#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/11/2013 15:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πιο πλούσιοι Έλληνες έγιναν πλουσιότεροι !!!Μπορεί η όξυνση της χρηματοοικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης να έχει επιφέρει σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα των μέσων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων και βαρύτατες κοινωνικές επιπτώσεις στις χώρες που πλήττονται περισσότερο, ωστόσο η παγκόσμια οικονομική ελίτ παραμένει αλώβητη.

Αυτό, τουλάχιστον, καταδεικνύει η επονομαζόμενη «απογραφή των δισεκατομμυριούχων», που πραγματοποίησε η εταιρία Wealth-X της Σιγκαπούρης σε συνεργασία με την ελβετική επενδυτική τράπεζα UBS. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κρίση όχι μόνο δεν επιφέρει απώλειες στις περιουσίες της οικονομικής ελίτ, αλλά αντίθετα φαίνεται να τις γιγαντώνει περαιτέρω. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 880 άτομα. Περισσότεροι από 2.170 άνθρωποι έχουν σήμερα στην κατοχή τους χρηματική περιουσία άνω του ενός δισεκατ. δολαρίων, με τα συνολικα τους περιουσιακά στοιχεία να έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά την περασμένη πενταετία από 3,1 σε 6,5 τρισεκατ. δολάρια.

Περισσότερα χρήματα σε λιγότερα χέρια

Μεταξύ των χωρών που απέκτησαν περισσότερους δισεκατομμυριούχους είναι και η Γερμανία, με συνολικά 148 "Κροίσους", τη στιγμή που στις ΗΠΑ καταγράφονται 515 και στην Κίνα 157 δισεκατομμυριούχοι. Το 19% των Γερμανών με περιουσία άνω του ενός δισεκατ. δολαρίων είναι γυναίκες.
Κατά το διάστημα της «ευρωκρίσης» παρατηρείται η συγκέντρωση ολοένα περισσότερων χρημάτων σε διαρκώς λιγότερα χέρια. Επιπλέον, η σύνθεση της ομάδας των δισεκατομμυριούχων εμφανίζει ταχύτατες μεταβολές. Ο αριθμός τους αυξήθηκε σε διψήφιο ποσοστό στην Ασία, την Εγγύς Ανατολή και την Αφρική και ως εκ τούτου αισθητά περισσότερο σε σχέση με την Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική.

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία μίας άλλης έρευνας για τα περιουσιακά στοιχεία των πλουσίων, που είχε δημοσιοποιήσει η Wealth-X τον φετινό Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με αυτήν, η οικονομική ελίτ στις χώρες που βρίσκονται στη «δίνη» της ευρωκρίσης είδε τις περιουσίες της να αυξάνονται.Ειδικότερα για την Ελλάδα, η οποία διανύει αισίως τον έκτο χρόνο ύφεσης, η έρευνα καταγράφει 505 πολίτες με χρηματική περιουσία που υπερβαίνει τα 30 εκατομ. δολάρια. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξεως του 11%. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα πάντα, οι πιο πλούσιοι Έλληνες κατόρθωσαν μάλιστα να αυξήσουν τη συνολική τους περιουσία κατά 20%. Μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης του πλούτου της οικονομικής ελίτ σημειώθηκε μόνο στη Ρουμανία.

Süddeutsche Zeitung 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. CHRIS avatar
  CHRIS 08/11/2013 16:14:35

  Μήπως έχουν δίκαιο κάποιοι που λένε ότι πρέπει να τα πάρουμε από τον πλούτο; (και δεν εννοώ το σκύλο του Λούκι Λουκ)

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ CHRIS 08/11/2013 18:36:36

   Όχι, όχι. Λάθος!
   Ο Πλούτο ήταν ο σκύλος του Μίκυ Μάους.
   Το σκυλί στο Λούκυ Λουκ ήταν ο Ρανταπλάν, του οποίου το IQ και τα ανακλαστικά συμπίπτουν με του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου.

   • CHRIS avatar
    CHRIS @ kapar13 08/11/2013 20:00:14

    Τουλάχιστον δεν είπα γάτα. :p

   • 8atrela8w avatar
    8atrela8w @ kapar13 08/11/2013 21:01:14

    +1000

 2. maou-maou avatar
  maou-maou 08/11/2013 17:26:35

  Αη στο διάολο...απίστευτο!!!!!

 3. βαγόνι avatar
  βαγόνι 08/11/2013 17:44:18

  Αυτή είναι η πραγματικότητα των οικονομικών κρίσεων...βυθίζουν μικρομεσαία
  και χαμηλά στρώματα και αυξάνουν τον πλούτο αυτών,που έχουν ασφαλισμένη
  συσσώρευση κεφαλαίου...όχι όλων,γιατί παρατηρείται και καταστροφή κεφαλαίου, όσων συνέχισαν την "πεπατημένη"....παρατηρείται,ακόμη,ραγδαία
  άνοδος ασήμαντων διακινητών "αγαθών" και "υπηρεσιών",που ξέρουν να
  παρακάμπτουν κάθε προγενέστερο κανόνα...
  Τα φαινόμενα είναι οξύτερα σε περιφερειακές χώρες με μικρές παραγωγικές
  δυνατότητες,διογκωμένο και διάτρητο τριτογενή τομέα,άνιση δημογραφική
  κατανομή του πληθυσμού,ελεγκτικούς μηχανισμούς χαμηλής απόδοσης,
  πολιτικό σύστημα υπο πίεση...καλή ώρα!...είναι να μήν πέσουν στο κεφάλι σου
  όλα μαζί....χρειάζεσαι καλό ηθικό και τιμονιέρηδες πολύ πάνω απο τα συνήθη!
  Αυτοί,οι οικονομολόγοι,που αναφέρονται σε "δημιουργική καταστροφή
  κεφαλαίου",σε περιόδους κρίσεων,δεν έχουν υπ'όψιν τους κάποιους σαν εμάς!

 4. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 08/11/2013 17:46:11

  "Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι."

 5. blue nile avatar
  blue nile 08/11/2013 19:17:33

  Βλέπετε από μια άλλη οπτική το νόημα των πολιτικών λιτότητας.

  Να μεγαλώσουν την ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών με τους πρώτους να πλουτίζουν περισσότερο και τους δεύτερους να βυθίζονται στην απόγνωση.
  Ο Σαμαράς είναι συνυπεύθυνος για ότι γίνεται στην Ελλάδα...

  Αλλά πολλά χρόνια πριν ο μεγάλος Ντε Γκολ είχε βάλει τα πράγματα στην θέση τους με μία φράση που παραμένει επίκαιρη. Είχε πει ότι το πρόβλημα της εποχής ήταν ότι η δεξιά σκοτώνει το κράτος ( άρα σκοτώνει την προστασία των μικρομεσαίων στρωμάτων) και η αριστερά σκοτώνει το έθνος (βλέπετε τον Αλέξη και τη παρέα του)

 6. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 08/11/2013 19:46:53

  Ειναι νωρις ακομα για μια γενικη αναδιανομη του πλουτου. Ελπιζω οτ(αν) γινει, να γινει υπερ του μεσου Ελληνα, κι ΟΧΙ υπερ (και) των Λαθρο που στο μεταξυ θα εχουν πολλαπλασιαστει στη χωρα μας....

 7. Ορέστης Α. avatar
  Ορέστης Α. 08/11/2013 19:47:27

  Τι ζηλόφθονοι! Το χρήμα πάντα θα πηγαίνει στους ικανούς, στους εργατικούς και στους έξυπνους. Βάλτε τώρα οτι οι συγκεκριμένοι ''έξυπνοι'' φοροκλέβουν ασύστολα, οι συγκεκριμένοι ''εργατικοί'' δημιουργούν τις κατάλληλες γνωριμίες-συμμαχίες ώστε να απολαμβάνουν ασυλίας και οι εν λόγω ''ικανοί'' δεν έχουν ιερό και όσιο, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη! Απλά κοιτάξτε γύρω σας. Τι φταίνε αυτοί που περιτριγυρίζονται από τόσο πολυπληθή πειθήνια κοπάδια προβάτων;

 8. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 08/11/2013 23:05:59

  Eίναι νωρίς για όνειρα...Όταν θα γίνει, ξυπνήστε και εμάς...Έχετε και εσείς κάτι ελπίδες!...αλλά και κάτι εμμονές (με τους, sic, "λαθρο")!...

 9. αύρα avatar
  αύρα 08/11/2013 23:33:08

  Στα καθ΄ημάς, μιά τέτοια διαπίστωση συμπορεύεται επάξια με την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής. Αξιοι!

 10. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 08/11/2013 23:57:29

  Και θα γινονται ακομα πλουσιοτεροι οσο τα αρμοδια Υπουργεια φορολογουν αυτα που βλεπουμε στη φωτο ως επαγγελματικα ψαροκαικα

 11. ADASK avatar
  ADASK 09/11/2013 07:42:47

  Κατα τα αλλά, το σύγχρονο οικονομικό μας σύστημα επιβραβεύει το κέρδος που επαναεπενδυεται, καταδιώκει τη συσσώρευση πλούτου που δεν ωφελεί την οικονομία, φορολογεί ήπια την εργασία και φορολογεί άγρια την εναπόθεση πόρων σε μη παραγωγικές δραστηριότητες.......Μήπως έχουν ξεχάσει τα αυτονόητα? Τι γίνεται?

 12. Valter avatar
  Valter 09/11/2013 08:27:11

  Χαζομάρες , δεν είναι δυνατόν σε ύφεση , με την φορολογία στον Θεό , χωρίς χρηματοδότηση από τράπεζες , χωρίς καμία νέα επένδυση να αυγατίζουν τα λεφτά.
  Η είδηση αποδεικνύει ότι και οι Γερμανοί είναι λαϊκιστές και έχουν δημοσιογράφους που γράφουν μπαρούφες.
  Η εταιρεία αυτή που έκανε την έρευνα καταγράφει τους δισεκατομμυριούχους διεθνώς.
  Οι 505 Έλληνες που κατέγραψε έχουν Ελληνικά επίθετα και καταγωγή αλλά λίγοι από αυτούς δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα , κανείς δε από αυτούς δεν σημείωσε την αύξηση της περιουσίας του στην Ελλάδα!
  Αμέσως τσίμπησαν τα αριστερούλια και λένε για τον λαουτζίκο που πεινάει και τους πλούσιους που του πίνουν το αίμα με το μπουρί τις σόμπας!
  Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν έχουμε αρκετούς πλούσιους , όχι ότι έχουμε πάρα πολλούς.

 13. Nik avatar
  Nik 09/11/2013 12:17:55

  Να αγιάσει το πληκτρολόγιο σου Valter!!!

  Αυτή η λαϊκίστικη βλακεία για τους πλούσιους καταντά εμετική. Ολοι θέλουμε να γίνουμε πλούσιοι. Στόχος κάθε σωστής πολιτείας είναι να κάνει τους κατοίκους της πλούσιους. Αυτό αποδεικνύει κάθε συγκριτικός πίνακας διεθνών οργανισμών όταν συγκρίνουν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ή το εισόδημα.

  Είναι βλακεία από τη μια να καταρασσόμαστε το μνημόνιο που μας έκανε φτωχότερους και από την άλλη τον πλούτο. Η βλακεία αυξάνετα όταν δεν γίνεται κουβέντα για την τροχοπέδη στην δημιουργία που είναι το "σύγχρονο" ελληνικό κράτος.

 14. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 09/11/2013 19:06:23

  Κύριοι valter, Nik και λοιποί, γιατί με υποχρεώνετε να μπω στην ομάδα των λαϊκιστών αριστεριστών, που δεν το θέλω με τίποτα;
  Και φυσικά δεν είναι κακό να υπάρχουν πλούσιοι και φυσικότατα είναι θεάρεστο για όλους μας ο πλούτος να διευρύνεται και πολύ σωστό και άγιο, οι κατσίκες του γείτονα να πολλαπλασιάζονται, αρκεί να έχουμε και εμείς έστω και λίγες!
  Άλλο αυτό όμως και άλλο αυτό που λίγο πολύ συμβαίνει στην σημερινή πραγματικότητα.
  Ίσως δεν γνωρίζετε ή δεν θέλετε να γνωρίζετε ότι η σημερινή κρίση, αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί πολλών επαγγελματιών-εργοδοτών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ανεργία και με όπλο μια ιδιότυπη οιονεί τρομοκρατία, εφαρμόζουν εργατικές συνθήκες αγγίζοντας εργατικό μεσαίωνα!
  Συνεπικουρούμενοι και από την κρατική νομοθεσία ,που με την απειλή ότι θα πάρουν το καπελάκι τους και θα "εκδράμουν" σε άλλη χώρα, τους κάνει όλα μα όλα τα νομοθετικά χατίρια!!!
  Έτσι με το πρόσχημα της (αμφίβολης)επιβίωσης των επιχειρήσεων, επιβλήθηκε η ελαστική εργασία (ίσως σωστό μέτρο), αλλά είχε σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνονται για τετράωρο και να εργάζονται εξάωρο, οχτάωρο , ίσως και περισσότερο.
  Κανονικό οχτάωρο δεν δουλεύει σχεδόν κανένας όλοι πάνω από δέκα!
  Υπερωρίες είναι άγνωστες!
  Οι απολύσεις ουσιαστικά είναι ελεύθερες και σε πολλές περιπτώσεις τα κενά καλύπτονται από τους υπόλοιπους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται αμισθί υπερωριακά.
  Ουσιαστικά οι συμβάσεις καταργήθηκαν οι αμοιβές μειώθηκαν οι διάφορες παροχές εκμηδενίστηκαν κλπ,κλπ,κλπ!!
  Δεν αναφέρουμε βέβαια στους ταλαίπωρους μικρομεσαίους που τα κλειστά μαγαζιά τους συναγωνίζονται τον αριθμό των ανέργων, απλούστατα προσπαθώ να τονίσω την πραγματικότητα πως οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι!!!

  • Valter avatar
   Valter @ ΝΤΙΝΟΣ 10/11/2013 07:24:33

   Αν ήσουν του ιδιωτικού τομέα θα ήξερες ότι όλα αυτά που λες γινόταν και πριν την κρίση και επίσης θα ήξερες και κάτι άλλο , τίποτα από αυτά που είπες δεν έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους.
   Κανένας στον κόσμο δεν έγινε εκατομμυριούχος επειδή έβαλε τους εργαζομένους του να δουλέψουν με το ζόρι μέχρι το βράδυ φίλε.
   Αυτά είναι πολιτισμικά κατάλοιπα της τουρκοκρατίας περισσότερο παρά σημάδια άκρατου καπιταλισμού.
   Το ότι κάποιος κομπλεξικός την έχει δει Τούρκος αγάς δεν λέει τίποτα , άσε που δεν υπάρχουν τέτοιοι μόνο στον ιδιωτικό τομέα και στην εκκλησία που λέει ο λόγος μπορεί να σου κάτσει ένας κομπλεξικός εργοδότης.
   Το ότι δεν έχεις καμία σχέση με την πραγματική αγορά φαίνεται και από κάτι άλλο , ακούγοντας την περιγραφή σου νομίζει κανείς ότι το να δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα είναι η απόλυτη κόλαση.
   Δεν είναι έτσι φίλε , υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί εργοδότες που στέκονται στους εργαζομένους τους και είναι δίκαιοι με αυτούς.
   Αναμασάς ιστορίες τρόμου που δημιούργησαν τεμπέληδες για να δικαιολογήσουν την τεμπελιά τους (τα γνωστά "δεν θα δουλέψω εγώ στις μοντέρνες γαλέρες τους"), μην μασάς.

 15. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 10/11/2013 12:25:44

  Φίλε Valter,
  Πόσο έξω πέφτεις!
  "Ήμουν" του ιδιωτικού τομέα και μάλιστα πολύ περισσότερο από ότι μπορείς να φανταστείς, ας είναι!
  Πάντως να ξέρεις ότι "ήμουν" και δεν "είμαι", επειδή δεν ήθελα να ακολουθήσω την τακτική όλων αυτών των "Επιχειρηματιών" που περιγράφω πιο πάνω!
  Οι χαρακτηρισμοί που μου προσδίδεις (έμμεσα και άμεσα), φανερώνουν άνθρωπο ή εκτός πραγματικότητας ή πλήρως ανάλγητο με την τραγικότητα των στιγμών!
  Δεν θα με πείραζαν τα σχόλια σου αν δεν ήμουν σίγουρος ότι θα τα χρησιμοποιήσουν οι διάφοροι "ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ" για να καταδείξουν στο 1.500.000 ανέργων και στις εκατοντάδες χιλιάδες δεινοπαθούντες μικρομεσαίους πόσο δίκιο έχουν να καταφέρονται ενάντια στις αγωνιώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης, που είμαι σίγουρος ότι δεν ενστερνίζεται πολλά από τα λεγόμενά σου!
  ΥΓ. αναφορικά για τις ιστορίες τρόμου , για γαλέρες και κλπ, βρίσκονται στη φαντασία σου και ουδέποτε αναφέρθηκα σ΄ αυτά. Σου τα επιστρέφω σαν αναμασήματα αυτών που με τον τρόπο σου βοηθάς, τους αριστερόβιους μπαχαλάκηδες. Είναι κρίμα πάντως να χαρακτηρίζεις τα εκατομμύρια των διαμαρτυρομένων ανέργων, ως τεμπέληδες!!

 16. Αντιευρωπαίος avatar
  Αντιευρωπαίος 10/11/2013 12:29:35

  Πειτε μου τωρα οτι αποτελει εκπληξη η ειδηση... Στις κρισεις ειναι γραφτο οι πλουσιοι να γινονται ακομη πιο πλουσιοι και μαλιστα με πολυ μεγαλυτερο ρυθμο απο ο,τι στην αναπτυξη. Γιατι βυθιζεται η μικρομεσαια ταξη, μηδενιζεται η ρευστοτητα, πεφτουν οι μισθοι αρα αυξανεται κατα πολυ η αξια του χρηματος που εχουν να λιμναζει. Το προβλημα ειναι οτι αυτη η συμπεριφορα αυτοροφοδοτει την υφεση αφου πχ. μειωση μισθων για να αυξηθουν τα περιθωρια κερδους και οχι για να μειωθουν οι τιμες προκαλει μειωση της ζητησης που με τη σειρα της απαιτει μικροτερη παραγωγη, αρα απολυσεις και περαιτερω μειωσεις μισθων που με τη σειρα τους προκαλουν ακομη μεγαλυτερη μειωση της ζητησης, κοκ μεχρι να μηδενιστουν ολα. Σε αυτο το σπιραλ ειναι και η Ελλαδα εδω και 3 χρονια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.