01/11/2009 18:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι μέρες είναι πονηρές, και οι νύχτες γκαστρωμένες κύριε Χρυσοχοΐδη



Είναι γνωστό βέβαια, ότι εδώ και καιρό στα Εξάρχεια βρίσκεται σε εξέλιξη το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, ανάμεσα σε αστυνομικούς και κάποιους –δήθεν και μη- αντιεξουσιαστές. Ενδεικτική η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα και τραβήχτηκε προ ολίγων ημερών (ακριβώς ίδια στιγμιότυπα υπάρχουν και επί … «διακυβέρνησης» από τη Νέα Δημοκρατία).

 Ουσιαστικά όμως, πρόκειται για ένα παιχνίδι με τη φωτιά που ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδηγήσει στο μοιραίο, όπως πέρυσι, στις 6 Δεκεμβρίου, με τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι «εισβολές» της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, μετά τις πρώτες ημέρες έξαρσης (όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του ως υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη ο κ. Χρυσοχοΐδης), έχουν αναμφισβήτητα μειωθεί θεαματικά. Πόσο μάλλον, μετά την «γκάφα» με τον προσκείμενο στον Συνασπισμό, κ. Παπαχρήστο, και άλλα περιστατικά. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι δεν θα επαναληφθούν αντίστοιχες «επιχειρήσεις».

Οφείλει λοιπόν, ο κ. Χρυσοχοΐδης, εάν θέλει πράγματι να αποτρέψει επεισόδια μεγάλης κλίμακας τόσο ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, όσο και στη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, να βάλει φρένο σε όλους εκείνους που αλείφουν βούτυρο στο ψωμί των αντιδραστικών κύκλων και των κάθε λογής μπαχαλάκηδων. Οι μέρες, άλλωστε, είναι πονηρές, και οι νύχτες γκαστρωμένες, κατά πως έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης. Και το γεγονός ότι ο υπουργός, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, λειτούργησε ως ταύρος εν υαλοπωλείω, δεν σημαίνει ότι η τακτική αυτή θα του δώσει τα προσδοκώμενα οφέλη.

Είναι αντιληπτό βέβαια, ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης καλείται να σηκώσει υπερβολικά μεγάλα διαχειριστικά βάρη σε ένα υπουργείο που θεωρείται ηλεκτρική καρέκλα, αλλά και μεγάλα επικοινωνιακά βάρη για λογαριασμό μιας κυβέρνησης που είναι υποχρεωμένη να περάσει μέσα από ένα οικονομικό ναρκοπέδιο και σημαντικά κοινωνικά προβλήματα. Σκόπιμο ωστόσο είναι να μην λειτουργεί βιαστικά. Πολύ περισσότερο, όταν ακόμα, ενώ έχει ξηλώσει τον αρχηγό της Αστυνομίας, δεν έχει βάλει άλλον.

 Suhoi

ΣΧΟΛΙΑ

 1. costas avatar
  costas 31/10/2009 22:40:40

  Το πρόβλημα του Χρυσοχοϊδη είναι πως έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του με αποτέλεσμα να νομίζει πως η οποιαδήποτε λύση στο μπάχαλο που επικρατεί στην αστυνομία δεν θα δοθεί μέσα από κάποιο μακροπρόθεσμο σχέδιο ανασυγκρότησης, αλλά αποκλειστικά και μόνο από την αυτόφωτη σοφία του. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως είναι ο μοναδικός υπουργός που με το που ανέλαβε καθήκοντα πήρε σβάρνα τα κανάλια να κάνει δηλώσεις. Λες και στα άλλα υπουργεία δεν έχουν σημαντικά προβλήματα να επιλύσουν.

 2. thouthou avatar
  thouthou 31/10/2009 23:44:54

  Καλά έκανε και πήρε σβάρνα τα κανάλια, το θέμα πέρα από επιχειρησιακό είναι και θέμα εντυπώσεων και κλίματος, θέμα "μηνυμάτων"....
  Απλά ο Κύριος Προστασίας του πολίτου, θα έπρεπε να ξέρει ότι το θέμα της επιχειρησιακής επιθετικότητας, είναι μόνο θέμα ψυχολογίας και αιφνιδιασμού. Είναι θέμα χρόνου η ανασύνταξη και η προσαρμογή, εφόσον υπάρχει κεντρική και οργανωμένη διαχείριση από τους "αντι"...
  Χωρίς την ομάδα ηλεκτρονικού εγκλήματος, τις "υπόγειες" ομάδες της ασφάλειας, και βέβαια την ΕΥΠ, ο Χρυσοχοϊδης δεν θα κάνει τίποτε... Εκτός αν δεν θέλει να μπει "στα βαθειά", και θέλει μόνο να διαχειριστεί το θέμα μιντιακά, και να έρθει σε μια άτυπη συμφωνία "ορίων", όπως αυτή που υπάρχει με τις μαφίες κλπ...
  Γιατί αυτό το "δεν ξέρουμε, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε", μπορεί εν μέρει να είναι σωστό, αλλά στην ουσία του δείχνει ότι η προσπάθεια δεν είναι για κάθετο αποτέλεσμα, αλλά για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση σε επίπεδο εντυπώσεων, ενός θέματος που θέλουν να παραμείνει σε μια "παλάτζα"....

 3. parsifal avatar
  parsifal 01/11/2009 02:17:10

  Μόνος σου τα λές, μόνος σου βγάζεις συμπεράσματα thouthou !Μπλέκεις το ηλεκτρονικό εγκλημα, την ασφάλεια, την ...ΕΥΠ και ολα αυτά για τα εξάρχεια !
  Ο Χρυσοχοίδης θέλει να μπεί στα βαθιά και θα μπεί, ξέρει οτι χωρίς ξήλωμα δεν γίνεται τίποτε και πήρε το μήνυμα απο την υποδοχή που του επφύλαξαν οι ς "χώροι" βοηθούσης της πλήρους αφασίας της ΕΛΑΣ του Παυλόπουλου.
  Ούτε δεν ξέρουμε θα δούμε ειπώθηκε, ούτε περιμένει κανείς απο την ΕΥΠ να βάλει τάξη στα εξάρχεια, είναι αλλη και σοβαρότερη η αποστολή της.
  Υπομονή ...Οι φονιάδες της Αγ. Παρασκευής είναι κάτι αλλο και πιό επικίνδυνο απο τις κατσαρόλες και τα φρικιά, θέλει ψάξιμο και αναδιοργάνωση της ΔΑΕΕΒ, θέλει κόσμο εμπειρο και διαβασμένο, οχι καουμπόυδες και "αναλυτές" επιπέδου χωροφύλακα του 50.

 4. Lavazza avatar
  Lavazza 01/11/2009 08:11:38

  Δεν καταλαβαίνω γιατί παίζει η Αστυνομία γάτα και ποντικια...

  Να αποκλείσουν το Κέντρο για τρεις ημέρες (πολίτης να απαγορεύεται κατέβει), να μπει η Αστυνομία από τη μία μεριά και να βγει από την άλλη.

  Κι όσοι μείνουν κι όσοι φύγουν κι όσοι μείνουν όρθιοι.

  Την πρώτη μέρα:

  Προαγωγοί, πρεζάκηδες, έμποροι ναρκωτικών, εκδιδόμενες γυναίκες και εκδιδόμενοι άντρες, κλεφτρόνια, λαθρέμποροι, λαθρομετανάστες (οι οποίοι σημειωτέον ανήκουν σε ΟΛΕΣ τις προηγούμενες κατηγορίες) ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΠΟΔΙ!

  Την δεύτερη μέρα:

  Αναρχικοί, αναρχοαυτόνομοι, "επαναστάτες", εξτρεμιστές κι όπως αλλιώς αυτοχαρακτηρίζεται όλο το τεμπελχαναριό και ο συρφετός των πάσα φύσεως χασομέρηδων, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΠΟΔΙ!

  Την τρίτη μέρα:

  Να μπει η Πυροσβεστική με τις μάνικες κι από πίσω να ακολουθούν οι ειδικοί του τμήματος αντιμετώπισης λοιμώξεων οι οποίοι θα οργανώνουν ενδελεχώς την απολύμανση του χώρου!

  Να μπορέσουμε επιτέλους να ξανακατέβουμε την Κυριακή με τα καρότσια και τα μωρά στην Ακρόπολη, στα Μουσεία και στην Πλάκα.

  Όχι όπως τώρα που οπλοφορούμε οταν κατεβαίνουμε στο Κέντρο.

  Μέρα μεσημέρι πετάγονται από τις γωνίες διάφοροι "δώσμου ένα Ευρώ", "θέλεις να αγοράσεις τίποτε", "έχω από όλα", "30 η πίπα 50 το γα..σι" κτλ. κτλ.
  Κατεβαίνει γυναίκα ανεξαρτήτου κάλλους και ηλικίας την Αγ. Κωνσταντίνου και ακούει μέσα από τα Καφενεία τα εξ' αμάξης σε 45 διαφορετικές γλώσσες...
  Πας με τα μωρά βόλτα και δεν μπορείς να σπρώξεις το καρότσι στα πεζοδρόμια γιατί είναι κατηλλειμένα από άσπρα σεντόνια με τσάντες, πορτοφόλια, γυιαλιά κτλ. όπου τύποι διάφορων αποχρώσεων διαφημίζουν την πραμάτεια τους...
  Εαν δε κάνεις το λάθος και κατέβεις Κυριακή που έχει η κάθε φυλή το "παζάρι" της τότε θα νομίσεις οτι βρίσκεσαι σε υπαίθριο παζάρι στην Καμπουλ ή στο Λαγος της Νιγηρίας...
  Περνάς έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου διάφοροι τύποι και τύπισσες (όταν τους βλέπεις νομίζεις οτι έχουνε βγει από σατανική τελετή ή συναυλία Heavy Metal) δηλώνοντας "φοιτητές" σε κατακλύζουν με χαρτιά στα οποία σε καλούν να συστρατευθείς μαζί τους για να "καταστραφεί το κράτος"...

  ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ για ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του 2009...

  Υ.Γ.: Πηγαίνετε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, τυπώστε χαρτιά που να γράφουνε αυτολεξί "αγωνιστείτε μαζί μας για την καταστροφή του Κράτους, των Θεσμών και κάθε μορφής Εξουσίας" (το έχω δει με τα μάτια μου ακριβώς με αυτή τη φρασεολογία!), σταθείτε στο κέντρο της πόλεως και άμα μοιράσεται παραπάνω από ένα χαρτί τότε έχετε δίκιο κι εγώ άδικο... Σας έχουνε μπουζουριάσει και έχει ξύλο μετά μουσικής για ένα τριήμερο...

 5. fantomas avatar
  fantomas 01/11/2009 11:26:24

  Σκόπιμο ωστόσο είναι να μην λειτουργεί βιαστικά. Πολύ περισσότερο, όταν ακόμα, ενώ έχει ξηλώσει τον αρχηγό της Αστυνομίας, δεν έχει βάλει άλλον.

  Suhoi

  ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥ.Σ.ΕΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ!!

 6. pizza avatar
  pizza 01/11/2009 16:20:30

  Και ο Χρυσοχοιδης θα φαη τα μουτρα του. Ξεχναμε τις μερες που η 17 Νοεμβρη θεριζε και η αστυνομια τραβουσε βιντεο αντιθετα στον ηλιο και δεν εβγαινε τιποτε? Επι εποχης ΠΑΣΟΚ αυτα..... Οχι μονο η ΕΛ.ΑΣ θελει καθαρισμα αλλα και η νοοτροπια του Ελληνα πολιτη. Αν οι κατοικοι στα Εξαρχεια θελουν να καθαρισουν την περιοχη τους την καθαριζουν. Αν οι κατοικοι καθε περιοχης θελουν να καθαρισουν την περιοχη τους, την καθαριζουν. Ετσι μπορουμε να κατεβουμε στην Αθηνα με το μωρο χωρις κανενα προβλημα. Η αλλαγη αρχιζη απο τον Ελληνα. Μασ ζαλησαν τοσο καιρο στα νεα και στις διαδηλωσεις με την γενεια τον 700 ευρω. Τωρα μαθαμε για τα stage των 400 ευρω. Αχ Τσιπρα μου και συντροφοι του Συριζα. Τωρα τους ανακαλυψατε εσεις. Αν περιμενουμε απο το κρατος και το καθε κομμα που παιζει με τον κοσμο, τοτε ας παμε για κανενα φραπε και να διαβασουμε την φυλλαδα για τις φωτιες, ποιο τσογλανι εβαλε γκαζακι, ποιο εβγαλε καλαζνικοφ, και δυστυχως ποιος ατυχος πληρωσε με την ζωη του.

 7. Jasmin avatar
  Jasmin 01/11/2009 21:42:13

  Στην περίπτωση των τρομοκρατικών ομάδων, η επίδειξη ισχύος ή η ένδειξη αδυναμίας ενός κράτους λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο: Πυροδοτούν τις τρομοκρατικές ενέργειες. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλάει πολύ και μιλάει σα νταλικέρης ενώ φέρεται σαν τρομαγμένη κοπελίτσα.
  Δείτε προχθές τι είπε για τα καλασνικοφ: Δεν κάνει πρόληψη, δεν κάνει καταστολή, κάνει μόνο έρευνα αγοράς.
  Και επειδή δεν πιστεύω καθόλου ότι είναι χαζός, υποπτεύομαι ότι δρομολογεί υπόγεια συμφωνία με κάποιους χώρους ποινικών και "τρομοκρατών" (για χρηματοδότηση). Θα στελεχώσει το υπουργείο και τα σώματα ασφαλείας με όποιους θέλει με έκτακτες κρίσεις, έχει και τις γνωστές άκρες με συνεργάτες στη δικαιοσύνη και σε λίγο με κιάλια θα βλέπει εξουσία ο Παπανδρέου με τον κομμουνιστοφάγο Πάγκαλο...

 8. parsifal avatar
  parsifal 01/11/2009 23:44:01

  Το πρόβλημα δεν είναι ο Χρυσοχοίδης και ο εκάστοτε Χρυσοχοίδης. Είναι οτι η Αστυνομία δεν είναι μια κρατική υπηρεσία με συνέχεια, αίσθηση αποστολής, "esprit de corps" (διαφορετικό απο την κάλυψη λαμογίων "συναδέλφων") και γίνεται κάθε φορά η αστυνομία του κ. Παυλόπουλου, του κ. Πολύδωρα, του κ. Χρυσοχοίδη...Γιατί θα πρέπει ο υπουργός να δώσει "γραμμή" κάθε φορά, να ανοίξει φραστικό πόλεμο με τρομοκράτες και υποστηρικτές τους, να εχει αντεγκλήσεις με πολιτικούς χώρους καπήλων και "συνασπισμένων" αγωνιστών σε αγώνες τριακονταετίας για να κάμει η ΕΛΑΣ το αυτονόητο : Επιβολή της νομίμου τάξεως, εξουδετέρωση των "εργαζομένων την ανομίαν" και υπεράσπιση του πολιτεύματος της χώρας εν παντί καιρώ και τόπω. Αυτό κάνουν οι αστυνομίες των ευρωπαικών χωρών αναξαρτήτως του κόμματος που κυβερνά, του υπουργού η του κηπουρού του. Η ΕΤΑ εξουδετερώθηκε απο τις υπηρεσίες της Γαλλίας και τις Ισπανίας είτε κυβερνούσαν σοσιαλιστές, κεντρώοι η δεξιοί διότι ηταν αυτονόητο οτι δεν μπορεί εν ετι 2000 να φοβάσαι να κολυμπήσεις στις ακτές εκατέρωθεν των Πυρηναίων, δεν χρειάσθηκε ο "τσαμπουκάς" του υπουργού, μόνον επαγγελματισμός και μέθοδος. Αυτό που λείπει δηλαδή απο το ατακτο μπουλούκι της ΕΛΑΣ και που προσπαθεί να καλύψει ο υπερβάλλων ζήλος του υπουργού. Τα αποτελέσματα είναι ενίοτε κωμικά, θυμηθείτε την μισή αστυνομική δύναμη της Πελοπονήσσου να περιφέρει την ανευρεθείσα εικόνα που εκλάπη απο Ι. Μονή η σήμερα την υποτίθεται "στην τσίλια" ΓΑΔΑ που της ...κλέβουν οι γύφτοι το περιπολικό...

  • Lavazza avatar
   Lavazza @ parsifal 02/11/2009 08:54:46

   @Parsifal

   η ελληνική Αστυνομία είναι η μοναδική Αστυνομία στον πλανήτη που κάθεται με διαταγή της εκάστοτε Κυβέρνησης να τρώει συστηματικά ξύλο (πέτρες, μπουκάλια, μολοτοφ, σφαίρες) από τον κόσμο!!!

   Προκειμένου να μην χαρακτηριστεί "φασιστική" η εκάστοτε Κυβέρνηση αλλά και ελέω πάσα φύσεως "ορφανών" (του Σταλιν, του Λενιν, του Τροτσκι, του Μπακουνιν, του Μαο και λοιπόν απολιθωμάτων) που υπάρχουν στη Χώρα μας, έχουμε γίνει η Κολομβία της Ευρώπης...

   • ANTIGONI avatar
    ANTIGONI @ Lavazza 02/11/2009 12:07:10

    Δεν συμφωνώ Στο Βερολίνο , στον εορτασμό της Πρωτομαγίας τραυματίστηκαν σε συμπλοκές 29 αστυνομικοί.Εκεί οι αστυνομικοί δεν κουνιούνται παρά μόνο όταν ο διαδηλωτής τους ακουμπήσει με το χέρι του .

   • parsifal avatar
    parsifal @ Lavazza 02/11/2009 18:28:55

    Αγαπητέ αυτό είναι το παραμύθι που σερβίρει και ο Λυμπέρης για τα Ιμια ! Πάντα οι - οντως ξεφτίλες - πολιτικοί που "δεν αφήνουν" τους ενστολους να καθαρίσουν ! Εγώ λοιπόν λέω οτι Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί απο ενα στάδιο εμπλοκής και μετά (που το μαθαίνεις στην σχολή, το εμαθα και εγώ σαν εφεδρος) "καθαρίζουν" αυτοματικά, με απλά λόγια αντιδρούν σαν Στρατός και σαν Αστυνομία. Αυτό είναι το ζητούμενο και οχι εάν κάποιος βλάξ υπουργός ζήτησε "αμυντική στάση", θέμα που αφορά την γενική συμπεριφορά των δυνάμεων, ενδεχόμενους επιθετικούς ελιγμούς για μαζικές συλλήψεις ατόμων . προληπτικές συλλήψεις κλπ. Η εν το αμα εξουδετέρωση απόπειρας καταλήψεως εθνικού εδάφους η η αμεση σύλληψη προβαίνοντος σε εμπρησμό ΔΕΝ απαιτεί τη εγκριση του υπουργού...Αλλοιώς να το κλείσομε το μαγαζί και να ασχοληθούν οι μέν με τους οικοδομικούς των συνεταιρισμούς και οι δε με τα ευαγή ιδρύματα της νύχτας οπου απασχολούνται ...μαζικά !

 9. striftompolas avatar
  striftompolas 02/11/2009 11:54:38

  Θυμάται κανείς τα Ζωνιανά ; Κι εκεί χτυπήθηκαν αστυνομικοί ... Η υπόθεση έχει φύγει από την αστυνομία εδώ και καιρό. Γίνεται η δίκη. Θα βγεί απόφαση. Σπανίως εμφανίζεται κάποια είδηση σχετικά, σαν να μην έγινε τέτοιο πράγμα.

 10. stelios avatar
  stelios 02/11/2009 13:23:16

  Να στειλουν με μεταθεση τους αστυνομικους που εκαναν μπλοκο στον αθιγγανο και τους εκλεψε το τζιπ....

 11. Vachus avatar
  Vachus 02/11/2009 13:25:12

  Παίδες πάρτε το χαμπάρι. ΔΕΝ θα μπεί καμμιά τάξη στην Αθήνα. Γιατί η κυβέρνηση ΔΕΝ θέλει να μπει. ΔΕΝ θα έχουμε ήρεμο Δεκέμβρη γιατί αν έχουμε, ο κόσμος θα χαμπαριάσει τι γίνεται στα εθνικά και το μεταναστευτικό.
  Αν θέλανε να μπεί τάξη, γινόταν σε 24 ώρες χωρίς καμμιά υπερβολή. Όταν ο ΠΡΟΠΟ κάνει συνομιλητές τους Μπαχαλάκηδες και τους σπόνσορες τους, μην περιμένεται παπάδες. ΔΕΝ συμφέρει την κυβ/ση η ηρεμία την περίοδο που σκοπιανό και Κυπριακό και Αιγαίο θα λυθούν με ζημιογόνα για τον Ελληνισμό πακέτα. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ. Θα πρέπει η προσοχή του κόσμου να είναι στραμμένη αλλού.

 12. Jasmin avatar
  Jasmin 02/11/2009 13:37:42

  Δεκαετίες κομματικής εύνοιας, αναξιοκρατίας και ατιμωρησίας έχουν καταστήσει την ΕΛΑΣ παραμάγαζο του οργανωμένου εγκλήματος. Πριν 10 χρόνια, πάλι επί υπουργίας του, ο Χρυσοχοΐδης είχε κάνει μια δήλωση σύμφωνα με την οποία μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών εάν δεν ήταν στην αστυνομία, θα έπρεπε να είναι στη φυλακή. Και τότε δεν έκανε τίποτα για να το διορθώσει, αντίθετα το διαιώνισε. (για τους δεξιούς δε μιλάω καν για ευνόητους λόγους)
  Αν θέλουμε να ξεβρωμίσει η αστυνομία, χρειάζεται εσωτερική εκκαθάριση, πόθεν έσχες και παραπομπές στη δικαιοσύνη. Αυτά, όμως, έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος, φαύλος κύκλος δηλαδή...
  Τώρα, για τις διαδηλώσεις, η καταφυγή στη βία οφείλει να είναι η τελευταία επιλογή της αστυνομίας. Γενικά η αστυνομία που επιλέγει κατασταλτικό ρόλο, τρέχει και δε φτάνει. Το ζητούμενο είναι η πρόληψη...

  • xdx avatar
   xdx @ Jasmin 02/11/2009 16:49:37

   Jasmin εισαι αναλυτρια, ε;

   • Jasmin avatar
    Jasmin @ xdx 03/11/2009 20:51:02

    εξαρτάται πως το εννοείς xdx :)

 13. Gastos avatar
  Gastos 02/11/2009 17:59:33

  Η χαμένη ευκαιρία

  Μόλις πριν από τρις βδομάδες, ο ελληνικός λαός, απέπεμψε τον «κουρασμένο πρωθυπουργό», τον απάλλαξε από τα βαριά καθήκοντα , και αφού άφησε πίσω του μια δημόσια διοίκηση, σε πλήρη διάλυση που εξαρχής βασίστηκε στην αναξιοκρατία και στο ρουσφέτι.
  Οι πολίτες άσκησαν το ανώτερο συνταγματικό τους δικαίωμα, αυτό της εκλογής μιας νέας κυβέρνησης που του προτάθηκε ότι θα τον βγάλει γρήγορα από τα αδιέξοδα και από τα προβλήματα που τον ταλανίζουν από τότε που άνοιξε τα μάτια στην ζωή του.
  Οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή της επίπλαστης επιλογής χωρίς να έχει την δυνατότητα της πραγματικής έκφρασης . Μοναδικό του κριτήριο ήταν να φύγει ο κουρασμένος και να έρθει οποιοσδήποτε άλλος, έστω και αν ενδόμυχα ήξερε ότι δεν πρόκειται να δει κάτι διαφορετικό στην καθημερινότητα του.

  Γνώριμος από τα παλιά ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης στο υπουργείο καταστολής και άσκησης νόμιμης βίας, κάνοντας λίφτινγκ στο όνομα «προστασίας του πολίτη» . Και ενώ οι περισσότεροι «ονειροπόλοι» ψηφοφόροι θα περίμεναν την αλλαγή τακτικής στις σχέσεις πολιτών και κράτους , αλλαγή πλεύσης, μάλιστα χωρίς κανένα «κόστος», σηματοδοτώντας τις αρχές της νέας διακυβέρνησης, ξεθάφτηκε από το χρονοντούλαπο το σχέδιο της χειρότερης διαχείρισης του υπουργείου της δεξιάς αυτό της τακτικής Πολύδωρα. Ο σκοπός και στις δύο περιπτώσεις ο ίδιος «προβολή του Εγώ», ο αναντικατάστατος, ο επιτυχημένος. Προκαλώ το πρόβλημα με οποιαδήποτε κόστος, και εγώ ο μοναδικός, ο καλύτερος από όλους σας, θα το λύσω και θα καταξιωθώ. Το πείραμα πολύ επικίνδυνο και αποκρουστικό, με συνέπιες τρομακτικές για την ίδια την δημοκρατία. Τα αποτελέσματα δεν χρειάζεται να τα μαντέψουμε γιατί είναι ήδη γνωστά. Οι πληγές των επεισοδίων του Δεκεμβρίου του 2009 δεν έχουν κλείσει ακόμη και οι καινούργιες πληγές εμφανίστηκαν.

 14. parsifal avatar
  parsifal 02/11/2009 18:45:59

  Επειδή η Jasmin (στα Γαλλικά είναι θηλυκό, χίλια συγγνώμη εάν πρόκειται για κύριο!) τα περιγράφει ωμά και ρεαλιστικά να πούμε οτι ασφαλώς υπάρχουν και αστυνομικοί ευσυνείδητοι και επαγγελματίες που κάνουν η θα ηθελαν να κάμουν την δουλειά τους. Δυστυχώς στο σύνολο η κατάσταση είναι αυτή που περιγράφεται, είναι χαρακτηριστικό το look πολλών ανωτέρων η ανωτάτων αξιωματικών που παραπέμπει σε νονούς η ανθρώπους της νύχτας, ξεκινώντας απο το μαλλί, το χρυσαφικό η την κουλτούρα στην διασκέδαση και την μουσική. Τώρα πώς μαζεύεται αυτό ? Δύσκολο και αχαρο εργο για τον Χρυσοχοίδη και τους επιτελείς του που θα καταναλώσουν πολλές ωρες για να "μαζέψουν το μαγαζί"(μαζί και το αλλο μπουλούκι που τους εκατσε, το Λιμενικό !) αντί να παράξουν αμιγές αστυνομικό εργο. Με το σκεπτικό αυτό λέγω "υπομονή", θα αργήσομε να δούμε αποτελέσματα, ειδικά σε ευαίσθητους τομείς οπως αυτόν της τρομοκρατίας.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ parsifal 03/11/2009 20:54:58

   Αγαπητέ/ή Parsifal, έχεις δίκιο και σε αυτό -όπως και σε όλα τ' άλλα: το όνομά μου είναι γυναικείο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.