#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/11/2010 09:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι κάλπες της Κυριακής κρύβουν μεγάλες εκπλήξειςΒρισκόμαστε στην τελική ευθεία των περιφερειακών, τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Στο ΠΑΣΟΚ χαμηλώνουν κι άλλο τον πήχυ, όπως διαβάζουμε στο Βήμα:

«Στην πραγματικότητα οι ρεαλιστές του ΠΑΣΟΚ θα είναι ικανοποιημένοι εάν καταφέρει το κόμμα τους να κερδίσει έστω και έξι περιφέρειες συνολικά, αρκεί να είναι μέσα σε αυτές και η Αττική».

Δηλαδή 6 χωρίς την Αττική ή 5 με την Αττική χάσατε κατά κράτος κύριοι; Να μη τα γυρίζουμε την Κυριακή το βράδυ, έτσι;

Πάντως άκρη δεν βγαίνει, σιγουριά δεν υπάρχει. Ότι και να πουν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ότι και να προτείνουν οι τρίτοι και παρακάτω συνδυασμοί, οι ψηφοφόροι δεν είναι πρόβατα και θα επιλέξουν και κατά περίπτωση. Επίσης η ισχύς της δύναμης της αντιμνημονιακής ψήφου, χωρίς διλήμματα και εκβιασμούς είναι αδύνατον να προβλεφθεί.

Όμως υπάρχουν πιθανότητες. Και το ΠΑΣΟΚ τις έχει όλες στη Δυτική Ελλάδα και τις περισσότερες στα Ιόνια. Φθάνει έτσι λογικά στις 4, με τις 2 κερδισμένες του πρώτου γύρου.

Τέσσερις έχει και η ΝΔ με  υψηλές πιθανότητες επιτυχίας: Κεντρική και Δυτική Μακεδονίας, Ήπειρο  και Θεσσαλία.

Την Πελοπόννησο το ΠΑΣΟΚ δείχνει να την αφήνει, επικεντρώνοντας τις προσπάθειες του στην Αττική. Αλλά μπορεί να πρόκειται και για τακτική μη πόλωσης.

Χαμός γίνεται και στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Στερεάς Ελλάδας. Ειδικά στις δύο πρώτες η προσέλευση ή μη των ετεροδημοτών ίσως είναι καθοριστική. Στη Στερεά το προβάδισμα των 12.000 ψήφων περίπου του Κλεάρχου Περγαντά έναντι του Θανάση Χειμάρα, ανατρέπεται υπό προϋποθέσεις.

Η  Αττική χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης με ξεχωριστό σημείωμα. Τα δεδομένα αλλάζουν όχι από μέρα σε μέρα αλλά από ώρα σε ώρα. Όσο τη μελετά κανείς τόσο πείθεται για το 50-50. Μια μάχη που θα κριθεί στο νήμα, με τις λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά.

Γενικό συμπέρασμα: ελλοχεύουν εκπλήξεις. Πλην της Δυτικής Ελλάδας, καμία περιφέρεια δεν δείχνει κλειδωμένη. Για να δώσουμε ένα παράδειγμα δεν αποκλείεται η επικράτηση της ΝΔ στη Στερεά ή ακόμη και στο Ιόνιο και να χαθεί το Βόρειο Αιγαίο ή ακόμη και η Θεσσαλία ή η Ήπειρος

Για λόγους αρχής αλλά και λόγω του γενικότερου κλίματος που διαμορφώνεται θα  επιμείνουμε στην προ 50 ημερών πρόβλεψη των 7-10 κερδισμένων περιφερειών για τη ΝΔ:

“Τρίποντο από τη γωνία με διπλό μαρκάρισμα”: ( http://www.antinews.gr/?p=58199)

«Ο άντρας πρέπει να έχει παρελθόν και ο ….υποψήφιος μέλλον.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η τακτική της ΝΔ (πρέπει να ή) θα αναλωθεί σε ελπιδοφόρες «συμβολικές» υποψηφιότητες. Στόχος για τις περιφερειακές εκλογές πρέπει να είναι η νίκη στις περισσότερες.

Το θέλετε και αριθμητικά; Με 7 είναι νίκη. Με 8 θρίαμβος. Με 9 πάταγος.

Με 10 κερδισμένες περιφέρειες ο Πρόεδρος της ΝΔ νομιμοποιείται να ζητήσει  βουλευτικές επί τόπου».

Αλλά, ακόμη και με 10 ο Σαμαράς δεν θα ζητήσει εκλογές. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το μεγάλο στοίχημα είναι ένα αποτέλεσμα που θα “εκτρέψει” την παράλογη, άστοχη και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, σε πιο ελπιδοφόρους δρόμους.

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 11/11/2010 09:48:54

  “Τον Aρχοντα τριών δει μέμνησθαι:
  Πρώτον, ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον, ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον, ότι ουκ αεί άρχει.” ~Αγάθων, Αρχαίος Tραγικός (450-400 π.X)

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ η Dimi 11/11/2010 10:31:43

   Καλλως την. Το τελευταίο είναι για το Σγουρό

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Μικρός Οδυσσέας 11/11/2010 10:59:01

    Καλώς σάς βρήκα. Το τελευταίο ισχύει απολύτως γιά τον Σγουρό.

 2. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 11/11/2010 10:18:15

  Παιδιά,

  ώραια τα παραπάνω, όμως για λόγους γοήτρου και ουσίας κατά τη γνώμη μου, όλες οι δυνάμεις πρέπει να δοθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη!
  Δε μπορώ να πιστέψω ότι η Αθήνα κινδυνέυει να πέσει στα χέρια αυτών των τύπων:
  http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_4079.html

  Και πάλι ευχαριστώ,

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 11/11/2010 10:34:01

   Καλημέρα σας, σε ξεχωριστή ανάρτηση θα προσεγγίσουμε τους 3 μεγάλους δήμους και την Αττική

 3. nick avatar
  nick 11/11/2010 10:59:47

  Πολύ καλή ανάλυση Μικρέ Οδυσσέα. Έτσι είναι τα πράγματα.
  Έρχονται ωραία πράγματα την Κυριακή...

 4. xbab avatar
  xbab 11/11/2010 11:11:09

  Μακάρι να επαληθευτούν οι προβλέψεις σας.
  Ας είμαστε όμως και λίγο ρεαλιστές...
  Πάντως για να ευωδοθούν οι στόχοι, επιβάλλεται έστω και τώρα να κινητηποιηθεί ο μηχανισμός, προκειμένου να προσέλθουν στις κάλπες οι ετεροδημότες.
  Ττην πρώτη Κυριακή, ελάχιστοι έως καθόλου ΝΔκράτες ετεροδημότες προσήλθαν στον τόπο άσκησης των εκλογικών τους δικαιωμάτων.
  Και μιλάω βέβαια για την επαρχία.
  Από εκεί θα κριθεί η έκβαση των αποτελεσμάτων.
  Από την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού και από τους ετεροδημότες.
  Ακούει κανείς;

 5. El Gekko avatar
  El Gekko 11/11/2010 12:45:56

  Δηλαδή τώρα τι μας λες;

  Οτι το ΠΑΣΟΚ έχει δύο από τον πρώτο γύρο και μία σίγουρη;

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ El Gekko 11/11/2010 15:25:37

   Σου λέω όιτ η πρόβλεψη της μετακίνησης των ψηφοφόρων των συνδυασμών που είναι εκτός β΄γύρου είναι αδύνατη, αλλά παρά ταύτα οι 7 τουλάχιστον περιφέρειες για τη ΝΔ είναι πολύ πιθανές!

   • El Gekko avatar
    El Gekko @ Μικρός Οδυσσέας 11/11/2010 15:52:24

    Σαφής και κατανοητός,

    δηλαδή τελικό σκορ 7-6 είτε 6-7 , κατά 80%

 6. blue nile avatar
  blue nile 11/11/2010 13:12:00

  ΜΟ τη μόνη περιφέρεια που δεν υπολογίζω είναι η Θράκη.
  Τη προηγούμενη Κυριακή ψήφισα Ξάνθη αλλά το σαββατοκύριακο έμεινα Κομοτηνή.
  Ήρθαν κάτι καραβιές με ψηφοφόρους πέραν του Έβρου και από ότι έμαθα δυστυχώς αναμένονται οι διπλάσιες.
  Το πρόβλημα μεγιστοποιείται αν αναλογιστεί κανείς ότι αρκετοί από δαύτους έχουν στα χέρια τους παραπάνω από ένα εκλογικό βιβλιάριο.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ blue nile 11/11/2010 15:26:57

   Δεν έχει καταργηθεί το βιβλιάριο?

 7. daimonaki avatar
  daimonaki 11/11/2010 13:46:10

  @ Μικρός Οδυσσέας......1) ορίστε οι προβλέψεις μου....στην περιφέρεια Πελοποννήσου ο πρώτος το πολύ 51,5%....στην περιφέρεια Αττικής ο κύριος Σγουρός 54%-56%.....βέβαια μπορεί να πέσω έξω.....άνθρωπος είμαι.......

  2) Θα παίξει μεγάλο ρόλο η αποχή στις επικείμενες εκλογές.....δηλαδή όσο μεγαλύτερο το ποσοστό αποχής, τόσο έμμεσα θα πριμοδοτηθεί ο συνδυασμός-υποψήφιος που ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο.
  Οπότε δύσκολα μπορούμε να προβούμε σε ασφαλή συμπεράσματα για περιφέρειες ή δήμους, εφόσον υπάρχει περίπτωση κάπου να υπάρξει αυξημένη συμμετοχή (π.χ Δήμος Αθηναίων) και κάπου μπορεί να υπάρξει μειωμένη συμμετοχή(δηλαδή μεγαλύτερη αποχή).

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ daimonaki 11/11/2010 15:30:07

   Δαιμονάκι μην απελπίζεσαι πρώτον και δεύτερον ο κ. Σγουρός δεν είναι καθόλου βέβαιος για την εκλογή του. Στην Πελοπόννησο σηκώσατε λευκή σημαία?

 8. daimonaki avatar
  daimonaki 11/11/2010 17:18:42

  @ Μικρός Οδυσσέας.....1) για την περιφέρεια Πελοποννήσου είχα προβλέψει 2%-3% ο πρώτος από τον δεύτερο στον πρώτο γύρο.......την πρόβλεψή μου αυτή την είχα αναφέρει σε σχετικό μου σχόλιο 1-2 μέρες πριν τις εκλογές.....πάνω κάτω έπεσα μέσα(υπάρχει και το στατιστικό λάθος).....ονόματα όμως δεν έγραψα τότε, όπως δεν γράφω και τώρα......πως λοιπόν μου γράφεις για "λευκή πετσέτα"?
  Εσύ αντίθετα έγραφες -αν δεν κάνω λάθος - ότι θα έρθει πρώτος ο κύριος Δράκος στον πρώτο γύρο.......μήπως λοιπόν εσύ έπεσες έξω?
  Επιγραμματικά για την Πελοπόννησο, θα είναι ντέρμπι και πιστεύω ότι θα κριθεί για ελάχιστους συνολικά ψήφους.
  Η μάχη θα είναι σκληρή, "στήθος με στήθος".

  2) Ο κύριος Σγουρός μπορεί να μην είναι σίγουρος για την εκλογή του - όπως γράφεις - εγώ όμως είμαι......για αυτό και γράφω την πρόβλεψή μου 54%-56%........διαφορετικό αποτέλεσμα ασφαλώς και θα με εκπλήξει.......

  3) Δεν αγχώνομαι καθόλου.......ούτε έχω απελπιστεί.......

  Για το μόνο που έχω εκνευριστεί είμαι για το ακόλουθο γεγονός :

  H ΝΔ στην Νέα Σμύρνη που μένω, δεν έδωσε επίσημο χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο(ούτε σε αυτόν που υποστήριζαν κατά πλειοψηφία οι τοπικές οργανώσεις και σύσσωμη η ΟΝΝΕΔ),οπότε κατέβηκαν 2 νεοδημοκράτες υποψήφιοι ως ανεξάρτητοι (το ΛΑ.ΟΣ δεν κατέβασε υποψήφιο) και κάποια επιφανή τοπικά στελέχη της ΝΔ υποστήριξαν την σημερινή δημοτική παράταξη που κατέβηκε με υπόγεια υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ (και ενεργή στήριξη της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ).
  Οι 2 νεοδημοκράτες υποψήφιοι αλληλοεξοντώθηκαν" και πήραν συνολικά λιγότερες πάνω από 3.000 ψήφους από τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ στις δημοτικές του 2006.
  Δηλαδή πολλοί νεοδημοκράτες λόγω της τροχοτόμησης της τοπικής ΝΔ αγανάκτησαν-οργίστηκαν και δεν πήγαν να ψηφίσουν.

  Αυτό είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα η σημερινή δημοτική παράταξη να πάρει 44% περίπου και ο νεοδημοκράτης υποψήφιος που ήρθε δεύτερος(και πάει δεύτερο γύρο) να πάρει 14% περίπου!!!!!!

  Αυτό με ενοχλεί.
  Που η ηγεσία της ΝΔ και όσοι ήταν υπεύθυνοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ΧΑΡΙΣΑΝ με την στάση τους για μια ακόμα τετραετία την Νέα Σμύρνη σε ένα συνοθύλευμα αριστερών-δεξιών, μερικοί από τους οποίους θα δικαστούν για κακουργηματικές πράξεις (π.χ κατάχρηση δημοσίου χρήματος) στις 22 Νοεμβρίου 2010, από τις οποίες ο Δήμος Νέας Σμύρνης υπέστη τεράστια ζημιά.

  Δηλαδή στην Νέα Σμύρνη η μη χορήγηση επίσημου χρίσματος από την ΝΔ, δεν έβλαψε το κόμμα σε τοπικό επίπεδο, αφού αυτό πήρε τουλάχιστον 3.000 ψήφους λιγότερες?

  Η τριχοτόμηση της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές σε τοπικό επίπεδο δεν εξυπηρετεί μόνο στενά προσωπικά συμφέροντα, δεν βλάπτει την εικόνα του κόμματος, δεν το εμφανίζει διαλυμένο σε τοπικό επίπεδο στα μάτια των ψηφοφόρων?

  Και μετά μου λένε ότι το κόμμα δεν είναι διαλυμένο.......

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 11/11/2010 17:25:11

  @ xbab Kαι ρεαλιστές και αποφασισμένοι να πάρουμε τη τύχες και το μέλλον μας στα χέρια μας, είμαστε. Και δεν μένουμε στις ευχές από πληκτρολογίου. Ούτε αφήνουμε τους δισταγμούς, τις επικρίσεις, τις αντιδράσεις, τις φοβίες, τις "προοδευτικές" ειρωνίες να σαμποράτουν τις προσπάθειές μας, να γίνονται τροχοπέδη στο αναφαίρετο δικαίωμα της ελευθερίας μας.

  Εμείς, κάνουμε τα γραπτά και τα λόγια μας, πράξη. Μ’ επένδυση σε παραγωγικό χρόνο. Με υπομονή κι επιμονή. Με τις αντοχές μας συχνά, να ξεπερνούν τα όριά μας. Μ’ ελάχιστες ώρες ύπνου και ανάπαυσης. Με συλλογικότητα. Με σχεδιασμό. Με ομοφωνία. Με στόχο. Και με μετρήσιμα αποτελέσματα κυρίως, καθώς, ανεξαρτήτως των καλών προθέσεων, τα πάντα εκ του αποτελέσματος κρίνονται.

  Και σήμερα είμαστε πολύ υπερήφανοι. Επειδή στις 07/11/2010, από τον Α’ Γύρο, το αδιανόητο γιά πάρα πολλούς, κατορθώσαμε. Δηλαδή:

  Στείλαμε knockout στο σπίτι της, την εκτός συναγωνισμού και τώρα κλαίουσα απαρηγόρητη, υπερφίαλη υποψηφία δήμαρχο του ζηλευτού (το πετράδι του στέμματος όπως το λέμε), Δήμου Σαρωνικού, persona non grata, Hillary των Καλυβίων κ. Χριστίνα (κι αυτή «θυγατέρα» μάς προέκυψε!), του μεγαλοκατασκευαστή (Grand Resort Lagonissi–Leading Hotels of the World), Ανδρέα Χριστοφάκη και συζύγου Θεοδώρου Παγκάλου, αντιπροέδρου της κυβερνητικής ακυβερνησίας.

  Διαψεύσαμε, τη ψευδεπίγραφη καμπάνια της, κι έμπρακτα της αποδείξαμε ότι δηλαδή εμείς, στον Δήμο Σαρωνικού, οπωσδήποτε μαζί της , Δεν μένουμε.

  Επιβεβαίωσαμε, κατηγορηματικά, ότι με τον τοξικό σύζυγό της, εμείς, Δεν συμφάγαμε.

  Ξεκαθαρίσαμε, ότι Δεν πρόκειται ουδέποτε ν’ανεχθούμε οικονομικά σκάνδαλα μεγατόνων και υφαρπαγή «αβρόχοις ποσί» της γης, κτισμάτων και υδάτων (Σαρωνικός), που ορέγονταν και απεργάζονταν με τη «συμμετοχή» και των λοιπών αρπακτικών ορνέων και των αρνητών της ιστορίας τους γενοκτόνων, Ερντογάν και Νταβούτογλου.

  Ακυρώσαμε, ουσιαστικά, ένα εξαιρετικά επικίνδυνο από τα 22 επικίνδυνα Μνημόσυνα/κουρελόχαρτα κατά της Ελληνικής Κυριαρχίας, που συνυπέγραψε ο σουλτάνος πορθητής, με τον εδώ ισλαμοπροσκυνημένο.
  **

  Mία φορά κι ένα καιρό, ένας αδιάφθορος, frequent flyer canoer, τόλμησε κι εκβίασε τον Ελληνικό Λαό!

  Αρχικά, αφού ως μισέλληνας λαοπλάνος ξεγέλασε τους αφελείς με το αλήστου «λεφτά υπάρχουν» και «θα σας δώσω αυξήσεις» για να τον ψηφίσουν, ύστερα, με την υφαρπαγή της εξουσίας:

  τους πήρε και τα λεφτά
  και το Δώρο του Πάσχα
  και το Δώρο των Χριστουγέννων
  και το Δώρο των Διακοπών του Καλοκαιριού
  (την ίδια ώρα που ίδιος κατάμαυρος και οι παρατρεχάμενοί του απολάμβαναν
  χλιδάτες, full-board αδιάκοπες διακοπές, με τα δανεικά λεφτά των Ελλήνων εγκλωβισμένων στο όνειδος του ΔΝΤ).

  Προκάλεσε Πανελλήνιο Συγκλονισμό (PASHOCK).

  Εκανε τους Ελληνες ακόμα πιό φτωχούς και πιό δυστυχισμένους.

  Τους πήρε ακόμα:

  και το χαμόγελο των παιδιών
  και την ελπίδα των γερόντων

  Καταγκρέμισε στον καιάδα της ανεργίας, τους οικογενειάρχες
  Φυλάκισε τους Ελληνες «μετανάστες» στον τόπο κατοικίας τους
  Πυροδότησε παραιτήσεις κατά κύμματα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ
  (λόγω υποχρεωτικών σεμιναρίων εκμάθησης του κορανίου, αφαίρεσης των
  Εθνικών Συμβόλων, €100 προστίμων ανά παρακοή, και πλείστων άλλων αλγεινών).
  Προκάλεσε αυτοκτονίες νοικοκυραίων, λόγω χρεών
  Κατέστρεψε οικογένειες
  Εβαλε λουκέτα στην αγορά
  Προκάλεσε δάκρυα πικρά
  Σφράγισε μαγαζιά
  Εκλεισε σπίτια

  Αφησε αχαλίνωτη την αφρικανική μαφιοκρατία να θησαυρίζει και το παραεμπόριο ν’ανθεί, με προϊόντα παράνομης παιδικής εργασίας. 380 εκατομμύρια τ’ανήλικα παιδιά υπό καθεστώς δουλείας και 18ωρης-μέχρι-θανάτου εργασίας, σύμφωνα με το ΙΝΚΑ.

  Επέτρεψε στους Λαθρο-εποίκους, ν’αγοράζουν κοψοχρονιά «τοις μετρητοίς» (πόθεν έσχες οι Λάθρο;;) τα τεχνητά απαξιωμένα ακίνητα των Ελλήνων με κλεμμένα (λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού) χρήματα των χρεωκοπημένων ή/και φυλακισμένων γιά χρέη, Ελλήνων εμπόρων.

  Αλλαξε άρδην τον δημογραφικό χάρτη της Ελλάδας, προς το ισλαμο-μαυριδερότερο!!!

  Θέλει την τοπική ψήφο μας, να την επιδείξει τη Δευτέρα 15/11/10, ως λαϊκή συναίνεση στην Ομοσπονδιοποίηση της Ελλάδας υπέρ των ισλαμιστών, στην Εσχάτη Προδοσία του.

  Θέλει την εξουσιοδότησή μας, για να προχωρήσει σε νέα μέτρα, νέα ανεργία, νέες περικοπές, νέα καταπάτηση του Ελληνικού Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

  Aπαιτεί «Carte Blanche» για να παραδώσει τη Μακεδονία, το Αιγαίο, τη Θράκη, την Εθνική Παιδεία, τις Ατομικές Ελευθερίες μας και να επιβάλει ακόμη και στους 12χρονους μαθητές, τη νεοταξική «κάρτα πολίτη» με το «τσιπ» καταδότη και βάσεις σκοτεινών δεδομένων.

  Με το Γερμανικό-Μνημόσυνο υποθήκευσε την Ελλάδα και μετέτρεψε τους Γερμανούς Οφειλέτες των € 70-100 Δις (2,5 ΦΟΡΕΣ το έλλειμμα της Ελλάδος σήμερα!), σε νόμιμες αποζημιώσεις επανορθώσεων γιά την ολοσχερή «κατοχική σταύρωση» της Ελλάδας και τις Γενοκτονίες του Hitler, σε Ατέρμονα Ανεξόφλητους Δανειστές.

  Θυμηθείτε! http://bit.ly/4sqg2V

  Τολμά να μάς απειλεί και να μάς εκβιάζει
  ΔΕΝ μάς Αξίζει

  Στις 14/11/2010 Δεν ψηφίζουμε τοπικά. Τον καταψηφίζουμε Εθνικά!

  Μεταδίδουμε το μήνυμα παντού!
  ***
  «Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσους πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτε εις αυτήν» ~Friedrich Nietzsche

  • xbab avatar
   xbab @ η Dimi 11/11/2010 20:14:54

   Dimi συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
   Μακάρι να υπάρχουν άτομα με τη δική σας μαχητικότητα (που μας λείπει).
   Την αγωνία μου εξέφρασα...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ xbab 11/11/2010 21:09:43

    @xbab H απόλυτα σεβαστή αγωνία σας, είναι η αγωνία της πλειοψηφίας των Ελλήνων, σήμερα.

    Γι'αυτό, σημασία έχει ο κάθε Ελληνας, η κάθε Ελληνίδα, να γινόμαστε μέρος της λύσης και με τα μετρήσιμα αποτελέσματα που θέλουμε να έχουμε (τίποτα λιγότερο από τη Νίκη!), γιά ν'απαλλαγούμε οριστικά και αμετάκλητα, από τον νεοταξικό μαύρο εφιάλτη, που τύλιξε την Ελλάδα μας.

    Επειδή:

    Υπάρχουν οι Eλληνες Πολίτες, που κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν.

    Υπάρχουν οι Ελληνες Πολίτες, που παρατηρούν τα πράγματα να συμβαίνουν.

    Υπάρχουν και οι Ελληνες Πολίτες που αναρωτιούνται, μα.. τι συνέβη;;

    Aπό Εμάς και μόνον από Εμάς εξαρτάται, σε ποιά κατηγορία Ελλήνων Πολιτών θέλουμε ν'ανήκουμε.

    Συμπέρασμα:

    Εάν Δεν δουλέψουμε Εμείς, ΤΙΠΟΤΑ, Δεν πρόκειται να δουλέψει γιά Εμάς. We have to Give to Get.

    Ανέκαθεν, οι Ελληνίδες κι Ελληνες είμασταν αριθμητικά ολίγοι, αλλά, ουσιαστικοί. Ου εν τω πολλώ το ευ, το έχουμε επανειλημμένα κάνει πράξη. Η ελευθερία των Ελλήνων, ουδέποτε υπήρξε δεδομένη, γι'αυτό, και τόσο πολύτιμη!

    Η ζηλευτή γεωστρατηγική θέση και η καθηλωτική τοπογραφία της Πατρίδα μας, είναι η Ευχή και η κατάρα της. Είναι το καρφί στο μάτι των απανταχού αρπακτικών ορνέων και των "καλών γειτόνων", που την επιβουλεύονται.

    Είμαστε γιά τα πολύ δύσκολα εμείς. Είναι στο DNA των Ελλήνων, να γράφουμε ιστορία. Και σχεδόν πάντα, στο Ακέραιο της Ωρας!

    Αισιόδοξα Πάντα,
    η Dimi

    • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
     I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ η Dimi 12/11/2010 00:15:40

     Σωστή!

     Και κάτι σχετικό:

     "Υπάρχουν οι άνθρωποι
     που φορτώνονται τον κόσμο στην πλάτη τους
     Και υπάρχουν και τ' ανθρωπάκια
     που φορτώνονται στην πλάτη του κόσμου..."

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 12/11/2010 01:06:29

      Απολύτως σωστός!

 10. ataktos avatar
  ataktos 11/11/2010 18:29:44

  factorx .. ακούς ....όλοι έχουν τον Γερμανό του ...
  έτσι και εμείς στο Στανο ,Μεγάλη Παναγιά ,Βαρβάρα ,Παλαιοχωρη έχουμε απο την 1 Κυριακή τον Αρ.Παχτα
  http://respentza.blogspot.com/2010/11/blog-post_4442.html
  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4603413..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.