23/10/2009 12:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι καταλήψεις δεν είναι και τόσο…εθιμικές…Οι καταλήψεις που ξεκίνησαν αυτές τις μέρες, δεν είναι όλες «εθιμικού χαρακτήρα», όπως κάποιοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν.

Υπάρχουν σχολεία στα οποία τα αιτήματα που τίθενται από τους μαθητές είναι απόλυτα λογικά και δικαιολογημένα και ακουμπάνε πάνω στα στραβά και στα ανάποδα της δημόσιας εκπαίδευσης…

Οι μαθητές στο 3ο και 4ο Λύκειο Βέροιας ζητάνε αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα….

Όπως λένε, υπάρχει τμήμα με 27 μαθητές…. Άντε μετά να γίνει σωστό μάθημα…

Ακόμη ζητάνε καλύτερα βιβλία. Να μην καταργηθεί η ενισχυτική διδασκαλία, να ληφθεί ουσιαστική μέριμνα για τη μεταφορά του μαθητών και να λειτουργήσει βιβλιοθήκη…

Όπως λένε,  θεωρείται δεδομένη η φοίτηση σε φροντιστήρια και στη βάση αυτού του «δεδομένου» αναπτύσσεται και η διδασκαλία των μαθημάτων…

«Εσείς τα ξέρετε από το φροντιστήριο» ή «θα τα κάνετε στο φροντιστήριο» είναι εκφράσεις που ακούγονται κατά κόρον από τους καθηγητές…

Ταυτόχρονα στο συγκεκριμένο σχολείο  φοιτούν μαθητές από το Αθλητικό Γυμνάσιο για τους οποίους δεν προβλέφθηκε η μεταφορά τους, με αποτέλεσμα, όταν σχολνάνε να πηγαίνουν στα σπίτια τους είτε με οτοστόπ, είτε με ευθύνη κάποιων καθηγητών που τους μεταφέρουν, είτε να κατεβαίνουν να τους παραλάβουν οι γονείς τους…

Και βέβαια, εν έτει 2009 δεν υπάρχει υποδομή και φυσικά ούτε δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, μέσα από το σχολείο….

Μακεδονικό Δίκτυο – http://www.verianet.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sinn avatar
  sinn 23/10/2009 12:53:04

  Πέρυσι δίκαιες, φέτος εθιμικές...

 2. El Gekko avatar
  El Gekko 23/10/2009 13:49:41

  "Οι μαθητές στο 3ο και 4ο Λύκειο Βέροιας ζητάνε αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα….

  Όπως λένε, υπάρχει τμήμα με 27 μαθητές…. Άντε μετά να γίνει σωστό μάθημα…"

  Επίσης, ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ, ΣΙΤΙΣΗ - ΣΤΕΓΑΣΗ, ΚΟΥΠΟΝΙ 1.500 ΔΡΧ κλπ κλπ

  Ας ρωτήσουν τους γονείς εάν γινόταν (που δεν γινόταν βέβαια) μάθημα με 45 μαθητές

  Απέχουμε για να απέχουμε ...

  Ακόμη ζητάνε καλύτερα βιβλία. (ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ , ΝΑ ΤΥΠΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ)
  Να μην καταργηθεί η ενισχυτική διδασκαλία (παντελώς άχρηστη κατά την γνώμη μου)
  να λειτουργήσει βιβλιοθήκη ( Την εποχή του internet, αλήθεια τι τίτλους ακριβώς χρειάζονται;)

  Το μόνο που έχει λογική είναι η αξίωση "να ληφθεί ουσιαστική μέριμνα για τη μεταφορά του μαθητών" αλλά και αυτό δεν είναι λόγος για να μην κάνεις μάθημα. Είναι όμως λόγος για να μαζευτούν οι γονείς τους κάτω από το σπίτι του Δημάρχου !!!

 3. Σαος avatar
  Σαος 23/10/2009 14:56:12

  Επειδή θυμάμαι από την εποχή μου, τις καταλήψεις συνήθως τις έκαναν άτομα που δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για το σχολείο και τα μαθήματα. Το χασισάκι έρεε άφθονο κατά την διάρκεια της κατάληψης και οι αίθουσες μετατρέπονταν σε τεκέδες και οίκους ανοχής. Εμείς οι υπόλοιποι δυστυχώς δεν είχαμε «φωνή» ενώ είχαμε πολλά να πούμε και αρκετά να ζητήσουμε για μια καλύτερη παιδεία, αλλά, όπως πάντα στην Ελλάδα, αφήναμε όλους τους άχρηστους να πάρουν τα ινία και να μας αντιπροσωπεύσουν. Σας θυμίζει κάτι αυτό;;;;;

 4. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 23/10/2009 14:56:20

  Την εποχή των δεσμών, σε δημόσιο σχολείο, το τμήμα μου είχε 25 μαθητές. Οι μισοί πέρασαν με την πρώτη σε πολυτεχνικές/θετικών επιστημών και άλλο ένα τρίτο με τη δεύτερη.

  Οι συνθήκες είναι όντως απαράδεκτες σε κάποια σχολεία, αλλά μην βρίσκουμε εύκολες δικαιολογίες για την απόδοση των μαθητών.

 5. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 24/10/2009 01:13:19

  Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων ευγνωμονούν τον Τσίπρα και τους μπαχαλάκηδες για την υποστήριξη που προσφέρουν στις καταλήψεις. Ξέρω κόσμο που, αν και στενευόταν οικονομικά, πήρε τα παιδιά του από τα δημόσια σχολεία λόγω των καταλήψεων. Πέρυσι που είχε επέμβει ο εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη, οι καταλήψεις ξαφνικά...ξεφούσκωσαν. Να τελειώνουμε επιτέλους με αυτή τη σαχλαμάρα και τα δήθεν "αιτήματα". Χαβαλές είναι οι καταλήψεις και τίποτα παραπάνω. Και μάλιστα χαβαλές υποκινούμενος και από καθηγητές.

 6. rs avatar
  rs 24/10/2009 12:49:15

  Μήπως μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει γιατί δεν μπαίνουν απουσίες όταν το σχολείο έχει κατάληψη;

 7. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 24/10/2009 12:55:19

  Υπάρχει κάτι χειρότερο από τις καταλήψεις. Οι μαθητοπατέρες.

 8. chrisk avatar
  chrisk 26/10/2009 10:08:18

  OI ΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΘΙΜΙΚΕΣ . ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΕΚΦΡΑΣΗ 'ΜΑΓΚΙΑΣ' ΣΕ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ , ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.
  ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΧΙ ΦΡΕΣΚΟΒΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ Ή Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ Ή ΜΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΩΣ ΦΑΡΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ,ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΌΠΩΣ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ Ή ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

  ΚΑΘΕ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.