#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2013 22:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «λεμούριοι» της Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΠρόσφατα είχαμε γράψει για την μεγάλη αρρώστια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα, η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε να τιμωρήσει έναν σχεδόν «ισόβιο» Δήμαρχο, τον κ. Παπαγεωργόπουλο με την ποινή των ισοβίων δεσμών για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Ένα σχεδόν αριστοτεχνικό παιχνίδι της Μοίρας!

Πολλοί έμειναν άφωνοι με την απόφαση και στο Νετ ή στα κανάλια παριστάνουν τους έκπληκτους για την αυστηρότητα του δικαστηρίου και την πρωτοφανώς βαριά ποινή. Προφανώς όλοι αυτοί είτε δεν γνωρίζουν είτε βλέπουν τα πράγματα με κομματικές παρωπίδες. Το αδίκημα της κατάχρησης δημοσίου χρήματος (και μάλιστα τόσο μεγάλου ποσού), ανέκαθεν στην χώρα μας τιμωρούνταν με την αυστηρότερη των ποινών. Θανατική καταδίκη όσο υπήρχε η θανατική ποινή και ισόβια κάθειρξη όταν αυτή καταργήθηκε. Ακόμη και εγώ που δεν έχω καμιά σχέση με τη νομική επιστήμη, αυτό το γνώριζα και το γνωρίζω.

Δεν θα υπεισέλθω εδώ στα δεδομένα της δίκης (ελαφρυντικά, διαδικασία), άλλωστε είμαι ο τελευταίος που θα νομιμοποιούνταν να το κάνει. Υπάρχει για τούτο και η καταφυγή του καταδικασθέντος σε αρμόδιο δικαστήριο υψηλότερου βαθμού. Η ποινή όμως είναι η προσήκουσα με το διαπραχθέν αδίκημα (εφόσον φυσικά αυτό αποφάσισε το δικαστήριο πως έχει διαπραχθεί). Εκείνο που θέλω να σημειώσω, είναι πως αυτή η απόφαση ανοίγει το «κακό» σπυρί της διαφθοράς, της κλεψιάς και της βαριάς (σκοπούμενης ή μη αμέλειας) στην περιοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μια περιοχή, άλλοτε προνομιούχα και ανέγγιχτη σχεδόν από τον πέλεκυ της δικαιοσύνης.

Είμαι βέβαιος πως μετά από αυτή την απόφαση, χιλιάδες Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εντεταλμένοι δημοτικοί υπάλληλοι, έχουν αρχίσει να στριφογυρνούν στον ύπνο τους και να αισθάνονται την ανάσα της νέμεσης πίσω τους. Υπάρχουν χιλιάδες υποθέσεις σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό που εκκρεμούν στα δικαστήρια και ακόμη περισσότερες που σέρνονται επί χρόνια σε συρτάρια και γραφεία. Είναι καιρός όλες αυτές οι υποθέσεις να προχωρήσουν τάχιστα και οι ένοχοι να αρχίσουν επιτέλους να πληρώνουν. Μονάχα έτσι θα γίνει αντιληπτό πως οι εποχές που ένα «δωράκι» 500 εκατομμυρίων θεωρούνταν μεν υπερβολικό αλλά όχι και τιμωρητέο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Μια άλλη παρατήρηση, με την οποία θα κλείσω το σύντομο αυτό σημείωμα, αφορά τους «ισόβιους» σχεδόν Δημάρχους. Είναι μια μεγάλη πληγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το φαινόμενο και θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα ώστε ο κάθε Αιρετός να μπορεί να παραμείνει το πολύ για ΔΥΟ θητείες στην θέση του Δημάρχου ή του Δημοτικού Συμβούλου. Αυτό, αφενός θα ανανεώσει το αιρετό προσωπικό της ΤΑ, αφετέρου θα αποτελέσει τροχοπέδη για συμπεριφορές, που δυνητικά μπορούν να οδηγήσουν σε παράνομες πράξεις. Αμφιβάλλει κανείς πως αν δεν είχε τυχαία αποκαλυφθεί η υπόθεση, ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα ήταν ακόμη Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο κ. Λεμούσιας θα αποτελούσε ακόμη το δεξί του χέρι και ο κ. Σαξώνης θα εξακολουθούσε να βουτάει το χέρι του στο ταμείο του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας;

Akenaton       

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris. aold avatar
  aris. aold 27/02/2013 23:27:25

  Aπό ότι διάβασα.

  Ο Ταμίας του δήμου είχε ομάδα μπάσκετ, νυχτερινά κέντρα, πολυτελή αυτοκίνητα, και πλούσια ζωή.

  Ολα αυτά στην Θεσσαλονίκη που είναι ένα μικρό χωριό.

  Ο δήμαρχος δεν είχε ακούσει τίποτα για να πάρει τα μέτρα του και να προστατέψει το δημόσιο χρήμα από τα αρπακτικά.

  Είναι δυνατόν;;

  Ο Παπαγεωργόπουλος δεν ήξερε ο Παπακωνσταντίνου δεν ξέρει τι έκανε το cd της Λαγκάρντ και η ζωή συνεχίζεται.

  Και τα κορόιδα να ζήσουν με 500 ευρώ τον μήνα.

  Πολιτικά πρόσωπα που είχαν καλομάθει να είναι στο απυρόβλητο και να καθαρίζει το κόμμα για τα παραστρατήματα τους.

  Πολιτικά πρόσωπα που είχαν μάθει να την βγάζουν καθαρή στηριζόμενοι στην κομματική μισαλοδοξία που υποδαύλιζαν χωρίζοντας τον κοσμάκη σε Πασόκ και ΝΔ εκμεταλλευόμενοι τον κομματικό φανατισμό.

  Ακόμα και σήμερα που έχουμε φτάσει ως εδώ υπάρχουν κάποιοι που διαμαρτύρονται γιατί πήγε πρώτα "Νεοδημοκράτης" και όχι "Πασόκος" φυλακή.

  Καλά ρε παιδιά ακόμα συνεχίζουμε να κοιμόμαστε παρά την χρεοκοπία οικονομική και κοινωνική που ζούμε.

  Ακόμα δεν έχουμε ξυπνήσει να καταλάβουμε ότι κάποιοι κάτω από την προβιά του δεξιού και του δημοκράτη θησαύριζαν σε βάρος μας.

  Ακόμα και για την αφέλεια που έδειξε ο Παπγεωργόπουλος αν δεν τα πήρε καλά έκανε και έφαγε ισόβια.

  Ποιος τους είπες ότι μπορούν να διαχειρίζονται τα εκατομμύρια των πολιτών με έξω καρδιά και χαβαλέ.

  Μέσα για να μαθαίνουν και οι υπόλοιποι.

  • ~Mara~ avatar
   ~Mara~ @ aris. aold 28/02/2013 07:46:25

   Άρη, έτσι μπράβο!
   Γιατί στο τέλος θα τρελλαθούμε τελείως....
   Τοπική αυτοδιοίκηση = Το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, που τάϊζε και ταϊζει τα κομματικά κολλητάρια.
   Ο πυρήνας της απόλυτης διαφθοράς βρίσκεται εκεί.
   Όχι Δήμαρχοι, αλλά ολόκληρα δημοτικά συμβούλια πρέπει να μπούνε μέσα....

 2. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 27/02/2013 23:38:16

  Δόξα τω Θεώ. Κάτι αρχίζει να κουνιέται. Αφήστε την Δικαιοσύνη ήσυχη να κάνει την δουλειά της. Την δουλειά που αν έκανε τα τελευταία χρόνια, θα είμασταν μιά άλλη, μια διαφορετική χώρα.
  Οι ποινές, για όσους χρησιμοποίησαν την ψήφο του λαού για να πλουτίσουν, πρέπει να είναι παραδειγματικές. Κανονικά, για τους πολιτικούς που θησαυρίζουν κλέβοντας, το έγκλημα πρέπει να χαρακτηρίζεται ειδεχθές. Και αυτό γιατί, ποιός θα μπορούσε να κλέψει αν το πολιτικό σύστημα (ο βουλευτής, ο εφοριακός, ο δήμαρχος, ο πολεοδόμος, ο γραμματέας κλπ.) ήταν αδιάφθορο ?
  "Λευτεριά στην φυλακισμένη Δικαιοσύνη"...

 3. radiomedic avatar
  radiomedic 28/02/2013 00:20:02

  ¨Ο νόμος και η τάξη¨ έχουν προφανώς και αυτή την ερμηνεία. Και φαίνεται να τηρούνται προς πάσα κατεύθυνση. Μακάρι το πράγμα να συνεχίσει έτσι και να αισθανθούμε πως έχουμε κράτος.
  Και είναι επιτυχία γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτε το αυτονόητο. Αν υπήρχε αυτονόητο θα ήταν πως δεν θα είχαμε μνημόνιο.

 4. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 28/02/2013 00:48:47

  Akenaton
  Σήμερα με απογοήτευσες. Αφέλεια;
  Την ώρα που όσοι έκαναν την απιστία από κακούργημα πλημμέλημα απολαμβάνουν τα κλοπιμαία, ο Γιάννος που δεν ήξερε για τις καταθέσεις της συζύγου του την αράζει στο νησί, οι Μαντέλης και Τσουκάτος κυκλοφορούν ελεύθεροι, ο ΠΑΠ έτσι απλά έχει χάσει το πρωτότυπο της λίστας Λαγκάρντ, ο ΓΑΠ διδάσκει στο USA, εκείνη η μια και μοναδική επιτροπη για το πως αλυσοδέθηκε η Πατρίδα κατέληξε στο φιάσκο της κοινής γραμμής με τον Μπένυ, εμείς εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι Αράπογλου, Μπουτάρης και Σια.
  Και ο δικηγόρος Αποστολίδης έτσι, όπως εσύ είδε το θέμα (καθόλου τυχαίο το όνομα)

  • ~Mara~ avatar
   ~Mara~ @ Νίκος Α 28/02/2013 07:56:44

   Φωτεινή και Νίκο, άς πρόσεχε....
   Και αφού λοιπόν το πάτε κομματικά, ακόμα χειρότερα....
   Άς πρόσεχε τότε δις..... και τρις..... φορές και όχι να υιοθετεί ενέργειες και πρακτικές των διεφθαρμένων πασόκων.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Νίκος Α 28/02/2013 11:44:33

   Ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό σας. Δηλαδή να προστατεύσουμε τους δικούς μας κομματικούς τυφλοπόντικες (αν είναι έτσι) μόνο και μόνο επειδή είναι γαλάζιοι; Να τιμωρηθούν όλοι λέω εγώ. Εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση, κανείς δεν μπορεί να γλυτώσει ανεξαρτήτως "χρώματος".

   • Νίκος Α avatar
    Νίκος Α @ akenaton 01/03/2013 00:29:14

    Akenaton
    Όχι και δεύτερη απογοήτευση.
    Θεωρούσα ότι είναι εύκολα αντιληπτό ότι θέση μου δεν είναι ..." να προστατεύσουμε τους δικούς μας κομματικούς τυφλοπόντικες (αν είναι έτσι) μόνο και μόνο επειδή είναι γαλάζιοι; "...

    • akenaton avatar
     akenaton @ Νίκος Α 01/03/2013 14:35:41

     http://www.antinews.gr/2013/02/28/206341/

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ Νίκος Α 28/02/2013 12:02:16

   Έρχεται η σειρά τους, μην αμφιβάλλετε...Εκτός αν υπάρξει διακομματική κάλυψη...

 5. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 28/02/2013 01:14:57

  ". . .εμείς εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι Αράπογλου, Μπουτάρης και Σια."

  Καί πολύ φοβᾶμαι, Νῖκο, ὅτι θά ἐξακολουθήσωμε νά τραβᾶμε αὐτό τόν δρόμο μέ τήν λογική τῆς παράταξης μας!

 6. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 28/02/2013 01:19:41

  Προσυπογράφω.
  Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται !

 7. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 28/02/2013 09:14:57

  Όλοι μέσα,εδώ θα κλείσουν κ´ μας σιγά
  σιγά έτσι που πάμε κ´ δεν έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 28/02/2013 09:29:02

  Δε νομίζω ότι ο περιορισμός των θητειών σε αιρετούς άρχοντες θα πρόσφερε ουσιαστικά προς την κατεύθυνση του περιορισμού της διαφθοράς. Απεναντίας, γνωρίζοντας κάποιοι επιρρεπείς ότι έχουν μόνο δύο θητείες διαθέσιμες, θα έσπευδαν να φάνε τον άμπακα από την πρώτη κιόλας μέρα. Και, από την άλλη, θα στερούνταν οι δημότες κάποιες ελάχιστες πραγματικά αξιόλογες μονάδες τοπικών Αρχόντων (με κεφαλαίο Α) που υπηρετούν το χώρο με όραμα και ευσυνειδησία.

  Κατά τη γνώμη μου, μόνη πλέον αποτελεσματική λύση για το συνολικό χτύπημα της γάγγραινας των ΟΤΑ, τόσο ως προς τη διαφθορά όσο και ως προς την αναποτελεσματικότητα, είναι η δραστική αφαίρεση αρμοδιοτήτων και η μεταβίβασή τους στην κεντρική εξουσία (όπου ο φόβος φυλάει τα έρμα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό), επαναφέροντας την κατανομή αρμοδιοτήτων στην προ του 1981 κατάσταση, οπότε και η πασοκική λαίλαπα που ενέσκηψε αποφάσισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση χρειαζόταν "πλέρια δημοκρατία" και άρχισε να μοιράζει αρμοδιότητες σε αιρετούς-αρριβίστες, που χαϊδεύοντας τα αφτιά των αφελών ψηφοφόρων έβγαιναν από τη δική τους αφάνεια, γίνονταν "μεγάλοι και τρανοί" και λίγδωνε το άντερό τους εις υγείαν των κορόιδων.

  Κεντρικοποίηση αρμοδιοτήτων τώρα!

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ Αυριανιστής 28/02/2013 11:58:31

   Οι επιρρεπείς δεν σώζονται με καμία θητεία...Αλλά υπάρχουν και αυτοί που γίνονται στην πορεία "καβαλημένοι"...Γι΄αυτό ο περιορισμός στην θητεία είναι σωστός...Το κλειδί είναι ο έλεγχος από σοβαρές ελεγκτικές αρχές...Γιατί άραγε μόνο πρόσφατα τα οικονομικά των Δήμων τα ελέγχει το ΕλΣυν και απαιτείται ισολογισμός?

 9. akenaton avatar
  akenaton 28/02/2013 11:41:45

  Άντε με το καλό και σε κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής, κολχόζ, σοβχόζ και πολιτ-μπυρό. Εμπρός - πίσω που έλεγε και κάποιος συμπαθής χαρακτήρας σε ελληνικό σήριαλ!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ akenaton 28/02/2013 14:27:26

   Μάλιστα. Δηλαδή εσείς δεν ήσασταν ικανοποιημένος από τον (συγκεντρωτικότερο) τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η δημόσια διοίκηση μέχρι το 1981 και προτιμάτε τη σημερινή, "δημοκρατικιά" αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, όπως την έκαναν οι διακομματικοί φωστήρες (προεξαρχόντων των πασόκων) έκτοτε. Μην κλαυθμηρίζετε, λοιπόν, που ο κάθε λιγούρης εκλέγεται δήμαρχος και μετά την κάνει ταράτσα μέχρις δισεγγόνων.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Αυριανιστής 28/02/2013 15:39:38

    Υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν όλα αυτά αγαπητέ. Όχι πονάει κεφάλι - κόβει κεφάλι. Όταν όλος ο σύγχρονος κόσμος αποκεντρώνεται, εμείς δεν είναι λογικό να επιστρέψουμε στον συγκεντρωτισμό, δεν νομίζετε;

 10. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 28/02/2013 12:10:45

  Αγαπητέ Ακένατον,

  Και στο ζήτημα αυτό το κύριο πρόβλημα είναι η απουσία θεσμικού πλαισίου που να διασφαλίζει το δυνατόν τη διαφάνεια και την ορθολογική (με την έννοια του οικονομικά αποτελεσματικού και κοινωνικά/ηθικα αξιοκρατικού) τρόπου λειτουργίας του θεσμού της Τ.Α.
  Ο μέχρι τώρα τρόπος λειτουργίας της Τ.Α., όπως και της Κεντρικής Διοίκησης, έχει ως πλαίσιο λειτουργίας του το κοτζιαμπάσικο σύστημα.
  Το πρόβλημα είναι γνωστό και θεωρητικά και πολιτικά. Έχει πολλάκις μελετηθεί και διακηρυχθεί ως κυβερνητικός στόχος.
  Οι αντιστάσεις, όμως, είναι τόσο δυνατές που δεν έχουν επιτρέψει αλλαγές.

  Είναι μεγάλη ευκαιρία τώρα να δρομολογηθούν οι δέουσες αλλαγές.
  Να βοηθηθούν οι δυνάμεις εκείνες που επιδιώκουν την αναγέννηση της χώρας.

  Οι λογικές, όπως "δικοί μας δικοί τους", "αυτοί κι όχι εμείς", "ναι μεν αλλά", "μικρό αυτό μπροστά στο άλλο" κτλ. είναι κουτοπονηριές, αναζήτηση άλλοθι και στην καλύτερη περίπτωση αφέλεια.

  Τέλος, να τονιστεί πως η διαπλοκή δεν είναι ηθικολογικό ζήτημα, είναι οικονομικό και παραγωγικό. Είναι η αναγκαία προϋπόθεση για πραγματική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Μανιάτης 28/02/2013 12:53:02

   Συμφωνώ απόλυτα σε όσα λέτε!

 11. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 28/02/2013 12:52:02

  Δεν είναι μόνον στην Ελλάδα. Τα ίδια και χειρότερα στην Ισπανία (ψάξτε να δείτε τι γινοταν στην τοπική αυτοδιοίκηση της Βαλένθια).
  Τα ίδια στην Ιταλία, κυρίως στα νότια αλλά όχι μόνον.
  Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μηχανισμών ελέγχου, αποτροπής και επανόρθωσης σε όλο τον Μεσογειακό Νότο. Πίσω απο αυτό οι ανεξέλεγκτες νοοτροπιες στα "ισχυρά", "κινητικά" και "in" μεγαλομεσαία τμήματα της κοινωνίας: Πολύς εγωισμός, πολύς ηδονισμός, καμμία μέριμνα "κοινότητας" και συνοχής.
  Δεν θα λυθεί με δικαστικά μέσα μόνον το πρόβλημα. Χρειάζεται εξέγερση συνειδήσεων, απο κάτω, απο το άλλο τμήμα της κοινωνίας.
  "Βρωμάει" μαύρο χρήμα όλος ο Ευρωπαικός Νότος.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Uncle Stgm 28/02/2013 12:55:55

   Εκτός του ότι συμφωνώ, θα ήθελα να σας πιστώσω και τον τίτλο του σημερινού σημειώματος αγαπητέ Uncle! Ευχαριστώ για το χρησιδάνειο ...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ akenaton 28/02/2013 15:00:58

    "Λεμούριοι" και "(κ)Λεφτοσάξωνες" - δεν είμαστε μεν Αγγλοσάξωνες αλλά...
    Φοβερά επίθετα, προιδεάζουν για την δράση.
    Και το απίστευτο, είχαν προσλάβει "σκυλά" ως ταμειακό υπεύθυνο στον 2ο Δήμο της χώρας...
    Γάβ...
    Ιδού και τα κατορθώματα του Φρανθίσκο Κάμπς, πρώην Περιφερειάρχη της Βαλένθια, της πιό χρεωμένης περιοχής στην Ισπανία (20 δις).
    Κατασκεύασαν μέχρι και ολόκληρο αεροδρόμιο, όπου ποτέ δεν προσγειώθηκαν (ούτε θα προσγειωθούν) αεροπλάνα.
    h**p://iberosphere.com/2012/01/spain-news-5279/5279
    h**p://iberosphere.com/2012/02/spain-news-greece-in-valencia/5531
    Δείτε όμως τον τίτλο:
    "A bit of Greece in Valencia".

    • akenaton avatar
     akenaton @ Uncle Stgm 28/02/2013 17:53:17

     Κλαυσίγελως !!!!!!!!!!!!!!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Uncle Stgm 28/02/2013 14:33:16

   Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει η παραμικρή σύγκριση μεταξύ των ισπανικών πόλεων, με τις δικές μας. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Εκεί τουλάχιστον, όσο κι αν έφαγαν -που δεν γνωρίζω σε τι βαθμό το έκαναν-, οι πόλεις έγιναν μοντέλα βιώσιμων πόλεων της Μεσογείου. Εδώ, και τα τρώνε, και δεν κάνουν κανένα σοβαρό έργο!

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Αυριανιστής 28/02/2013 15:04:30

    Άχ, δες τι κάνανε στη Βαλένθια για να "φάνε": Κατασκευάσανε ολόκληρο αεροδρόμιο όπου ποτέ δεν προσγειώθηκε ούτε θα προσγειωθεί αεροπλάνο...
    Άνθρωποι της ΟΤΑ, πολιτικοί, εργολάβοι και ...μοντέλα.
    Η ιδιαίτερη πατριδα του "τράβα-τράβα" Καλατράβα !

 12. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 01/03/2013 10:05:08

  Δεν αντιλέγω ότι έγιναν και φαραωνικά, περιττά έργα (και) σε αυτές τις χώρες. (Για το αεροδρόμιο ειδικά, Έχετε όμως πάει ποτέ στην Ισπανία, να δείτε την εν γένει εικόνα της, τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην ύπαιθρο; Απλώς, καμία σχέση με τα δικά μας!

  (Να κι άλλο ένα παρόμοιο ισπανικό αεροδρόμιο, που πρόλαβε πάντως να λειτουργήσει... για δυόμισι χρόνια: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2170886/Spains-ghost-airport-The-1BILLION-transport-hub-closed-just-years-thats-falling-rack-ruin.html)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.