#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2011 09:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ντιντίδες της δημοσιογραφίαςΤου Οδυσσέα Αρβανίτη

Πολύ κακοφάνηκε στους «ντιντίδες της δημοσιογραφίας» το άρθρο του Φαήλου για τους «ντιντίδες της πολιτικής». Δέκα μέρες τώρα βυσσοδομούν εναντίον του με άρθρα στις εφημερίδες με σχόλια στα ραδιόφωνα κλπ. Ένιωσαν να θίγονται οι ίδιοι; Ένιωσαν αλληλέγγυοι; Πάντως έσπευσαν να υπερασπιστούν το ιδεολογικό νεφέλωμα του μεσαίου χώρου κάνοντας χρήση της δύναμης που τους δίνουν τα μέσα ενημέρωσης στα οποία δουλεύουν. Δεν στράφηκαν εναντίον του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου που με ανοίκειους χαρακτηρισμούς στρέφεται συστηματικά εναντίον της κοινωνίας υποδαυλίζει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και διαλύει ότι έχει απομείνει από το δίχτυ κοινωνικής συνοχής. Αντίθετα επιτέθηκαν μαζικά εναντίον του Φαήλου ο οποίος τα έβαλε στην ουσία με πολιτικούς που δεν τιμούν τα παντελόνια τους. Η πέμπτη φάλαγγα των «δημοσιογράφων» δεν υπερασπίζεται την κοινωνία, υπερασπίζεται το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας του οποίου αποτελούν περίοπτα στελέχη και αναπόσπαστο τμήμα.

Για όσους λοιπόν μιλούν για ακροδεξιές απόψεις και για αυγό του φιδιού τους θυμίζουμε ότι αν είναι κάτι στο οποίο διέπρεψαν οι φασίστες και οι ναζιστές του μεσοπολέμου ήταν η προπαγάνδα και η μελετημένη προβοκάτσια. Συστηματική διαστρέβλωση των απόψεων των αντιπάλων –όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα τόσο πιο πιστευτό γίνεται- δημιουργία στερεότυπων για τον λαό μέσα από την επανάλειψη κοινοτοπιών. Πχ στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και άλλες αρλούμπες που δεν αντέχουν σε διαπραγμάτευση. Σοφίσματα και απλοικά λογικά σχήματα που καταναλώνονται εύκολα και απευθύνονται στο χαμηλό επίπεδο. Το πιο συνηθισμένο είναι το εξής: αν Α είναι ίσο με Β και Β είναι ίσο με Γ τότε Α είναι ίσο με Γ. Αν δηλαδή το μπουζούκι είναι όργανο και ο μπάτσος είναι όργανο τότε ο μπάτσος είναι μπουζούκι και το μπουζούκι είναι μπάτσος. Οι φασίστες πρόβαλαν τον αντρισμό, ο Φαήλος μιλάει για αντρισμό άρα ο Φαήλος είναι φασίστας. Οι φασίστες ήταν εθνικιστές άρα όποιος μιλάει για έθνος και πατρίδα είναι φασίστας. Απλά πράγματα  τετράγωνα που μπορεί με μία ανάγνωση να τα χωνέψει ο μέσος βλάκας.

Το ότι οι αντάρτες του Άρη σε γραμμή από τους κλέφτες τους 21 όπως αναδεικνύει στο βιβλίο του ο Διονύσης Χαριτόπουλος είχαν περί πολλού τον ανδρισμό τους, τους κάνει άραγε φασίστες;

Το ότι τα περισσότερα αριστερά κινήματα παγκοσμίως κατά την διάρκεια του 20 αιώνα είχαν εθνικοαπελευθερωτικό και συχνά εθνικιστικό χαρακτήρα γιατί εξέφραζαν τους πόθους των λαών για εθνική απελευθέρωση και ολοκλήρωση τα κάνει φασιστικά;

Το να λέμε ότι η χώρα εδώ και δεκαετίες βρίσκεται σε φάση υποχώρησης και απεμπόλησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και ότι θα πρέπει με μία στρατηγική που να βασίζεται στις λαικές δυνάμεις να αναστρέψουμε αυτή την πορεία είναι φασιστικό; Δηλαδή αν δεχόμασταν αδιαμαρτύρητα την διχοτόμηση του Αιγαίου για να αποφύγουμε τις περιπέτειες με την Τουρκία και αν εκχωρούσαμε το όνομα της Μακεδονίας για να ήμαστε αρεστοί στους υπερατλαντικούς συμμάχους που φροντίζουν το προτεκτοράτο τους στα Βαλκάνια θα ήμασταν δημοκράτες; Αν είχαμε συμβάλλει στην απώλεια και της υπόλοιπης Κύπρου μέσα από το σχέδιο Ανάν –εναντίον του οποίου η βασική επιχειρηματολογία δεν ήταν από τα δεξιά αλλά από αριστερούς δημοσιογράφους και διανοούμενους- θα είμαστε υπερ-δημοκράτες;

Η έννοια του έθνους κακοποιήθηκε σε αυτή την χώρα γιατί την καπηλεύτηκαν οι μαυραγορίτες της δεξιάς στην μετεμφυλιακή Ελλάδα και στην συνέχεια η Χούντα η οποία την ώρα που μιλούσε για έθνος απέσυρε τη μεραρχία από την Κύπρο και δεχόταν τον πρώτο Αττίλα. Τα πραγματικά αιτήματα εθνικού άρα αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα εκφράστηκαν από την Αριστερά, είναι και η Αριστερά φασιστική; Ποιος δεν είναι τότε φασίστας; Μόνο ο εν λόγω αρθρογράφος και όσοι συμφωνούν με τα ανιστορικά σοφίσματά του;

Τέλος πάντων η λογική δεν εξαντλείται στο Α ίσον Β, στις καλύτερες εκφράσεις της είναι διαλεκτική, εξαιρετικά πολύπλοκη και λαμβάνει υπόψη της στοιχεία και καταστάσεις στην δυναμική τους εκδίπλωση. Γι αυτό και στα συμπεράσματά της είναι πάντα επιεικής και όχι απόλυτη. Αντίθετα το να κάνεις χρήση της ισχύος που σου δίνει το μέσο σου, να αρνείσαι τον διάλογο να σπιλώνεις τις απόψεις του άλλου να μην παραθέτεις επιχειρήματα αυτό είναι πράγματι φασιστικό ως νοοτροπία. Επίσης ο φασισμός αποκτά διάφορες εκφάνσεις γιατί στην βάση του είναι μέθοδος και νοοτροπία στην οποία ο περιώνυμος διαπρέπει. Το αυγό του φιδιού δεν εκκολάπτεται, τα φίδια έχουν πράγματι βγει και έχουν τυλίξει αυτή την κοινωνία. Το να υπερασπίζεσαι τις πρακτικές μίας κυβέρνησης η οποία εμπορεύεται τον φόβο και με υπό την ομπρέλα ξένων προστατών έχει εγκαθιδρύσει μία ιδιότυπη κοινοβουλευτική δικτατορία είναι πράγματι φασιστικό. Όσο για τις προβλέψεις του εν λόγω έχουν ως γνωστόν όλες δικαιωθεί; Ο Βενιζέλος έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και είναι πρωθυπουργός και αντιπολίτευση τώρα του κάνει η Ντόρα.

Η αγανάκτηση των ντιντίδων της δημοσιογραφίας από μία άποψη θα έπρεπε να είναι αναμενόμενη: επί τους σημιτικού εκσυγχρονισμού και στην συνέχεια επί του καραμανλικού μεσαιοχωριτισμού φτιάχτηκαν καριέρες και περιουσίες. Το ψωμί που έφαγαν τιμούν ...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 05/01/2011 09:42:48

  Ο αγώνας της ΕΟΚΑ στην Κύπρο το 1955 από την Αριστερά ξεκίνησε; Βοήθησε το ΑΚΕΛ την ΕΟΚΑ; Για να μην λέμε ό,τι θέλουμε. Υπήρχαν πατριωτικά κινήματα αριστερά, υπήρχαν πατριωτικά κινήματα δεξιά μέσα στον 20ό αιώνα.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ ΒΙΣ 05/01/2011 10:05:52

   Καλημέρα ΒΙΣ,
   ΘΑ πρέπει να πούμε ότι στην Κύπρο οι έννοιες "αριστερός" και "δεξιός" έχουν διαφορετικό περιεχόμενο από ότι στην Ελλάδα. Επίσης ότι η (αρχική όχι η σημερινή) θέση του ΑΚΕΛ για ένωση με πολιτικό αγώνα αποδείχτηκε από τις περιστάσεις (απροθυμία- αδυναμία Ελλάδας να προχωρήσει στην Ένωση) ως η πιο διορατική, χωρίς αυτό να μειώνει την επιτυχία της ΕΟΚΑ όπου 200 ένοπλοι αντιπαρατέθηκαν επιτυχώς σε 40.000 Άγγλους στρατιώτες

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Bodinus1576 05/01/2011 11:23:28

    Μας δουλεύεις μου φαίνεται. Αυτή τη θέση την πήρε το ΑΚΕΛ επειδή δεν μπορούσε να μιλήσει ανοικτά κατά της Ένωσης. Φυσικά η μαμά Σοβιετία είχε απαγορεύσει την Ένωση διότι ήθελε να ελέγξει την Κύπρο και, άρα, να βρεθεί εκτός ΝΑΤΟ. Σε αυτό τα βρήκαν με την Αγγλία, κάποιοι δικοί μας σε Ελλάδα και Κύπρο τους έκαναν βλακωδώς αβάντα (με πρώτο και καλύτερο, φυσικά, το Μακάριο) και έγινε ό,τι έγινε.

    Υπονόμευσε την Ένωση όσο κανένα άλλο κόμμα το ΑΚΕΛ και την επιτυχία της υπονόμευσης σήμερα την αποκαλούμε "διορατικότητα". Ε, όχι! Αίσχος, μόνον αυτό έχω να πω!

    • blue nile avatar
     blue nile @ Επώνυμος 05/01/2011 12:17:07

     Πες'τα Επώνυμε.
     Το ΑΚΕΛ ήταν μια από τις λίγες περιπτώσεις αριστερού κόμματος στον κόσμο που δεν ηγήθηκε εθνικοαπαλευθερωτικού κινήματος.

    • Bodinus1576 avatar
     Bodinus1576 @ Επώνυμος 05/01/2011 13:53:06

     Αφού το θες έτσι, οκ. Να υποθέσω το "Η Κύπρος είναι μακριά" αποτελεί μνημείο διορατικότητας και όχι αίσχους έ;

     • Λαρισαίος avatar
      Λαρισαίος @ Bodinus1576 05/01/2011 22:24:19

      αγαπητέ Bodinusi, επειδή αυτό το "H Κύπρος είναι μακριά" το έχω διαβάσει πολλές φορές, ξέρεις πότε ειπώθηκε και ποιός το κατέγραψε;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΒΙΣ 05/01/2011 11:26:07

   Αυτά τα κολλήματα των αριστερών ότι μόνον αυτοί εκπροσώπησαν "γνήσια" τον πατριωτισμό είναι στην καλύτερη περίπτωψση γραφικά και στη χειρότερη εξοργιστικά. Στη μεν καλύτερη περίπτωση θυμίζουν την πατριδοκαπηλεία της δεξίας από την ανάποδη, στη δε χειρότερη λησμονούν ότι το σπόρο της σημερινής αντεθνικής δράσης τον έριξε στα ανεπτυγμένα κράτη ο αριστερίστικος διεθνισμός.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 05/01/2011 11:30:24

    Επώνυμε,
    Η εταιρειοκρατία δεν ήταν αριστερή, τουλάχιστον όχι ορίτζιναλ και αυτός είναι ο κατ εξοχήν κίνδυνος για την Ελλάδα του σήμερα.
    Δεν είναι καθόλου τυχαία η σύμπτωση απόψεων στο θέμα των νεοφιλελεύθερων με τους μεταλλαγμένους ροζ.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Misha 05/01/2011 11:42:45

     Η εταιριοκρατία τα ιδεολογικά της όπλα για να αποδομήσει το έθνος τα βρήκε στον αριστερισμό. Όχι σε οποιαδήποτε καπιταλιστική "ιδεολογική" εν ευρεία εννοία θέση. Τέτοιες θέσεις αποδομητικές του έθνους ούτε η δεξιά είχε ποτέ, ούτε ο καπιταλισμός (αν θέλουμε να τον χρεώσουμε στη δεξιά).

     Δες π.χ. τι γίνεται τώρα με το λαθρομεταναστευτικό και πόσο τάχαμου "ανθρωπιστικές" είναι οι θέσεις των πάσης φύσεως αριστερών απέναντι στην οργανωμένη εισβολή των λάθρο. Όλη την ώρα μας λένε (λέτε, ούτε κι εσού του ίδιου εξαιρουμένου) να τους λυπηθούμε.

     Ε, από αυτό ξεκινάει το πρόβλημα από τη λύπηση για τον "έναν" λαθρομετανάσταση που γίνεται "άδεια" εισόδου και παράνομης δράσης στη χώρα για όλους τους.

     Ένα παράδειγμα είναι αυτό και υπάρχουν άπειρα ακόμη τέτοια.

     Η πάσης φύσεως αριστερές ιδεολογίες είναι ο ιδεολογικός Δούρειος Ίππος της Νέας Τάξης. Ας μην ξεχνούμε άλλωστε ότι αυτοί χρηματοδότησαν τον Λένιν. Γιατί;

 2. georges mak avatar
  georges mak 05/01/2011 10:12:14

  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ,ΙΣΑ-ΙΣΑ ΤΟΝ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΨΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΚΑΠΝΟΥΣ,ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΡΙΓΥΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΕ ΔΕΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΦΕ ΣΕ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΚΟΛΟΝΑΚΙ.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 10:30:51

  “If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it. The lie can be maintained only for such time as the State can shield the people from the political, economic and/or military consequences of the lie. It thus becomes vitally important for the State to use all of its powers to repress dissent, for the truth is the mortal enemy of the lie, and thus by extension, the truth is the greatest enemy of the State.”

  - Joseph Goebbels

  ΠΠ

 4. spiros avatar
  spiros 05/01/2011 10:58:52

  Οι ντιντήδες δημοσιογράφει υπερασπίζονται την θέση τους και κοινωνικά και επεγγελματικά. Δεν θέλουν ή δεν αντιλαμβάνονται τις αλλαγές που γοργά έρχονται; Σήμερα ο ΣΚΑΙ Πρωϊνή Γραμμή και αρκετό καιρό τώρα λεεί: "Το λέει το μνημόνιο" και καθάρισε. Αντίθετη άποψη δεν περνά ούτε κατά διάννοια .
  Οδυσσέα εξαίρετος

 5. Μάρκος avatar
  Μάρκος 05/01/2011 11:02:32

  "το ιδεολογικό νεφέλωμα του μεσαίου χώρου", εκεί είναι η ουσία των αντιδράσεων σε όσα είπε ο Φαήλος.
  Στο νεφέλωμα αυτό καταφεύγουν όλοι οι "αριστεροί" με τις δεξιές τσέπες, είναι ένα πολύ καλό ιδεολογικό άλλοθι γι'αυτούς. Υποτίθεται ότι είναι το Κέντρο, αλλά ξεχνούν ή δεν γνωρίζουν άραγε, ότι το παραδοσιακό παλιό Κέντρο ήταν πιο δεξιό κι από την ΕΡΕ; Ξεχνούν το Σύνταγμα του 1952, τα ξερονήσια, την αγορά ιδιωτικού τζετ στην βασιλική οικογένεια, ποιες κυβερνήσεις τα έκαναν;

 6. κοπριτης avatar
  κοπριτης 05/01/2011 11:02:51

  Σύντροφοι υπέρτατος νόμος είναι η ανατροπή του ΠΑΣΟΚ δεν περισσεύει κανένας ούτε αριστερός ούτε δεξιός όλοι μαζί στο ενιαίο αντινημονιακό-αντιπασοκικό μετωπο όπως επι χούντας

 7. φωτεινη avatar
  φωτεινη 05/01/2011 11:37:54

  η κριτικη στα προσωπα και γεγονοτα του παροντος παρουσιαζει δυσκολιες λογω του οτι οι αντικρουομενες αποψεις διεπονται απο παθος,το οποιο θεμιτο και λειτουργικο ειναι μεν ,αλλα ισως να υστερει σε αντικειμενικοτητα. προτεινω για λιγο να προσπαθησουμε να αποστασιωποιηθουμε απο το παρον.ας προσπαθησουμε λοιπον με ορους του παροντος να ερμηνευσουμε προσωπα και γεγονοτα του παρελθοντος.ποσο political correct με σημερινους ορους ηταν τα ιστορικα προσωπα;ποσο political correct ηταν ο σωκρατης,ο ηρακλειτος,ο πλατωνας,ο αριστοτελης,ο διογενης,ο περικλης;ποσο ντιντης η εθνικιστης,με βιαιη κτηνωδη ανδροπρεπεια ηταν ο θεμιστοκλης,ο επαμεινωνδας,ο λεωνιδας και οι τριακοσιοι,ο μεγα αλεξανδρος , ο περδικας,ο ιερος λοχος;εγω δεν εχω ουτε τις γνωσεις ουτε την ικανοτητα για κατι τετοιο,ομως ειμαι βεβαιη ,τουλαχιστον για μενα ,οτι θα με βοηθουσε να δω ποιο καθαρα και να ερμηνευσω τα γεγονοτα.δεν θα ηθελα να συμβαινει το οτι εξυμνουμε στο παρελθον να λοιδωρουμε στο παρον και αντιστροφως, οτι λοιδωρειται στο παρελθον να εξυμνειται στο παρον.ειλικρινα περιμενω να διαβασω τις αποψεις σας.

 8. Misha avatar
  Misha 05/01/2011 12:01:40

  Οι μετανάστες είναι άνθρωποι , όπως εσύ κι εγώ, φοβουνται, πεινούν , αρρωσταίνουν, πεθαίνουν, πενθούν. Ο καθένας από αυτούς κουβαλά έναν μικρότερο ή μεγαλύτερο σταυρό που τον έδιωξε από τον τόπο του, είτε αυτός λέγεται «ανθρωπιστικός πόλεμος», είτε διώξεις για πολιτικούς λόγους, είτε φυσικές καταστροφές και φτώχεια.

  Δε μπορεί να λέμε πως είμαστε άνθρωποι , και ιδίως χριστιανοί, ενώ δίπλα μας άνθρωποι να τρώνε από τα σκουπίδια, ολόκληρες οικογένειες να κοιμούνται σε χαρτοκούτια. Δε γίνεται...
  Ασφαλώς και η φιλάδελφη στάση μας δε φτάνει μέχρι του συλλογικού αυτοχειριασμού, ωστε να υποστηρίζουμε το πολιτικό Ισλάμ όπως έγινε με τις προσφατες επιδείξεις δύναμης των «αδελφων μουσουλμάνων» στις πλατείες της Αθήνας. Ωστόσο μέχρι να δοθεί κάποιου είδους πολιτική λύση στο τεράστιο πρόβλημα, εμείς δεν πρέπει να πουλήσουμε την ψυχή μας στον εξαποδώ.


  Η εταιρειοκρατία , όπως και η κεφαλαιοκρατία συνολικά, μπορούν να μεταλλάσσονται κατά το δοκούν: στη Βοσνία υποστήριζαν τους ισλαμοφασίστες, στο Αφγανιστάν μάχονται για τη «δημοκρατία» του οπίου. Χρησιμοποιούν τα πάντα, από αριστερή ορολογία μέχρι χριστιανοφασιστικά παραληρήματα με σκοπό ένα και μόνο: το μεγαλύτερο δυνατόν κερδος.

  Αλλά μια και άνοιξες τη κουβέντα , δε τι γινεται στη Λατινική Αμερική: όλα τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα ηταν και είναι αριστερά.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Misha 05/01/2011 12:32:29

   Δεν μπορεις να διακρινεις τον ανθρωπο απο τις ιδεες του και τη θρησκεια του.Δεν μπορεις να το παιζεις φιλανθρωπος απεναντι σε μεταναστες και να θελεις να ζησεις χωρις την απειλη των ιδεων τους.
   Ο μονος τροπος να αποφυγεις τον ισλαμικο νομο στην Αθηνα ειναι να εισαι αναλγητος στον Εβρο.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 05/01/2011 12:56:49

    Έζησες με 2-3 εκατομμύρια Αλβανούς. Σήμερα διαμαρτύρονται κι αυτοί για τους μαυρούκους. Τραγέλαφος.
    Αν δεν μπορείς να διαχωρίσεις τους ανθρωπους από τις ιδεες τους, τότε ο νεοφιλελεύθερος εσμός που υποστηριζεις θα έπρεπε να ταϊζει τα ψάρια της Φαλκονέρας.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 05/01/2011 13:17:59

    Σιγα να μην ηταν και 5 εκατομμυρια.Ολη η Αλβανια εχει 3 εκατομμυρια πληθυσμο και βεβαιως ειχαν υποστει εντατικη προπαγανδα αθειας.
    Το Μπανγκλα Ντες εχει 180 εκ και ειναι φανατικοι μουσουλμανοι.
    Αντι να αναμιγνυεις ασχετα θεματα οπως ο νεοφιλελευθερισμος να μου εξηγησεις γιατι εισαι αντιθετος με την προσευχη των μουσουλμανων στην Αθηνα.Εσυ δηλαδη τι νομιζεις οτι θα κανουν αν τους αφησεις να μπουν μεσα;
    Εχεις την εντυπωση οτι εσυ θα μπορεις να περιφερεις τον Επιταφιο σου καθε Μ.Παρασκευη και αυτοι δεν θα κανουν δημοσιες προσευχες ;
    Δεν υπαρχει σκετη φιλανθρωπια.Δημιουργιες ισλαμικη κοινοτητα με τη φιλανθρωπια σου με ολες τις συνεπειες.Και αντι να μιλας για Φαλκονερες να παψεις να προβαλλεις σαν προτυπα τον Κολοκοτρωνη και το Παπαφλεσσα γιατι αυτοι αποφασισαν την εξαφανιση ολων των μουσουλμανων απο την Ελλαδα για να ζησουν ελευθερα.
    Ερωτηση κρισεως : το συνθημα να μη μεινει τουρκος στο Μωρια ουτε στον κοσμο ολο ειναι νεοφιλελευθερο;

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 05/01/2011 13:35:59

    Ψυχραιμία

    Ο νεοφιλελευθερισμός και η εταιρειοκρατία που υποστηριζεις , είναι απείρως χειρότερο κακό για την πατρίδα από τους όποιους μετανάστες , εφοσον αυτοί δεν είναι κατευθυνόμενοι.
    Όταν αυτοί είναι κατευθυνόμενοι , όπως καταφανώς συμβαίνει με το τεράστιο ρεύμα των παρανόμως εισερχομένων στην χωρα ξένων, τότε το μυαλό πάει αλλού δλδ στην εισροή φτηνων εργατικών χεριών για να εξαθλιωθεί στη συνέχεια , μεσω του ΔΝΤ που επίσης υποστηριζεις, και ο έλληνας εργαζόμενος.

    Οι μετανάστες φτανουν στην Αθηνα γιατί τους στέλνουν εδω οι πολιτικάντηδες, οι «δικοί σου» Σημίτης και Ντόρα. Αν αποφάσιζαν διαφορετικά η Ελλάδα έχει πολλά μέρη και η Ευρωπή ομοιως όπου θα μπορουσαν να διαμείνουν για λίγο καιρό μέχρι να επαναπροωθηθούν στις χωρες τους ή να λαβουν πολιτικό άσυλο, όσοι από αυτούς δικαιούνται.
    Η τροφοδότηση του ισλαμοφασισμού από τη μια και του χρυσαυγιτικου ρατσισμού από την άλλη, εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να κάνουν μπίζνες είτε με τα ακίνητα στο κέντρο , είτε με την χώρα συνολικά (βλ ΔΝΤ-ΕΕ -ΗΠΑ)

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 05/01/2011 14:02:20

    Κατευθυνομενοι ή μη οι ανθρωποι εχουν συγκεκριμενες θρησκευτικες και πολιτικες αντιληψεις.Αυτς τις αντιληψεις θα τις εκφρασουν οπου και αν πανε.Τα υπολοιπα ειναι ασχετα και προσπαθεια μεταθεσης του ζητηματος.
    Το προβλημα σου ειναι οτι η νεα Ελλαδα γεννηθηκε ως εμπρακτη μετανοια της αντιδυτικης στασης των τελευταιων Βυζαντινων που προτιμουσαν τους Τουρκους απο τους Δυτικους και την πατησαν μεγαλοπρεπως.
    Εχοντας συνειδηση του ιστορικου λαθους αυτου η επανασταση του 21 απευθυνθηκε απο την πρωτη στιγμη στα "φιλανθρωπα και ευνομουμενα κρατη της Ευρωπης " - ναι αυτα της Ιερας Συμμαχιας και επεμενε παρα τις αρνησεις και δικαιωθηκε.
    Τμημα της λογικης αυτης ηταν και η εκδιωξη ολων των μουσουλμανων και η αποδοχη ευρωπαικων θεσμων στο νεο κρατος.
    Εσυ και αλλοι πολλοι θελουν να αντιστρεψουν αυτη τη διαδικασια και να μας επαναφερουν στην Ανατολη.
    Εχεις αυτο το δικαιωμα αλλα να προβαλλεις και τους καταλληλους ιστορικους ηρωες σαν το Λουκα Νοταρα.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 05/01/2011 14:20:20

    Ψυχραιμία

    Δεν υπήρξε κανένα λάθος. Το «καλύτερα φεσι τουρκικο παρά τιάρα παπική» ισχύει απαρεγκλίτως. Στα μέρη όπου ακολουθήθηκε η ουνίτικη πολιτική των ενωτικών , η ρωμηοσύνη εξαφανίστηκε (βλ.Μεγάλη Ελλάδα).
    Ο πατρο Κοσμάς που έπνιξαν οι Εβραίοι, τους οποίους υποστηρίζεις επίσης, έλεγε Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού, μας έστειλεν ο Θεός τον Άγιο Κωνσταντίνο και εστερέωσεν βασίλειον χριστιανικόν• και το είχαν οι Χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τους Χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε διά ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Διά το ιδικόν μας συμφέρον• διότι τα άλλα έθνη (δηλαδή τα παπικά) θα μας έβλαπτον εις την πίστιν• ο Τούρκος άσπρα (δηλ. χρήματα) άμα του δώσεις, κάμνεις ό,τι θέλεις».

    Η πρώτη άλωση της Ρωμανίας έγινε το 1204 από τα «φιλάνθρωπα έθνη της Δύσης», συνεχίστηκε με την Βαυαροκρατία παρότι στο Σύνταγμα μας παραμένει η προμετωπίδα «Εις το όνομα της Αγιας Τριάδος». Τα λέει τα σχετικά ο Μακρυγιάννης, καταγεγραμμένη και η δράση του λαϊκού αγίου Παπουλάκου.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 05/01/2011 14:26:41

    Παλι κανεις εξωπραγματικες συγκρισεις.Η Νοτια Ιταλια χαθηκε για το Βυζαντιο αιωνες πριν.Τα Ιονια νησια που ποτε δεν πηγαν Τουρκοι εχουν ενα πολιτιστικο ελληνικο επιπεδο ανωτερο απο ολες τις πρωην τουρκοκρατουμενες περιοχες.Και φυσικα ο ελληνισμος της Μ.Ανατολης εξαφανισθηκε.
    Τουλαχιστον ομως ξεχωριζουν τα κινητρα σου.
    Φυσικη η θεση σου με τους ισλαμιστες γιατι παρομοια καθυστερηση και καφριλα με τον Παπουλακο εχουν,απλως ειναι πιο αποτελεσματικοι αυτοι.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 05/01/2011 14:54:19

    Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα. Η Μεγάλη Ελλάδα χαθηκε όταν φράγκεψε, μετά το μεγάλο σχίσμα. Η λατινοκρατία τόσο στην Κύπρο , όσο και σε άλλα μέρη ήταν εξίσου σκληρή με την τουρκοκρατία.Ρωτα τους Καλύμνιους να σου πουν.
    Να θυμήσω πως ακόμα και οι Μανιάτες που έφυγαν από το Οίτυλο για την Κορσική μόλις πριν δυομιση αιωνες σχεδόν αφομοιώθηκαν πλήρως με τους ντόπιους.
    Με την απαξιωτική σου θέση για τον Παπουλάκο, πάς στη φυσική σου θέση διπλα στον Πάγκαλο που είπε πως «την επανάσταση του 1821 την έκαναν ένα μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες» ...

  • γιωργος avatar
   γιωργος @ Misha 23/01/2012 12:49:01

   Ναγιασει το στομα σου.Ειναι γραφτο φαινεται της ρατσας να τα κανει ΣΚΑΤΑ καθε 200-300 χρονια και φτου κι απτην αρχη.Οπως φαινεται σε καμια 20αρια χρονια θα πρεπει ξανα να ιοθετησουμε και παλι το ρητο πουτ ανεφερες.Μητε ΜΥΤΗ ισλαμικη σε ολακερη την επικρατεια.Δε χυθηκε τοσο αιμα και τοσο δακρυ απο τους προγονους για το τιποτα.Ειδικοτερα μαλιστα ΣΗΜΕΡΑ.Που αποθρασυνθηκαν οι τσαμιδες κι εχουν το ΘΡΑΣΣΟΣ ναποκαλουν ως και τη Μπουμπουλινα αιμα καταδικο τους..Ω συτο το θρασσος,το ΘΡΑΣΣΟΣ...πως θεριευει σαν ταφηκεις παρατερα και δεν το τσακισεις στο ξυπνημα του απανω.αλλα που.εμεις μοναχα να ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ ξερουμε δεκαετιες τωρα!!!!!!!!!!!

 9. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 05/01/2011 12:44:14

  «Η πέμπτη φάλαγγα των «δημοσιογράφων» δεν υπερασπίζεται την κοινωνία, υπερασπίζεται το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας του οποίου αποτελούν περίοπτα στελέχη και αναπόσπαστο τμήμα.»

  Όχι αγαπητέ, οι δημοσιογράφοι δεν είναι ούτε καν στελέχη του συστήματος εξουσίας. Υπάλληλοι είναι των μεγαλοεκδοτών μπετατζήδων, που πουλάνε την γνώση τους και το ταλέντο τους στα αφεντικά τους.

  Τώρα που υπάρχει εναλλακτική πληροφόρηση από το Internet από ανεξάρτητους ανθρώπους με γνώση και επιχειρήματα, χωρίς εξαρτώμενη σχέση εργασίας με το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, φεύγει το χαλί κάτω από τα πόδια τους και απειλείται η καλοπληρωμένη δουλειά τους, της πόρνης του συστήματος. Για το παντεσπάνι τους παλεύουν οι άνθρωποι όχι για την κοινωνία!

  Για αυτό και θα κτυπάνε αλύπητα κάθε ελεύθερη φωνή στο Διαδίκτυο που έχει απήχηση στον κόσμο, κάθε φωνή που διαφέρει από τις επιταγές της προπαγάνδας του διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας που κυβερνά την χώρα μας.

  Αλλά δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για μας, η δυνατότητα έκφρασης, κριτικής και άμεσης δημοκρατίας που μας δίνει το Internet έχει αλλάξει τα δεδομένα και το αυλάκι δεν γυρίζει πίσω. Είμαι από αυτούς που έζησε την εξέλιξη αυτής της «έκρηξης» επικοινωνίας, συμμετοχής και άμεσης δημοκρατίας από το 1988 μέσα από το soc.culture.greece, κλπ στο UUNET, και τους .listerv στο Bitnet, τότε σε ένα πολύ μικρό κύκλο επιστημόνων, και μπορώ να σας πω τη χαρά που νιώθω από αυτή την εξέλιξη.

  Οι Πρετεντέρηδες, Ριχάρδοι, Τσίμες και λοιποί προπαγανδιστές του διεφθαρμένου σύστηματος εξουσίας που κυβερνά την χώρα μας, είναι το παρελθόν. Το μέλλον είναι οι ελεύθερες και ανεξάρτητες φωνές του Διαδικτύου ο Φαήλος, ο Επώνυμος, ο Φάκτορας, ο Αρχαίος, κλπ, οι 765 ανεξάρτητες φωνές του antinews και όλων των άλλων blogs και εναλλακτικών μορφών ενημέρωσης μέσα από το Διαδίκτυο.

 10. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 05/01/2011 12:44:20

  Προς τον κ. Οδυσσέα Αρβανίτη:

  ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

 11. ΘΜ avatar
  ΘΜ 05/01/2011 12:54:40

  ακριβές αλήθειες…

  Γιατί τελικά σήκωσε τόση σκόνη το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη που με την αιχμηρή του γλώσσα μίλησε στο blog antinews για «ντιντίδες», «αδελφίστικα κόλπα» και άλλα πολλά νοσηρά και νοσογόνα, που ακόμα επιπολάζουν στο βαριά τραυματισμένο πολιτικό μας σύστημα;
  Και γιατί κάποιοι εντεταλμένοι τόσο βίαια του την έπεσαν, φτάνοντας και στα ηλίθια άκρα να ισχυριστούν πως…αυτός «ο σκληροδεξιός» και «υπερπατριώτης» δίνει γραμμή στον Αντώνη Σαμαρά;
  Για να βοηθήσουν και να γλυτώσουν μήπως τη Νέα Δημοκρατία από τους έντιμους γρέντζους που χαλάνε τη πιάτσα, επειδή έμαθαν να λένε «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη» με την οξύαιχμη κριτική του λόγου τους—έστω και αδιαφορώντας για το σοφό «δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω», η ευκαιρίας δοθείσης για να χτυπήσουν άλλη μια φορά κατευθείαν τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά;
  Χωρίς περιστροφές λοιπόν ξεκάθαρη είναι η απάντηση.
  Για να χτυπήσουν και να λιγοστέψουν την Νέα Δημοκρατία σηκώθηκε ο κουρνιαχτός των μεταξωτών και βελούδινων και κυρίως για να περιορίσουν την αυξανόμενη κοινωνική επιρροή του Αντώνη Σαμαρά, που με σταθερό στρατηγικό προσανατολισμό και πειστικό λόγο ανοίγει διάπλατες χαραμάδες ελπίδας στο θεοσκότεινο τοπίο.
  Το amoral βέβαια κυβερνητικό καθεστώς του ΔΝΤ, σε συγχορδία με τους προθύμους αλλά και τους εντός των τειχών αμφίθυμους ζυγοσταθμιστές και τις πάσης φύσεως θεραπαινίδες του παρακμασμένου συστήματος, που πάντα καιροφυλακτούν στη γωνία την παράταξη, δεν θα μπορούσαν με τίποτα να αφήσουν την «ευκαιρία» να πάει χαμένη και να μην κάνουν πάλι το βρώμικο παιχνίδι με τους επαγγελματίες προβοκάτορες και σπεκουλαδόρους τους.
  Παιχνίδι που έχουν μάθει ως τώρα καλά να παίζουν με σημαδεμένη τράπουλα στο γνωστό πολιτικό γήπεδο, που πλουσιοπάροχα τους εξαργυρώνει, προκειμένου να εμποδίσουν και να αποτρέψουν κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις με ονοματεπώνυμο πλέον και νομοτελειακά χαρακτηριστικά.
  Κι αυτό είναι που τους πονάει περισσότερο και όχι τόσο οι σκληρές αλήθειες που είπε και έγραψε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, κι ας έπρεπε ίσως να είναι στο ύφος πιο κομψός, λένε κάποιοι.
  Εκείνο όμως που σήμερα κρίσιμα μετράει δεν είναι το ύφος αλλά η αλήθεια μιας άποψης.
  Κι αυτή η αλήθεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που δοκιμάζεται και ταπεινώνεται η πατρίδα μας και ο λαός μας, πανάκριβή και αυστηρή και συγκρουσιακή θα γίνεται όταν πρέπει.
  Πανάκριβη και αυστηρή έτσι που δεν θα της ταιριάζουν λευκά γάντια δεξίωσης στο χέρι της αβροφροσύνης αλλά γάντια του μποξ από μεροκαματιάρικα χέρια για εκείνους που φταίνε για την κατάντια μας, για εκείνους που στο πολιτικό κλάσμα βάζουν στον αριθμητή πάντα τον τραγικό εαυτούλη τους, για εκείνους που εντεύθεν και εκείθεν ασελγούν ακόμα και πλουτίζουν από την «πολιτική».
  Αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα, λέει ο λαός.
  Αντί λοιπόν κάποιοι «μη μου άπτου» μικρογιάπηδες να ενοχλούνται από τις κουβέντες του Κρανιδιώτη, ας συνειδητοποιήσουν όσο είναι καιρός πως πολλά αλλάζουν πλέον και μαζί τους η ανοχή του χειμαζόμενου λαού στις εικόνες και στα πρόσωπα της παρακμής.


  ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
  Λέκτορας Ιατρικής Παν/μίου Πατρών

 12. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/01/2011 14:22:40

  Αν α ίσον β και β ίσον γ, τότε σίγουρα α ίσον γ. Το 'το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυφύλακας είναι όργανο' είναι περίπτωση του 'το α ανήκει στο σύνολο β, το γ ανήκει στο σύνολο β' από το οποίο βέβαια δε συνάγεται 'το α είναι ίδιο με το γ' (δηλαδή 'ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι') αλλά 'το α και το γ ανήκουν στο ίδιο σύνολο άρα έχουν μια κοινή ιδιότητα' (‘το μπουζούκι και ο αστυφύλακας είναι όργανα, με την ευρεία έννοια’).
  Πέρα από αυτά, όποιος ερμηνεύει παράλληλα φασισμό και ναζισμό αγνοεί τις πολύ βαθιές διαφορές τους, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τις ιστορικές διαφορές των αντίστοιχων λαών. Με απλά λόγια, οι φασίστες, αν και εγκληματίες, ήταν πρόσκοποι μπροστά στους ναζιστές.
  Επιπλέον πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η έννοια του εθνικισμού στην Ευρώπη του πρώτου μισού του 20ού αιώνα είχε πολύ διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που είχε στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα. Για λόγους παγκοσμιοποίησης έχει επικρατήσει ο εθνικισμός να γίνεται αντιληπτός μόνο ως ένα 'κακό' φαινόμενο και αποδίδονται σε αυτόν σε σημαντικό βαθμό οι δυο Παγκόσμιοι Πόλεμοι, παρόλο που ο πρώτος είχε αιτίες οικονομικές και γεωπολιτικές, κυρίως, (και τροφοδοτήθηκε από μια εθνικιστική προπαγάνδα εκ των άνω, που δεν υπήρχε πριν τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα), ενώ ο δεύτερος οφειλόταν στο ναζισμό, που είναι περίπλοκο φαινόμενο και οι ιστορικοί προτιμούν να τον εξετάζουν επιδερμικά αποδίδοντάς τον στην οικονομική εξαθλίωση και την εθνική ταπείνωση των Γερμανών (αδυνατώντας έτσι να εξηγήσουν πώς προέκυψε από ένα και μόνο συγκεκριμένο κράτος κάτι ιστορικά μοναδικό κι ανεπανάληπτο, η επιθυμία και η συστηματική, ορθολογικά οργανωμένη και μαζικής συμμετοχής προσπάθεια εξαφάνισης ολόκληρων λαών, των Εβραίων και των Σλάβων).
  Είπαμε, παγκοσμιοποίηση με ισχυρά εθνικά κράτη δεν μπορεί να προχωρήσει. Και ισχυρά εθνικά κράτη χωρίς εθνικούς πολιτισμούς δε γίνεται να υπάρξουν,* για αυτό προωθείται τόσο πολύ ο εθνομηδενισμός και καταπολεμούνται, ακόμη και από το δουλικό ελληνικό καθηγητικό κατεστημένο, καθηγητές όπως ο Κοντογιώργης, που τολμάει να υποστηρίζει ότι υπάρχει ελληνικό έθνος από την αρχαιότητα.
  Όσο για το βιασμό της έννοιας του εθνικισμού στην Ελλάδα, εδώ συμβαίνει το καταπληκτικό φαινόμενο να τοποθετείται σε περίλαμπρη θέση ο Διαφωτισμός του 18ου αιώνα και η Γαλλική Επανάσταση του 1789 και ταυτόχρονα να κατηγορείται και να απορρίπτεται ένα από το γνησιότερά τέκνα τους, ο εθνικισμός. Στη Γαλλική Επανάσταση δεν ήταν που αποφασίστηκε ότι όλες οι εξουσίες απορρέουν από το έθνος, που είναι πάνω από το μονάρχη; Η Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη δεν έγινε από τη Συντακτική εθνοσυνέλευση, τα μέλη της οποίας διακήρυσσαν ότι εκπροσωπούν το έθνος; Τότε δεν είναι που οι Γάλλοι, εν μέσω πολέμου, αποφάσισαν να διαδώσουν τις φιλελεύθερες ιδέες τους και στα άλλα έθνη; Το 19ο αιώνα δεν ήταν βασικό αίτημα των φιλελεύθερων αστών της Ευρώπης η εθνική αυτοδιάθεση των ευρωπαϊκών λαών;
  Πάντως, αφού κατά τον Πρετεντέρη υπάρχει μικρή απόσταση μεταξύ εθνικισμού και φασισμού, να συμπεράνουμε ότι οι λαοί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των αποικιών της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής, που εμπνεύστηκαν από τον ευρωπαϊκό εθνικισμό και αγωνίστηκαν και πέτυχαν την εθνική τους ελευθερία και αυτοδιάθεση στη διάρκεια του 19ου και του 20ού αιώνα, ήταν σχεδόν φασίστες; Α βρε Μπολιβάρ, από παλιά μου θύμιζες τον Μπενίτο και τώρα επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μου...
  Τελικά η απόσταση που έχει γίνει πολύ μικρή εδώ και χρόνια είναι αυτή που χωρίζει το δημοσιογράφο από τον αναίσχυντο προπαγανδιστή και κόλακα ενός διεφθαρμένου πολιτικο-οικονομικού συστήματος.

  * γιατί ο πολιτισμός είναι το φυσικό δημιούργημα, το περιεχόμενο και το θεμέλιο της πολιτείας, που αποτελεί μια οργανωμένη πολιτικά κοινωνία, ένα σύνολο ανθρώπων που ζουν στον ίδιο χώρο, συναλλάσσονται οικονομικά και μοιράζονται συλλογικά βιώματα, μνήμες και κοινές αντιλήψεις περί του δικαίου, του ωφέλιμου και του όμορφου, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι έχουν ίδιες ιδέες και ανάγκες-κάτι τέτοιο είναι και αδύνατο και ανεπιθύμητο)

 13. Pikis avatar
  Pikis 05/01/2011 14:30:56

  Το κακό δεν το κάνουν οι ντιντίδες της πολιτικής αλλά οι πολίτες που τους ψηφίζουν. Το επίπεδο των Ελλήνων είναι τόσο ποταπό που ψηφίζουν την πιο καλοχαραγμένη χωρίστρα και το πιο γυαλιστερό προσωπάκι! Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι είναι βουλευτής ο Βαρβιτσιώτης Jr., o Παναγιωτόπουλος, ο Άρης, o Αβραμάχρηστος, οι σαλονικιές ξανθιές, ο Παπουτσής, ο Τσίπρας. Βέβαια, υπάρχουν και οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι που γουστάρουν Γιακουμάτο, Πάγκαλο και άλλους γραφικούς. Δεν ανησυχήσατε όταν είδατε ότι έγινε βουλευτής ο τηλεμπάτσος "Θεοχάρης";

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Pikis 05/01/2011 14:47:43

   Χόχος αγαπαει το ΠΑΣΟΚ !! - Ελένη Κούρκουλα.

   ΠΠ

 14. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2011 15:37:16

  Οι Ντιντίδες της δημοσιογραφίας, τα παλιά ευρολιγούρια, έχουν πάθει επιληπτική κρίση γιατί ξέρουν πως μέσα από το antinews ενημερώνεται πάρα πολύς κόσμος (μα πάρα πολύς όμως).
  Έχουν μπεί σε παραλήρημα. Κανείς όμως πλέον δεν τους πιστεύει καθώς δεν έχουν κανένα έρεισμα στους Έλληνες.
  Φοβούνται και κάνουν επιθέσεις με το σύνδρομο του ενόχου. Γιατί ξέρουν πόσο ένοχοι είναι.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Orestios 05/01/2011 15:40:31

   Πεσ τα !!!!!

 15. sarittarius avatar
  sarittarius 05/01/2011 16:54:30

  Λοιπόν αδέρφια. Ο Οδυσσέας Αρβανίτης λέει τα αυτονόητα. Μη ''τσακονώμαστε'' πάνω σ'αυτά. Οι ''μεγαλοδημοσιογράφοι'' (που ούτε μεγαλοι είναι από πλευρας επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικης , ούτε καν... δημοσιογράφοι) είναι επαγγελματικά και ιδεολογικά ''ξεβράκωτοι'' εδώ και χρόνια..Αυτά τα ξέρουμε. Μη χάνουμε το στοχο μας εμείς, πως θα συγκροτήσουμε μέσα από τη ζύμωση και τη σύνθεση των απόψεων μας ένα ρεύμα ''από τα κάτω'' , πραγματικά πατριωτικό και φρέσκο που θα στείλει ..λαθρομετανάστες όλους τους πυλώνες του ''παλιού καθεστώτος''..και τον ''δημοσιογραφικό'' συμπεριλαμβανόμενο. Και μετά θα έχουμε όσο χρόνο θέλετε να κατσουμε να μετρήσουμε πόσα από τα αριστερά και πόσα από τα δεξιά κινήματα του παρελθόντος στην παγκόσμια ιστορία ήταν πατριωτικά ή όχι. Τώρα ο χρόνος είναι πολυτιμος και δεν περισεύει, και τρέχει σε βάρος μας, δεξιών τε και αριστερών..

 16. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 05/01/2011 19:30:03

  Όλοι συμφωνούν στην διάγνωση. Το MEGA είναι το πιο προκλητικά πουλημένο/κατευθυνόμενο κανάλι. Γιατί δεν έχει οργανωθεί μια ειρηνική καθιστική διαδήλωση διαρκείας έξω από το στούντιο του? Έτσι θα επιβεβαιωθεί και η ρετσινιά του Πρεπεντερη ότι το ANTINEWS είναι η ‘ομάδα κρούσης’ της ΝΔ. Επίσης, θα φανεί και η παλικαριά όσων κάθε μέρα ζητάνε από τον Σαμαρά ‘να κινηθεί’. Αλλιώς, θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για ντιντηδες και στα Blogs.

 17. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 05/01/2011 23:31:32

  Ατσα, και "ομάδα κρούσης"...ξαναθυμηθήκαμε τους "Ρέϊντζερς" και τους "Κενταύρους" ή μήπως τις "Καρφίτσες" (για τους πιό παλιούς);Ηθελα να ήξερα όλα αυτά τα γκρουπούσκουλα τι μισθό παίρνουν.Επίσης με πολύ ενδιαφέρον θα ήθελα να έβλεπα και τις καταστάσεις του ΥΠ.ΕΞ. με την "χρηματοδότηση" (sic) κάποιων από αυτούς.Αλήθεια, μήπως η αξιότιμη τ.Υπ.Εξ. θα μπορούσε να μας διαφωτίσει επί της κατευθύνσεως αυτής;Λέω, μήπως;(στην αποκλειστική αρμοδιότητά της ήταν τα μυστικά κονδύλια που πήγαιναν σε δημοσιο-ρράφους).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.