24/05/2010 13:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι περικοπές στον ιδιωτικό τομέα είναι...εδώ – δεν περιμένουν το ΔΝΤ

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για περικοπές στον ιδιωτικό τομέα που θα ακολουθήσουν αυτές στο Δημόσιο. Να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός επιμένει το ΔΝΤ, να γίνουν μειώσεις μισθών και συντάξεων και άλλα πολλά που αφορούν τις επιχειρήσεις. Ενώ όμως στα ΜΜΕ και την κυβέρνηση περιμένουν τάχα να το ζητήσει αυτό το ΔΝΤ, εδώ και αρκετούς μήνες οι περικοπές σε πάρα πολλές επιχειρήσεις είναι γεγονός και καθημερινό φαινόμενο.

Πρόσφατα, γνωστός εκδότης ανακοίνωσε και ότι δεν κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους και περικοπές στους μισθούς από 5% έως15%, ανάλογα με το ποσό που παίρνουν κάθε μήνα. Τους είπε μάλιστα ότι το κάνει αυτό για να μην προχωρήσει σε απολύσεις, χωρίς φυσικά να δεσμεύεται από κάποιον. Άλλωστε οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχουν πάει περίπατο.

Άλλη γνωστή επιχείρηση από τον κλάδο του αυτοκινήτου ανακοίνωσε στους εργαζόμενούς της ότι τίθενται σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνουν στη δουλειά όποτε θέλει ο εργοδότης. Έτσι, πηγαίνουν 4 ημέρες την εβδομάδα με ανάλογη μείωση μισθού.

Άλλες επιχειρήσεις «σπάνε» τα 8ωρα σε 4ωρα με λιγότερο μισθό ή δίνουν υποχρεωτικά ρεπό. Επίσης, αρκετοί που δουλεύουν Σάββατα ή Κυριακές δεν πληρώνονται με τις ανάλογες προσαυξήσεις προς χάρη της οικονομίας.

Τι να πει κανείς δε για τις απολύσεις όπου ό,τι θέλει κάνει ο κάθε εργοδότης στο όνομα της κρίσης; Ή με τους νεοπροσλαμβανόμενους οι οποίοι ξεχνούν το βασικό μισθό και θα παίρνουν πολύ χαμηλότερα μηνιάτικα.

Και φυσικά έρχονται οι μειώσεις στις αποζημιώσεις για απολύσεις σε μια κρίσιμη περίοδο όπου θα απολύονται όλο και περισσότεροι και θα παίρνουν όλο και λιγότερα, στο όνομα της ελάφρυνσης του εργοδότη, λες κι αυτός θα επανεπενδύσει τα όποια κέρδη εξασφαλίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 24/05/2010 17:01:16

  πε παιδιά, όποτε βλέπω αυτό το Λοβέρδο μου γυρνάν τα μάτια. μες στη θλίψη είναι ο ατσαλάκωτος. να πάνε όλοι στον αγύριστο κι ακόμη παραπέρα, που τους έχει φάει η στεναχώρια. κι αυτές οι γραβάτες που φορούν όλοι σε αποχρώσεις του κόκκινου;

 2. αkis avatar
  αkis 24/05/2010 17:08:04

  γράφουν τα ΝΕΑ Καλοκαιρινό τσουνάμι με νέα μέτρα
  και αναλύει ότι Ψυχρολουσία μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς στην πρώτη έκθεση για τα πεπραγμένα της στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης δεν θα επισημαίνεται απλώς η ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και η καθυστέρησή της να υλοποιήσει βασικές δεσμεύεις που έχει αναλάβει με το περίφημο μνημόνιο το οποίο είναι η νέα Βίβλος του υπουργείου Οικονομικών.

  Δηλάδή τί λέει εμέσως γιατί βλέπεις έδοσαν αγώνα για να βγεί ο ΓΑΠ

  Η κυβέρνηση πήρε εύκολα μέτρα με το κόψιμο μισθών και συντάξεων ,ΦΠΑ,ΤΣΙΓΑΡΑ,ΠΟΤΑ,ΒΕΝΖΙΝΗ και δεν έκανε τίποτα 7 μήνες με τα πραγματικά μέτρα που έχουν να κάνουν με

  το περίφημο Ασφαλιστικό, όπου το δημοσιονομικό όφελος τοποθετείται για ύστερα από πέντε χρόνια- κάτι που δεν ικανοποιεί τους πιστωτές της Ελλάδας που το θέλουν να τακτοποιηθεί εως το 2012
  οι αποζημειώσεις του ιδιωτικού τομέα
  κλειστά επαγγέλματα Όπου ξαφνικά η φόρα της κυβέρνησης κόπηκε ,γιατί άραγε?
  ΟΣΕ όχι ελλείματα το 2011
  δημόσιος τομέας μείωση δαπανών,έλεγχος μισθών/συντάξεων ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ,κλπ
  νοσοκομεία έλεγχος κερδοσκοπίας
  ΦΟΡΟΚΛΟΠΉ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΟΠΗ
  ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΠ ενέργειες κράτους δυτικού τύπου

  επειδή το ανύπαρκτο κράτος αδυνατέί να πείσει ότι μπορεί να κάνει αυτά που πρέπει και ταυτόχρονα μέχρι σήμερα λέει και ξελέει ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ
  ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ /ΣΥΤΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

  φαίνεται καθαρά ότι αυτοί που ξέρουν την αλήθεια δεν πείθονται με 5ο γιατρούς του κολωνακίου ,τον βοσκόπουλο και πέντε δέκα ακόμη ανθρωποθυσίες και βλέποντας ότι η κυβέρνηση είναι για τα πανηγύρια έρχονται τον Ιούλιο για νέο γύρο που θα την πληρώσει όπως πάντα ο μη έχων και κατέχων

  αυτό φαίνεται εξάλλου και με αυτά που κατά καιρούς λέγονται σε ανύποπτο χρόνο όπως πχ Παπαπακωνσταντίνου εάν πάρουμε νέα μέτρα θα παραιτηθώ ,γιατί βλέπει απο μέσα την ανικανότητα της κυβέρνησης, δημοσιογραφικές μπιχτές για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ,σπόντες ευρωπαίων ότι η ελλάδα δεν θα τα καταφέρει και θα πτωχεύσει κλπ

  για μιά φπρά ακόμη μας λένε ψέμματα και η αλήθεια είναι ναι ή ανικανότητα της κυνέρνησης έφερε τα απίστευτα μέτρα και η χωρίς πρόγραμμα και στόχο διακυβέρνηση θα φέρει και άλλα κακά ,ΝΑΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΑ ΓΟΝΑΤιΣΟΥΝΕ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ/ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ αλλά οι μαθητευόμενοι ανύπαρκτοι υπουργοί κλπ παράγοντες της Κυβέρνησης που ξημεροβραδυάζονται στα παράθυρα των ΜΜΕ αντί να παράγουν έργο πρότειναν τα μέτρα που θα έχουν άμεσο βραχυπρόθεσμα λογιστικό αποτέλεσμα και μακροπρόθεσμα τι θα γίνει είναι κάτι που θα το δούνε ,θα το κάνουνε ,θα θα θα …………..

  είναι φοβερό το θράσος του κυβερνητικού εκπροσώπου που αντί να μιλάει για το έργο της κυβέρνησης και τα νέα μέτρα που έρχονται μιλάμε για βατοπαίδι,σπίτια πρώην υπουργών,εξοχικά βουλευτών και άλλες συζητήσεις αποπροσανατολισμού που επιχειρούν κάθε μέρα και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

  Ο ΚΌΣΜΟς ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΕΡΜΑ ΚΥΡΙΟΙ Κ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΠΛΕΟΝ………..
  Δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται……………….

 3. Dimi avatar
  Dimi 24/05/2010 18:36:48

  “Αρχισαν να οχυρώνονται για τα καλά εκεί στη Βουλή, παίρνοντας μέτρα προστασίας. Τα φυλάκια των αστυνομικών σκοπών από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου φόρτωσε σε φορτηγά ένας γερανός νωρίς το πρωί.. Στην θέση τους τοποθέτησαν αλεξίσφαιρους κλωβούς υψηλής αντοχής και ανθεκτικότητας, για να διασφαλίσουν... όσο μπορούν την ασφάλεια των ειδικών φρουρών από επιθέσεις αγανακτισμένων πολιτών και διαδηλωτών.
  Ας ελπίσουμε να μην ξεφύγει τόσο η κατάσταση..”

  Πηγή: TrelloKouneli

  • anonymous avatar
   anonymous @ Dimi 24/05/2010 19:46:17

   Μπα μετά τη δολοφονία του αστυνομικού πριν 2-3 χρόνια μάλλον όλα τα φυλάκια θα γίνουν τέτοια.

 4. Dimi avatar
  Dimi 25/05/2010 08:03:01

  Eίναι εξαιρετικά θορυβημένοι με τις αναπόφευκτα επερχόμενες δονήσεις των 9+ Richter..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.