#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2012 11:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι μούτσοι γίνανε καπεταναίοι και η Ελλάδα εξόκειλεΌσο κι αν είναι τραγικό αυτό που συνέβη στην Ιταλία με το κρουαζιερόπλοιο δε μπορούμε παρά να το παραλληλίσουμε με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με αυτήν και την προηγούμενη κυβέρνηση.

Η χώρα μοιάζει με το πλοίο που ο καπετάνιος (Παπανδρέου ή Παπαδήμος το ίδιο κάνει) αποφασίζει μια βόλτα κοντά στην ακτή για να κάνει φιγούρα και πέφτει σε ξέρα. Ο καπετάνιος λέει ότι είναι αχαρτογράφητη η ξέρα, σηκώνεται και φεύγει πριν γίνει η εκκένωση, το πλοίο βουλιάζει και μαζί παρασέρνει και τους επιβάτες.

Έτσι ακριβώς και η Ελλάδα. Έπεσε στα χέρια του καπετάνιου Παπανδρέου στην αρχή και του κ. Λουκά στη συνέχεια. Αφού δεν ήξεραν που πάνε τα τέσσερα με το πηδάλιο, έριξαν τη χώρα στην ξέρα της Τρόικας και του Μνημονίου και στη συνέχεια κάνουν και τους ανήξερους.

Ο Γ. Παπανδρέου και το πλήρωμά του, δεν ήξερε τίποτε, όλα καλά τα έκανε όπως είπε, μόνο στα μικρά έπεσε έξω. Οι δε «μούτσοι» του, τύπου Βενιζέλου και Χρυσοχοϊδη, μιλάνε σα να μην βρίσκονταν τόσο καιρό πάνω στο πλοίο. Λες και ήταν στην ακτή και φώναζαν στον καπετάνιο ότι η ξέρα είναι κοντά κι αυτός δεν άκουγε.

Όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι αλλά ο καθένας θέλει να γίνει από μούτσος καπετάνιος γι’ αυτό βγάζει την ουρά του απ’ έξω. Μάλιστα ο κ. καπετάνιος Παπανδρέου εγκατέλειψε και το σκάφος καθώς κατάλαβε την ανικανότητά του να διαχειριστεί τους κινδύνους.

Ο δε Λουκάς Παπαδήμος έκανε ακόμη πιο τρελά πράγματα. Πήρε το καράβι στην ουσία μπαταρισμένο, υποσχέθηκε ότι θα το βγάλει από εκεί που είχε χτυπήσει και με τις γνωριμίες που είχε θα το βγάλει στα βαθιά.

Αντ΄αυτού ο νέος καπετάνιος δείχνει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, η νέα ξέρα πλησιάζει και δεν κάνει τίποτε λες και είναι σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες της ξέρας. Το πλοίο βουλιάζει, ο κόσμος ουρλιάζει αβοήθητος, το πλήρωμα φοράει τα δικά του σωσίβια αλλά στον κόσμο δεν δίνει.

Κι έτσι δύο πράγματα μένουν να γίνουν: Ή το πλοίο θα βουλιάξει με όλους τους επιβάτες αλλά με το πλήρωμα να έχει πηδήξει στη θάλασσα, ή θα ξεσηκωθούν οι επιβάτες και θα τσακίσουν το αδιάφορο και ανάλγητο πλήρωμα.

Κάπως έτσι είναι λοιπόν η κατάσταση με την Ελλάδα. Και ο κ. Παπαδήμος (όπως λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) έχει αφήσει όλες τις άλλες του ασχολίες και σκέπτεται μόνο το PSI. Λες και μας κάνει χάρη, λες και γι’ αυτό δεν τοποθετήθηκε πρωθυπουργός.

Ή μήπως κάνει κάτι άλλο; Μήπως ασχολείται με τους Τούρκους που κάνουν ότι θέλουν στο Αιγαίο; Μήπως με τους Σκοπιανούς που μας κάνουν την κηδεία κι ετοιμάζονται να ξαναμιλήσουν με τον Μ. Νίμιτς για το όνομα; Μήπως βλέπει τι γίνεται με τα Κατεχόμενα που εκεί υποστηρίζουν ότι σε λίγους μήνες θα βρεθεί λύση;

Και για να πάμε στην οικονομία και την κοινωνία; Τον είδατε να ασχολείται με τους άστεγους που πεθαίνουν στο κρύο, τους απελπισμένους που αυτοκτονούν 3 κάθε μέρα που περνά; Μήπως έκανε κάτι για τη διάλυση του συστήματος υγείας, για τα σχολεία που δεν έχουν ακόμη βιβλία και θέρμανση, για τους άνεργους που αυξάνονται με εντυπωσιακό τρόπο;

Στα 2,1 δισ. ευρώ ανήλθαν τα "φέσια" στην εγχώρια αγορά από ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.

 

Το 70% των εταιρειών θα προβεί σε απολύσεις μέσα στο προσεχές εξάμηνο και το 30% σε περικοπές μισθών, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα «HR Pulse» της ICAP People Solutions, σχετικά με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού.

Στο μεταξύ o κ. Παπαδήμος ασχολείται μόνο με το PSI και οι περισσότεροι υπουργοί του με το ποιος θα εκλεγεί αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, όμως, το καράβι της Ελλάδας δε χρειάζεται τη βοήθεια των ξένων για να πάει αύτανδρο. Το βουλιάζουμε και μόνοι μας.

Όμως, έτσι είναι όταν οι μούτσοι γίνονται καπεταναίοι αλλά δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν ποια είναι η πλώρη και ποια η πρύμνη.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ktisias avatar
  ktisias 17/01/2012 11:32:22

  Δεν πρέπει να τους αδικούμε….. Τους τούρκους τούς έχει αναλάβει η ΝΔ με τον Αβραμόπουλο και τον Δήμα ! Το Ελληνικό Έθνος απειλείται από το κράτος. Όπως έλεγε και ο Ίων Δραγούμης,επιτακτική ανάγκη η θα αλλάξει η θα καταστραφεί, πριν αφανίσει ολόκληρο το Έθνος

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ktisias 17/01/2012 17:30:51

   Τι έχει ο Δήμας και σε πειράζει;

 2. Κρης avatar
  Κρης 17/01/2012 11:52:54

  Τα αγγεά γενήκαν θυμιατά και τα σκ@τά λιβάνι.
  Οι κλέφτες γίναν υπουργοί κι' οι γύφτοι καπετάνιοι...

 3. yannidakis avatar
  yannidakis 17/01/2012 12:17:46

  δεν ξέρω αν συμφωνώ με τον παραλληλισμό.
  Αυτοί που έκαναν τόσα χρόνια φιγούρα καταστρέφοντας την Ελλάδα ήταν ο καπετάν-Αντρέας, ο καπετάν-Κωστάκης jr. και πάει λέγοντας :[

 4. μετάφραση avatar
  μετάφραση 17/01/2012 13:51:16

  Από αυτούς που έκαναν φιγούρα και μας έριξαν στην ξέρα είναι και οι ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ με τους ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΑΔΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όταν άλλα τους έλεγαν στις γενικές συνελεύσεις και ότα έφταναν στην κεντρική εξουσία το μόνο που ήξεραν να ξεστομίζουν σε συνεννόηση ήταν ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ-ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ !!!!Δουλεύουν 15-20 και ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ 50 από την ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΑΛΛΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ (βλπ. ΣΟΥΠΑ )!!!!
  Να μη μιλήσουμε και για τους ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ούτε για την ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ!!!
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟ PARTY ΤΕΛΕΙΩΣΕ και στο πρωινό ξύπνημα υπάρχει πάντα ένα ΕΙΔΩΛΟ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ!!ΚΑΠΕΤΑΝΕΟΙ-ΜΟΥΤΣΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΩΝ ΤΩΡΑ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ !!!

 5. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 17/01/2012 14:23:52

  Σωστά είναι όλα αυτά,αλλά πολύ φοβάμαι πως η διαδρομή του καραβιού είναι αποτέλεσμα πολλών καπεταναίων και η ξέρα που βλέπουμε γράφει πολλά ονόματα.Το ναυάγιο αυτό δεν είναι προνόμιο ''Λουκά".Τουλάχιστον αυτό πιστεύει η κοινωνία

 6. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 17/01/2012 16:33:19

  Ψάλλε, ψάλλε, θα ξέρεις εσύ τον λόγο!

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 17/01/2012 16:48:00

  Ούτε καν (μ)ούτσοι..αλλά να 'ναι καλά όσοι τους έδωσαν το δίπλωμα....

 8. SOTPAP avatar
  SOTPAP 18/01/2012 12:37:15

  Δύο μεγάλοι Έλληνες υπήρξαν μεγάλοι καπεταναίοι , τόλμησαν και είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στα "θέλω" των ξένων.
  Ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Κώστας Καραμανλής

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.