#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/01/2012 13:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι μεγαλοδημοσιογράφοι τα έχουν παίξει και γράφουν ό,τι θέλουν

 

Όταν ο ....Αλέξης τα δίνει όλα!

Ο Αλέξης τα δίνει όλα για τον Παπαδήμο και τα βάζει με   όσους είναι εναντίον του Παπαδήμου. Προς στιγμή, σκέφτηκα να του απαντήσω, αλλά τι να γράψω εγώ ένας ...επικίνδυνος Ταλιμπάν!

Σκέφτηκα κάτι καλύτερο: Κατ’ αρχήν δείτε τη γράφει ο Αλέξης:

«.....Πιο πέρα, στην ίδια συμμαχία εκείνοι που βρέξει - χιονίσει έχουν κολλήσει στο «εκλογές τώρα», να φύγει ο Παπαδήμος αύριο και να γίνει ό,τι είναι να γίνει. Δεν ξέρουν; Δεν καταλαβαίνουν; Δεν τους νοιάζει τι θα σημάνει αυτό για τον τόπο; Πιστεύουν ότι έτσι θα προστατευθούν από την ανεξέλεγκτη θύελλα ενός άγριου λαϊκισμού που θα έλθει μαζί με τη βέβαιη άτακτη χρεοκοπία; Ή μήπως έχουν πεισθεί ότι η μόνη λύση είναι η δραχμή και ντρέπονται να μας το πουν; Στους μόνους που δεν μπορεί κανείς να προσάψει τίποτα είναι σε εκείνους που, καλώς ή κακώς, νιώθουν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα ακόμη και αν γύρω τους υπάρχουν μόνον ερείπια και αποκαΐδια. Μακάρι να είχαμε κάποια αξιόπιστη πολιτική ηγεσία που να μπορούσε να πείσει αυτούς τους γνήσια απελπισμένους ανθρώπους ότι «ναι, υπάρχει και ο δρόμος της δημιουργίας και της παραγωγής γι’ αυτόν τον τόπο».

Αισθάνομαι ότι κάπου εδώ θα τελειώσει η επίδραση του μεγάλου «βάλιουμ» που πήραμε συλλογικά ως χώρα με τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Θα έλθει τώρα η ώρα της αλήθειας και του λογαριασμού.

Ο κ. Σαμαράς μοιάζει να έχει απαγκιστρωθεί από τους Ταλιμπάν των ακροτήτων. Θα μπορέσει να ολοκληρώσει αυτή τη στροφή ή θα φοβηθεί την τελευταία στιγμή; Ο ίδιος ξέρει ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν θα είναι εύκολη, αλλά υπάρχουν θεαματικές κινήσεις, τα λεγόμενα game changers – κινήσεις που αλλάζουν το παιχνίδι. Αν τις σκεφθεί ο κ. Παπαδήμος και τις τολμήσει ο κ. Σαμαράς, θα περάσουμε τον δύσκολο κάβο. Μιλάμε για κινήσεις όπως το κλείσιμο του ΟΣΕ ή κάποιας άλλης ΔΕΚΟ ή μια εντυπωσιακή αλλαγή στα εργασιακά. Οι δανειστές μας θα τις δέχονταν ως πειστήρια αλλαγής νοοτροπίας και δεν θα πίεζαν για χοντροκομμένα μέτρα...

Εν πάση περιπτώσει μπαίνουμε στην τελική ευθεία μιας μεγάλης καταιγίδας. Οι δυνάμεις που θέλουν να βουλιάξουμε δεν έχουν εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης της χώρας. Ποντάρουν, όμως, στον θυμό, την τυφλή οργή, την προφανή ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος. Θέλουν εκλογές τώρα, τον Παπαδήμο στη Βοστώνη και μια μεγάλη «ζαριά» με άγνωστη έκβαση στο παζάρι με τους δανειστές μας. Η λογική λέει ότι δεν θα κερδίσουν την παρτίδα και δεν θα φουντάρουν τη χώρα. Και αυτό μας δίνει ελπίδα αυτή την πολύ δύσκολη ώρα.»

Αυτά τα έγραφε ο Αλέξης την Κυριακή:

Δείτε τώρα την ....απάντηση:

"Η Συνταγή Παπαδήμου"

Η τρόικα και η διαχείριση της φτώχειας µε προοπτική τη φτώχεια

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι πληροφορηθήκαµε (επιτέλους…) τις απόψεις του Πρωθυπουργού της χώρας για τα προβλήµατα της χώρας. 

Το δυσάρεστο είναι ότι οι απόψεις του Πρωθυπουργού της χώρας ταυτίζονται σχεδόν σε απόλυτο βαθµό µε την αλληλογραφία της τρόικας – κι αυτό δεν είναι απαραιτήτως χρήσιµο για τη χώρα… Μιλώντας στη Βουλή ο Λ. Παπαδήµος υποστήριξε περίπου όσα θα υποστήριζε κι ο κάθε απεσταλµένος του ∆ΝΤ – του «παλαιού ∆ΝΤ», διότι τώρα έχουν προσλάβει και υπαλλήλους που σκέφτονται λιγότερο µονόπλευρα… Είπε ότι η Ελλάδα έχει µείζον πρόβληµα ανταγωνιστικότητας. Ότι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας οφείλεται στο µισθολογικό κόστος. Άρα, «οι µισθοί φούσκωσαν και πρέπει να ξεφουσκώσουν». 

Για όλα τα άλλα εµπόδια στην ανταγωνιστικότητα της χώρας ο Πρωθυπουργός δεν είπε λέξη. ∆εν προσφέρθηκε να µειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων ούτε να βελτιώσει το επιχειρηµατικό περιβάλλον µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο. 

Αρα, µπορώ να υποθέσω ότι η συνεισφορά του στον εθνικό διάλογο αφορά κυρίως την περικοπή των µισθών. ∆εν ξέρω τι διαφορετικό υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ… Η άποψη του Παπαδήµου, όµως, πάσχει σε τέσσερα επίπεδα. 

Πρώτον, είναι ανακριβής. Από το 1996 ως το 2009 η µέση πραγµατική αύξηση µισθών στον ιδιωτικό µη τραπεζικό τοµέα ανέρχεται στο 34%. 

Για την ίδια περίοδο οι αντίστοιχες αυξήσεις στο ∆ηµόσιο είναι 44% και στις ∆ΕΚΟ 86%. 

Αν ο Πρωθυπουργός της χώρας θεωρεί ότι µια αύξηση πραγµατικών µισθών 34% µέσα σε µια 15ετία αποτελεί «φούσκωµα» που πρέπει να «ξεφουσκώσει», αυτό είναι µάλλον πρόβληµα του ίδιου παρά της χώρας που τον έχει Πρωθυπουργό. 

 ∆εύτερον, είναι οικονοµικά καταστροφική. Σε µια χώρα που ζει σε συνθήκες αυξανόµενης ύφεσης επί τέσσερα χρόνια και της οποίας το 74% του ΑΕΠ (πανευρωπαϊκό ρεκόρ!) στηρίζεται στην ιδιωτική κατανάλωση κάθε περαιτέρω περικοπή των εισοδηµάτων που στηρίζουν αυτή την κατανάλωση αποτελεί ολέθριο χτύπηµα. 

Ακόµη περισσότερο που, εκτός από την ιδιωτική κατανάλωση, η περικοπή των µισθών οδηγεί και στην περαιτέρω συρρίκνωση των ασφαλιστικών εισφορών – συνεπώς (διά της πλαγίας οδού) και σε νέα περικοπή των συντάξεων. 

Αν δεν το καταλαβαίνει ο Πρωθυπουργός, τότε είναι σίγουρα πρόβληµα του Πρωθυπουργού και όχι της χώρας που τον έχει Πρωθυπουργό. 

 Τρίτον, είναι πολιτικά αυτοκτονικό. ∆ιότι, αν οι κοινωνικοί εταίροι δεν συµφωνήσουν τις περικοπές που τους ζητάει ο Πρωθυπουργός, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να νοµοθετήσει αυτή την περικοπή. 

Αν όµως ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι στη σηµερινή κατάσταση κοινωνικής έντασης και απόρριψης του πολιτικού συστήµατος θα βρει κόµµατα ή/και βουλευτές για να ψηφίσουν αυτές τις πατέντες, τότε µάλλον νοµίζει ότι βρίσκεται σε άλλη χώρα. 

Και αυτό είναι ασφαλώς περισσότερο πρόβληµα του Πρωθυπουργού και λιγότερο της χώρας που τον έχει Πρωθυπουργό. 

 Τέταρτον, είναι ηθικά διάτρητο. ∆ιότι ο Πρωθυπουργός ζητάει την περικοπή των µισθών στο όνοµα των… ανέργων, οι οποίοι «δεν έχουν ούτε 13ο ούτε 14ο µισθό». Επικαλείται, δηλαδή, ένα ηθικό επιχείρηµα. 

Μόνο που ο Πρωθυπουργός ξέχασε να πει ότι ουδεµία σχέση έχει η ανεργία µε την περικοπή των µισθών. Ισα-ίσα. Στο µέτρο που η περικοπή θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση, τότε και περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείσουν και περισσότερους ανέργους θα αποκτήσουµε. 

Αλλά αν ξέχασε να το πει είναι πρόβληµα του Πρωθυπουργού και όχι της χώρας που τον έχει Πρωθυπουργό. 

Με άλλα λόγια, η συνταγή Παπαδήµου δεν είναι παρά η συνταγή της τρόικας: µια διαχείριση της φτώχειας χωρίς άλλη προοπτική από τη φτώχεια. ∆εν είµαι καθόλου βέβαιος ότι πρόκειται για τη συνταγή που χρειάζεται ο τόπος. 

Την ίδια στιγµή ο ιταλός οµόλογος του Παπαδήµου, Μάριο Μόντι, πήγε στη Γερµανία όπου είπε αυτά ακριβώς που δεν λέει (ή που δεν πιστεύει…) ο Παπαδήµος. 

Οτι οι θυσίες ενός λαού δεν είναι αρκετές για να αντιµετωπίσουν το πρόβληµα του χρέους αν δεν υπάρξει αλλαγή και της ευρωπαϊκής πολιτικής σε µια αναπτυξιακή κατεύθυνση. 

Οτι « η αδιαλλαξία της Γερµανίας και της ΕΚΤ» υποθάλπει αντιδράσεις κατά της Ευρώπης.

Και ότι οι αντιδράσεις αυτές µπορεί να οδηγήσουν τις δοκιµαζόµενες χώρες «σε χέρια λαϊκιστών». ∆ηλαδή, σε εκτροπή. 

Με άλλα λόγια, το ζητούµενο για τον έλληνα πρωθυπουργό δεν είναι µόνο να µας εξηγεί µε δικά του λόγια τι ζητάει η τρόικα – µε τη γνωστή ως τώρα επιτυχία… Αλλά να εξηγεί στην τρόικα τι χρειάζεται η Ελλάδα και τι απειλεί την Ελλάδα αν επιµείνει στην πολιτική της τρόικας. 

Αρκεί, φυσικά, να το ξέρει κι ο ίδιος»

Αυτά δεν τα έγραψα εγώ ο ....Αδέξιος Ταλιμπάν!

Τα γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ.

Ε, όχι και ...Ταλιμπάν ο Πρετντέρης!

Μάλλον ...τροϊκανός είναι ο Αλέξης!

 Αδέξιος Δεξιός 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 16/01/2012 13:22:12

  Η φράση που έχεις τονίσει στο πρώτο μέρος (στο editorial του Alexis) πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Όταν ένας δεδηλωμένος, σφοδρός και κατά σύστημα πολέμιος του Α.Σ. φτάνει στο σημείο να τον "γλείφει" εμμέσως (προφανώς για τη στήριξη στην κυβέρνηση ΠαπαδήμΙου). Νομίζετε ότι τον έπιασε (τον Alexis)... ξαφνικός έρωτας για τον Α.Σ.; Εγώ δεν το νομίζω. Απλώς προσπαθεί να τον εκθέσει και να πραγματώσει αυτό που η Διαμαντοπούλου ομολόγησε ξεδιάντροπα επί λέξει: "να βάλουμε και τη ΝΔ στο κάδρο".

  Ελπίζω, για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων, ο Α.Σ. να μην του(ς) κάνει το χατήρι.

 2. Tassos avatar
  Tassos 16/01/2012 13:34:28

  Αυτούς τους λεχρίτες, τους σφωγκοκολάριους της διαπλεκόμενης εξουσίας, ο γέρος ο Καραμανλής ούτε στα 100 μέτρα δεν τους άφηνε να πλησιάσουν (δεν μιλάω βέβαια για τους συγκεκριμένους αλλά θέλω να δείξω πώς πρέπει να τους συμπεριφέρεται ο Σαμαράς).

  • The Judge avatar
   The Judge @ Tassos 17/01/2012 11:37:32

   Αγαπητέ, ο γέρος ο Καραμανλής πέθανε... και πέθανε παίρνοντας μαζί του και τις φωτογραφίες του σκανδάλου Μέρτεν, τις οποίες "μάζεψε" κακήν κακώς...
   Σωστά, όπως λες, δεν θα άφηνε κάτι τέτοιους να τον πλησιάσουν σε λιγότερο από 100 μέτρα. Γιατί αυτοί είναι ψιλικατζήδες, δεν δίνουν πολλά. Ο Μέρτεν και οι Γερμανικές τράπεζες τότε έδιναν περισσότερα!!!!!

   «αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς να απαιτείται απόφασις τις δικαστηρίου, πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου, καθώς και η εκτέλεσις πάσης ποινής ή το υπόλοιπον ταύτης» -- Κωνσταντίνος Καραμανλής.

 3. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 16/01/2012 13:42:21

  Όχι Alexis, ο Παπαδήμ(ι)ος δεν θα πάει στην Βοστώνη... Θα κάτσει δίπλα στον ΓΑΠ στο Ειδικό Δικαστήριο να δώσει εξηγήσεις...

  Τώρα που το σκέπτομαι, μήπως να κάτσεις κι εσύ σιμά τους να δώσει εξηγήσεις γιατί γράφεις και φοβίζεις τους λίγους ανεγκέφαλους που απόμειναν να διαβάζουν την κιτρινοφυλλάδα σου!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Χαλκιδέος 16/01/2012 17:44:34

   ΑΜΗΝ. Άψογος!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Χαλκιδέος 16/01/2012 21:45:41

   τουλάχιστον να πάει για μάρτυρας υπεράσπισης του μεγάλου στοχαστή και του συνεργάτη του Σημίτη

 4. alexis avatar
  alexis 16/01/2012 13:43:07

  Alexis versus Taliban =άσσος δαγκωτός

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ alexis 16/01/2012 14:15:25

   Σε τι απόδοση το έχει, να το τιμήσουμε άμα είναι το παληκάρι...

 5. franc avatar
  franc 16/01/2012 13:50:42

  Aγαπητέ Τάσσο,
  ελπίζω να διαβάσει ο Σαμαράς αυτά που λές αφού ισχυρίζεται οτι είναι "παιδί" του γέρου και κυρίως ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ.

 6. Μυρσινη avatar
  Μυρσινη 16/01/2012 14:06:21

  Τα valium έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια. Ο Αλιέξης -Αλιέξη ξέρεις από ράλυ- είχε πολλά μάλλον και παίρνει ακόμη. Για αυτό γράφει έτσι!!!!!!!!!

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Μυρσινη 16/01/2012 17:33:40

   Πραγματι εαν κοψεις την φατσα του βγαζεις αμεσως το συμπερασμα οτι κατι παιρνει !Μηπως ειναι και ληγμενα ?

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 16/01/2012 15:15:09

  Το υπ'αριθμόν ένα πρόβλημα δεν είναι το χρέος . Αυτό με κατάλληλες κινήσεις και θέληση , λύνεται. Το μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και την κοινωνία ,είναι αυτά τα ελεεινά υποκείμενα της διαπλοκής . Αυτά ο Α.Σ. ,πρέπει να μπορέσει να τα εξαφανίσει. Αλλιώς και αυτός και η κοινωνία, θα είναι δέσμιοι των ορέξεών τους.

 8. Y. avatar
  Y. 16/01/2012 15:22:40

  “..Σε µια χώρα που ζει σε συνθήκες αυξανόµενης ύφεσης επί τέσσερα χρόνια και της οποίας το 74% του ΑΕΠ (πανευρωπαϊκό ρεκόρ!) στηρίζεται στην ιδιωτική κατανάλωση κάθε περαιτέρω περικοπή των εισοδηµάτων που στηρίζουν αυτή την κατανάλωση αποτελεί ολέθριο χτύπηµα..”
  Μ’αυτό μόνο, τα λες όλα. Απλά και μπακάλικα, που θα το καταλάβαινε και η μακαρίτισα η μάνα μου
  (..πολύ καλό Α.Δ.!!)

 9. BlackWhite avatar
  BlackWhite 16/01/2012 16:30:44

  Τι έγινε θα γίνουν τελικά οι εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου;

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ BlackWhite 16/01/2012 17:49:15

   Δεν τα ΄μαθες; Σχωρέθηκαν... Έχω και μοιρολόι:

   Δυο πόρτες έχει η ζωή,
   άνοιξα μια και μπήκα
   κι ώσπου να 'ρθουν οι εκλογές,
   από την άλλη βγήκα.

 10. Ραβινος avatar
  Ραβινος 16/01/2012 17:35:56

  Περιμενε πηπως δεν γινουν καθολου εκλογες !Μολις διαλυθει η ΠΑΣΟΚΑΡΙΑ & η ψοφοδεης Κυβερνηση ΠΑΠΑΔΗΜΙΟΥ θα εκλιπαρουν τον ΑΣ να αναλαβει !

 11. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/01/2012 17:48:05

  Οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα. Το θέμα είναι πως θα συνοδεύονται με το χάος της χρεωκοπίας. Όποιος και να βγει θα αντιμετωπίσει τσουνάμι. Θέλω να είναι Έλληνας για να φροντίσει όσο γίνεται δίκαια αυτά που θα μπορεί να κάνει για το φτωχό λαό και να προστατεύσει τα βόρεια σύνορα όπου ετοιμάζονται για πράγματα κάτι "φίλοι" μας που τους ταΐσαμε και ήταν φίδια στον κόρφο μας... Ο Θεός βοηθός αδέρφια. Θα περάσει και αυτη η καταιγίδα και θα δούμε την ξαστεριά αλλά θα πρέπει να έχουμε πίστη και υπομονή.

 12. Παναγος avatar
  Παναγος 17/01/2012 07:39:03

  Απ οτι .."θυμαμαι" οι εκλογες προκηρυσσονται ενα μηνα πριν..
  Ετσι γινονταν παλιοτερα ...Και ετσι λεει και το Συνταγμα (ισχυει ακομα αυτο?)

  Κοιταω το ημερολογιο και βλεπω 17 Ιανουαριου..
  Οποτε μεθαυριο να περιμενω οτι κατι θα γινει?
  Η μηπως το δοτος "κ.παποδημο" το ..ξεχασε? και πονταρει κιολας στους 153 βουλευτες της"(συν-μοριας) πασοκ πλειοψηφιας?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.