#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/05/2011 15:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι θιασώτες του παπανδρεϊσμού δεν μπορούν να παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς

[caption id="attachment_100321" align="alignnone" width="580" caption="1981"][/caption]

«Παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι για τη χώρα μας ... Είμαστε ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις ... Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κάθετι για να μην κινδυνεύσει η χώρα». Αυτά είπε ο ΓΑΠ στις 07.05.11, στο Μεγανήσι, συνεχίζοντας τον ανηλεή εκβιαστικό και εκφοβιστικό πόλεμο σε βάρος των πολιτών. Μόνος σύμμαχος του ΓΑΠ πλέον ο φόβος: «Παραμονεύουν κίνδυνοι – είμαστε ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις».

Πώς ερμηνεύει τις δηλώσεις ο απλός πολίτης; «Φοβάμαι και πρέπει να φοβάμαι, γι’ αυτό ας κατεβάσω το κεφάλι και ασμένως να δεχτώ την κακή μου τη μοίρα, την κακομοιριά μου».

 

Αυτό θέλουν! Αλλά δε θα τους περάσει! Ούτε σε αυτούς, ούτε στα υποπόδια του παρελθόντος τους που εσχάτως ανακάλυψαν ότι ... έκαναν λάθος! Και το ενισχύουν. Το Λάθος τους.

 

Θυμίζω: από την ώρα που ξεκίνησε η ανυπόστατη και αντιθεσμική συζήτηση περί «Εθνοσυνελεύσεων», «Κυβερνήσεων προσωπικοτήτων» και άλλες αφασικές πομφόλυγες περί 4ου Δρόμου, ή 4ης Δημοκρατίας, με τρόπο άρχισαν να αυτοπροτείνονται και πρόσωπα! Που μετανοούν, που ενισχύουν με τη δράση τους το καταρρέον σύστημα του Μνημονίου και που – ίσως - και πάλι προσδοκούν .. ανάκαμψη .. προσωπική.

Περιπτώσεις χαρακτηριστικές, οι κκ Κασιμάτης και Μπέης, που έχουν ξαμολυθεί να εξαπολύουν «ανάθεμα» στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στο κάποτε δικό τους παρόν. Όταν ο πρώτος ήταν Νομικός Σύμβουλος του γεννήτορα του ΓΑΠ και ο δεύτερος επί οκταετία (1981-89), από πουθενά δεν έλειψε. Και καλά ο κ. Κασιμάτης. Αρκείται στο ρόλο του ως νομικού και ασκεί κριτική για την συνταγματική και εν γένει νομοθετική κατάλυση των τελευταίων 18 μηνών.

Όμως, ο Καθηγητής Μπέης, ο χειροτονηθείς αλλ’ ούποτε ενδυθείς το της ιερωσύνης ράσο, πως ακριβώς εξυπηρετεί την πατρίδα του; Γιατί τώρα εκλιπαρεί για «συναίνεση 3/5 της Βουλής»; Γιατί δε θυμήθηκε τη σχετική διάταξη του Συντάγματος πέρυσι τέτοιον καιρό και πάντως πριν από την ψήφιση του Μνημονίου; Γιατί τότε σιωπούσε; Δηλαδή, γιατί ζητάει εκ των υστέρων συναυτουργία στα αμαρτήματα ενός ακόμη Παπανδρέου; Γιατί κύριε Μπέη, ή πάτερ Μπέη (αν και δυσκολεύομαι χωρίς ζωστικό και καλιμαύχι) το tea culpa να πιστέψουμε ότι είναι ειλικρινής μεταμέλεια και όχι παροχή υπηρεσιών στην κυβέρνηση; Πολλά τα ερωτήματα, κύριε ή πάτερ Μπέη (ό,τι προαιρείσθε)!

 

Συμπέρασμα αβίαστο και αδιαμφισβήτητο: όσο φόβο και αν εκθρέψουν, όσους θεσμούς και αν επιστρατεύσουν, όποια επικοινωνιακή σκηνοθεσία και αν στήσουν, οι θιασώτες του Μνημονίου θα παραμείνουν οι ράφτες των ρούχων του Βασιλιά. Αυτοί, δηλαδή, που με ψέμα τον άφησαν γυμνό και τον ευτέλισαν. Το παραμύθι, βεβαίως, δε μας ενημερώνει για το τέλος της κοπτοραπτικής του ψεύδους: έφυγαν όλοι νύχτα. Αλλά το παιδί που τους ξεμπρόστιασε παρέμεινε εκεί. Και άλλαξε τη χώρα.

Ανωνύμου του Έλληνος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 11/05/2011 15:42:59

  Θέλουν να νομιμοποιήσουν το έγκλημα.
  Τόσα χρόνια αυτό έκαναν.
  Κουκούλωναν τα εγκλήματα τους.
  Άκης και η λοιπή συμμορία έφαγαν τον άμπακο και κανένας από αυτούς δεν συγκινήθηκε.
  Μεθούσαν τον ήλιο.
  Τώρα που φαίνονται "της φυλακής τα σίδερα" παρακολουθούμε να κάνουν τις Ηλέκτρες και να θρηνούν την χαμένη πλειοψηφία των 180.

 2. politco on avatar
  politco on 11/05/2011 16:02:54

  συγχρητήρια για το άρθρο σας. μόνο ένα σχόλιο: ο "κύριος" που εμφαίνεται στην φωτό να κάνει το σήμα της νίκης με τα δυό του χέρια που ούτε το όνομά του δεν θέλω να γράψω , εάν ζούσε σε πια τρύπα θα έπρεπε να κρυφτεί ή θα μας τον παρουσίαζαν πάλι ως σωτήρα...; Έρε "ΓΟΥΔΙ" που τους χρειάζεται ........

  • Αγράμματος avatar
   Αγράμματος @ politco on 11/05/2011 17:24:42

   Είναι μεγάλο λάθος αυτό που γίνεται,και το πληρώνει η ΝΔ, να συγκρίνουμε τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον υιό jeffrey GAP. Ο κόσμος λέει ΠΑΣΟΚ γιατί έχει στο μυαλό του τον Ανδρέα.
   Αν δεν γνωρίζεται την διαφορά μεταξύ πατέρα και υιού ψάξτε το καλύτερα..

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Αγράμματος 11/05/2011 21:43:46

    Έχετε δίκιο, ο κωλοτουμπισμός του Ανδρέα και η έμφυτη τάση του να προδίδει δεν έχει δεύτερο, από την ενυπόγραφη αποκύρηξη του κομμουνισμού και την διαρκή όχληση προς τον ΚΚ 'Α να ενταθούν οι προσπάθειες για ένωση με την Ευρώπη, μετά στον "Ανένδοτο" εμπνεύσεως Μάργκαρετ και τα ευτράπελα του ΑΣΠΙΔΑ που οδήγησαν στη Χούντα, μέχρι τις πιρουέτες του '80, έξω η Ευρώπη, μέσα τα δανεικά της. Ευτυχώς που ο ΓΑΠ δεν πήρε ούτε κομμάτι της καταστροφογενούς ευφυίας του πατέρα του, γιατί σήμερα ήδη θα μιλούσαμε ταλιμπανέζικα.

 3. firiki2010 avatar
  firiki2010 11/05/2011 16:47:50

  Η κυβέρνηση επενδύει στον φόβο και στην λειψή παιδεία μιας μεγάλης μερίδας πολιτών. Και θα συνεχίσει να επενδύει στον φόβο γιατί η πλανώμενη καταστροφολογία την βοηθάει να το παίζει σωτήρας και πιθανόν στο μέλλον θα την βοηθήσει ακόμα περισσότερο ("Ποιον εξυπηρετεί η καταστροφολογία 8/5 στο firiki2010).
  Στις αντιθεσμικές λύσεις είμαι απολύτως αντίθετος αλλά σύμφωνα με την προχθεσινή έρευνα της GPO γενικώς αρέσουνε (44% αν θυμάμαι καλά) στον κόσμο. Κανείς δεν κάθεται βλέπεις να σκεφτεί με ποια διαδικασία θα επιλεγούν οι προσωπικότητες και πόσοι θα συμφωνούμε για το πόσο "προσωπικότητα" είναι η κάθε μια.
  Οσο για τους κυρίους που αναφέρεσαι πολύ θα με ενδιέφερε να μου θύμιζες αν ξέρεις γιατί βαριέμαι να ψάχνω ποιες ήταν οι νομικές απόψεις τους για τις πρακτικές του αποδημήσαντος αφεντικού τους (ας πούμε για τα ομοιόμορφα ψηφοδέλτια της εκλογής Σαρτζετάκη - τι θυμήθηκα τώρα!)
  Με την φωτογραφία μου χάλασες το απόγευμα.....

  • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
   Δημήτριος Κοκκαλάκης @ firiki2010 11/05/2011 19:37:11

   Θυμάστε τη σκηνή από την άφιξη Σαρτζετάκη στη Βουλή γιά την ορκομωσία;(1985 - Σάββατο απόγευμα), με τον κ. Μπέη ως γενικό γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας (αν δεν κάνω λάθος);

 4. anonymous avatar
  anonymous 11/05/2011 17:02:43

  Διαφωνώ με την ανάρτηση ότι και καλά προσφέρουν υπηρεσίες στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι τύποι έπαθαν αυτό που παθαίνει ένας πατέρας που το παιδί του δε θέλει να τον δει. Τους αποκήρυξε το μεταανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και τώρα φωνάζουν. Το φτύσιμο τους πονάει.

  Άνθρωποι οι οποίοι όταν δεν ήταν στην εξουσία πέρασαν τη ζωή τους στο πεζοδρόμιο υπονομεύοντας το πολίτευμα της χώρας είναι απλά για τον κάλαθο των αχρήστων. Δυστυχώς αυτοί οι παππούδες, είναι 70++ πλησιάζουν τα 80, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Πρώτα βγαίνει ψυχή και μετά το χούι.

  επίσης και κάτι άλλο. Πάει κανένας μήνας από την εκδήλωση που διοργάνωσαν. Όσα σχόλια κι αν είδα στο ίντερνετ ήταν επικριτικά, όχι για το περιεχόμενο των λεγομένων τους αυτό καθεαυτό αλλά για την ηθική τους.

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/05/2011 17:03:47

  Το φαποδιαστημοπλοιο το εχω με σερβις, γεματο και σελωμενο !!! φουλ !

  ΠΠ

 6. manos avatar
  manos 11/05/2011 17:47:11

  Δεν κάνει το σήμα της νίκης.
  Γελάει υποχθόνια και σκέφτεται μέσα του:
  "χειροκροτάτε βλάκες. εγώ τα τσιμπάω ΔΥΟ ΔΥΟ τα κουτιά με τα πάμπερς"

  • Orestios avatar
   Orestios @ manos 11/05/2011 18:44:17

   +1000
   Και τα κορόιδα από κάτω να φωνάζουν.

 7. armagedon avatar
  armagedon 11/05/2011 18:01:39

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΥΠΟΥ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ...ΜΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/05/2011 18:41:51

  2-2 τα Δανεια
  2-2 τα δανεικα για το σπιτι
  2-2 οι αντιστασιακες συνταξεις
  2-2 τα ζιβαγκα στν ντουλαπα
  2-2 0ι Κοσκωταδες
  2-2 οι φαπες στον μικρο πισω μου

  ΠΠ

 9. gewrgalas avatar
  gewrgalas 11/05/2011 18:57:33

  Ανώνυμε Έλληνα,
  Να προσθέσω ότι ο πολυκλεής κ. Κασιμάτης ήταν ο πρωτεργάτης της προηγούμενης αναθεώρησης του Συντάγματος, αυτής δηλαδή με την οποία συρρινώθηκε ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυξήθηκαν οι αρμοδιότητες του πρωθυπουργού. Αλίμονό μας...

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 11/05/2011 19:10:03

  Nομιζω οτι αυτο περι συναινεσης πρεπει να τελειωνει με της εξης αντιπροταση : αν θελετε τοσο πολυ συναινεση παραδωστε την εξουσια και δωστε εσεις συναινεση σε μας.Αρκετα με τα παραμυθια του καθε πασοκου που θελει να διαχυσει την ευθυνη.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ψυχραιμια 11/05/2011 19:50:16

   Γεια σου ψυχραιμία
   Τα περί ανάγκης συναίνεσης λέγονται έτσι γενικώς και αορίστως για να "καρφώσουν" τη ΝΔ που δήθεν είναι κατά της "εθνικης συνεννόησης" ("Συναίνεση"- "Εθνική συνεννόηση" ωραία ακούγονται) Πότε μεταπολιτευτικά υπήρξε αντιπολίτευση που υπερψήφισε τόσα νομοσχέδια της κυβέρνησης όσα αυτούς τους18 μήνες η ΝΔ; Και πως η ΝΔ εμποδίζει τους κυβερνώντες να πάρουν τα όποια απαραίτητα μέτρα; Συναίνεση και ανοχή έχουν και με το παραπάνω. Μεταξύ τους δεν μπορούν να... συναινέσουν. Γι αυτό και οι προσκλήσεις του Πρωθυπουργού προς τους Υπουργούς του για "συστράτευση(!!!)

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 11/05/2011 19:51:21

   Ο πασόκος καταλαβαίνει τη συναίνεση όπως καταλαβαίνουν οι Τούρκοι τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτοί από πάνω και οι άλλοι από κάτω.

   Συναίνεση για τον Πασόκο σημαίνει να μην τους κάνουν διώξεις όταν πέφτουν από την εξουσία και να τους ανέχονται όταν είναι στην εξουσία. Μετά τα Δεκεμβριανά του 2008 έχουν χάσει πλέον κάθε είδους νομιμοποιητική βάση για οποιασδήποτε μορφής συναίνεση.
   Κυνήγι ανελέητο όταν πέφτουν από την εξουσία και καμιά ανοχή όταν είναι στην εξουσία.

 11. δημης avatar
  δημης 13/05/2011 00:46:04

  ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΓΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ .....ΣΤΗΜΕΝΟΙ.......
  ΟΣΟΝ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ...ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΠΕ "ΜΠΑΜΠΑ" ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.