09/09/2010 16:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι μετανάστες γύρισαν την πλάτη τους στις μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ

Οι Γραμματείς Μεταναστευτικής Πολιτικής Θεόδωρος Σολδάτος και Παλιννοστούντων Γεώργιος Αναγνωστάκος της Νέας Δημοκρατίας, προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση, για τον περιορισμένο αριθμό μεταναστών και ομογενών που θα ψηφίσουν στις Δημοτικές Εκλογές:

«Με σχετικό Δελτίο Τύπου της 21ης Ιουνίου 2010 είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι:

….. όταν είναι ευκολότερο για τους αλλοδαπούς να αποκτήσουν την Ελληνική υπηκοότητα -μετά το νόμο για την ιθαγένεια-, εξυπακούεται ότι δεν θα προτιμήσουν να αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος, που σημαίνει συμπληρωμένα πέντε χρόνια νόμιμης και αδιάλειπτης διαμονής στην Ελλάδα, πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Α2, βεβαιώσεις φορολογικών αρχών και ασφαλιστικού φορέα, συμβόλαιο αγοράς σπιτιού κ.λ.π., ώστε να ψηφίσουν στις Δημοτικές εκλογές.
Πόσο μάλλον όταν με τη Συμφωνία “Δουβλίνο ΙΙ”, που υπογράφηκε το 2003 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, εμποδίζονται νόμιμοι μετανάστες σε ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του Νότου, να πηγαίνουν σε ευρωπαϊκές χώρες του Βορρά….

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δελτίου Τύπου του ΥΠ.ΕΣ. (06-09-2010), στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές πρόκειται να συμμετάσχουν για πρώτη φορά ως ψηφοφόροι 10.097 μετανάστες και 2.655 ομογενείς.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απάντηση της Υφυπουργού κ. Θεοδώρας Τζάκρη, σε ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. κ.κ. Γκιουλέκα και Θ. Καράογλου, (04-03-2010), ο αριθμός των νομίμων μεταναστών (αλλογενείς υπήκοοι τρίτων χωρών, κάτοχοι τίτλου παραμονής του Ν.3386/05), που είχαν τότε τη δυνατότητα, να συμμετάσχουν στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανερχόταν σε 67.369.

Επίσης, πάνω από 200.000 είναι οι κάτοχοι Ειδικών Δελτίων Ομογενών που δεν έχουν λάβει ακόμη την ελληνική υπηκοότητα και που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν στις Δημοτικές εκλογές.

Από τα παραπάνω φαίνεται η πρωτοφανής αποτυχία που υπέστη το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να αλιεύσει ψήφους στα θολά νερά των μεταναστών.

Οι μεν αλλογενείς υπήκοοι τρίτων χωρών, γύρισαν την πλάτη τους στις μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος άλλα προετοίμαζε και άλλα του βγήκαν όπως φαίνεται και από τον εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό εγγραφών.

Οι δε ομογενείς μας βροντοφώναξαν με την άρνησή τους να εγγραφούν, ότι δεν δέχονται να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που τους ευτελίζει ως Έλληνες αρνούμενοι να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Να ψηφίζουν μόνο στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι στις Εθνικές Εκλογές. Να έχουν μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν, αλλά όχι του εκλέγεσθαι. Να μπορούν να εκλεγούν μόνο δημοτικοί σύμβουλοι και όχι πρόεδροι του δημοτικού συμβουλίου ή δήμαρχοι. Να μπορούν ενδεχομένως ως δημοτικοί σύμβουλοι να διαχειρίζονται πόρους του τόπου μας και να μην μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της κανονικής, σταδιακής, πολιτογράφησης των νόμιμων μεταναστών, που όταν πολιτογραφηθούν, αποκτούν τότε όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη.

Όσοι έχουν κάρτα ομογενούς πρέπει να πολιτογραφούνται άμεσα και να αποκτούν πλήρη δικαιώματα ψήφου.

Είναι προφανές ότι η σχετική νομοθεσία που εισήγαγε η κυβέρνηση, δεν είναι δημοκρατική πρόοδος. Είναι «δημοκρατική στρέβλωση», γιατί καθορίζει διακρίσεις ανάμεσα στους πολίτες και η δημοκρατία των διακρίσεων δεν είναι αληθινή δημοκρατία».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. athamas avatar
  athamas 09/09/2010 17:02:20

  «Η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της κανονικής, σταδιακής, πολιτογράφησης των νόμιμων μεταναστών, που όταν πολιτογραφηθούν, αποκτούν τότε όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη.»

  Αυτή είναι όλη η ουσία του ζητήματος!
  Ή είναι κάπιοιος Έλληνας πολίτης με πλήρη δικαιώματα αλλά ΚΑΙ υποχρεώσεις - για να μην ξεχνιόμαστε! - ή δεν είναι!

  Έλεος πιά με αυτές τις πασοκικές μπουρδολογικές και αντιδημοκρατικές εφευρέσεις και τις «θολούρες».

  Τι πάει να πεί «ψηφίζει στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά όχι στις εθνικές» και τι πάει να πεί «δικαίωμα του εκλέγειν αλλά όχι του εκλέγεσθα»;;;;

  Σε ποιά δημοκρατική χώρα γίνονται αυτά;

  Να πεταχτεί ο νόμος στον κάλαθο των αχρήστων πάραυτα μόλις ο Αντωνής γίνει πρωθυπουργός!
  Όσοι δικαιούνται να γίνουν Έλληνες πολίτες να γίνουν με πλήρη δικαιώματα όπως κάθε πολίτης Έλληνας και οι υπόλοποι αν μέν είναι νόμιμοι να παραμένουν οι δέ παράνομοι να επιστρέψουν από εκεί που ήρθαν ή να πάνε όπου αλλού θέλουν ή τους δέχονται αλλά ΟΧΙ στην Ελλάδα.
  Να τελειώνει το μπάχαλο και ο χαβαλές κάποτε! Έλεος!

 2. anonymous avatar
  anonymous 09/09/2010 17:29:54

  Δε συμφέρει κανένα μετανάστη να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα εκτός αν τη χρειάζεται ως όχημα για να φύγει και να πάει σε άλλη χώρα της ΕΕ.
  Η χώρα είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση που οι ίδιοι οι Έλληνες φεύγουν. Οι μετανάστες γιατί να γίνουν Έλληνες;

 3. teo avatar
  teo 09/09/2010 18:42:52

  Δεν προκειται να υπακουσω στην απογορευση του καπνισματος για εναν και μοναδικο λογο. Ειναι οι ιδιοι που με τον αρχηγο τους μας ελεγαν να σπερνουμε το χασις στις γλαστρες. Τι θελουν να μας πουν αυτοι οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ;

  • παπαδοπαιδι avatar
   παπαδοπαιδι @ teo 09/09/2010 18:49:48

   αντισταση μεγαλε και καλο καρκινο

 4. δρόμος avatar
  δρόμος 09/09/2010 19:17:22

  ο παπάς τα διαβάζει αυτά που γράφεις?

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 10/09/2010 09:56:42

  "βεβαιώσεις φορολογικών αρχών και ασφαλιστικού φορέα"

  Γιατί εγώ νομίζω ότι η μαζική ελληνοποίηση των μεταναστών κολλάει στα απαιτούμενα τής παραπάνω φράσης και όχι σε άλλους λόγους, ιδεολογικοπολιτικούς;

 6. KABBADIAS avatar
  KABBADIAS 10/09/2010 16:08:30

  Ρε φιλαρα μεταναστη, σε καλεσα εγω στην πατριδα μου?
  Θα μου πεις τωρα, ναι αλλα και οι Ελληνες καναν το ιδιο το 1950 που πηγαιναν μεταναστες στη Γερμανια.
  ΛΑΘΟΣ. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.
  Οποιος αντιμετωπιζει προβλημα να κατσει στη χωρα του , να φτιαξει τη χωρα του. Κι οχι να πηγαινει απο δω και απο και και να τα κανει μπαχαλο, και μετα να φευγει κι ολας.

  Πηγες πληρωσες τους Τουρκους, σε φεραν με το φουσκωτο, σε πιασαν στην Ελλαδα, σε απελασανε και συ ξαναγυριζεις.
  Αλλα δεν φταις εσυ αλλα ολη αυτη η sexta που εχει οργανωσει οτι σε 10 χρονια θα απομεινουν 3,000,000 Ελληνες και 7,000,000 ξενοι
  Ριχτους και τους μεταναστες σου λεει, και σε λιγα χρονια θα την κανουμε την Ελλαδα οτι θελουμε.
  Πουλημενοι πολιτικοι ολοι σας!!!!!!!!
  Αλλα οι γραφες το λενε!!!!!!! Κρεμασμα στον Αγνωστο στρατιωτη!!!!
  Και οποιος δεν πιστευει, περιμενετε , λιγο εχει μεινει ακομα και θα το ζησουμε κι αυτο.
  ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (Ετσι φωναζουν οι γραφες....)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.