#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/11/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι θετικές ειδήσεις και ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑΣτην πολιτική ζωή της χώρας πάντοτε υπήρχαν «φωνές» που αμφισβητούσαν τις θετικές ειδήσεις, που ήταν προϊόν της πολιτικής μίας κυβέρνησης. Όταν αυτό γινόταν χρησιμοποιούσαν επιχειρήματα, σύμφωνα με τα οποία η άλλη πολιτική επιλογή θα είχε καλύτερα αποτελέσματα και παρουσίαζαν μία άλλη πρόταση που συνοδευόταν από κοστολογημένες ενέργειες.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μία διαφορετική κατάσταση, που τα επιχειρήματα έχουν αντικατασταθεί από τον ανέξοδο λαϊκισμό, την εκμετάλλευση της οργής και του θυμικού των πολιτών, αλλά το κυριότερο από την ΜΗ ύπαρξη εναλλακτικής ρεαλιστικής και κοστολογημένης πρότασης.

Πρόσφατα ο Μανώλης Γλέζος επέρριψε ευθύνες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πείθει το πρόγραμμά του, αφού δεν υπάρχουν τα χρήματα για να υλοποιηθεί. Ταυτόχρονα οι θετικές ειδήσεις για τη χώρα μας είναι πολλές και αυτό έχει δημιουργήσει κλίμα πανικού στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού βλέπουν ξεκάθαρα ότι η πολιτική του Αντώνη Σαμαρά και οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο, ενώ ο λαϊκισμός τους είναι πλέον ευδιάκριτος από όλους και μόνο κακή υπηρεσία στη χώρα και τους πολίτες προσφέρει.

Ποιες είναι οι θετικές ειδήσεις που δημιουργούν πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν;

Τα spreads των 10ετών Ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει κάτω και από τις 632 μονάδες βάσεις, που ήταν στις 29 Απριλίου του 2010.
Η Ελλάδα για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης βρίσκεται στην 4η θέση, από την 6η που ήταν, των χωρών που μπορεί να χρεοκοπήσουν.
Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 είναι μία πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται, παρά μόνον από τους λαϊκιστές. Αν μάλιστα συνυπολογιστούν και τα 800 εκ. ευρώ που είναι έσοδα από τον τραπεζικό τομέα προς το ΤΧΣ, τότε είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο υπολογίζεται.
Η ύφεση για το 2013 είναι μικρότερη από αυτή που είχε προϋπολογισθεί, ενώ η ανάπτυξη για το 2014 είναι επίσης μη αμφισβητήσιμη, ακόμη και από τους πιο απαισιόδοξους αναλυτές.
Τα έσοδα του κράτους είναι αρκετά μεγαλύτερα από το στόχο που και η ίδια η τρόικα είχε θέσει.
Στον τουρισμό τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά. Μεγάλη αύξηση των αφίξεων αλλά και των εσόδων. Τα στοιχεία για την τουριστική περίοδο του 2014 δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, με τις προκρατήσεις να είναι μεγαλύτερες κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Μεγάλα επενδυτικά funds όπως της FAIRFAX επενδύουν ξανά στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας το καλύτερο αύριο για την Ελληνική οικονομία.

Όλα αυτά δεν προέκυψαν με μαγικό ραβδί και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από τότε που το Grexit ήταν στην διεθνή ατζέντα. Ούτε βέβαια ήταν αποτέλεσμα της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ που αρέσκεται να χαϊδεύει αυτιά…

Βασίλης Τσιαλιαμάνης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 07/11/2013 10:48:52

  Tον Ελληνικό λαό ουδόλως απασχολεί ο τυχών πανικός του ΣΥΡΙΖΑ.
  Μόλις γίνει αισθητη στην τσέπη του η μείωση της ανεργίας και η ύπαρξη χρημάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπάει στο 3%. Τα στοιχεία που αναφέρετε είναι θετικά για τους οικονομολόγους και γενικώς για ανθρώπους που ασχολούνται με τις αγορές και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ή στέγης.
  Μέχρι όμως να μετατραπεί η αμυδρή αυτή ευημερία κάποιων αριθμών σε πραγματικότητα για τους κοινούς ανθρώπους και όσο συνεχίζεται η τωρινή καταστροφή με αύξηση της ανεργίας και απανωτές φοροεπιδρομές και περικοπές εισοδημάτων με συνέπεια τα νέα λουκέτα και την πλήρη εξαέρωση των ελάχιστων απομεινάντων χρημάτων στις τσέπες του λαού, ο Σύριζα θα ανεβαίνει, όπως είναι απόλυτα λογικό.

  • Βασίλης Τσιαλιαμάνης avatar
   Βασίλης Τσιαλιαμάνης @ ΝΙΚΟΛΑΣ 07/11/2013 11:42:00

   Οι μακρο-οικονομικοί δείκτες προηγούνται των μικρο-οικονομικών. Δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση των συνθηκών όταν οι μακρο-οικονομικοί δείκτες δεν είναι καλοί. Επιπλέον αποτελούν ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στα χέρια του Πρωθυπουργού, προς όφελος όλων μας.

 2. ΑΚΤΗΜΩΝ avatar
  ΑΚΤΗΜΩΝ 07/11/2013 10:53:40

  Το υπ' αριθμ. 2 στοιχειο μηπως μπορει να γινει σαφεστερο; Διοτι ετσι οπως ειναι δειχνει επιδεινωση και οχι βελτιωση.

  • Βασίλης Τσιαλιαμάνης avatar
   Βασίλης Τσιαλιαμάνης @ ΑΚΤΗΜΩΝ 07/11/2013 11:39:13

   Έχει γίνει λάθος. Ο δαίμονας του πληκτρολογίου. Είμαστε σήμερα στην 6η θέση από την 4η που βρισκόμαστε πριν. Έχετε δίκιο.

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ Βασίλης Τσιαλιαμάνης 07/11/2013 18:57:56

    Μπορεί να μην παίρνουμε δηλαδή μετάλλιο, παραμένουμε όμως Ολυμπιονίκες. Η 6η υποψηφια χώρα στον κόσμο για χρεωκοπία ανάμεσα σε 350 περίπου χώρες.
    Αν αυτό μας κάνει αισιόδοξους, τότε σίγουρα είμαστε αθάνατοι! Μήπως να καταργήσουμε εντελώς το χρήμα και να πάμε συνολικά ως χώρα στην εναλλακτική οικονομία?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.