Οι μεγάλοι άντρες εμπιστεύονται μόνο την κρίση τους, το ίδιο όμως κάνουν και οι ηλίθιοι
31/03/2014 07:00
Του Αριστερού Ψάλτη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι μεγάλοι άντρες εμπιστεύονται μόνο την κρίση τους, το ίδιο όμως κάνουν και οι ηλίθιοι

Tο Βατερλό του A. Τσίπρα. Που κατάφερε ... να στηρίξει την κυβέρνηση σε μια δύσκολη στιγμή και μια δύσκολη κοινοβουλευτική διαδικασία

Η 30 Μαρτίου θα μείνει στην κοινοβουλευτική ιστορία ως μια μαύρη σελίδα της Αριστεράς, και του ΣΥΡΙΖΑ που επέλεξε να ευτελίσει με τέτοιο τρόπο τη Δημοκρατία και το ΚΚΕ που ακολούθησε σαν «σκυλάκι». Για την αθλιότητα του Καμμένου που αποδέχθηκε και στήριξε την πρόταση δε λέμε τίποτε. Διότι είναι πολύ μικρός ώστε να ασχοληθούμε μαζί του.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του Γ. Στουρνάρα και εν συνεχεία η πρόταση μομφής και κατά του προεδρείου της Βουλής αναδεικνύει τα εξής:

1. Πρόκειται περί μιας κίνησης πανικού του κ. Τσίπρα ο οποίος πιστεύει ότι έτσι θα συσπειρώσει το ρεμπέτ ασκέρι του. Θα γυρίσει μπούμερανγκ αυτή του η κίνηση και θα το δείτε. Διότι υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που αιφνιδιάστηκαν και οι ίδιοι και που κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με έναν πολύ μικρό αρχηγό. Να βλέπατε μόνο την κατήφεια στα πρόσωπα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που περιφέρονταν χθες στη Βουλή και θα καταλαβαίνατε ότι ο Τσίπρας έχει χάσει μεγάλο μέρος της στήριξής τους.

2. Πρόκειται για μια κίνηση που βάλλει ευθέως κατά της Ελλάδας. Διότι γνώριζαν στην Κουμουνδούρου ότι τη 1η Απριλίου το Γιούρογκρουπ θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης αλλά και για να προχωρήσει η εκταμίευση των 500 εκατ. ευρώ που θα αρχίσει να μοιράζεται από τις 9 Μαΐου στους φτωχούς. Ήξερε επίσης ότι το επόμενο διήμερο στην Αθήνα θα χτυπά η καρδιά της Ευρώπης. Το Γιούρογκρουπ και το Εκοφίν δεν είναι «εφευρέσεις» κάθε κυβέρνησης. Είναι επίσημοι θεσμοί που είναι απόλυτα σεβαστοί από όσες χώρες βρίσκονται εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. Ακόμη περισσότερο δε όταν μια χώρα έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρώπης. Ο κ. Τσίπρας ευτέλισε τη διαδικασία αυτή, δε σέβεται απολύτως τίποτε και δείχνει ότι θέλει μια Ελλάδα απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη. Επιβεβαίωσε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι αν ω μη γένοιτο γίνει κυβέρνηση η χώρα θα ζήσει στιγμές πολύ άσχημες, θα καταντήσει η Βενεζουέλα των Βαλκανίων.

3. Ο ευτελισμός της Δημοκρατίας έγκειται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει μια κίνηση η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιείται κάθε φορά που κατατίθεται ένα νομοσχέδιο. Πάει ο Μιχελάκης νομοσχέδιο του υπουργείου του; Πρόταση μομφής. Πάει ο Τσαυτάρης; Άλλη πρόταση. Πάει ο Χατζηδάκης κ.λπ. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα δεν τα μέτρησε καλά. Η πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα δεν έχει προσωπικά χαρακτηριστικά. Έγινε γιατί ο υπουργός Οικονομικών είναι ο κύριος εκφραστής της οικονομικής πολιτικής που επέλεξε η κυβέρνηση. Καλή ή κακή αυτή είναι και θα κριθεί από το λαό. Το Νοέμβριο μόλις η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης δεν έγινε αποδεκτή. Είναι απαράδεκτη, λοιπόν η μεθόδευση που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ κι έσπευσαν να στηρίξουν τα «σκυλάκια» του κοινοβουλίου. Και καλά για το ΚΚΕ το περιμέναμε. Αλλά ο Εξαρτημένος ψεκασμένος κ. Καμμένος καλά θα κάνει από αύριο να τρέχει να βρει κρυψώνες. Θα τον εξευτελίσουν οι ίδιοι οι βουλευτές του. Όχι βέβαια ο κολοσσός της πολιτικής, η Ραχήλ Μακρή.

4. Όπως γράφουμε και στον πρόλογο, οι μεγάλοι άνδρες εμπιστεύονται την κρίση τους, το ίδιο και οι ηλίθιοι. Δεν θέλουμε να προσβάλλουμε τον κ. Τσίπρα, σεβόμαστε την τόλμη του να εμπιστευτεί την κρίση του. Αν δεν το έκανε επειδή τον έπεισαν κάποιοι επικοινωνιολόγοι τότε το λιγότερο που έχουμε να πούμε είναι ότι είναι επικίνδυνος. Αν ρώτησε συνταγματολόγους και του είπαν ότι έτσι κάνει θεάρεστη πράξη τότε πρέπει να αλλάξει δικηγόρους. Αν τον έπεισαν οι συνεργάτες του τότε καλύτερα να αρχίσει να αμφιβάλλει για όσους τον περιβάλλουν. Αν τέλος το έκανε μόνος του θέλοντας να αιφνιδιάσει τους πάντες, μπράβο του, το κατάφερε.

Κατάφερε κατ’ αρχάς να τον «ταπώσει» ακόμη και ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος είναι συνήθως ευγενής και δεν είναι καθόλου εκδικητικός. «Με είδατε να παίρνω κανένα επίδομα για την ενήλικη κόρη μου; Με πιάσατε με τη γίδα στην πλάτη; Γιατί μου κάνετε πρόταση μομφής;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών κι ακόμη περιμένει απάντηση. Κατάφερε όμως ο κ. Τσίπρας να δείξει σε όλους τους Έλληνες, ακόμη και στους πιο φανατικούς οπαδούς του ότι τελικά θα ήταν καλύτερα να παραμείνει πρόεδρος του 15μελούς του σχολείου του. Ήταν η μόνη υπεύθυνη θέση που είχε μέχρι που τον έκαναν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως εκεί τα καταφέρει καλύτερα διότι για την κεντρική πολιτική σκηνή είναι παντελώς άσχετος. Εκτός τόπου και χρόνου. Και είναι λίγος για να λέγεται αυτός ηγέτης της Αριστεράς. Δεν είναι αυτή η Αριστερά που ονειρευτήκαμε όλοι όσοι στηρίξαμε την προοπτική (κάποτε) μιας αριστερής διακυβέρνησης με στόχο το καλό των πολιτών και της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας. Όλοι όσοι πιστεύουν στην πατρίδα, αριστεροί και δεξιοί, σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι περήφανοι με τον Τσίπρα και τις τακτικές του. Και είναι κρίμα που πολιτικοί με βάρος και εμπειρία όπως ο Παπαδημούλης π.χ. έσπευσαν να στηρίξουν αυτή την ανόητη, άθλια και ανθελληνική στάση του κ. Τσίπρα.

5. Τι καταφέρνει ο κ. Τσίπρας; Να στηρίξει την κυβέρνηση σε μια δύσκολη στιγμή και μια δύσκολη κοινοβουλευτική διαδικασία. Μέχρι και ο… Κασσής την στήριξε προκειμένου να αναδείξει την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπήρχε ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Γ. Παπανδρέου να ασχολούμαστε μαζί τους, η 30η Μαρτίου θα ήταν το Βατερλό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μπράβο στον κ. Τσίπρα. Του ευχόμαστε και εις ανώτερα.

6. Μάθαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη προσπάθεια να κινητοποιήσει τους οπαδούς του και να μαζευτούν έξω από τη Βουλή. Πράγματι, μαζεύτηκαν καμιά εκατοστή που μέχρι εκείνη τη στιγμή έπιναν καπουτσίνο και μπύρες στο Κολωνάκι και έσπευσαν να κάνουν «επανάσταση». Βγήκε ο Τσίπρας από τη Βουλή τους είπε δύο – τρεις ανοησίες, σήκωσε τα μικρά χεράκια του με σφιγμένες τις γροθιές, έπαιξαν και κανένα – δύο «επαναστατικά» άσματα και τέλος. Η επαναστατική γυμναστική τέλειωσε σε λίγα λεπτά. Τέτοια μεγαλειώδης συγκέντρωση, τέτοια πίεση στην κυβέρνηση δεν είχαμε ξαναδεί. Ο κ. Τσίπρας μπορεί πλέον να συνεχίσει τον κατηφορικό δρόμο που ακολουθεί, διαλύοντας τις όποιες ελπίδες είχε η Αριστερά να κυβερνήσει.

7. Τέλος, θα θέλαμε να μάθουμε το εξής: Μήπως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει συμφωνία με την κυβέρνηση; Διότι κάθε φορά που αυτή βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ο Τσίπρας κάνει μια τεράστια γκάφα και όλα ξεδιαλύνονται. Ποιοι είναι οι ασόβαροι και ποιοι οι σοβαροί. Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και ποιοι όχι. Άραγε, μήπως ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος φαν του Σαμαρά; Μήπως τον έχουν γράψει κρυφά στη Νέα Δημοκρατία;

(Ο τίτλος είναι απόφθεγμα του Γάλλου ποιητή Paul Valery, 1871-1945)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 31/03/2014 07:15:44

  "Πρόκειται για μια κίνηση που βάλλει ευθέως κατά της Ελλάδας. Διότι γνώριζαν στην Κουμουνδούρου ότι τη 1η Απριλίου το Γιούρογκρουπ θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης αλλά και για να προχωρήσει η εκταμίευση των 500 εκατ. ευρώ που θα αρχίσει να μοιράζεται από τις 9 Μαΐου στους φτωχούς. Ήξερε επίσης ότι το επόμενο διήμερο στην Αθήνα θα χτυπά η καρδιά της Ευρώπης. Το Γιούρογκρουπ και το Εκοφίν δεν είναι «εφευρέσεις» κάθε κυβέρνησης. Είναι επίσημοι θεσμοί που είναι απόλυτα σεβαστοί από όσες χώρες βρίσκονται εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας. Ακόμη περισσότερο δε όταν μια χώρα έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρώπης. Ο κ. Τσίπρας ευτέλισε τη διαδικασία αυτή, δε σέβεται απολύτως τίποτε και δείχνει ότι θέλει μια Ελλάδα απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη. Επιβεβαίωσε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι αν ω μη γένοιτο γίνει κυβέρνηση η χώρα θα ζήσει στιγμές πολύ άσχημες, θα καταντήσει η Βενεζουέλα των Βαλκανίων." Αυτή η παράγραφος είναι όλη η ουσία της κίνησης του Τσίπρα. Και πρέπει επιτέλους όλοι οι ψηφοφόροι του να καταλάβουν ότι Έλληνας και συριζαίος ως ιδιότητες δεν πάνε μαζί. Σε κανένα θέμα δεν τέμνονται.

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ Γεώργιος Τ. 31/03/2014 08:16:23

   Να ρωτήσω κάτι; Όταν κάποιος λέει ότι κακώς κάνατε μια συμφωνία είναι υποχρεωμένος να την στηρίξει ή να την σταματήσει; Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ξέρετε τι είναι αξιωματική αντιπολίτευση; Άντε να καταργήσουμε την Βουλή να μην αγχωνόμαστε κιόλας. Και το τελευταίο ενισχυμένη κυβέρνηση που έχασε 2 βουλευτές πρώτη φορά βλέπω.

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ gonzilaus 31/03/2014 09:23:51

    Νατα μας τα χαμπερια !Ηρθαν τα γκρουποσκουλα της συριζοσυμμοριας να μας πουν τι εστι αξιωματικη αντιπολιτευση αυτοι που δεν ειχαν ποτε στην ατζεντα τους την δημοκρατικη αντιπαλοτητα παρα μονο τα γιουρουσια στα θερινα ανακτορα των τσαρων απο τους μπολσεβικους .Ας μας πουν λοιπον μια εποικοδομητικη προταση της αξιωματικης αντιπολιτευσης υποβοηθησης της προσπαθειας της χωρας να βγει απο την κριση .Μια μονο !Αντι προτασεων ακουγονται κρωγμοι και βρισιες κατα πολιτικων αντιπαλων χωρις στοιχεια χωρις αιδω.Ηταν δειγμα σοβαρης η παλαβης αριστερας η προταση μομφης κατα υπουργου και του προεδρειου της Βουλης ?Ηταν κριτικη κατα των μετρων του νομοσχεδιου οι τοποθετησεις των βουλευτων της συριζοπαρεας του χαβαλε και του χαβιαριου των πολυεκατομμυριουχων {Παπαδημουλη ,Τσακαλωτου κλπ }.Ποιοι ειναι αριστεροι εκφραστες του λαου και ποιοι οι ιμπεριαλιστες κεφαλαιουχοι πολιτικοι μαυρογυαλουροι πολιτικοι κερδοσκοποι ?Ασφαλως οι συριζαιοι της παλαβης αριστερας .Περαστικα σας ''συντροφοι ''.

    • gonzilaus avatar
     gonzilaus @ Ραβινος 31/03/2014 10:18:20

     Αυτό σημαίνει βουλή. Δεν μπήκε κανένας με όπλα να καταλύσει τίποτα. Από την στιγμή που έχει δυνατότητα να καταθέσει πρόταση μομφής την καταθέτει. Δημοκρατικά το προεδρείο την απέρριψε. Δεν είδα να παίρνουν τα όπλα. Η κριτική μου δεν είναι στο περιεχόμενο αλλά στην προσπάθεια να μας πείσουν ότι η δημοκρατική λειτουργία της Βουλής δεν είναι θεμιτή. Αυτά. Η προπαγάνδα το ξέρω είναι στα φόρτε της. Άλλωστε εκλογές έρχονται. Πριν χαρακτηρίσετε κάποιον και του τοποθετήσετε ταμπέλα πρέπει να καταλάβετε ότι από ένα σύνολο του κόσμου που είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι του κόμματος καταφέρνετε να τους απομακρύνετε. Δεν είμαστε όλοι με μίσος για τους αντίθετους μας. Δεν θέλουμε να αφανισμό τους. Αν περιχαρακωθείτε σε εμφυλιοπολεμικά πιστεύω στο τέλος θα απομείνετε όσοι ήσασταν και στην ΠΟΛ.ΑΝ.

     • Ραβινος avatar
      Ραβινος @ gonzilaus 31/03/2014 17:14:46

      Μ'αλλα λογια ν'αγαπιωμαστε !Τωρα τα επαναστατικα εγιναν ''Αυτο σημαινει Βουλη '' ναι αλλα με σοβαροτητα και τσιπα οχι χαβαλες και ο,τι ναναι για το θεαθειναι.Ποιο ειναι το δημοκρατικο στην απορριψη της προτασης ?Η καταθεση με αλλα αντ'αλλων υπογραφες της μομφης κατα του προεδρειου ?Ετσι λειτουργει η δημοκρατικοτητα ?Αυτο ειναι γελοιοτητα .Οσο για το ''δεν ειδα να παιρνουν τα οπλα '' κι 'αυτο το προσπαθησαν και το προσπαθουν με τις κρεμαλες του Παναγουλη,τα γουναραδικα του Διαμαντοπουλου .τα ροπαλα και τα μολοτωφ του Στρατουλη του συριζα - βιλλα Αμαλια και τις κορωνες και χαρες για τον Κουφοντινα και το βιλβιο του εκ μερους μελων της ΚΕ του τσυριζα.Αυτα ειναι μηνυματα που εισπραττει ο λαος απο μια παλαβη αριστερα εαν υπαρχει και σοβαρη {κατα την γνωμη μου οχι } που φερει ευθυνες για την καταντια της Ελλαδας με την προβολη μιας νοοτροπιας του εχω πολλα δικαιωματα και απαιτησεις χωρις καμια υποχρεωση και την εγκαθιδρυση ενος κρατισμου διατροφης ολων των τρωκτικων της σοσιαληστοκρατιας και κομματικης ανεπαγγελτης νομενγκλατουρας της συριζοπαρεας .Εχουν γνωση οι φυλακες πια !

     • riot avatar
      riot @ Ραβινος 31/03/2014 19:03:40

      Μάλλον δεν υπάρχει απάντηση επί της ουσίας και η μπάλα πρέπει να σταλεί στην εξέδρα.

     • ANNA avatar
      ANNA @ gonzilaus 31/03/2014 20:25:49

      Συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν ειναι ώρα για διασπάσεις. Δυστυχώς η Ν.Δ δεν κατάφερε να πάρει αυτοδυναμία και είναι αναγκασμένη να κουβαλάει στην πλάτη της τον Βενιζέλο-ΓΑΠ. Απο εκει αρχίζουν ολα τα δεινά .

  • yellow avatar
   yellow @ Γεώργιος Τ. 31/03/2014 08:59:26

   Εμένα μου άρεσε πολύ η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή ....
   Υ.Γ. Αγόρασα παντελόνι για τα 500 μύρια ως ... φτωχός...

  • Αιρετικός avatar
   Αιρετικός @ Γεώργιος Τ. 31/03/2014 09:18:40

   Δεν ενστερνίζομαι την στάση Τσίπρα, όμως υπάρχουν πολλά αλλά: -πως είμαστε τόσο σίγουροι ότι αύριο θα δοθεί το "πράσινο¨φως για την εκταμίευση? - Τα 450 εκατ. των "φτωχών" είναι δική μας δέσμευση όχι της Τρόϊκα -Τα ευρωπαϊκά όργανα ως δημοκρατικά όργανα πρέπει να σέβονται τις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες Τέλος το βέβαιο είναι ότι ούτε η σπουδή της Κυβέρνησης, χωρίς να συνδιαλλαγεί με τους βουλευτές της, ούτε η προπέτεια της Αντιπολίτευσης, βοηθούν τον τόπο να κατακτήσει την έξωθεν σοβαρότητα και εμπιστοσύνη που χρειάζεται σήμερα...έσσεται όμως καιρός κρίσεως και για τους με και για τους δε...

   • Αιρετικός avatar
    Αιρετικός @ Αιρετικός 31/03/2014 11:55:40

    ενν. ...μεν και δε...

 2. riot avatar
  riot 31/03/2014 08:55:33

  Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το παιχνίδι της πόλωσης για να στερεψουν τα ποτάμια. Ακούστηκε το θέμα των τραπεζών όπου τα λεφτά είναι πολλά και παιζουν μεγάλα συμφέροντα.

 3. cp avatar
  cp 31/03/2014 09:29:21

  Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μαθήματα από τον Ερτογάν. Η κυβερνηση χωρίς απτή λύση των οικονομικών θεμάτων , με 151 βουλευτές αρα και εκβιαζόμενη δυνητικά από συμφέροντα , δεν μπορεί να προχωρήσει . Ο τακτικισμός , τα λάθη ,η αντιδημοκρατικότητα στην Τουρκία σκεπάστηκαν από την ευμάρεια. Τρώει η τουρκική κυβέρνηση ,τρώνε τα συμφέροντα ,τρώει ο λαός. Δεν μπορεί να κυβερνάς π΄σαντα με την τακτική , χρειάζεσαι και ουσία !

 4. Δαρβινος avatar
  Δαρβινος 31/03/2014 10:19:12

  Oσοι χαιρεστε για το "Βατερλω" του Τσιπρα και για την "νικη" της κυβερνησης εισαστε ειτε εμπαθεις ειτε κοροϊδα. Και στις δυο περιπτωσεις δεν εχετε αντιληφθει ποια ακριβως ειναι η καταστροφη στην οποια συναινεσαν τα αθλια ιδιοτελη προβατα που παριστανουν τους εκπροσωπους του ελληνικου λαου: Εκχωρηση στους ιδιωτες των τραπεζων που τις "διασωσαμε" εμεις με τα δικα μας λεφτα (τα οποια μας παιρνουν με τα χαρατσια, τις μειωσεις συνταξεων, μισθων, κλπ), καταστροφη της ελληνικης κτηνοτροφιας προς οφελος των γερμανων και των ολλανδων, διαλυση επαγγελματικων κλαδων, για να ερθουν μετα διαφορες ξενες αλυσσιδες φαρμακειων, ταξι, κλπ (με εργαζομενους σκλαβους), καταστροφη των ασφαλιστικων ταμειων με συνεπεια την διαλυση των συνταξεων... και ουτω καθεξης. Ολες αυτες τις λαμπρες "νικες" εναντιον της χωρας πετυχε η λαμπρη συγκυβερνηση του Σαμαρα που υποστηριζετε, εχοντας ως εκφραστη της τον Βενιζελο. Συγχαρητηρια λοιπον ω αδαεις, ανοητοι και γερασμενοι "κομμουνιστοφαγοι" της εμφυλιοπολεμικης Ελλαδας του '50. Εισαστε οι καλλιτεροι συμμαχοι αυτων που θα σας καταστρεψουν, κι εσας και τα παιδια σας, μαζι με ολους εμας τους υπολοιπους.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Δαρβινος 31/03/2014 13:21:22

   ῎Ας ἱδρύσουν κόμμα οἱ συντεχνίες καί ὄχι νά κρύβωντε στά κόμματα. Εἶναι ἀδιανόητο οἱ ἑκατομυριοῦχοι συνδικαληστηράδες νά κυβερνοῦν τήν χώρα ἀπό τό 81, ΕΛΕΟΣ!

   • Hunter avatar
    Hunter @ Φωτεινή 31/03/2014 19:34:06

    Παρά τις όποιες διαφορές μας, μακράν ότι καλύτερο έχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες εδώ!

  • Μεγάλες στιγμές. avatar
   Μεγάλες στιγμές. @ Δαρβινος 31/03/2014 14:57:41

   Δεν πειραζει,αν κανουμε λαθος στο να στηριζουμε αυτους τους καταστροφεις ,υπαρχει παντα η Βενεζουελα υγιης και στιβαρη να μας περιμενει ως μεταναστες Τουλαχιστον δωσε μας το δικαιωμα να ειμαστε πιστοι σε ιδεες που πιστευουμε και σε ανθρωπους που εκτιμουμε.Γιατι εμεις δεν συνηθιζουμε να μετακινουμαστε απο ηλιους σε ποταμια,σε ελιες και σε ροζες

 5. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 31/03/2014 11:40:59

  Στο ίδιο έργο θεατές. Υποβάθμιση του Κοινοβουλίου με ταυτόχρονη ύβρι προς το Δημοκρατικό Πολίτευμα και προς της Ελληνική Κοινωνία . Το Κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας επέλεξε σε ένα Πολυνομοσχέδιο-σκούπα των γραφειοκρατικών μηχανισμών που ταλανίζουν την οικονομική ζωή του τόπου μας χωρίς σοβαρή προεργασία να εκτεθεί με τρόπο κωμικό υποκύπτοντας σε άλλες αναγκαιότητες. Μια Αξιωματική αντιπολίτευση η οποία και επέλεξε έναν φθηνό τακτικτισμό αρνούμενη να αντιληφθεί πως η κοινωνία διψά για συναινετικές διαδικασίες και εχει αηδιάσει πλέον από πολωτικές συμπεριφορές που απλά αναπαράγουν τα σημερινά αδιέξοδα. Πολιτικά άστοχοι οι χειρισμοί και των δύο πολιτικών μονομάχων , καθως σε ένα τόσο σοβαρό θέμα αναλώθηκαν σε ύβρεις, εξυπνακισμούς και άγονες αντιπαραθέσεις. Επικοινωνιακά μπορεί να προκάλεσαν κλίμα ευφορίας στους οπαδούς τους και να αύξησαν την συσπείρωση τους. Σε επίπεδο Κοινωνίας απλά ηττήθηκαν με τρόπο εμφατικό. Μιας κοινωνία που ζει στην απόλυτη καταστροφή που προκλήθηκε απο την κατάρρευση ενός μοντέλου επίπλαστης οικονομικής ανάπτυξης, με τον φόβο η κρίση να λάβει ανεξέλεγκτες περαιτέρω διαστάσεις και με την συνεχή διάψευση των όποιων οραμάτων για βελτίωση της καθημερινότητας της σε άμεσο χρόνο. Μια κοινωνία που διψά για ελπίδα και λύσεις και βρίσκεται αντιμέτωπη με εναν φθηνό λαικισμό , με εναν απαράδεκτο συντεχνιασμό, και με μια προκλητική στάση που προσβάλει βάναυσα την λογική του μέσου πολίτη. Υπάρχει και μια παράμετρος ακόμη που με τρόπο απαράδεκτο αγνόησαν και οι δύο αντίπαλοι πολιτικοί σχηματισμοί. Πως με την εν γένει στάση . την σκηνοθετημένη άριστα παρουσία τους και την συμπεριφορά τους απώλεσαν και τα όποια τελευταία ψιχία ηθικού πλεονεκτήματος διέθεταν Η χτεσινή διαδικασία ξανάφερε στο προσκήνιο το ζήτημα του σεβασμού του συντάγματος , του κανονισμού της Βουλής και της δημοκρατικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας απο το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας μας Ουδείς δικαιούται να πανηγυρίζει επι των ερειπίων τςη Ελληνικής Κοινωνίας

 6. Aegean times avatar
  Aegean times 31/03/2014 11:46:55

  Τόσο σημαντικά νομοσχέδια θα έπρεπε να εγκρίνονται με ενισχυμένη πλειοψηφία τουλάχιστον 180 βουλευτών, αν θέλουμε να λεγόμαστε δημοκρατία. Οσο δε για τους επαναστάτες των προηγουμένων ημερών που τελικά ψήφισαν, τι να πει κανείς, ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι είναι που γίνονται περίγελος. Γενικώς τα όργανα της ορχήστρας ξεκούρδιστα και οι μουσικοί αποκαμωμένοι βαράνε διάλυση σιγά σιγά. Εμείς αυτό εισπράττουμε.

  • riot avatar
   riot @ Aegean times 31/03/2014 19:05:39

   Αρνάκια ... γάλακτος.

 7. Ρηνα avatar
  Ρηνα 31/03/2014 11:57:33

  Εδω που τα λεμε μαζευτηκαν πολλες οι επαγγελματικες ταξεις που θα μαυρισουν στις εκλογες....Πως θα μαζευτουν τα κουκια οταν μια μια αντιλαμβανεται τη πανωλεθρια που επαθε; Την οργη παντως δεν τη βλεπω να ξεφουσκωνει, το αντιθετο θα ελεγα.

 8. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 31/03/2014 12:18:07

  Εγω πιστευω οτι ηταν μεγαλο λαθος του Τσιπρα. Μαλλον το πιστευουν και πολλοι του ΣΥΡΙΖΑ αν κρινω απο τα προσωπα τους οπως αυτα φανηκαν στην TV. To σημαντικοτερο ολων ομως ειναι τοσο οτι η σταση του ΣΥΡΙΖΑ οσο και καποια σχολια παραπανω δειχνουν οτι μαλλον ζουμε στην Ελβετια και οχι στην Ελλαδα. Ξεχναμε οτι ζουμε με δανεικα , ξεχναμε οτι χρεοκοπησαμε ξεχναμε τι μας οδηγησε σε αυτην την καταστροφη και την κριση. Και αντι να δουμε ολοι μαζι την ανακαμψη και το μελλον διχασμενα καταγγελουμε και φωναζουμε για συνωμοσιες κλπ. Ειμαστε αληθεια ο εξυπνοτερος λαος? Με κομματα σαν τους ΑΝΕΛ , ΧΑ _? Με το ακριβοτερο γαλα και τα ακριβοτερα βιβλια στην Ευρωπη? Με το να πουλαμε χυμα λαδι κατω του κοστους στους Ιταλους και αυτοι να το τυποποιουν σαν Ιταλικο και να χρυσοπωλουν? Ειμαστε ο εξυπνοτερος λαος οταν ανακοινωνουμε απεργιες στην ακτοπλοια στην αρχη της τουριστικης περιοδου? Ειμαστε εξυπνοι οταν καθε μερα εχουμε πορειες στο κεντρο με αποτελεσμα να μη πλησιαζουν τουριστες , τα ξενοδοχεια να ειναι αδεια και τα μαγαζια να κλεινουν το ενα μετα το αλλο? Ειμαστε ο εξυπνοτερος λαος οταν ο ΓΑΠ καταγγελει οτι κυβερνα μια διεφθαρμενη χωρα και οταν ο Τσιπρας κανει προταση μομφης εναντιον του Υπ. Οικονομικων μια μερα πριν το Eurogroup?

 9. Hunter avatar
  Hunter 31/03/2014 15:15:31

  Ο Βούτσης έκανε την εξής δήλωση σήμερα: «Αν το κόστος θα ήταν να πάει δύο-τρεις μέρες πιο μετά το Eurogroup ή και η όποια εκταμίευση της δόσης, αυτό θα έπρεπε να είναι αποδεκτό και από την ίδια την κυβέρνηση, στο όνομα της δημοκρατίας. Υπάρχει, δηλαδή, πράγματι αυτός ο λόγος που λέει η κυβέρνηση και τον είχαμε στο σκεπτικό μας, ήταν μέσα στη λογική μας. Δεν είχαμε πρόβλημα, για να το πω ευθέως» Ομολόγησε δηλαδή ότι ο στόχος ήταν το Eurogroup και η εκταμίευση της δόσης!!! Έχω ξαναπεί ότι ο Τσίπρας με τις εκλογές με λίστα, κατάφερε με τις ψήφους των δυσαρεστημένων Πασόκων που δεν είναι καν αριστεροί (πόσο μάλλον ακροαριστεροί), να βάλει στη Βουλή 71 ΑΚΡΟαριστερούς σταλινοφασίστες βουλευτές πολλοί εκ των οποίων σε εκλογές με Σταυρό δεν θα έβρισκαν ούτε την ψήφο τους στις κάλπες...

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ Hunter 31/03/2014 16:58:59

   Διαβάζουμε όλα τα σχόλια αλλά μερικά είναι τελείως ασόβαρα. ΟΛΑ τα κόμματα εκτός από την Χ.Α. ΔΕΝ άλλαξαν την σειρά εκλογής του Μαΐου. Όσο και αν σου χαλάει την σούπα ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε την σειρά του Μαΐου. Μόνο οι περήφανοι δημοκράτες της Χ.Α. ανάγκασαν τον βουλευτή Σερρών να παραιτηθεί για να μπει στην Βουλή ο αγαπητικός της φώκιας.

   • Hunter avatar
    Hunter @ gonzilaus 31/03/2014 19:49:12

    Τελικά ακόμη και με 20% συνεχίζετε να έχετε τη νοοτροπία κόμματος/ομαδούλας του 2% (να μην πω συμμορίας) και να υποτιμάτε τη νοημοσύνη όλων των άλλων. Ας μην είχε τις ψήφους των δυσαρεστημένων Πασόκων ο ΣΥΡΙΖΑ και πες μου εμένα ότι με το 4%-5% που θα έπαιρνε, θα εξέλεγε αυτούς τους σταλινοφασίστες 71 βουλευτές που έχει. Κι όχι τίποτε άλλο αλλά προσπαθούν να μας διδάξουν και "Δημοκρατία" κιόλας αυτοί που προσπαθούν επί 65 χρόνια να καταλύσουν το πολίτευμα και να εγκαταστήσουν αισχίστου μορφής σταλινική χούντα! Κάντε όνειρα, κάντε... Όπως νομίζει η Χ.Α ότι ξαφνικά ξύπνησαν 10% του εκλογικού σώματος κι έγιναν ναζί, έτσι νομίζετε κι εσείς εκεί στην αριστερά ότι ξαφνικά ξύπνησαν 20% του εκλογικού σώματος κι έγιναν σταλινοφασιστάκια... Ο Ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από φασισμό! Ούτε μαύρο, ούτε κόκκινο, ούτε μαυροκόκκινο! Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους εκεί στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χ.Α δεν το πήρε χαμπάρι για αυτό πάνε φυλακή ένας-ένας. Εκεί θα καταλήξετε κι εσείς απλώς σας προστατεύει ακόμη το "πλέγμα προστασίας" που φτιάξατε μετά το 1981 (συντεχνίες, συνδικάτα, πελατειακές σχέσεις κτλ.).

 10. πολίτης avatar
  πολίτης 31/03/2014 17:29:16

  H δόση εκταμιεύεται με δόσεις. Και οι δόσεις έχουν αναβληθεί πολλές φορές. Οι εκβιασμοί αυτού του είδους είναι για εσωτερική κατανάλωση. Τι θα δείχναμε δηλ.; Ότι έχουμε μια στάλα αξιοπρέπεια να τηρήσουμε στοιχειωδώς τις διαδικασίες; Δε μας ταιριάζει όμως. Άλλωστε δια στόματος Στουρνάρα η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στα παγκόσμια χρονικά. Δεν ξέρω αν κάποιοι νιώθουν υπερήφανοι γι'αυτό. Προσωπικά νιώθω ότι μου έχει απονεμηθεί ο τίτλος του παγκόσμιου μα@#κα. Και θερμή παράκληση προς τους πολιτικούς..σταματήστε να λέτε για τις θυσίες του ελληνικού λαού. Δε θυσίασα τίποτα, μου τα αρπάξατε!!

 11. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 31/03/2014 18:09:39

  Αρ. ψάλτη θα ήθελα μια ανάλυση για το τι μας λέει το πολυνομοσχέδιο το χθεσινό και τι επιπτώσεις έχει στην κοινωνία. Μπορεί να το διαβάσει και κανένας βουλευτής που ψήφισε χωρίς να έχει ιδέα τι μας λέει....πολλοί έμειναν στα γάλατα.

 12. Ανδρεας45 avatar
  Ανδρεας45 01/04/2014 02:26:24

  Εγώ πάντως την λέξη "ασόβαροι",πρώτη φορά την ακούω και δεν μπορώ να καταλάβω που την βρήκατε και την τρυπώσατε στό σχόλιο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.