear. The holdouts would have to fight for a recovery on their bonds, which might be 0, but in all likelihood is higher than that. They would only get par – recovery on the CDS, so depending on where their existing bonds trade, they might not make money. Though in a default scenario, expect the new PSI bonds to trade weaker than otherwise until the defaulted bonds are cleared up, so payout on CDS should be very high, but still the basis may not work out if there is a hard credit event after the voluntary PSI. The worst situation is to agree to the PSI, and then have no Credit Event. So you have bonds worth maybe 30, but the CDS should plummet – no private sector debt will be payable in the near term, and you can bet the ECB and IMF will be roll their debt when it is coming due, if it hurts CDS holders. That could be a big loss. To avoid the potential for a big loss, you need to hold out.

  Noise around the Bailout
  Separate from the PSI which has a deadline, there will be continued headlines around the bigger bailout. Is Greece implementing the new programs fast enough? Is Germany happy with Greece. Is Greece happy with German presence? Are other countries getting sick of the whole fiasco? How do Portugal and Ireland react when they see their bailout buddies receive some nice big debt forgiveness? This is far from over and we will likely see a mix of headlines, but without PSI, there will be no deal, so reacting appropriately to PSI related headlines will be a key over the next two weeks. I think we will miss the simplicity of last week – when all anyone really had to think about was the size of LTRO2 and what it would mean.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 05/03/2012 14:40:37

  -"Is Greece happy with German presence?"
  -Α pretty pathetic & fabricated situation for Greece to get rid of, asap if not sooner

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.