#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2011 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πολιτικοί αρχηγοί "έκλεισαν" το τηλέφωνο στον Παπανδρέου

[caption id="attachment_113682" align="alignnone" width="600" caption="Ένας Γιώργος μόνος στις Βρυξέλλες"][/caption]

Το πήρε το μήνυμα ο ΓΑΠ από τους πολιτικούς αρχηγούς: εκεί που έφερε τα πράγματα, κανείς δεν θα βάλει το κεφάλι του στο ντορβά για πάρτη του. Ο πρωθυπουργός με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους αρχηγούς, επεδίωκε να δημιουργήσει ένα κλίμα (τεχνητής) συναίνεσης. Το είχε ανάγκη και για τις διαπραγματεύσεις με τους ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Το σχέδιο δεν βγήκε.

Και δεν βγήκε γιατί ο Γιώργος δεν μίλησε με ειλικρίνεια στους αρχηγούς, δεν τους είπε τις θέσεις με τις οποίες πάει στις διαπραγματεύσεις - αν εξαιρέσουμε βεβαίως το ισχυρό ενδεχόμενο να μην έχει θέσεις, ή να μην τις ... γνωρίζει και ο ίδιος. Αντ’ αυτού τους είπε κάποιες γενικότητες για τι είδους λύση θέλει (μίλησε για «λύση πακέτο, που θα καθιστά το χρέος διαχειρίσιμο»). Ακόμα και εκεί που ήταν «αναλυτικός» μίλαγε με… τίτλους για επιμήκυνση του χρέους, χαμηλότερο επιτόκιο και επαναγορά του χρέους.

Ικανοποιήθηκαν οι αρχηγοί από όσα τους είπε; Ο Σαμαράς ουσιαστικά απέφυγε να συνομιλήσει μαζί του. Η συζήτησή τους κράτησε 3 μόνο λεπτά. Με την Αλέκα ότι και να είπε δεν έχει νόημα, λόγω των θέσεων του ΚΚΕ. Με τον Τσίπρα ο ΓΑΠ δεν μίλησε ούτε 10 λεπτά και η εικόνα που δημιούργησε ήταν ενός πρωθυπουργού χωρίς θέσεις και έρμαιο στις διαπραγματεύσεις. Μόνο με τον Καρατζαφέρη υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, κυρίως γιατί το ήθελε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ που ακόμα πιστεύει ότι μπορεί να είναι κουμπάρος σε ένα γάμο που θα γίνει με το στανιό.

Αντί συμπεράσματος: μετά τις συζητήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ήταν τέτοια η ψυχολογία του ΓΑΠ που την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Φώτη Κουβέλη τους ενημέρωσε τηλεφωνικά ο Ευάγγελο Βενιζέλος…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/07/2011 13:28:29

  Βάζετε στοίχημα ότι τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια θα αρχίσουν από απόψε κιόλας να πλέκουν το εγκώμιο του "αποφασισμένου ηγέτη" που πηγαίνει στη μάχη "μόνος εναντίον όλων" αφού οι αντίπαλοί του "σύμπηξαν προδοτικό μέτωπο ενάντια στα συμφέροντα της χώρας σε μια κρίσιμη στιγμή";

  • alepou avatar
   alepou @ Αυριανιστής 20/07/2011 19:11:09

   Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου, μόνο που θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί κανείς να τους ακούσει πια, πόσο μάλλον να πιστέψει τις φαμφάρες τους!!!!

 2. Anonymous avatar
  Anonymous 20/07/2011 13:37:07

  Και δεν βγήκε γιατί ο Γιώργος δεν μίλησε με ειλικρίνεια στους αρχηγούς, δεν τους είπε τις θέσεις με τις οποίες πάει στις διαπραγματεύσεις – αν εξαιρέσουμε βεβαίως το ισχυρό ενδεχόμενο να μην έχει θέσεις, ή να μην τις … γνωρίζει και ο ίδιος: Δεν τις γνωρίζει, θα τις μάθει, μάλλον μέσα στο αεροπλάνο. Μετά από αυτό το διάστημα που κυβερνά την χώρα, πιστεύει κανείς σόφρων άνθρωπος πιά σε αυτήν την χώρα ότι τις αποφάσεις/ θέσεις κλπ.τις παίρνει ο ΓΑΠ ή η κυβερνησή του?

 3. BlueSky avatar
  BlueSky 20/07/2011 14:23:11

  Τα φασιστικά πράσινα δημοσιοπαπαγαλάκια θα μας πρήξουν τα φρύδια για ακόμη μια φορά. Ήδη ο λαός είναι έτοιμος να εξωβελίσει το έκτρωμα πασόκ. Η χίλαρυ ήρθε ν' αλλάξει το δαχτυλίδη από τον ''στοχαστή νο 76'' στον ''ποιητή νο 2'', αλλά δεν θα προλάβουν. Τελειώνει το απατεωνοπασόκ!

 4. GIANNIS avatar
  GIANNIS 20/07/2011 14:53:36

  Δικιο εχετε. Ας στείλουμε τον Κωστάκη που μας έφερε σε αυτή την κατασταση να διαπραγματευτεί

  • φωνη avatar
   φωνη @ GIANNIS 21/07/2011 00:13:00

   Ο Κωστάκης σε έφερε; Τέλος ποια με αυτή την παραμύθα. 130 μ.β. ήταν τα spreads όταν έφυγε ο Καραμανλής. Γιατί τα ανέβασαν; Γιατί δε δανείστηκαν νωρίς από τις αγορές, από τη Ρωσία από την Κίνα γιατί δεν πήραν μέτρα νωρίς; Γιατί εμπόδισαν τον Καραμανλή να πάρει μέτρα;

   Γιατί ήθελαν να μας φτάσουν εδώ. Ο Καραμανλής παραιτήθηκε επί της ουσίας πηγαίνοντας σε εκλογές και αυτό είναι το αμάρτημά του, οτι δεν τους εμπόδισε. Το αμάρτημα των άλλων όμως είναι οτι το κάνανε τον προσχεδιασμένο φόνο.

   Χίλιες φορές να ήταν η χώρα όπως ήταν επί Καραμανλή και όχι όπως κατάντησε τώρα επί Παπανδρέου και προσχεδιασμένα (Στρος Καν-Παρισι).

 5. tiramola avatar
  tiramola 20/07/2011 14:54:21

  Δεν πειράζει σύντροφοι.Το βάρος είναι αποφασισμένος να το σηκώσει όλο μόνος του.
  Αν όμως νομίζει κανένας ότι μετά την ενδεχόμενη αποτυχία θα υπάρξει επόμενη μέρα για τον εκλεκτό του είναι πολύ γελασμένος.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 20/07/2011 14:58:37

   Τι να σηκώσει, βρε πράσινο λαστιχένιο ανθρωπάκι; Έχει τη στόφα του ηγέτη που μπορεί και "σηκώνει βάρη στις πλάτες του";

   • tiramola avatar
    tiramola @ Αυριανιστής 20/07/2011 15:00:17

    Όλα θα συνεκτιμηθούν στις εκλογές.Νάσαι σίγουρος για αυτό!

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ tiramola 20/07/2011 15:02:29

     Αν υπήρχε κάτι για να συνεκτιμηθεί, να 'σαι κι εσύ σίγουρος ότι θα είχε φανεί. Μέχρι τώρα όμως, μόνο υποταγή και καρπαζιές βλέπω.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ tiramola 20/07/2011 15:24:48

   Άρα ο δικός σου είναι και θεός και ηγέτης και τους έχει πει σε όλα ναι ΚΑΙ θα αποτύχει???

   Έλεος "σύντροφε" (μη μας λες έτσι... δεν τα φάγαμε και μαζί)

  • alepou avatar
   alepou @ tiramola 20/07/2011 19:19:09

   Τι βάρος αλήθεια να μπορεί να σηκώσει ένα κινούμενο πτώμα αναρωτιέμαι. Ο Γιώργος πέθανε, μόνο που ακόμη δεν του το έχουνε πει!!! Εκτός αν ενοείς το βάρος του ξεπουλήματος της πατρίδας και του λαού μας, αυτό είμαι σίγουρος πως είναι σε θέση να το σηκώσει ο δήθεν/τάχα πρωθυπουργός, όπου προς αποφυγή παρεξηγήσεων να ενημερώσω ότι ήμουν από τους πρώτους που τον ψήφισαν, υπήρξα κορόιδο κι ευκολόπιστος το ξέρω, αλλά δεν είμαι ηλήθιος για να συνεχίζω να υπερασπίζομαι το λάθος μου. Μακάρι να αποτύχει γιατί αν το καλοσκεφτούμε η δική του επιτυχία, υπάρχει κίνδυνος να είναι η αποτυχία του ελληνικού λαού!!!

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/07/2011 14:56:53

  Ο "Κωστάκης" μας έφερε, ε; Όχι ο Ανδρέας και ο αχαμνός λογιστάκος...

  • xenios avatar
   xenios @ Αυριανιστής 20/07/2011 15:19:17

   Η καραμελίτσα καλά κρατεί.
   Πίστευα βλακωδώς, ότι οι πάντες έχουν πιστοί, ότι εδώ βρισκόμαστε, από την κατάντια που ξεκίνησε ο μπαμπάς Ανδρέας, την άξια συνέχεια του Σημίτη και το τελικό θάψιμο του υιού.

   Αν ακόμα υπάρχουν τυφλωμένα πράσινα τρωκτικά, που επιμένουν, δύο τινά συμβαίνουν. Το ένα να είσαι μέσα στην κατάσταση και να καλοπερνάς και το δεύτερο, να μην έχεις χάσει την επαφή σου με την πραγματικότητα, για να μην πω τίποτα χειρότερο.

  • Anonymous avatar
   Anonymous @ Αυριανιστής 20/07/2011 15:20:39

   Πέστα χρυσόστομε!!!! πέστα. Αλλά ακόμη να καταλάβουν κάποιοι, άδικα νομίζετε ότι τους χαρακτήρισε η ηγετάρα τους ο ανδρέας " αιθεροβάμωνες"? όχι βέβαια.

   • thespieys avatar
    thespieys @ Anonymous 20/07/2011 15:26:23

    Οσο και αν πονάει ορισμένους, ο Ανδρεας Παπανδρέου έχει απομυθοποιηθεί πλήρως.

    • GIANNIS avatar
     GIANNIS @ thespieys 20/07/2011 19:10:07

     Συμφωνώ οτι ο Α. Παπανδρέου ξεκίνησε την καταστροφή και μετά συνέχισε όλο το πολιτικό σύστημα.
     Αλλά όταν εσύ κερδιζεις τις εκλογές το 2004 με σύνθημα ότι θα τα αλλάξεις όλα και μέχρι το 2009 δεν έχεις κάνει τίποτα είναι εγκληματικό.

 7. tiramola avatar
  tiramola 20/07/2011 15:34:44

  Αφού χρωστάς, είσαι έτοιμος για χρεωκοπία.
  Τσαμπουκά πουλάς όσο σε παίρνει και δεν σε παίρνει γιατί κάθε χρόνο μπαίνεις μέσα καμιά 20αριά δις.
  Και δεν είναι μόνο αυτό, τους κορόιδευες κιόλας.
  Έχεις συναίσθηση της πραγματικότητας Βικτόρια τρου και υπό ποιές συνθήκες διαπραγματεύεσαι?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 20/07/2011 15:39:17

   Ας σηκωθεί να φύγει τότε, κι ας αφήσει κάποιον ηγέτη με @@ να διαπραγματευτεί.

   Προσωπικά, αν είναι να φύγει, πολύ ευχαρίστως να φορολογηθώ για την κηροζίνη της διαφυγής...

   • tiramola avatar
    tiramola @ Αυριανιστής 20/07/2011 15:53:02

    Μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής πέτυχε από τον περασμένο Μάιο.
    Θα ζητήσει εκ νέου.
    Τι στο διάολο θέλεις να κάνει επιτέλους που έχεις κάτσει σε ένα πληκτρολόγιο και βρίζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ?
    Αν τα παρατήσει θα γίνεις πύραυλος από τη πολύ φασολάδα...

    • alepou avatar
     alepou @ tiramola 20/07/2011 19:22:14

     Ενώ εσύ που δεν βρίζεις θα βρεθείς εκ δεξιών του "ηγέτη" ως πιστός πράσινος κομματοφρουρός !!!

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ tiramola 20/07/2011 16:23:30

   1. Όλοι χρωστάνε (και by the way ας μην τρώγατε με 10 μασέλες!!) και αυτό είναι το πρόβλημα που αγχώνει ...όσους αγχώνει. Εσείς ούτε ΑΥΤΟ δεν πιάνετε, τζιμάνια που μας κυβερνάτε.

   2. Η ΕΕ ποτέ δεν διέψευσε ελληνικά στοιχεία. Ποτέ δεν δόθηκε συνέχεια στα μούσια που πουλήσατε αρχές του 2010, αν έχεις ΜΙΑ επίσημη διάψευση αριθμών από ΕΕ δώστην εδώ και τώρα. Όσο για την αλλαγή πχ του % ελλείμματος μέσα στη χρονιά να το αποφασίσουμε αν είναι μεμπτή ή όχι, γιατί το έλλειμμα δεν έχει μείνει ίδιο ούτε ένα τρίμηνο με εσάς... (εννοείται προς το χειρότερο!). 4 Μνημόνια για να αλλάζουν τα νούμερα.

   3. Πρέπει να έχεις κίνητρο για να διαπραγματευθείς, εν προκειμένω εθνικό. Άρα καμμένη από κούνια η διαπραγμάτευση, κι η Μέρκελ να ξεβρακωνόταν για να μας βοηθήσει που λέει ο λόγος. Είναι δύσκολες οι συνθήκες και γιαυτό πρέπει να μην ξέρεις πού σου παν τα τέσσερα...; Για κακή σου τύχη ξέρω καλά πως μόνο αν 1) είσαι διαβασμένος, 2) πιστεύεις σε αυτό που κάνεις και 3) πείσεις για την αξιοπιστία σου, μπορείς να δείξεις το δίκιο σου σε άλλους, Βρυξελλιώτες και μη. Ακόμα κι αν -πρόσεξε- μπορεί να είσαι ούτως ή άλλως χαμένος, γιατί τα δικά τους συμφέροντα είναι εκ διαμέτρων αντίθετα. Και τότε όμως το παλεύεις να βαφτίσεις το κρέας ψάρι και να "ταιριάξεις" τα συμφέροντα για να τους έχεις μαζί και όχι απέναντι. Αλλά τι κάθομαι και σου λέω...

   Ένα είναι το θέμα: Όσοι είστε πασόκοι και -τυχόν- δεν είστε πουλημένοι, ξεκολλήστε και γρήγορα, γιατί η καραμέλα "νόμιζα πως έκανα το σωστό" δεν θα ισχύει ως ελαφρυντικό εσχάτης προδοσίας. Και ξέρεις γιατί δεν θα ισχύσει; Γιατί σας τα λένε συνέχεια και απομένως έχετε ΓΝΩΣΗ. Σκέψου το. You have been served.

 8. xbab avatar
  xbab 20/07/2011 15:55:49

  Για τον κωλοτούμπα(εξαπτέρυγο), δεν βλέπω να σχολιάζει κανείς το 20λεπτο συνομιλίας του με τον ΓΑΠ.

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 20/07/2011 16:12:34

  ΄΄Στοχαστής μόνος, ψάχνει...ψάχνεται...΄΄

 10. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 20/07/2011 16:13:05

  το συστημα πασοκ και το πασοκ γενικα τ ε λ ε ι ω σ ε οριστικα απο τον γιο της μαργαριτας.
  αυτο ειναι το τελος και το καραβι τους βουλιαζει και οχι ολο το πολιτικο συστημα που θελουν να περασουν με τα ρουφιανοδημοσιοκαφρακια και με οποιον αλλο προθυμο.
  λυσεις υπαρχουν , αρκει ο καθενας μας οταν παει πισω απο το παραβαν να ψηφισει, να το σκεφτει καλα και βεβαια οχι αποχη, οχι λευκο.
  , η κοινωνια και οι ψηφοφοροι σας , σε σας μονο γυρισαν την πλατη και οχι στην πολιτικη.
  γρηγορα θα το δειτε μπροστα σας.

 11. zonitis avatar
  zonitis 20/07/2011 18:54:01

  Αϊντε, αϊντεεεεε.... Εσφηξαν για τα καλα οι ζεστες βλεπω... Για δες εδω Γεωργιε.
  Η Ιερά Συνοδος έχοντας υπόψη τις απόψεις μελών της που εκφράστηκαν από καιρό, καθώς και την έκθεση της Επιτροπής, που ορίστηκε για εξέταση της εμφάνισης “σημείων”, σε οικία στο Τραχώνι, αποδέχεται χωρίς καμμιά επιφύλαξη το πόρισμα της Επιτροπής ότι τα κακότεχνα σχεδιάσματα, τα γράμματα και οι ημερομηνίες στην πιο πάνω οικία είναι “ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΑΤΗΣ” και “ασυνάρτητον συνονθύλευμα φαντασιών πασχούσης και απατώσης προσωπικότητος”..... Παρακατω δεν γραφω, δεν εχει νοημα. Αν δεν εχεις πεισθει απο τα προηγουμενα δεν θα το κανεις ουτε και με το υπολοιπο κειμενο. Καλη φωτηση σου ευχομαι παντως.

 12. Στρυμών avatar
  Στρυμών 20/07/2011 19:36:21

  Υπάρχει νοήμων άνθρωπος σ' αυτό τον πλανήτη που πιστεύει πως ο Κώστα Καραμανλής μπορούσε ν' αλλάξει το σάπιο οικοδόμημα που λέγεται Ελλάδα;;; Ειδικά την δεύτερη τετραετία με 151 βουλευτές;;;Οι "μέσα" και οι "έξω" θα έκαιγαν ακόμη και τον Παρθενώνα για να σταματήσουν την όποια αλλαγή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.