#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/09/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πλειοδότες του λαϊκισμού «μοιράζουν» ήδη το πλεόνασμα!!!Η δίψα των Ελλήνων για αλλαγή πορείας είναι μεγάλη. Η ανάγκη για αναστροφή του άθλιου πράγματι κλίματος είναι επίσης τεράστια. Όλοι ζητούν να σταματήσουν πια οι θυσίες και να γίνει νέο ξεκίνημα, έστω και δειλά, με προσπάθεια να αποκατασταθούν οι αδικίες των μνημονίων. Άλλωστε, το ξέρουμε όλοι καλά. Να γίνουμε όπως είμαστε πριν το 2009 είναι αδύνατο.

Άλλο όμως η ανάγκη να πέσει λίγο νερό στην... έρημο της χώρας κι άλλο να έχουν αρχίσει οι λαϊκιστές να παίζουν παιχνίδια με το μέλλον της Ελλάδας.

Εδώ και μερικές ημέρες, μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, κάποιοι ξεσπάθωσαν και ζητούν παροχές. Λες και είμαστε στην εποχή του Γ. Παπανδρέου και του «λεφτά υπάρχουν». Μόλις είδαν ότι κάτι πάει να μείνει στο ταμείο μετά από πολλές δεκαετίες, οι συνηθισμένοι λαϊκιστές άπλωσαν το χέρι στον Σαμαρά και τον Στουρνάρα και ζητάνε ρουσφέτια. Απίστευτα πράγματα. Ακόμη δεν το είδαμε το πλεόνασμα και θέλουμε να το μοιράσουμε. Ο ένας ζητά να μειωθούν φόροι, ο άλλος να δοθούν κοινωνικές παροχές, ο τρίτος να δοθούν αυξήσεις. Κι όλα αυτά τα κάνουν επειδή θέλουν να εμφανιστούν ως «προστάτες» του λαού. Ποιος θα μας προστατέψει άραγε από τους προστάτες, βουλευτές, συνδικαλιστές και άλλους πολιτικούς της «τζάμπα μαγκιάς»;

Δε θέλει ο Σαμαράς να αλλάξει την εικόνα της κυβέρνησής του; Δεν θέλει να δώσει επιδόματα στους φτωχούς και τους συνταξιούχους; Δε θέλει να μειώσει «χαζούς» φόρους όπως αυτός στα καύσιμα; Τι νομίζουν ορισμένοι; Ότι είναι πιο πατριώτες κι ότι αγαπούν περισσότερο τους Έλληνες;

Είναι πέρα για πέρα ανόητο να ανοίγει μια κουβέντα για το πώς θα μοιράσουμε το πλεόνασμα όταν δεκαετίες τώρα δεν είχαμε ποτέ, παρά μόνο ελλείμματα και δανεικά. Ας το εξασφαλίσουμε πρώτα και μετά το συζητάμε. Άλλωστε, όπως θυμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, το ίδιο το μνημόνιο προβλέπει τα εξής στη σελίδα 200, παράγραφος 2.5.2.2 iii):

«(Τίθεται σε ισχύ) κανόνας για τη Γενική Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον οποίο, ποσοστό τουλάχιστον 30% της υπέρβασης του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα αφιερώνεται στην αποπληρωμή του χρέους, ενώ ποσοστό μέχρι 70% από την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος της Γενικής Κυβέρνησης  μπορεί να διατίθεται από την επόμενη χρονιά από την Κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει, σε μη μόνιμη βάση, πολιτικές που έχουν στόχο να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, υπό την προϋπόθεση τήρησης των δημοσιονομικών στόχων».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 06/09/2013 10:53:11

  Και γιατί να μη μοιραστούν τα χρήματα σε θέσεις εργασίας σε τομείς παραγωγής και τεχνολογίας ή εναλλακτικά στα νέα ζευγάρια με τέκνα;

  Στην Ελλάδα έχουμε αγιοποιήσει τους συνταξιούχους, που από 50 χρονών βγαίνουν στη σύνταξη και τους συντηρούν οι παραγωγικές γενιές.

  Ειδικά πολλοί από αυτούς τους μικροσυνταξιουχους ειδικά του ΟΓΑ δεν έχουν πληρωσει ποτέ ασφαλιστικές εισφορές και όμως ο Έλληνας δέχεται να συντηρεί κηφήνες λόγω της ηλικίας τους.
  Τι διαφορά έχει ένας 20ης κηφήνας από έναν 70χρονο κηφήνα;

  Σε καμμία ιστορική εποχή και σε κανένα κοινωνικοοικονομικό συστημα το ελάχιστο πλεόνασμα της κοινωνίας δεν μοιραστηκε στην τρίτη ηλικία, πολύ δε περισσότερο αυτό επιβάλλετα σε μια σχεδόν πτωχευμένη οικονομία, όπως της Ελλάδας.

  Σκεφτείτε δηλαδή στις USA οι τότε Αμερικανοί Πρόεδροι αντί για το new deal να διένειμαν το όποιο πλεόνασμα στους χαμηλοσυνταξιούχους τους.
  Η Αμερική θα τελούσε ακόμη υπό πτώχευση...

  Ο Αντώνης Σαμαράς ως πατριώτης οφείλει πρωτίστως να σκέφτεται το μέλλον της Ελλάδας.
  Και το μέλλον είναι οι νέοι Έλληνες και ειδικά τα νέα ζευγάρια.
  Να μοιράσει χρήματα σε νέους που θέλουν να κάνουν νέα Ελληνόπουλα.

  Πάνω από όλα η Ελλάς!

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Πίθηκας 06/09/2013 11:06:18

   Στον κόσμο σου, αυτόν των μπανανοφάγων Πιθηκέων, τους ηλικιωμένους τους πετούν στον Καιάδα. Τώρα βρίσκεσαι κατά ...λάθος εντός κοινωνίας ανθρώπων. Αν δεν το καταλάβεις, σε βλέπω πίσω στο κλουβί σου μπαμπουίνε.

 2. ΚΩΣΤΑΣ Σ. avatar
  ΚΩΣΤΑΣ Σ. 06/09/2013 11:01:39

  Nαι αλλά ο ΕΟΠΥΥ εμένα μου χρωστάει τα γυαλιά μου απο τον Απρίλη και είμαι άνεργος. Να μην βλέπω κιόλας διότι το μνημόνιο λέει πρώτα οι "δανειστές" του Τσοχατζόπουλου?...

 3. PA avatar
  PA 06/09/2013 11:11:08

  Ποιο πλεόνασμα ρε παιδιά;; Αν πληρώσει το κράτος τις οφειλές του σε ιδιώτες και συνεχιστεί η ύφεση το 2014, βλέπουμε αν θα υπάρχει πλεόνασμα του χρόνου...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ PA 06/09/2013 16:59:42

   Τα χρέη δεν είναι φετινά. Μη τα μπερδεύεις. Και έχει αποπληρώσει 4 δις μόνο στο 7μηνο του 2013. Που χρώσταγε για χρόνια. Το φετινό ταμείο είναι συν και προσωπικά δεν το έχω ζήσει ποτέ. Εννοείται με μέτρα και χιλιόμετρα και στέρηση αλλά έπρεπε κάποτε να μπει τάξη. Και όταν από το χάος πας να φέρεις ισορροπία σε 2 χρόνια μόνο, αναγκαστικά θα είναι βίαιη. Το θέμα είναι να μπει σειρά με στόχευση να πηγαίνουν τα χρήματα στους πιο αδύναμους και αδικημένους των μνημονίων.

   • Αντώνης avatar
    Αντώνης @ Γεώργιος Τ. 06/09/2013 18:42:35

    '' Και όταν από το χάος πας να φέρεις ισορροπία σε 2 χρόνια μόνο, αναγκαστικά θα είναι βίαιη..''
    Τι πειράζει καλέ αφού αλλιώς δε γίνεται, αρκεί εμείς να μην είμαστε από τους θιγόμενους. Ε, Γεώργιε ; Ευτυχώς τελικά που δεν πάθαμε και τίποτε. Τα 2.000.000 στο μηδέν, ήταν μοιραίες παράπλευρες απώλειες. Εμείς ευτυχώς όμως, στους τυχερούς! Τώρα, σιγά σιγά, αν περισσέψει κάτι, μπορεί και να τους ελεήσουμε. Δεν είπαμε ...αύριο, κάποια στιγμή.
    Μη λέμε και ψέματα στον κοσμάκη....

 4. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 06/09/2013 11:22:22

  Ε, κι σείς! Γιατί δε φοράτε φακούς επαφής, κατά το ...παντεσπάνι της Μαρίτσας της Αντουανέτας;

 5. firiki2010 avatar
  firiki2010 06/09/2013 11:40:13

  ".... να μοιράσει χρήματα..." Λοιπόν αν είναι να "μοιράσει χρήματα" σε νέους, σε ηλικιωμένους, σε Ολυμπιακούς, σε αγρότες, σε μετανάστες, σε φοιτητές, σε έχοντες αστιγματισμό, σε οποιουσδήποτε.... αν είναι "ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ " ... προσωπικά θα προτιμούσα να αναθέσει την διαχείριση τους στον ... Σόϊμπλε. Εκείνος σίγουρα θα έβρισκε τρόπο να τα ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ και ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ.

 6. The Camel avatar
  The Camel 06/09/2013 11:45:51

  Σωστή παρατήρηση. Στην Ελλάδα, έχουμε 40ρηδες συνταξιούχους, π.χ. στρατιωτικούς, 50ρηδες και άλλους, π.χ. αγρότες, ρωσοπόντιους κ.τ.λ., που δεν έχουν πληρώσει ποτέ εισφορές.

  Αρκετοί απο τους χαμηλοσυνταξιούχους έχουν επίσης δεκάδες και μερικοί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις.

 7. Katherina avatar
  Katherina 06/09/2013 11:54:24

  Μη προσβάλεις τους πιθήκους, κρίμα είναι!

 8. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 06/09/2013 13:18:15

  Ποιο πλεονασμα κοροιδευομαστε.......ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ εχουν πτωση 12% και το ισοζυγιο τρεχουσων συναλλαγων ειναι ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΟ....Πλεονασμα απο φορους και χαρατσια ειναι το τελειο φιλελευθερο μετρο της οικονομιας μας με σοβιετικα προτυπα.Ηδη ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ εχουν γυρισει....το κλιμα και εμεις ασχολουμαστε με τη ΡΕΠΟΥΣΗ τη ΔΕΘ και τους ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ποιος θα παρει το χρησμα για τη ΜΑΣΑ και τα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ του συστηματος. Η ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ οικονομια ακομη περιμενει.....τις επιστροφες ΦΠΑ, γιατι δοθηκαν τα λεφτα στα ΕΦΑΠΑΞ, ωστε να μην στεναχωρησουμε τα πελατακια μας.........ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ και οσο και να μσς λενε οι θεοχαρηδες και σια για πλεονασμα οι υγιεις σκεπτομενοι γελανε με τα χαλια μας.

  • Ένας Πειρατής avatar
   Ένας Πειρατής @ Σαρακατσανος 06/09/2013 16:28:34

   Λέξη από Λ = λαϊκιστής. Λέξη από Π = πεσιμιστής.
   Λέξη από Μ = μηδενιστής ή και μίζερος. Λέξη από Υ = υπονομευτής (της εθνικής προσπάθειας). Λέξη από Ε - Εχθρός (των επενδύσεων).
   Λέξη από Κ = καταστροφολόγος !!!
   Αμάν κύριε! 'Ολες σας χαρακτηρίζουν. Σωπάστε πια.
   Χαλάτε την .... πιάτσα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Σαρακατσανος 06/09/2013 17:00:40

   Σου αρέσει ή όχι, πλεόνασμα έχουμε και μεγαλώνει λόγω τουρισμού. Και το 70% πάει σε κοινωνικές παροχές και αποκατάσταση αδικιών.

   • Έλλην avatar
    Έλλην @ Γεώργιος Τ. 06/09/2013 18:26:22

    Ναι ....και η γη είναι επίπεδη......και το μόνο που γυρίζει είναι το στημένο ματς στο στοίχημα.

   • Αντώνης avatar
    Αντώνης @ Γεώργιος Τ. 06/09/2013 18:35:57

    ...Ναι. μπράβο. Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς στην άγνοια και στον εφυσηχασμό. Μεγαλοδύναμε, δώσε τους λίγη φώτιση!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.