#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/12/2011 18:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι λόγοι ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου εξέλιπαν...Όταν ο πολύχρωμος κόσμος των ΜΜΕ βούιζε για PSI, εκλογές και τα σχετικά, μπλεγμένος σε ένα θέατρο του παραλόγου, οι μόνιμοι αναγνώστες του antinews είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν πίσω, πολύ πίσω από την επικαιρότητα, με την καλύτερη δυνατή τεκμηρίωση, τους λόγους για τους οποίους η συμφωνία του Οκτωβρίου δεν ισχύει, η διαπραγμάτευση για τα ομόλογα είναι άνευ ουσίας και η νέα δανειακή βρίσκεται στον αέρα.

Δύο δημοσιεύματα της Παρασκευής έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας:

Η εφημερίδα ‘’Πρώτο Θέμα’’ επικαλείται επιστολή της Τρόικας σύμφωνα με την οποία η δόση μαμούθ του Μαρτίου (80δις) θα υποκατασταθεί από ένα ‘’επίδομα’’ της τάξης των 15δις, ίσα για να καλυφθούν επείγουσες λήξεις ομολόγων.

Φυσικά καθώς με τον καθεστωτικό ελληνικό τύπο δεν μπορείς ποτέ να νιώθεις ασφαλής και η επιστολή αυτή ενδεχομένως να αποτελεί ακόμα έναν εκβιασμό για τα δύσκολα μέτρα που έρχονται, καταφεύγουμε στη σχετική εγκυρότητα της WSJ, η οποία επικαλείται πηγές του ΔΝΤ και αναφέρει:

Ότι το ΔΝΤ προειδοποίησε την Ελλάδα για τα επίπεδα χρέους και για την επιδείνωση των προοπτικών
Ότι ακόμα και με κούρεμα 50% το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο, συνεπώς το κούρεμα θα πρέπει να αυξηθεί

Δυστυχώς η πλειοψηφία των συμβούλων που στελεχώνουν τα επιτελεία των ελληνικών κομμάτων εξουσίας αγνοούσε επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις του antinews, αλλά και αρκετών άλλων αναλυτών σε Ελλάδα και εξωτερικό και έδινε την εντύπωση του εφησυχασμού ή ακόμα χειρότερα την εντύπωση ότι το κούρεμα θα λύσει όλα τα προβλήματα της οικονομίας.  Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι οι δικές μας αναλύσεις δεν έχουν το ειδικό βάρος του ΔΝΤ και της Τρόικας, οπότε τώρα που τα μαντάτα έρχονται από τα πιο επίσημα χείλη, ελπίζουμε να δούμε και τις πρώτες αντιδράσεις από τα επιτελεία των ταγών μας.

Γιατί ο μεν κ. Παπαδήμος μας έχει εκνευρίσει με την απραξία του και την αφωνία του, καθώς και με την υποκρισία του να κάθεται να παριστάνει τον πρωθυπουργό, αφού οι λόγοι ύπαρξης της κυβέρνησής του έχουν εκλείψει μαζί με την επίσημη παραδοχή ότι η συμφωνία του Οκτωβρίου οδεύει προς αναθεώρηση.

Γιατί απειλούν οι τροικάνοι;

Γιατί μετά την πλήρη αποτυχία της τιθάσευσης του ελλείμματος, το οποίο βαδίζει ολοταχώς προς το 11%, αν συνυπολογίζουμε όμως τα ποσά που οφείλει το δημόσιο σε προμηθευτές μπορεί να είναι πολύ περισσότερο, κατανοούν ότι ακόμα και αν πετύχει το ‘’εθελοντικό’’ κούρεμα, ακόμα και αν συναινέσουν οι οίκοι αξιολόγησης, ακόμα και αν βρεθούν τα κεφάλαια για τον EFSF, το αποτέλεσμα θα είναι μια ακόμα παράταση και όχι η οριστική επίλυση του προβλήματος γιατί:

Η συνεχής παραγωγή ελλειμμάτων θα απαιτεί συνεχείς ενέσεις ρευστότητας προκειμένου να μην σκάσει η ελληνική οικονομία, πρακτική που θα οδηγεί το χρέος σε μη επιτρεπτά επίπεδα και θα δυναμιτίζει όλη την προσπάθεια συμμαζέματος της υπόλοιπης ευρωζώνης
Η προσπάθεια εσωτερικής υποτίμησης απέδωσε ότι ήταν να αποδώσει, όπως επίσης και η άντληση όλου του διαθέσιμου ‘’λίπους’’ μέσω της υπερφορολόγησης που εφαρμόστηκε με ζήλο τα τελευταία χρόνια.  Συνεπώς, πέρα από τη μείωση των δαπανών κυρίως μέσω των απολύσεων στο δημόσιο που όμως θα επιτείνει την ύφεση, δεν υπάρχει καθόλου χώρος, ούτε για νέα πειράματα, ούτε για αισιόδοξες μελέτες αύξησης των εσόδων.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς ότι το ανέκδοτο της φοροδιαφυγής, ιδιαίτερα μετά το φιάσκο με τους εισαγγελείς, δεν πείθει πλέον κανέναν στην Ευρώπη και ότι οι ατάκες για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας και τους πακτωλούς αραβικών επενδύσεων πέφτουν στο κενό (και φρόντισε για αυτό ο αλησμόνητος κ. Παμπούκης με το φιάσκο Αστακού – Ελληνικού), αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ.  Δηλαδή είναι πια κοινός τόπος ότι κανένας διαπραγματευτής, τεχνοκράτης, ηγέτης ή ότι άλλο θέλετε, όσες χαρισματικές ιδιότητες και αν διαθέτει, δεν είναι δυνατόν να ανατρέψει ένα τόσο αρνητικό κλίμα, δεν είναι δυνατόν να ανατρέψει την οδυνηρή πραγματικότητα από τη μία των αδυσώπητων αριθμών και από την άλλη της έκρυθμης κατάστασης μιας κοινωνίας που φλερτάρει με την απόλυτη φτώχεια.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές οφείλουμε να αποδεχθούμε ότι τις δύσκολες αυτές ώρες διαθέτουμε μόνο ριζοσπαστικές επιλογές οι οποίες αντιστοίχως απαιτούν ανάλογο κόστος.

Τι επιλογές έχουμε;

Καταρχήν ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για την πολιτική ηγεσία να παραδεχθεί τη ματαιότητα του Οκτωβρίου και είτε να προκηρυχθούν εκλογές, είτε να ανανεωθούν οι στόχοι με μια νέα συμφωνία των αρχηγών
Να αποφασιστεί ένα ριζοσπαστικό κούρεμα 85 – 90% στο κομμάτι του χρέους που διέπεται από το ελληνικό δίκαιο.  Αυτό θα ηρεμήσει τις αγορές, θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο και θα δώσει προοπτική στις θυσίες των πολιτών.  Από την άλλη θα σπείρει τον πανικό στην Ευρώπη και θα τινάξει στον αέρα τραπεζικό και ασφαλιστικό σύστημα.  Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν αποδεκτό από τους εταίρους μας να πραγματοποιηθεί εντός της ευρωζώνης…
Να ξεκινήσει με ελληνική πρωτοβουλία μια ειλικρινής διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, χωρίς επικοινωνιακές παπαριές περί αδιάσπαστης ευρωζώνης κ.λπ., μια μαραθώνια διαβούλευση με όλα τα χαρτιά ανοικτά, ώστε παραδεχόμενοι τα πολλαπλά αδιέξοδα να συζητήσουμε πάνω σε τρείς βασικές διεξόδους:


Την μαζική αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ και τον απευθείας μελλοντικό δανεισμό των κρατών από εκεί ή εναλλακτικά ένα κούρεμα των χρεών ολόκληρης της ευρωζώνης
Την ομαλή και συντεταγμένη επαναφορά των κρατών στα εθνικά τους νομίσματα με την προοπτική της επανένωσης σε κάποια χρόνια πάνω σε σωστές βάσεις
Την αποχώρηση από το ευρώ των πλεονασματικών οικονομιών του Βορρά και στη συνέχεια την υποτίμηση του ευρώ και την αναδιάρθρωση των χρεών του Νότου

Επιμύθιο:

Αντιλαμβανόμεθα πλήρως τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ πρέπει να επιδείξει υπεύθυνη και ρεαλιστική στάση αυτές τις ώρες. Πράγμα άλλωστε το οποίο φροντίζει για μια ακόμα φορά να διαμηνύσει ο Αντώνης Σαμαράς, όπως εξηγούμε στην προηγούμενη ανάρτηση.

Όμως ο κόμπος έχει φτάσει στο κτένι. Ο Α. Σαμαράς είναι αναγκασμένος να στηρίξει το PSI. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να απομονώσει εκείνους που φοβούνται και διστάζουν μπροστά στην ορατή πλέον προοπτική της διακυβέρνησης του τόπου από τον ίδιο, προβάλλοντας ως επιχείρημα την επιτυχία του PSI, την αποφυγή της ασύντακτης χρεοκοπίας και άλλα τέτοια.

Ο κόσμος της βάσης βλέπει και την αναβλητικότητα και την διστακτικότητα και ανησυχεί δικαίως, βλέποντας τη χώρα να καταστρέφεται και τα εισοδήματα να λεηλατούνται, χάριν μιας χίμαιρας.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 31/12/2011 19:16:50

  Συμφωνώ στο σύνολο σχεδόν των πολιτικών διαπιστώσεων, αλλά διαφωνώ κάθετα στις προτάσεις για το € . Πιστεύω ότι αν υλοποιηθούν, τα λαμόγια που έχουν βγάλει το χρήμα έξω θα αγοράσουν τα πάντα όσο-όσο επανεισάγοντας μόνο ποσοστό αυτού.
  Τελικά το μόνο που θα μείνει από την περιπέτεια του € θα είναι ότι απέμεινε στους Έλληνες που είχαν ελάχιστα χρήματα σε ΄΄χαρτί΄΄ πριν τον πόλεμο του '40 και επιπλέον θα καταρρεύσει και εντελώς το μισοδιαλυμένο κοινωνικό κράτος από την πλήρη διάλυση των ταμείων.

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 31/12/2011 21:22:31

   χρόνια πολλά θόδωρα μα αγαπητέ μου φίλε αυτό επιδιώκουν τα παπαγαλάκια και κάποιοι την έχουν πατήσει και έχουν επηρεαστεί από αυτά τα παπαγαλάκια. Γιατί το διακύβευμα αυτή τη στιγμή είναι οι τοποθετήσεις των αρκετών επενδυτών σε μετοχές τραπεζών που θα χάσουν δυστυχώς τα χρήματά τους λόγο του psi παράλληλα αυτοί οι ίδιοι ή πολλοί από αυτούς έχουν και κεφάλαια στο εξωτερικό οπότε θα πρέπει να ρεφάρουν. Και μόνο με μία ισχυρή υποτίμηση του εδώ νομίσματος θα ρεφάρουν!!! Το ότι οι εντός των τειχών ανόητοι σαν και μας θα τρώμε τις σάρκες μας ποσώς τους ενδιαφέρει!!!

 2. antonis avatar
  antonis 31/12/2011 19:20:06

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΕΛΠΙΖΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ. ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩς ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΙΘΕ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

 3. spirows avatar
  spirows 31/12/2011 19:49:26

  Όταν ανακοινωθεί πλέον επίσημα ότι το PSI μας τελείωσε εμείς θα υποστηρίζουμε το συνοδευτικό μνημόνιο; Μέχρι τώρα κάναμε υπομονή . Δεν υπάρχουν αντοχές εξατλούνται.

 4. Mara avatar
  Mara 31/12/2011 20:07:05

  KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ κ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!

 5. ΑΖ avatar
  ΑΖ 31/12/2011 20:09:25

  Να επιστρεψουμε στη δραχμη, αλλά πρεπει να ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!!!!

  ΑΖ

 6. Παντελάκος από το Βόλο. avatar
  Παντελάκος από το Βόλο. 31/12/2011 20:33:43

  ....πού είσαι βρέ Α.Σ......;;;;

 7. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 31/12/2011 20:36:22

  Ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ) ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Για να πάμε μπροστά χρειαζόμαστε ικανούς και έντιμους ανθρώπους και όχι τους δοκιμασμένους και αποτυχημένους Πασόκους με τους οποίους είναι γεμάτη η κυβέρνηση μας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας ο Παπαδήμος είναι παντελώς ανίκανος ως πολιτικός και παντελώς άχρηστος για τον ρόλο για τον οποίο επιλέχθηκε. Αυτό φαίνεται πολύ καθαρά αφού ο υπουργός των οικονομικών της χώρας μας είναι ο Βενιζέλος ο οποίος όμως δεν έχει την παραμικρή ιδέα από οικονομικά. Αυτό δεν είναι μια μικρή λεπτομέρεια και δείχνει όλη την παρακμή της χώρας μας. Αν είσαι καπετάνιος σε ένα καράβι που βουλιάζει θα πάρεις σαν βοηθό σου κάποιον που δεν ξέρει καθόλου από θάλασσα; Θέλετε κι άλλη μια απόδειξη ότι ο Παπαδήμος είναι παντελώς ανίκανος και άχρηστος ως πρωθυπουργός μας; Ο Παπαδήμος είπε στο εορταστικό του μήνυμα ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ για να μην πάνε οι θυσίες μας χαμένες. Όλα τα παπαγαλάκια λένε ότι ο Παπαδήμος είναι ένας σούπερ τεχνοκράτης ενώ ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι όλες οι θυσίες που κάναμε πήγαν όλες μα όλες χαμένες. Εκτός κι αν μας κοροιδεύει και παίζει με τον πόνο μας.

 8. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 31/12/2011 21:25:17

  Το ότι οι εντός των τειχών ανόητοι σαν και μας θα τρώμε τις σάρκες μας ποσώς τους ενδιαφέρει!!!

 9. kakofonix avatar
  kakofonix 01/01/2012 09:02:25

  Μισό λεπτό κύριοι, να επισημάνουμε μια λεπτομέρεια:

  Το PSI είναι το καλό σενάριο για τους μετόχους των τραπεζών για αυτό και έχουν λυσσάξει να μας πείσουν ότι είναι ο μονόδορομος, κάτι σαν το μηνμόνιο. Ο λόγος είναι ότι το PSI (όπως και το μνημόνιο παλαιότερα) δίνει μια εξάμηνη παράταση στην αγωνία τους.

  Ένα μεγαλύτερο κούρεμα ή μια διάλυση της ευρωζώνης είναι ο εφιάλτης τους. Ο απόλυτος εφιάλτης.

  Αν κάποιος έχει βγάλει τα λεφτά έξω, προφανώς δεν το έκανε για να κερδίσει από την ισοτιμία, πολύ δύσκολο στοίχημα, αλλά για να τα σώσει από τα νύχια των νταβατζήδων μας. Το αν θα κερδίσει κάτι με δραχμή ή κάτι άλλο, θα το δείξει η ιστορία. Βέβαια δε χρειάζεται η υποτίμηση για να αγοράσεις φθηνά στην Ελλάδα, Δείτε μόνο τις τιμές των αυτοκινήτων και κάποιων ακινήτων.

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ kakofonix 01/01/2012 09:30:36

   Κακοφωνιξ,
   Ο Καζακης εγραφε μετα την ανακοινωση για 21% κουρεμα οτι αν το κουρεμα ειναι μικροτερο απο 85 % δεν εχει νοημα.
   Ειπαν για 21 πηγαν στο 50 σε λιγο θα φτασουν στο 85-90.
   Ο Καζακης ειναι πανεξυπνος και αυτοι ειναι στοκοι η παιζει κατι αλλο?

 10. koinos_nous avatar
  koinos_nous 01/01/2012 09:25:38

  Ενω τωρα φιλε που ειμαστε πλουσιοι θα τους αγορασουμε εμεις?
  Τωρα δεν μπορουν να σε αγορασουν αυτοι που διαθετουν ρευστο?
  Δοκιμασε να πουλησεις κατι, αυτοκινητο ακινητο αν εχεις και μετα ελα να μας ξαναγραψεις και να μας πεις τι ποσα σου εδιναν.

 11. steven avatar
  steven 02/01/2012 13:09:55

  Καλημέρα και Καλή Χρονιά!

  Ο χρόνος της υπομονής του Έλληνα τελειώνει και η οργή του θα φανεί είτε στην κάλπη είτε διαφορετικά....
  Το πώς , θα φανεί από τους ''ελιγμούς'' (όσους έχουν μείνει στην ΝΔ..) κατά τα λοιπά τα πράγματα δυσκολεύουν και το περιβόητο PSI ... λίγο κάνει την αίσθηση για υπομονή... μάλλον για αιτιολογία πιο πολύ ακούγεται ... παρά για ουσία...

  Βλέπεις η πείνα και και η φτώχεια είναι πολύ κακοί σύμβουλοι... και όποιος τα φέρνει ή όποιος τους κάνει πλάτες θα.... έχει την ίδια τύχη....(Στα αζήτητα - μην πω τίποτα χειρότερο..)

  Τα ''ψωμιά'' για όλους τελειώνουν .... και η ''αριστερή τάση'' θεριεύει και τότε και το όνειρο της ΝΔ για εκλογή θα πάει να βρε αυτό του.... ''ΓΑΠ'' πριν καν πει την καλημέρα του .....

  Με εκτίμηση (...όση ακόμη κ΄ από αυτή ακόμα σας απομένει..)

  Steven (αλλά περισσότερο Έλληνας από ότι πρέπει..)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.