06/09/2009 01:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πολίτες ζητούν απαντήσειςΤο 42% θεωρεί ότι καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση

Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου, οι αντίπαλοι. Πρέπει ο καθένας να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση.

 Συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση και αντιμετώπισης των λοιπών μεγάλων προβλημάτων, και όχι γενικόλογες εξαγγελίες, καλούνται από τους πολίτες να παρουσιάσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία προς την κρίσιμη αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου. Τούτο προκύπτει, εμμέσως πλην σαφώς, και από δημοσκόπηση της Public Issue για την «Κ».

Κατά τη δημοσκόπηση, η πλειονότητα των πολιτών δεν έχει έως τώρα πεισθεί ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να διαχειριστούν αποτελεσματικά την οικονομική συγκυρία. Ειδικότερα, το 42% των ερωτηθέντων απαντά ότι καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση, είτε της Ν.Δ. είτε του ΠΑΣΟΚ, είναι σε θέση «να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή κρίση». Στο ίδιο ερώτημα το ΠΑΣΟΚ επιλέγεται από το 28% και η Ν.Δ. από το 22% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, και ενώ ο χρόνος μέχρι τις κάλπες μετράει πλέον αντίστροφα, ο κ. Κώστας Καραμανλής διατηρεί προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων στο ερώτημα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία έναντι του κ. Γιώργου Παπανδρέου, ενώ συντριπτική είναι η υπεροχή του ΠΑΣΟΚ στην παράσταση νίκης.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100097_06/09/2009_328316

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 06/09/2009 02:29:08

  Ο Παπαχελάς γκρινιάζει γιατί ο Καραμανλής προκήρυξε εκλογές γιατί υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει αυτοδυναμία και έτσι η χώρα θα μείνει στο Έλεος του θεού. Όταν τον Δεκέμβρη μιλούσε για κενό εξουσίας ήταν ωραία! Το τελευταίο καιρό όλοι τους τρωγόντουσαν για εκλογές!!! Το έκαναν για να κάψουν την δυνατότητα??? Ποιος ξέρει.Πάντως φαίνεται να αιφνιδιάστηκαν. Μάλιστα λέει ότι παίζει και το σενάριο του πλήρους comeback του Καραμανλή!!!!!. Μάλλον δεν μπορουν να το καταπιούν ακόμη!!!

 2. vas avatar
  vas 06/09/2009 09:15:41

  Σωκράτη σταμάτα την εκποίηση του θρύλου ,το ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ επιστρέφει και θα ρεφάρεις ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΑΙ Τa ΓΥΡΗΣΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΠΛΕ ,και τώρα φοβάσαι την εκδίκηση.
  Γιατί ‘οπως τα λένε τα τα γραφτά κείμενα αθλητικού μεγαλοδημοσιογράφου που έφαγε ξύλο για τις αλήθειες αυτές
  θυμηθείτε.
  Το ΠΑΣΟΚ έσμπρωξε τον Σωκράτη να πάρει τον Ολυμπιακό και του ρύθμησε τα χρέη.Ετσι μπήκε και πουλόντας τότε τους παιχταράδες Προτασόφ και Λιτοφστένκο ,πήρε χρήμα και άρχησε με Μπαγιεβιτς και ταλέντα για να φτιάξει ομάδα που πράγματι έφτιαξε ,αλλά για τα δεδομένα Ελλάδος και με προσθήκες εντυπωσιασμού.
  ΟΜΑΔΑ -ΟΜΑΔΑ δεν ήθελε ποτέ και στόχος ήταν και είναι πρωτάθλημα με κάθε τρόπο και πρόκρηση μέσω αυτού στο πρωταθλητριών για να πάρει το χρήμα.
  Η μεγαλύτερη μεταγγραφή που έκανε ήταν ο Τζιβάνι.
  Καί αφού έστησε το σκηνικό η κυβέρνηση Σημίτη που επιδίωκε την εύνοια των οπαδών του Ολυμπιακού αυτό αποφάσισε να παίξει με το Στάδιο Καραϊσκάκη, το οποίο εμφανίστηκε να παραχωρεί τάχα στον ιστορικό σύλλογο του Πειραιά, ενώ στην πραγματικότητα το δώρισε, με τη σύμφωνη γνώμη και της Ν.Δ., στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σ. Κόκκαλη. Ο οποίος Κόκκαλης ανέλαβε να το γκρεμίσει και στη θέση του να ανεγείρει ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο το οποίο θα εχρησιμοποιείτο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
  Ο Κόκκαλης συνέστησε την εταιρεία «Καραϊσκάκη Α.Ε.» (μέτοχός της ο ίδιος κατά 99,98% και κατά το υπόλοιπο 0,02% ο Λούβαρης), η οποία δανειοδοτήθηκε με 60 εκατ. ευρώ για την πραγματοποίηση του έργου. Ταυτόχρονα, συμφώνησε με την κυβέρνηση ότι για να μην αντιμετωπίσει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, επί 15 χρόνια που θα αποπλήρωνε το δάνειο, δεν θα κατέβαλλε στη ΓΓΑ το 15% επί των πάσης φύσεως εσόδων (εισιτήρια, σουίτες, καταστήματα, διαφημίσεις, πάρκινγκ, συναυλίες) όπως ο νόμος ορίζει.
  Επιπλέον, ο Κόκκαλης απαλλάχτηκε και από την υποχρέωση να καταβάλλει 10% επί των εσόδων στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, γι’ αυτό και τότε θέσπισε τις περίφημες εισφορές των μελών με τις οποίες υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός ΣΦΠ θα αναπλήρωνε τα απολεσθέντα έσοδα.
  Συμπερασματικά, ο Κόκκαλης, ξαλαφρωμένος από το 25% που θα έπρεπε να καταβάλλει στη ΓΓΑ και τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αποπλήρωσε το δάνειο με την μικρότερη δυνατή προσωπική του οικονομική επιβάρυνση και με δεδομένο ότι η παραχώρηση του οικοπέδου τού είχει γίνει εντελώς δωρεάν, βρέθηκε, για 40 χρόνια, κύριος μιας προνομιακής επιχείρησης, χωρίς ουσιαστικά να έχει επενδύσει…
  Σε αντιστάθμισμα αυτού του σκανδάλου, επί Ν.Δ. μπήκε μπροστά ένα παρόμοιο: το γήπεδο (τάχα του Παναθηναϊκού) στον Ελαιώνα. Για το οποίο επίσης δεν μιλάει κανείς, ούτε καν ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξάντλησε όλες τις αντιρρήσεις του στην εμπλοκή του… αποδιοπομπαίου Βωβού. Ενώ για τα αφεντικά του Παναθηναϊκού, που θα επωφεληθούν τα μέγιστα, δεν βρήκε να πει ούτε κουβέντα…

 3. stam avatar
  stam 06/09/2009 09:47:08

  ....μια απαντηση που ζηταω...ειναι για το καρατζαφερη...ειναι αρχηγοΣ κομματοΣ...η αρχηγοΣ του JURASSIC PARK?

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/09/2009 10:44:52

  Φαντάζεστε να ζήσουμε νέο 89; Και στη θέση του Κατσίκη ο Ψινάκης; Ε ρε κέφια....

 5. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 06/09/2009 13:01:44

  τελικά θα καταλήξουμε στην αυτοδυναμία αργα η γρήγορα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.