#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/04/2012 07:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι "νταβατζήδες" επιμένουν: συγκυβέρνηση

[caption id="attachment_155283" align="alignnone" width="600" caption="Το πρωτοσέλιδο του Βήματος"][/caption]

Χθες στο Αιγάλεω ο Σαμαράς ήταν σαφής και κατηγορηματικός: Τη συγκυβέρνηση δεν την θέλει η ΝΔ, αλλά τριών ειδών διαπλεκόμενα συμφέροντα: Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και όσοι – εντός κι εκτός Ελλάδος – θέλουν την αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας, αδύναμη και ελεγχόμενη.

Δεν γνωρίζω αν είχε διαβάσει τις κυριακάτικες εφημερίδες, αλλά όσα είπε χθες επιβεβαιώνονται στον σημερινό Τύπο. Μετά τους ξένους που δε θέλουν να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα ή προτιμούν έναν Παπαδήμο για καμιά διετία τουλάχιστον, την εργολαβία επηρεασμού της κοινής γνώμης παίρνουν οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Με Δούρειους Ίππους τις εφημερίδες, οι επιχειρηματίες που κρύβονται πίσω από αυτές και που θέλουν «βολικούς και σταθερούς» πρωθυπουργούς σαν τον κ. Λουκά, ξεκινούν εκστρατεία πειθούς του ελληνικού λαού. Αλλά πειθούς… μονόπαντα.

Πάρτε για παράδειγμα το "Βήμα της Κυριακής" το οποίο έχει πρώτο θέμα με τίτλο «Σενάρια χάους για την επόμενη ημέρα». Κι αμέσως μετά δήλωση του Ευ. Βενιζέλου που λέει ότι αν επαληθευτούν τα γκάλοπ δε θα ξέρουμε ούτε που πάμε ούτε για ποια χώρα μιλάμε.

Από την άλλη, το "Έθνος της Κυριακής", κάνει λόγο για σενάρια τρόμου, για κάλπη αίνιγμα και για φόβους να μην ξεπεράσουν τα δύο κόμματα το 50%. Το δε… αντιμνημονιακό "Πρώτο Θέμα" έχει και δημοσκόπηση που δίνει ποσοστά 40% σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα «έξυπνης» δημοσιογραφίας, που υποτίθεται πως είναι πολιτικώς ορθή αλλά που ύπουλα περνά μηνύματα στον κόσμο που τις διαβάζει. Το ίδιο κάνουν άλλωστε και τα κανάλια.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια οργανωμένη προσπάθεια των νταβατζήδων της ενημέρωσης να πείσουν τον κόσμο ότι δεν πρέπει να επικρατήσει το… χάος. Ακριβώς το ίδιο έλεγαν κάθε φορά που ήταν να ψηφιστούν τα Μνημόνια, ότι θα επικρατήσει το χάος να δεν περάσουν τα μέτρα. Για ανάλογο χάος έκαναν λόγο και με την υπόθεση του Κυπριακού και το Σχέδιο Ανάν.

Προφανώς θεωρώντας ηλίθιο τον ελληνικό λαό, έχουν αρχίσει να παίζουν τα παιχνίδια τους.

Πρώτο και βασικό παιχνίδι: Όλοι είναι ίδιοι. Και ο Βενιζέλος που συνέταξε, επόπτευσε και εφάρμοσε τα Μνημόνια και ο Σαμαράς που από την πρώτη στιγμή φώναζε τα εγκλήματα του Μνημονίου. Και το ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησε τη χώρα μέσα σε δύο χρόνια και η ΝΔ που άφησε το χρέος εκεί που θέλουν να το πάνε τώρα το ...2030.

Άρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, σύμφωνα με τις εφημερίδες ότι δεν έγινε και τίποτε αν ψηφίσετε το Βενιζέλο.

Από την άλλη, επειδή οι νταβατζήδες φοβούνται την κρίση του ελληνικού λαού και είναι αυτοί που περισσότερο φοβούνται μια χρεοκοπία, παρά οι καμένοι και καημένοι πολίτες, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Αν για παράδειγμα καταρρεύσει η οικονομία επειδή δε θα σχηματίζεται κυβέρνηση ή επειδή ο Τσίπρας μπορεί να γίνει… πρωθυπουργός, οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι επιχειρηματίες που έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζονται τις δουλειές.

Σου λένε, λοιπόν, αν πείσουμε τον κόσμο να μην ψηφίσει… χάος θα σώσουμε κι εμείς τις μεγάλες μας μπίζνες. Είναι εργολάβοι, εθνικοί προμηθευτές, τραπεζίτες, μανατζεραίοι, σύμβουλοι κι άλλοι που τρώνε από τις σάρκες της χώρας.

Προφανώς για κάποιους από αυτούς υπάρχουν δύο λύσεις: Παπαδήμος (ή κάθε πρόθυμος Παπαδήμος) ή χάος, κατά το Καραμανλής ή τανκς.

Έτσι, όμως, φαλκιδεύεται η ελεύθερη βούληση του κόσμου, το μοναδικό δικαίωμα που έχει για να δείξει τη δύναμή του.

Κι όλα αυτά μάλιστα προτού καν δούμε τα προγράμματα των κομμάτων. Τι λέει π.χ. ο Σαμαράς, τι σκοπεύει να κάνει ο Βενιζέλος, ποια η πρόταση εξόδου από την κρίση της Αριστεράς.

Αν πάμε έτσι σε προεκλογική περίοδο και εκλογές, είναι σίγουρο ότι θα έρθουν μέρες ανωμαλίας. Ας επιλέξει ο κόσμος χωρίς εξαρτήσεις τι θέλει για το μέλλον του, κι ας αφήσουν οι διαπλεκόμενοι τη μηχανή παραπληροφόρησης.

Αυτή είναι η μόνη ελπίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. S.P. avatar
  S.P. 08/04/2012 09:22:47

  Ο ρόλος των "Νέων" και του "Βήματος" κατά την διάρκεια της κατοχής, των γεγονότων του '65, της επταετίας και της μεταπολίτευσης είναι γνωστός. Είναι γνωστή και η προ έτους καταγγελία Κυπρίου βουλευτή για τα γεγονότα του πραξικοπήματος. Υπάρχουν άνθρωποι με πλουσιότατο αρχείο.
  Αλήθεια τόσα λεφτά έχουν στο συγκρότημα αυτό γιατί δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό αρχείο των ανωτέρω περιόδων;
  Μέγα σφάλμα του Σαμαρά το ότι πήρε τον Ψυχάρη. Τι σπουδές έχει κάνει για να γίνει και διπλωμάτης; Θα μου απαντήσει κανείς;

  • tak avatar
   tak @ S.P. 08/04/2012 10:25:22

   Δε μπορώ να σας πω πως έχετε άδικο, όμως γιατί θα πρέπει να ταυτίζουμε τον γιο Ψυχάρη με τον πατέρα του; Ο Σίμος Κεδίκογλου, ο δικός μας, κακός είναι; Παράτησε τον αρχηγό του και το κόμμα του; Καθόλου... Άλλοι ... "ακραιφνείς" συντηρητικοί και ... φίλοι το έκαναν όμως... Ένας φίλος μας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είχε αριστερούς γονείς, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να διακριθεί στο χώρο της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο. Τις μαύρες μέρες μετά τις 18 Οκτωβρίου του 1981, κατέβαινε μόνος του εντελώς, ως εκπρόσωπος της ΝΔ, στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων και μάλιστα την πρώτη φορά, είχε κερδίσει και ... ΔΥΟ ΕΔΡΕΣ! Λέω λοιπόν και νομίζω πως πρέπει να έχει την ευκαιρία του ο γιος Ψυχάρης, άλλωστε δεν είναι κτήμα ούτε αποκλειστικό προνόμιο η Νέα Δημοκρατία κανενός μας. Ο λαός, που έχει το τεκμήριο της αρμοδιότητας, μπορεί να εκτιμήσει αν οι προθέσεις του νεαρού είναι σωστές και να αποφασίσει με την ψήφο του.
   Όλα αυτά τα έγραψα προσπαθώντας να σας δώσω μια άλλη άποψη γιατί φαντάζομαι πως δεν είστε από τους ανθρώπους των αποκλεισμών... Άλλωστε, πολλοί που έχουν έρθει στο χώρο της ΝΔ από άλλες παρατάξεις και κυρίως από ιδεολογικά σχήματα, έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στη ζύμωση και των δικών μας ιδεών.
   Εμείς έχουμε αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, έναν από τους πλέον έξοχους Έλληνες... Έχουμε ένα κόμμα όχι στο επίπεδο που θα έπρεπε και καθόλου στο επίπεδο του Αρχηγού... Έχουμε την υποχρέωση να το αλλάξουμε και να το παραδώσουμε στον κ. Σαμαρά σε τέτοια κατάσταση, που να μπορούμε να τον εγκαλούμε αν χρειαστεί.
   Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μας τη μεγάλη υπέρβαση, θυμηθείτε τον Αντρέα Λεντάκη και τα όνειρά του, που τα είχε επενδύσει στην υπέρβαση του Αντώνη Σαμαρά...
   Αν με διαβάσατε, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω, αν μη τι άλλο, στην κατανόησή σας.

   • S.P. avatar
    S.P. @ tak 08/04/2012 10:49:22

    Σας διάβασα και ευχαριστώ για τις απόψεις σας που διατυπώνεται τόσο νηφάλια.
    Φοβάμαι όμως ότι συνεχίζεται η παράδοση: το κράτος να είναι ιδιοκτησία 50 επωνύμων και οι άλλοι να κουβαλάμε "νερό στο μύλο της Φώτως".
    Άμα του αρέσει του λαού ας κουβαλάει!

    • juliet avatar
     juliet @ S.P. 08/04/2012 11:41:12

     S.P,
     καλημέρα ,χρόνια πολλά
     θα απαντήσω Πατρινά ,όταν περπατάς σε χωματόδρομο θα βρεις πολλές πέτρες .Αν τις πετάξεις πίσω ,ίσως κάποιος σου τις ξαναστείλει.Αν τις πετάξεις μπροστά ,θα τις ξαναβρείς.Στα πλάγια ΄δημιουργείς τείχη .Αν όμως τις αφήσει και περάσεις προσεκτικά μπορεί να κουραστείς αλλά ίσως γλυτώσεις όλα τ΄ άλλα.Πάντα για τις πέτρες μιλάω.....γιατί μερικές μπορεί να είναι και κοφτερές .Αυτή τη χρονική στιγμή όσο λιγότερα μέτωπα ,τόσο καλύτερα.Είναι και αυτό μια τακτική.

   • ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ avatar
    ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ @ tak 08/04/2012 13:07:31

    "Ένας φίλος μας, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είχε αριστερούς γονείς, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να διακριθεί στο χώρο της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο."
    Με ολον τον σεβασμό στην αποψη σας ,σας ερωτω
    1. τι δουλεια εκαναν αυτοι οι αριστεροι γονείς
    2. Ειναι ο κυριος Σ.Ψυχάρης ενας απλός ελληνας πολιτης αριστερος η δεξιος?
    ευχαριστω

    • tak avatar
     tak @ ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ 08/04/2012 13:16:41

     Σας απαντώ ευχαρίστως. Υψηλόβαθμος δικαστικός ο πατέρας. Μητέρα δεν ξέρω. Ο αδελφός του πάντως αριστεριστής αναρχοαυτόνομος ή κάτι τέτοιο στην εξτρεμιστική αριστερά.

     • tak avatar
      tak @ tak 08/04/2012 13:17:48

      Και ο πατήρ Κεδίκογλου δεν είναι τυχαίος.

 2. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 08/04/2012 10:04:45

  Ας ρωτηθούν έντιμα οι Πολίτες για να δώσουν έντιμα την άποψή τους για τα επί της σκηνής δρώμενα.

 3. popolaros avatar
  popolaros 08/04/2012 10:36:47

  Δηλαδή για να καταλάβω.

  Ο μπαμπάς στο 'Βήμα', στηρίζει Μπένι και συγκυβέρνηση και όχι αυτοδυναμία ΝΔ.
  Ενώ ο υιός, σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ, στηρίζει αυτοδυναμία ΝΔ και όχι συγκυβέρνηση.

  Μάλιστα .....

 4. tak avatar
  tak 08/04/2012 11:00:34

  Αγαπητέ φίλε, τώρα συνεννοηθήκαμε απολύτως!

 5. kouvari avatar
  kouvari 08/04/2012 13:21:34

  Σε αυτες τις εκλογες πολυ λιγοι θα ψηφισουν....οι περισσοτεροι θα πανε να πυροβολησουν....στο ψαχνο!!!Θα πεσει πολυ κλαμα....

 6. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 08/04/2012 15:54:22

  Το θέμα είναι πως θα πέσει κλάμα μετά και από αυτούς μετά το πρώτο γέλιο του τρελού που κάνει ότι του έρθει και μετά αναρωτιέται γιατί έπεσε το ταβάνι και τον πλάκωσε...

 7. ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ avatar
  ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ 08/04/2012 16:15:44

  Σας ευχαριστω πολυ

 8. athan avatar
  athan 17/04/2012 16:02:35

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΙΟΔΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.
  ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

  ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

  ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΛΑΣΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

  ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΠ ΠΡΕΠΕΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

  ΓΙΑ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΗΘOYME ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ (MEGA-ΕΘΝΟΣ-ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ Κ.Λ.Π) ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

  ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (Η ΑΡΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ)
  ΠΟΙΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ??? ΕΕΕΕ...ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.