07/08/2009 18:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι νέοι «ηγέτες» της Μπλογκόσφαιρας;Ένα προφητικό κείμενο που δημοσιεύθηκε πριν αρκετούς μήνες από το  sofistis και μας έστειλε αναγνώστης μας.

Λες και φυσάει μόνιμος νοτιάς, όλο το σκουπιδαριό των παραδοσιακών ΜΜΕ δηλαδή της τηλεόρασης και του σκανδαλοθηρικού τύπου, όχι μόνο έχει  ξεβραστεί στην «μπλογκόσφαιρα», αλλά έχει καταλάβει και τις πρώτες θέσεις!

Το γεγονός ότι ανάμεσα στους 50 πρώτους βρίσκονται και κάποιοι που τιμούν πραγματικά το blogging δεν αναιρεί την προηγούμενη διαπίστωση.  Κι όταν λέω «σκουπιδαριό» εννοώ όλους αυτούς τους λεγόμενους «αποκαλυπτικούς δημοσιογράφους», που στα παραδοσιακά ΜΜΕ κατέχουν τις τελευταίες θέσεις, τόσο στις μετρήσεις όσο και στην αξιοπιστία, αυτούς που θυμίζουνε τον Μιτσικώστα όταν τους μιμείται, γελοίοι «πανελίστες», πωλητές ντι-βι-ντί, σκανδαλοθήρες και κεφαλοκυνηγοί της ζούγκλας κλπ, κλπ, αυτοί δηλαδή που, επειδή δεν μπόρεσαν να κάνουν καριέρα στα παραδοσιακά μήντια, ανοίξανε sites, τα βαφτίσανε blogs και από εκεί που ήταν τελευταίοι στην πόλη, γίνανε πρώτοι στο μπλογκοχωριό! Σε «επισκεψιμότητα» εννοώ..

Το ύφος, το ήθος και το στυλ τους στο διαδίκτυο, είναι χίλιες φορές χειρότερο γιατί εκτός των άλλων, νομίζουν ότι τους καλύπτει και η ανωνυμία τους και έτσι αφήνουν τον πραγματικό εαυτόν τους περισσότερο ελεύθερο. Τα sites τους είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Βρίζουν και βρίζονται και σκοτώνονται μεταξύ τους και όλο και κάτι αποκαλύπτουν ο ένας για τον άλλον και όλο και μας απειλούν ότι «σε λίγο» κάτι θα αποκαλύψουν για όλους μας και όλοι μαζί τροφοδοτούν την μεσημβρινή τηλεοπτική ανακύκλωση «σκουπιδιών» και η ζωή συνεχίζεται αναδεικνύοντας όλο και περισσότερο το ασήμαντο και το τίποτα σε σημαντικό..

Δεν αμφισβητώ τις μετρήσεις τις Αlexas πού τους βγάζουν στις πρώτες θέσεις. Απλώς ανησυχώ γιατί, σε γενικές γραμμές τις πιστεύω.. ..Δεν είμαι ειδικός, είμαι όμως βέβαιος ότι μια σοβαρή μέτρηση οφείλει πρώτα απ όλα να αποφύγει την ομογενοποίηση και την ισοπέδωση. Δεν είναι το ίδιο όλοι όσοι γράφουν στο Ιντερνέτ και προπαντός δεν είναι όλοι bloggers..

Δεν πιστεύω ότι ο υπεύθυνος γι αυτήν την ρύπανση είναι η ανωνυμία, όπως υποστηρίζουν μερικοί επώνυμοι όπως είναι φυσικό.. Η ποιότητα και η υπευθυνότητα, για όποιον τα διαθέτει, δεν χάνονται με την ανωνυμία αλλά ενισχύονται. Κι όπως έχω ξαναπεί, το ήθος και το μεγαλείο της μπλογκόσφαιρας βρίσκονται στην ανωνυμία της!  Δεν πιστεύω επίσης ότι ακούμε το «επιθανάτιο ρόγχο των blog», όπως λέει και ένας blogger εδώ, με τον οποίο συνήθως διαφωνώ. Αυτή την φορά όμως δικαίως κρούει τον κώδωνα και συμφωνώ με τις διαπιστώσεις του. Και δεν είναι μόνο αυτά..

Από την άλλη πλευρά, έχουμε και το σοβαρό και υπερ-προβεβλημένο από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, blogging, που όχι μόνο προσπαθεί να παρέμβει κομματικά στη μπλογκόσφαιρα αλλά και ενίοτε να «καπελώσει» με μοντέρνο τρόπο.. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο κι από την ρύπανση των άλλων.. Δεν μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ορισμένοι, που κατέχουν επίσημες «διαδικτυακές» κομματικές αρμοδιότητες, βλέπουν τα blogs ως ένα μοντέρνο τρόπο κομματικής παρέμβασης στην κοινωνία όπως έγινε και στις προεκλογικές καμπάνιες του Μακέιν και του Ομπάμα!.. Υπάρχουν και έρευνες που ονειρεύονται τα blogs να αντικαθιστούν τα παραδοσιακά μέσα, να παρεμβαίνουν στην κοινωνία και να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις! Τέτοια κατάντια δηλαδή.. (Άντε παιδιά με το καλό να γίνουμε οι νέοι Λαμπράκηδες και Μπόμπολες..)

Και όμως υπάρχει αγνό και άδολο blogging..

 

Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε μορφή συντονισμού και οργάνωσης της μπλογκόσφαιρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναπτυχθεί και κάποιος διάλογος για τα προβλήματα της. Άλλωστε η γενικότερη εξέλιξη του blogging, με αποκορύφωμα την πραγματικότητα των πρόσφατων μετρήσεων, θέλουμε δεν θέλουμε, θέτει κάποια ερωτήματα.

–Κινδυνεύει η μπλογκόσφαιρα να εξελιχθεί στην χειρότερη έκδοση των παραδοσιακών μέσων;

–Ποιο είναι αυτό το κοινό που ενώ γυρίζει την πλάτη στα «σκουπίδια» της τηλεόρασης τα αναδεικνύει στις πρώτες θέσεις στο ίντερνετ; Αυτήν την «επισκεψιμότητα» κυνηγάνε οι bloggers;

–Αυτή είναι η περιβόητη νέα δημοσιογραφία και η δημοσιογραφία των πολιτών; Αυτός είναι ο νέος τρόπος έκφρασης, η νέα  μορφή πολιτικής συμμετοχής και ο νέος χώρος δημοσιοποίησης ιδεών και «προσωπικών» απόψεων;

–Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι που κατοικούμε στον ίδιο τόπο; Πως οριοθετείται το blogging; Πρέπει να γίνει κάποιος διαχωρισμός με τις πάσης φύσεως δραστηριότητες στο ίντερνετ και πως μπορεί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός;

Όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα, ζητούν διάλογο τουλάχιστον από όλους τους απανταχού εναπομείναντες ρομαντικούς που επιμένουν να θεωρούν το blogging κυρίως ως προσωπική υπόθεση, ως κατάθεση ψυχής ή τέλος πάντων ως κατάθεση μιας άλλης άποψης και μιας άλλης αλήθειας που, α μη τι άλλο, δεν είναι κυρίαρχη, δεν μαντρώνεται και δεν κηδεμονεύεται..

http://sofistis.wordpress.com/2008/11/19/191108/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΛΕΡΑ avatar
  ΛΕΡΑ 07/08/2009 19:16:52

  ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

  ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ , ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΤΙΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ (ΜΕ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ) ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ "ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑ" ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΑ ΙΔΙΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ. ΦΤΑΙΝΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ Ή ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ "ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ" ΚΑΙ "ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ" ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ?

  ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ , ΜΕ ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΑΣΥΣΤΟΛΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ "ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ" ΤΟΥΣ , ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΝΤΣΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΗ "ΠΟΙΟΤΙΚΗ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΤΙΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗ. ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ....

  ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ "ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ" ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ.

  http://iwnasdragoumis.blogspot.com/2009/08/sofistis.html

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/08/2009 22:00:36

  Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Αυτόν τον τόπο τον κυβερνάει το παρακράτος των ΜΜΕ,οι διακινητές των σκέψεων.
  Ποιος είναι επικίνδυνος για την Δημοκρατία;
  Ο ανώνυμος που γράφει ή καταγγέλλει ή ορισμένες φορές βρίζει στις αναρτήσεις ή οι επώνυμες στήλες των ανομολόγητων επιθυμιών;
  Το διαδίκτυο είναι ο καθρέφτης της κουβέντας της παρέας, των καφενείων, όλων των σκέψεων που τα κόμματα, τα ΜΜΕ, οι συνδικαλιστές των ΔΣ, δεν θέλουν να ακούγονται.
  Αυτό είναι που ενοχλεί, η κοινοποίηση του Άι σιχτίρ στο πλήθος.
  Πολύ θα υπερασπιστούν τη καρέκλα των μύχιων φιλοδοξιών με την καταγγελία της ανωνυμίας. Τα ανώνυμα σχολιάκια τύπου "ποιος....." των έγκριτων ΜΜΕ, της προβολής ανύπαρκτων συναντήσεων ή του φλιταρίσματος των ειδήσεων, τι είναι;
  Αδέσμευτη και έγκριτη δημοσιογραφία;
  Η μεγαλύτερη κατάκτηση και επανάσταση είναι το πληκτρολόγιο και επειδή τα δάχτυλα δεν ελέγχονται, ενοχλεί.
  Τόσο απλά.

  ΥΓ

  υπάρχουν μπλογκς που δεν συμφωνώ, δεν διαβάζω ή και αποδοκιμάζω, όπως ακριβώς και κανάλια, τύπος, απόψεις, βιβλία, πεποιθήσεις, άνθρωποι, δεν επιθυμώ όμως την εξαφάνισή τους, απλά γιατί το μόνο που επιδιώκω είναι να λέω την άποψή μου. Τρομάζει την στάνη των σκέψεων η ελεύθερη άποψη, απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ας το συνηθίσει λοιπόν...

 3. anagnostis avatar
  anagnostis 07/08/2009 22:08:24

  Διαβάσαμε τα εξής σε 24ωρο ενημερωτικό σαιτ που στηρίζει τον Λαυρεντιάδη..."Εγκυρο και ενημερωτικό το τρωκτικό".....Χα χα χαααα


  Η επαναφορά του blog troktiko στον διαδικτυακό κόσμο θα πρέπει να χαροποίησε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το internet. Επίσης θα πρέπει να ανακούφισε και όλους εκείνους που γοητεύονται από τη δημοσιογραφία ακόμα, παρά τις πίκρες που επιφυλάσσει πάντα αυτό το επάγγελμα. Τέλος είναι λογικό να ικανοποίησε τους χρήστες που μπαίνουν στο internet προκειμένου να ενημερωθούν γιατί δεν έχασαν τελικά μια επιπλέον πύλη πληροφόρησης. Κι εδώ είναι το θέμα.
  Μπορεί κανείς να διαφωνεί ή να συμφωνεί με το στιλ που υιοθετεί ένα οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, όμως από τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες που το εμπιστεύονται γιατί τους έχει κερδίσει, τότε ο μόνος τρόπος για να κλείσει είναι να το απαξιώσουν αυτοί οι άνθρωποι. Το troktiko άλλαξε τα δεδομένα της διαδικτυακής ενημέρωσης στη χώρα μας. Έχει καταφέρει να έχει την υποστήριξη εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, τη στιγμή μάλιστα που μεγάλες εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα και επώνυμοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον με πανάκριβα sites και πολυδιαφημισμένες δυνατότητες, που σε αντίστοιχες πύλες τους εξωτερικού είναι απλά ξεπερασμένες.
  Blog σαν το troktiko υπηρετούν την είδηση στο βαθμό που, κατ’ αρχήν, το κάνουν και τα λεγόμενα συμβατικά μέσα. Είναι βασική αρχή αυτή που λέει ότι από τη στιγμή που μαθαίνουμε σ’ ένα μέσο αληθινά γεγονότα, τα οποία δεν τα διαβάσαμε αλλού, τότε είναι χρήσιμο όπως και οι άλλοι. Μ’ αυτή την έννοια το troktiko υπηρετεί την είδηση. Πέρα από τις όποιες υπερβολές του, πρόκειται για ένα λαϊκό blog, στο οποίο όταν μπαίνεις δεν βαριέσαι ποτέ γιατί πάντοτε κάτι θα βρεις να διαβάσεις, λόγο της αυξημένης και ακριβής αίσθησης που έχουν οι συντάκτες του για το τι είναι είδηση για τον πολύ κόσμο. Κάθε φορά γίνεται φανερό ότι κρατούν το σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας. ενώ παράλληλα είναι πραγματικά απίστευτη η ταχύτητα με την οποία ανανεώνονται τα θέματα του.
  Όσο για την ανωνυμία του, ε! και τα άλλα μέσα που ξέρουμε με σιγουριά ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους, μήπως εμποδίζονται να κάνουν εδώ και χρόνια τα παιχνιδάκια τους;

 4. Royfianos avatar
  Royfianos 07/08/2009 22:19:34

  Κάποιοι στον "όμιλο" έχουν πάθει εγκεφαλικά που βγήκε στη φόρα το σχέδιο κοντομηνά - γκιόλια να κάνουν πόρταλ που θα το διαφήμιζε το τρωκτικό. Ψάχνουν στους 5 που πήραν από τη Ζούγκλα ποιός το ρουφιάνεψε. Κανένας ρε κορόιδα! Εσείς μας το πατε!!!!!

  ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.

 5. Χι avatar
  Χι 07/08/2009 22:34:00

  Το πραγματικό μέτρο σύγκρισης ανάμεσα στα ενημερωτικά μέσα, είναι το ποσοστό πρωτογενούς υλικού. Δεν μιλάω απαραίτητα για επιτόπιο ρεπορτάζ, καθώς μια καλή ανάλυση άλλων πηγών, αξίζει το ίδιο - ίσως και περισσότερο, κάποιες φορές.

  Τα ανθυποδημοσιογραφάρια που άνοιξαν ιστολόγια για να πουλάνε εκδούλευση/εκβιάζουν/αντιγράφουν, αποτελούν αναμφισβήτητα καρκινώματα. Όμως, το διαδίκτυο έχει την ιδιότητα να κάνει παρακάμψεις και θα το διαπιστώσουν όλοι, εν ευθέτω χρόνω.

 6. Observer avatar
  Observer 07/08/2009 22:57:19

  Είναι νομίζω σαφές ότι το internet και τα blogs είναι ακόμα ένας τρόπος δημοσιοποίσης ειδήσεων, ζητημάτων ή προβληματισμών.
  Σαφώς η μπίχλα του περιβάλλοντος χώρου μεταφέρεται σταδιακά και σε αυτό το μέσο, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ζωντάνιας. Πέραν αυτού, το φαινόμενο αυτό είναι απόλυτα φυσικό και αναμενόμενο δεδομένου ότι:
  - διαδίδεται όλο και πιο πολύ το internet και η χρήση του
  - όλο και περισσότεροι πολίτες καθημερινά αποκηρήσουν τις συμβατικές μορφές ενημέρωσης, ειδικά την τηλεόραση
  - η κρίση έφτασε και στις μιντιακές επιχειρήσεις, αφήνοντας πίσω της απολυμένους δημοσιογράφους
  - η στροφή στον κόσμο του internet έχει εδώ και καιρό ξεκινήσει από όλους σχεδόν τους εκδότες και μιντιάδες, αφού διαπίστωσαν ότι με τη λάσπη που καθημερινά του έριχναν δεν κατάφεραν την ανατροπή του αναπόφευκτου.

  Οι διαφορές που κάνουν το μέσο αυτό να κερδίζει έδαφος έγγυνται στην ίδια του τη φύση και είναι αυτές που φιλοδοξούν να δώσουν άλλη ποιότητα στην ενημέρωση:
  - ειδησεογραφία σε πραγματικό χρόνο
  - γραπτός λόγος και επομένως - όσο γίνεται - υπεύθυνος και επίσημος
  - δυνατότητα πολυφωνίας και επομένως πολλαπλής επιλογής στους επισκέπτες
  - δυνατότητα έρευνας και επομένως πολύπλευρης ενημέρωσης για συγκεκριμένα στοχευμένα θέματα
  - κυρίως όμως, δυνατότητα αλληλεπίδρασης.

  Το μεγαλύτερο προνόμιο είναι η δυνατότητα που εγώ εκμετταλλέυομαι τη στιγμή αυτή και γνωστοποιώ σκέψεις και απόψεις μου, που ανταλλάσσω προβληματισμούς, πληροφορίες και γνώσεις με άλλους σαν κι εμένα αναγνώστες.
  Και, σημειωτέο, είναι ένα προνόμιο που δε δίνεται από όλα τα blogs και τα ειδησεογραφικά sites.

  Αυτό το προνόμιο πιστεύω ότι χωρίζει τα χλωρά από τα ξερά και αποτελεί όχι μόνο κριτήριο, αλλά και όπλο σε όσους οραματιζόμαστε κάτι καλύτερο στο χώρο της ενημέρωσης.

  Το Ιnternet ένα ακόμα μέσο. Ας μην το δαιμονοποιούμε και ας μην το μυθοποιούμε.
  H σαπίλα δεν υπάρχει στο μέσο καθαυτό, αλλά στον τρόπο χρήσης του.
  Από όλους εμάς εξαρτάται η ποιότητα και το μέλλον του.

  Σε ό,τι αφορά την ανωνυμία και όσα εις βάρος της ακούγονται, ειδικά από το στόμα ανθρώπων που δε δίστασαν και επώνυμα να εκστομίσουν συνειδητά πλήθος ψεμάτων και λάσπης, όλα αυτά ηχούν από ευτράπελα έως υποκινούμενα στα αυτιά μου.

  Όλοι λίγο έως πολύ έχουμε πιάσει κάποιον 'επώνυμο' δημοσιογράφο να ψεύδεται ασύστολα ή να ημι-πληροφορεί συνειδητά μπροστά στην κάμερα.

  Το ήθος τους επηρεάζει μεν τον τρόπο σκέψης μας, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ δε από εμάς, τους δέκτες. Κάθε πληροοφορία πια, από όπου και αν προέρχεται, πρέπει να περνάει από πολλά φιλτρα και κόσκινα, πριν την πάρουμε στα σοβαρά.
  Οι παθητικοί δέκτες πρέπει να μετατραπούμε σε ενεργούς και έχουμε μία μόνο ευκαιρεία: το internet.

 7. P.F avatar
  P.F 08/08/2009 04:27:23

  To antidoto sto radio arvila ine i diastavrosi ton pliroforion.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.