#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2013 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι κολασμένοι της κρίσηςΥπάρχουν περίπου 2.000.000 συμπατριώτες μας που πλήρωσαν και εξακολουθούν να πληρώνουν την οικονομική κρίση, ζώντας κυριολεκτικά μιαν επίγεια κόλαση. Είναι οι άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν άρον-άρον τις επιχειρήσεις τους και οι αθέλητοι νεόφτωχοι «μπαταχτσήδες» της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων.

Αυτούς τους ανθρώπους, αντίθετα με τους «πελάτες» του δημοσίου τομέα και τους κρατικοδίαιτους κολαούζους της εξουσίας, δεν φαίνεται να τους νοιάζεται κανείς. Κι αυτό, επειδή τις επενδύσεις, δηλαδή την ανάπτυξη, που θα μπορούσε σε βάθος χρόνο να υπάρξει η μοναδική σανίδα σωτηρίας τους και επιστροφής τους σε μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση, η μεν κυβέρνηση δεν καταφέρνει να τις προσελκύσει στην πράξη, η δε αξιωματική αντιπολίτευση τις εξορκίζει κιόλας, απειλώντας με μηνύσεις και ακύρωση των συμφωνιών, τους ριψοκίνδυνους που θα τολμούσαν να επενδύσουν και βυσσοδομώντας εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας να ανοίξουν καινούριες παραγωγικές θέσεις εργασίας στην χώρα από τον ιδιωτικό τομέα.

Αντίθετα, η καινούρια εταιρεία πολιτικής σκοπιμότητας «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Α.Ε.» έστειλε τις προκεχωρημένες μονάδες κρούσης της (Ζωή + Ραχήλ) στα κάγκελα της ΕΡΤ, για να «πολεμήσουν» υπέρ των δικαίων των «δικών της παιδιών», που τους πήρανε μέσα από τα χέρια το λερωμένο παντεσπάνι της καθημερινής τους ραστώνης. Κανείς δεν βγήκε φυσικά στα κάγκελα ούτε και φώναξε κανείς «βοήθεια» για τους δεκάδες χιλιάδες νέους ανέργους του ιδιωτικού τομέα που κάθε μήνα χάνουν πλέον την εργασία τους. Κανείς δεν έριξε ένα δάκρυ, κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε, κανείς δεν ασχολήθηκε καν με όλους αυτούς τους δεκάδες χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους, που περιμένουν και υπομένουν εργαζόμενοι απλήρωτοι  για μήνες ολόκληρους, μήπως και καταφέρει ο εργοδότης τους να εισπράξει τα οφειλόμενα από το κράτος ή την αγορά και να τους πληρώσει.

Σκέφτομαι τι είχε να γίνει έτσι και αργούσε να «φορτώσει» ο μισθός ή οι συντάξεις των εκατοντάδων  χιλιάδων κρατικών υπαλλήλων στα ΑΤΜ έστω και μία μέρα! Φαντάζομαι πόσες πασιονάριες τύπου Ραχήλ + Ζωής, πόσοι επαναστάτες τύπου Στρατούλη + Σκουρλέτη θα σκαρφάλωναν στα κάγκελα, θα φώναζαν στεντορεία τη φωνή «βοήθεια», θα οδηγούσαν κοπάδια εξεγερμένων δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στα «θερινά ανάκτορα» κραδαίνοντας πάνω από τα κεφάλια τους το λάβαρο της Κουμουνδούρου και των απανταχού ψευτο - λενινιστών της συμφοράς: «νόμος είναι το δίκιο του δημοσίου υπαλλήλου»!

Υπάρχει μια περίεργη ηρεμία στην κοινωνία. Θόρυβο κάνουν ακόμη και τώρα, μονάχα οι «βολεμένοι» και οι χορτάτοι. Οι άλλοι, οι «κολασμένοι» του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν «μιλήσει» ακόμη. Ούτε καν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής την «αντιμνημονιακή» εταιρεία «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Α.Ε.» δεν φαίνεται να  ασχολούνται μαζί τους. Είναι δύσκολοι «πελάτες» όλοι αυτοί. Καταλαβαίνουν καλά πως μονάχα με ανάπτυξη, μείωση του δημοσίου τομέα, επενδύσεις, ρευστότητα στην αγορά και περιορισμό της κρατικής σπατάλης, θα έχουν κάποια ελπίδα στο μέλλον. Δεν μπορούν να βγάλουν αυτόν τον κόσμο στο δρόμο υποσχόμενοι επιστροφή στους παλιούς κρατικίστικους ανδρεοπαπανδρεϊκούς παραδείσους. Δεν θα τους πιστέψουν, έχουν ζήσει στο πετσί τους την κρατικοδίαιτη λαίλαπα που κατάφερε τελικά να διαλύσει τις ζωές τους.

Προτιμούν την άλλη «πελατεία» τα καινούρια «συνεταιράκια», την εύκολη. Αυτή που είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το καθημερινό της παντεσπάνι. Αυτήν που είναι τρομοκρατημένη πως θα χάσει το καθημερινό της ψωμάκι. Αυτήν που είναι πρόθυμη να «πειστεί» και να ακολουθήσει τα ψεύτικα οράματα και τις απατηλές υποσχέσεις του τύπου «περισσότερες προσλήψεις, μεγαλύτεροι μισθοί, υψηλότερες συντάξεις». Αυτήν που είναι έτοιμη να καταπιεί αμάσητο το καινούριο «λεφτά υπάρχουν, αρκεί να τα βρούμε!» του Τσακαλώτου και του Μηλιού. Αυτήν που είναι έτοιμη να ζωστεί τα «φυσεκλίκια» της ανυπακοής και του πλιάτσικου και να βγει στο αντάρτικο κατά παντός «τοκογλύφου», παντός «γερμανού κατακτητή», παντός «άκαρδου και ανελέητου δανειστή» και παντός «ντόπιου γερμανοτσολιά και προσκυνημένου».

Γιατί να μην βγουν στο αντάρτικο οι «πελάτες», οι ημέτεροι και οι προστατευμένοι του κατεστημένου όταν βλέπουν ότι «τους παίρνει»; Όταν βλέπουν πως είμαστε έτοιμοι να σφάξουμε φορολογικά την παραγωγική κατσίκα του ιδιωτικού τομέα και των νοικοκυραίων για να περάσουν αυτοί λίγο καιρό ακόμη ζωή χαρισάμενη; Όταν βλέπουν πως οι μεταρρυθμίσεις που θα τους ανάγκαζαν να δουλέψουν παραγωγικά καθυστερούν απελπιστικά; Όταν βλέπουν πως ακόμη μπορούν να ζητούν «γρηγορόσημο» και να ενθυλακώνουν το αναίσχυντο φακελάκι; Όταν βλέπουν πως κανείς τους, ακόμη και οι επίορκοι και οι εγκληματίες δεν απολύονται οριστικά; Όταν βλέπουν πως οι διαθεσιμότητες σέρνονται, η αξιολόγηση καρκινοβατεί και οι απολύσεις πέρασαν στις ελληνικές καλένδες; Την ίδια ώρα που περίτεχνοι φόροι, ανεξιχνίαστες εισφορές αλληλεγγύης, πονηρά χαράτσια και εφευρετικά τεκμήρια διαβίωσης, τσακίζουν ακόμη και τους υγιείς επιχειρηματικούς σχηματισμούς, αναγκάζουν εταιρείες και εμπόρους σε οικονομική μετανάστευση, περιορίζουν κάθε επενδυτική διάθεση, στραγγαλίζουν την αγορά ρουφώντας άπληστα τις τελευταίες σταγόνες ρευστότητας και αυγατίζουν μέρα την μέρα τον στρατό των «κολασμένων» της ανεργίας, της οικονομικής καταστροφής, της αθέλητης υποδούλωσης στο κράτος με την μορφή του χρεώστη της εφορίας ή των ασφαλιστικών οργανισμών.

Υπάρχει μια ανεξήγητη ηρεμία στην ελληνική κοινωνία. Το επισημαίνουν όλοι οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές, απορώντας γι αυτό. Υπάρχει μια υπόκωφη σιωπή στις τάξεις εκείνων που θα έπρεπε πραγματικά να είναι στους δρόμους. Υπάρχει μια τελευταία ρανίδα υπομονής και αντοχής για τους κολασμένους που πληρώνουν αναίτια την χρεοκοπία του ελληνικού δημόσιου τομέα. Όσο αυτοί οι κολασμένοι δεν βγαίνουν στους δρόμους, υπάρχει ακόμη κάποιος χρόνος ώστε να δράσουμε προς την σωστή κατεύθυνση για την σωτηρία της χώρας. Φοβάμαι πως αυτός ο πολιτικός χρόνος αρχίζει και σώνεται. Και τότε, έστω και για μια μονάχα φορά, η ιστορία θα αντιστραφεί και ο ανοήτως και αναιτίως φωνασκών δημόσιος τομέας θα «πουλήσει» ο ίδιος το «σκοινί» των μεταρρυθμίσεων και των δομικών αλλαγών που θα τον «κρεμάσει», στους κολασμένους του ιδιωτικού τομέα που κάποια στιγμή θα επαναστατήσουν.

Αυτή η ώρα πλησιάζει και ο πολιτικός που θα πιάσει το σφυγμό της κοινωνίας και θα «καβαλήσει το κύμα» των νομοτελειακών αλλαγών για τις οποίες «διψά» η χώρα, θα έχει εξασφαλίσει πολλά καντάρια υστεροφημίας στους αιώνες των αιώνων. Αμήν!

Akenaton

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δημητριος avatar
  Δημητριος 19/11/2013 10:59:14

  Και παλι 1000 μπραβο Akenaton !

 2. Φανούριος Αττάρδ avatar
  Φανούριος Αττάρδ 19/11/2013 11:18:46

  Τι έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες ατέλειωτες λίστες ;
  Τι έγινε με τα καρτέλ ; Τι έγινε με τις OFF SHORE ;
  Ποιές ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΕΣ αλλαγές πρέπει να λάβουν προτεραιότητα ;
  Εκείνες που "καθαρίζουν" αδύναμο κόσμο ή, εκείνες που καθαρίζουν ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ;

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Φανούριος Αττάρδ 19/11/2013 13:28:20

   Φανούριος Αττάρδ,

   Αὐτά τ᾿ ἀφήνει ὁ Σαμαρᾶς νά τά κάνη ὁ ᾿Αλέξης. :lol:

  • akenaton avatar
   akenaton @ Φανούριος Αττάρδ 19/11/2013 19:42:28

   Εκείνες που "καθαρίζουν" την βρωμιά. Από την μικρότερη ως την μεγαλύτερη. Και κυρίως εκείνες που αλλάζουν το αποτυχημένο πολιτικο-οικονομικό μοντέλο με το οποίο πορεύτηκε η χώρα τα τελευταία 40 χρόνια τουλάχιστον.

 3. tak avatar
  tak 19/11/2013 11:44:08

  Φίλε Akenaton, τα έχουμε πει χίλιες φορές...
  Αυτοί που αποδέχονται τον Αντώνη Σαμαρά, είναι όσοι δηλώνουν πως δε θέλουν τώρα εκλογές και ο ίδιος το εκλαμβάνει ως πρόταση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.
  Σύμφωνα με την Κινέζικη εκδοχή, η αρετή του ηγεμόνα είναι σαν τον άνεμο και του λαού σαν τη χλόη... Η χλόη κάμπτεται από τον άνεμο...
  Αν φρόντιζε ο κ. Σαμαράς να βάλει πίσω από τα κάγκελα καμιά εκατοστή (πεντακοσαριά λέω εγώ...) από τους άρχοντες, οι οποίοι έκαναν περιουσία σε βάρος του λαού και του Δημοσίου, θα ήταν πολλοί περισσότεροι αυτοί που θα στρατεύονταν πλάι του ή θα τον αποδέχονταν...
  Δεν είναι όμως κανένα σχεδόν "λουλουδάκι" μέσα...
  Εν κατακλείδι ο λαός περιμένει και ηρεμεί...
  Δυστυχώς τα περιμένει όλα από τον Αντώνη, ενώ δεν του δίνει και μια ξεκάθαρη εντολή...

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 19/11/2013 12:29:00

  Είναι μεγάλη αλήθεια ότι υπάρχει στην κοινωνία μία ανεξήγητη ηρεμία που δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα κρατήσει.

  Όπως είναι επίσης αλήθεια ότι οι ΔΥ κάνουν πολύ μεγαλύτερη φασαρία απότι οι ΙΥ και για πολύ πιο ασήμαντους λόγους. Ένας λόγος για αυτό πιστέυω είναι ψυχολογικός. Ο ιδιωτικός υπάλληλος που έχει απολυθεί απο έναν ιδιώτη είναι πιο εύκολο να "χωνέψει" την απόλυσή του παρά ο ΔΥ που λίγο πολύ θεωρεί το κράτος τσιφλίκι του και έχει συνηθίσει να βλέπει τους πολιτικούς να υποκύπτουν στις πιέσεις του. Απέναντι σε ποιον να διαμαρτυρηθεί ο ΙΥ; Στον κυρ Μένιο (λέω ένα όνομα) που τον απέλυσε; Ξέρει ότι ήταν δικαιωμά του να τον απολύσει κι ότι οδηγήθκε εκεί παρά την θέλησή του.

  Το παραπάνω είναι παθογένεια της μεταπολίτευσης ή πιο ειδικά της "χρυσής οκταετίας" 1981 - 1989, όπου ένας άνθρωπος καταχρέωσε μία χώρα απλά για να εκλεγεί άλλη μία φορά.

  Μακάρι να μην είχε ποτέ κυβερνήσει ο ΑΓΠ, μακάρι να μην είχε προσλάβει 500.000 άσχετους στο δημόσιο και να μην κυβερνούσαν ποτέ την χώρα άτομα που δεν θα πρεπε ούτε ο θυρωρός να τους να τα γνωρίζει.

  Μακάρι, ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Δ.Υ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ (ΤΟΣΟ) ΤΡΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.


  Αυτό που με ανησυχεί όμως και για αυτό έχω τόσες πολλές φορές αντιδράσει σκληρά, είναι ότι έτσι όπως πάμε, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ αν συνεχίσουμε να αφαιρούμε χρήματα απο αυτήν είτε με απολύσεις έιτε με νέους φόρους. Θα συνεχιστεί μία αυτοτροφοδοτούμενη ύφεση.

  Ίσως δεν υπάρχει πρόβλημα να φύγουν επιορκοι απο το δημόσιο, ή λίγες χιλιάδες. Αλλά πολλές φορές έχω εκφράσει την ανησυχία μου ότι μαζικές παολύσεις θα έφερναν οικονομική καταστροφή. Η εξίσωση απολύσεις = εξοικονόμιση = περισσότερα λεφτά για ανάπτυξη, λειτουργεί μακροπρόθεσμα αλλά η κατάστασή μας τώρα είναι τόσο οριακή που ίσως δεν θα φτάσουμε στο μακροπρόθεσμο.

  Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο πολιτικός που θα καβαλήσει το κύμα. Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν περιστάσεις κι εποχές που ότι κι αν κάνεις είναι μάταιο. Ή σωστές συνταγές που δεν μπορούν να λειτουργήσουν παρά μόνο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν ή λάθος συνταγές που οι πολλοί τις πιστεύουν για σωστές και τις ακολουθούν σχεδόν σαν υπνωτισμένοι.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Γιώργος Αχαιός 19/11/2013 19:45:21

   Διακρίνω πολλή αλήθεια στην τελευταία σας παράγραφο. Όμως δεν είναι δυνατόν να μείνουμε ακίνητοι. Θα πρέπει να προχωρήσουμε είτε με τις σωστές (το εύχομαι) είτε με τις λάθος συνταγές. Η ακινησία σκοτώνει ...

 5. Δρυς avatar
  Δρυς 19/11/2013 12:48:27

  Αυτή η ηρεμία Akenaton που επικρατεί, (και όλοι το ξέρουν πως δεν είναι φυσιολογική), δεν είναι ηρεμία. Είναι η σιγή πριν το μεγάλο κοινωνικό πάταγο.
  Τον πάταγο των διαψεύσεων παρά των θυσιών, του πόνου παρά της υπομονής.

 6. ff avatar
  ff 19/11/2013 14:31:16

  Δυστυχώς δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που κόπτεται για τους δημόσιους υπαλλήλους. Η κυβερνηση αυτή το μόνο που έχει προασπιστεί είναι τα πελατάκια της εις βάρος μας. Οπότε νομίζω πως δεν δικαιούται να ομιλεί γι αυτό το θέμα. Ας διώξει μερικούς για τα μάτια του κόσμου, ας μειώσει τις σπατάλες και μετά ας το παίξει μεταρρυθμίστρια

 7. Dimitris avatar
  Dimitris 19/11/2013 14:48:28

  Ειλικρινά συγχαρητήρια στον συντάκτη. Να το διαβάσουν όλοι στην Κυβέρνηση το άρθρο αυτό μπας και ξυπνήσουν απο τον λήθαργο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βάζουν κόκκινες γραμμές για να μην μειωθούν άλλο οι συντάξεις (ακόμα και των προνομιούχων συνταξιούχων ΔΕΚΟ των 50 ετών), να μην απολυθεί κανένας ακόμα και ανίκανοσ ή ρουσφέτι (ο Κυριάκος μάλλον Μανιτάκη θυμίζει παρά Μητσοτάκη), μην κλείσει κανένας άχρηστος οργανισμός. Όλα για τους μέσα. Και ας υπάεχει κόσμος που πεινάει. Και ας υπάρχουν νέα παιδιά άνεργα ή δουλεύοντας 12ωρα για 350 ευρώ. Για αυτούς θα έρθει η αναπτυξη.....

 8. George avatar
  George 19/11/2013 15:39:13

  Οι άνεργοι του ΙΤ, οι φορολογούμενοι είτε για το τι κατέχουν ως ακίνητη περιουσία είτε για την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία-τόσο ελεύθεροι που δεν έχουν πελάτες πια- είτε για τα τεκμήρια πλούτου που τάχα έχουν και κυρίως οι νέοι έχουν αφεθεί στη ΧΑ, δυστυχώς. Το ίδιο είχε γίνει παλιότερα με τους κατοίκους συνοικιών με μεγάλο αριθμό μεταναστών. Μετά ως συνήθως θα πέσουμε από τα σύννεφα....

 9. MCA avatar
  MCA 19/11/2013 18:32:47

  Ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ενιαίος. Άλλο υπάλληλος, άλλο αφεντικό. Είναι δύο διαφορετικές ομάδες εργαζομένων τελείως διαφορετικές μεταξύ τους.
  Δύσκολο να βρεθεί ΄΄λίπος΄΄ σε έναν ιδιωτικό υπάλληλο. Εκτός εάν έχει κληρονομήσει περιούσια από τους προγόνους του.
  Τα αφεντικά όπως και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι ευνοημένοι του συστήματος. Οι πρώτοι τα κονομήσανε σχετικά εύκολα σε σχέση με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό,χωρίς ταυτόχρονα να αποδώσουν τους φόρους που όφειλαν, οι δεύτεροι δούλευαν χαλαρά χωρίς το άγχος της απόλυσης.
  Το ίδιο μένος που υπάρχει στην κοινωνία για τους δημοσίους υπαλλήλους υπάρχει και για τα αφεντικά.

  • akenaton avatar
   akenaton @ MCA 19/11/2013 19:46:43

   Σε γενικές γραμμές σωστός, μονάχα που τούτη την ώρα, πολλά πρώην αφεντικά βρίσκονται σε απελπιστικότερη θέση από τους παλαιούς υπαλλήλους τους ...

 10. Sim avatar
  Sim 19/11/2013 23:14:45

  Εγώ λοιπόν, akenaton είμαι μικρομεσαίος που αναγκάστηκα αρον αρον να κλείσω την επιχείρηση. 'Οπως και συ παραδέχεσαι είμαι λίγο δύσκολη πελατεία. Αφού μας έκανες αναμετάδοση του δελτίου MEGA των 8 για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ , υποτιμώντας την νοημοσύνη μου και σύ με τη σειρά σου ακόμη μία φορά, μετά πέρασες στην ιερή αγελάδα του δημοσίου κατηγορώντας πάλι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αποσιωπώντας ποιοί είναι αυτοί που φέρανε την χοντρή αγελάδα μπροστά στην πόρτα μου και την ταίζουν ανελλιπώς χρόνια τώρα. Φοβάσαι πως ο πολιτικός σας χρόνος τελειώνει για όσους σιωπούν ακόμη. Επίτρεψέ μου να σε βοηθήσω. Τελείωσε ήδη την ημέρα που εγώ και άλλες 120000 συνάδελφοί μου αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας. Μας άξιζε όμως η κατάληξη αυτή γιατί κάναμε όλοι μας ένα τραγικό λάθος. Πιστέψαμε οτι η χώρα αυτή έχει στοιχειωδώς ικανούς πολιτικούς. Περιμένουμε λοιπόν όλοι μας , να είσαι σίγουρος για αυτό, την ημέρα (βλέπε προσεχείς εκλογές) που θα σας δώσουμε όλους εσάς που ακόμα δεν εννοείτε να καταλάβετε τι έχει συντελεσθεί την απάντηση που πρέπει. Θα ήθελα ακόμη να σκεφθείς τί γνώμη ακριβώς έχουν για όλα αυτά 1200000 άνεργοι του ιδ. τομέα και δεν ξέρω και γώ πόσα εκατομμύρια "νοικοκυραίοι" τους οποίους (οι πολιτικοί που πιάνουν τον σφυγμό τύπου Αδώνιδος που έχεις για ινδάλματα) έχουν ξεσκίσει στην φορολογία, κάνε μόνος σου τα μαθηματικά και βγάλε συμπέρασμα. Μάλλον σε λάθος κοινό απευθύνθηκες αγαπητέ akenaton. Καληνύχτα και καλό ξημέρωμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.