#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/12/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πολιτικοί ανακάλυψαν τώρα την ... βλακείαΔεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει, αλλά ζούμε ιστορικές στιγμές. Είναι εκείνες οι στιγμές όπου για πρώτη φορά πολιτικός βρίσκεται ενώπιον της κρίσης δικαστηρίου και ζητά την αθώωσή του λόγω… βλακείας.

Το είπαν οι δικηγόροι του Μ. Λιάπη, δεν το λέμε εμείς. Έκανε μια απερισκεψία, μια ανοησία, αυτές τις λέξεις μπορώ να χρησιμοποιήσω στο δικαστήριο, είπε ο συνήγορός του. Υπονοώντας ότι αν ήταν εκτός δικαστικής αίθουσας θα έλεγε ότι έκανε μια βλακεία ή μια μα… κία, αθωώστε τον γι’ αυτό το λόγο.

Πλάκα στην πλάκα, είναι ο πρώτος πολιτικός που λέει με ειλικρίνεια το λόγο για τον οποίο πρέπει να αθωωθεί, ακόμη κι αν το αδίκημά του είναι σχετικά μικρό.

Για σκεφτείτε αν τα τελευταία χρόνια έχει πει ένας πολιτικός «συγγνώμη βρε παιδιά, έκαναν βλακεία, καταδικάστε με». Συνήθως προσπαθεί να ξεφύγει, βρίζει, θεωρεί εαυτόν ανώτερο, βάζει μέσον για να τη σκαπουλάρει.

Δε μπορεί, όλα αυτά τα χρόνια θα υπήρξαν και βλάκες πολιτικοί που γι’ αυτό τους το χαρακτηριστικό έπρεπε να αθωωθούν. Όμως, στην περίπτωση του Λιάπη πρόκειται για μια απλή ανοησία; Διότι ο εν λόγω υπουργός με το βαρύ όνομα έχει εμπλοκή στην υπόθεση της Siemens αλλά κανείς δε λέει κάτι γι’ αυτό.

Επίσης, οι κακές γλώσσες στη Βουλή λένε ότι έχουν θαφτεί τρεις δικογραφίες εναντίον του. Η πρώτη αφορούσε το έργο «Ανακαίνιση της σιδηροδρομικής γραμμής, κατασκευή ηλεκτροκίνησης - σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης στο τμήμα Πειραιά - Αθήνα - Τρεις Γέφυρες» και διαβιβάστηκε στη Βουλή του Μάρτιο του 2012.

Η δεύτερη ήταν για τις «μαϊμού» άδειες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και βυτιοφόρων που αποκαλύφθηκε το 2009.

Η τρίτη αφορούσε αγορά από τον ΟΣΕ ηλεκτραμάξων, καθώς και 8 συρμών τύπου Desiro, για τους οποίους ο οργανισμός κατέβαλλε αντίτιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ το μήνα, για 16 μήνες, ενώ θα μπορούσε ο οργανισμός όχι μόνο να τα έχει δωρεάν λόγω ειδικής ρήτρας, αλλά να τα έχει αγοράσει με το αντίτιμο του ενοικίου.

Γιατί ενώ ενεπλάκη το όνομα του υπουργού Λιάπη δεν προχώρησαν αυτές οι δικογραφίες; Μήπως να μας εξηγήσει κάποιος διότι η ατιμωρησία είναι αυτή που έφερε τη χώρα στην κατάσταση αυτή.

Φυσικά υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας για τον πρώην υπουργό. Δεν έπρεπε όμως να κινηθούν οι διαδικασίες, να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και ότι ήθελε προκύψει; Διότι το να είσαι ανόητος ή απερίσκεπτος και να βάζει πλαστές πινακίδες και να τρως 4 χρόνια με αναστολή το καταλαβαίνουμε. Όμως, είναι απερισκεψία η εμπλοκή σε τόσα μεγάλα κόλπα; Ο κόσμος ρωτά που ζητά χρόνια τώρα δικαιοσύνη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 31/12/2013 09:59:04

  Ο συγκεκριμένος δεν φταίει, ο ξάδελφος του φταίει ,που μας τον επέβαλε για να καταλάβουμε ότι οι άεργοι και ανεπάγγελτοι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για τίποτα παρά μόνο για την καλοπέραση και τα οφφίτσια.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 31/12/2013 10:11:24

  Δέ βλέπω καμμία διαφορά στά μεγάλα κόλπα μέ τό ''μικρό'' κόλπο τῶν πλαστῶν πινακίδων. Γιά μένα ὅποιος Ὑπουργός βάζει πλαστές πινακίδες στό ἀμάξι του,εἶναι ἰκανός νά κάνει καί τά μεγάλα κόλπα στό ὑπουργεῖο του καί δέ θεωρεῖται καθόλου βλάκας. Καί δέ θεωρεῖται βλακεία ἡ συγκεκριμμένη πράξη,γιατί δέ ζητᾶ νά τόν καταδικάσουν γι' αὐτή,ἀλλά νά τόν ἀθωώσουν...
  Ἤξερε πολύ καλά λοιπόν τί ἔκανε,τήν ὥρα πού οἱ περισσότεροι ἕλληνες προσπαθοῦν μέ αἷμα νά τά βγάλουν πέρα καί νά πληρώσουν τά τέλη γιά νά μποροῦν νά πηγαίνουν στή δουλειά τους καί τά παιδιά τους στό σχολεῖο.
  Σάν ἀπατεώνας λοιπόν πρέπει νά δικαστεῖ κι ὄχι σάν βλάκας.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Κυθήριος 31/12/2013 14:43:01

   Έτσι Κυθήριε, μόλις τους τελειώσει η βουλευτική ασυλία
   θυμούνται αυτομάτως την προσωπική βλακεία !
   Πάλι καλά που οι δικηγόροι του Λιάπη,
   δεν επικαλέστηκαν νεανική επιπολαιότητα !!!

   • ρεμαλι avatar
    ρεμαλι @ roadrunner 31/12/2013 18:54:47

    Η οτι διερχεται απο την εφηβεια

  • Ο Ιππέας avatar
   Ο Ιππέας @ Κυθήριος 31/12/2013 16:43:24

   Αν είχε μόνο περάσει "κόκκινο" θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν λάθος μιας στιγμής.
   Το να έχει όμως βάλει πλαστές πινακίδες μαρτυρά "προμελέτη". Είχε με άλλα λόγια αποφασίσει να παρανομήσει προ πολλού και κατ' εξακολούθηση κάτι που κρύβει πολλά άλλα "τρωτά" και η βλακεία δεν είναι κάποιο απ' αυτά.

   Τις πινακίδες τις έφτιαξε μόνος του ;
   Αν όχι τον ρώτησε η δικαιοσύνη ποιός του τις έφτιαξε ;
   Μήμπως οι πινακίδες ήταν οι πραγματικές που κατα λάθος τον άφησαν να κρατήσει όταν τις παρέδωσε ;

 3. my way avatar
  my way 31/12/2013 10:27:52

  Ο Λιάπης προϋπήρξε του Κώστα Καραμανλή, στην πολιτική και η κατρακύλα του, σε όποιους λόγους κι αν οφείλεται, αφορά προσωπικά τον ίδιο και κανέναν άλλο.

  • epifanios avatar
   epifanios @ my way 31/12/2013 12:26:17

   μεχρι αποδειξεως του αντιθετου;

   • θηραία avatar
    θηραία @ epifanios 31/12/2013 13:07:18

    ...ότι προυπήρξε στην πολιτική;

  • ρεμαλι avatar
   ρεμαλι @ my way 31/12/2013 14:38:20

   αληθεια πως ξεκινησε; σε ποιον μαθητευσε, παρατρεχαμενος ποιου;

 4. kotstak avatar
  kotstak 31/12/2013 11:00:42

  Όταν οι πνευματικά αδύνατοι γίνονται υπουργοί, οι πολίτες γίνονται οικονομικά αδύνατοι.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 31/12/2013 11:09:42

  Για το ότι ο συλληφθείς επ' αυτοφώρω πολιτικός και υπουργός (ελέω αυτοχρισθέντος "εθνάρχη" μπάρμπα και ηλίθιων ψηφοφόρων) μπόρεσε να ταξιδέψει εκτός Σένγκεν, δεν λέει κανείς τίποτα...
  Δεν είναι ο Λιάπης ηλίθιος, ηλίθιοι, και μάλιστα ΑΡΧΙ-ΗΛΙΘΙΟΙ, ήταν όλοι αυτοί που ψήφιζαν αυτό τον ανύπαρκτο ΛΩΠΟΔΥΤΗ τόσα χρόνια.

 6. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 31/12/2013 11:33:18

  Γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζεται διεθνώς προσβλητικά;
  Γιατί ο λαός της, αν και ξέρει, φέρνει στην εξουσία τους ανεπάγγελτους κι ανίκανους. Κι αυτό γιατί είτε είναι πολιτικά ανώριμος, είτε γιατί είναι επαίτης /πελάτης διεφθαρμένων κυβερνοεξουσιών.
  Ο ταβερνιάρης στο Μέτσοβο έβρισε τους εφοριακούς που πήγαν να το ελέγξουν. Αυτό μέχρι και το 2010 θεωρείτο πράξη ηρωισμού, υπερηφάνειας κι αντίστασης στην Εξουσία, λες κι ήταν η Οθωμανική Εξουσία. Κοινωνία με κατάλοιπα και κουτοπόνηρα κόμπλεξ.
  Όπως, επισημαίνει κι ο Κυθήριος, δεν υπάρχει διαφορά μικρού και μεγάλου κόλπου απάτης, αφού πρόκειται για την ίδια νοοτροπία και αντίληψη. Είναι αυτή της ιδιοκτησιακής νοοτροπίας επί του Κράτους και της υπεράνω νόμου και θεσμών, ελέω Λαού... συμπεριφοράς.
  Βλέπουμε πλέον την πλήρη ηθική αναισθησία όλων αυτών των παράσιτων πριγκίπων.
  Ψεγάδι ντροπής και μετάνοιας. Ένας να πει έστω «απέτυχα στις επιλογές μου και φταίω για την κατάρρευση της χώρας.» Ας μη ζητήσει συγγνώμη. Ας ψιθυρίσει έστω μόνο «Πήραμε τη ζωή μας λάθος».
  Τίποτα! Θεωρητικοποιούν το έγκλημα και με καθαρή τη συνείδηση το συνεχίζουν να θεωρούν εαυτόν Σωτήρα.
  Ως πότε!

 7. NEMESIS avatar
  NEMESIS 31/12/2013 12:04:50

  "Συνήθως προσπαθεί να ξεφύγει, βρίζει, θεωρεί εαυτόν ανώτερο, βάζει μέσον για να τη σκαπουλάρει."
  ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ "0" ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ "-1". Εχετε γνωρισει ποτε απο κοντα ψηφοφόρο του πασοκ; ΔΕΝ θα σας παω στο μακρυνο 1989 και στο πως αντεδρασαν οι πασοκογριες οταν ανακοινωθηκε ο θανατος του κουτσογιωργα (επιτεθηκαν στην γιατρο που ανακοινωσε τον θανατο οσοι το θυμαστε). ΘΑ σας παραπεμψω στο κοντινο 2009 και στο αμιμητο βιντεο απο τις γιορτες τους στην Αλεξανδρούπολη το βραδυ των εκλογων.
  Σας αρεσει ή οχι οι πολεμοι των ετων 1897-1974 στερησαν την Πατριδα απο τους καλυτερους. Ειδικα η 1η γερμανικη κατοχη στοιχησε εκατομβες νεκρων τοσο απο τους γερμανους, οσο και απο τους κκεδες που με βαση το δογμα ζεγκου σκοτωσαν τους καλυτερους. Μια ματια να ριξεις στα επαγγελματα που αναφερονται στις ιατροδικαστικες εκθεσεις για τα θυματα των δεκεμβριανων καταλαβαινεις οτι παθαμε πανωλεθρία (και να θυμησω οτι πολλοι δεν βρεθηκαν ποτε- ειναι ακομα στα πηγαδια που τοτε αφθονουσαν στην Αθηνα και τωρα ειναι σκεπασμενα με μπετον). Αν τωρα βαλεις και οσους επαθαν μη αντιστρεπτη εγκεφαλικη βλάβη απο τον εκμαυλισμο των ετων 1981 και εντευθεν καταλαβαινεις την εκταση της ζημιας
  Το θεμα ειναι ως ποτε θα ανεχομαστε τους ηλιθιους σ΄αυτη τη χωρα

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ NEMESIS 31/12/2013 16:02:00

   Μπράβο εις την δύναμη του νι!!!!
   Ατυχώς μερικοί "γραφικοί" έχουμε μείνει, να τα θυμίζουμε.

  • George N avatar
   George N @ NEMESIS 31/12/2013 18:48:22

   Αν και έχω ρίξει άφθονο γέλιο στις επισκέψεις μου στην Ελλάδα την δεκαετία του 80 και καταλαβαίνω τι εννοείται, νομίζω ότι είσαστε υπερβολικά αυστηρός με κάποιους από τους συμπατριώτες σας. Η συμπεριφορά των Ελλήνων τα τελευταία τρία χρόνια δείχνει απαράμιλλη καρτερικότητα και αποφασιστικότητα. Οφείλει όμως και η κυβέρνηση που επέλεξαν για να μείνουν στο Ευρώ να κάνει επιτέλους την δουλειά της. Να τολμήσει τις αλλαγές που απαιτούνται ώστε να δώσει ελπίδα.

 8. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 31/12/2013 12:08:13

  Η λέξη κλειδί είναι «αμετροέπια».
  Ενώνει σε μια αλυσίδα χυδαιότητας, όλους τους διεφθαρμένους που παρέλασαν τα τελευταία χρόνια.
  Ο κατά Λεμπέση βλάκας, όπως και στη διασκέδαση έτσι και στην εξ αποστάσεως υπεράσπισή του, αμετροεπής ήταν.
  Με προδιαγεγραμμένη την εξέλιξη, ζητάς στο δικηγόρο σου να πει μία λέξη, ένοχος, έστω για την καταγραφή.
  Όμως, όπως είπε ο εισαγγελέας, το «οι νόμοι ισχύουν για όλους, εκτός από εμένα» τον κάνει και επικίνδυνο.

  • Bob ο μάστορας avatar
   Bob ο μάστορας @ Bob ο μάστορας 31/12/2013 13:32:19

   αμετροέπεια

 9. epifanios avatar
  epifanios 31/12/2013 12:25:41

  Το ερωτημα ειναι γιατι τον δωσανε.
  Το ειπε και ο ιδιος, ολοι τα παιρνουν, εγω θα ειμαι ο μακακας.
  Να δουμε ποιος εντιμος δικαστης θα τον ρωτησει ποιοι ειναι αυτοι οι ολοι.

  • ρεμαλι avatar
   ρεμαλι @ epifanios 31/12/2013 15:36:09

   ειδες πεσαν πολλοι νεοδημπκρατες και τους μπερδεψες. φαντασου οταν γινουν οσοι οι πασοκοι τι μπερδεμα θα παθεις

   • Ο Ιππέας avatar
    Ο Ιππέας @ ρεμαλι 31/12/2013 16:58:30

    Το πρόβλημα δεν είναι "κομματικής" φύσεως
    είναι καθαρά "ελληνικής".
    Δεν πρέπει να μας μπερδεύει το μέγεθος.

    • ρεμαλι avatar
     ρεμαλι @ Ο Ιππέας 31/12/2013 18:53:29

     δηλαδη οι Ελληνες ειναι λαμογια; σου θιξαμε τον κομματισμο. Σε λυπαμαι. Δεν ειμαστε ολοι "Ελληνες" αλλα ΕΛΛΗΝΕΣ.

     • Ο Ιππέας avatar
      Ο Ιππέας @ ρεμαλι 01/01/2014 19:42:30

      Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ απλώς διάλεξες να κερδίσεις μια εύκολη μάχη.

 10. ρεμαλι avatar
  ρεμαλι 31/12/2013 14:36:23

  ενας βλακας και μισος. Γραμμενο για πολιτικους και οχι μονο

  https://www.youtube.com/watch?v=fJRP2c2wt0A

 11. ρεμαλι avatar
  ρεμαλι 31/12/2013 15:38:01

  νομιζω οτι στην καραμανλικη οκταετια ειχαν πλακωθει ο μπουλης με τον βλακα εξαδελφο

 12. Ο Ιππέας avatar
  Ο Ιππέας 31/12/2013 16:14:46

  Ασχημα αισθάνεται επειδή τον έπιασαν, όχι επειδή είναι κλέφτης.
  Αυτό "μου την δίνει" περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο.

  Θα το βρίσκει όμως προστά του στην υπολοιπή του ζωή και σε κάθε του βήμα αφου όπου θεαθεί θα γιουχάρεται απο τον κόσμο.
  Όπως την έπαθε και ο Γαπ που σε όποια ταβέρνα επιχείρησε να πάει με την γυναίκα του για βραδυνό, αναγκάστηκε να φύγει απο την δυσαρέσκεια και τα παράπονα των πελατών.

  Δεν είναι ντροπή
  οταν ενας μικρός φοβάται το σκοτάδι
  είναι όμως πραγματική τραγωδία
  όταν ένας άνδρας φοβάται το φως.

  • ρεμαλι avatar
   ρεμαλι @ Ο Ιππέας 31/12/2013 18:57:18

   η οταν ενασ αγαπει το σκοταδι

   • Ο Ιππέας avatar
    Ο Ιππέας @ ρεμαλι 02/01/2014 19:25:10

    Δηλαδή αυτοκτονει . .

 13. δημης avatar
  δημης 01/01/2014 13:33:18

  "Οι πολιτικοί ανακάλυψαν τώρα την … βλακεία".....
  Την βλακεία τους την έχουν "εκτιμήσει " οι..ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΤΟΥΣ μιάς και ..χωρίς την ιδιότητα αυτή ΔΕΝ θα είχαν αξιωθεί...
  Τώρα απλά τους δείχνουν σφυρίζοντας αδιάφορα ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.