05/11/2008 21:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι παραλίμνιες ανήκαν σε ακτήμονες

(Ανανεωμένο). Ο κ. Κωνσταντίνος Πετούσης, τοπογράφος στο Υπουργείο Γεωργίας, κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή ότι τίτλοι για τις παραλίμνιες εκτάσεις ποτέ δεν δόθηκαν επί ΠΑΣΟΚ στην Μονή Βατοπεδίου, αντίθετα δόθηκαν με αναδασμούς σε ακτήμονες. Και μάλιστα μεταγράφηκαν κανονικά. Αλλά μετά ήρθε η Κυβέρνηση Καραμανλή

Για τους αναδασμούς αυτούς δαπανήθηκαν κρατικά κονδύλια προκειμένου να διαμορφωθούν κατάλληλα οι επίμαχες εκτάσεις ως αγροτικές. Όσο υλοποιούνταν οι αναδασμοί η Μονή δεν υπέβαλλε ένσταση ή αντίρρηση για τις εκχωρήσεις χωραφιών σε ακτήμονες, όταν ολοκληρώθηκαν όμως οι αναδασμοί (1998 -2002) και ανέβηκε η αξία της γης, η Μονή άρχισε να διεκδικεί τις παραλίμνιες εκτάσεις της Βιστωνίδας!!! 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Ψάλτη μιλούσε τηλεφωνικά με τον Εφραίμ και αυτή τον ενημέρωσε πως χάνεται η υπόθεση για τη Μονή Βατοπεδίου, προκειμένου, κατά την εκτίμηση του μάρτυρα, να του δώσει τη δυνατότητα να ενεργήσει για να μην εκδοθεί η απόφαση υπέρ του Δημοσίου.

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι αφού ο Εφραίμ ενημερώθηκε ενεργοποιήθηκε ενδεχομένως μαζί με πνευματικά του τέκνα προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία κατά την οποία ο τότε  υφυπουργός Π. Δούκας υπέγραψε την παραίτηση του Δημοσίου από την ήδη κερδισμένη δίκη;

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης διαψεύδει Ντάσκα για Ρουσόπουλο


Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, που βρέθηκε επικεφαλής του αγώνα των παραλιμνίων οικισμών, το 2003 κατέθεσε ότι λίγες μέρες αφότου ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών, «ο κ. Παυλόπουλος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση». Περί τα τέλη του Μαΐου ή αρχές του καλοκαιριού, με δεδομένη την καθυστέρηση έκδοσης της δικαστικής απόφασης, ο κ. Παντελεήμων επισκέπτεται μαζί με άλλους παράγοντες της περιοχής, τον Πέτρο Δούκα, ο οποίος διαβεβαιώνει πως «θα εξετάσει το ζήτημα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους». Την ίδια, ωστόσο, περίοδο -συνέχισε ο κ. Παντελεήμων- ο υφυπουργός Οικονομικών δρομολογεί την παραίτηση του κράτους από τη δικαστική απόφαση που εκκρεμούσε, χωρίς να τους ενημερώσει σχετικά. «Τι να σας πω; Έχω κάποιες απορίες μέσα μου», σχολίασε σχετικά, ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Σε ερώτηση αν ο Θ. Ρουσόπουλος τον είχε διαβεβαιώσει, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, πως «οι εκτάσεις ανήκουν στη Μονή», ο κ. Παντελεήμων το διέψευσε κατηγορηματικά. Δήλωσε πως η μαρτυρία του δημοσιογράφου, Γιάννη Ντάσκα, ότι ο ίδιος είχε μεταφέρει τις δηλώσεις αυτές του κ. Ρουσόπουλου, «είναι ψευδής» και ότι ο ίδιος θα τον εγκαλέσει. Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να έχει ειπωθεί στο περιθώριο της συνάντησης, όπως έχει σχετικά καταθέσει, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Αθ. Ξινίδης.

Ο Πρωτοδίκης Μιλτιάδης Γιοβανόπουλος κατέθεσε, τέλος, ότι «το Δημόσιο όφειλε, σε κάθε περίπτωση, να επιμείνει στην περαίωση της δικαστικής διαδικασίας, ακόμα και αν θεωρούσε την υπόθεση χαμένη. Και η υπόθεση της λίμνης Βιστωνίδας δεν ήταν χαμένη».

Υπενθυμίζουμε: Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής διαβάζοντας καθημερινά της καταθέσεις στο νέο λινκ μας:

Οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής Βατοπεδίου.

Έχουν αναρτηθεί όλες οι μέχρι στιγμής καταθέσεις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 05/11/2008 22:57:18

  Μάλιστα και ο Πάκης στο κόλπο? Εδώ ρε μιλάμε για μαφία ...

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 06/11/2008 00:01:48

  Ποιος είπε ότι τα χρυσόβουλα δεν ισχύουν αν φυσικά η Εκκλησία δεν έχει εγκαταλείψει τα ακίνητα? Μόνο κάτι νεοταξίτες φανατικοί πολέμιοι της θρησκείας τα λένε αυτά. Είναι οι ίδιοι που με ανάλογα επιχειρήματα θα έρθουν αύριο να σε βγάλουν από το σπίτι σου. τότε θα ισχύσει αυτό που είπε ο Μπ. Μπρεχτ μόνο που θα αναφέρεται στο σπίτι σου.

  Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.

  Δεν ήμουν τσιγγάνος.

  Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.

  Δεν ήμουν κομμουνιστής.

  Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.

  Δεν ήμουν Εβραίος.

  Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.

  Μπ. Μπρεχτ

 3. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 06/11/2008 01:10:32

  Λετε να βγει και τιποτα αλλο?

  Π.Χ Λαλιωτης,Χαρης Ιγγλεσης...ενδεχομενα και Τρεπεκλης?

 4. Factorx avatar
  Factorx 06/11/2008 13:49:12

  Συμφωνα με το PRESS Gr Κατ' αντιπαράσταση, ζητά ο Ντάσκας.με τον Μητροπολίτη και τους φορείς της Ξάνθης για τη Μονή Βατοπεδίου
  .
  Υστερα από την κατάθεση του μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα που εν μέρει "μάζεψε" όσα έλεγε στο παρελθόν για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον Θ. Ρουσόπουλο, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας ειδοποίησε τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Μονή Βατοπεδίου ότι θέλει να εξεταστεί κατ' αντιπαράσταση με τα μέλη της επιτροπής φορέων της Ξάνθης που είχαν επισκεφθεί, μετά το 2004, τους υπουργούς για το θέμα της Βιστωνίδας. Ηταν οι κρίσιμες συναντήσεις στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την μεταβίβαση των ακινήτων στη Μονή Βατοπεδίου

 5. AnonymOs avatar
  AnonymOs 07/11/2008 05:47:48

  Μεταξύ Δαμασκηνού και Ντάσκα πειράζει που είμαι με τον Δέσποτα;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.