#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/05/2009 15:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ξενοδόχοι ενδιαφέρονται μόνο για πάρτη τους;

Διπλό παιχνίδι» φαίνεται ότι παίζουν οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες τουρισμού, καθώς η θέση τους ισχυροποιείται, μιας και αποτελούν την ύστατη ελπίδα -μετά από το ναυάγιο των ελληνικών εξαγωγών και των ναυτιλιακών μεταφορών- για έσοδα στο κράτος. Από τη μία πιέζουν την κυβέρνηση, για επιπλέον «βοήθεια» και στήριξη κάθε είδους και από την άλλη δεν φαίνονται διατεθειμένοι να μειώσουν τις τιμές για τους Έλληνες ταξιδιώτες.

Στο μεταξύ, όλες οι ενδείξεις τείνουν στο συμπέρασμα ότι η μείωση των αφίξεων από το εξωτερικό θα περιοριστεί στο 10-15%, μείωση που μπορεί εύκολα να αφομοιωθεί, καθώς οι παροχές από το κράτος -με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων- εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία ανέφερε αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό περίπου κατά 19%.

Σύμφωνα με δηλώσεις των ίδιων των ξενοδόχων, οι εκπτώσεις που έδωσαν στους ξένους τουριστικούς πράκτορες είναι της τάξης του 20% και σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 40%. Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες ταξιδιώτες, οι οποίοι κάθε χρόνο αναδεικνύονται σε «σκληρό νόμισμα» για τους επιχειρηματίες του τουρισμού, θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι πολύ περισσότερα από όσο οι ξένοι τουρίστες, που κάνουν διακοπές στη χώρα μας.    

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με υπόδειξη του υπουργείου Τουρισμού οι τοπικές ενώσεις των ξενοδόχων θα στείλουν στα μέλη τους εγκύκλιο, με την οποία θα τους ζητείται να προσφέρουν στα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία τις ίδιες τιμές μ΄ αυτές που δίνουν στους ξένους τουριστικούς πράκτορες -παρότρυνση που είναι αμφίβολη εάν θα εισακουστεί. Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η κυβέρνηση στέλνει στους ξενοδόχους σχεδόν ένα εκατομμύριο πελάτες, δια μέσου των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, από τους οποίους η ωφέλειες θα είναι πολλαπλές.
Από τη μία οι ξενοδόχοι θα μοιραστούν ένα πακέτο της τάξης των 110 εκ. ευρώ, από την επιδότηση της Εργατικής Εστίας και αφετέρου θα εισπράξουν και «ζεστό χρήμα» από τη συμμετοχή των Ελλήνων τουριστών, οι οποίοι βέβαια δεν θα ξοδέψουν μόνον για τη συμμετοχή τους, αλλά και ότι άλλο προκύψει.

Επιπλέον, όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ασκούνται πιέσεις από τους ξενοδόχους στους υπαλλήλους τους για μειώσεις αποδοχών έως και 50%, σε σχέση με πέρυσι.Συγκεκριμένα, -όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία ο Λ. Καραθανάσης -  υπάρχουν ξενοδόχοι που πρότειναν στους εργαζόμενους να δεχθούν να πληρωθούν επίσημα 700 ευρώ και να πάρουν 200 ευρώ «μαύρα», ενώ την προηγούμενη τουριστική περίοδο αμείβονταν μεικτά με 1.300 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚ avatar
  ΝΙΚ 18/05/2009 15:56:32

  Ο ΣΑΛΛΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΝΛΗ ...ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.....

  Η εδώ επίσκεψη Μιχάλη Σάλλα τόνωσε τους επιχειρηματίες!
  Συνεργασία Πειραιώς με Επιμελητήριο Ιωαννίνων


  «Πιστεύουμε στην οικονομία της περιοχής» τόνισε με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας , του οποίου η παρουσία στα Γιάννινα στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας αποτέλεσε σημαντικό οικονομικό γεγονός για την τοπική κοινωνία


  Ένα χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό δείγμα του ενδιαφέροντος του κ. Σάλλα για την περιοχή μας, είναι το πρόγραμμα «Τράπεζα Πειραιώς- Επιμελητήριο Ιωαννίνων», μέσα από το οποίο θα ενισχυθεί η ρευστότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του Νομού

  Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κατά την παραμονή του στα Γιάννινα είχε ιδιαίτερες συναντήσεις με παράγοντες της περιοχής, ενώ μίλησε και σε συνεστίαση την Πέμπτη το βράδυ στο Grand Serai – Ξενία στην οποία παραβρέθηκαν 120 και πλέον γνωστοί Ηπειρώτες επιχειρηματίες. Όλοι διαπίστωσαν ότι απέναντί τους ήταν ένας ευφυής, έντιμος, οραματιστής, αλλά και προσγειωμένος Τραπεζίτης. Και στο πλαίσιο αυτό θεώρησαν ότι και κάθε άλλη μελλοντική συνεργασία μαζί του θα είναι άκρως αποδοτική.
  Ας σημειωθεί ότι στην επιτυχία των στόχων των εδώ επαφών του κ. Μιχ. Σάλλα σημαντικός υπήρξε ο ρόλος του, εκ των Γενικών Διευθυντών, συμπατριώτη μας κ. Αντώνη Γούση, ο οποίος μαζί με τοπικά στελέχη της τράπεζας είχε προετοιμάσει άψογα το πρόγραμμα της επίσκεψης.
  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ....ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗΓ ΦΟΡΑ...ΣΤΟΝ ΝΤΟΡΒΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ.

  Ο ΣΑΛΛΑΣ ΕΔΙΝΕ 10,000 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΠΡΙΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ...

 2. zaza avatar
  zaza 18/05/2009 16:20:10

  Aν έχουμε βαρεθεί να πλρώνουμε τους δημόσιους υπαλ. θα βαρεθούμε να επιδοτούμαι πλέον τους έλληνες επιχειρηματίες!!!!
  Συγνώμη μα κανείς δεν γνωρίζει την έκφραση επιχειρηματικο ρίσκο????? Όταν βγάζανε χρήματα, τα παντελονιάζανε και το 60% μαυρα για τις μαυρες ώρες, τωρα τί έγινε????
  Θεωρώ ότι η αγορά πρέπει να ξεβρωμίσει από τους 'δηθεν' επιχειρηματίες, δεν μπορεί ο καθένας να φτιάχνει ένα μαγαζι και να θεωρεί ότι είναι αυτονόητο να λειτουργεί με υψηλό/αισχρό κέρδος και η επιχειρηση του να λειτουργεί μόνο με δανεισμό, με εργασία λίγων μηνών να ζει πλουσιοπάροχα όλον το χρόνο όπως κάνουν οι του τουριστικού τομέα.
  Δεν κατάλαβα γιατί δεν έχουν ρευστότητα????? οι πελάτες τους δίνουν 6μηνες επιταγες όπως σε άλλους τομείς ή πεφτει ζεστό το παραδάκι με την απόδοση της υπηρεσίας?
  Επανεπενδύουν καθε χρόνο χρήματα στην επιχειρηση τους??? μάλλον όχι απο την κατάσταση που βλέπουμε τις εγκαταστάσεις τους.
  Λοιπόν ας αφήσουν τα σάπια και ας συγκεντρώσουν το μυαλό τους όλοι και πρώτα από όλα η κυβέρνηση που επι 5χρόνια λειτουργει σαν υπό επίρεια κοκτειλ βαρβιτουρικών.....

 3. mpaloni avatar
  mpaloni 18/05/2009 17:25:10

  35% άνοδο στο Ηράκλειο τα Κρουαζερόπλοια και πάνω απο 400 πλοία μέσα στο δίμηνο.

 4. koinos_nous avatar
  koinos_nous 18/05/2009 20:04:47

  Και φέτος φιλοξενούμενος θα πάω.
  Σιγά μην τους πληρώσω.

 5. Keep Talking avatar
  Keep Talking 18/05/2009 20:19:51

  γιατί το ερωτηματικο στον τιτλο;
  Οπου βλεπω και διαβαζω σχετικο ρπεορταζ η πλειοψηφια των ξενοδοχων λεει: αμα ριξω τις τιμες πώς θα βγαλω τα χρηματα της σεζόν;

  Ετσι ειναι:Ολοι οι αλλοι δουλευουν 11 μηνες το χρονο, αυτοι θελουν με 3 μηνες δουλεια να βγαλουν οσο οι αλλοι σε 11.

 6. αντί avatar
  αντί 18/05/2009 20:33:32

  Παράλληλα, με την καραμέλα της κρίσης απολύουν εργαζόμενους και ταυτόχρονα μας προειδοποιούν για την μειωμένη ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες.

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/05/2009 23:29:06

  "Να σημειωθεί, επίσης, ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορία ανέφερε αύξηση της κίνησης από το εξωτερικό περίπου κατά 19%."

  Σίγουρο;

 8. THANASIS avatar
  THANASIS 20/05/2009 09:53:16

  Τελικά θα πάμε στα χωριά μας να τελειώνουμε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.