#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/02/2013 11:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι "μυστικοί συγγραφείς" non paper... και άλλες θεωρίες συνωμοσίαςΣτη χώρα αυτή, όταν κάποιος δεν τολμά να βγει και να πει τα πράγματα με το όνομά τους τα λέει με… non paper. Τι είναι το non paper για τους μη μυημένους; Είναι ένα κείμενο άτυπο, που δεν έχει επίσημη θέση, αποδίδεται σε διάφορους κύκλους και ποτέ σ’ αυτόν που πρέπει.

Συνήθως δε το περιεχόμενό του είναι για ενημέρωση που δε θα θίγει την πηγή, αλλά και για δημιουργία προβλημάτων, αναταραχής και γενικότερου μπάχαλου, εκεί που δεν υπάρχει κάτι.

Θα λέγαμε ότι το non paper είναι ο συνήγορος του διαβόλου ή το διαβολάκι που επιχειρεί να βάλει φωτιές. Και συνήθως το καταφέρνει προς ευχαρίστηση όσων το συντάσσουν.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με το περίφημο «καραμανλικό» non paper που κυκλοφόρησε με στόχο να υπερασπιστεί τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την οικονομική της πολιτική την περίοδο 2004-2009.

Οι φήμες αναφέρουν ότι μια ομάδα «καραμανλικών» βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής δύο σημαίνοντα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης έβγαλαν αυτό το άτυπο κείμενο και έβαλαν φωτιά στο σκηνικό.

Δεν έχει σημασία να υπεισέλθουμε στο περιεχόμενό του, άλλωστε ο καθείς έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται το έργο του, την κυβέρνησή του, την προσφορά του στον τόπο. Εμείς, όμως, θέτουμε ορισμένα ερωτήματα και περιμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

1.     Κατ΄αρχάς χωρίς υπογραφές στο κείμενο που ξέρουμε εμείς ποιοι είναι οι βουλευτές και τα στελέχη; Επειδή κάποιοι το διαδίδουν στα δημοσιογραφικά αυτιά, σημαίνει ότι ισχύει κιόλας; Κι αν όλο αυτό το παιχνίδι παίζεται για να δημιουργηθεί θέμα στην κυβέρνηση και ειδικά στη Νέα Δημοκρατία και τον Σαμαρά;

2.     Τον Κώστα Καραμανλή τον ρώτησαν για να βγάλουν το non paper; Ο ίδιος το ήξερε και το ενέκρινε; Διότι απ’ ότι λένε οι πληροφορίες μας μάλλον άγνοια δηλώνει ο ίδιος.

3.     Το κείμενο στηρίζεται πάνω στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου, και κάποιοι συμπέραναν ότι είναι κι αυτός πίσω από την κίνηση αυτή. Όμως, απ’ ότι μαθαίνουμε ο ίδιος είναι εξοργισμένος που κάποιοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν σε αυτή την ιστορία. Ο Παπαθανασίου έγραψε πράγματι το βιβλίο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος που  χρησιμοποιεί το περιεχόμενό του έχει και την έγκριση του συγγραφέα.

4.     Εμείς θέτουμε το εξής ερώτημα. Αν πίσω από το non paper είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ και να προσεταιριστούν τον λεγόμενο κεντρώο χώρο; Με «κουκούλες», δηλαδή χωρίς υπογραφή μπορούμε πολλά να υποθέσουμε.

Επομένως, ας αποκαλυφθούν όλοι αυτοί οι μυστικοί Καραμανλικοί για να τελειώνει η σπέκουλα. Με υποθέσεις, σενάρια, ανυπόγραφα κείμενα δε γίνεται πολιτική. Είναι περισσότερο παραπολιτικά για λαϊκή κατανάλωση παρά παραγωγή ουσιαστικής πολιτικής που θα πάει πιο μπροστά το κόμμα, την κυβέρνηση, τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 08/02/2013 11:32:27

  Τον Α. Σαμαρά προσωπικά προσπαθούν να "κτυπήσουν" αυτοί που κυκλοφόρησαν το άχαρτο. Απλά...

 2. Αγρινίου Νικόδημος avatar
  Αγρινίου Νικόδημος 08/02/2013 13:24:34

  Δείτε σχετικά και το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Εστίας". Μια και βασίζεται σε δηλώσεις του ίδιου του Κ. Κ. κι όχι σε "κύκλους", έχει ένα ενδιαφέρον...

 3. Παραμύθι με ...όραμα avatar
  Παραμύθι με ...όραμα 08/02/2013 13:28:55

  Aς πάρει επί τέλους θέση ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, να τελειώνουν τα σενάρια. Γιατί δεν διαψεύδει;

 4. Νεράκι avatar
  Νεράκι 08/02/2013 15:11:40

  Ο Αντώναρος κι ο Γ. Βλάχος ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ τα γραφόμενα στο νον- πέιπερ, πάντως... Για ρωτήστε τους κι εσείς.

 5. A avatar
  A 08/02/2013 19:27:37

  Αλλοίμονο, εννοείται ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

  • Α avatar
   Α @ A 08/02/2013 21:33:47

   φίλε, δεν αλλάζεις ψευδώνυμο, νομίζω ότι προηγούμαι, το χρησιμοποιώ πολύ νωρίτερα από σένα. Δεν πιστεύω να το κάνεις επίτηδες!
   Φιλικά ο ¨Α¨ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.