#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2011 07:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πολίτες θα ήταν ικανοποιημένοι και με τον ...Σ. Μάνο πρωθυπουργό!Όπως ήταν αναμενόμενο και είχε ήδη προεξοφληθεί από τους σχολιαστές του Antinews, έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες δημοσκοπήσεις, που φυσικά είναι διθυραμβικές για τη μακάβρια κυβέρνηση Παπαδήμου (μακάβρια ως προς τον επίσημο σκοπό της, τη διαχείριση μιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας).

Όσο και αν μας καλούν οι σειρήνες της ανοησιολογίας, όσο προφανείς και αν είναι οι σκοπιμότητες πίσω από τις δημοσκοπήσεις, δεν έχουμε σκοπό να τις αμφισβητήσουμε.  Και αυτό γιατί αντικατοπτρίζουν την προσδοκία του κόσμου για κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνει.  Γιατί, όταν τις τελευταίες εβδομάδες η τρομολαγνεία κυριαρχούσε στο δημόσιο διάλογο με τόσο άκομψο τρόπο, ακόμα και τον Στέφανο Μάνο να έβλεπαν πρωθυπουργό, οι πολίτες θα ήταν ικανοποιημένοι.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, οφείλουμε μεν να αποδεχτούμε τις δημοσκοπήσεις, αλλά και να τις προσπεράσουμε γρήγορα.  Γιατί οι δημοσκοπήσεις των επόμενων εβδομάδων προβλέπονται ανατρεπτικές και αναμένεται να μας δώσουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα, κυρίως ως προς τη δυναμική των δύο κομμάτων εξουσίας, έπειτα από την τριβή τους σε μια ‘’συγκυβέρνηση’’ την ώρα που φλερτάρουν με αγεφύρωτα προβλήματα στο εσωτερικό τους.

Στο ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική:

1. Ο πρόεδρος του κόμματος έχοντας απωλέσει το χαρτί της πρωθυπουργίας είναι ευάλωτος και αμφισβητείται ανοικτά από τους πρώην σφουγγοκωλάριους.

2. Το άλλοτε κραταιό κόμμα της ελληνικής κεντροαριστεράς (;), αφού διολίσθησε σε έναν έξωθεν επιβληθέντα νεοφιλελευθερισμό, έχει κατακρημνισθεί δημοσκοπικά πλησιάζοντας τα ποσοστά του ΚΚΕ

3. Έχει απεμπολήσει κάθε ελκυστική ιδεολογική πλατφόρμα που παλαιότερα ενέπνεε τη μεσαία τάξη της χώρας, με τελευταία αυτήν του πατριωτισμού (μνημόνιο)

4. Είναι γεγονός ότι η διαδοχή Παπανδρέου θα είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και μάλιστα χωρίς το πρότερο πλεονέκτημα της κατάληψης μιας πρωθυπουργήσιμης θέσης.  Για τους πράσινους δελφίνους φαντάζει τώρα δελεαστικότερη από ποτέ η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, αφού η τυχόν ανάληψη της προεδρίας του κόμματος οδηγεί μαθηματικά σε οδυνηρή ήττα, σε ανύπαρκτα ποσοστά και τελικά σε ανυποληψία.

Στη Νέα Δημοκρατία η κατάσταση μπορεί να είναι καλύτερη, αλλά δεν είναι καθόλου ρόδινη.  Η ΝΔ πρέπει να ξεκινήσει μια σοβαρή επικοινωνιακή εκστρατεία προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται στην βάση της. Και φυσικά ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει αυτό δεν είναι να συνωστίζονται τα στελέχη της στους διαδρόμους των διαπλεκόμενων ΜΜΕ>

Από την άλλη πλευρά οι γνωστοί ‘’πρόθυμοι’’ της κεντροδεξιάς, με τις έντονες πολιτικές αναφορές τους στο στίγμα της αποτυχημένης κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, εμφανίζονται από δικαιωμένοι έως διασωσμένοι.  Εξαφανισμένοι πολιτικοί με μηδαμινό έρεισμα στη βάση, ξαφνικά βρέθηκαν στην κορυφή της επικαιρότητας, αδυνατώντας να κρύψουν τη χαρά τους για την εκτρωματική μεταβατική κυβέρνηση.

Αυτοί λοιπόν οι σαθροί πυλώνες είναι που στηρίζουν τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος δεν έχει να νοιαστεί μόνο για τη συνοχή της πλειοψηφίας του, αλλά και για ένα σωρό άλλα δυσεπίλυτα θέματα:

1. Δεν υπάρχει κανενός είδους δέσμευση από την πλευρά της Ν.Δ. για τη στήριξη λεπτομερειών του εφαρμοστικού νόμου, την ώρα που οι Γερμανοί το θεωρούν δεδομένο και πιέζουν απροκάλυπτα

2. Όταν οι πρώτες λεπτομέρειες της αποικιοκρατικής σύμβασης δουν το φως της δημοσιότητας, θα ενταθούν οι φωνές διαμαρτυρίας σε όλα τα κόμματα και θα απειληθεί ευθέως η δεδηλωμένη της κυβέρνησης

3. Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δίνουν μια τάση ευφορίας, αλλά κανένα από τα προβλήματα που οδήγησαν στη ‘’στάση της 28ης Οκτωβρίου’’ δεν έχει μετριαστεί ή εκλείψει.  Δηλαδή η αγανάκτηση του κόσμου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ιδιαίτερα όταν εμφανιστούν και τα πρώτα μέτρα που απαιτούν άμεσα οι Γερμανοί για να κλείσει το έλλειμμα του φετινού προϋπολογισμού και να επιτραπεί η εκταμίευση της 6ης δόσης.

Φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πολιτικής κρίσης που βίωσε η χώρα μας, δεν αναζητήθηκαν ουσιαστικές συγκλίσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αλλά δόθηκε μια προσωρινή λύση που απλώς καθησύχασε την Ευρώπη και έδωσε μια χρονική ανάσα.  Τα προβλήματα είναι εδώ, οι διαφωνίες είναι εδώ, οι μάχες θα είναι ομηρικές και οι συνθήκες διεξαγωγής τους αφόρητα πιεστικές.  Τις επόμενες εβδομάδες θα ζήσουμε μια εξωφρενική κατάσταση, για την οποία ουδείς φαίνεται προετοιμασμένος, γνώρισμα και αυτό της φυλής μας.  Και ακριβώς αυτός ο συνδυασμός αταραξίας και αναβλητικότητας καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. salmonellas avatar
  salmonellas 14/11/2011 07:30:40

  Αταραξια + Αναβλητικοτητα = Στρεςς
  Στρεςς + Ανεχεια = Λαικη Οργη
  Λαικη Οργη + Καταστολη = Εκρηξη

 2. antanistimi avatar
  antanistimi 14/11/2011 07:43:42

  αν πριν λιγα χρονια μας ελεγαν οτι θα εξαθλιωθειτε για να μην'' καταστραφει'' η ευρωζωνη,οτι θα ''παγωσουν''τα παντα οικονομικα για να μην βγουμε απο το ευρω,οτι η μερκελ κι ο ζαρκοζι θα στελνουν τελεσιγραφα για να δεχτουμε τα παντα......
  οτι,οτι,οτι...... θα λεγαμε εδω ειναι Ελλαδα...αλλα τωρα λεμε......σφαξε με αγα....γιατι αραγε?

 3. βαγόνι avatar
  βαγόνι 14/11/2011 08:39:02

  Αυτή τη στιγμή, ελάχιστα πράγματα αποφασίζονται ...εντός επικρατείας!
  Ο "εγχώριος πλούτος" πιστεύει ότι έχει το τιμόνι στα χέρια του αλλά και
  οι ελάχιστα ειδοποιημένοι ξέρουν,ότι προσπαθούν κάποιοι να σώσουν ό,τι
  μπορούν απο το... επερχόμενο PSI. Δεν έχουν καμμιά άλλη δυνατότητα!
  Που πάει το πράγμα; Για την ώρα, το αμάξι τρέχει με 200 χιλιόμετρα με
  μόνο φόντο τον τοίχο!
  Μπορείς να σωθείς στρίβοντας το τιμόνι,την υστάτη στιγμή, αριστερά ή
  δεξιά;...λίγο ενδιαφέρει η κατεύθυνση! 'Ενας Θεός ξέρει!

 4. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 14/11/2011 08:44:08

  Διαφωνώ σε αρκετούς ορισμούς του άρθρου...

  Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν στηρίζεται σε σαθρούς πυλώνες, απλά διότι είναι η πρώτη Κυβέρνηση (μετά τον Όθωνα) που δεν "φύτρωσε" αλλά επεβλήθηκε εκ των έξω. Άρα "κρέμεται" από ψηλά, δεν πατάει στα κόμματα, ο στόχος της είναι να καταδείξει τη γύμνια τους και να συμβάλει αποφασιστικά στην αποδοχή από το λαό της "εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας" που προφήτευσε στον διαβόητο λόγο της η κυρία Ψαρούδα-Μπενάκη.

  Δεν θα ενταθούν επίσης οι φωνές διαμαρτυρίας, και δεν θα απειληθεί η δεδηλωμένη κατά την άποψή μου.

  Εν τέλει, αφού τόσα χρόνια ασελγήσαμε στην Δημοκρατία, και την κάναμε μπαίγνιο, τους δώσαμε το επιχείρημα για να την καταργήσουν. Προπομπός αυτής της διακυβέρνησης χωρίς την συμμετοχή του λαού είναι ο Παπαδήμος και ο Μόντι. Τα δύο κόμματα δεν θα αντιδράσουν, γιατί και τα δύο είναι αντιμέτωπα με τεράστια εσωτερική κρίση (πραγματική στο Πασόκ, τεχνητή στη ΝΔ).
  Τα άλλα κόμματα (πλην της ΔΗΣΥ που καραδοκεί να συγχωνευθεί με το καθεστώς Παπαδήμου και να αποτελέσει δημοκρατικό μανδύα) θα χρησιμοποιηθούν για να χρεώσουν το αίτημα για δημοκρατία ως ακραίο, αριστερίστικο, κλπ...

  Η Νέα Τάξη Πραγμάτων εισήλθε (επιτέλους) στο προσκήνιο με σάρκα και οστά...

  • μελανοδικεφαλος avatar
   μελανοδικεφαλος @ (A)θανάσης 14/11/2011 10:55:14

   Συμφωνώ μέχρι τελείας.

  • anetos avatar
   anetos @ (A)θανάσης 14/11/2011 12:04:59

   Σωστός !

 5. Geros avatar
  Geros 14/11/2011 09:12:59

  Ο αρθρογράφος ξεκινάει το άρθρο του με το να αποδεχθεί τις δημοσκοπήσεις , μάλλον γιατί οι δημοσκοπήσεις γίνονται αποδεκτες από αυτόν βάση του περιεχομενου τους κάθε φορα , δεν θα σταθούμε σε αυτό , έδειξε ... μεγαλοψυχία και τις δέχτηκε. Μετά μας ενημερώνει ότι πρέπει να τις .... προσπεράσουμε και μάλιστα γρήγορα γιατί λέει στο μέλλον θα έρθουν άλλες δημοσκοπήσεις που αυτού προσωπικά θα του αρέσουν περισσότερο !
  Γιατί να τις προσπεράσουμε αγαπητέ ?
  Έχουμε πρόβλημα να δούμε την πραγματικότητα στα ματια ?
  Προτείνετε να κρυφτούμε στην ελπίδα ότι στο μέλλον οι κάθε λογής δημοσκοπήσεις θα πάψουν να μας λένε ότι στραβά αρμενίζουμε ? Εγώ θα πρότεινα να τις κοιτάξουμε καλύτερα , αντί να τις προσπεράσουμε.
  Λέει ο αρθρογράφος ,και σωστά κατά την γνώμη μου , ότι ο κόσμος στην τρομάρα που πήρε και τον Στέφανο Μάνο θα θεωρούσε κατάλληλο , δεν νομίζω όμως ότι βγάζει τα κατάλληλα συμπεράσματα από αυτήν την διαπίστωση. Για να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα πρέπει να απαντήσει κατά την γνώμη μου σε δυο ερωτήσεις : 1. Ποιος είναι υπεύθυνος για την τρομάρα που πήρε ο κόσμος ? Μονο το ΠΑΣΟΚ ? Μήπως και εμείς ? Μήπως σε αυτήν την κρίση ο κόσμος μας ζύγισε και μας βρήκε λίγους ? 2. Πόσους από τα στελέχη της ΝΔ θα θεωρούσε ο κόσμος κατάλληλα ? Αφού και ο Στέφανος Μανος ακόμα κατάλληλος θα θεωρούταν τότε εμείς θα πρέπει να έχουμε εκατοντάδες που ο κόσμος θα τους θεωρούσε περισσότερο καταλληλους από αυτόν , σωστά? Έχουμε?
  Αφού δεν έχουμε τότε δυο μπορουν να συμβαίνουν , η εμείς είμαστε οι χειρότεροι όλων (πράγμα που δεν θέλω να δεχθώ) η ότι ο Στέφανος Μανος δεν είναι τόσο κακός όσο ο αρθρογράφος νομίζει.

  Ο λόγος που απαντάω στα άρθρα του Antinews αν και ξέρω ότι δεν ανήκω στην γραμμή των περισσοτερων εδώ μέσα (ευχαριστώ για την φιλοξενία επί τι ευκαιρία) , είναι γιατί πιστεύω ότι το μέλλον της ΝΔ είναι στην σύνθεση και όχι στην περιχαράκωση. Και όσο αξίζει μια φωνή εγώ θα βάλω την δικη μου και αν πιάσει τόπο έπιασε. Δεν θέλω να είμαστε ένα κόμμα που ο καθένας μας κρατάει ένα μαχαίρι και θέλει να κόψει από το κόμμα τα κομμάτια με τα οποια δεν συμφωνεί.
  Με ενοχλεί ο τρόπος που αρθρογράφοι με χαρακτηριστική ευκολία αφορίζουν , δαιμονοποιούν , ειρωνεύονται και κατηγορούν χωρίς στοιχεια ανθρώπους και τάσεις του κόμματος , αλλα και κομμάτια του παρελθόντος του κόμματος για τα οποια μπορεί να μην συμφωνούμε απόλυτα αλλα όταν όλα αυτά ήταν συνιστώσες του κόμματος και όχι απόβλητα παίρναμε 47%. Τώρα τι παίρνουμε? Να μην πω καλύτερα ....
  Ευχαριστώ ξανά για την φιλοξενία.

 6. Nemesis avatar
  Nemesis 14/11/2011 09:28:12

  Κι ο Μάνος δε θα ταν άσχημη ιδέα...

  • Theoprovlitos avatar
   Theoprovlitos @ Nemesis 14/11/2011 15:55:03

   Ο ανθρωπος του βαθεως κρατους, ο ανθρωπος των διαπλεκομενων επιχειρηματιων, ο άνθρωπος του οποίου οι στενοι συνεργατες αρθρογαφουν και στην προσωπικη ιστοσελιδα του George papandreou.gr δεν θα ήταν ασχημη ιδεα;

   Εχουμε τρελλαθει εντελως ή είμαστε τόσο αφελεις να πιστευουμε οτι η γυναικα του Καισαρος ειναι και τίμια επειδη το ισχυριζεται η ίδια;

   • factorx avatar
    factorx @ Theoprovlitos 14/11/2011 16:18:22

    Με συγχωρείς αλλά πρέπει να αντιμετωπίζεις με χιούμορ τις καταστασεις

 7. Pikis avatar
  Pikis 14/11/2011 09:38:00

  Βαρέθηκα να πληρώνω χαράτσια για να "ξεχρεώσω" τα δημόσια έργα του Μπόμπολα, τους Ολυμπιακούς αγώνες της Γιάννας, τα υποβρύχια του Άκη, τα σούσι του Γιωργάκη, τα γαρδουμπάκια του Θόδωρου, τα κεμπάπ του Κωστάκη και τα γιουρούσια του κάθε κωλόπαιδου που πέρασε από το βουλευτικό έδρανο.

  ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
  ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ.

  ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΣΟΚ.
  ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΩΜΕΝΗ ΝΔ.

  Δεν μπορώ όμως να βλέπω το θέατρο που παίζουν.

 8. aris avatar
  aris 14/11/2011 09:41:44

  Θετικά βλέπει τον Λουκά Παπαδήμο στη θέση του πρωθυπουργού η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που έγινε για λογαριασμό του δανείου που προσπαθεί να πάρει από τις τράπεζες το «Βήμα της Κυριακής».
  Το 72,9% των πολιτών θεωρεί ότι η τοποθέτηση του Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας ήταν «σωστή και μάλλον σωστή απόφαση», ενώ το 27,1% θεωρεί ότι η απόφαση ήταν λάθος και πιστεύει πως ο Λουκάς Παπαδήμος θα έπρεπε –εκτός από πρωθυπουργός- να αναλάβει και την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για το EURO 2012.
  Ένα από τα καλύτερα άρθρα για τις στημένες δημοσκοπήσεις που σερβίρει η διαπλοκή.
  http://logia-starata.blogspot.com/2011/11/blog-post_2017.html#more

 9. Y. avatar
  Y. 14/11/2011 09:59:03

  Και βέβαια η ΝΔ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, όπου οι διαδικασίες της λήψης αποφάσεων διαχέονται σε εύρος ατόμων/στελεχών, δεν πρέπει όμως αυτό να είναι απέναντι στην αρχή της πειθαρχίας
  Σήμερα στην ΚΟ, ο Σαμαράς να τρίξει τα δόντια σε θέματα μη στήριξης της τελικής γραμμής του κόμματος που αποφασίζεται (..όροι συμμετοχής, αναγκαιότητα συμμετοχής)

  (..τις δημοσκοπήσεις τις αμφισβητώ, και δεν τις αποδέχομαι)

 10. Ίωνας avatar
  Ίωνας 14/11/2011 10:07:47

  Στην συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού, η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι και θα παραμείνει αντισυνταγματική και πραξικοπηματική, άσχετα πόσοι και ποιοί συμφώνησαν, ή αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν στον σχηματισμό της. Η μόνη λύση είναι οι άμεσες εκλογές!
  Όσον αφορά τα ...γκάλοπς, ήδη θα έπρεπε να έχει επεμβεί Εισαγγελέας.

 11. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 14/11/2011 10:34:30

  To ΠΑΣΟΚ μόνο νεοφιλελεύθερο δεν ήταν στην πολιτική του. Το αντίθετο. Ο νεοφιλελευθερισμός σιχαίνεται κάθε συζήτηση περί αυξήσεως φόρων. Ρωτήστε π.χ. τους Μάνο, Ανδριανόπουλο ή τους αμερικανούς libertarians. Ακούνε τη λέξη «φόρος» και βγάζουν σπυράκια. Η σοσιαλδημοκρατία είναι αυτή που θέλει ψηλή φορολογία για να χρηματοδοτεί το κοινωνικό κράτος και να ανακατανέμει το εισόδημα μεταξύ των τάξεων.

  • Agni avatar
   Agni @ Kώστας Θ. 14/11/2011 10:52:08

   Σωστά!Το Πασοκ είναι Νεοσυντηριτικό,όχι νεοφιλελεύθερο(ο πραγματικός νεοφιλελευθερισμός-του οποίου δεν έχουμε εκπροσώπους στην Ελλάδα τοποθετεί πάνω απο όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του πολίτη τις οποίες το Πασόκ πρακτικά σιχαίνεται) και αυτή είναι ίσως η πιο ακραία και απάνθρωπη ιδεοληψία που υπήρξε ποτέ στη γη,Μαζί με τη Σαουδική Αραβία και το προπολεμικό Αφγανιστάν,συμβολίζουν την απαρχή της έκπτωσης του πλανήτη αε έναν νεο ολοκληρωτικό,φονταμενταλιστικό μεσαίωνα..

  • Geros avatar
   Geros @ Kώστας Θ. 14/11/2011 15:50:32

   Έτσι είναι φιλε Κώστα
   δυστυχώς εδώ μέσα ο ορος νεοφιλελεύθερος χρησιμοποιείτε ως βρισιά η ως αφορισμός από ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι πραγματικά είναι.
   Αυτό προσβάλει την επιστημονική πληρότητα ελαχιστων που ξέρουν τι σημαίνει η λέξη αλλα οι υπόλοιποι .... αναμασούν τις μπούρδες περί νεοφιλελευθερισμού του Τσίπρα σαν κατσίκες. Είναι εξαπτέρυγα του Τσίπρα αλλα περήφανοι που είναι δεξιοί .... ψυχοπαθογένεια , τι άλλο να πω ?

   • Theoprovlitos avatar
    Theoprovlitos @ Geros 14/11/2011 16:09:39

    Φιλελευθερισμος ειναι η ακροδεξια αντιληψη συμφωνα με την οποία τα κοινα αγαθα ανηκουν στους λιγους συμφωνα με το νομο της ζουγκλας. Κατι σαν την φεουδαρχια δηλαδη.

    Με αλλα λογια σε ενα κλουβι που ειναι μια γατα, μια αλεπου και μια τιγρη πετας μια μπριζολα για να την μοιραστουν από... μονοι τους.

    Αλλοι οροι συνωνυμοι του Φιλελευθερισμου είναι η ασυδοσία, η κτηνωδία, η απληστία, ο σφετερισμός, η οικειοποίηση, η απανθρωπιά, η οικολογικη καταστροφη, η υπερκαταναλωση, η εκμεταλλευση, η υπερεκμεταλλευση και πολλα άλλα που βλεπουμε στην καθημερινοτητα μας.

    Ο Φιλελευθερος ειναι κατι σαν τον Νονο-Don Corleone αλλα εκτος από την πορνεια, τα ναρκωτικά, την τοκογλυφία και την "προστασία" των επιχειρησεων καταπιανεται και με αλλες μορφες "επιχειρηματικοτας".

    • Nikos Papadakis avatar
     Nikos Papadakis @ Theoprovlitos 14/11/2011 16:57:12

     Είναι πολύ φυσικό να έχεις σαλτάρει, όταν νομίζεις ότι είσαι ... θεοπρόβλητος.

     Συνέχισε έτσι! Ο δρόμος προς την ... αγιοποίηση περνάει αναγκαστικά από το μαρτύριο (της γελοιότητος)!

     • Theoprovlitos avatar
      Theoprovlitos @ Nikos Papadakis 14/11/2011 18:05:55

      Αγαπητε παπαγαλε,

      Απεχω ΠΟΛΥ μεχρι να σας φτασω.

     • Geros avatar
      Geros @ Theoprovlitos 14/11/2011 18:47:58

      Αγαπητέ ξέχασες να αναφέρεις ότι ο νεοφιλευθερισμός ευθύνεται επίσης για τα αφροδίσια νοσήματα , τις ψείρες που κολλάνε τα παιδιά μας στο σχολειό και φυσικά για αυτό τον ανατριχιαστικό ήχο που κάνει το μαχαίρι όταν ακουμπάει στο πιάτο ! Παράλειψις σου υποθέτω, μην επαναληφθεί γιατί θα νομίσω ότι είσαι και εσύ φιλελεύθερος , οποτε θα αναγκαστούμε να σε κάψουμε ζωντανό μια και μονο έτσι φεύγει το μιασμα.

 12. Θύμιος avatar
  Θύμιος 14/11/2011 22:28:41

  Μην “βρίζετε” πολύ τον Μάνο, γιατί μπορεί να χρειασστεί.
  Οι γονείς, Μάνου και Σαμαρά, ως συνάδελφοι, κάποιες κοινωνικές σχέσεις θα είχαν. Έχει πρόγονο θύμα του Άουσβιτς. Και έχει εκφραστεί και αρνητικά, ή πάντως, σε κάθε περίπτωση κριτικά, για τα πεπραγμένα Σουφλιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.