#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/03/2010 19:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πολίτες συμφωνούν με τον Σαμαρά για τα μέτραΣτην δήλωσή του για τα μέτρα της κυβέρνησης (http://www.antinews.gr/?p=36125) ο Αντώνης Σαμαράς είπε μεταξύ άλλων         :

Καθαρές κουβέντες,:

– Απορρίπτουμε την αύξηση του ΦΠΑ,

– Απορρίπτουμε κάθε αύξηση της φορολογίας στα Καύσιμα,

– Απορρίπτουμε την περικοπή του 14ου μισθού.

Ενώ αντίθετα προτείνουμε…

– Μεγαλύτερο φόρο στον Καπνό και τα Ποτά,

–Μεγαλύτερη φορολογία στα Είδη Πολυτελείας,

–Αύξηση των εσόδων από την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου,

– Μεγαλύτερες περικοπές στα Λειτουργικά έξοδα του κράτους…

– «Κόκκινη γραμμή» για μας, δηλαδή σημείο από το οποίο δεν υποχωρούμε, είναι η προστασία των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

– «Κόκκινη γραμμή» είναι, επίσης, η στήριξη της μεσαίας τάξης, κυρίως με μέτρα που δίνουν ανάσες στην αγορά.

– Ως θετική κατεύθυνση προτείνουμε την πιο θαρραλέα περιστολή της δημόσιας σπατάλης.

– Και, πάνω απ’ όλα, την τόνωση της αγοράς σήμερα και την Ανάπτυξη αμέσως μετά.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Public Issue για το ΣΚΑΙ που δημοσιεύεται σήμερεα (http://www.antinews.gr/?p=36292) η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με όσα υποστηρίζει ο Σαμαράς.

Συγκεκριμένα οι πολίτες απορρίπτουν με μεγάλα ποσοστά:

- Την αύξηση του ΦΠΑ (68%)

- Την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού (72%)

- Το πάγωμα των συντάξεων (74%)

- Την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα (78%).

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν τα μέτρα αυτά με ποσοστά 57%, 61%, 66% και 68% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 05/03/2010 19:31:43

  Εγώ κύριοι θα διαφωνήσω με το Σαμαρά. Είμαι υπέρ του μικρού κράτους διότι βαρέθηκα να ακούω για σκάνδαλα. Η ΝΔ διεύρυνε το Δημόσιο είτε με διορισμούς υπαλλήλων είτε με αυξήσεις μισθών και αυτό δε μου άρεσε.
  Συνεπώς τα μέτρα αυτά καθεαυτά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι δε της άποψης ότι οι μισθοί στο Δημόσιο, όλων μα όλων από Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι Βουλευτές και Δικαστές πρέπει να συνδεθούν με τον κατώτερο μισθό. Πόσο πρέπει να είναι 4, 5, 10 φορές περισσότερο από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη;

  Τα σημεία που διαφωνώ με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι:
  1) Έπρεπε να είχε στηρίξει τον ΚΚ να τα πάρει από πέρυσι. (Τώρα κάτι σας είπα. Είναι δυνατό η πιο ανεύθυνη μεταπολεμικά παράταξη να κάνει κάτι υπέρ της χώρας;)
  2) Έκανε τέτοια λάθη που τα οφέλη από τα μέτρα έχουν ήδη εξατμιστεί. (Επιδόματα αλληλεγγύης, χρηματοδότηση επιτροπών πολιτογράφησης)
  3) Πέρασε το λαθρονομοσχέδιο
  4) Ακριβαίνει το ρεύμα για να ταΐσει τα λαμόγια των ανεμογεννητριών.

 2. socrates avatar
  socrates 05/03/2010 19:40:23

  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που διαθέτει τα δύο πιό απαραίτητα χαρακτηριστικά, στην τρέχουσα συγκυρία:
  (α) Είναι σοβαρός και μετρημένος, μάλιστα μερικές φορές σε σημείο παρεξήγησης.
  (β) Ξέρει ο ίδιος τα οικονομικά σε βάθος και καταλαβαίνει ποιές επιλογές μας οδηγούν στην έξοδο από την κρίση και ποιές μας σπρώχνουν στο γκρεμό.
  Δυστυχώς, ο ΓΑΠ έχει ήδη πέσει στο γκρεμό και έχει αφήσει από πάνω το φωστήρα τον Παπακωνσταντίνου να του κρατάει το σκοινί για να τον σώσει.
  Φαίνεται ότι θα το σπάσει το ρεκόρ του Πρόντι, άαααανετα!

 3. Orestios avatar
  Orestios 05/03/2010 21:24:19

  Ο Σαμαράς τα λέει σωστά αλλά συμβαίνει το εξής παράδοξο. Απουσιάζει πλήρως. Αναρρωτιέμαι αν γίνεται οικιοθελώς ή έχει επιβληθεί φραγή από τα ΜΜΕ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Orestios 05/03/2010 23:29:41

   Πρέπει να γίνεται οικειοθελώς. Δε νομίζω να είναι αποκλεισμένος. Τους λόγους δεν τους ξέρουμε.

  • Kurosaki Ichigo avatar
   Kurosaki Ichigo @ Orestios 06/03/2010 00:02:17

   Ξέρει οτι σε πρώτο στάδιο, πρέπει να μιλάει λίγο αλλά εύστοχα. Οι πολλές τυμπανοκρουσίες και οι αλαλαγμοί από πλευράς Νέας Δημοκρατίας αυτόν τον καιρό, μόνο και μόνο υπό το πρόσχημα του οτι υπάρχει πλέον στην κεφαλή της ένας άφθαρτος και πολλά υποσχόμενος μελλοντικός πρωθυπουργός, μόνο κακό θα έκαναν. Ο κόσμος θυμάται, μεταξύ αυτών και αρκετοί σημερινοί υποστηρικτές του Σαμαρά. Δεν ανήκουν όλοι τους στην «Θύρα 7» του πατριωτικού αντι-ΠαΣοΚικού χώρου.
   Συνεπώς είναι κατανοητό από πλευράς του ότι η ταλαιπωρία που βίωσε ο τόπος από την Νέα Δημοκρατία είναι αρκετά νωπή ώστε να δικαιούται να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους δια του αρχηγού της στο επίπεδο που θα ήθελαν ορισμένοι Τσουκαλάδες εκ των υποστηρικτών του. Επίσης πρωτού πατήσει για τα καλά το γκάζι, πρέπει να ξεκαθαρίσει το κόμμα από αρκετά βαρίδια, και δεν αναφέρομαι μόνο στους Ντορικούς. Είναι σοβαρός και μετρημένος. Στην πορεία θα δείξει αν αυτό χαλάσει άτσαλα από την πίεση μερίδας οπαδών του να βγει μπροστά στην αντεπίθεση σε χρόνο αδόκιμο, λες και εκπροσωπεί τίποτα μωρές παρθένες.
   Ας κάνει την απαιτούμενη κάθαρση πρώτα, ας αφήσει τον ΓΑΠ να καβουρδιστεί άλλο λίγο υπό το βάρος της συγκυρίας και τότε θα μπορεί να βροντοφωνάξει όσο έντονα και τακτικά χρειαστεί.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Orestios 06/03/2010 00:11:29

   Ρρε Ορέστιε, αφού τα ξέρεις όλα, αυτό πως δεν το κατάλαβες; Πολύ μυαλό θέλει; Ο Καρατζαφέρης γιατί ειναι συνεχώς πρεώτη μούρη;

  • nasos avatar
   nasos @ Orestios 06/03/2010 00:29:20

   Χωρίς δικό της ισχυρό επικοινωνιακό μηχανισμό η ΝΔ θα βρίσκεται μονίμως στριμωγμένη στη γωνία του ρινγκ και θα τρώει συνέχεια ξύλο.
   Οι Νεοδημοκράτες θα πρέπει να μπούκοτάρουν τις Πασοκικές φυλλάδες και να μην πέφτουν θύματα των προσφορών και η ΝΔ να προσπαθήσει να αναστήσει τον δικό της Τύπο,αρχίζοντας με τον Ελεύθερο Τύπο,που αρχίζει και ανακάμπτει μετά την λαίλαπα Αγγελοπούλου και των αριστερών λακέδων της που πήγαν να την μετατρέψουν σε νέα Ελευθεροτυπία.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 06/03/2010 01:15:33

   Φάκτορα δεν τα ξέρω όλα.
   Η φραγή επικοινωνίας ακυρώνει την δημοκρατία, παρεμποδίζοντας τη ελεύθερη διακίνηση ιδεών, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα.
   Το σκοτάδι του ολοκληρωτισμού, ναζιστικού τύπου, απλώνεται στη χώρα.

  • adistaktos avatar
   adistaktos @ Orestios 06/03/2010 02:40:12

   Πολύ καλή ερώτηση orestie!
   Λοιπόν, συμβαίνουν και τα δύο!
   Ο Σαμαράς έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, πρωτόγνωρο για αρχηγό της ΝΔ: είναι αποδεκτός από την κοινωνία και η αποδοχή του διαπερνά τις ιδεολογίες οριζόντια. Για πολλούς Έλληνες είναι ο Αντώνης τους...
   Αυτό το ξέρουν όλοι οι νταβατζοβγενόπουλοι, οι οποίοι σε τούτη την κρίσιμη συγκυρία στηρίζουν με όλα τα ΜΜΕσα τον Αστραχάν τους, γιατί πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να περισωθούν οι επιχειρήσεις τους και οι τράπεζές τους...
   Έτσι εξαφανίζουν το Σαμαρά, αφού τον φοβούνται...
   Από την άλλη μεριά, ο Σαμαράς δεν χρειάζεται αυτή την ώρα να πολώνει την κατάσταση με την παρουσία του... Βγαίνει απ' το κάδρο και αφήνει την παιδική χαρά να φαίνεται: ΑΥΤΗ και τα ΜΕΤΡΑ της...
   Άλλωστε, ποιός περίμενε ότι ακόμα και αυτό το gap θα μπορούσε να ΚΑΕΙ σε 5 μόνο μήνες διακυβέρνησης... Όσο το GAP θα παίρνει μέτρα (γιατί θα πάρει κι άλλα, αφού καθυστέρησε!) τόσο θα αποκαλύπτεται η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη νεώτερη ιστορία:ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
   Η πιο χαρακτηριστική απόδειξη ειναι ο Factorx, ο οποίος μόνο αυτός δημοσιογραφικά ανέλυσε τη δημοσκόπηση της Public Issue απ' την σωστή οπτική της και μόνο αυτός τη δημοσιοποίησε!!!
   Έτσι είναι όμως... o Factorx ξέρει ποιός είναι ο Αντώνης...
   Γι' αυτό προτείνω Antinews συνέχεια για να βλέπουμε την αλήθεια...

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ Orestios 06/03/2010 05:44:11

   Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να έχει εξαφανιστεί έτσι ο Σαμαράς. Όσο και να τον πολεμάνε τα μέσα, να τον φιμώσουν δεν μπορούν. Να μην ξεχνάμε ότι κοινοβουλευτική παρουσία δεν έχει ο Σαμαράς. Ο Καρατζαφέρης - επειδή έγινε η σύγκριση - έχει καθημερινή κοινοβουλευτική παρουσία τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του. Όσο και να σπρώχνει ο ΔΟΛ το ΛΑΟΣ για να υποσκελίσει τη ΝΔ, δεν θα μπορούσε να το κάνει από μόνος του. Κακά τα ψέματα, οι γραφικοί λαϊκιστές του ΛΑΟΣ δείχνουν τσαμπουκά, ενεργητικότητα και θράσος. Οι περισσότεροι της ΝΔ είναι βολεμένοι και σιτεμένοι ιδεολογικά κηφήνες.

   Ο Σαμαράς θα πρέπει να δώσει στίγμα στη Βουλή, γιατί απουσιάζει διαρκώς. Επίσης, θα μπορούσε να περνάει μηνύματα μέσω των μπλογκ, γιατί ούτε εκεί βλέπω κίνηση. Μέχρι στιγμής είναι πολύ νωχελικός και πρέπει να το προσέξει.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Orestios 06/03/2010 11:46:50

   Το press-gr γράφει ότι ο ΚΚ μα τη Ντόρα έχουν κάνει συμμαχία κατά Σαμαρά γιατί τους έχει περιθωριοποιήσει.

   Από την πλευρά του ο Σαμαράς δήλωσε ότι δεν απολογείται για κανένα. Τεράστιο λάθος. Ο Σαμαράς οφείλει να υπερασπιστεί την υπερασπίσιμη πολιτική της ΝΔ και σε αυτό έχει πολλά να πει.

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ Orestios 06/03/2010 16:42:31

   Ας τους διαγράψει και τους δύο να κάνουν δικό τους κόμμα να τελειώνουμε.

 4. δρόμος avatar
  δρόμος 06/03/2010 11:14:04

  Σχετικά με τις παρουσίες και τις απουσίες:

  Είναι προφανής η κοινοβουλευτική απουσία Σαμαρά, που θα έπρεπε να οριοθετεί και τον αντιπολιτευτικό λόγο. Επειδή, χάρη στην τακτική παρουσία στελεχών στα τηλεοπτικά παράθυρα των ενημερωτικών εκπομπών, πολλά πράγματα που ακούγονται δεν είναι σίγουρο ότι αντανακλούν και τη φωνή του κόμματος.

  Επίσης είναι όντως υποτονικός ο δημόσιος λόγος της ΝΔ, και αν αυτό οφείλεται σε ενοχικά σύνδρομα λόγω της παρελθούσας διακυβέρνησης, καλό θα ήταν αυτά να έχουν ήδη συζητηθεί στα όργανα του κόμματος, για να ξεπερασθούν και να προχωρήσουμε μπροστά. (Για παράδειγμα, η εισήγηση του Θ. Νάκου στην επιτροπή για το λαθρονομοσχέδιο απέχει παρασάγγες, σαν κείμενο και ιδέες, από το πόνημα της Ν.Ε Α' Θεσ/νίκης του ΠΑΣΟΚ).

  Και, το χειρότερο, υπάρχουν όργανα στο κόμμα που λειτουργούν σε επίπεδο βάσης? Αυτές οι 800.000 που έκαναν τον κόπο να τιμήσουν τη ΝΔ με την ψήφο τους, δεν έχουν δικαίωμα έκφρασης και ουσιαστικής συμμετοχής στις προσυνεδριακές διαδικασίες ? Έστω και για να πληροφορηθούν μια έτοιμη γραμμή που θα εισηγούντο τα στελέχη, αν όχι για να τη συνδιαμορφώσουν ? Οι σύνεδροι με τι διαδικασίες, και από ποιούς θα εκλεγούν ? Λειτουργούν οι τοπικές οργανώσεις ? Πού? Πώς ? Δεν άκουσα τίποτε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.