#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2012 11:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι λαθρομετανάστες θα ζητάνε από μόνοι τους να μπούνε στα στρατόπεδα!Για το σχέδιο του Μ. Χρυσοχοϊδη σχετικά με τα 30 κέντρα προσωρινής φύλαξης παράνομων μεταναστών διαβάσατε και στο antinews. Ωστόσο, το θέμα έχει πολύ ψωμί και θα απασχολήσει για καιρό το Πανελλήνιο κυρίως εξαιτίας των αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών αλλά και της προχειρότητας με την οποία σχεδιάστηκε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Οι αντιρρήσεις είναι τόσες πολλές που δεν ξέρουμε από που να αρχίσουμε και δείχνει αυτό ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης πιστεύει ότι έτσι θα τραβήξει ψήφους για το κόμμα του από τους αγανακτισμένους Αθηναίους που δε μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη τους. Έχουμε και λέμε:

Σύμφωνα με το σχέδιο θα μαζευτούν 30.000 παράνομοι μετανάστες ενώ συνολικά (στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.) είναι 1 εκατ. στην Ελλάδα. Δηλαδή θα δαπανηθούν 250 εκατ. για τρία χρόνια προκειμένου να μαντρωθεί το 3% των λαθρομεταναστών; Τι σόι σχέδιο είναι αυτό; Οι υπόλοιποι 970.000 που θα πάνε; Θα παραμείνουν προφανώς στην Ομόνοια και τις άλλες πόλεις;
Δε μας λέει το υπουργείο πόσο θα κρατηθούν όσοι βρεθούν στα κέντρα υποδοχής. Ένα μήνα, δύο, τρεις; Και στη συνέχεια που θα πάνε; Διότι η επαναπροώθηση στις χώρες τους δε γίνεται τώρα, θα γίνει μετά; Επομένως, θα έχουμε... αλλαγή βάρδιας; Οι πρώτοι 30.000 θα αφήνονται ελεύθεροι για να έρθουν άλλοι 30.000 και ούτω κάθε εξής; Ωραίο σχέδιο.
Για να εξευμενίσει τους κατοίκους των περιοχών που θα γίνουν τα κέντρα, λέει ο Χρυσοχοίδης ότι θα δημιουργηθούν 30.000 θέσεις εργασίας. Αν και δεν το πιστεύουμε αυτό, μήπως να ρωτήσουμε που θα βρεθούν τα λεφτά; Αν μέχρι το 2015 είναι κοινοτικά κονδύλια στη συνέχεια από που θα πληρωθούν 30.000 άνθρωποι καθώς και που θα βρεθούν εκατομμύρια για τη σίτιση των μεταναστών και συντήρηση των στρατοπέδων;
Μήπως αντί να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι, λέμε στους διακινητές ότι εδώ είναι ο παράδεισος; Διότι χιλιάδες μετανάστες θα ήθελαν να τρώνε και να πίνουνε στα κέντρα αυτά παρά να πεινάνε στην Αθήνα ή όπου αλλού. Μήπως δηλαδή τους οδηγούμε μαζικά στο να ζητάνε από μόνοι τους να μπούνε στα στρατόπεδα;
Ασφαλώς δε μπορεί μόνο η Αθήνα, η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα να είναι η «αποθήκη» για μετανάστες. Ωστόσο, μήπως δημιουργήσουμε στην περιφέρεια μικρά γκέτο και υποβάθμιση ανάλογη με αυτή του κέντρου της Αθήνας;
Το γίνεται με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης; Δηλαδή όσα κέντρα κι αν φτιάξουμε, αν τα σύνορά μας είναι ξέφραγο αμπέλι, τι νόημα έχει όλο αυτό το σημερινό σόου του Χρυσοχοϊδη;

Τέλος, γιατί όλη αυτή η προεκλογική πρεμούρα της κυβέρνησης; Δήθεν ότι θα μας πετάξουν από τη ζώνη Σένγκεν ή γιατί το θέμα πουλάει στη Β' Αθηνών κι όχι μόνο; Εκεί που χιλιάδες Έλληνες ζουν με το φόβο της καθημερινότητας κι επομένως θα ψήφιζαν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ανακουφιστούν από το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. knight rider avatar
  knight rider 27/03/2012 11:46:14

  Και βέβαιως για να μπουν στα στρατόπεδα θα πληρώνουν μίζα στο τοπικό κοματάρχη του ΠΑΣΟΚ.............

 2. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 27/03/2012 11:56:15

  Αντί να τους στείλουν απο εκεί που ήρθαν θα τους ταίζουμε κι απο πάνω. Ωραία λύση αλήθεια!

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 27/03/2012 12:37:50

  Εγώ ένα ξέρω: To θέμα της λαθρομετανάστευσης (και της εγκληματικότητας κατ’ επέκταση) θα έπρεπε να είναι το ζήτημα πάνω στο οποίο θα επικέντρωνε την προεκλογική του καμπάνια ο Α.Σ και η Ν. Δ.

  Αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος να ρεφάρει σε ένα βαθμό το πολιτικό κόστος από τον επώδυνο συμβιβασμό που αναγκάστηκε να κάνει στο θέμα του Μνημονίου.

  Αντί γι’ αυτό , σε λίγο θα μας ζητήσουν να πούμε μπράβο στον Χρυσοχοϊδη (και στο ΠΑΣΟΚ) ,και στα κανάλια βλέπουμε σαν πρόμαχο του κοσμάκη που ζητάει προστασία τον Κολοτούμπα!

 4. NIKOS avatar
  NIKOS 27/03/2012 13:20:48

  Ρε βλαμμένοι μέχρι πότε θα κοροϊδεύετε αυτόν τον λαό ; Είναι τόσοι πολλοί οι λαθρομετανάστες που σε λίγα χρόνια το κακό που θα κάνουν στον λαό θα είναι ανεπανόρθωτο !!!!!! Τα Ελληνόπαιδα θα τα υπομένουν όλα αυτά , αυτών τα παιδιά όμως θα φύγουν έξω να βρουν τα κλεμμένα λεφτά . Αλί αλί και τρις αλί για τον φτωχό Έλληνα . Τι Σενγκεν και μακακίες , όλοι μα όλοι οι λαθρομετανάστες έξω .

 5. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 27/03/2012 13:28:38

  Που κολάει αυτό?

  Επειδή κάποιοι Ελληνες μετανάστες (που δεν ήταν ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ) ταλαιπωρήθηκαν πρίν 100 χρόνια , θα πρέπει να αφήνουμε τους Πακιστανούς να πηδάνε τα παιδιά μας?

  Λογική ΣΥΡΙΖΑ...

 6. jimmys avatar
  jimmys 27/03/2012 13:32:06

  Η ΜΟΝΗ και πραγματικη λύση και μαλλον η ποιο συμφέρουσα θα ηταν να τους στελναμε στο σπιτι τους .. Απο οτι ξερω υπαρχουν ευρωπαικα
  κονδυλια για τους λαθρομεταναστες , Αρα αντι να κερδοσκοπουν μερικοι ας κανουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατι σωστο .............. Εχουμε φτασει να φοβομαστε στην ιδια μας την πατριδα ..στην ιδια την πολη μας ΕΛΑΙΟΣ .............

 7. Jimakos avatar
  Jimakos 27/03/2012 13:35:13

  Τα 30 κέντρα θα δημιουργήσουν 30.000 θέσεις εργασίας;;; Τι άλλο θα ακούσουμε! Ξεκίνησε η ανάπτυξη με παροχή δωρεάν υπηρεσιών σε λαθρομετανάστες! Σωθήκαμεεε!

 8. ERASMUS avatar
  ERASMUS 27/03/2012 13:46:14

  Νομίζω ότι είναι λίγο αφελές να θεωρούμε ότι οι λαθρομετανάστες δεν μπορούν να ελεγχθούν. Απλά δεν θέλουν να τους ελέγξουν. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση με την τρόικα έχει εφαρμόσει μέτρα δεκάδων δις έχοντας φέρει τους Έλληνες στα όρια της εξαθλίωσης και ούτε ένα μέτρο για τους λαθρομετανάστες.. μα ούτε ένα μέτρο. Και ας μην μου πει κανένας για την τάφρο στον Έβρο , γιατί αυτή μάλλον σε μέτρο στρατιωτικής αμυντικής θωράκισης τοποθετείται.
  Οι λαθρομετανάστες χρειάζονται για να κατέβει το εργατικό κόστος σε αυτούς που τους χρησιμοποιούν, τόσο απλό είναι. Μαύρα λεφτά ( όσοι τα παίρνουν και ότι παίρνουν..) , χωρίς ένσημα , ένα πιάτο φαί και ο Έλληνας μάγκας που τους χρησιμοποιεί, αραχτος και παριστάνει τον μεγαλοβιομήχανο (τρομάρα του). Όσο περισσότεροι λαθρομετανάστες τόσο καλύτερα .Όσο περισσότεροι είναι, τόσο λιγότερα λεφτά θα ζητήσει και ο Έλληνας ( απ΄το τίποτα καλά και τα 5 ευρώ)
  Σας έχει περάσει από το μυαλό , αν ως εκ θαύματος έφευγαν όλοι οι λαθρομετανάστες σε μια μέρα από την Ελλάδα , πόσα αγροτικά προϊόντα θα έμεναν στα δέντρα , και τι τιμές θα ήταν διατεθειμένοι οι αγρότες να πληρώσουν στους εργάτες για να μην τους μείνουν στα δέντρα???
  Οι ξενοδόχοι που φέρνουν με τουριστικές βίζες κόσμο για μαύρη δουλειά το καλοκαίρι , μόνοι τους θα έστρωναν τα κρεβάτια ???
  Ο βιοτέχνης τι θα έκανε ??? Θα επέλεγε να μην βγάλει την παραγωγή η να μειώσει λίγο το κέρδος του για να φάει και κανένας Έλληνας ένα κομμάτι ψωμί ?? Ο βενζίνας μόνος του θα τα έπλενε τα αμάξια ???
  Μην τρελαθούμε κιόλας .. οι λαθρομετανάστες είναι εδώ γιατί τους θέλουν να είναι εδώ. Ποιος ? Όχι εγώ πάντως !!! Σίγουρα οχι εγώ!!!!!!
  Εδώ για την παρέλαση καθάρισε η μισή Αθήνα μέσα σε μία μέρα , σοβαρά λέμε ότι δεν μπορεί να καθαρίσει το Κέντρο ??
  Αν πάτε καμιά βόλτα όταν εφημερεύει το Κρατικό Νίκαιας θα νομίζεται ότι είστε στο Μπαγκλαντες!! Δηλαδή κανένας δεν σκέφτηκε πόση θα ήταν η μείωση των εξόδων στα νοσοκομεία ...... αν έλειπαν αυτοί που δεν έχουν πληρώσει ποτέ στην ζωή τους ασφάλιση .Και το κοροΐδο ο Έλληνας που έχει πληρώσει 40 χρόνια ασφάλιση να πεθάνει στο ράντζο... ( Βέβαια το ότι δεν έχει γίνει καμία μελέτη για το πόσο κοστίζουν οι λαθρομετανάστες στο σύστημα υγείας .. Χμμμ μάλλον τυχαίο το βλέπω)
  Δηλαδή χρειάζεται να είσαι τρομερός οικονομολόγος με μαστερ και 4 διδακτορικά για να νομοθετήσεις το απλούστερο .... ότι όποιος στέλνει χρήματα στο εξωτερικό από 1 ευρώ μέχρι 1.000.000 ευρώ πρέπει να αποδείξει και πως τα απόκτησε.. Πως είναι δυνατόν να στέλνεις έστω 200 ευρώ έμβασμα στο Μπαγκλαντές και στα τελευταία 3 χρόνια να μην έχεις ένσημα , να μην έχεις φορολογική δήλωση , να είσαι εντελώς χαμένος για το κράτος ??? Πως ζούσες ρε μεγάλε ??? Από τα έτοιμα ??..

  Αυτά για να μην κοροϊδευόμαστε , γιατί όλοι μεγάλα παιδιά είμαστε και καταλαβαίνουμε!!!!

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ ERASMUS 27/03/2012 15:07:24

   Απόλυτα σωστός. Αυτή είναι καί η κύρια αιτία μή επίλυσης τού λαθρομεταναστευτικού. Άν οι συνδικαλιστές απαιτούσαν μέ απεργίες διαρκείας καί μόνο μέ ἐνα αίτημα, καταθέτοντας καί τίς σχετικές προτάσεις, τόν πλήρη έλεγχο όλων τών επιχειρήσεων γιά αδήλωτη εργασία, πολλά θά άλλαζαν. Καί στίς θέσεις εργασίας καί στά ασφαλιστικά ταμεία.

   • S.P. avatar
    S.P. @ Ιαπετός 27/03/2012 15:15:32

    Πολύ σωστά!!!
    Δεν υπάρχει όμως ελπίς λόγω της γενικευμένης διαφθοράς.
    Η Ελλάδα που μας κληρονόμησαν με αίμα, πόνο και δάκρυα οι γονείς μας και οι παππούδες μας ισλαμοπιείται λόγω της διαφθοράς και της συμμετοχής στην διαφθορά πολύ μεγάλων τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού.

  • Γιώργoς Αχαιός avatar
   Γιώργoς Αχαιός @ ERASMUS 27/03/2012 15:39:44

   ERASMUS, έχεις κατά την γνώμη μου, εν μέρει μόνο δίκιο όταν λες ότι: "Οι λαθρομετανάστες χρειάζονται για να κατέβει το εργατικό κόστος σε αυτούς που τους χρησιμοποιούν, τόσο απλό είναι. Μαύρα λεφτά ( όσοι τα παίρνουν και ότι παίρνουν..) , χωρίς ένσημα , ένα πιάτο φαί και ο Έλληνας μάγκας που τους χρησιμοποιεί, αραχτος και παριστάνει τον μεγαλοβιομήχανο (τρομάρα του)"

   Είναι πάρα πολλοί οι μετανάστες (αν όχι η πλειοψηφία) που ούτε υπάρχει έλληνας εργοδότης να τους εργοδοτήσει, ούτε οι ίδιοι επιθυμούν να εργοδοτηθούν, ούτε και μπορούν να εργαστούν σε κάτι που η οικονομία έχει ανάγκη.

   Για παράδειγμα στην Πάτρα έχουμε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες αφγανούς. Οι άνθρωποι αυτοί περιφέρονται από την μια άκρη της πόλης στην άλλη ζητιανεύοντας και ψάχνοντας στους κάδους απορριμάτων. Κάθονται έξω απο τους φούρνους περιμένοντας να τους δώσουν φαγητό. Σπάνια κλέβουν.
   Ο λόγος που βρίσκονται εδώ είναι γιατί θέλουν να περάσουν στην βόρεια ευρώπη μέσω ιταλίας κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο μετά και την κατασκευή του νέου λιμανιού. Δεν έχουν σκοπο να ενταχθούν στην οικονομία ή την κοινωνία της πόλης και παρότι κάποιοι μένουν εδώ για μήνες ή χρόνια δεν επιδιώκουν να κάνουν κάτι παραγωγικό.

   Και να ήθελαν όμως να εργαστούν, αμφιβάλλω αν μπορούν.Δεν μιλάνε καμία γλώσσα εκτός απο τις μητρικές τους. Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί. Μέσα στην πόλη είναι τελείως απίθανο να βρεθεί επιχείρηση να τους προσλάβει. Εκτός πόλεως θα μπορούσαν να κάνουν αγροτικές εργασίες όπως έκαναν οι περισσότεροι αλβανοί όταν πρωτοήλθαν και όπως ακόμη κάνουν αρκετοί. Όμως οι αφγανοί προέρχονται απο ένα περιβάλλον ακόμη και φυσικό τελειώς διαφορετικό από το δικό μας, αμφιβάλλω σοβαρά για την σωματική τους ικανότητα για σκληρή δουλειά, ενώ ούτε οι ίδιοι θέλουν να βρίσκονται εκτός πόλης (μπας και χάσουν το καράβι τρομάρα τους!).

   Άλλο παράδειγμα οι ρουμανόγυφτοι. Ζητιανεύουν σε κάθε γωνιά. Έρχονται με λεωφορείο κατευθείαν Ρουμανία - Πάτρα και όταν κάνουν τις σωστές εισπράξεις επιστρέφουν ρουμανία (μέχρι να επιστρέψουν με τους συγγενείς τους ασφαλώς).

   Άλλο παράδειγμα οι μαύροι που ασχολούνται με το παρεμπόριο. Μην ψάχνεις να βρεις έλληνα από πίσω έτοιμο να τους εκμεταλλευτεί. Δεν υπάρχει.

   Άλλο παράδειγμα οι πακιστανοί στα φανάρια. Λες κάποιος πονηρός έλληνας εργοδότης να τους έβαλε να μας σπάνε τα @....@ σε κάθε φανάρι;;; Δεν νομίζω.

   Μπορώ να βρω άπειρα άλλα παραδείγματα αλλά νομίζω ότι έπιασες το νόημα.

   Ακόμη όμως και οι ξένοι που είχαν ή έχουν έλληνα εργοδότη στην πλειοψηφία τους δεν νομίζω ότι έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης. Τι θύμα εκμετάλλευσης μπορεί να θεωρηθεί πχ ο αλβανός που κάνει μεροκόματα 50 ευρώ (τιμές 10ετίας τουλάχιστον) μαζεύοντας ελιές ή κόβωντας χόρτα; Ο άνθρωπος δουλεύει και μπράβο του. Θύμα εκμετάλευσης όμως δεν πέφτει. 50 ευρώ είναι δίκαιη αμοιβή.

   Και να ήθελαν έλληνες εργοδότες να εκμεταλλευτούν μετανάστες είναι δύσκολο. Οι μετανάστες είναι εκατοντάδες χιλιάδες, πολλοί περισσότεροι απότι θα μπορούσαν να απασχολήσουν οι υποψήφιοι εκμεταλευτες, με ελάχιστα έως καθόλου προσόντα και διάθεση.

 9. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 27/03/2012 13:50:46

  Δεν υπάρχει σχέδιο , όλα είναι στο ποδάρι:
  _για να βολέψουν άχρηστους τεμπέληδες ψηφοφόρους, από που και ως που θα χρειαστούν 1000 υπάλληλοι για κάθε κέντρο ;
  _30. 000 λαθρομετανάστες, για 1.000.000 και , που βρίσκονται στη χώρα ειναι τρύπα στο νερό.
  _Τα 250. 000.000 Ευρώ δεν επαρκούν ούτε για μισό χρόνο σε μισθούς και υποδομές για να ξεκινήσει να λειτουργεί το σχέδιο.
  Μας περιπαίζει ο Χρυσοχοίδης και η ΝΔ περί άλλων τυρβάζει.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ ΠΕΛΙΑΣ 27/03/2012 18:12:14

   Φυσικά και υπάρχει σχέδιο.Είναι να νιώσουν την ψευδαίσθηση τόσα εκατομμύρια Αθηναίοι,οτι κάποιος τους σκέφτεται και τους νοιάζεται με τελικό στόχο την ψήφο τους.

 10. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 27/03/2012 14:33:07

  Το σωστό είναι:
  1) Σύλληψη και φυγάδευση μεταναστών σε κάποιο κέντρο
  2) Περιοδικά, δρομολόγηση αεροπλάνων ανά προορισμό (δίνει η ΕΕ χρήματα γι'αυτό) για τον άμεσο επαναπατρισμό των μεταναστών.
  Και μετά εκ νέου συμπλήρωση των κέντρων με νέες φουρνιές μεταναστών και δρομολόγηση επαναπατρισμού.
  Με αυτό τον τρόπο είναι συνατόν σε μισό χρόνο να επαναπατρίσουμε σχεδόν όλους τους λαθρομετανάστες. Εάν δε η διαβίωση στα κέντρα είναι σκληρή (τύπου φυλακής) κανείς δεν θα θέλει να μένει για πολύ εκί.

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ είναι ότι ΟΤΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ. Το ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.

  Ετσι θα ανασάνει η κοινωνία. Επίσης, ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ όπου κάθε κέντρο θα είναι και Κέντρο Απεξάρτησης.

  • Γιώργoς Αχαιός avatar
   Γιώργoς Αχαιός @ GreekinEurope 27/03/2012 14:47:24

   GreekinEurope, Έχεις δίκιο συμφωνώ. Κρατάω ότι τα στρατόπεδα είναι χρήσιμα γιατί η αστυνομία θα ξέρει που να παει τους μετανάστες όταν τους συλλάβει και δεύτερον ότι ο στόχος πρέπει να είναι η άμεση επαναπροώθηση στην χώρα τους.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ GreekinEurope 27/03/2012 14:55:49

   Πολύ σωστά. Πρέπει νά προχωρήσει η λειτουργία τών κέντρων μέ αυστηρό χρονοδιάγραμμα εγκλεισμού λαθρομεταναστών καί χρονικά προσδιορίσιμης επαναπροώθησης στίς χώρες καταγωγής των. Άν τό σύστημα δουλέψει σωστά καί δέν είναι απλώς μιά προεκλογική εξαγγελία, θά είναι μιά τεράστια κοινωνική ανακούφιση. Η απαξίωση κάθε προτεινόμενης λειτουργικής λύσης τού λαθρομεταναστευτικού ώς ανεφάρμοστης καί μή λειτουργικής, μόνο καί μόνο γιατί τήν πρότεινε ο Χρυσοχοΐδης, δέν είναι καί η πιό υγιής αντίδραση μιάς κοινωνίας πού ρέπει πρός τόν ολοκληρωτισμό.

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ GreekinEurope 28/03/2012 00:01:20

   ".... Επίσης, ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ όπου κάθε κέντρο θα είναι και Κέντρο Απεξάρτησης..." .... xxaxaxaxaxaxaxaxaxaax

   γειά σου αδόλφε ... να φυλακίζονται και οι Έλληνες χρήστες ναρκωτικών ...

   λέω να βάλουμε μέσα και όσους καπνίζουν πρίνς ή όσους έχουν μαλλιά ???

   καλή ιδέα έ ?

 11. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 27/03/2012 14:43:43

  Φίλε μετανάστη, διακιολογημένα έχεις μεγαλύτερη ευαισθησία στο θέμα.

  Όμως:

  Το τι έγινε πριν μισό και πλέον αιώνα δεν μας δεσμεύει σήμερα. Δεν έχει νόημα να υπενθυμίζεις ότι το 50΄ υπήρχαν έλληνες που πήγαν στην αμερική και την γερμανία ή γερμανοί που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Απλά δεν έχει νόημα.

  Τις τελαυταίες πολλές δεκαετίες η ελλάδα είναι κυρίως χώρα υποδοχής μεταναστών και το ποιά στάση πρέπει να κρατήσουμε απέναντι στο μεταναστευτικό, έχει να κάνει με το αν η ελληνική οικονομία χρειάζεται άλλους μετανάστες, με το αν η ελληνική κοινωνία αντέχει άλλους μετανάστες, με τον αν η εγκληματικότητα αυξάνεται με περισσότερους μετανάστες, με το αν η εικόνα εξαθλιωμένων ατόμων από την αφρική ή την ασία είναι αυτό που θέλουμε για την πόλη μας, με το αν η επανεμφάνιση ασθενειών ξεχασμένων εδώ και έναν αιώνα είναι αυτό που θέλουμε για την χώρα μας.


  Οι περισσότεροι έλληνες που έφυγαν για άλλες χώρες το έκαναν σε εποχές που στις χώρες υποδοχής είχαν μεγάλη ανάγκη για εργατικό δυναμικό. Δεν πήγαν απρόσκλητοι. Στην γερμανία πριν μισό αιώνα είχαν τόση ανάγκη για εργατικά χέρια που διοργάνωναν γιορτή όταν κατέφταναν υποψήφιοι εργαζόμενοι από ιταλία, ελλάδα, αυστρία, ισπανία. ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ. Δεν πήγαν στην ξένη χώρα επειδή έτσι γούσταραν. Πρέπει να γουστάρουν κι δύο (μετανάστης & χώρα υποδοχής) αλλιώς είναι βιασμός.

  Όταν έφτασαν στην ξένη χώρα οι έλληνες, εννοείται δεν μπήκαν μέσα χύμα. Οι αρχές των χωρών υποδοχής ασφαλώς και τους έλεγξαν εξονυχιστικά και καλά έκαναν (πριν 50 - 70 χρόνια δεν υπήρχαν διακρατικές συμφωνίες, Ε.Ε κτλ). Αυτό που δέχομαι σαν καλό και δίκαιο να μου το κάνουν, ασφαλώς θέλω και εγώ να το εφαρμόσει η χώρα μου σήμερα για την δική της ασφάλεια. Που είναι το περίεργο; Που τρως κόλλημα;

  Μια ωραία βόλτα περπατητή από ομόνοια, αχαρνών, λιοσίων, πλατεία Αφρικής - με συγχωρείτε Αμερικής εννούσα - το βράδυ, μπορεί να πέισει χωρίς πολλά πόλλά λόγια τον οποιδήποτε για την ανάγκη σκληρής μεταναστυτικής πολιτικής από την πλευρά της ελλάδας. Αν δεν το πείσει τότε ή δεν θέλει το καλό της χώρας ή έχει σοβαρο πρόβλημα στο πως αποκωδικοποιεί την πραγματικότητα.

 12. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 28/03/2012 02:56:47

  Δηλαδή, 30000 Έλληνες στην υπηρεσία 30000 έγκλειστων λαθρο-.
  Αυτή κι' αν είναι παραγωγικότητα!
  Οι λαθρο- φιλοξενούμενοι και οι Έλληνες ορντινάντσες τους.
  Νοιώθω Εθνική Ανάταση!

 13. μιχαλησ avatar
  μιχαλησ 29/03/2012 21:15:02

  η μεταναστευση κατεβαζει το εργατικο κοστος και μαζει βοηθαει την αναπτυξη τησ οικονομιας.η μεταναστευση πρεπει να υπαρχει πωσ ομως πρεπει να λειτουργει σιγουρα οχι οπως λειτουργει σημερα.Με ενα καλο συστημα διαχειρησης μακρια απο συναισθηματισμους μακρια απο λογικες και παντα σε σεβασμο στο δικαιωμα της ιδιοκτησιας.οι μεταναστες εχουν δικαιωμα σε στεγη εχουν δικαιωμα στην ελευθερια , εχουν δικαιωμα στην δημοκρατια. Ας πανε στο κρατος τους να τα διεκδηκησουν.Εμεις ως ελληνες διεκδηκησαμε και πετυχαμε ελευθερια πετυχαμε μια αξιοπρεπη διαβιωση σε σχεση με αλλες χωρες ,αυτα δεν θα τα χαρισουμε.στα στρατοπεδα οι μεταναστες αν στριμωχθουν οπως πρεπει μπορεινα χωρεσουν και 20000 σε ενα στρατοπεδα. φυσικα δεν πρεπει να μας ενδιαφερει καθολου τι θα τρωνε και λοιπα.
  πως ονειρευομαι εγω ενα συστημα μεταναστευσης
  καθε επειχηρηση που ενδιαφερεται θα επικοινωνει με ενα γραφειο του κρατους αυτοι θα τουσ στελνουν τους ανθρωπους που χρειαζεται η επειχηρηση θα πληρωνει ενα σημαντικο ποσο στο κρατος.ο επειχηρηματιας θα περνει τους ανθρωπους και θα ειναι και ο ιδιος συνηπευθηνος για την συμπεριφορα του.αν κανει φονο για παραδειγμα θα δωσει την σχετικη αποζημιωσει.φυσικα ο μεταναστης θα τιμωρηθει.
  ο επειχηρηματιας αν δεν τον χρειαζεται αλλο μπορει να τον δωσει σε αλλον επειχηρηματια φυσικα οι μεταναστες δεν θα εχουν κανενα δικαιωμα απο το κρατος.
  με αυτον τον τροπο το κρατος διασφαλιζει ενα εσοδο απο τα τελη χρησιμοποιησης των μεταναστων που μπορει να ειναι 5 ευρω καθε μερα για καθε εναν επι 500 χιλιαδεσ που μπορει να ειναι ολοι 1,5 εκατομυριο την ημερα.ενω οι επιχειρησεις θα εχουν φθηνο κοτος αφου θα τους κοστιζει ο μεταναστης 15 την ημερα 5 στο κρατος 10 στο μεταναστη.οι επειχηρησεις θα βγαζουν πολλα κερδη θα πληρωνουν και φορο εισοδηματος στο κρατος θα μπορουν να πουλησουν και πιο φθηνα.
  το θεμα ειναι πως μπορει να ελεγθει ολο αυτο και πιος πολιτικος θα τολμησει να παει κοντρα στους συναισθηματισμους και να το προτινει.
  τελος θα ηθελα να πω οτι ακομα και η μαζικη εκτελεση (δεν κανω πλακα) των μεταναστων πρεπει να συζητηθει.
  συγνωμη για τυχον ορθογραφικα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.