#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/04/2008 23:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ιδεολογικές κηδείες κατόπιν εορτής περισσεύουν…

Στη σημερινή (Δευτέρα) συζήτηση στη Βουλή επερώτησης βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Ρουσόπουλο, σχετικά με την άνιση κατανομή της κρατικής διαφήμισης στα έντυπα μέσα ενημέρωσης, έγινε και ο εξής διάλογος με αφορμή το κλείσιμο του «Αντί».

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: …. Αυτές τις ημέρες, είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός και δεν το λέω ούτε ως επικήδειο ούτε ως επιμνημόσυνη ή επιτύμβια πλάκα. Ένα περιοδικό κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού το οποίο προσέφερε επί τρεις και πλέον δεκαετίες και συνέβαλε στον πολιτικό πολιτισμό του τόπου το «ΑΝΤΙ», αναστέλλει την κυκλοφορία του. Υπήρξε πεδίο δημιουργικών ζυμώσεων και προβληματισμών, βήμα έκφρασης ριζοσπαστικών προτάσεων για το καλό της ελληνικής κοινωνίας… Πρέπει να βρούμε τρόπο κύριε Υπουργέ, να αποφεύγουμε τέτοιου είδους γεγονότα, να συμβάλλουμε στο να μην κλείνουν τέτοιου είδους εκδόσεις που αποτελούν στοιχείο προόδου αλλά ταυτόχρονα και εργαλείο προαγωγής της σωστής δημοσιογραφίας στον τόπο μας. Δεν θέλω να σταθώ στο ότι από τη συντακτική του επιτροπή περάσαμε πολλοί άνθρωποι από αυτή τη Βουλή και από την πλευρά τη δική μας και από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Έχω πρόχειρο τον κ. Ευθυμίου, τον κ. Πάγκαλο κ.ο.κ.. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν μπορούμε, δεν έχουμε το δικαίωμα να κλείσουμε τα μάτια, τρεις δεκαετίες μετά την εκκίνηση αυτής της σπουδαίας προσπάθειας, στο γεγονός ότι αυτό το περιοδικό ανήγγειλε την αναστολή της έκδοσης. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στον Χρήστο Παπουτσάκη και στη σπουδαία ομάδα που εκδίδει αυτό το περιοδικό, για να το δούμε να κυκλοφορεί και πάλι ανά δεκαπενθήμερο στα περίπτερα.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, δεν θα ήθελα να είμαι τόσο κυνική. Δυστυχώς με υποχρεώνει η ομιλία του αμέσως προλαλήσαντος, που αναφέρθηκε στο «ΑΝΤΙ». Ας μου επιτραπεί να του απαντήσω με έναν ελαφρό συναισθηματισμό, γιατί τον είδα (τον Χρ. Παπουτσάκη) σήμερα το πρωί κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο . Όταν το «ΑΝΤΙ» τύπωνε το εξώφυλλο «Η Κυβέρνηση απατεώνων επί ΠΑ.ΣΟ.Κ.», ήταν σε απηνή δικαστικό διωγμό και δεν βοήθησε κανείς τότε. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το «ΑΝΤΙ» αναστέλλει την έκδοσή του, γιατί έχει μια αγωγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον Ντάνο Κρυστάλλη και άλλη μία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναστέλλει την έκδοσή του το «ΑΝΤΙ». Όταν ακόμα και τα έντυπα –και επιτρέψτε μου να σεβαστώ και να μην πω τίποτε παραπάνω γι’ αυτό το θέμα- είναι αντιμέτωπα της αρένας της αγοράς, οι ιδεολογικές κηδείες κατόπιν εορτής περισσεύουν…  

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ Τι κάνετε, λοιπόν, για την ελευθερία αυτή του λόγου; Ποια μεταχείριση έχουν τα έντυπα γνώμης; Υπάρχουν μικρά φύλλα που είτε μας αρέσουν, είτε όχι, εκφράζουν γνώμη, η «ΑΥΓΗ», ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», το «ΑΝΤΙ» που έκλεισε γιατί κάποιο μουσείο, κάποιος ιδιώτης συλλέκτης έκανε μια αγωγή. Έτσι έκλεισε το «ΑΝΤΙ». Και σας μιλάω για έντυπα που κάθε άλλο, παρά το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο οποίο ανήκω και προσωπικά εμένα έχουν μεταχειριστεί καλά, γιατί είναι χαρακτηριστικό το πώς αντιλαμβάνονται και εκείνοι ακόμα που αποτελούν έντυπα γνώμης –αλλά εγώ το σέβομαι αυτό- τη γνώμη εκείνου που δεν συμπορεύεται με τη δική τους. 

Ευχαριστούμε καταρχάς την Λιάνα Κανέλλη και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, παλιοί συνεργάτες και οι δύο του «Αντί», για τα καλά τους λόγια. Αλλά όπως είπε και η Λιάνα, οι ιδεολογικές κηδείες κατόπιν εορτής περισσεύουν. Και μια διόρθωση, δεν είναι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που μας μήνυσε, αλλά ο κ. Κώστας Μπακογιάννης. Φορτισμένη από τη συνάντησή της με τον Χρήστο Παπουτσάκη, η Λιάνα έκανε αυτήν την μικρή αβλεψία και μας ζήτησε να το διορθώσουμε.

Δεν μπορώ εξάλλου παρά να τιμήσω την πολιτική γενναιότητα του Απόστολου Κακλαμάνη, ενός πολιτικού που μόνο καλά λόγια δεν άκουσε από εμάς τόσα χρόνια. Όπως και το ΠΑΣΟΚ, εναντίον του οποίου τόσα έχει αποκαλύψει το «Αντί» από την εποχή Κοσκωτά. Όμως, το Αντί δεν έκλεισε, επί ΠΑΣΟΚ. Έκλεισε επί κυβέρνησης Καραμανλή. Και φυσικά δεν βρήκε τίποτα να πει γι αυτό ο κάποτε φίλος μας κ. Ρουσόπουλος.

Για την μήνυση του κ. Κώστα Μπακογιάννη θα σεβαστώ την αρχική μας απόφαση και δεν θα πω κουβέντα μέχρι την δίκη. Για έναν και μοναδικό λόγο: Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν φίλος και του υπογράφοντα και του Χρ. Παπουτσάκη. Και επειδή αν σχολιάσω θα πρέπει να αναφερθώ και σ΄ αυτήν την σχέση. Και δεν θέλω. Το αφήνω λοιπόν να το πάρει το ποτάμι, όπως λέμε στην Κρήτη. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zeitgeist-gr.blogspot.com avatar
  zeitgeist-gr.blogspot.com 15/04/2008 00:35:01

  Συγκινήθηκαν που έκλεισε το ΑΝΤΙ; Να τους πιστέψω δηλαδή;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/04/2008 00:53:47

  Εμένα μου θυμίζει δύο κηδείες (1) του Χριστόδουλου "αχ τι άγιος άνθρωπος ήταν ο μακρίτης" και (2) του Βιτο Κορλεονε, που πήγε αστυνομία και έβγαζε φωτογραφίες να δει ποιος είναι ποιος. Υποκρισία σύννεφο. Στις κηδείες πάει κανείς για το παξιμαδάκι.

  Συγνώμη αλλα δεν ήξερα τα προβλήματα των ιδιοκτητών...Ένα δυο τέυχη πήρα και έκλεισε. Είμαι καντέμης (όχι δεν είμαι "ο" καντέμης)

 3. Greek Rider avatar
  Greek Rider 15/04/2008 00:56:49

  Δεν είναι τα έντυπα γνώμης που δεν τους αρέσουν, είναι η ίδια η γνώμη του άλλου που δεν τους αρέσει. Είναι με την κυριολεκτική έννοια ορθόδοξοι, αυτοί δηλαδή που πρεσβεύουν την μόνη σωστή γνώμη και δυστυχώς όποιος έχει τα χρήματα μπορεί και να την επιβάλλει εξοντώνοντας τους άλλους. Για τέτοια δημοκρατία και ελευθεροτυπία μιλάμε.

 4. zeitgeist-gr.blogspot.com avatar
  zeitgeist-gr.blogspot.com 15/04/2008 02:08:51

  Τη χρονιά που ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει με στόμφο κέρδη ρεκόρ, σταματαει τη χορηγία του προς το ΑΝΤΙ. Όταν σταμάτησε η χορηγία δε μίλησε κανένας. Τώρα το θυμήθηκαν όλοι.

 5. ΜΔΕ avatar
  ΜΔΕ 15/04/2008 06:47:19

  Ως πρός τόν υιό Μπακογιάννη, μήπως η αγωγή αναφέρεται στό σχόλιο επί τής "πιθανής πρός Ψυχάρη παραδόσεως" τού σχεδίου Νήμιτς; Ή άλλο τι; Καί ως πρός τόν Ντ. Κρυστάλλη; γιατί; Αφού επί 2 10ετίες τώρα, γίνεται αναφορά στόν ρόλο του στήν Αντιτρομοκρατική!

 6. factorx avatar
  factorx 15/04/2008 08:13:35

  Για τον Μπακογιάννη ναι
  Για τον Κρυσγτάλλη ελα ντε

 7. Vass avatar
  Vass 15/04/2008 09:11:07

  Πιθανότατα για τον Κρυστάλλη το ποσό της αγωγής να είναι το εφάπαξ που υπολόγιζε νέος πράκτωρ (θου Κύριε). Για τον υιό Μπακογιάννη μάλλον θα είναι τα έξοδα για τις επόμενες εκλογές όπου για να τιμήσει τον πατέρα του (και τις αγωγές του) θα κατέβει στην Ευρυτανία.

 8. fantomas avatar
  fantomas 15/04/2008 10:59:20

  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΤΙ.
  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ''ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ'' ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ''ΟΥΔΕΙΣ ΑΣΦΑΛΑΣΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΝΤΙΘΕΤΟΣ ''
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΕΝΗ ΧΟΡΙΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ ΕΞΑΛΟΥ ''ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ''

 9. Swell avatar
  Swell 15/04/2008 11:05:27

  @Greek Rider: Γιατί νομίζω ότι θα σου ταίριαζε περισσότερο το όνομα Greek Rebel;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.