05/12/2009 23:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι κατάσκοποι του μέλλοντος δεν θα είναι μόνο λευκοί, αγγλοσάξονες και προτεστάντεςΠροκειμένου να βρεθεί μια νέα γενιά κατασκόπων για να αντιμετωπιστεί η νέα γενιά απειλών, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν προτείνει τη δημιουργία προγράμματος στρατολόγησης και εκπαίδευσης νέων στελεχών, τα οποία όμως θα προέρχονται από διάφορά εθνικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα. Βάσει του προτεινόμενου προγράμματος, θα αναζητηθούν Αμερικανοί πρώτης και δεύτερης γενιάς, που θα διαθέτουν γνώσεις ξένων γλωσσών και πολιτισμών, προκειμένου να στελεχώσουν τις θέσεις ευθύνης τόσο στη CIA όσο και σε άλλες παρεμφερείς μυστικές υπηρεσίες.

Ήδη ο επικεφαλής της National Intelligence, Dennis Blair, απέστειλε προς το Κογκρέσο, τη σχετική περιγραφή του νέου προγράμματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post,  τα στοιχεία των συμμετεχόντων  στο πρόγραμμα ως εκπαιδευόμενοι, θα θεωρούνται απόρρητα, προκειμένου να μην αποτελούν στόχο των ξένων μυστικών υπηρεσιών. Τα πανεπιστήμια που το επιθυμούν, θα μπορούν να χρηματοδοτούνται προκειμένου να εντάξουν στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, νέα μαθήματα, που θα διδάσκονται στα πλαίσια των αναγκών της «κατασκοπευτικής» κοινότητας.  Ήδη, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συμμετέχουν στη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων εθνικής ασφάλειας, σε περισσότερα από 14 κολέγια και πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  πρακτόρων φιλοδοξεί να ανανεώσει την φιλοσοφία των μυστικών υπηρεσιών. Αν και έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που η επιτροπή διερεύνησης των επιθέσεων 11/9 είχε προτείνει στη CIA να στρατολογεί περισσότερους δίγλωσσους και γενικά γλωσσομαθείς πράκτορες, εντούτοις μόλις το 13% των υπαλλήλων της υπηρεσίας κατέχουν κάποια δεύτερη γλώσσα. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της CIA Leon Panetta, ο στόχος είναι πως στο μέλλον το 100% των υπαλλήλων, να γνωρίζουν και μια δεύτερη γλώσσα. Το νέο πρόγραμμα είναι μόνο ένα μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας της CIA να ξεφύγει από το WASP* παρελθόν της και να εντάξει στο  στελεχιακό δυναμικό της περισσότερες εθνικότητες. Ήδη η «εταιρία» στρατολογεί νέους πράκτορες  από τις αραβο-αμερικανικές κοινότητες, και μάλιστα προσφέρει διάφορα οικονομικά κίνητρα για υποψήφιους που μιλάνε κάποια από τις θεωρούμενες ως «κρίσιμες» γλώσσες, όπως είναι τα αραβικά, τα κινεζικά και τα φαρσί.

 

*WASP= White Anglo Saxon Protestant.

 S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τακης avatar
  τακης 05/12/2009 23:38:24

  ποιου μέλλοντος αυτό έχει αρχίσει εδώ και χρόνια

 2. τακης avatar
  τακης 06/12/2009 00:49:09

  ή ως φοιτητές

 3. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 06/12/2009 02:33:17

  ένα μικρούτσικο σχόλιο μόνον: η τύπισσα γιατί δεν παίρνει χαμπάρι από το ...άγγιγμα και χαζεύει σιαπέρα;
  προφανώς θα αλλαργεύει ο νους τους σε κάποιον μη λευκό, αγγλοσάξωνα και προτεστάντη! :Ρ

  • Y. avatar
   Y. @ B.K.Σ. 06/12/2009 11:45:23

   Δύο προφανείς λόγους βρίσκω.
   1. Το άγγιγμα του Μίδα, είναι κάλπικο.
   2. Δε λειτουργεί η αίσθηση αποδοχής της αφής.

 4. Νικόλας avatar
  Νικόλας 06/12/2009 11:11:37

  Δηλαδή εγώ που μιλάω 6 γλώσσες βρήκα τι δουλειά θα κάνω;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Νικόλας 06/12/2009 11:16:25

   στην Ελλάδα σε βλέπω ξεναγό ή ...εκτελωνιστή. Και χρόνια πολλά αν το nick σου είναι και όνομά σου.

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ archaeopteryx 06/12/2009 11:21:59

    Ευχαριστώ πολύ archaeopteryx για τις ευχές σου :)

    Τέλος σου λέω φεύγω για το America,τι στο καλό και τα τούρκικα που ξέρω κρίσιμη γλώσσα είναι.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Νικόλας 06/12/2009 11:35:29

     καλό ταξίδι... go west young man, west

    • B.K.Σ. avatar
     B.K.Σ. @ Νικόλας 06/12/2009 14:30:20

     Νικόλα χρόνια πολλά κι από εμένα, να σε χαίρεται η οικογένειά σου! η στιγμή που πρωτοήρθες στο Αντινέα είναι απ΄ αυτές που έχω κρατήσει για να προσδιορίζω το Διαδίκτυο.. :)
     Να πάς στην Αμερική, είναι η καλύτερη επιλογή, και να συνεχίζεις να έρχεσαι εδώ!

 5. Y. avatar
  Y. 06/12/2009 14:45:23

  Χρόνια πολλά σε όλους τους Νίκους και τις Νικολέτες.
  (Εύγε αρχαίε, για την υπενθυμιστική σου τυπικότητα)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.