#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2013 07:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πολιτικοί αρνούνται να θίξουν τους κομματικούς στρατούς τους στο δημόσιοΓια πολλά χρόνια ακούμε ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ότι είναι μεγάλος ο αριθμός τους και πρέπει να ελαφρύνουν οι κρατικές δαπάνες για μισθούς. Για περισσότερο από δύο χρόνια ακούμε από διάφορους πολιτικούς ότι ξεκίνησε ένα πρόγραμμα απολύσεων, ότι θα φύγουν 2-3 χιλιάδες επίορκοι, θα απομακρυνθούν όσοι δεν χρειάζονται, θα καταργηθούν διάφοροι δημόσιοι οργανισμοί που είναι άχρηστοι.

Και παρά τις δεσμεύσεις μας απέναντι στην τρόικα, αν κάτσει κάτω κανείς να υπολογίσει αν έχουν γίνει και πόσες απολύσεις από το δημόσιο, θα βάλει τα γέλια, μαζί και τα κλάματα.

Προς Θεού, κανείς δε θέλει να χάνουν τη δουλειά τους άνθρωποι, ειδικά τώρα που η ανεργία έχει φτάσει το 27%. Όμως, είναι εξίσου μεγάλη αμαρτία να πληρώνονται άνθρωποι παντελώς άχρηστοι, πολλοί οι οποίοι δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στην υπηρεσία και πληρώνονται κανονικά, υπάλληλοι που κάθονται ακόμη και σε καρέκλες χωρίς γραφεία.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε σιχτιρίσει για τον άθλιο δημόσιο τομέα που ενώ απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, τελικά είναι η βασική εστία ταλαιπωρίας για τους πολίτες και πολλές φορές διαφθοράς.

Και φυσικά δεν πρέπει να κάνουμε λόγο για συνολική άθλια εικόνα του δημόσιου τομέα. Υπάρχουν άνθρωποι άξιοι, με τεράστιες γνώσεις και όρεξη για δουλειά που, όμως, χάνονται στο χάος του ελληνικού δημοσίου.

Και κάπως έτσι ήρθε η κρίση να επιβάλει μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις του δημοσίου που θα έπρεπε να τις κάνουμε μόνοι μας. Οι πολιτικοί που επί χρόνια γέμισαν με ρουσφέτια το δημόσιο έπρεπε να πάρουν αποφάσεις δύσκολες, αλλά αναγκαίες. Στο κάτω – κάτω πώς θα γίνει η ανανέωση του δημόσιου τομέα; Χιλιάδες νέοι με απίστευτη παιδεία είναι στην ανεργία την ίδια στιγμή που χιλιάδες άχρηστοι έχουν βρει το μήνα που θρέφει τους έντεκα.

Κι όμως, παρ’ ότι θα περιμέναμε μια μεγαλύτερη σοβαρότητα στο θέμα αυτό, τι έχουμε δει μέχρι σήμερα; Ποιοι είναι αυτοί που έχουν φύγει;

Είναι κάποιοι από τους δήμους, τους οποίους τους προσέλαβαν οι δήμαρχοι. Είναι μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές κατά κύριο λόγο, που πέρασαν από το ΑΣΕΠ, έχουν δηλαδή με κάποιο τρόπο αξιολογηθεί. Και η Τρίτη κατηγορία είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι για τους οποίους γίνεται τώρα ο ντόρος στα Πανεπιστήμια. Ποιος τους προσέλαβε; Οι πρυτάνεις και οι καθηγητές.

Τι κοινό έχουν οι μέχρι σήμερα απολυμένοι;  Ότι δεν έχουν προσληφθεί από τους πολιτικούς, δεν είναι δηλαδή ρουσφέτια των κομμάτων και των βουλευτών. Και τόσο καιρό έχει δημιουργηθεί ένας απίστευτος ντόρος για το πώς θα γίνουν οι διαθεσιμότητες, από πού θα γίνουν οι απολύσεις, ποιος αριθμός θα φύγει από το δημόσιο. Και μήνες τώρα κάνουν οι πολιτικοί μας ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μη θίξουν τον κομματικό τους στρατό, αυτούς που προσέλαβαν οι ίδιοι οι βουλευτές και κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να κοροϊδέψουν την τρόικα, να περάσει ο καιρός μπας και ξεχαστούν οι δανειστές. Την ίδια ώρα, όμως, που δεν γίνονται απολύσεις, δεν κλείνουν άχρηστοι φορείς όπως η «Κωπαϊδα», το ΤΕΟ κ.λπ. κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις από χιλιάδες άλλους. Και το ντόμινο οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων από τις οποίες φεύγουν χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι. Αλλά γι’ αυτούς δεν υπάρχουν δάκρυα, κανείς δε νοιάζεται. Οι πολιτικοί και τα κόμμα ξεσηκώνονται μόνο για το δημόσιο, για τους εργαζόμενους στα υπουργεία, τα ταμεία, τις συγκοινωνίες. Εκεί που υπάρχουν χιλιάδες υπάλληλοι που είτε δεν χρειάζονται και περισσεύουν είτε πληρώνονται προσφέροντας ελάχιστα. Την ίδια ώρα χιλιάδες νέοι δεν έχουν δουλειά αλλά έχουν όρεξη να δουλέψουν. Την δεν έχουν; Άκρες, μέσον, «μπάρμπα στην Κορώνη» που έλεγαν και οι παλαιοί.

Κάπως έτσι πορευόμαστε μέσα στην κρίση, ανήμποροι να ξεκολλήσουμε από το πελατειακό σύστημα και από τον άθλιο συνδικαλιστικό συρφετό που υπερασπίζεται ακόμη και δημοσίους υπαλλήλους που δεν μπορούν να δουλέψουν ούτε στον κήπο του σπιτιού τους.

Ο Πολ Τόμσεν είναι από τους πλέον μισητούς ανθρώπους, και δικαιολογημένα ίσως με τόσα εγκληματικά λάθη που έχει κάνει. Διαβάστε όμως τι λέει σε συνέντευξή του: Επιμένει στις απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ δηλώνει έκπληκτος από το ότι σε μια χώρα με 60% περίπου ανεργία στους νέους και με «συχνά κακές δημόσιες υπηρεσίες», το πολιτικό σύστημα είναι απρόθυμο να αποδεχτεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν αποδίδουν μπορούν να αντικατασταθούν από νέους, μορφωμένους ανθρώπους που «αγωνιούν να τους δοθεί μια ευκαιρία».

Σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν, η ευελιξία στην εφαρμογή υποχρεωτικών απολύσεων, όταν αυτό είναι αναγκαίο, αποτελεί μια κρίσιμη πτυχή του προγράμματος, τόσο από οικονομική άποψη, όσο και από άποψη κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ποιος μπορεί να πει ότι έχει άδικο, εκτός ίσως από κάποιους βολεμένους οι οποίοι σηκώνουν μπαϊράκι επανάστασης κατά της κυβέρνησης γιατί χάνουν τη βόλεψή τους;

Η μεταρρύθμιση του ελληνικού δημοσίου πρέπει να είναι το κορυφαίο στοίχημα της κυβέρνησης. Χωρίς χρονοτριβές και φυσικά χωρίς πισωγυρίσματα όπως αυτά που θέλει να μας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όταν γίνει κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει τους πάντες και θα διορίσει άλλους τόσους. Αρκετά πληρώνουν εκατομμύρια Έλληνες τις λίγες χιλιάδες άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να πάνε σπίτια τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικολας avatar
  Νικολας 24/11/2013 07:51:36

  "Παρά ταύτα, χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά. Η Ελλάδα είχε για πολλά χρόνια ένα ακραίο πελατειακό σύστημα στον δημόσιο τομέα και αυτή η κληρονομιά είναι ακόμη μαζί μας. Μεγάλο μέρος του δημόσιου τομέα παραμένει πολύ αναποτελεσματικό και εξακολουθεί να αποτελεί τρόπον τινά ταμπού το να μιλά κανείς για απόλυση υπαλλήλων που δεν αποδίδουν. Αν και σε άλλες χώρες δεν είναι ασύνηθες να έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι μεγαλύτερη προστασία σε σχέση με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αυτό εξισορροπείται από το ότι καλούνται να λαμβάνουν χαμηλότερους μισθούς από τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά στην Ελλάδα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, όχι μόνο απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας της εργασίας τους, αλλά έχουν επίσης εισοδήματα που είναι πολύ υψηλά σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Είναι αυτό δίκαιο;"
  Και όμως, τα παραπάνω, δεν είναι λογια του Τσίπρα!!

 2. helios avatar
  helios 24/11/2013 07:53:12

  Η απόλυση δεν είναι η λύση αλλά η διοχέτευση 200.000 – 300.000 δημοσίων υπαλλήλων (αφού φυσικά γίνουν πρώτα οι αναγκαίες μετατάξεις και μετακινήσεις) στον ιδιωτικό τομέα (κατά βάση σε επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα και όχι μόνο) με το κράτος να αναλαμβάνει το 20% – 30% του μισθού τους στη νέα τους εργασία για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τρεις με τέσσερις διαφορετικές εργασίες που θα τους προταθεί και το κράτος θα αναλάβει για τρία χρόνια το 20% – 30% του νέου τους μισθού.

  Θα δώσω ένα μικρό παράδειγμα.

  Έχεις για παράδειγμα έναν δημόσιο υπάλληλο που είναι κηπουρός αλλά χωρίς αντικείμενο εργασίας και αμείβεται απλώς για να κάθεται. Τον παίρνεις λοιπόν αυτόν και τον διοχετεύεις π.χ. σε μια τουριστική - ξενοδοχειακή μονάδα για να εργαστεί ως κηπουρός ή σε μία εταιρεία καθαριότητας πρασίνου κλπ.....

  Ως κίνητρο για τον εργοδότη για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο (3 - 5 χρόνια) το δημόσιο θα πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό (20% - 40%, ας το ονομάσουμε και επίδομα εργασίας) του νέου του μισθού που θα λαμβάνει στην ξενοδοχειακή μονάδα ή την εταιρεία καθαριότητας πρασίνου.Μόνο έτσι θα μειωθεί σημαντικά το μισθολογικό κόστος και οι δημόσιες δαπάνες, καθώς αυτό που θα πληρώνει τώρα το δημόσιο είναι πολύ χαμηλότερο τόσο από έναν μισθό εφεδρείας όσο φυσικά και αυτά που έπαιρνε ο υπάλληλος παλαιότερα στο δημόσιο.

  Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι εκεί που είχες έναν άνθρωπο ανενεργό γίνεται πλέον ενεργός και παραγωγικός.

  Αν όχι τώρα, τότε ποτέ;

  Σύμφωνα με αναλύσεις το πλεονάζον προσωπικό αποτελείται κυρίως από χαμηλού μορφωτικού επιπέδου άτομα.

  Υπάρχουν ολόκληρες βιοτεχνίες, βιομηχανίες, ξενοδοχεία, όλων των ειδών, μαγαζιά και καταστήματα, κατασκευαστικός κλάδος, μεταποίηση, αγροτικός τομέας κλπ... όπου ο Έλληνας εργαζόμενος είναι είδος προς εξαφάνιση. Και για αυτές τις δουλειές και πολλές άλλες δεν πρέπει να έχεις βγάλει κανένα πανεπιστήμιο.Θα μπορούσε λοιπόν και με αυτόν τον τρόπο να αντικατασταθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αλλοδαποί.

  Θα μπορούσε τουλάχιστον να γίνει μια προσπάθεια για να δούμε πόσοι από το πλεονάζον προσωπικό του δημόσιου θα μπορούσαν να απορροφηθούν με αυτόν τον τρόπο.

  Το όφελος τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία θα ήταν τεράστιο.

  • Νικος Λ avatar
   Νικος Λ @ helios 24/11/2013 09:39:18

   Εξαιρετικη ιδεα.

  • στεντωρ avatar
   στεντωρ @ helios 24/11/2013 12:34:16

   Μεγαλε εσκισες. Πρωτον για το παραδειγμα του κηπουρου. Ποιος σου ειπε ότι ο κηπουρος του Δημοσιου ειναι κηπουρος. Επιπλεον ποιος σου ειπε ότι θελει να δουλεψει ως κηπουρος και μαλιστα σε ξενοδοχειο το καλοκαιρι. Εκεινη την εποχη παιρνει την κανονικη του αδεια κολλητα με την αιμοδοτικη τα οφειλομενα την συνδικαλιστικη και την περναει ζαχαρη. πις εισαι εσυ που θα του πεις ποτε θα δουλεψει ποσο και που. Αυτος ειναι γνησια και πλερια δημοκρατης διορισμενος απο το ΠΑΣΟΚ και τωρα ειναι ΣΥΡΙΖΑ ρε των κοτσακοκουρουμπληδων με ολιγη μητροπουλικη εργατολογια και αμα σ' αρεσει. Κηπουρος στα ξενοδοχεια να πας να δουλεψεις εσυ. Στα χαμηλου μορφωτικου επιπεδου ατομα τα οποια η μεταπολεμικη αριστεραντζα τα αναγορευσε σε τιμητη των παντων σε κυριαρχο και σοφο λαο τα διορισε στο δημοσιο με μισθους τετραπλασιους και πενταπλασιους του ιδιωτικου τομεα (καθαριστρια ιδιωτικου τομεα 600 ευρω καθαριστρια υπουργειου οικονομικων 2800 ευρω οδηγος TIR 1200 ευρω οδηγος ΗΛΠΑΠ 3600 κ.α) επικρατει η αντιληψη ότι τα δικαιουνται και ότι η ζωη τους το χρωσταγε. Αντε εσυ μορφωμενε πολιτισμενε και νουνεχη να τους πεις για το οφελος στην κοινωνια και στην οικονομια. Απευθυνεσαι σε πασοκους και συριζαιους κυριε το εχετε καταλαβει. Δεν μπορεις σε πολιτικα και οικονομικα νεατερνταλ να διδαξεις την ναριστοτελεια ηθικη περι του καλου της κοινωνιας.

 3. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 24/11/2013 07:59:08

  Το εχω ξαναγραψει.....οτι το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ εχει ως αλλοθι την ΤΡΟΙΚΑ και κρυβεται πισω απο αυτη. Τονιζω παλι πως αν απο το 2010 ειχαμε κανει αυτα που ηθελε η Τροικα τοτε....τωρα θα ημασταν εκτος μνημονιου και δεν θα ημασταν μια χωρα ανεργων του Ιδιωτικου τομεα.Ακομη και τωρα διοριζονται παιδια του κομματικου σωληνα σε οργανισμους, νοσοκομεια κ.λ.π. με καμια εξιολογηση και με μονο κριτηριο τα.....ενσημα στο κομμα. Ετσι ομως δεν πας πουθενα και οι υποσχομενες.....ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ του σπαταλου κρατους δεν προκειτε να γινουν, γιατι το πολιτικο συστημα το μονο που κοιταζει ειναι τις επομενες εκλογες........

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/11/2013 08:06:55

  Γι΄αυτό συνεχίζεται η καταστροφή της χώρας.

 5. Eva avatar
  Eva 24/11/2013 08:58:32

  1. Μπορεί οι πολιτικοί να μη θέλουν να πειράξουν τους κομματικους στρατούς
  αλλά ο συριζα θα συνεχίσει να διατυμπανίζει τις ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ
  απολύσεις (που δεν έγιναν)
  2. Οι διορισμένοι φίλοι δεν θα τους ψηφίσουν ετσι κι αλλιώς (ισως ένα ελάχιστο
  ποσοστό)
  3 Έχουν βγεί πολλά στη φόρα για το δημόσιο (σε τετοια έκταση δεν το περίμενε ο λαός) που έχουμε φτάσει στα όριά μας. Ξέρετε να είσαι και κερατάς και δαρμένος δεν αντέχεται.

 6. KT avatar
  KT 24/11/2013 09:08:09

  Τα ποσοστά και οι αριθμοί φανερώνουν τη μεγάλη αδικία και την αφόρητη υποκρισία του πελατειακού συστήματος, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης κυρίως συμπεριλαμβανομένων: 1,5 εκ. απολυμένοι στον ιδιωτικό τομέα, κανείς στο Δημόσιο (ούτε καν οι επίορκοι)! Το 27% της ανεργίας αφορά το πιο παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το 0% το πιο παρασιτικό, αυτό τα λέει όλα. Από το 1993 έως το 2009 (στοιχεία δημοσιεύτηκαν και στο Antinews) προσλήφθηκαν στο δημόσιο 600.000 πελάτες-φηφοφόροι, που τώρα, πολλοί από αυτούς, βγαίνουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση, επιβαρύνοντας σημαντικά τα δημοσιονομικά της χώρας. Εμάς όμως μάς φταίνε οι "τροϊκανοί", οι τοκογλύφοι, και η Γερμανοί! Ύψος βλακείας δυσθεώρητον...

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 24/11/2013 10:35:08

  Καλημέρα. Δεν πρόκειται απλά για απρόσωπο πολιτικό σύστημα ὀπως έχουμε ΟΛΟΙ μάθει να γενικολογούμε. Προκειται για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυρίως, με τις γνωστές κομματοκρατικές δομές αλληλοεξαρτησης σε όλο το ΄φασμα της κοινωνίας, στους δήμους, στα ΑΕΙ, στις ΔΕΚΟ, σχεδόν παντού. Αυτἠ την στιγμή με τις ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ απολύσεις πολλαπλασιάζεται η αδικία και δημιουργούνται οι συνθήκες εθνικού διχασμού. Όταν έχεις ΑΚΟΜΑ για υπουργούς τους Χρυσοχοϊδηδες και Μητσοτάκηδες (αναγεννιώνται σαν βρυκόλακες σε κάθε γενια) και τους λοιπούς άσχετους κομματάνθρωπους θα σπείρεις αδικίες και θα θερίσεις κοινωνικές συγκορύσεις στο τέλος.

  Ας απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα:Γιατί δεν απέλυσαν, ΑΚΟΜΑ, τους αποδεδειγμένα επίορκους ; Μήπως γιατί είναι "δικοί"τους ;

  >Δεν χρειαζόμαστε κανένα ξένο να μας πει ποιό έιναι το δημόσιο συμφέρον. Απλά και μόνο η εμπλοκή των Τόμσες και Μόμσεν αποδεικνύει πως έιμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ να αυτοδιοικηθούμε. Δλδ η πολιτική ελίτ. Και γι'αυτό είναι και συμπεριφέρονται σαν δούλοι...Ο Λαός όμως δεν θα υποκύψει...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Νίκος Αργεάδης 24/11/2013 15:03:59

   Μια υπενθύμιση. Πρώην πασόκ και νυν σύριζα. Όλοι σχεδόν οι συνδικαλιστές που ήταν πασόκ είναι σύριζα πλέον. Επίσημα ή πλαγίως για ξεκάρφωμα.

 8. foros1 avatar
  foros1 24/11/2013 11:11:04

  οτι και να γραψετε, το 55αρη εργαζόμενο που τον απολύεις, αν δεν τον στειλεις στην συνταξη, ειναι σαν να τον στελνεις στο "αποσπασμα".
  ποσο μαλιστα που συνηθως μαζι του ζουν καποιοι ανεργοι συζυγοι και ανηλικα ή ανεργα παιδια...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ foros1 24/11/2013 15:07:31

   Αυτό είναι το πρόβλημα. Πάψαμε να σκεπτόμαστε και να μπαίνουμε στη θέση του άλλου εδώ και δεκαετίες. Και εκεί που προ κρίσης κοιτάγαμε πως θα βγάλουμε περισσότερα από τον διπλανό, τώρα μας νοιάζει αν έχει κανείς δουλειά να την χάσει κι αυτός. Έτσι το είχε πει ο Μακαριστός Χριστόδουλος με την κατσίκα του γείτονα. Ο φθόνος είνα βαριά αρρώστια και αν δε τη θεραπεύσουμε θα μας θάψει με την πατρίδα μας παρέα. Αντί να είμαστε ο ένας δίπλα σοτν άλλο πήγαμε απέναντι. Αυτοκτονικό και ηλίθιο πέρα για πέρα. Κανείς σε τέτοιες συνθήκες δε γλιτώνει μόνος του. Ξυπνάτε Έλληνες. Βοηθάτε τον διπλανό, μη τον σπρώχνετε από το χείλος του γκρεμού. Έχουμε όλοι ευθύνες για το χάλι μας. Καιρός να τις αναλάβουμε και να σοβαρευτούμε.

  • NEMESIS avatar
   NEMESIS @ foros1 25/11/2013 10:29:24

   Μη μας το λέτε ρε παιδιά, δακρύσαμε. Τον 40άρη από τον ιδιωτικό που πολύθηκε και κατα τεκμήριο παρήγαγε έργο τον σκεφτηκε κανείς; Τον 20άρη που είναι άνεργος και (αν και οταν)θα βρει δουλειά θα είναι πιθανώς 35άρης;
   Το ότι βαρεθήκαμε να πληρώνουμε underqualified κομματόσκυλα για να αγοράζουν πίτσες που τους πανε στο σπίτι overqualified επιστήμονες, κάτι που εκτός των άλλων είναι ανήθικο, το σκέφτηκε ποτέ κανένας;
   Το οτι προκειμένου να ξεσκιστούν οι γενιές που δεν φταίνε είναι καλύτερο να τν πληρώσουν τωρα αυτοί που φταίνε δεν ακούγεται πιο δίκαιο;

 9. Eva avatar
  Eva 24/11/2013 11:38:35

  Εντάξει μωρέ, ας τον πληρώνουνε οι άνεργοι 55αρηδες του ιδιωτικού τομέα
  που δεν τους έστειλε κανένας στο απόσπασμα.

 10. KT avatar
  KT 24/11/2013 12:59:18

  Μία επιβεβλημένη διόρθωση: δεν πρόκειται για 1,5 εκ. απολυμένους, αλλά για 1,5 εκ ανέργων στον ιδιωτικό τομέα. Λάθος δικό μου.

 11. Dimitris avatar
  Dimitris 24/11/2013 13:55:02

  Μετά από 3 χρόνια χρεοκοπίας καμία ουσιαστική αλλαγή δεν έχει γίνει στον παρασιτικό πελατειακό δημόσιο τομέα που ένα πολλοίς ευθύνεται για την κατάρρευση. Η τρόικα από την πρώτη στιγμή έλεγε το αυτονόητο αλλά οι πολιτικοί πατρωνες έκανα το παν για να υπερασπίσουν τους κομματικούς στρατούς τους. Γελοίες εξαγγελίες περί εφεδρείας, κινητικότητας, διαθεσιμότητας κλπ, μόνο στόχο έχουν να κερδηθεί χρόνος και να κοροϊδεύουν τρόικα και κοινωνία. Ακόμα και ο Κυριάκος ήταν μια απογοήτευση στον τομέα αυτό. Ούτε ένας Δ.Υ. δεν έχει απολυθεί και ας είχε μπει από το παράθυρο και ας είναι ανίκανος. Ο μόνος πολιτικός που τόλμησε να πει το αυτονόητο "απόλυση όσων έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ και αντικατάσταση τους με νέους μέσω αυστηρά γραπτών διαγωνισμών" ήταν δυστυχώς ο Ραγκουσης. Και λέω δυστυχώς γιατί δεν βρέθηκε ένας σοβαρός πολιτικής της δικής μου παράταξης να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

 12. κρουστιανος avatar
  κρουστιανος 24/11/2013 15:57:07

  Ακόμη προϊστάμενοι και διευθυντές στους δήμους παραμένουν άνθρωποι αρεστοί των δημάρχων χωρίς να έχει γίνει η αξιολόγηση που χρόνια τώρα διατυμπανίζουν οι πολιτικοί μας!!!
  Για ποια αξιοκρατία λοιπόν μιλάμε όταν άνθρωποι χωρίς τα απαραίτητα προσόντα διοικούν υπηρεσίες του δημοσίου με μοναδικό τους προσόν την υποτέλεια και την συνδιαλλαγή με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.Μετά μιλάμε για διαφθορά και σπατάλη στο δημόσιο .Όλοι αυτοί ακόμη και σήμερα δεν επηρεάζονται από καμία κρίση και συνεχίζουν να κάνουν τις αρπαχτές τους.
  Επιτέλους ας προχωρήσει η αξιολόγηση δομών,προσώπων και υπηρεσιών !!!
  Ας ελεγχθούν όλοι οι δήμοι για τις προσλήψεις που έκαναν χωρίς ΑΣΕΠ και ας λογοδοτήσουν οι δήμαρχοι !!!

 13. Magganas avatar
  Magganas 24/11/2013 17:25:44

  Το κράτος πρέπει να πληρώνει 300.000 μισθούς. Τώρα πληρώνει ένα εκατομμύριο. Οι 700.000 μισθοί πρέπει να εξαφανιστούνε από τον κρατικό προϋπολογισμό με οποιονδήποτε τρόπο.

 14. helios avatar
  helios 24/11/2013 21:45:12

  τα πράγματα είναι απλά όποιος δημόσιος υπάλληλος (δεν μπορεί να μεταταχθεί) και δεν έχει αντικείμενο εργασίας και δεν θέλει να μπει στο πρόγραμμα διοχέτευσης στον ιδιωτικό τομέα θα απολυθεί και τέλος

 15. George avatar
  George 25/11/2013 09:54:51

  Γιατί θα πρέπει να "εξηγούμαι" στο πολιτικό σύστημα ότι πριονίζει το κλαδί που κάθεται? Αν μπορούσε να το αντιληφθεί δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Επιπλέον είναι ανεπανάληπτο και ισάξιο με τα σκετς των Monty Pythons το θέαμα πολιτικάντηδων να προσπαθούν να μην μπει νερό από την τρύπα στο καράβι με το να την κλείνουν με τα χέρια. Κρατούν με νύχια και με δόντια τα ψηφαλάκια που διορίσανε στο δημόσιο ενώ από πίσω τους έτσι προκαλούν τσουνάμι. Αυτό θα παρασύρει και τις προσωπικές τους "επιτυχίες". Τους αφήνουμε λοιπόν στην ησυχία τους. Είναι ο μόνος τρόπος να τελειώνουμε με αυτούς. Κάνουν όλη την δουλειά... και για όσους αμφιβάλουν ας σκεφτούν πόσο όμορφα κι ωραία η Ελληνική κοινωνία απαλλάχτηκε από το ΠΑΣΟΚ σε χρόνο dt.

 16. διον avatar
  διον 25/11/2013 13:58:47

  ....ρε πλακα μου κανετε? αφου ακομα διοριζουν τα παλικαρια τους .....ολοι οι αποτυχημενοι πολιτευτες ,στελεχη κομματων,συνεχιζουν κ διοριζονται! ΔΕΝ γλυτωνουμε απο τους αχρηστους ! ...τους βαζουν απο το παραθυρο.....μυαλο δεν βαζουν ....κ ευθηνη γ αυτο εχει κ ο Σαμαρας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.