#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2011 12:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι "νεοφιλελεύθεροι" στη ΝΔ είναι μία μειοψηφία

[caption id="attachment_134052" align="alignnone" width="600" caption="Νεοφιλελευθερισμός = Μεταβολή της εξέλιξης"][/caption]

 

Αν ακούσει κανείς τι λένε από το πρωί τα ραδιόφωνα και τα κανάλια των φαν της συγκυβέρνησης θα πιστέψει ότι επικρατεί "αναβρασμός στο εσωτερικό της ΝΔ μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει τον Πάνο Καμμένο από την ΚΟ, αλλά όχι και από το κόμμα, όπως έπραξε με τον Σωτήρη Χατζηγάκη". Σύμφωνα μάλιστα με το συγκρότημα Λαμπράκη, συγνώμην Ψυχάρη, "η διαφορετική αντιμετώπιση που επιφύλαξε ο πρόεδρος της ΝΔ στις περιπτώσεις των Καμμένου και Χατζηγάκη έχει φέρει στο προσκήνιο της δημόσιας -πλέον- συζήτησης τον ανοιχτό πόλεμο μεταξύ των μετριοπαθών του κόμματος και της λαϊκής Δεξιάς"

Όλοι ξέρουμε βεβαίως ότι επικρατεί μεν αναβρασμός, αλλά για άλλο πράγμα από αυτό που λένε τα παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης. Η λαϊκή βάση της ΝΔ είναι εξοργισμένη με τα μνημόνια, την ακυβερνησία και το ξεπούλημα της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τα νεοφιλελεύθερα εξαπτέρυγά του. Και στην πραγματικότητα οι "μετριοπαθείς - νεοφιλελεύθεροι" είναι απομονωμένοι και δε εκφράζουν πλέον την βάση. Άλλο πράγμα βεβαίως οι αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, η οποία όμως δεν εκφράζει πλέον την κοινωνική πραγματικότητα.

Ας δούμε όμως τι απάντησε σε όλα αυτά σήμερα από τη ΝΕΤ, ο Φαήλος Κρανιδιώτης

ΤΕΡΖΗΣ: Υπάρχει πολύ συζήτηση μέσα στη ΝΔ για τάσεις, αντιστάσεις, αντιφάσεις  διαφορετικές προσεγγίσεις των στελεχών. Παίρνω αφορμή από την προχθεσινή διαγραφή Χατζηγάκη. Έκανε λόγω για σταγονίδια ακροδεξιά, φωτογραφίζοντας στενούς συνομιλητές, συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά. Διάβασα χθες ένα κείμενο σας που εξηγούσε λίγο την πορεία σας και τον τρόπο που συνδεθήκατε με διάφορα κινήματα. Αναγνωρίσατε τον εαυτό σας σε αυτή τη φράση του κ. Χατζηγάκη;

 Φαήλος: Όχι βέβαια.  Πρώτα απ’ όλα δεν γίνεται κάποια μεγάλη συζήτηση. Κάποιοι, ελάχιστοι, λένε κουβέντες για να ακούγονται, ίσως. Ούτε υπάρχουν τάσεις στη ΝΔ.

 

Η βάση της ΝΔ και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της είναι φιλελεύθεροι, πατριώτες, νοικοκυραίοι.  Το πιο βάρβαρο, ακραίο, ολοκληρωτικό και φασιστικό πράγμα είναι ο νεοφιλελευθερισμός, είναι η κοινωνική ανθρωποφαγία την οποία πρεσβεύει.  Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου, για έναν πολύ απλό λόγο. Έχω περάσει όλη την εφηβεία μου και την ενήλικη ζωή μου στην αλληλεγγύη, στα κινήματα των λαών της περιοχής μας και βεβαίως, πρωτίστως, με τα εθνικά θέματα. Με το μέτωπο αντιπαράθεσης με τον τουρκικό επεκτατισμό ο οποίος καλά κρατεί και σήμερα και με τον κ. Ερντογάν. Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν ούτε για την αγάπη μου για την πατρίδα μου, όπως δεν απολογούμαι γιατί αγαπώ τη μάνα μου και τα παιδιά μου.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Γιατί να μην υπάρχουν τάσεις στα κόμματα;

Φαήλος: Ομαδοποιήσεις συμφερόντων υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ.  Λέω απλά ότι δεν υπάρχουν στη ΝΔ. Στη ΝΔ υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι οι οποίοι έχουν μία άλλη άποψη, αλλά φυσικό είναι αυτό. Η ΝΔ δεν είναι το ΚΚΕ της ΕΣΣΔ. Είναι ένα μεγάλο, φιλελεύθερο, πατριωτικό κόμμα.  Βεβαίως θα υπάρχουν και κάποιες αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα, αλλά αυτό δεν συνιστά τάση.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ο πολιτικός λόγος του κ. Χατζηδάκη ή του κ. Κυρ. Μητσοτάκη με τον πολιτικό λόγο του κ. Καμμένου δεν συμπίπτει.

Φαήλος: Προφανώς, σε αρκετά θέματα. Είναι λίγοι, είναι πάρα πολύ λίγοι.

ΤΕΡΖΗΣ: Η πλευρά Καμμένου ή Μητσοτάκη είναι λίγοι;

 Φαήλος:  Οι νεοφιλελεύθεροι, αν θέλετε να το ορίσουμε έτσι, αν και εγώ δεν πιστεύω ότι όλοι τους, και σε αυτούς που αναφέρεστε, ότι είναι νεοφιλελεύθεροι, είναι μία μειοψηφία.

ΤΕΡΖΗΣ: Διαπιστώνετε διαφορετικά μέτρα και διαφορετικά σταθμά στη διαχείριση της περίπτωσης Χατζηγάκη και στην περίπτωση της διαχείρισης Καμμένου;

Φαήλος:  Όχι, δεν είναι το ίδιο πράγμα.  Η θέση του κ. Χατζηγάκη πρόσβαλε όλη την παράταξη, ο κ. Καμμένος είχε μία συγκεκριμένη πολιτική διαφωνία, για την οποία τέθηκε εκτός ΚΟ.

ΤΕΡΖΗΣ: Υπάρχει διαφορετικό μέτρο στην περίπτωση Καμμένου και Μπακογιάννη; Γιατί και εκεί υπήρχε μια πολιτική διαφωνία.

Φαήλος:  Δεν υπήρχε απλώς μία πολιτική διαφωνία. Υπήρχε μία θέση η οποία ερχόταν αντίθετα με την ουσία της παράταξης, με τη συνολική της στάση απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχουν τεθεί μετά τη Μεταπολίτευση. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό σε καμία περίπτωση.  Εγώ ως απλό μέλος, ούτε εγγράφω ούτε διαγράφω.  Κανένας δεν είναι ευτυχής να βλέπει ακόμα στην κυβέρνηση τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Παπακωνσταντίνου, τον κ. Ραγκούση. Άλλο τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει και άλλο ποιες είναι οι ανάγκες της πατρίδας.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Σε περίπτωση που δεν επιτύχει η αυτοδυναμία της ΝΔ, ποιοι είναι οι ιδεολογικοί και πολιτικοί σύμμαχοι που ενδεχομένως θα μπορούσε να συνεργαστεί η ΝΔ;

Φαήλος:  Πιστεύω ότι θα υπάρξει μία ενότητα και κινητοποίηση στη βάση, διότι στη βάση οι σύμμαχοι μας είναι η πατριωτική αριστερά, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, είναι όλοι αυτοί που θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση.  Επειδή οι Έλληνες θέλουν ισχυρές κυβερνήσεις, επειδή μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να λύνουν τα προβλήματα, εγώ πιστεύω ότι θα υπάρχει αυτοδυναμία, είμαι απόλυτα σίγουρος.

Σχετικά, τέλος, με το ζήτημα της υπογραφής του Αντώνη Σαμαρά για τις δεσμεύσεις επί της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ο Φαήλος Κρανιδιώτης είπε στη ΝΕΤ: "Αν μας ζητήσουν ομήρους ή 100 παρθένες θα τις δώσουμε; Υπάρχει και αξιοπρέπεια. ..Θα έπρεπε ο κ. Παπαδήμος για να μην σας πω ο κ. Παπούλιας να βγει να απαντήσει για όλα αυτά και να πει ότι αυτά είναι απαράδεκτα".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kostas* avatar
  kostas* 17/11/2011 12:31:03

  Υπαρχει καποιο λινκ και με το βιντεο ?

  • chrisss avatar
   chrisss @ kostas* 17/11/2011 12:51:09

   http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/983-%CF%86%CE%B1%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC.html

 2. ageliki avatar
  ageliki 17/11/2011 12:57:36

  parakolouthisa tin ekpompi to prwi sti net.Xekathares topothetisis apantisis Failo BRAVO .Gelousa me tin amixania tous ...............

 3. κατσαμορας avatar
  κατσαμορας 17/11/2011 13:01:07

  αυτο το "νοικοκυραιοι'' ειναι η κορωνιδα αυτης της διανοιας στην οικονομικοκοινωνικη της αναλυση, respect, κριμα που αυτος ο πραγματικος φαρος της διανοησης περιοριζεται στα στενα ορια του ελληνικου κρατους θα μπορουσε με το βαθος της αναλυσης του και την καθαροτητα της σκεψης του να βοηθησει την ευρωπη στα τρομερα της αδιεξοδα- συνεχισε να γραφεις και να προσφερεις το γελιο που τοσο πλεον εχουμε ολοι μας αναγκη- ευχαριστω εκ των προτερων για τη λογοκρισια

  • Gas Bailey avatar
   Gas Bailey @ κατσαμορας 17/11/2011 13:09:38

   στο ΔΗΣΥ και ΞΥΔΙ

   • Γιώργος Γ avatar
    Γιώργος Γ @ Gas Bailey 17/11/2011 13:43:05

    Θα πρότεινα ενα παλαιωμένο βαλσάμικο καθότι δυνατότερο...και τα νεύρα ηρεμούν και "ντίρλα" γίνεσαι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ κατσαμορας 17/11/2011 13:19:30

   Πόνεσες, ε; Χαιρετισμούς στη μελαγχολική μαντάμ.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ κατσαμορας 17/11/2011 13:31:51

   Βαρειά η κατάθλιψη εκεί στη ΔΗΣΥ έ? Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό. Δεν είναι ντροπή να ζητάει κάποιος βοήθεια στην απελπισία, που τον σπρώχνει η ανυπαρξία του...

  • Lewnidas avatar
   Lewnidas @ κατσαμορας 17/11/2011 14:28:00

   ΑΊΣΧΟΣ NTROPHHH AΚΟΥ εκεί ασχολείσαι με τους νοικοκυραίους. εδώ έχει τόσα προβλήματα ο μπόμπολας με τον ψυχάρη και τον αλαφούζο και εσύ ασχολείσαι με τον λαουτζίκο.


   y.g. παρα τα κιλά σου είσαι χέλι

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ κατσαμορας 17/11/2011 14:33:22

   Απολυτη περιγραφη του πορτραιτου ενος νεοφιλελευθερου ονοματι Χατζημαρκακη αξιου εκπροσωπου του Ντοροκομματος στο Δ!Ραιχ στην Κωλονια!

 4. Gas Bailey avatar
  Gas Bailey 17/11/2011 13:06:24

  Σωστός σε όλα!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. νικ δουλ avatar
  νικ δουλ 17/11/2011 13:24:54

  Μπράβο! πολύ εύστοχη απάντηση! Και εις ανώτερα! Πάντα ουσιαστικός κ. Φαήλο

 6. κατσαμορας avatar
  κατσαμορας 17/11/2011 13:43:56

  φαηλε αφου σε συγχαρω για το θαρρος σου, respect, θελω να σου πω οτι δεν προλαβα τη μανταμ γιατι τρεχει στην attica επειδη εμαθε οτι ενα τσουρμο απο νοικοκυραιους φευγει απο εκει ευτυχες και πηγε και αυτη να δει τι παιζει__εκ των προκερων danken

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ κατσαμορας 17/11/2011 17:15:59

   Bitte.

 7. HP avatar
  HP 17/11/2011 14:03:45

  Respect Φαήλο!!!

 8. Ραβινος avatar
  Ραβινος 17/11/2011 14:44:17

  Φαηλε !Σιγα -σιγα και σταθερα σπανε οι αλυσιδες του αποκλεισμου της νεας γεννιας απο το βημα της TV πληροφορησης !Παρακολουθω την αναγνωριση της γνησιοτητας και αντικειμενικοτητας της πληροφορησης που παρεχεται απο τον κ Κρανιδιωτη και την απηχηση που εχει ο ο λογος του στον διψασμενο για νεα εκφραση λογου τηλεθεατη .Κοντρα TV ,Extra TV,BlueSky TV κοκ και τωρα τα μεγαλα σαλονια ΝΕΤ TV .Αντε και στον ΣΚΑΙ με την Σια να τον δω και τι στον κοσμο !!

  • Lampros avatar
   Lampros @ Ραβινος 17/11/2011 15:10:17

   Ψιτ, ραβίνε. Λιγα με την Σία. Εχει ντεκολτέ που σκοτώνει. Ο Φαήλος δεν μπορέι να παιξει σε αυτό. Συγνώμη, τον αγαπαμε, τον εκτιμαμε, αλλά...

   • Lewnidas avatar
    Lewnidas @ Lampros 17/11/2011 15:11:59

    focus to the important thing, babis falakra.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Lampros 17/11/2011 17:18:40

    Not my type, που λένε και στη Μινεσότα. Στην Πάρο, τί λένε;

 9. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 17/11/2011 14:58:08

  Αξια παρουσία Φαήλο και η οποία σπάει τα κόκκαλα των "δήθεν reporters". Το μάθημα που τους αξίζει πρέπει να είναι συνεχές.

 10. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 17/11/2011 15:07:59

  Ευχαριστούμε Φαήλο. Σωστά έδωσες το στίγμα μας. Είμαστε οι Νοικοκυραίοι. Τιμή μας και καμάρι μας. Είμαστε εμείς που δεν κάναμε κολεγιές με λαμόγια, δεν πλουτίσαμε άκοπα και βγάλαμε το ψωμί μας με τον ιδρώτα του προσώπου μας.
  Αχ και να σ΄ακουγε ο Παπάσταυρος. Τί καμάρι και τί περηφάνεια θα ένοιωθε.Ετσι θέλουμε τη Ν.Δ. Νάχει ψυχή και καρδιά ελληνική.

 11. Μπαμπης avatar
  Μπαμπης 17/11/2011 15:18:32

  Αν πάντως διαβάσει κάποιος λίγο παρακάτω στο ίδιο σάιτ το άρθρο "η λύση στο θέμα Πάνου Καμμένου"' μπορεί να σχηματίσει μιας πρώτης τάξεως εικόνα για το αν επικρατεί αναβρασμός ή όχι μετά την απομπή του συμπαθούς πολιτικού στις τάξεις αν όχι της Νέας Δημοκρατίας αλλά σίγουρα στις τάξεις των οπαδών της.Επίσης σας παραθέτω με καμάρι αν δεν την πήρατε χαμπάρι μια βαθιά ελπίδοφόρα πατριωτική σκέψη όπως την εκφράζει ο αδερφός με την υπογραφή Βατατζής.
  Το ιδανικό σενάριο:

  Ο Σαμαράς δηλώνει ότι δεν θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ο Καμμένος και ακόμα 5-8 βουλευτές ψηφίζουν όχι, ή παρών. Επίσης, ο Σαμαράς δεν υπογράφει!!!

  Ο Σαμαράς δεν διαγράφει τον Καμμένο και ταυτόχρονα δείχνει σε όλους ότι μέσα στο κόμμα του και τη βάση υπάρχει πολύς κόσμος που ΔΕΝ συμφωνεί με την επιλογή Παπαδήμου και ζητά εκλογές στις 19/2/2012.

  Το κλίμα βελτιώνεται όσο οι μέρες περνούν για την ΝΔ, μόνο και μόνο διότι προβάλλει προς τα έξω κυρίως τις πατριωτικές εφεδρείες της, κάτι που κάνει καλό και στο κόμμα και στον Σαμαρά.

  Δημιουργείται σιγά-σιγά “ἱσχυρός” δήθεν, αντιμνημονιακός πόλος, που “πιέζει” τον Σαμαρά να άρει την υποστήριξη του στον κυβέρνηση Παπαδήμου. Στο μεταξύ ο Καμμένος (και άλλοι) πληθαίνουν τις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ, στη Βουλή ή στο διαδίκτυο.

  Οσο περνούν οι εβδομάδες, η πίεση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, οπότε ο Σαμαράς “αναγκάζεται” να παρουσιάζει το αίτημα για εκλογές ως επιτακτικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση που θα έχει.

  Κάποια στιγμή (και αν στο μεταξύ έχει ληφθεί κάποιο χοντρό αντιλαϊκό μέτρο) το πράγμα θα σκάσει με πάταγο, ο Σαμαράς θα διατάξει την παραίτηση των υπουργών του και θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές.

  Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί το ΠΑΣΟΚΟΛΑΟΣ-ΝΤΟΡΑ σύστημα, εφόσον θα έχει στο μεταξύ αποκτήσει πλειοψηφία μαγαλύτερη από 170 βουλευτές.

  Ετσι, ο Σαμαράς με όλους μαζί και απαγκιστρωμένος από την ηλίθια “συνεννόηση” με Παπαδήμο, οργανώνεται και περνάει στην αντεπίθεση με όλες τις δυνάμεις του κόμματος, ώστε στις εκλογές (όποτε και αν γίνουν) να κλειδώσει ταυτόχρονα, ενότητα στο κόμμα και αυτοδυναμία στις εκλογές.

  Μακάρι…

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ Μπαμπης 17/11/2011 20:06:10

   Δυστυχώς φίλε μου η φαντασίωσή σου είναι « άρρωστη » αυτό που πρέπει να κοιτάμε πρώτα από όλα είναι η ανασύσταση της πατρίδας και προπάντων η ιδεολογική «αποτέφρωση» των κεκλιμένων πολιτικών μαζί με τους εθνικούς τους προμηθευτές.

 12. Kanaris avatar
  Kanaris 17/11/2011 15:57:33

  Κ.Κρανιδιώτη καλησπέρα,
  Όλοι εμείς που απολαμβάνουμε τον κρυστάλλινο λόγο σας γραπτό και προφορικό, και συντασσόμαστε με τα οράματα και τις προσδοκίες σας για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, απαιτούμε να διατηρήσετε την ίδια ειλικρίνεια και παρρησία όταν ο κυρίαρχος λαός θα σας καλέσει να τον υπηρετήσετε από κυβερνητικά έδρανα. Ποτέ να μην ξεχνάτε ότι τούτος ο τόπος ιδιαίτερα κατά την σύγχρονη ιστορία του έθρεψε πολλούς δεινούς ρήτορες-προστάτες της αλήθειας, που όμως όταν γεύτηκαν το κρασί της εξουσίας μετατράπηκαν στους χειρότερους εγωπαθείς λαοπλάνους. Ελπίζουμε ότι εσείς δεν θα «ωριμάσετε» ποτέ.

 13. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 17/11/2011 16:13:24

  Εδώ και αρκετά χρόνια, μερικοί αφελείς πιστεύουν, ότι ο Νεοφιλελευθερισμός τους ...χαμογελάει... Ξυπνήστεεεεεε! Τα δόντια του μας δείχνει! Να του τα σπάσουμε, πριν μας δαγκώσει περισσότερο...

 14. Τάλως avatar
  Τάλως 17/11/2011 18:28:57

  Μπραβο Κ Φαηλο. Ήσασταν πολυ απλος και οχι απλοϊκός. Καλά τα είπατε για τους νεοφιλελεύθερους, και για στη παρθένες, και τον Μινώταυρο.
  Σας Ξανά ερωτώ, κάτι απλό ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Ελληνικού και του Αγγλικού Δικαίου, και για τι αυτό ήταν και στο μνημόνιο και στην Δανειακή Σύμβαση, και ποια είναι η αδιαφορία στης ως προς την δημοσιά περιούσια ;;;;.
  Το λέω γιατί δεν είμαι Δικηγόρος! Εσείς είστε και θα ξέρετε!

  Υ.Γ Με αγάπη και εκτιμήσει

 15. tak avatar
  tak 17/11/2011 18:43:52

  Ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός του Κωνσταντίνου Καραμανλή - Εθνάρχη, ήταν ανθρωποκεντρικός. Η κοινωνική δικαιοσύνη προφανώς ήταν και είναι πρωτεύον στοιχείο για την ένσωμάτωσή του στην ιδεολογική πλατφόρμα της συντηρητικής παράταξης...
  Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να έχει στο κέντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο, γι αυτό και ξεχωρίζει καταλυτικά από κάτι ... παλιόσκυλα του χώρου του...

 16. Ευάγγελος Κομνηνάκης avatar
  Ευάγγελος Κομνηνάκης 17/11/2011 18:43:57

  Φαήλο θεωρώ ότι δεν απάντησες για τις προγραμματικές συγκλίσεις. Διότι ερωτήθης για τη σύγκλιση σε επίπεδο πολιτικής εκπροσωπήσεως και όχι σε επίπεδο βάσεως. Η σύγκλιση σε επίπεδο βάσεως ενσωματώνεται κατά την ψηφοφορία στις επιλογές του ψηφοφόρου που έχει το δικαίωμα μίας μόνο ψήφου και ως εκ τούτου η έκφρασή του δεν αποτελεί σύγκλιση δύο διαφορετικών απόψεων, αλλά ενίσχυση και επικράτηση της μίας επιλογής εις βάρος της άλλης που τελικά απέκλεισε. Όταν μιλάμε για σύγκλιση θεωρώ ότι ρωτάμε με αγωνία εάν υπάρχει η δυνατότης μίας προγραμματικής συνεργασίας δύο αυτοτελών σχηματισμών , οι οποίοι αισθάνονται συγγενείς ή έστω ότι μπορούν να συνεννοηθούν, επειδή ζυμώνουν παρόμοιες ιδέες, ή επειδή εκπροσωπούν ή μέσα από τη συμμαχία μπορούν να εκπροσωπήσουν κοινά κοινωνικά αιτήματα , κοινά εκλογικά υποκείμενα, κοινές κοινωνικές συμμαχίες που καθίστανται δια της κυβερνητικής συμμαχίας πλειοψηφικές αλλά και αποτελεσματικές και στον κατεξοχήν χώρο ενασκήσεως της εξουσίας. Εκεί θεωρείς ότι ο φυσικός σύμμαχος της ΝΔ είναι το τάχα πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και η "πατριωτική" αριστερά;;;

 17. ΗΛΙΑΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ 17/11/2011 19:08:47

  Την ειδα την εκπομπη , ξεκαθαρες κουβεντες σταρατα λογια, εχει αναγκη η κοινωνια απο τετοιους ανθρωπους, που θα ξυπνησουν τη κοσμο που θα των ενεργοποιησουν απλα πρεπει να αναδειχνουν και να γινουν οι καθοδηγητες της κοινωνιας το συντομοτερο πρεπει να παιξουν αυτο το ρολο............

 18. Παγιάντζα Θωμαή avatar
  Παγιάντζα Θωμαή 17/11/2011 23:00:14

  ...Η στάση κ πολιτική συμπεριφορά του Π.Καμμένου δεν είναι δυνατό να συγκριθεί με κεινη του κυρίου Χατζηγάκη...Δεν θεωρώ τη θέση του πρώτου, άρνηση, ούτε σε κομματική πειθαρχία αλλά ούτε κ σε θεσμούς κ αξίες που διέπουν την Παράταξη...Είναι στάση ζωής, αντίδρασης και "καταγγελία" σωρείας ατοπημάτων απέναντι σε ό,τι μας καθιστά πλέον αδύναμους και ανήμπορους σαν πολίτες ...Είναι όλα εκείνα για τα οποία "φωνάζουμε' μηνες τώρα στο διαδίκτυο...Ευελπιστώ οτι δεν πλανάται ουδένα ιχνος "στάχτης" στον αέρα...Η απόλυτη σιγουριά καταλήγει σε έμπρακτη έκπληξη όταν η επικοινωνία με τη βάση είναι "ιδεατή"....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.