#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/11/2010 13:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων ξεκίνησαν από τη Ν.Δ.Πιστοί στις εφαρμογές της τροϊκας έτρεξαν πρώτοι να κάνουν πράξη τις δεσμεύσεις του Μνημονίου.

Κρατώντας τη βουλευτική τους ασφάλεια και "περιμένοντας υποκριτικά τη περασμένη Κυριακή" για να εκφράσουν τις διαφωνίες τους με τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων (sic),  έσπευσαν να ενταχθούν στο στενό πυρήνα του δημοσίου ως περιφερειακοί πυλώνες της κυβέρνησης.

Κάτι σαν εκείνους τους δημόσιους υπαλλήλους που αρνούνται να  (εξ)υπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών, και βολεύονται στην αναπαραγωγή του συστήματος. Ετσι και αυτοί.

Το σύστημα βέβαια δεν τους απολύει. Τους χρειάζεται. Και η τράπεζα της Ντόρας κάνει προσλήψεις. Μόνο που το ομόλογα που έχει είναι τοξικά. Και ταξικά.

Και ο λαός το ξέρει.


Και αυτοί υπαλληλίσκοι, φοβιτσιάρηδες δούλοι παχοί, στήνουν σκηνικά συναινετικής σούπας σε μια κοινωνία που χάνει ήδη το ψωμί της.

Σε μια κοινωνία που περνάει σταδιακά από την κατάθλιψη στην οργή.

Δε ξέρω για εσάς, αλλά εγώ τους έχω βαρεθεί.

Θ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 25/11/2010 13:58:09

  Η κυβέρνηση του ανεγδιήγητου ΓΑΠ μας οδηγεί αργά και βασανιστικά στην χρεοκοπία με τους όρους των αγορών, δηλαδή των διεθνών τοκογλύφων.

  Bloomberg: Απέτυχε το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας - "Δεν μπορεί να αλλάξει η χώρα σε 12 μήνες"

  Το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, ύψους 110 δισ. ευρώ έχει αποτύχει και η χώρα οδεύει αργά και βασανιστικά προς την αίτηση αναδιάρθρωσης του χρέους της καθώς απέτυχε να περιόρίσει το βασικό: Να περιορίσει το κόστος δανεισμού. "Ταφόπλακα"΄στις αερολογίες του ΔΝΤ και της τόϊκας βάζει σήμερα σχετική ανάλυση του έγκυρου και σοβαρού δικτύου Bloomberg, όπου αναφέρονται τα παραπάνω. Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, το επιτόκιο του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς (benchmark) έχει αυξηθεί κοντά στο 11,93% ενώ πριν τη συμφωνία για την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, στις 2 Μαίου, ήταν στο 8,96%.

  Παράλληλα, τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) έχουν εκτοξευθεί στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Ιουνίου.

  «Η αγορά έχει ουσιαστικές αμφιβολίες για τη μακροβιότητα της ελληνικής διάσωσης. Εάν τίποτα άλλο δεν αλλάξει, η Ελλάδα θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της», λέει ο στρατηγικός αναλυτής της Matrix Corporate Capital, Μπιλ Μπλέιν.

  «Δεν μπορείς να αλλάξεις την Ελλάδα μέσα σε 12 μήνες. Τα επόμενα τρία χρόνια θα βλέπουμε συνέχεια ότι θα είναι εκτός στόχων, οπότε θα περάσουμε στο στάδιο είτε μιας άλλης διάσωσης είτε πιο πιθανό, μιας αναδιάρθρωσης», προσθέτει.

  Την ίδια στιγμή, η οικονομολόγος της Citigroup, Τζιάντα Τζιάνι, τονίζει πως «παραμένουμε δύσπιστοι σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να μειώσει περαιτέρω το χρέος της».

  Αυτό οφείλεται στις ανησυχίες ότι το έλλειμμα του τρέχοντος έτους δεν θα πετύχει τους τελευταίους στόχους, αλλά και διότι «θεωρούμε απίθανο να σημειωθεί σημαντική βελτίωση στη συγκέντρωση φόρων βραχυπρόθεσμα», σημειώνει.

  Ο στρατηγικός αναλυτής της BNP Paribas, Γιάννης Σώκος, επισημαίνει «το συστημικό ρίσκο έχει αυξηθεί στην περιφέρεια της Ευρώπης, κάτι που αποτυπώνεται και στα ελληνικά ομόλογα».

  Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου, παγκοσμίως, fund ομολόγων, Pimco, υποστηρίζει, σε συνέντευξή του στο BBC, ότι «στην Ελλάδα η διάσωση δεν έχει λειτουργήσει» και εκτιμά ότι η χώρα μας, όπως και η Ιρλανδία, είναι στο «δεύτερο στάδιο» της αντιμετώπισης των κρίσεων, όπου πρέπει να «διασκεδασθούν» οι ανησυχίες της αγοράς.

  Το πρώτο είναι, κατά τον Ελ-Εριάν, η αναγνώριση του προβλήματος και το τρίτο η αντιμετώπισή του.

  Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδαιφέρον στη συνέντευξη του Ελ-Εριάν είναι το ότι συμφωνεί με την άποψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, πως οι ιδιώτες θα πρέπει να αναλαμβάνουν μέρος του κόστους διάσωσης μίας χώρας, αναφερόμενος ειδικότερα στην περίπτωση της Ιρλανδίας.

  Όως αναφέρει, είναι άδικο για τους Ιρλανδούς να πληρώσουν το κόστος για τις τράπεζες, «οι οποίες ουσιαστικά τίθενται υπό τη διοίκηση του Δημοσίου».

  «Η εκτίμησή μας είναι ότι χρειάζεται να διευρυνθεί ο αριθμός όσων αναλαμβάνουν το βάρος της διάσωσης, εκτός της ΕΕ και του ΔΝΤ, και οι ιδιώτες πιστωτές», επισημαίνει.
  h**p://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=15718&Itemid=160

 2. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 25/11/2010 14:17:48

  Πράγματι, οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων ξεκίνησαν από τη Νέα Δημοκρατία !!!! "Αξιοι", "εργατικοί", "ηθικοί" και "ο,τι άλλο", πορεύονται στο δρόμο τού μη γυρισμού. Οι κύριοι αυτοί και οπιοιηδήποτε άλλοι ακολουθούντες, καλό θα μας κάνουν να μην ασχολούνται με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αρχηγό της. .......τους επιασε ο πόνος και το γεγονός αυτό μας "στενοχωρεί πολύ".

 3. O Mimikos o Giatros avatar
  O Mimikos o Giatros 25/11/2010 14:56:13

  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος! Πολύ ωραίος συμβολισμός! Ο συνδικαλισμός είναι συνυπεύθυνος των βρωμιάρηδων πολιτιών για την κατάντια της χώρας μας! Ουδέποτε αντέδρασαν στις παράνομες αθρόες προσλήψεις των πολιτικών! Ζήτησαν μάλιστα και πήραν και για λόγου τους μερίδιο στα ρουσφέτια! Αγκάλιασαν πάντοτε και έθεσαν υπο την προστασία τους κάθε γλειψιματία που κατάφερε να τρουπώσει στο Δημόσιο! Πίεζαν πάντα για νέες προσλήψεις σ''ένα υπεράριθμο δημόσιο όπου κανείς δέν δούλευε! Ουδέποτε νοιάστηκαν για τα έσοδα του κράτους ή των ΔΕΚΟ, ενώ πάντα ζητούσαν παράλογες αυξήσεις και επιδόματα χωρίς ανταπόδοση! Έντρομοι σήμερα μπροστά στην κατάντια της χώρας και διαισθανόμενοι την συνευθύνη που τους βαρύνει, κάνουν σπασμωδικές κινήσεις για να περισώσουν κάτι από τα περασμένα μεγαλεία τους! Ούστ κοματοκοπρόσκυλα!

 4. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 25/11/2010 15:08:45

  Για τομ Mimikos o Giatros:

  Αυτά που λέτε, δεν είναι τίποτα και, δεν συγκρίνονται, με τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Κροκοδείλια δάκρυα !!!! Τους έχω ζήσει για πολλά χρόνια και τους ξέρω πολύ καλά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.