14/03/2009 22:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι μασώνοι στην καρδιά του κράτους


____________________________________________________________________________________________
Δύο από τα σημαντικότερα γαλλικά περιοδικά, το «L' Express» και το «Le Point», κυκλοφορούν με πρώτο τους θέμα την «εισβολή», αν όχι την κυριαρχία, των Μασώνων (francs maçons) στο γαλλικό κράτος και στην κυβέρνηση Σαρκοζί. Και τα δύο επιλέγουν αυτό το θέμα με αφορμή το βιβλίο της δημοσιογράφου, Σοφί Κουανιάρ, με τίτλο «Κράτος εν κράτει, το παρακράτος των μασώνων».

Πρόκειται για ένα βιβλίο με πολύ σημαντικές αποκαλύψεις που δείχνει με συγκεκριμένα στοιχεία την διείσδυση των μασώνων σε όλα τα επίπεδα της κρατικής εξουσίας στη Γαλλία, καθώς και την στήριξη που παρείχαν οι κάθε λογής στοές στον Σαρκοζί.

Είναι γνωστό, πάντως, ότι ανέκαθεν οι Μασώνοι, κατείχαν σημαντικό μέρος της κυβερνητικής, κρατικής και οικονομικής εξουσίας, στην Γαλλία. Γι' αυτό άλλωστε είχε κατηγορηθεί παλαιότερα με δριμύτατα και ο Φρανσουά Μιττεράν και η γυναίκα του, η οποία εφέρετο να κινείται με ιδιαίτερη δραστηριότητα στους μασωνικούς κύκλους.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κριτική και οι αποκαλύψεις σχετικά με την χρηματοδότηση του ταξιδιού του Σαρκοζί και της Κάρλας Μπρούνι στο Μεξικό  από τον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας Banamex, μέλος του ΔΣ της Citigroup, που στην δεκαετία του ‘90 θεωρήθηκε ύποπτος μεταφοράς κοκαΐνης και για ξέπλυμα ναρκοδολαρίων  (βλέπε: «Ποιος πλήρωσε τα έξοδα του Νικολά και της Κάρλας;»)

Κάρλα μου τι ήθελες και έμπλεξες με αυτόν; Το μόνο θετικό που έχει, είναι ότι είναι κοντός.

Δείτε κι εδώ: http://www.lexpress.fr/actualite/politique/les-francs-macons-au-coeur-de-l-etat_746570.html).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. F avatar
  F 14/03/2009 22:38:47

  Κι' ἐδῶ, ἔχουμε τὶς κλειστὲς "Ἀθηναϊκὲς λέσχες" μὲ θαμῶνες μέλη ὅλων τῶν κομμάτων

 2. οκτώ avatar
  οκτώ 14/03/2009 22:41:26

  Οι μασώνοι στην καρδιά του κράτους και οι μυστικές υπηρεσίες στην καρδιά του παρακράτους.
  Πάλι καλά που έχουν μείνει ελεύθερα τα γεννητικά όργανα για τον κυρίαρχο λαό.

 3. kanis avatar
  kanis 14/03/2009 22:50:50

  Τελικά στην Ελλάδα, μετά απο το "σχίσμα", ποιό "δόγμα" επικρατεί σήμερα;

 4. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 14/03/2009 22:56:39

  Παρακμή! Αναζητούμε αποδιοπομπαίους τράγους στο προσωπο των μασόνων ή των εβαραίων ή των μεταναστών ή των αστυνομικών? Απλά παρακμή...

 5. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 14/03/2009 23:33:15

  ...το μονο οπυ εχει,ειναι οτι ειναι κοντος.
  Ξερεις ομως τι λενε για τους κοντους.
  Ο κοντος λενε,ή φωνη θα εχει,ή ...θωλη.
  Μηπως ο Σαρκοζις,εχει το δευτερο;

 6. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 14/03/2009 23:41:42

  Μπράβο στο ANTINEWS που τολμάει να θέτει ζητήματα, που οπωσδήποτε απαιτούν θάρρος. Το θέμα του τεκτονισμού είναι από τα πλέον παρεξηγημένα και από αυτά που έχουν υποστεί την χειρότερη εκμετάλλευση, παρ' όλη τη θεμελιακή παρέμβασή του στη συγκρότηση της δημόσιας ζωής.
  Το συγκεκριμένο θέμα, παρά την τεράστια σημασία του, είναι πλήρως υποβαθμισμένο στη συνείδηση των πολιτών. Κατά κανόνα προκαλεί το γέλωτα ή μειδιάματα και προσκρούει σε σύνδρομα και προκαταλλήψεις.
  Επειδή θεωρώ ότι διαθέτω συγκροτημένη συνωμοσιλογική άποψη, που έχω συγκροτήσει με έρευνες δεκαετιών πάνω στο θέμα και την γενικότερη επαναστατική μου θητεία στα πλαίσια του λαϊκού κινήματος, καλώ τους υπεύθυνους του τεκτονισμού σε δημόσια συζήτηση.
  Κατ' αρχήν ας μου επιτραπούν τρεις παρατηρήσεις:
  1. Οι μυστικές, ή μυητικές εταιρίες, αποτελούν πανάρχαιο φαινόμενο, συνυφασμένο με την συγκρότηση της ανθρώπινης κοινωνίας. Οι ρίζες τους εδράζονται στον ανθρώπινο ψυχισμό.
  2. Η κοσμοθεωρία τους, η φιλοσοφική τους συγκρότηση, αλλά η αντιμετώπιση της ζωής από την μεριά τους, στηρίζεται στην δυαρχία. Στην ισόνομη ύπαρξη δηλαδή της αρχής του καλού και του κακού, σε μια απόπειρα να αποδώσουν οντολογική υπόσταση στο κακό.
  Τα τεκτονικά θυσιαστήρια βρύθουν διαρχικών συμβολισμών. Το πάτωμα είναι εν είδη σκακιέρας με μαύρα και άσπρα τετράγωνα. Στο θυσιαστήριο, μπροστά στην μυητική θύρα υπάρχουν δυο κολώνες, καθώς ο Ήλιος και η Σελήνη.
  Αυτή η θεώρηση αντιφάσκει κατάφορα στο Ελληνικό Πνεύμα και τις βασικές του αρχές του μονισμού και της διαλεκτικής.
  3. Το μυητικό μοντέλλο που εφαρμόζουν τα μυητικά τάγματα αποτελεί την βάση του εξουσιασμού. Χωρίζοντας τους ανθρώπους σε μυημένους, και "βέβηλους" καθορίζουν την ανθρώπινη αξία σύμφωνα με το μυητικό στάδιο. Οι βαθύτερα μυημένοι αποτελούν την εξουσιαστική ελίτ, οι λιγότερο μυημένοι άγονται βάση σκληρού εξουσιασμού, που στηρίζεται σε όρκους για υπακοή. Ο τεκτονισμός αποτελεί την οργανωμένη άρνηση της αρχής της δημοκρατίας. Αποτελεί κλιμάκωση της υπόθαλψης της ισονομίας μέσα στην κοινωνία και στηρίζεται στην ενδυνάμωση των προτόγωνων ροπών του ανθρώπινου ψυχισμού.

  Δέχομαι αντιρρήσεις, κριτική, ερωτήσεις, πολεμική ή την περιφρόνηση και την συνειδητή σας αγνόηση. Αισθάνομαι ότι είμαι εις θέσιν να αντεπεξέλθω και ότι η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε ήδη.

 7. kurt godel avatar
  kurt godel 14/03/2009 23:46:43

  η μασονια ειναι αρρηκτα δεμενη με τον διεθνη σιωνισμο απο τον μεσαιωνα.αποτελει εργαλειο προωθησης του σε ολες τις ιστορικες φασεις του.σημερα στο απογειο της ισχυος του δ.σ ως επικρατουσα κοσμοθεωρια η μασονια αποτελει εναν αδιαρρρηκτο εκτελεστικο πυρηνα επιβολης εκ των ανω των συγχρονων ιδεολογηματικων προταγματων του.οι αλωμενοι απανταχου γης κρατικοι σχηματισμοι εχουν για την κρατικη λαντζα τους μασονικους μυστες ως ιεροφαντες του διεθνοσιωνιστικου μοντελου. ενδεικτικα μηδενιστικος διεθνισμος με αυτοαναιρεση του μεσω της αναιρεσης εθνων και θρησκειων,νεομονεταρισμος και φιλοσοφικος ατομοκεντρισμος αναιρετικος συλλογικων αναφορικοτητων , μεταμοντερνος αποδομητισμος,οχηματα οσμωσης για το ατομο χωρις εγκεφαλικο ιπποκαμπιο,ζομπις που ζουν σε μαζικο προγραμματισμο σκεψης της κοινωνικης μηχανικης.ολα για μια παγκοσμια πολιτισμικη-κοσμοθεωριακη διακυβερνηση απο οχι πλεον τον περιουσιο που σαφως απο τον μηδενισμο ολων των πολιτισμων μεσω του φαντασιακου θεσμισματος του πολυπολιτισμου εξαιρειται ως οδηγος,αλλα τους 'εκλεκτους' που ομνυουν στα εκλογα αξιωματα της δ.σ των πεφωτισμενων.παρα το θεωρημα της μη πληροτητας η δικη τους λογικη δημιουργει πεισματικα και μεσω τελολογιας της φυσικης αλλα και συμβατης λογικης ισχυος αυταποδεικτα προυπαρχοντα ολοκληρωματα γενεσιουργων λογικων αξιωματων.

 8. donaE avatar
  donaE 14/03/2009 23:57:47

  @ 6 Μποτίλια Ωραια τα γραφεις.Η αποδοση οντολογικής υπόστασης στο κακο ειναι το μεσο ή ο σκοπος?Πιστευεις δηλαδη πως εχει μεταφυσικο χαρακτηρα ή ειναι θεμα ταξικο?

 9. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 00:10:42

  @kurt godel 7
  Η ταύτιση του Τεκτονισμού με τον Σιωνισμό, ως επικτρατούσα άποψη, περιέχει κάποιες σημαντικές υπεραπλουστεύσεις, παρότι πράγματι ο Εβραϊκός μυστικισμός "Καβαλά", ως πρακτική που διαχέει τον θρησκευτικό Σιωνισμό, έχει την ίδια προέλευση με τον Τεκτονισμό από την αίρεση των Γνωστικών, η οποία είναι προχριστιανική αίρεση.
  Αυτή η συλλογιστική αφήνει συν τοις άλλοις εκτός πραγματείας τους Αγγλοσάξονες Μολοχιστές και τους Εθνικοσιαλιστές, ως καβαλιστικό κίνημα.
  Ο Τεκτονισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί από συστηματικής πλευράς μόνο ως δυαρχικό, μυητικό τάγμα. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η Καβαλά. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένες ιστορικές αλληλουχίες, σημεία τομής και αλληλοεπικακαλύψεις. Τα φαινόμενα μπορούν να μπουν σε σειρά μόνο με ιστορική συστηματατοποίηση και χρονολόγηση της εξελικτικής ροής.

 10. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 15/03/2009 00:18:56

  Ποιος μυστικισμος ρε παιδια και φιλοσοφιες.
  Για καμμια μπιζνα γινονται μασωνοι οι ανθρωποι.
  Να φανε καμια προμηθεια, να κλεψουν κανα φραγγο, τετοια πραγματα.
  Ουτε Καμπαλα, ουτε Καβάλα, για τα μπικικινια και τις θεσεις τα κανουν ολα οι μασωνοι

 11. Le canard avatar
  Le canard 15/03/2009 00:19:32

  @Προβοκατωρ

  Το' παμε ρε προβοκάτορα. Μην επαναλαμβάνεις. Το μόνο θετικό είναι το ότι είναι κοντός. Ε, εντάξει η Καρλίτα γουστάρει και λίγο τη χλίδα της εξουσίας...

 12. Le canard avatar
  Le canard 15/03/2009 00:21:44

  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ Says:Αναζητούμε αποδιοπομπαίους τράγους στο προσωπο των μασόνων ή των εβαραίων ή των μεταναστών ή των αστυνομικών? Απλά παρακμή…

  Πλάκα κάνεις. Κοίτα και λίγο στη Γαλλία, που το θέμα των μασώνων είναι εδώ και δεκαετίες στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων και σοβαρότερων εντύπων. Εδώ, απλά το κάνουμε γαργάρα.

 13. Le canard avatar
  Le canard 15/03/2009 00:24:57

  Ανωνυμος 10 Says:Για καμμια μπιζνα γινονται μασωνοι οι ανθρωποι.Να φανε καμια προμηθεια, να κλεψουν κανα φραγγο, τετοια πραγματα.

  Σωστός ο Ανώνυμος. Αυτό ίσχυε και ισχύει κατά κόρον στην ευρωπαϊκή μασωνία, η οποία χαρακτηρίζεται και ως η πιο συντηρητική και συχνά φασιστική (Ιταλία, Ισπανία, κ.ο.κ.). Να πούμε πάντως, ότι σε ορισμένες εποχές στο 19ο, π.χ., σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, όπως η Λατινική Αμερική, εμφανίστηκαν μασωνικές οργανώσεις με πολύ προοδευτικές τάσεις.

 14. M avatar
  M 15/03/2009 00:27:11

  Μποτίλια είπε:

  >>Ο τεκτονισμός αποτελεί την οργανωμένη άρνηση της αρχής της δημοκρατίας.>>

  Έλα...! Δεν το χαμε καταλάβει καθόλου.


  Να προσθέσω και εγώ μερικές παρατηρήσεις:

  Πιστεύουν ότι ο Δημιουργός του Σύμπαντος (αδιευκρίνιστο αν για εκείνους είναι ανθρωπόμορφος ή απλά η ΟΥΣΙΑ σύμφωνα με την "Μυστική Δοξασία") βλέπει τα πάντα.
  Για αυτό και ειδικεύονται και στις παρακολουθήσεις.
  Δεν το κάνουν από βίτσιο ούτε επειδή έχουν λίγη παραπάνω εξουσία στα χέρια τους και την βλέπουν κάπως περίεργα.
  Ακολουθούν το εθιμοτυπικό, με την ίδια λογική που και οι χριστιανοί ακολουθούν τον δρόμο της Σταύρωσης.

  Επιπλέον, στους συμβολισμούς τους πρέπει να προσθέσουμε και την φωτιά. Δεν κάψανε την μισή Ελλάδα το 2007 επειδή είναι διεστραμμένοι. Πιστεύουν ότι ήταν για καλό καθώς η χώρα θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της σαν τον Φοίνικα των Αιγυπτίων.

  Τέλος, παίζουν πολύ θεάτρο.
  Όπως ακριβώς έκαναν και οι Αρχαίοι Έλληνες, έτσι και εκείνοι στήνουν παραστάσεις και σκηνικά για να μυήσουν κάποιο μέλος τους.
  Για αυτό και μόνο... Και όχι επειδή είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ νούμερα!!!

 15. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 00:30:41

  @donaE 8
  Βάση της ανθρώπινης κοινωνίας, είναι, σύμφωνα με το ερμηνευτικό μοντέλο που πρεσβεύω, η θρησκευτική συγκρότηση, σε αντίθεση με το μαρξιστικό μοντέλο που θεωρεί βάση την οικονομία. Η πρώϊμη εξουσία εξασκήθηκε ανοιχτά από τα ιερατεία. Στη συνέχεια η εξουσία εξασκήθηκε από τα ίδια κυκλώματα με καλυμmένο τρόπο. Θεωρώ ότι και σήμερα μας εξουσιάζουν με καλυμmένο τρόπο κάποια ιερατεία. Αυτό δεν σημαίναι αυτόματα και την σύγκρουση κάποιων αντίστοιχων οντοτήτων σε ματαφυσικό επίπεδο.
  Το ερμηνευτικό μου μοντέλο είναι πολυτισμικό-ψυχολογικό-κοινωνικό, χωρίς να αμφισβητεί την οικονομική θεωρία των Μαρξ/Ένγκελς καθ' εαυτήν, η οποία απέτυχε να προάγει ερμηνευτικό όργανο για το κράτος.
  Οι τάξεις πριν δομηθούν στην οικονομία αποκρυσταλλόνονται κύρια στις θρησκευτικές κοινότητες, χωρίς η διαδικασία να συμβαίνει αυστηρά μηχανηστικά.
  Με αυτή τη έννοια η υποστασιοποίηση του κακού δεν αποτελεί ούτε μέσο, ούτε σκοπό. Συμβαίνει πρωταρχικά, ως τρόπος πρόσληψης του κόσμου και ερμηνεία της πρόκλησης της ζωής.
  Αυτή η μελέτη μπορεί να γίνει πιο παραστατικά στις πρωτόγωνες κοινωνίες, όπου δεν έχουν αναπυτχθεί ακόμη τα σοφιστικέ στοιχεία. Με αυτή την έννοια θεωρώ καθοριστικής σημασίας τις αντίστοιχες θρησκειολογικές και εθνολογικές πραγματείες, όπως του Φρέυζερ (Χρυσός Κλώνος) και του Μόργκαν (Αρχαία Κοινωνία).

 16. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 15/03/2009 00:31:10

  Le canard,
  δεν ψάχνω λόγους έξωθεν για την κατάντια μας.Φταίω εγώ όπως φταίμε όλοι μας, δεν κοιτώ το δέντρο αλλά το δάσος.

 17. donaE avatar
  donaE 15/03/2009 00:32:57

  @ 14 Και η τελετη γινεται γιατι εξασφαλιζει την συμμετοχη και την συνενοχη του νεομυημενου.

 18. Decay avatar
  Decay 15/03/2009 00:35:45

  @ 12 Le canard,

  Εδώ απλά δεν έχουμε Μασονία...

  Ενώ οι Γάλλοι διατηρούν το θέμα στην επικαιρότητα,
  -όχι μόνο για να θολώνουν τα νερά-
  αλλά επειδή κρίνεται αναγκαία η ένταξη νέων θυμάτων (αλλά και θυτών)
  στο οργανωμένο απο το βαθύ γαλλικό κράτος μασονικό σύστημα...

  Εμείς, περισσότερο προχωρημένοι σε τέτοια θέματα, απλά εντάσσουμε το ζήτημα της Μασονίας σε μια ευρύτερη συνομοσιολογική παραφιλολογία.
  Είναι γιατι οι δικοί μας, ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ απόλυτα...

 19. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 00:41:35

  @Ανώνυμος 10
  Ο εντοπισμός σου είναι σωστός μόνο όσο αφορά τους λόγους που ωθούν την πλειοψηφία των μελών να μπουν σε μια στοά. Οι αιτίες στρατολόγησης από την πλευρά των στοών, συνδέονται με τους μακροπρόθεσμους στόχους των εταιριών, που είναι η επιβολή ενός συγκεκριμένου εξουσιαστικού μοντέλου με θρησκευτικό υπόβαθρο.

 20. Le canard avatar
  Le canard 15/03/2009 00:42:16

  @Decay

  Και υπάρχουν και τους ξέρουμε(ν). Και ονοματα (λίστες ολόκληρες) έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν, αλλά όχι πρόσφατα, και πολλοί άνθρωποι, ακόμα και σε χώρους εργασίας γνωρίζουν κάποιους που αίφνης ωφελήθηκαν και έχουν γίνει μεγαλοστελέχη ιδιωτικών και δημόσιων φορέων από τις στοές.

 21. Decay avatar
  Decay 15/03/2009 00:45:38

  @ 20 Le canard,

  Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...

 22. donaE avatar
  donaE 15/03/2009 00:46:49

  @ 15 μποτιλια Για μενα η υποστασιοποιηση του κακου που εκφραζει θρησκευτικο συναισθημα σιγουρα,εκτος απο την αναγκη της μαγειας για την υπερβαση του ειναι,εχει και την σημασια της εξουσιας,καθαρα ταξικο θεμα δηλαδη.Για αυτο λεω να μην της δινουμε τοσο μεταφυσικο χαρακτηρα.Συμφεροντα δεν ειναι?

 23. Le canard avatar
  Le canard 15/03/2009 00:47:12

  Απλά είναι, απλοϊκά δεν είναι.

 24. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 00:48:49

  @donaE 17
  Οι τελετουργίες γενικά, όχι μόνο στην περίπτωση του Τεκτονισμού, επιχειρούν παρέμβση στην συγκρότηση του ασυνείδητου μέσω της έντεχνης χρήσης συμβόλων. Εκτός της συμμετοχής και συνενοχής, επιδιώκεται συγκεκριμένη αλλοίωση της προσωοπικότητας. Γι' αυτό η τελετουργική μύηση δεν περιορίζεται στους νεομυημένους.

 25. donaE avatar
  donaE 15/03/2009 00:50:47

  @ 24 Μποτίλια
  Ε,βεβαια

 26. Decay avatar
  Decay 15/03/2009 00:54:10

  @ 22 donaE,

  Ναι, συμφέροντα είναι, αλλά δεν είναι ταξικό θέμα.
  Είναι θέμα Εξουσίας.
  Συμφέροντα είναι, αλλά έχουν ενα καθαρά θρησκευτικό υπόβαθρο.

  Δυστυχώς, δεν επιθυμώ να επεκταθώ...

 27. donaE avatar
  donaE 15/03/2009 01:01:57

  @ 26 Decay
  Ειναι θεμα αποψης για την θρησκεια ισως.

 28. Decay avatar
  Decay 15/03/2009 01:08:35

  @ 27 donaE ,

  Το έχεις μαντέψει σχεδόν, αλλά στα Ανώτατα επίπεδα της Ιεραρχίας, το γνωρίζουν καλύτερα απο όλους μας - δηλαδή εκ των έσω.

 29. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 01:16:42

  @donaE 22
  Η μαγεία έχει εξουσιαστικό χαρακτήρα στην περίπτωση των αποκρυφιστών με την έννοια της υποδούλωσης στις δυνάμεις του ασυνείδητου με στόχο την εναπόκτηση δύναμης.
  Επειδή έχω δηλώσει και εγώ μάγος τρίτης γενιάς, θέλω να εντοπίσω, ότι η δική μας μαγεία αποτελεί την ασκητική οδό της επενέργειας της Θείας Αποκαλύψεως μέσω της πορείας στην οδό της Αρετής.
  Όσο αφορά την έννοια του συμφέροντος απαιτείται κάποιος προσδιορισμός του με προέκταση και στο θέμα των τάξεων.
  Εάν εννοήσουμε το συμφέρον με βάση την οικονομία, αυτό ορίζεται ορθολογικά και έχει συνέπεια την συγκρότηση κοινωνικών τάξεων με βάση τη θέση τους στην παραγωγή. Έτσι όμως δεν θα μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε πολύ βασικά φαινόμενα, όπως αυτό της ανθρωποθυσίας.
  Προ του συμφέροντος, λειτουργεί η αντίλληψη χωρισμού των ανθρώπων σε καλούς και λιγότερο καλούς. Αυτή είναι διαδικασία συνειδησιακής φύσεως, συγκροτεί τον ελιτισμό και στηρίζεται στη δυαρχία. Με τη μετάβαση σε έννοια αφήνουμε το υλικό πεδίο, περνώντας στο αφηρημένο. Έτσι προτάσσονται άλλα πεδία διαφορετικά από την οικονομία, που συθέτουν το εξουσιασρτικό μόρφωμα. Και το πρωταρχικό επίπεδο έχει πάντοτε θρησκευτικό χαρακτήρα.
  Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε, ότι τόσο η δογματική, όσο και η οντολογία του Μαρξισμού σχετικά με το αναπόφευγο μιας συγκεκριμένης εξέλιξης, άγγιζαν τα όρια θρησκευτικού χαρακτήρα.
  Αλλά και οι μεγάλοι προπαγανδιστές της αθεΐας του Διαφωτισμού, υπήρξαν βαθύτατα θρησκευόμενοι, στα πλαίσια της στοάς "Φιλαλήθης" στο Παρίσι. Φιλαλήθης ήταν το ψευδώνυμο του Άγγλου αλχημιστή David Vaughan.

 30. Το πνεύμα του Μάη avatar
  Το πνεύμα του Μάη 15/03/2009 01:22:02

  Εν κατακλείδι, λαοκρατία με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και πολιτιστική επανάσταση χρειαζόμαστε εδώ όπως κι αλλού. Μ' ένα γέλιο να γκρεμιστούν τα τρομοεμέσματα όλα...

 31. Decay avatar
  Decay 15/03/2009 01:27:20

  Εκτός απο την ενημερωτική-διδακτική, μας αποδεικνύει ο Μποτίλια -για μια ακόμη φορά- την συγγραφική του δεινότητα.

  Δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει- λογω κεκτημένης- κάποια μικρά πληκτρολογικά λάθάκια...
  (εξουσιασρτικό)

  Υπογραφή

  Μάγος Πρώτης Τάξεως

 32. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 01:33:22

  @Το πνεύμα του Μάη 30
  Αμήν (και πότε).

 33. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 01:36:47

  @Decay 31
  Ευχαριστώ για τη στήριξη. Μεταξύ μάγων αυτή είναι πάντοτε αμοιβαία.

 34. Decay avatar
  Decay 15/03/2009 01:39:57

  Παρακαλώ!

 35. PATRA avatar
  PATRA 15/03/2009 01:44:40

  Μποτιλια,
  πινεις κατι τωρα ή ειχες πεσει σε βαρελι μικρος?
  Οπως και να'χει, καλα το πας το αναποδο.
  Ευγε...

 36. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 01:55:46

  @PATRA
  Αγαπητέ φίλε δεν μπορώ να εχθρεύομαι τίποτε, εάν έχει αφετηρία από τον λαό.
  Εδώ έγινε λόγος για κάποια ερμηνευτικά μοντέλα. Ορθά ή ανάποδα.
  Όσο αφορά κάποιους Μαρξιστές, ας αναλογιστούν την προτροπή του Μαρξ ότι: "Το ζητούμενο δεν είναι να ερμηνεύσουμε τον κόσμο, αλλά να τον αλλάξουμε".
  Παρουσίασε λοιπόν τις προτάσεις σου συγκεκριμένα, για να δούμε που συφωνούμε και που όχι. Εγώ δεν επιζητώ να επιβάλλω κάποιο ερμηνευτικό μοντέλο, που θεωρώ στο φινάλε προσωπικό.
  Εάν τώρα το ζητούμενο είναι κουκούλες και λοστάρια, πριν από τη δική μου συγκατάθεση, φοβάμαι ότι θα χρειαστείς του Μαρξ. Αλλά μην νομίζεις ότι επειδή αυτός πέθανε, πουλάει κουκούλες στον παράδεισο.

 37. PATRA avatar
  PATRA 15/03/2009 02:08:29

  Μποτιλια,
  μαλλον το παρεξηγησες (οχι αδικα..).
  Ο τονος ηταν στο "ευγε..."
  Παρεπιπτοντως, εξαιρετικη η διευθυνση (www.black-tracker.gr) που δινεις απο τη σελιδα σου.

 38. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 02:17:19

  @PATRA 37
  Λυπάμαι πολύ για την παρεξήγηση και σου ζητάω συγγνώμη.
  Γι' αυτό επιμένω, ότι πέρα από τις διαφορετικές αφετηρίες, πρέπει να αναζητούμε πάντοτε τους κοινούς παρονομαστές.

 39. ΟΕΟ avatar
  ΟΕΟ 15/03/2009 03:11:09

  Πουλάνε ξόμπλια και μαρτυρίκια πάντως!

  Έχουν και θήκη για το ξίφος, να μήν κυκλοφορείς σαν τον Ελ Σιντ, κομπλέ το μαγαζί...

  www.tektonismos.gr

 40. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 15/03/2009 09:45:44

  Εγω,οταν διαβαζω για μασονους,γελαω.
  Τι φταινε οι Μασονοι πχ,αν εμεις διαλυουμε τα παντα γυρω μας;
  Οι μασονοι φταινε,που εμεις βαζουμε φωτιες,για να βουτηξουμε τα οικοπεδα και να τα κονομησουμε;
  Οι Μασονοι φταινε,που δε δουλευουν τα Παν/μια,γιατι η αριστερη,μη χεσω,ιδεολογια,οπως την κατααντησανε μερικοι αλητηριοι εδω περα,τα εκανε ενα μπαχαλο;
  Οι αριστεροι φταινε,που οι γιατροι ζητανε φακελλακια,για να κανουν μια εγχειρηση σε καποιον ασθενη;
  Αφηστε λοιπον,τις θεωριες συνωμοσιας,που το μονο που κανουν,ειναι να αθωωνουν τις δικες μας μαλακιες,και κοιταξτε να δουμε τι θα γινουμε, μεσα απο λογικες πραξεις.

 41. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 15/03/2009 09:56:28

  @7 kurt godel
  Τι λεκτικοί ακροβατισμοί είναι αυτοί που χρησιμοποιείς? Τόσες λέξεις και δεν λες τίποτα. Γράψτα ποιό απλά μήπως εμείς οι αδαείς σε καταλάβουμε. Μήπως είσαι ο Αβραμόπουλος?

 42. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 15/03/2009 10:25:12

  @40 Anonymous
  Η Μασονία στην Ελλάδα λειτουργεί νόμιμα με καταστατικό ως ¨¨Τεκτονικό Ιδρυμᨨ. Γνωρίζω πολύ καλά ότι την έρευνα του Τσαρούχα την πυροδότησε το Γαλλικό Μικτό Δόγμα ( Ανθρώπινο Δίκαιο) το οποίον, σε αντίθεση του επίσημου αμιγούς Τεκτονισμού, δέχεται και γυναίκες. Η δημοσίευση της έρευνας προκάλεσε εισροή νέων μελών σ΄όλα τα αποκρυφιστικά τάγματα.

 43. Περίεργος avatar
  Περίεργος 15/03/2009 15:17:23

  copy paste error - sorry

  Δεν φταίνε οι Μασόνοι ρε. Οι κάτοικοι της κούφιας γης που τους ψάχνει (και θα τους βρει είναι βέβαιο) ο Χαρδαβέλας. Φταίνε γιατί μαζί με τους εξωγήινους σκοπεύουν να μας φάνε !
  (Χριστούλη μου τι ακούω….)

 44. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 15:28:39

  @Anonymous 44
  Η βασική κριτική που εξασκείται στον Τεκτονισμό και τις συναφείς αποκρυφιστικές εταιρίες εστιάζεται στον κλειστό τους και αποκομμένο από τη δημοσιότητα τρόπο λειτουργίας. Οι υπεύθυνοι αυτών των χώρων θα είχαν όμως να αντιπαραθέσουν, ότι τα εσωτερικά τάγματα, που στοχεύουν στην εσωτερική μόρφωση των μελών, θα πρέπει να επιτρέπεται να επιλέγουν, κατά πόσο μπορούν να λειτουργούν incognito.
  Η άλλη κατεύθυνση κριτικής αφορά την άσκηση αυστηρού εξουσιασμού στα κατώτερα μέλη από τα ανώτερα, που γίνεται αποδεκτή με στόχο την απόκτηση υλικού οφέλους και αναξιοκρατικής προτίμησης.
  Νομίζω ότι και οι δυο αυτές κριτικές, αφορούν περισσότερο τα αποτελέσματα και όχι της αιτίες της σύστασης και λειτουργίας αποκρυφιστικών εταιριών.
  Όπως σσωστά διαπιστώνει ο Προβοκάτωρ και το ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ συχνά ψάχνουμε να βρούμε εξιλαστήρια θύματα, με στόχο να επιρρίψουμε κοινωνικές κακοδαιμονίες, που ωφείλονται στην συλλογική μας ανεπάρκεια.
  Πολύ καθοριστικότερο όλων αυτών είναι η δυαρχική πρόσληψη της ζωής, που ελλοχεύει μέσα στον ψυχισμό όλων μας. Αυτή είναι που προωθούν και αναπτύσουν οι αποκρυφιστικές εταιρίες, με αποτέλεσμα να είμαστε όλοι, όπως οι ίδιοι ιθύνοντες των στοών επαίρονται, τέκτονες χωρίς ποδιά.
  Αυτό λοιπόν, που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο, είναι η ΥΠΕΡΒΑΣΗ. Η διαλεκτική κατάργηση των διλημμάτων που μας θέτει η ζωή, στη βάση μιας ηρωικής της αντιμετώπισης. Έτσι θα αποκτήσουμε και την επίγνωση ότι το ατομικό δεν αφίσταται του συλλογικού.
  Γι αυτό ο Κορνήλιος Καστοριάδης θέτει ως σημαντικό επαναστατικό καθήκον την ενασχόλιση του ανθρώπου με το ασυνείδητό του, με στόχο να το ελέγξει, διότι διαφορετικά αποτελεί ματαιοπονία ο στόχος της κατάργησης της αλλοτρίωσης. Η αυτονομία αποτελεί επίτευγμα και προϋπόθεση, για να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό επαναστατικό φαντασιακό πρόθεμα.
  Κατά συνέπεια, η πολιτική αναπηρία της κοινωνίας έγγυται στην δική μας αδράνεια και τελείως δευτερευόντως στα τερτύπια της εξουσίας.
  Αυτό, από το οποίο πάσχουμε, είναι μια πνευματική ηγεσία, ως επαναστατική πρωτοπορία, που βιώνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ, δείχνοντας έμπρακτα μια άλλη δυνατότητα πρόσληψης της ζωής, αμφισβητώντας με την μαρτυρία της τα πρότυπα που υποβάλει η εξουσία. Διότι η χειρότερη επιβολή είναι η υποβολή. Καθότι το φρόνημα δεν δαμάζεται εύκολα. Η ψυχή όμως μπορεί με έντεχνο τρόπο να δαμαστεί. Με αυτή την έννοια θεωρώ πολύ σημαντικές κάποιες από τις αναφορές του Kurt Godel στο σχόλιο 7, άλλο το εάν αυτές χρειάζονται μια πιο κατανοητή διατύπωση.

 45. Περίεργος avatar
  Περίεργος 15/03/2009 17:24:14

  @Μποτίλια στο πέλαγος

  Δεν ξέρω οι υπόλοιποι.... Εγώ πάντως μετά την “δυαρχική πρόσληψη της ζωής” δεν κατάλαβα απολύτως τίποτα...... Κάτι στην καθομιλουμένη ;

 46. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/03/2009 18:06:34

  Περίεργε 47, αν το καταλαβαίνω κι εγώ σωστά, μάλλον εννοεί μανιχαϊστική, δηλαδή ότι υπάρχουν δύο αυτόνομοι και σχετικά ισοδύναμοι πόλοι καλό και κακό και συγκρούονται.

 47. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 18:21:17

  @Περίεργος 47
  Αγαπητέ φίλε κατανοώ πλήρως το πρόβλημα που αναφέρεις.
  Επειδή αυτή η σελίδα αποτελεί ηλεκτρονική στέγη πάρα πολλών ανθρώπων, προσπαθώ πάντοτε να κάνω λελλογισμένη χρήση της απέραντης διάθεσης φιλοξενίας του Φάκτορα, διότι εάν δεν αυτοπειθαρχηθούμε θα κάνουμε κατάχρησή της.
  Σε ένα μεμονωμένο σχολιαστή αναλογεί μοιραία κάποιο μέγεθος χώρου. Επειδή ο καθένας μας έχει και κάποια κέντρα βάρους, οσο αφορά τις θεματολογίες που τον ενδιαφέρουν, είναι επόμενο η συμμετοχή μας να είναι πυκνότερη σε κάποιες αναρτήσεις, με αποτέλεσμα στο παρελθόν να έχουν εκφραστεί και κάποια παράπονα από κάποιους σχολιαστές, ότι συμβαίνει μονοπώληση του χώρου.

  Όσο αφορά το θέμα αυτό έχω έτοιμο αρκετό υλικό, επειδή αποτελεί ένα από τα θέματα που με ενδιαφέρουν και δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραθέσω καναδυό σεντόνια, τώρα που η συζήτηση μοιάζει να πλησιάζει την ολοκλήρωσή της.
  Με την ταυτόχρονη παράκληση στον διαχειρηστή να τα σβήσει, εάν κρίνει ότι αυτά βαραίνουν άσκοπα τη σελίδα.
  Σε ευχαριστώ για την διάθεσή σου να παρατεθούν κάποιες επί πλέον απόψεις για αυτό που αποκάλεσα "δυαρχική πρόσληψη της ζωής".

 48. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 18:39:26

  Επειδή τα σχόλια δεν δέχονται αυτή τη στιγμή σεντόνια, αλλά και για να μην βαρύνει υπέρμετρα ο χώρος σχολίων της ανάρτησης, το κείμενο θα σταλεί στον διαχειριστή, με την παράκληση να το αναρτήσει στον Κόσμο των Ιδεών.

 49. ianos avatar
  ianos 15/03/2009 19:04:25

  Μποτίλια,Αν η σημερινή χρήση του χώρου είναι "λελλογισμένη",φαντάζομαι τι θα συνεβαινε αν ήτανε λιγώτερο "λελλογισμένη".
  Στα 25 μου χρόνια μυήθηκα στον τεκτονισμό.Στα 31 απεχώρησα γιατί δήλωσα άθεος,πράγμα που αντίκειται στις βασικές αρχές του Τεκτονισμού.Λυπούμε που διαβάζω όλα αυτά τα απίθανα και "δηθεν" εμπεριστατωμένα σχόλια.Ειδικά εσύ,Μποτιλια,έδωσες ρέστα.Μα το Ιντερνετ στη διάθεση σας είναι.Θα βρείτε όλα όσα θέλετε.Και υπέρ και κατά.Αυτά τα φαιδρά που γράφετε δεν θα τα βρείτε πουθενά.Ειναι επιπέδου Τσαρούχα.Αλλα οι περισσότεροι απο εμάς είμαστε "ου με πείσεις καν με πείσεις".ΚΡΙΜΑ!

 50. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 19:18:20

  @ianos 51
  Η αναφορά σε λελλογισμένη χρήση του χώρου, αφορά αποκλειστικά την ποσότητα αυτών που γράφονται.
  Κατά τα άλλα κανείς δεν είναι σε θέση να εκδώσει πιστοποιητικό λελλογισμένης ιδιότητας στο περιεχόμενο αυτών που γράφει. Μας κρίνουν πάντοτε οι άλλοι.
  Η άποψή σου είναι σεβαστή, γιατί εδώ γίνεται διάλογος. Μπορεί όμως να μην συμφωνούν ίσως όλοι μαζί σου. Όσο αφορά τις προσωπικές σου επιλογές και αυτές είναι σεβαστές.
  Κατά τα άλλα, επίτρεψέ μου την παρατήρηση, ότι σαν παλιός, διαθέτω κάποια ανθρωπογνωσία και μπορώ πάντοτε ως ένα βαθμό να διαβάζω τα συμφραζόμενα.

 51. donaE avatar
  donaE 15/03/2009 19:20:44

  @ 51 Δηλαδη...Οσο αφορα τον ρολο της θρησκειας-αφου ειναι βασικος- που διαφωνεις με τον μποτιλια?

 52. ianos avatar
  ianos 15/03/2009 20:09:43

  donaE,Γιατί δεν το ψάχνεις μόνη σου να έχεις και προσωπική άποψη;Τι σχέση έχει ο Τεκτονισμός με την Κάββαλα και με τους Γνωστικους;
  Mποτίλια, "σαν παλιός που έχεις ανθρωπογνωσία και διαβάζεις τα συμφραζόμενα"σαν πολύ αλαζονικό μου φαίνεται που εμείς οι παλιοί έπρεπε να είχαμε αποβάλλει.

 53. Mποτίλια στο πέλαγος avatar
  Mποτίλια στο πέλαγος 15/03/2009 20:26:02

  @ianos 54
  Έχει να κάνει λιγότερο με αλαζονία και περισσότερο με αυτό που οι σαμουράι ονομάζουν "προστασία της νοητής κόμπρας".

 54. Decay avatar
  Decay 15/03/2009 21:18:47

  @ ianos 51,

  Αυτά τα φαιδρά που γράφουμε τα οποία ειναι -σύμφωνα με την άποψη που προωθείς- επιπέδου Τσαρούχα,είναι αλήθεια οτι δεν θα τα βρεί κάποιος πουθενά αλλού.
  Είναι γιατί γράφουμε μόνο εδώ.
  Είναι και γιατί διαβάζεις, ψήγματα μονο πληροφοριών οι οποίες είναι αποτελέσματα μελέτης Δεκαετιών, καθώς και στοιχεία εσωτερικής πληροφόρησης.
  Για κάποιους, είναι κατάθεση ψυχής.

  Εσύ όμως, μπορείς ελεύθερα να τα αμφισβητείς και να προσπαθείς να τα εμφανίσεις ως γελοιότητες.
  Είναι και αυτό, μια τακτική.

  Χαίρομαι επίσης που διάβασες όλα αυτά τα δήθεν απίθανα σχόλια.
  Το Ιντερνετ όντως στη διάθεση μας είναι.
  Αλλά δεν περιμένω να βρώ στο .Νετ διαβαθμισμένες πληροφορίες.

  Αφού εσύ δημιουργείς εντυπώσεις περι του επιπέδου των γνώσεών μας στο θέμα
  -χωρίς να θίγεσαι ο ίδιος-
  επέτρεψέ μου και εμένα να αμφιβάλλω για τις προθέσεις σου.

  Όσον αφορά δε την αλήθεια, αλλά και την αντικειμενικότητα των πληροφοριών περί του ατόμου σου -όσον αφορά τον Τεκτονισμό- είναι αλήθεια, οτι τέτοιου είδους πληροφορίες στο .Νετ θα βρούμε όσες θέλουμε.
  Το θέμα είναι, οτι κάτι τέτοια δεν τα χάφτουμε...


  Καλή συνέχεια...

 55. ianos avatar
  ianos 15/03/2009 22:50:52

  Decay,Πώς θα σου φαινότανε η παρομοίωση των blogs με τον καναπέ των ψυχιάτρων και εμείς οι σχολιαστές στη θέση των ασθενών;Tουλάχιστον να γιατρευόμαστε...
  Μη βιαστείς να απαντήσεις.Σκέψου..

 56. Decay avatar
  Decay 15/03/2009 22:59:50

  @ ianos 57,

  Ίσως να σε καλύπτει,
  αλλά για μένα
  Είσαι Εκτός Θέματος.

  Why?

 57. ianos avatar
  ianos 15/03/2009 23:16:08

  Decay,Αυτό που βλέπεις είναι το ΘΕΑΜΑ.Το Θέμα θα το βρείς κρυμένο μέσα στο θέαμα.Καλή σου νύχτα!

 58. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 16/03/2009 01:04:22

  Ας πω και γω, ότι το να "μυηθεί" κανείς στον Τεκτονισμό στα 25 και να αποχωρήσει στα 31, καθόλου δεν του εξασφαλίζει αντικειμενική άποψη για το θέμα. Ειδικά αν λάβει κανείς υπ'όψη ότι ενώ οι ουσιατικές "μυητικές" βαθμίδες των "τεκτονικών" οργανώσεων είναι τρεις, οι παρουσιαζόμενοι βαθμοί είναι περισσότεροι για να φιλτράρονται και να μένουν στάσιμοι οι "χρήσιμοι ανόητοι"...
  Τέλως πάντων, αφού δεν θα λυθεί εδώ και τώρα το ζητηματάκι, μην ματαιοπονούμε άδικα... Ο νοών νοήτω, όπως πάντα, και οι λοιποί ας συνεχίσουν να φοβούνται μην τους αποκαλέσει κανείς "συνομωσιολόγους" και χάσουν πόντους πρεστίζ...

 59. περα-αστικός avatar
  περα-αστικός 16/03/2009 02:04:44

  «Αυτό, από το οποίο πάσχουμε, είναι μια πνευματική ηγεσία, ως επαναστατική πρωτοπορία, που βιώνει την ΥΠΕΡΒΑΣΗ, δείχνοντας έμπρακτα μια άλλη δυνατότητα πρόσληψης της ζωής, αμφισβητώντας με την μαρτυρία της τα πρότυπα που υποβάλει η εξουσία.»

  Από την εξουσία στην ηγεσία. Πως λέμε, άλλαξε ο Μανωλιός…

 60. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 16/03/2009 08:11:36

  @51 ianos Says:
  ¨¨ Στα 25 μου χρόνια μυήθηκα στον τεκτονισμό.Στα 31 απεχώρησα γιατί δήλωσα άθεος,πράγμα που αντίκειται στις βασικές αρχές του Τεκτονισμού¨¨
  Δεν μας τα λές καλά φίλτατε κι εκτίθεσε.Δηλαδή στα 25 που έκανες την εγγραφη δεσμευτική δήλωση ήσουν ένθεος? Και την εξαετία μεταξύ 25 και 31 ανακάλυψες ότι είσαι άθεος? Και επειδή το διάστημα της εξαετίας είναι κρίσιμο μήπως χολώθηκες γιατί.......έμεινες στην ίδια τάξη????
  Ξαναδιάβασε τον (Α)θανάσης στο @60.

 61. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/03/2009 09:05:38

  @περα-αστικός 61
  Άλλο ηγεσία και άλλο πνευματική ηγεσία.
  Και άλλο καλάμι και άλλο μαρτυρία.
  Η πνευματική ηγεσία δεν μπορεί να αποτελεί υποκατάστατο πατερναλιστικού θεσμού, αλλά με το παράδειγμά της καλείται να αναδεικνύει την αυτονομία του ατόμου ως πυρήνα κοινωνικής χειραφέτησης.
  Αυτό που αμφισβητήθηκε στο σχόλιο δεν ήταν μόνο η επιβολή εξουσιασμού αλλά και η υποβολή της πλασματικής αναγκαιότητας για αποδοχή πατερναλιστικών προτύπων.
  Εκτός εάν η εναλλακτική λύση είναι η αγέλη του συρφετού. Σ' αυτή την περίπτωση παραμένει όμως ηγεσία η ίδια η κρατική και παρακρατική εξουσία με τα βαυκαλιστικά της συνθήματα και τη γνωστή πρακτική.

 62. dr.thess avatar
  dr.thess 16/03/2009 10:16:55

  ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: ΜΑΣΩΝΟΣ

 63. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/03/2009 11:14:26

  @dr.thess 64
  Το μπουζούκι είναι όργανο
  Ο ασστυνόμος είναι όργανο
  Άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι

  Το dr. σε μάρανε.

 64. αν-αρχικος avatar
  αν-αρχικος 16/03/2009 15:08:33

  Προβοκατωρ

  Ο κύριος "μη χεσω" (πανω απο 100 φορες), ντου σε ολους τους αριστερους (εαν δεν ειναι στο ΛΑΟΣ) και εσχατως "δεν υπάρχει μασωνια".

  Πάψτε να βρίζετε κυριε, καταντήσατε αντιαισθητικός

 65. loulou avatar
  loulou 16/03/2009 15:29:54

  pws mporei na mpei kaneis se autes tis sdelfotites stoes h opws alliws tis lene???

 66. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 16/03/2009 16:01:42

  Apo tin porta fantazomai...

 67. loulou avatar
  loulou 16/03/2009 16:05:05

  ax den me voithas!!!pws ginesai melos rwtaw!

 68. ianos avatar
  ianos 16/03/2009 19:20:14

  messaios,Μπορεί καποιος να μη είναι οπαδός κάποιας μονοθειστικής θρησκείας,αλλά να νοιωθει την ανάγκη
  να παραδεχθεί την ύπαρξη κάποιου "Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος".Αυτή η παραδοχή είναι αποδεκτή απο τους Τέκτονες.Πώς μπορείς να ξέρεις τι, πιθανόν,συνέβη σε κάποιον άνθρωπο μέσα σε πέντε χρόνια ζωής;Άθεος ή θεϊστής δεν ανακαλύπτεται.Καταλήγεις έπειτα απο μακρά και επώδυνη διαδρομή.Για μία ακόμα φορά σε βρίσκω είρωνα.Για μιά ακόμα φορά προσπαθείς να μειώσεις το συνομιλητή σου.Διακατέχεσε απο το αλάθητο του "messaios daktylos έφα"Έχεις πολύ δρόμο για να απαλλαγείς απο το Εγώ σου και να ολοκληρωσεις την προσωπικοτητά σου.Αν προλαβαίνεις.

 69. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 16/03/2009 19:45:59

  @loulou
  Συνήθως πρέπει να σε προτείνει κάποιο ήδη μέλος (μπορεί και δυο)...
  ... εκτός αν είσαι τόοοοοσο σημαντική που θα σε πάρουν τηλέφωνο (αλλά τότε δεν τους χρειάζεσαι)...

 70. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 17/03/2009 01:39:05

  @70 ianos Says:
  Επί προσωπικού
  ¨¨Μπορεί καποιος να μη είναι οπαδός κάποιας μονοθειστικής θρησκείας,αλλά να νοιωθει την ανάγκη
  να παραδεχθεί την ύπαρξη κάποιου “Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος”.¨¨
  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΘΕΙΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΑΡΧΩΝ, Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΘΕΟΣ. ΠΑΡΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ¨¨ΖΕΥ ΑΝΑ ΔΩΔΩΝΙΑΙΕ ΠΕΛΑΣΓΙΚΕ¨¨

  ¨¨Άθεος ή θεϊστής δεν ανακαλύπτεται.Καταλήγεις έπειτα απο μακρά και επώδυνη διαδρομή.¨¨
  ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ 5ΕΤΙΑ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΑΠΟΨΗ?

  ¨¨.Για μία ακόμα φορά σε βρίσκω είρωνα.¨¨
  ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΡΩΝΕΥΤΙΚΑ. ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ

  ¨¨Διακατέχεσε απο το αλάθητο του “messaios daktylos έφᔨ¨
  ΑΠΛΩΣ ΕΓΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.

  ”Έχεις πολύ δρόμο για να απαλλαγείς απο το Εγώ σου και να ολοκληρωσεις την προσωπικοτητά σου.Αν προλαβαίνεις.¨¨
  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Ο...ΒΟΥΔΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.