#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2011 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι κινητοποιήσεις έχουν παλλαϊκό πατριωτικό χαρακτήρα...

 ...σε πείσμα όσων με διάφορους τρόπους το ξορκίζουνΠαρακολουθώντας τις προχθεσινές σκηνές  η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βουρκώσω .Κι όσο πλήθαιναν τόσο αυξανόταν μαζί και η οργή διαπιστώνοντας το μέγεθος της διάλυσης της χώρας ,μοναδικό τομέα στον οποίον επί δύο συναπτά έτη μεγαλουργεί η συγκεκριμμένη κυβέρνηση.Διάλυση του κοινωνικού ιστού,της καθημερινότητας του καθένα μας,του τρόπου δουλειάς ,των δημοσίων υπηρεσιών ,όλων των σταθερών της ελληνικής κοινωνίας .

Γιατί,περί διάλυσης πρόκειται όταν ακόμη και μια παρέλαση μετατρέπεται σε ευκαιρία γιά διαμαρτυρία και έκφραση αγανάκτησης και μάλιστα από έναν λαό ,που εκμαυλισμένος επί μια τριακονταετία ,τιμούσε αυτή την ημέρα κυρίως απολαμβάνοντας τις μίνι φούστες των μαθητριών.

Και ξάφνου,οι μνήμες αυτού του εκμαυλισμένου λαού ,παρά τις προσπάθειες χρόνων διάφορων Ρεπούσηδων και άλλων ψευτοδιανοούμενων διαστρεβλωτών της ιστορίας του,επανήλθαν και μάλιστα εντονότατα,ζητώντας να τιμηθεί η μέρα της 28ης Οκτωβρίου παρουσία των πραγματικών εκφραστών της ,αμφισβητώντας τα πρόσωπα που περιεμβλύονταν τους θεσμούς.

Κι αυτό γιατί,σε πείσμα όλων όσων προσπαθούν γιά το αντίθετο με προφανείς στοχεύσεις ,η ιστορία έχει αποδείξει ότι η ζωή στηρίζεται στη συνέχεια και η συνέχεια εμπεριέχει μνήμη,αρχή-μέση.

Και από το 40 μας χωρίζουν μόνο 70 χρόνια.Και παρά την μεταπολιτευτική επίπλαστη ειρηνική ευμάρεια στην οποία τεχνηέντως μας ενέταξαν με αποτέλεσμα αξίες και ιδεώδη να πέφτουν σε ύπνωση και να δημιουργούνται τερατουργήματα-όπως η τάξη του "νεόπλουτου νεοέλληνα"-αποδεικνύεται ότι οι ιστορικές προσλαμβάνουσες όλων των γενιών είναι ζωντανές.Από αυτούς που οι ίδιοι βίωσαν το 40 και τα παιδιά τους ,τα παιδιά των παιδιών τους που γαλουχήθηκαν με αυτές τις αφηγήσεις αλλά και τα εγγόνια που λίγο-πολύ ,παρά τη βιολογική ανάγκη γιά λήθη,φαίνεται ότι έχουν πάρει το σπόρο.

Και το λέμε αυτό γιατί όλοι αυτοί ήταν παρόντες προχθές.Και από κοινού απαίτησαν "η Ελλάδα στους Ελληνες".

Και ήταν εκεί όλες οι κοινωνικές τάξεις .Είθισται ,εξάλλου ,στις παρελάσεις να συμβαίνει αυτό ,καθώς δεν ξεκινούν ως συλλαλητήρια,αλλά κυρίως γιά να δούν οι γονείς τα παιδιά τους -που φοιτούν είτε σε ιδιωτικά είτε σε δημόσια σχολεία-να παρελαύνουν .

Οι περισσότεροι από αυτούς αποτέλεσαν τους "υβριστές των θεσμών " κατά τους κυβερνώντες, που οψίμως θυμήθηκαν το σεβασμό προς τους θεσμούς ,όταν  επί μία διετία τους έχουν κατακουρελιάσει καταπατώντας συντάγματα κι ό,τι άλλο.

Μέσα σε όλα αυτά ,βέβαια,είχαμε και τις επιθέσεις ,τους προπηλακισμούς και λοιπές προβοκατόρικες ενέργειες.Η απάντηση είναι ότι είμαστε σε πόλεμο που δεν τον επιλέξαμε,άλλοι μας τον επέβαλαν.Και στον πόλεμο έχεις απώλειες και δεν μπορείς να τα ελέγχεις όλα.Και θα διευρυνθούν τα φαινόμενα. Διότι,μοναδική λειτουργία αυτής της κυβέρνησης και αυτού του συστήματος είναι εναγώνιοι επικίνδυνοι τακτικισμοί παραποίησης των πάντων μέσα από διαφόρων ειδών τεχνάσματα .

Και θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια,εύχομαι χωρίς να μπορέσουν να πετύχουν ...ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Σίγουρα,δεν έχει ακόμη,ολοκληρωθεί το παλλαϊκό πατριωτικό κίνημα .Σίγουρα,δεν έχει ακόμη βρει τους ηγέτες του .Σίγουρα, δεν έχει ακόμη μάθει να προασπίζεται τα νώτα του με αποτέλεσμα να είναι τρωτό σε διάφορες επιβουλές .Είναι όμως,υπαρκτό και σίγουρα πολύ πιό μπροστά από το πολιτικό σκηνικό ,κι αυτό γιατί οι κοινές του πλέον ανάγκες αποτελούν και το συνδετικό ιστό του.

Γι΄ αυτό και πρέπει να παραμείνει.

Λ.Α.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 01/11/2011 09:09:01

  Ο Παπανδρεου εχει γαντζωθει στην εξουσια, αυτο ειναι κατι παραπανω απο γνωστο και προσπαθει να κερδισει χρονο, γιατι αραγε; Αυτο που θα κερδισει θα ειναι ισως ενα τριμηνο εξουσιας,μηπως αυτο πραγματι επιδιωκει, μηπως αυτο το τριμηνο του αρκει να τελειωσει αυτο που αρχισε με την οικονομια της χωρας; Η συνεργασια ολης της αντιπολιτευσης μπορει να τον ανατρεψει, ας ληφθουν πολιτικες πρωτοβουλιες οσο ακομα ειναι (;) καιρος!!

 2. sofia or8h avatar
  sofia or8h 01/11/2011 10:20:11

  "Οι περισσότεροι από αυτούς αποτέλεσαν τους “υβριστές των θεσμών ” κατά τους κυβερνώντες, που οψίμως θυμήθηκαν το σεβασμό προς τους θεσμούς ,όταν επί μία διετία τους έχουν κατακουρελιάσει καταπατώντας συντάγματα κι ό,τι άλλο."
  Ετσι ακριβώς!!!!!!!
  Αφου δεν σεβαστ;hκατε τους θεσμούς,πως θέλετε εμεις να τους σεβαστούμε?

 3. parsifal avatar
  parsifal 01/11/2011 10:58:42

  Οι θεσμοί δεν είναι ιερές αγελάδες.
  Εάν δεν απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης και του σεβασμού των πολιτών τους σαρώνει η Ιστορία μαζι με αυτούς που οχυρώνονται πίσω τους.
  H Iστορία της ανθρωπότητος γέμει ερειπίων θεσμών που εθεωρούντο ακλόνητοι και δεν θα φεισθεί των θεσμών - παρωδία της Ελληνικής Δημοκρατίας του 1974 !

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ parsifal 01/11/2011 13:38:11

   Καλημέρα parsifal. Σωστό κι αυτό.
   Ο σεβασμός στους θεσμούς δεν θα έπρεπε να είναι κάτι που επιβάλλεται καταπιεστικά άνωθεν, και μάλιστα χωρίς να έχουν αυτοί ουσία (όπως γίνεται τώρα). Κανονικά, είναι αναγκαιότητα όχι για την προστασία κάποιων επωνύμων, αλλά όλων μας. Είναι η προστασία των αξιών μας.

   Δηλαδή εμένα σαν πολίτη μου χρειάζονται οι θεσμοί και ο σεβασμός σε αυτούς, όπως τους έχω έστω στο μυαλό μου, γιατί αλλιώς ούτε μπορώ να ξαναβρώ τα πατήματά μου να τους 'αναμορφώσω΄, ούτε μπορώ να συνεννοηθώ με το διπλανό μου.

   Αν σήμερα-αύριο κάποιος δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα, ακόμα κι αν κάποιοι κυβερνητικοί το ερμηνεύουν κατά το δοκούν, ή τη Δικαιοσύνη, επειδή συχνά δεν λειτουργεί καλά, το κατανοώ, αλλά ε, δεν με βοηθάει κάπου.

   Άλλο να συζητήσουμε να αλλάξουμε και να εκσυγχρονίσουμε σημεία του Συντάγματος, άλλο να λέμε πως δεν υπάρχει και να το έχουμε όλοι γραμμένο, κατά το παράδειγμα αυτών που κατηγορούμε.

   Άλλο θέμα η προβληματική λειτουργία των θεσμών, και άλλο η αναίρεσή τους. Υποτίθεται είχαμε παλέψει πολλά χρόνια η ανθρωπότητα να φτιάξουμε θεσμούς που να υπηρετούν τους πολλούς (στους θεσμούς δεν εννοώ πχ τη μοναρχία, καταλαβαινόμαστε) για να τους πετάξουμε στην άκρη, χωρίς να έχουμε βρει και με τι να τους αντικαταστήσουμε για να συνεννοούμαστε και να επιβιώνουμε. Νομίζω.

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 01/11/2011 13:01:14

  Και το γεγονός αυτό που αναφέρεται στον τίτλο του δημοσιεύματος -ΤΡΟΜΑΞΕ -ΟΛΟ- ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ - ΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ¨ΑΡΙΣΤΕΡΟ¨ - και το πρόβλημα τους είναι μόνο ΕΝΑ : Το πως θα το ¨ενσωματώσουν ¨ , θα το συκοφαντήσουν και χλευάσουν και τελικά το πως θα το ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ ... , προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του κάθε αυθόρμητου , αλλά πολιτικά στην κατεύθυνση του γνήσιου και αυθεντικού Λαϊκού Κινήματος το οποίο ¨θα ¨ μπορούσε ν΄ανατρέψει όλο το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα. Δεν προσκυνώ το ¨ αυθόρμητο¨ , αναγνωρίζω τις αδυναμίες του και τις -αμφίρροπες πολιτικές δυνάμεις- που πάντα εμπλέκονται σε αυτά , ΑΛΛΑ ένα είναι σίγουρο : ¨ Όλες οι Εξουσίες Πηγάζουν από τον Λαό¨ . Και αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβουν οι κυβερνητικές και κομματικές εξουσίες , δηλαδή οι αλληλοτροφοδοτούμενες ταξικές και συντεχνιακές δυνάμεις.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/11/2011 10:41:39

  t

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.