#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/12/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «κολλητοί» της εξουσίαςΥπάρχει στην Ελλάδα ένα είδος ανθρώπων που ίσως δεν τους συναντάμε αλλού. Είναι μια μετάλλαξη των ανθρώπων που οφείλουν να υπηρετούν τους μεγάλους ηγέτες και γενικότερα τα σημαίνοντα πρόσωπα.

Αυτό το μεταλλαγμένο είδος στελεχών της κρατικής, κι όχι μόνο μηχανής λέγεται «Οι αντ' αυτού».

Είναι οι «κολλητοί» του εκάστοτε πρωθυπουργού, προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη και υπουργών ή δημάρχων. Εκεί φτάσαμε. Να έχουν και οι δήμαρχοι «αντ' αυτών».

Είναι επίσης διάφοροι μυστικοσύμβουλοι, ενώ άλλοι είναι τα παιδιά για όλες τις δουλειές (καθαρές και βρόμικες).

Υπάρχουν ακόμη και οι φανεροί σύμβουλοι, τα γραφεία τύπου, οι διευθυντές γραφείων και γενικώς οι πιο... θεσμικοί που βρίσκονται κοντά στα γραφεία των 10-20 κορυφαίων πολιτικών στελεχών.

Ποια είναι η επίσημη δουλειά όλων των παραπάνω; Βασικά είναι να μην... κουράζεται ο επικεφαλής με «ποταπά» θέματα, να αναλαμβάνουν αυτοί να φέρουν εις πέρας ζητήματα που δεν υπάρχει λόγος να φτάσουν στα... ιδιαίτερα γραφεία.

Επίσης, δουλειά τους είναι να απαντούν «αντ' αυτού», πολλές φορές και χωρίς να τον ρωτάνε, ειδικά αν τους έχει τυφλή εμπιστοσύνη ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος, ο υπουργός κ.λπ.

Ακόμη, συμβουλεύουν τον ηγέτη που πρέπει να πάει και που όχι. Διότι... όποιος νύχτα περπατεί μπορεί να πέσει σε καμιά μεγάλη... λούμπα. Τέλος, δουλειά τους είναι να δέχονται και να φιλτράρουν ρουσφέτια, κολακείες, αιτήματα, περίεργες υποθέσεις κ.λπ.

Για όλα τα παραπάνω πληρώνονται και κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Όμως, στον μεταλλαγμένο κόσμο των Ελλήνων «αντ' αυτού» κάνουν κι άλλες δουλειές, που πολλές φορές ο επικεφαλής, ο ηγέτης, δεν γνωρίζει.

Για παράδειγμα έχουν φτάσει στο σημείο να μοιράζουν κρατικό χρήμα, διαφημίσεις και μυστικά κονδύλια κατά το δοκούν. Κι όποιος μοιράζει χρήμα, ξέρουμε καλά ότι στην ουσία κυβερνά.

Κάνουν παιχνίδια με τους δικούς τους όρους, με τους δικούς τους ανθρώπους και με σκοτεινές πολλές φορές διαδρομές και στο τέλος μπορεί και να εκθέτουν τον επικεφαλής. Αλλά στο τέλος που ξυρίζουν το γαμπρό, μαθαίνει ο γαμπρός για το ξύρισμα. Και τότε είναι πολύ αργά...

Το μεταλλαγμένο είδος, επίσης, παίρνει και ύφος. Σνομπάρει εκείνους που έγλειφε, υποτιμά τη δύναμή τους γιατί θεωρεί ότι θα είναι για πάντα με την εξουσία στο χέρι. Η αλαζονεία, άλλωστε, είναι ο χειρότερος εχθρός των... μεταλλαγμένων. Όταν, όμως, χάνουν την εξουσία από τα χέρια τους, τότε ξαναθυμούνται τους φίλους. Αλλά είναι αργά. Διότι έχουν κάνει μόνον εχθρούς. Και πιο σκληροί εχθροί είναι οι ευεργετηθέντες. Όσοι ευνοήθηκαν στον χρόνο που οι «αντ' αυτού» είχαν την εξουσία, στη συνέχεια πέφτουν πάνω να τους φάνε.

Καλό θα είναι, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, να προσέχει αυτό το μεταλλαγμένο είδος, όπου κι αν βρίσκεται. Διότι το χειρότερο όλων είναι να μη γνωρίζεις ότι έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για όλους. Η άγνοια σκοτώνει κύριοι. Κι όπως έλεγε ο Ανδρέας Βουτσινάς: «Οι καρέκλες δημιουργούν αιμορροϊδες στο μυαλό».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 11/12/2013 10:39:35

  Ως προς το είδος των ανθρώπων, ευδοκιμεί παντού στον κόσμο.
  Ως προς τα αποτελέσματα από το χειρισμό αυτής της εξουσίας, υπάρχει αυτό που λένε οι παππούδες μας:
  "καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικεύεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζεύεις."

 2. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 11/12/2013 12:14:43

  Σσσσσσσσ θα σας πω τώρα ένα μυστικό αλλά προσοχή μην μας ακούσει κανείς.
  Πόσα από τα αιτήματα- αναφορές που είναι αποκλειστικά για τον Πρωθυπουργό δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια του? Που πάνε άραγε? Στον κάδο ανακύκλωσης ή αλλού..
  Και τώρα το πιο ζουμερό.
  Πόσες από τις εντολές που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός σ αυτά τα- γραφεία, αντ αυτού, μυστικοσυμβούλους- έχουν υλοποιηθεί??? Το έχει ψάξει ποτέ??????
  Μπα! γιατί τους έχει εμπιστοσύνη ε? Κούνια που τον κούναγε.

  Ευτυχώς δηλαδή που στην έσχατη των περιπτώσεων υπάρχει και το φαξ της Γεωργιας.... ευτυχως.

 3. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 11/12/2013 12:33:46

  η ίδια πάντα ιστορία και το βάρος το κουβαλάνε οι ιδεολόγοι και τα

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 11/12/2013 13:15:14

  Να διαβάσεται την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΒΙΟ του Ευάγγελου Λεμπέση γραμμένο το 1940.

 5. Anonymous avatar
  Anonymous 11/12/2013 13:59:37

  Επίκαιρη η ανάρτηση
  Πριν μια βδομάδα είχε ανέβει στο διαδίκτυο άρθρο με τίτλο, "Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ. Aπελπισμένος και όμηρος του βαθέως κράτος του Μεγάρου Μαξίμου". Πριν δυο μέρες στο ίδιο σαΪτ βγήκε καπάκι νέο άρθρο, με φάτσα κάρτα κάποιον πολλαπλώς πατροναρισθέντα στην τοπική του κοινή γνώμη (προφανώς για ξεκάρφωμα), πίσω από γραφείο μεγέθους και βαρύτητας γραφείου πρωθυπουργού με όλα τα παρελκόμενα στο background, σημαίες ελληνική και ευρωπαϊκή και κεφαλή του Μεγαλέξανδρου, όπου αναφέρεται πλην του βιογραφικού του ότι είναι ο μυστικοσύμβουλος του Σαμαρά σε θέματα πολιτικής ψυχανάλυσης, τον οποίο μπορεί και επιρεάζει σε πολιτικές αποφάσεις και στρατηγική

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 11/12/2013 14:06:20

  Εσύ antinews , κάτι θέλεις να πεις , σήμερα ..... Συγκεκριμένο και σοβαρό ...... Εγώ από τη μεριά μου εύχομαι , αυτοί που πρέπει να το ακούσουν , να το κάνουν . Και να καταλάβουν ..... Και να δράσουν.

 7. The Price of Glory avatar
  The Price of Glory 11/12/2013 14:29:42

  Συγχαρητήρια για το άρθρο.
  ''Ο εγγύς Διός, εγγύς κεραυνού.'' - Αίσωπος

 8. Όστρια avatar
  Όστρια 11/12/2013 14:41:11

  «Ένας βασιλιάς είναι χαμένος, αν δεν ξέρει ν' αποκρούει την κολακεία, κι αν δεν αγαπάει εκείνους που του λένε θαρραλέα την αλήθεια.»
  Φρανσουά Φενελόν
  «Να παραδοθείς στους απατηλούς υπαινιγμούς του κόλακα, είναι σαν να πιεις δηλητήριο μέσα σε χρυσό φλιτζάνι.»
  Δημόφιλος
  «Προτιμότερο να βρεθεί κανείς ανάμεσα σε κόρακες, παρά σε κόλακες. Γιατί οι πρώτοι καταστρέφουν το σώμα αποθανόντος, ενώ οι δεύτεροι την ψυχή ζωντανού.»
  Αντισθένης
  ... Αντί να μελετά κανείς Χρήστο Παναγιωτόπουλο, καλύτερα να ψάχνει επιμελώς στα σοφά λόγια, την αλήθεια.
  Η εξουσία τυφλώνει, καλέ μου Αντώνη ......

 9. LemonPie avatar
  LemonPie 11/12/2013 17:57:41

  Να υποθέσω δε ότι αυτούς τους συμβουλάτορες τους πληρώνει η φτωχοποιημένος απ' τις συμβουλές ΤΟΥΣ ελληνικός λαός;

  Θέλω να ξέρω γιατί δεν έμεινε και πολύς χρόνος μέχρι να πάνε σπίτια τους όλοι και στην αφάνεια που ήταν.

  • Eva avatar
   Eva @ LemonPie 12/12/2013 13:11:29

   Εμένα μου άρεσε η λεπτομερής περιγραφή της εργασίας
   (- να δέχονται και να φιλτράρουν ρουσφέτια, κολακείες, αιτήματα, περίεργες υποθέσεις κ.λπ). Στην καλύτερη περίπτωση αυτές οι αρμοδιότητες δηλαδή.

 10. Αστυαναξ Καυσοκαλυβιτης avatar
  Αστυαναξ Καυσοκαλυβιτης 13/12/2013 00:21:07

  Το μεγαλυτερο καλαμπουρι παντως ειναι οι αντ' αυτου των... αντ' αυτων. Και δεν ειναι σχημα λογου.

 11. Paris avatar
  Paris 13/12/2013 01:13:15

  Αυτό το μεταλλαγμένο είδος κάνει και αναδρομική διαχειριστική δουλειά όταν ο Υπουργός μετακινείται σε άλλο Υπουργείο.Ας τό ονομάσουμε έτσι τυχαία αυτό το είδος "Τέλης".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.