#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/02/2013 16:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι κυπριακές εκλογές, το σχέδιο Ανάν, οι καταθέσεις και το φυσικό αέριο(Ανανεωμένο) Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση συνηθίζουμε να λέμε ότι τον πρώτο λόγο τον έχει ο κυρίαρχος λαός. Και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό και στην περίπτωση της Κύπρου. Οι πολίτες της δοκιμαζόμενης αυτής αδερφής χώρας καλούνται να εκλέξουν το νέο πρόεδρο εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που περνά.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται για την τύχη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το οικονομικό πρόβλημα συνδέεται άμεσα και με τα εθνικά θέματα.

Διαβάστε μόνο τι λένε οι Νιου Γιορκ Ταίμς για τις εκλογές: «Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Κύπρου πρέπει να δώσει στις Βρυξέλλες τη δυνατότητα να σπρώξουν τους Ελληνοκύπριους στη συνεργασία με τους Τουρκοκύπριους για να ενωθούν σε μια χαλαρή ομοσπονδία, του είδους που είχε προταθεί το 2004 από τον τότε γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν».

Επαναφορά του σχεδίου που απερρίφθη με τεράστια πλειοψηφία δηλαδή ως απαράδεκτο. Και να θυμίσουμε ότι ο σχεδόν σίγουρος νικητής, Νίκος Αναστασιάδης, είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν.

Διαβάστε επίσης και το εξής για να καταλάβετε πώς μπορεί να συνδεθεί η κρίση και το μείζον εθνικό θέμα. Σε δηλώσεις του ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου ισχυρίστηκε το Σάββατο ότι, εάν οι Ελληνοκύπριοι αποδέχονταν το «σχέδιο Ανάν», τότε η Κύπρος δεν θα αντιμετώπιζε οικονομική κρίση και δεν θα έφτανε σε σημείο να ζητήσει οικονομική στήριξη. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η απόρριψη του σχεδίου «δηλητηρίασε» ακόμη περισσότερο τις σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας.

Κάποιοι δηλαδή προσπαθούν να σπρώξουν τη νέα κυβέρνηση στην αποδοχή ενός μη αποδεκτού σχεδίου για ομοσπονδοποίηση με φόντο μια πιθανή χρεοκοπία κι ένα Μνημόνιο; Πολύ περίεργα πράγματα δηλαδή. Οι Κύπριοι που το 2004 απέρριψαν το σχέδιο Ανάν, να ψηφίζουν τώρα για νέα κυβέρνηση αλλά από το «παράθυρο» να ξανάρχεται το σχέδιο Ανάν;

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Ν. Αναστασιάδης είναι περισσότερο έτοιμος από τους υπόλοιπους να πάει σε Μνημόνιο. « Αυτός θα παραμέριζε τα εναπομείναντα εμπόδια στο δρόμο προς το Μνημόνιο», αναφέρει η Φρανκφούρτεν Αλγκεμάινεν ενώ οι FT επισημαίνουν: Ο Ν. Αναστασιάδης έχει υποστηρίξει πολλά από τα δημοσιονομικά και δομικά μέτρα που προτάθηκαν. Ο ίδιος ο Αναστασιάδης τονίζει ότι δε θα υπογράψει σύμβαση που θα προβλέπει δέσμευση καταθέσεων, κουρέματα και άλλα… ελληνικά κόλπα. Θα δούμε.

Όμως, υπάρχει πολύ ενδιαφέρον και από το εξωτερικό. Ξαφνικά απανωτά στημένα δημοσιεύματα περιγράφουν την Κύπρο ως το βασίλειο της διαφθοράς, τον παράδεισο των οφ σορ και το μεγαλύτερο πλυντήριο για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Μπορεί να έχει προβλήματα η Κύπρος αλλά σίγουρα είναι από τις μικρότερες χώρες σε ξέπλυμα. Τι να πει τότε η Ελβετία, το Λιχτενστάιν και η Γερμανία. Κι όμως, οι Γερμανοί προωθούν την κατάσχεση μέρους των καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες «κλείνοντας το μάτι» στου Ρώσους ολιγάρχες που έχουν λεφτά στη μαρτυρική Νήσο.

Σύμφωνα με την μελέτη του Αυστραλού ακαδημαϊκού, κ. Τζον Γουόκερ, όχι μόνο πρόσφατα, αλλά και διαχρονικά η Κύπρος είχε χαμηλό βαθμό επικινδυνότητας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σε αντίθεση με την Γερμανία, η οποία βρισκόταν ανάμεσα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Παρ’ όλα αυτά οι Γερμανοί έχουν «φαγωθεί» με τις κυπριακές τράπεζες.

Παράλληλα, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για τα κυπριακά οικόπεδα με τους φυσικούς πλούτους. Μια αποδυναμωμένη οικονομία, μια διαλυμένη χώρα και κάποιοι εκβιαζόμενοι πολιτικοί είναι πιο εύκολο να παραμεριστούν μπροστά στα ξένα συμφέροντα, αλλά και στην Τουρκία.

Γι’ αυτό οι κυπριακές εκλογές μπορεί να κρίνουν την υπόσταση της χώρας και ίσως είναι κρισιμότερες απ’ όλες τις προηγούμενες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dim avatar
  dim 16/02/2013 14:49:37

  Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα είναι περίπατος του Αναστασιάδη... Θα προσεγγίσει το 50% από το πρώτο γύρο (44% - 48%), οπότε στο δεύτερο γύρο, ειδικά αν περάσει ο Μαλάς, πάει για ποσοστό πολύ πάνω από το 60%...

 2. Θαλής1 avatar
  Θαλής1 16/02/2013 14:58:17

  Κύπρος τετέλεσται...Το σχέδιο Ανάν Β' δεν θα διαβαστεί καν, όπως το δικό μας μνημόνιο...Ο ΓΑΠ της Κύπρου δεν χρειάστηκε καν να τους υποσχεθεί οτι λεφτά υπάρχουν. Μάλλον οι Κύπριοι αποφάσισαν οτι αφού δεν μπορούν να το αποφύγουν, ας το απολαύσουν τουλάχιστον. Αλλωστε τόσα χρόνια συμβίωσης με το Αγγλοσαξωνικό στοιχείο δεν μπορούσε να τους αφήσει ανεπηρέαστους...

 3. firiki2010 avatar
  firiki2010 16/02/2013 15:16:21

  Οικονομία και μνημόνιο μπορεί να είναι οι κρίσιμοι παράμετροι φοβάμαι όμως ότι το μνημόνιο θα είναι η αφορμή για την ένταση των πιέσεων για κάποια "λύση" του Κυπριακού τύπου Ανάν -και μάλιστα ακόμα χειρότερη.

 4. Η Αλίκη των θαυμάτων avatar
  Η Αλίκη των θαυμάτων 16/02/2013 17:04:13

  Θεέ μου !!!! Ακόμη μιά φορά, σιωπηλοί μάρτυρες του Εθνικού μας βιασμού.
  Τι άλλο θ΄ανεχτούμε πλέον παθητικά κι αδιαμαρτύρητα;
  Αν πάψαμε να είμαστε γενναίοι ως ΕΛΛΗΝΕΣ, η κατηφόρα αυτή, δε θα΄χει τέλος.
  ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο τελευταίος EΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ. Και τώρα τι;

  • jkr avatar
   jkr @ Η Αλίκη των θαυμάτων 16/02/2013 21:19:57

   Αλίκη, υπομονή, αυτόν τον Τόπο αιώνες τον εποφθαλμιούν κι όμως παραμένει εκεί.

  • Μάριος avatar
   Μάριος @ Η Αλίκη των θαυμάτων 18/02/2013 08:34:46

   Το σχέδιο ανάν έχει απορριφθεί απο την πλειοψηφία των ελληνοκυπρίων, χωρίς να διαβαστεί καν. Η παραπληροφόρηση που υπήρξε μας στέρησε εμάς του Κύπριους επανενωτικούς (24%) να ζήσουμε σε μια επανενωμένη Κύπρο που θα ευημερούσε. Φτάνει να βάλουμε στην άκρη τα εθνικιστικά στοιχεία και να αγαπήσουμε τον τόπο. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, με τη βοήθεια του Δημήτρη Χριστόφια δυστυχώς έκαναν ανεπανόρθωτη ζημιά. Ο Νίκος Αναστασιάδης, Γλαύκος Κληρίδης και Γιώργος Βασιλείου δεν εισακούστηκαν για τα θετικά που θα είχαμε σε μια επανενωμένη και ενταγμένη στην ΕΕ Κύπρο. Αν γινόταν αποδεχτό το σχέδιο, τώρα χιλάδες πρόσφυγες θα ήταν στις περιουσίες τους, δεν θα υπήρχαν στρατοί και ένας πολυ μικρός αριθμός εποίκων θα παρέμενε στο νησί. Με το "ηρωικό" ΟΧΙ, απλά διατηρήσαμε το στάτους κβό. Και να που φτάσαμε στη χρεωκοπία..

 5. cyprusnet avatar
  cyprusnet 16/02/2013 17:18:19

  Οι Κυπριοι ειναι πολυ εμπειροι και ψυχραιμοι στις κινησεις τους παντα.. Γι' αυτο αλλωστε και δεν υπαρχουν Κομματα με μνημονιακα- αντιμνημονιακα συνθηματα και ταμπελες εχθρων και μισους, αλλα εδω που εφτασαν ΟΛΑ τα κομματα μαζι συζητουν και βαζουν νερο στις ιδεολογικες αρχες τους βλεποντας συμφερον μπροστα!!

  • Svart Drottning avatar
   Svart Drottning @ cyprusnet 16/02/2013 21:35:49

   Μακάρι να έχετε δίκιο, γιατί προετοιμάζουνε πακέτο Μνημόνιο-υδρογονάνθρακες-σχέδιο Ανάν2, φυσικά εις βάρος μας. Γι αυτό εκβιαστικά καθυστερούν και πιέζουν.

 6. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 16/02/2013 18:01:00

  Εκαναν μεγαλη ζημια στη Κυπρο οι Αριστεροι του Χριστοφια. Ας παιρνουμε μαθηματα κι εδω στην Ελλαδα. Λαγους με πετραχιλια εταζαν στο Κυπριακο λαο, και τωρα αφηνουν ερειπια πισω τους.
  Ας προσεξουμε κι εμεις να μην τη πατησουμε με τις ψευτικες υποχεσεις του Τσιπρα και των Συνιστωσων του...

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 16/02/2013 20:13:17

  To ιστορικό Διάγγελμα (Μ. Tετάρτη 7 Απριλίου 2004) Τάσσου Παπαδόπουλου, Εθνάρχη της Κύπρου του ΟΧΙ http://bit.ly/YxViWq (Noiazomai.net)

  • Svart Drottning avatar
   Svart Drottning @ η Dimi 16/02/2013 21:38:48

   Όσες φορές και αν το παρακολουθήσουμε η συγκίνηση για τον ηρωϊσμό του, η οργή για τη σημερινή κατρακύλα κι η απογοήτευση, ξεχειλίζουν την ψυχή. Ευχαριστούμε η Dimi.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Svart Drottning 17/02/2013 12:47:22

    Svart = Μαύρος/Μαύρη;

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ η Dimi 17/02/2013 15:38:17

     Για δε το δεύτερο ψευδώνυμο "Drottning" ρώτησα φίλο Σουηδό ναύαρχο του πολεμικού ναυτικού ο οποίος μου εξήγησε ότι: στα σουηδικά Drottning=(1)βασίλισσα, (2)του σκακιού βασίλισσα. Το δε Βασιλικό Ονομα του Σουηδικού Πολεμικού της
     “Παράκτιας Άμυνας, Τακτικού Δόγματος και Αποτελεσματικότητας”, ήταν:
     "HMS_Drottning_Victoria". Σε ελεύθερη απόδοση τα εν λόγω δύο ημιτελή ψευδώνυμα λοιπόν, σημαίνουν “Της Αυτής Μεγαλειότητας της Μαύρης Βασίλισσας το Νικηφόρο Πολεμικό Πλοίο".
     Ευχαριστώ η Dimi

     • Svart Drottning avatar
      Svart Drottning @ η Dimi 17/02/2013 16:39:18

      Να σας απαντήσω αγαπητή μου με τον δικό μου τρόπο αφού είστε τόσο φιλομαθής, ώστε να εμπλουτίσετε κι άλλο τις γνώσεις σας εις την Σουηδικήν !!!! :
      (Ρωτήστε τον ίδιο φίλο σας. Θα ξέρει....)

      1) jaga inte häxor

      2) är en obligatorisk förbikoppling av publikationsfördröjningen

      Ευχαριστώ κι εγώ

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Svart Drottning 17/02/2013 16:47:20

      Αντί να σεβαστείς, με το πρωτόγνωρο (από 9/2012) φαρμάκι της διχαλωτής γλώσσας σου, βρήκες ευκαιρία να συλήσεις την ιερότητα του Διαγγέλματος του Αείμνηστου Κύπριου Εθνάρχη. Αποκλειστικά, σ’ εσένα και στους υμνητές σου (των 10 εκατομμυρίων και βάλε θαυμαστικών), ξανά δεν καταδέχομαι ν’ απαντήσω. Για δε τα ταραγμένα και “περίεργα” μασκαριλίκια σας και τον διακαή πόθο σας να έχετε πάντα, μα πάντα τον τελευταίο λόγο για τα πάντα, υπάρχει πλούσια επιστημονική βιβλιογραφία η οποία καλύπτει τη περίπτωσή σας.

     • Svart Drottning avatar
      Svart Drottning @ η Dimi 17/02/2013 16:54:55

      Υπάρχει βαθύτατη, αδικαιολόγητη και ανεξήγητη εμπάθεια; Και για τη δική σας περίπτωση η βιβλιογραφία είναι πολύ πλούσια. Διαβάστε την
      Το Τάσσο Παπαδόπουλο τον τιμούν και τον σέβονται όλοι οι Έλληνες, κι έγκριση, άδεια από εσάς δεν χρειάζονται, ούτε και διαπιστευτήρια βεβαίως. Κατεβείτε από τον Ι.Χ σας άμβωνα λοιπόν, γιατί δεν φαίνεστε αρκετά σοβαρή.

     • Svart Drottning avatar
      Svart Drottning @ Svart Drottning 17/02/2013 16:49:54

      Λυπάμαι αν σας απογοήτευσα.
      Πάντα οι εξηγήσεις των επιλογών μου είναι τόσο αθώες, που απογοητεύουν τους διαθέτοντες ετοιμοπόλεμο αστυνομικό δαιμόνιο. Τους υποβάλλουν άδικα, σε άχρηστο κόπο.
      Ας είναι όμως. Μάθατε πράγματα εξ΄αιτίας του παιχνιδιού.
      Καλό σας απόγευμα.

 8. Καλλιπολίτης avatar
  Καλλιπολίτης 16/02/2013 23:16:08

  Μονή ελπίδα του Ελληνισμου της Κύπρου...είναι το ΕΛΑΜ

 9. dim avatar
  dim 17/02/2013 00:02:10

  Πόσο θα πάρει ο υποψήφιος του? 1% ???

 10. Βασίλης Παπαχρήστος avatar
  Βασίλης Παπαχρήστος 17/02/2013 00:11:08

  Αύριο φίλοι μπαίνει οριστική ταφόπλακα στον Κυπριακό Ελληνισμό.Ευτυχώς που δε ζει ο Τάσσος,να δει τα χάλια τους/μας...

 11. Νικ avatar
  Νικ 17/02/2013 02:49:43

  Η δήθεν τριβή με το "αγγλοσαξωνικό στοιχείο" σταμάτησε το 1959, δύο γενιές Κυπρίων έχουν μεγαλώσει μακριά από αυτό το στοιχειο.Ας αφήσουμε λοιπόν αυτή την καραμέλα.

  Ο Αναστασιάδης εκτός από πολιτικός είναι έμπειρος, μάχιμος δικηγόρος και άνθρωπος που ξέρει να διαπραγματεύεται. Δικηγόρος του ίδιου διαμετρήματος ήταν άλλωστε και ο Τάσσος. Δεν είμαι υποστηρικτής του Αναστασιάδη, αλλά αξίζει να ξέρουμε το βιογραφικό του και τις ικανότητες του σε σύγκριση με ορισμένουν ανεπάγγελτους σωσσίες.

  Οι Κύπριοι απέρριψαν το σχέδιο Αννάν για λόγους πέρα από τα πολιτικά. Το σχέδιο δεν "συγύριζε" ικανοποιητικά το περιουσιακό και το εδαφικό. Παραδόξως οι μέχρι τώρα χειριστές του Κυπριακού επιμένουν να βάζουν πρώτο το συνταγματικό και τελευταία θέματα της ατζέντας τις περιουσίες και το εδαφικό. Αυτό θα είναι και το κριτήριο που θα κρίνει την πολιτική του Αναστασιάδη.

  Ας μη γελιόμαστε για την ουσία της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που συμφωνήθηκε το 1977- είναι διχοτόμηση με ευγενικό προσωπείο. Και σε μια διχοτόμηση αυτό που μετρά πρωτίστως είναι η μοιρασιά του εδάφους, μετά έρχεται το πολιτειακό και έποντα τα υπόλοιπα. Για όσους δεν το κατέχουν, αυτή τη στιγμή οι Τουρκοκύπριο με 18% του πληθυσμού κατέχουν το 37 % του εδάφους.

  • ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ avatar
   ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ @ Νικ 17/02/2013 13:31:02

   ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

   ...Σαλαμίνα τε
   τας νυν ματρόπολις τωνδ'
   αιτία στεναγμών.
   ΠΕΡΣΑΙ -ΑΙΣΧΥΛΟΣ

   Κάποτε ο ήλιος του μεσημεριού, κάποτε φούχτες η ψιλή
   βροχή
   και τ' ακρογιάλι γεμάτο Θρύψαλα παλιά πιθάρια.
   Ασήμαντες οι κολόνες~ μονάχα ο Αγιος Επιφάνιος
   δείχνοντας μουντά, χωνεμένη τη δύναμη της πολύχρυσης
   αυτοκρατορίας.

   Τα νέα κορμιά περάσαν απ' εδώ, τα ερωτεμένα~
   παλμοί στους κόλπους, ρόδινα κοχύλια και τα σφυρά
   τρέχοντας άφοβα πάνω στο νερό
   κι αγκάλες ανοιχτές για το ζευγάρωμα του πόθου.
   Κύριος επί υδάτων πολλών,
   πάνω σ' αυτό το πέρασμα.

   Τότες άκουσα βήματα στα χαλίκια.
   Δεν είδα πρόσωπα~ σα γύρισα είχαν φύγει.
   Όμως βαριά η φωνή σαν το περπάτημα καματερού,
   έμεινε εκεί στις φλέβες τ' ουρανού στο κύλισμα της
   θάλασσας
   μέσα στα βότσαλα πάλι και πάλι:

   "Η γης δεν έχει κρικέλια
   για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν
   μήτε μπορούν, όσο κι αν είναι διψασμένοι
   να γλυκάνουν το πέλαγο με νερό μισό δράμι.
   Και τούτα τα κορμιά
   πλασμένα από έvα χώμα που δεν ξέρουν,
   έχουν ψυχές.
   Μαζεύουν σύνεργα για να τις αλλάξουν,
   δε Θα μπορέσουν~ μόνο θα τις ξεκάμουν
   αν ξεγίνουνται οι ψυχές.
   Δεν αργεί να καρπίσει τ' αστάχυ
   δε χρειάζεται μακρύ καιρό
   για να φουσκώσει της πίκρας το προζύμι,
   δε χρειάζεται μακρύ καιρό
   το κακό για να σηκώσει το κεφάλι,
   κι ο άρρωστος νους που αδειάζει
   δε χρειάζεται μακρύ καιρό
   για να γεμίσει με την τρέλα,
   νήσος τις έστι...".

   Φίλοι του άλλου πολέμου,
   σ' αυτή την έρημη συννεφιασμένη ακρογιαλιά
   σας συλλογίζομαι καθώς γυρίζει η μέρα -
   Εκείνοι που έπεσαν πολεμώντας κι εκείνοι που
   έπεσαν χρόνια μετά τη μάχη~
   εκείνοι που είδαν την αυγή μες απ' την πάχνη
   του Θανάτου
   ή, μες στην άγρια μοναξιά κάτω από τ' άστρα,
   νιώσανε πάνω τους μαβιά μεγάλα
   τα μάτια της ολόκληρης καταστροφής~
   κι ακόμη εκείνοι που προσεύχουνταν
   όταν το φλογισμένο ατσάλι πριόνιζε τα καράβια:
   "Κύριε, βόηθα να θυμόμαστε
   πως έγινε τούτο το φονικό~
   την αρπαγή το δόλο την ιδιοτέλεια,
   το στέγνωμα της αγάπης~
   Κύριε, βόηθα να τα ξεριζώσουμε...".

   -Τώρα καλύτερα να λησμονήσουμε πάνω σε τούτα τα
   χαλίκια~
   δε φελά να μιλάμε~
   τη γνώμη των δυνατών ποιός Θα μπορέσει να τη γυρίσει;
   ποιός Θα μπορέσει ν' ακουστεί;
   Καθένας χωριστά ονειρεύεται και δεν ακούει το βραχνά
   των άλλων.

   -Ναι~ όμως ο μαντατοφόρος τρέχει
   κι όσο μακρύς κι αν είναι ο δρόμος του, Θα φέρει
   σ' αυτούς που γύρευαν ν' αλυσοδέσουν τον Ελλήσποντο
   το φοβερό μήνυμα της Σαλαμίνας.

   Φωνή Κυρίου επί των υδάτων.
   Νήσος τις έστι.

   Σαλαμίνα, Kύπρoς, Νοέμβρης '53

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ 17/02/2013 16:01:37

    Αντε να καταλαβεις οταν ασχολεισαι με Σαλαμινες και Αισχυλους τους μηχανισμους της ευρωζωνης και τις παγιδες που εχουν για να την αποφυγεις.
    Ετσι την πατησε και ο Τασσος Παπαδοπουλος που κατηργησε την κυπριακη λιρα υπερ του ευρω.

    • CRYSTAL SHIP avatar
     CRYSTAL SHIP @ ψυχραιμια 17/02/2013 17:56:31

     Όσα δεν...καταλαβαίνει η ''ψυχραιμία'', τα κάνει κρεμαστάρια. Αυτό ισχύει και για τον Αισχύλο και για τον Σεφέρη και για τον Τάσο Παπαδόπουλο. Εσύ αρκέσου στα βαθιά νοήματα των λόγων του Πρετεντέρη.

    • Μαθηματικός avatar
     Μαθηματικός @ ψυχραιμια 18/02/2013 21:57:02

     Για να καταλάβει κανείς Αισχύλο και "Σαλαμίνες" και όλα αυτά τα "οπισθοδρομικά" και "αναχρονιστικά" και "σκοταδιστικά" πρέπει να έχει και κάποια πνευματική εγρήγορση ....
     ΟΚ, καλή είναι κι η πνευματική διούρηση της δυτικής σκέψης.
     Και εύπεπτη ...

 12. Γιαννης avatar
  Γιαννης 17/02/2013 18:33:48

  ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
  ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ

 13. ΨΧ avatar
  ΨΧ 17/02/2013 20:08:54

  Αγαπητό antinews,

  σε συγχαίρω γιατί είσαι ίσως το μόνο ελλαδικό μέσο που σχολίασε χθες και σήμερα τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο και το τι διακυβεύεται σ' αυτές. Όλα τα άλλα ΜΜΕ της Ελλάδας -- ακόμα και τα δήθεν προοδευτικά -- σιωπούν παντελώς. Λες κι η Κύπρος δεν είναι μέρος του Ελληνισμού.

 14. ΝΠ avatar
  ΝΠ 17/02/2013 20:19:06

  η Dimi:δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα βρήκατε...
  χάνω κάποιο συντελεσθέν;
  Αφού και οι 2,μιλάτε επαινετικά για τον Τ.ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟ

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΝΠ 17/02/2013 20:43:51

   Aγαπητέ ΝΠ, η απάντηση στο ερώτημά σας, είναι θετική

  • Svart Drottning avatar
   Svart Drottning @ ΝΠ 17/02/2013 21:44:01

   Αγαπητέ ΝΠ, το ''συντελεσθέν'' που χάσατε, είναι κατανοητό και έλαβε χώραν εντός του εγκεφάλου και του ψυχικού κόσμου της κ. '' η Dimi'', αποκλειστικώς. Εγώ αδυνατώ να εννοήσω (και αδιαφορώ κι όλας) γιατί κάποιος να σπαταλά έτσι ασυλλόγιστα το πολύτιμο δηλητήριό του, προσπαθώντας ματαίως να ενοχλήσει ανύπαρκτους αλλά και άτρωτους από τα βέλη του ''εχθρούς''. Παιχνίδια του μυαλού.

 15. ΝΠ avatar
  ΝΠ 17/02/2013 20:35:57

  Πού να είχε την " ψυχραιμία" να δει όσα δεν είδαν τόσοι και τόσοι άλλοι.
  Ο ρουμπινί,ένας ήταν...
  και τώρα τελευταία...λέει κι αυτός διάφορα..

 16. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 18/02/2013 21:46:03

  Η απόρριψη του σχεδίου Ανάν ήταν κατα την άποψή σου η αιτία της χρεοκοπίας της Κύπρου ????
  Να γελάσω τώρα ή μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών ??!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.