#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/11/2011 16:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι πιέσεις παραμένουν ασφυκτικές παρά τη συμφωνία για νέα κυβέρνησηΟταν αφήνεις μια φορά να σου ανέβουν στο κρεβάτι, τότε να περιμένεις ότι θα εγκατασταθούν μόνιμα. Αυτό είναι το ρεζουμέ των δηλώσεων ξένων παραγόντων μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για νέα κυβέρνηση. Οι πιέσεις είναι ασφυκτικές, οι εκβιασμοί προφανείς και το πιστόλι δεν έχει φύγει από τον κρόταφο. Προφανώς οι Ευρωπαίοι δανειστές μας, αλλά και το ΔΝΤ, τα θέλουν όλα και τα θέλουν γρήγορα και δε... μασάνε από κυβερνήσεις συνεργασίας. Αποδεικνύεται επίσης ότι η πίεση για συναίνεση είναι το πρώτο βήμα στην κλίμακα με τους εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας και η νέα κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί ένα απίστευτο «στρίμωγμα».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διαρροές για την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου – Μέρκελ με τη δεύτερη να εκφράζει, λέει, το σεβασμό της στον Ελληνα πρωθυπουργό για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, την Γερμανίδα καγκελάριο που μέχρι πριν λίγες ώρες μας έβριζε και μας απειλούσε με έξοδο από το ευρώ. Τώρα γίναμε σοβαρή χώρα που κάνει προσπάθειες; Αστεία πράγματα που δείχνουν το παιχνίδι που έχει στηθεί σε βάρος της χώρας.

Ενδιαφέρουσα είναι και η άποψη του Γερμανού αντικαγκελάριου, Φ. Ρέσλερ ο οποίος ξεκάθαρα μας απειλεί: Οι Έλληνες μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους: να κάνουν μεταρρυθμίσεις εντός της ευρωζώνης ή να μην κάνουν μεταρρυθμίσεις και να φύγουν. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος».

Αναλυτικά οι δηλώσεις των ξένων για την ελληνική κυβέρνηση που ακόμη δεν έχουμε δει είναι:

Περισσότερη σαφήνεια» πριν από οποιαδήποτε νέα δανειοδότηση -συμπεριλαμβανομένης και της εκταμίευσης της έκτης δόσης- ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα η Κομισιόν

«Χρειαζόμαστε κατ' αρχήν σαφήνεια όσον αφορά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Αθήνα και στη συνέχεια θα συζητήσουμε», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζει σήμερα το Eurogroup, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε να επιταχυνθούν οι εργασίες για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Όπως είπε ο Αλταφάζ, «τα γεγονότα, οι εξελίξεις στις αγορές, αποδεικνύουν την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εργασίες για την ενίσχυση της δυνατότητας παρέμβασης του EFSF».

---Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος-Οι νέες βουλευτικές εκλογές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εφόσον διασφαλισθεί  η πλήρης εφαρμογή όλων των συμφωνιών του Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, Γιώργος Παπανδρέου και Αγκελα Μέρκελ -σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα- συμφώνησαν στην ανάγκη τήρησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου από τη νέα κυβέρνηση.

«Και οι δυο εταίροι συμφώνησαν (στην τηλεφωνική τους επικοινωνία) ότι βασικό καθήκον της μεταβατικής κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή όλων των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στις Βρυξέλλες στις 26 και 27 Οκτωβρίου», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Οι νέες βουλευτικές εκλογές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εφόσον ολοκληρωθεί αυτό το έργο», ανέφερε.

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε πως η Γερμανίδα καγκελάριος είπε στον κ. Παπανδρέου πως «εκτιμά πολύ αυτό που πραγματοποιήθηκε», εγκωμιάζοντας το «θάρρος και τη δύναμη των πεποιθήσεών του».

Η επικοινωνία Παπανδρέου - Μέρκελ επιβεβαιώθηκε και από το πρωθυπουργικό γραφείο. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τον σεβασμό της στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρωθυπουργός και η χώρα, χαρακτηρίζοντας θετική εξέλιξη τη συμφωνία που έγινε, καθώς όπως εκτίμησε, διασφαλίζει την πορεία της χώρας δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ως αποστολή της την υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου πριν από τη διεξαγωγή εκλογών.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Παπανδρέου, εκτός από τη συνομιλία με τη κ. Μέρκελ, είχε επικοινωνία και με τους κ.κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και Ζοζέ Μπαρόζο, τους οποίους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου «η Ελλάδα, με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, να προχωρήσει στην υλοποίηση των υποχρεώσεών της που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και για τις εξελίξεις που ακολούθησαν».

Ο Πρωθυπουργός, τόνισε επίσης, ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει έχει αποστολή να φέρει σε πέρας το έργο της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου πριν να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Νωρίτερα, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ είχε απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση στην Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις να θέλει να παραμείνει στο ευρώ .«Οι Έλληνες έχουν την επιλογή ή να κάνουν μεταρρυθμίσεις εντός της ευρωζώνης ή να μην κάνουν μεταρρυθμίσεις και να φύγουν. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει», προειδοποίησε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο κ. Ρέσλερ σημείωσε ότι στόχος είναι να παραμείνουν όλες οι χώρες στην ευρωζώνη και να βοηθηθεί η Ελλάδα, αλλά δεν επιτρέπεται να προκύψουν καθυστερήσεις στη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, τόνισε ότι τουλάχιστον «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι η υπομονή έχει τα όριά της», ενώ καθησύχασε τους Γερμανούς φορολογούμενους ότι «δεν κινδυνεύουν οι οικονομίες τους και οι φόβοι τους είναι αβάσιμοι».

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας αποτελεί «μια εξαιρετική λύση» και συνεχάρη τους Ελληνες πολιτικούς.

Στη διάρκεια παρουσίασης στον Τύπο ενός νέου προγράμματος λιτότητας στη Γαλλία και ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Αθήνα, ο Φιγιόν απάντησε: «Λάβαμε διευκρινίσεις για την κατάσταση, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε εβδομάδες ή και μήνες για την εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας».

«Επρεπε η Ελλάδα να αποσαφηνίσει πολύ γρήγορα τη στάση της, αυτό έγινε, θέλω να ευχαριστήσω γι΄αυτό τους έλληνες πολιτικούς», πρόσθεσε.

Επιπλεόν, ο πρωθυπουργός της Γαλλία σημείωσε ότι «είναι υπόθεση της Ελλάδας να βρει η ίδια τις λύσεις και τις διεξόδους στην κατάσταση που αντιμετωπίζει».

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zap-zap avatar
  zap-zap 07/11/2011 16:38:03

  Ξέρουμε όμως, ιδιαίτερα μετά την πανικόβλητη αντίδραση της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ στο άκουσμα και μόνο της πιθανότητας ο λαός μας να επιλέξει με δημοψήφισμα το μέλλον του, ξέρουμε ότι η χώρα μας, παρά τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, έχει τεράστιες διαπραγματευτικές δυνατότητες.
  Αν αποδεχτούμε τη δανειακή σύμβαση, θα έχουμε μια κόλαση δίχως τέλος. Θα φτωχύνει ο λαός μας.
  Αν αρνηθούμε τη δανειακή σύμβαση, τότε το καυτό δίλημμα θα περάσει στην απέναντι πλευρά. Στους εταίρους και τους πιστωτές μας.
  Οι εθελόδουλες και δειλές ηγεσίες των κομμάτων του μνημονίου στη χώρα μας, μας οδηγούν στην πρώτη επιλογή χωρίς καν να μπουν στον κόπο να μας ρωτήσουν.
  Πρόκειται για μια επιλογή εκτροπής και εθνικής καταρράκωσης.
  Καλούμε τον ελληνικό λαό, καλούμε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα της μέχρι χθες πολιτικής και κομματικής τους τοποθέτησης, να μην χαμηλώσουν το φρόνημα. Να μη σκύψουν το κεφάλι.

 2. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 07/11/2011 16:49:20

  Ερε που φτάσαμε να μας προσβάλει απειλή και βρίζει ο κάθε βρομοναζί

  • "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" avatar
   "ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" @ Διηνεκης 07/11/2011 17:06:13

   Νομίζω ότι το είπε ο Νίτσε: "Όποιος έκανε τον εαυτό του σκουλήκι, δεν μπορεί να διαμαρτ΄θρεται όταν οι άλλοι τον καταπατούν"!
   Οπότε...

 3. anonymous avatar
  anonymous 07/11/2011 16:49:28

  Ενδιαφέρουσα είναι και η άποψη του Γερμανού αντικαγκελάριου, Φ. Ρέσλερ ο οποίος ξεκάθαρα μας απειλεί: Οι Έλληνες μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους: να κάνουν μεταρρυθμίσεις εντός της ευρωζώνης ή να μην κάνουν μεταρρυθμίσεις και να φύγουν. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος».

  Δεν έχουμε πρόβλημα με τις μεταρρυθμίσεις. Έχουμε πρόβλημα με το ξεπούλημα των πάντων, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και την εγκατάσταση μόνιμων ελεγκτών.

  Πολύ φοβάμαι ότι μάλλον θα πρέπει να πάμε σε άμεσες εκλογές και να δηλωθεί παύση πληρωμών στο εξωτερικό. Μετά ξεκινάνε διαπραγματεύσεις για όλα και βλέπουμε. Τα μέχρι τώρα δάνεια από την τρόικα είναι διαχειρίσιμα και πρέπει να εξοφληθούν με άμεση προτεραιότητα για να τους ξεφορτωθούμε οριστικά. Τα ομόλογα που έχουμε βλέπουμε τι θα τα κάνουμε.

 4. papaki avatar
  papaki 07/11/2011 16:51:50

  καλυτερα να την κανει ο αντωνης απο αυτη τη συμφωνια. μονο να χασει εχει. και αυτός και η ελλαδα. δεν καταλαβαινω το νοημα. αμα εκβιαζουν ας φυγει. η αξιοπρεπεια ειναι πανω απο όλα. και ακομα πιο πανω απο την αξιοπρεπεια ειναι η ελλαδα μας.

  • αντώνης avatar
   αντώνης @ papaki 07/11/2011 17:38:13

   ΕΜΠΡΟΣ κε Σαμαρά !αφού το βλέπεις ψάχνουν όλοι σε σένα τον αμνό εξαγνισμού !θα τους κάνουμε το χατήρι?χίλιες φορές αγωνιστές του μόχθου εμεις και τα παιδιά μας παρά άτιμοι και δειλοί ρίχτους μια ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΜΟΥΤΖΑ και δείξε μας τον ήρεμο αγωνιστή που ξέρουμε!μας αρκεί λίγο ψωμί ,λίγο λάδι,ΠΟΛΛΗ ΤΙΜΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

 5. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 07/11/2011 16:52:12

  Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Ρέσλερ: Δεν μπορούν να μας αναγκάσουν ΑΥΤΟΙ να φύγουμε από το Ευρώ, αλλά θα αναγκαστούμε μόνοι μας: Είτε θα πετύχουμε ΕΓΚΑΙΡΗ αλλαγή όγκου, αποτελεοσματικότητος και νοοτροπίας στην παραγωγή μας (έως απίθανο) εντός ευρώ, είτε θα το εγκαταλείψουμε για κάτι πιό βολικό στην ακαματοσύνη μας.

  • ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΠΗΛΕΑΣ 07/11/2011 17:04:41

   Οταν λες ακαματηδες ποιους εννοεις τους ανθρωπους του μοχθου της φαμπρικας τους υπαλληλους των 700 της 3Ε τους σπουδαστες που βλαστημανε για 300 το μηνα ΠΟΙΟΥΣ πες μας

   • Κυαίστωρ avatar
    Κυαίστωρ @ ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/11/2011 17:46:52

    Πηλέα είσαι εκτός τόπου και χρόνου ή είσαι βολεμένος οπότε...
    Δες ανθρώπους που μοχθούν και δεν έχουν να ζήσουν την οικογένειά τους, δες ανθρώπους που δεν εχουν ρεύμα ή τηλέφωνο και μετά γράψε.
    Έχω φοιτητές που διακόπτουν τις σπουδές τους γιατί δεν έχουν λεφτά οι οικογένειές τους να τους συντηρούν, παιδιά με εξαιρετικές προοπτικές που έψαξαν για δουλειά και δεν βρήκαν θέση ούτε σερβιτόρου (γιατί και κει θέλει προυπηρεσία). Είπαμε έχουμε αρνητικά ως λαός, αλλά οχι να μας τη λέει και ο μιγάς Ρέσλερ ή ο ομοφυλοφιλος Βεστερβέλε..

 6. skoyras avatar
  skoyras 07/11/2011 16:52:23

  ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΩ Η ΟΧΙ;

 7. trooper avatar
  trooper 07/11/2011 17:02:23

  «Οι νέες βουλευτικές εκλογές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο εφόσον ολοκληρωθεί αυτό το έργο», ανέφερε.


  και όποιος κατάλαβε ...κατάλαβε....

 8. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 07/11/2011 17:06:52

  Η ΕΕ, ενώ είναι ένας δυσκοίλιος οργανισμός, δηλαδή όταν είναι να πάρει αποφάσεις κωλυσιεργεί, άλλοτε πρέπει να γίνουν συσκέψεις επί συσκέψεων σε διάφορα όργανα των χωρών μελών , στη συνέχεια να τις περάσει από το κοινοβούλιο της μίας ή της άλλης χώρας και όλο αυτό να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την πορεία της ευρωζώνης, αλλά όταν είναι να εκβιάσει χώρες, να κατεβάσει κυβερνήσεις ή να απαιτήσει υλοποίηση των επιταγών της , εκεί βλέπουμε μέγιστες ταχύτητες!
  Ακόμη κάτι σοβαρότερο, η ΕΕ με το διευθυντήριό της (Γερμανία) σήμερα, έχει καταντήσει ο δυνάστης των φτωχότερων χωρών και δεν διστάζει να απαιτεί την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών τους.
  Αυτή η αντιδημοκρατική ΕΕ, της μη αλληλεγγύης, δεν μπορεί να έχει λαμπρό μέλλον στο πολιτικο- οικονομικό στερέωμα.
  Οι περιβόητες ¨πλούσιες¨ χώρες του βορρά δεν έχουν και τόσο καλά οικονομικά, έχουν υπέρογκα χρέη, έχουν δημοσιονομικά ελλείματα, ενώ καταστρέφοντας τις χώρες του νότου δεν θα έχουν σε λίγο ¨πελάτες¨για το εξαγωγικό τους προϊόν. Είναι θέμα χρόνου πότε οι ¨αγορές¨θα τους επιτεθούν και αυτούς όπως την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία...
  Αλλά τότε να δούμε ποιός θα βρεθεί να τους ¨μαστιγώνει¨, όπως κάνουν σήμερα αυτοί σ΄εμάς.

 9. Avanti avatar
  Avanti 07/11/2011 17:23:59

  Οι αδίσταχτοι της διεθνούς τοκογλυφίας δεν θα δώσουν δεκάρα για το εάν θα θυσιαστεί και ο Σαμαράς, αυτό είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρο, γιατί και πρωθυπουργός μεθαύριο να γίνει καταφέρνοντας αυτοδυναμία, κάτω από αυτές τις συνθήκες και με ένα λαό που θα χειμάζεται διαρκώς τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι ιδιαίτερα δύσκολα........... και ελάχιστα ενδιαφέρει τους Μερκελο-Σαρκοζί η ανάπτυξη στην Ελλάδα (βλέπε θέσεις Σαμαρά), είναι μεγάλο το πρόβλημα της ύφεσης που ξετυλίγεται στην Ευρώπη για να ασχοληθούν μαζί μας. ΄Ερχονται κολασμένα χρόνια και όποιος λέει ευχάριστα πράγματα στον λαό παίζει με την φωτιά.

 10. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 07/11/2011 18:28:54

  Τώρα ξέρετε τι χρειάζεται να κάνουμε στους ξένους (αν μας κυβερνάνε Έλληνες πατριώτες πολιτικοί);
  Να απαιτήσουμε να συμπεριληφθούν και να ψηφιστούν στον προϋπολογισμό και στο νέο μνημόνιο ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 160 ΔΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΞΕΡΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΝΑΖΙ

 11. peter k avatar
  peter k 07/11/2011 18:46:34

  @avanti: δεν θα θυσιαστη μονο ο Σαμαρας.Θυσιαζεται και η ΝΔ.Στις επομενες εκλογες λογω των μετρων που ερχονται οπως στο μπατσοκ θα ψαχνουν για ψηφους,ετσι και στη ΝΔ.Τα αριστερα κομματα χωρις να το αξιζουν θα θεριεψουν.

 12. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 07/11/2011 18:52:24

  Εμπλεξε τελικα ο Σαμαρας...Εκλογες να πειμενουμε σε 1 χρονο τουλαχιστον απο ο,τι ακουγεται.Προσεξατε πως ο Καρατζαφερης βρεθηκε εκτος κυβερνησης? Σε λιγες μερες θα κουναει και το δαχτυλο εκ του ασφαλους..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.