17/12/2009 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι λιμενεργάτες, η Λ. Κατσέλη και η … Ελλάς Ελλήνων ΤραπεζιτώνΌταν πριν από μερικές εβδομάδες η Λούκα Κατσέλη είχε βρεθεί αντιμέτωπη με τους λιμενεργάτες νόμισε ότι αφού καθάρισε μ’ αυτούς (με τη βοήθεια του Ανωμερίτη βέβαια) τότε όλους τους άλλους θα τους έκανε... κρεμμυδάκια. Πήρε τα πάνω της και με την υπόθεση των μέτρων που έπρεπε να παρθούν για την αντιμετώπιση της κρίσης, οπότε ήταν στα φόρτε της. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τον... τραπεζίτη, και όποιος τα βάζει με τις Τράπεζες στην Ελλάδα τον τρώνε για πρωϊνό.

Χθες το πρωί, λοιπόν, η κ. Κατσέλη ήταν σε κάποια σύσκεψη, ίσως για το θέμα της Cosco ή για κάτι άλλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησαν οι τραπεζίτες επιτακτικά συνάντηση μαζί της προκειμένου να της εκθέσουν τις απόψεις τους για το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών. Επί τρεις ώρες η κ. Υπουργός τα «άκουγε» από τον Β. Ράπανο της Εθνικής, τον Ν. Νανόπουλο της Eurobank και τους άλλους εκπροσώπους των ιδιωτικών τραπεζών.

Οι τραπεζίτες εξαπέλυσαν επίθεση στην κ. Κατσέλη για το νομοσχέδιο που προωθεί κυρίως γιατί μπαίνουν στη ρύθμιση και ενήμεροι πελάτες. Εκτός δηλαδή από αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν, δικαίωμα στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα έχουν και υγιείς επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα. Οι τράπεζες πιστεύουν ότι έτσι ακόμη και όσοι δεν θέλουν, θα ενταχθούν στο ευνοϊκό πρόγραμμα προκαλώντας προβλήματα στη ρευστότητα ενώ η ρύθμιση θα δώσει σήμα ακόμη και στους συνεπείς να τρέξουν.

Οι τραπεζίτες από τη μια χρησιμοποίησαν «καρότο», λέγοντας ότι χάνονται, ότι κινδυνεύει η πιστοληπτική τους ικανότητα, ότι θα αυξηθούν οι επισφάλειες. Από την άλλη, φέρεται να χρησιμοποίησαν και «μαστίγιο» απειλώντας ότι θα αυξήσουν το κόστος δανεισμού καθώς και τα ασφάλιστρα κινδύνου ενώ θα κλείσουν για τα καλά τις στρόφιγγες των δανείων, «πνίγοντας» ακόμη περισσότερο την αγορά.

Οι πληροφορίες λένε ότι η κ. Κατσέλη τους υποσχέθηκε γενικώς και αορίστως θέλοντας να πάρει το σοκ και από τον πρωθυπουργό για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει. Ομως, οι τραπεζίτες δεν αποκλείεται να κηρύξουν πόλεμο στα μαρμαρένια αλώνια αν δουν ότι θα μειωθούν λίγο τα τεράστια κέρδη που ανακοινώνουν ακόμη και εν μέσω κρίσης.

Πάντως, για να λέμε και του τραπεζίτη το δίκιο, από τότε (προεκλογικά) που έλεγε η Κατσέλη και το ΠΑΣΟΚ ότι θα φέρει νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις κανείς δεν πάει να πληρώσει τα δάνειά του. Πάνω από 3 δις ευρώ έφτασαν τα φέσια στην αγορά σημειώνοντας αύξηση 140% από πέρυσι. Πολλές ακάλυπτες επιταγές είναι ασφαλώς λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, πολλές άλλες όμως είναι επειδή... του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει και επειδή είναι και... κιμπάρης «δεν πληρώνει, δεν πληρώνει».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/12/2009 08:13:09

  Κυρία Λούκα μου, να πως θα τους μαλαγνέψετε: Θα πείτε, "δώστε εσείς ρυθμίσες αξίας 3.000.000 ευρώ, να έχω γω΄να λέω ότι σας πίεσα και υποκύψατε (θα κλαίτε και θα βριζετε για τα μάτια) και θα σας δώσω εγώ 1.500.000 έξτα προμήθειες από κρατικά ομόλογα, και 2.000.000 από διαχείριση χρημάτων, και 1.000.000 από αμοιβές συμβούλου, και, και, και..." Το ξέρουμε το βιολί το ξαναέκανε το πασόκ.

  Μεταξύ μας, είναι παράνομο για μια τράπεζα να χάσει λεφτά υπερ κοινωνικής ευαισθησίας. Αλλά και τα άτυπα καρτέλ είναι παράνομα...

 2. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 17/12/2009 08:39:43

  Αρχαίε, δεν ξέρω αν είσαι τραπεζίτης αλλά τόχεις πιάσει το νόημα.
  Και μάλιστα πολύ καλά.
  Όλοι κερδισμένοι, το πασόκ γιατί φαίνεται φιλολαϊκό εναντίον του κατάπτυστου καρτέλ και οι κακόμοιροι ¨ριγμένοι" τραπεζίτες κονομάνε κατ'ευθείαν από το Υπουργείο.
  Υπάρχει μόνο ένα "αλλά" στην υπόθεση, 'οπως και σε όλες τις αλχημείες.
  Πώς θα βγάλουν πέρα τον προϋπολογισμό του 2010 όταν, σε περίοδο που τα δάνεια έχουν γίνει τόσο ακριβά σορπάμε τα κρατικά λεφτά από εδώ και από εκεί, παρόλο που πρέπει να βάλουμε και την ίδια συμμετοχή για να απορροφήσουμε το ΕΣΠΑ;
  ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ έχουν φτιάξει αυτοί οι άνθρωποι με τα δημόσια οικονομικά και να δώ πως θα τον λύσουν.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ελεύθερος 17/12/2009 09:14:02

   συγγνώμη, ξέχασα και την διαμεσολάβηση στο ΕΣΠΑ και τα πράσινα δάνεια. Τζίρος. Πάντα ο λαουτζίκος πληρώνει. Φαίνεται από τα αποτελέσματα.

   δεν είμαι τραπεζίτης, θυρωρός σε μπακαλικάκι της γειτονιάς είμαι. Να ' ξερες τι περνάει μπρος πίσω, πάνω κάτω....

 3. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 17/12/2009 09:39:21

  Υπάρχει και ένα άλλο "αλλά" που λέγεται κράτος δικαίου και που ξεκινάει από τα πολύ βασικά: Όταν χρωστάς λεφτά πρέπει να τα πληρώσεις. Η κα. Κατσέλη δεν είναι μόνο ότι καταργεί σε μεγάλο βαθμό το κράτος δικαίου, αλλά ενισχύοντας της όλη ρητορικη για "τους καημένους τους δανειολήπτες" δημιουργεί, όπως εντοπίζει και η ανάρτηση, μια κοινωνική δυναμική κατά του κράτους δικαίου, των βασικών δηλαδή κανόνων του νομικού μας συστήματος που λέει στα πολύ βασικά του ότι πρέπει να πληρώνεις τα χρέη σου.

  Οι τράπεζες μπορεί να είναι καρτέλ, μπορεί να πίνουν το αίμα του κοσμάκη, μπορεί να είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα μαζί τους, όμως η λύση δεν είναι να καταργήσεις το κράτος δικαίου. Ο βασικός τρόπος να τους μειώσεις τη δύναμη είναι να πληρώσει τα χρέη του το κράτος (να πού μπορούσε να είχε πάρει μέρος των 28 δις...) για να φέρει ρευστότητα στην αγορά και να σταματήσει η αγορά να έχει τόση ανάγκη τις τράπεζες. Δεύτερος τρόπος, να μην τους κάνεις άλλων ειδών χατήρια (π.χ., εισπρακτικές εταιρίες). Τρίτος τρόπος, εφαρμόζεις τους νόμους σωστά. Τέταρτος νόμος, χρησιμοποιείς την ισχύ των κρατικών τραπεζών για να φέρεις σωστούς κανόνες στο τραπεζικό σύστημα. Και πολλοί άλλοι.

  Η νόθευση και de facto κατάργηση του κράτους δικαίου δεν θα πλήξει μόνον τις τράπεζες, αλλά και τον τίμιο έμπορο που του οφείλουν χρήματα, τον ιδιώτη που δάνεισε λεφτά σε λαμογιο-φίλο του, το μεροκαματιάρη που του χρωστάει λεφτά το λαμογιο-αφεντικό του και ένα σωρό κόσμο ακόμη. Όσους τους χρωστούν λεφτά. Δηλαδή, κατά τεκμήριο, θα πλήξει τους έντιμους.

  Θέλουμε να πλήξουμε τους έντιμους και τους συνετούς ή να ανταμείψουμε αυτούς που είπαν "ζήσε το σήμερα και για το αύριο δε βαριέσαι";

  Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για έγκλημα τεραστίων διαστάσεων.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Blimblomblim 17/12/2009 09:52:27

   Eιναι ομως ηθη συμβατα με την αντιληψη ΠΑΣΟΚ.
   Αν δεν το εχεις καταλαβει ακομη ΠΑΣΟΚ σημαινει απορριπτουμε τον παραδοσιακο καπιταλισμο γιατι ειναι αδικος,ακριβως τι θελουμε να κανουμε δεν ξερουμε γιατι και ο σοσιαλισμος αλα ΚΚΕ απετυχε και σχεδιαζουμε εκ των ενοντων αναλογα με τις ομαδες πιεσης,τα διαφορα επι μερους συμφεροντα και ποιο συνδικατο βαζει τη μεγαλυτερη φωνη και εκβιαζει περισσοτερο και βγαινει η συνισταμενη.Το μεγαλυτερο λαθος που μπορει να κανει καποιος στη σημερινη Ελλαδα ειναι να νομιζει οτι αν κινειται σε καποιο τομεα με μια ορισμενη νομιμη διαδικασια και αποκτησει ενα σχετικο πλεονεκτημα με τη νομιμη προσπαθεια του δεν θα του το ακυρωσουν οι αποτυχοντες ανταγωνιστες του που θα διαμαρτυρηθουν για "κοινωνικο προβλημα" και "κοινωνικες εκρηξεις" και θα τον ισοφαρισουν με πολιτικη παρεμβαση που θα θεωρηθει μαλιστα φιλολαικη.

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ ψυχραιμια 17/12/2009 10:21:44

    Εδώ δεν πρόκειται καν γι' αυτό που περιγράφεις - που σαφώς και υπάρχει ως φαινόμενο. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, υπό οποιοδήποτε καθεστώς έχει επικρατήσει παγκοσμίως, τα χρέη πρέπει να πληρώνονται. Δεν υπάρχει πουθενά κάτι διαφορετικό. Εδώ στο αριστεριστάν είναι φιλολαϊκή πολιτική να μην πληρώνονται τα χρέη και να μην τα αναλαμβάνει καν το κράτος, αλλά να τα χαρίζει εις βάρος των ιδιωτών! Πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα εις βάρος των εντίμων αυτής της χώρας. Και είμαι βέβαιος ότι το πρόβλημα αυτό υπερβαίνει το ΠΑΣΟΚ, απλώς το ΠΑΣΟΚ είναι το εντονότερο σύμπτωμα του προβλήματος κι όχι αιτία του.

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ ψυχραιμια 17/12/2009 10:32:38

    Το πρόβλημα είναι αυτό που περιγράφει ο Κοροβίνης στο βιβλίο του, είναι δηλαδή ο "εκδημοκρατισμός και μαζικοποίηση της φαυλοκρατίας". Η φαυλοκρατία του νεοελληνικού κράτους υπήρχε για 160 χρόνια υπέρ ολίγων και "εκλεκτών", ενώ με το ΠΑΣΟΚ μαζικοποιήθηκε υπέρ του συνόλου. Είναι δηλαδή αποδεκτή η φαυλότητα σε επίπεδο δημόσιου βίου, αρκεί να είναι "δημοκρατική", να εξυπηρετεί δηλαδή τους πάντες. Και για να μείνεις έντιμος θα πρέπει να έχεις ατομική γενναιότητα και θυσιαστική διάθεση.

    Πρόκειται για ένα κράτος-μηχανισμό που σου βάζει το χέρι στην τσέπη όχι για να καλύψει τις ανάγκες του (από τα οποία κοινά λεφτά, έστω, θα φάνε κάποιοι), αλλά για κράτος που νοθεύει συνειδητά τους γενικούς κανόνες υπέρ της γενικής ανεντιμότητας. Η κακιά δεξιά το έκαμνε αυτό υπέρ ολίγων, η καλή αριστερά το κάνει γι όλους.

    • Μάρκο Τ avatar
     Μάρκο Τ @ Blimblomblim 17/12/2009 12:49:30

     Το ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ όντως, σε όλους τους τομείς, κήρυξε το δόγμα της "ελάσσονος προσπάθειας", του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" (δηλ. πρασινοφρουρός), του "δεν υπάρχουν θεσμοί, μόνο ο λαός" και διάφορα άλλα. Και το κατάντημα το βλέπουμε διαρκώς γύρω μας, στην αυθαιρεσία και την ανομία που είναι ο κανόνας.

     Σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών:
     Το ένα ζήτημα είναι η ευνοϊκή ρύθμιση χρεών ελεύθερων επαγγελματιών που μπορεί όντως να μην πήγαν καλά οι δικές τους χωρίς δική τους υπαιτιότητα και βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση έναντι της τράπεζας.
     Αυτή η περίπτωση πρέπει να διακριθεί από τις περιπτώσεις είτε μισθωτών, είτε ελεύθερων επαγγελματιών που έκαναν ανεξέλεγκτες αγορές ή "επενδύσεις" (ακόμα και πανάκριβες διακοπές) με δανεικά και τώρα βρίσκονται υπερχρεωμένοι, αλλά με αποκλειστικά δική τους υπαιτιότητα.

     Μου έλεγε γνωστός μου βιοτέχνης τις προάλλες ότι η ρύθμιση Κατσέλη προβλέπει εμπόδια στην κατάσχεση της πρώτης κατοικίας από την τράπεζα. Σωστό αυτό, αλλά για σκεφτείτε ποιους ευνοεί περισσότερο;
     Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν ένα χωραφάκι τουλάχιστον στο χωριό, κληρονομικό κατά κανόνα. Αυτό μπορεί να τους το κατασχέσει η τράπεζα, αν είναι αλήθεια όσα μου είπε ο γνωστός μου. Ενας αλλοδαπός που έχει μπαίνει στην ευνοϊκή ρύθμιση δεν έχει (συνήθως) εδώ στην Ελλάδα παρά την κύρια κατοικία (αν έχει ήδη αποκτήσει ιδιόκτητη). Αυτός, επομένως, δεν κινδυνεύει να χάσει κάτι.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Blimblomblim 17/12/2009 12:55:11

     Αγαπητέ Μάρκο Τ, πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να τρέχουν σε δικηγόρους και δικαστήρια για να εισπράξουν; Ότι υπάρχουν πολλοί που δεν θα κάνουν λίγη υπομονή για να εισπράξουν λίγα-λίγα; Έτσι κι αλλιώς μικρή είναι η πιθανότητα να πάρεις τα λεφτά σου, ακόμη κι αν πας στα Δικαστήρια. Η Λούκα τώρα προσπαθεί αυτή τη μικρή πιθανότητα να την κάνει ανύπαρκτη. Για μένα είναι κυρίως το κοινωνικό μήνυμα που δίνεται: "μην πληρώνετε και μην ανησυχείτε, εμείς είμαστε εδώ". Και είναι εγκληματικό, εξωφρενικό.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ Blimblomblim 17/12/2009 12:57:26

     Δεν είναι λοιπόν καθόλου "σωστό" να μην κατάσχεται η πρώτη κατοικία και δεν είναι καθόλου σωστό για τον επιπλέον λόγο ότι δεν αφορά μόνον τις τράπεζες, αλλά όλους. Πώς θα εισπράξω εγώ το μικροχρέος από αυτόν που δεν θέλει να μου το πληρώσει (εκμεταλλευόμενος και την κρατική προστασία στο να μην πληρώσει), αν δεν μπορώ να βγάλω την πρώτη κατοικία του στον πλειστηριασμό; Δεν θα έχω κανένα μέσο πίεσης για να φιλοτιμηθεί να μου τα δώσει λίγα-λίγα να μην του πάρω το σπίτι.

    • Μάρκο Τ avatar
     Μάρκο Τ @ Blimblomblim 17/12/2009 17:56:57

     Μα αυτό έλεγε και ο γνωστός μου βιοτέχνης, ότι δηλ. με τη ρύθμιση αυτή που προστατεύει την πρώτη κατοικία επωφελούνται πρώτιστα οι αλλοδαποί δανειολήπτες. Γιατί ένας μέσος μικρομεσαίος έλληνας δανειολήπτης έχει συνήθως ένα κληρονομικό χωραφάκι στο χωριό, καμιά φορά και σε καλή τοποθεσία που πιάνει αρκετά λεφτά.
     Να σημειωθεί ότι ο γνωστός μου αυτός προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, από οικογένεια του χώρου αυτού και από νησί που παραδοσιακά πρόσκειται στην κεντροαριστερά.

 4. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 17/12/2009 10:55:41

  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ 28 ΔΙΣ - ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ MARGIN IΣΩΣ OMΩΣ MIKΡOTEΡO AΠO OTI ΔANEIZETAI TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ KAT'ΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΙΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΒΑΘΜΗΣΕΩΣ !
  ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΟΙΝωΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΣΚΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ !!!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΙΑΝΟΣ 17/12/2009 10:58:46

   Μάλιστα κύριε Γενικέ της ΕΕΤ. (δεν χρειάζεται να φωνάζετε, σας ακούμε)

   • ΙΑΝΟΣ avatar
    ΙΑΝΟΣ @ archaeopteryx 17/12/2009 17:42:55

    ΦΙΛΕ archaeopteryx!
    ΕΥΧΑΡΙΣΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ! ΣΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ Ο ΧΡΙΣΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ..." ΧΡΥΣΟΝ ΚΑΙ ΑΡΓΥΡΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΝΤΕΣ "... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΚΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΑΒΔΟ ΤΟΥ .
    ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ COLPO GROSSΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΤΒΑ ( ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ) ΥΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΕΙΝΕ ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!
    ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΓΝΩΤΑ ΤΡΩΚΙΤΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ , ΤΑ ΠΕΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΕΣ -ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ- ΚΑΙ ΕΠΗΛΘΕ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ !!!!

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ΙΑΝΟΣ 17/12/2009 17:51:36

     συγγνώμη, δεν εννοούσα προσβολή, αλλά αυτή είναι και η θέση των τραπεζών. Άσε τώρα ΕΤΒΑ κλπ κρατικές τράπεζες, άλλη μεγάλη ιστορία. Και ου λήψει όνοµα Κυρίου του Θεού σου επί µαταίω... ή πως το λένε αυτό το εδάφιο...

 5. kanis avatar
  kanis 17/12/2009 11:01:09

  ...de toute facon.... η κ. Κατσέλη είναι μια αξιοπρεπεστάτη Κυρία!
  Οι, εντός ΠΑΣΟΚ,σημιτικοί πολέμιοι της δεν είναι ούτε ήσαν ....
  αξιοπρεπείς! Voila..!

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ kanis 17/12/2009 21:33:48

   Αν είναι τόσο αξιοπρεπής ας αναγκάσει τις τράπεζες να κατεβάσουν τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών στο 10% που είναι η απόφαση του Αρείου Πάγου και την γράφουν κανονικά ,και ας καταργήσει τα έξοδα δανείου που κι αυτά έχουν κριθεί παράνομα και συνεχίζουν να εισπράτονται ,άσχετα αν σου επιστρέφονται δικαστικά.
   Αν πάλι βλέπει ότι δεν μπορεί ας παραιτηθεί.Τότε ΝΑΙ θα είναι αξιοπρεπέστατη .
   Ως τότε όμως: ΟΧΙ!!!

 6. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 17/12/2009 11:10:53

  Μια ενδιαφέρουσα συμβολή για την χρηματοπιστωτική κρίση, τους οικονομολόγους, τις Ελληνικές ή ξένες Τράπεζες:
  hxxp://www.enthesis.net/index.php?option=com_content&view=article&id=141%3Aenthesis56101&catid=4%3Ainternationaleconomy&Itemid=3&showall=1
  Εκεί και για το γνωστό επεισόδιο από την "Μαίρη Πόππινς": Χαρακτηριστικό για το πόσο "ευνοικά" αντιμετωπίζει η Βρετανική λαική κουλτούρα τους εξηνταβελόνηδες καινωνικά και σπάταλους ατομικά μονεταριστές και την ηθική τους.

 7. Poisonous avatar
  Poisonous 17/12/2009 11:20:14

  Αυτό τον έκτακτο δανεισμό προχθές που συντόνισε η SanPaolo Imi, ποιος πήρε το χαρτί;

 8. WB avatar
  WB 17/12/2009 11:58:21

  Οι τραπεζες στην Ελλάδα έχουν μάθει μονα-ζυγά δικά τους... Πάντα κερδισμένες. Η κοινωνική τους ευαισθησία εξαντλείται στη χρηματοδότηση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων... Ζητούν (και λαμβάνουν, δυστυχώς) την (άνευ όρων) έμπρακτη συμπαράσταση του κράτους όταν την έχουν ανάγκη. Αρνούνται όμως, να επιδείξουν την αντίστοιχη αλληλεγγύη όταν ο κόσμος έχει προβλήματα. Για να δούμε αν θα καταφέρει η Κατσέλη να τους βάλει χέρι, μακάρι...

 9. Poisonous avatar
  Poisonous 17/12/2009 14:25:26

  Έχεις δίκιο, αντί να δίνουν δάνεια για φλατ τιβί, γόβες απ' την Καλογήρου των επτακοσίων ευρώ και Μπέμπες που στη συνέχεια φροντίζει η Λούκα των οικονομικών των αρχών της δεκαετίας των εβδομήντα θα έπρεπε να τα χαρίζουν απευθείας.

 10. GIANNHS PILOS avatar
  GIANNHS PILOS 17/12/2009 14:35:00

  ΒΡΕ ΤΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΕΛΗ?

  ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΚΑΙ ΚΟΛΗΤΟ?

  ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ? ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ?

  ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ?

  Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΤΕΡΤ ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΗΡΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10%.

  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΧΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ Ο ΡΑΦΗΝΑτος και ο μεγας ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΣΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ

 11. stelios avatar
  stelios 17/12/2009 16:28:37

  H Kατσελη γνωριζει για τα παραπανω απο πρωτο χερι,απο τα φιλαρακια του αντρα της που φορτωσαν στους φορολογουμενους και τσις Τραπεζες τις επιχειρησεις τους αφου πρωα τις βουλιαξαν στα χρεη,στο σπιτι του κρεμασμενου δε μιλανε για σχοινι.

  • Poisonous avatar
   Poisonous @ stelios 18/12/2009 08:50:39

   Για να μη πιάσουμε στο στόμα μας τον Βικέντιο...

 12. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 17/12/2009 18:06:55

  Σκεφτείτε το πολύ απλό:
  Έχουμε έναν "αστέρα" της τηλεόρασης, του τραγουδιού (της κακής ώρας συνήθως, αλλά τεσπα). Κάνει μερικές αρπαχτές, από τα κονέ του, από τα κρεβάτια, αντρικά και γυναικεία και ντεμί, που έχει περάσει, μερικές φορές και από το ταλέντο του, όσο διαθέτει τέλος πάντων.
  Βγάζει πολύ χρήμα.
  Πού το επενδύει; Σε κάποια παραγωγική δουλειά;
  Οχι βέβαια.
  Θα ανοίξει καφετέρια, κλαμπ (με μπόμπες, πάντα), άντε και κανένα εστιατόριο, αν θέλει να το παίξει πιο ψαγμένος.
  Αυτό παράγουμε: Καφέ (σερβιρισμένο) και αραλίκι, σε περιβάλλον "δήθεν". Και σε τιμές εξωφρενικές.
  Βέβαια, καμιά φορά η καφετέρια αρπάζει φωτιά και επειδή δεν διαθέτει επαρκή πυρασφάλεια, χάρη στα λαδώματα στις διάφορες υπηρεσίες "ελέγχου", μπορεί να κινδυνέψει και η γιαγιά που μένει αποπάνω. Ας πρόσεχε και αυτή!

 13. γεωργιος avatar
  γεωργιος 17/12/2009 19:18:06

  Αγαπητε FACTORA λες στην τελευταια παραγραφο για το δίκιο του τραπεζίτη. Ο έλληνας τραπεζίτης που δανείζει με επιτόκιο εως και 18% και αποταμιευει με επιτοκιο εως 3% δεν μπορει να εχει ποτέ δίκιο.

 14. Poisonous avatar
  Poisonous 18/12/2009 08:55:16

  Μια και 18% είναι η κάρτα και ότι το στεγαστικό, το βιοτεχνικό, το επιχειρηματικό, προφανώς δεν γνωρίζετε ποιο είναι το delinquency rate στις κάρτες και κυρίως (δυστυχώς) το περιλαμβάνουν οι σχετικές δαπάνες...

  Όχι το σούπερ μάρκετ και τον κρεοπώλη πάντως....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.