#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/02/2012 18:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την διαπραγμάτευσηΕπειδή από χθές επικρατεί όργιο παραπληροφόρησης για τις θέσεις της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις, τις παρουσιάζουμε περιληπτικά εδώ:

13ος – 14ος μισθός

Για πρώτη φορά έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση και δεν θα πειραχτούν ο 13ος και ο           14ος μισθός, γεγονός που διπλασίαζε την ύφεση και θα γονάτιζε ακόμα περισσότερο την οικονομία.

Αντικειμενικές αξίες

Ο Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθειά του να σταματήσουν να μπαίνουν νέοι φόροι,   παλεύει να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες. Αυτό θα προκαλούσε νέα    φοροεπιδρομή. Για παράδειγμα, θα αυξανόταν το χαράτσι της ΔΕΗ, 16 φόροι στα ακίνητα,  οι φόροι μεταβίβασης και γονικών παροχών, ενώ θα διαλυόταν ό,τι έχει απομείνει στην    αγορά ακινήτων και στην οικοδομή.

Επικουρικές Συντάξεις

Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μάχη να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Βάζει ως όριο       τα 300 ευρώ και όχι τα 100 ευρώ, που θέτει ο κ. Κουτρουμάνης. Το όριο των 300 ευρώ            καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα τους 7 στους 10. Είναι       χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κουτρουμάνης πίεζε από τον περασμένο Δεκέμβρη, για νέα   οριζόντια περικοπή, την 3η, μέσα στο 2011, την οποία μάλιστα θεωρούσε απαραίτητη,     διότι -όπως έλεγε- τον Απρίλη τα Ταμεία δεν θα έχουν να πληρώσουν συντάξεις.

Κατώτατος μισθός

Έχει γίνει σαφές κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου ότι η μείωση του κατώτατου           μισθού αφορά μόνο τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, χωρίς να      προσαρμόζονται σε αυτό οι υπόλοιπες αμοιβές.

Μείωση εργοδοτικών εισφορών

Για πρώτη φορά, τίθεται θέμα μείωσης εργοδοτικών εισφορών, πρόταση που η Νέα   Δημοκρατία έχει καταθέσει εδώ και ενάμιση χρόνο.

Εσωτερικό χρέος

Τέλος, στην πρώτη δόση της νέας δανειακής σύμβασης θα περιλαμβάνονται και 6 δισ.           ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες και           επιχειρηματίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 06/02/2012 18:54:23

  Λοιπόν, για να μη μακρυγορούμε, ολα αυτά, να βγει αύριο το βράδυ μετά τη συνάντηση, να τα πει και εξηγήσει στον ελληνικό λαό, γιατί πέφτει τόση επιστημονική προπαγάνδα, που ούτε οι ανακοινώσεις του Μιχελάκη, ή του αντινιούς, ή όποιοι άλλοι ασύνδετα και ασυντόνιστα τα προβάλλουν, για να μάθει και καταλάβει ο κόσμος, ποιές είναι οι θέσεις της ΝΔ και του Σαμαρά
  Ας το καταλάβουν στη Συγγρού. Ο πιό πολύς κόσμος είναι μπερδεμένος, γιατί τον έχουν μπερδέψει όλες αυτές οι ύιαινες. Φροντίστέ το...και καλού κακού, έχετε και επαφή αφής με τη μπρίζα της μηχανικής υποστήριξης

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ Y. 06/02/2012 21:26:57

   Έχεις δίκιο. Λυπάμαι, αλλά η επικοινωνία της ΝΔ είναι για τα μπάζα. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν ανακοινώσεις σε λίγα δευτερόλεπτα για το αν ήπιε νερό η Μπακογιάννη, ή βίντεο του Βενιζέλου ένα λεπτό μετά το τέλος των δηλώσεών του, ενώ η ΝΔ ψάχνεται.

   Πάμε τώρα στα επιμέρους ζητήματα.

   1) «13ος – 14ος μισθός»

   Αντί να χαθουν 2, θα χαθούν 3 μισθοί. Τακτικά, αυτό έχει νόημα μόνο αν υπάρχει προοπτική αύξησης μετά από μια τριετία.

   2) «Αντικειμενικές αξίες»

   Σωστά.

   3) «Επικουρικές Συντάξεις»

   Σωστά. Επίσης, να προτείνει να μειωθούν ΔΡΑΣΤΙΚΑ οι συντάξεις των βουλευτών. Όσοι δεν ήταν ανεπάγγελτοι, να παίρνουν σύνταξη από το ταμείο τους ΜΟΝΟ, στο οποίο θα προσμετρηθούν τα χρόνια βουλευτικής θητείας.

   4) «Κατώτατος μισθός»

   Η μείωση στον κατώτατο θα φέρει αλυσιδωτές μειώσεις, από τα επιδόματα ανεργίας μέχρι τις συντάξεις (που κατά τ' άλλα, λέμε πως δεν θα πειραχθούν). Βάλτε μέσα και τη μείωση στο αφορολόγητο, αυτό σημαίνει πως ΟΛΟΙ θα πληρώνουν φόρους, ΕΚΤΟΣ των «έκτακτων» εισφορών. Θα γίνει σφαγή με τις απολύσεις, όπου θα διώχνουν παλιούς για να πάρουν νεοεισερχόμενους με τον κατώτατο. Αθροιστικά, οι Έλληνες θα χάσουν τουλάχιστον το 1/3 του εισοδήματός τους, ενώ σίγουρα το κόστος ζωής δεν πρόκειται να μειωθεί κατά το 1/3.

   5) «Μείωση εργοδοτικών εισφορών»

   Να μειωθούν, αλλά θα μειωθούν και τα έσοδα.

   6) «Εσωτερικό χρέος»

   Συμψηφισμοί παντού, άμεσα, για οποιοδήποτε ποσό.


   Στο διά ταύτα. Η Ελλάδα στερήθηκε τη δυνατότητα άντλησης δανείων από τρίτες πηγές. Η μοναδική πηγή δανείων δρα ιδεολογικά και συμφεροντολογικά, όχι με βάση αριθμούς και σχέδιο. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Εκλογές ΧΤΕΣ.

   • Απόστολος avatar
    Απόστολος @ Δήμος 06/02/2012 22:00:08

    O 13 και 14 θα είναι το επόμενο μέτρο που θα ληφθεί μετά από τρεις μήνες.
    Προφανώς τότε η κόκκινη γραμμή θα είναι 0 12&11 μισθός. Θα πληρώνουμε για να δουλεύουμε στο τέλος.
    Οι εκλογές έπρεπε να γίνουν τον Δεκέμβριο αν η ΝΔ ήθελε να έχει ελπίδες.

 2. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 06/02/2012 18:55:18

  ....τώρα μάλιστα , αν είναι έτσι όπως το γράφετε , ειλικρινά νοιώθω υπερήφανος που στην πόλη μου υπήρξα ο πρώτος πυρήνας του Σαμαρά μέσα σε ένα περιβάλλον 95% Ντόρα . Απορίας άξιον όμως είναι αυτό γιατί δεν το λέει ο κος Μιχελάκης ; να καταλαγιάσουν οι όψιμοι ήρωες! ας βγεί κάποιος να καθησυχάσει τον κόσμο ,να σταματήσει να βρίζει και να ανησυχεί δίκαια!!
  -FACTOR αν αυτό είναι έτσι με έκανες πολύ .....υπερήφανο και πες του να μην κάνει ούτε σπίθαμη πίσω!!!

 3. k avatar
  k 06/02/2012 18:56:27

  ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ? ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ 15000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ Ο ''ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ'' ΡΕΠΠΑΣ.

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ k 06/02/2012 21:38:14

   k

   Οι 200.000 άνεργοι κάθε χρόνο του ιδωτικού τομέα που είναι.

   Πολλοί από αυτούς ικανότατοι και εργατικότατοι που φεύγουν λόγω μείωσης τζίρου.

   Αν είναι 15.000 πολιτικά βύσματα να πάνε στο καλό.

 4. tak avatar
  tak 06/02/2012 19:02:30

  Αυτές τις θέσεις τις έχουν αναλύσει οι υπεύθυνοι της ΝΔ πολλές φορές, ο δε Αντώνης Σαμαράς, δεν έχει κάνει ούτε εκατοστό πίσω από αυτές... Θα έλεγα πάντως στον κ. Σαμαρά να μιλήσει στον κόσμο και να τον ενημερώσει. λαός χρειάζεται υπεύθυνη ενημέρωση και αυτός είναι και υπεύθυνος και την αλήθεια λέει... Κάνε το Αντώνη...

 5. factorx avatar
  factorx 06/02/2012 19:04:46

  Με συγχωρείςμ αλλά εγκαλείς τον Σαμαρά γι αυτά που λέει ο Ρέππας;

  • Κ avatar
   Κ @ factorx 06/02/2012 19:15:45

   ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ , ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ? Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ? Ο ΡΕΠΠΑΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ? ΑΣΕ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ.

   • Giannis avatar
    Giannis @ Κ 06/02/2012 20:46:00

    ΑΣ ΜΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΣΟΥ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.

  • amt avatar
   amt @ factorx 06/02/2012 21:38:41

   Για τις κλαδικές συμβάσεις, δεν διάβασα κάτι...
   Όπως και για το αγγλικό δίκαιο, όπως επίσης και για το κείμενο συμπερσμάτων της συνόδου (άρθρο 13), όπως και για σωρεία άλλων, που έχω βαρεθεί να γράφω.

   • Y. avatar
    Y. @ amt 06/02/2012 22:08:50

    Για το αγγλικό δίκαιο, κάπου εδώ τις προάλλες, πρόσφατη δήλωση Σαμαρά, για μη αγγλικό. Δε ξέρω, αν κάνω λάθος, ίσως ο φάκτορας να το δώσει λινκ, γιατί θα είναι επίκαιρο τις επόμενες μέρες (..ενδεχόμενα)

 6. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 06/02/2012 19:05:34

  ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ 13 ΚΑΙ 14Ος ΜΙΣΘΟΣ, ΑΛΛΑ,

  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ 2 ΕΩΣ 3 ΜΙΣΘΟΥΣ...ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.
  ΜΕΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ....ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ 13 ΚΑΙ 14Ο ΜΙΣΘΟ ΑΝ ΧΑΣΩ ΤΟΝ 10,11 ΚΑΙ 12ο....????

  • Y. avatar
   Y. @ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 06/02/2012 19:20:43

   Για τους νεοεισερχόμενους, αν και αυτό είναι παγίδα, για απολύσεις με το παλιό, και προσλήψεις με το νέο

   • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
    ΝΤΑΝΤΟΝ @ Y. 06/02/2012 21:14:10

    !!!!!!!!!!!!!!

 7. ano-kato avatar
  ano-kato 06/02/2012 19:06:21

  Ποιός τις παρουσιάζει;Και τι σχέση έχουν αυτές οι θέσεις με τις θέσεις που δικαιολογούσαν την συμμετοχή σε αυτό το θεατρικό θίασο που λέγεται κυβέρνηση Παπαδήμου;Μεταβατική και ειδικού σκοπού την είχαν χαρακτηρίσει τότε και δεν θα είχε καμία δουλειά με αποφάσεις νέων μέτρων και δεσμεύσεις που θα περνούσαν στην περίοδο μετά την διάλυση της.
  Για να σας θυμίσω λοιπόν τι έλεγαν αυτές οι θέσεις.

  Ενέργειες για την λήψη της 6ης δόσης αλλοιώς πτωχεύαμε (για 8η φορά τότε αν δεν κάνω λάθος.Το έλεγε και ο Καψής στο MEGA).

  Διαπραγματεύσεις και για το PSI.

  Συμφωνία για το νέο δάνειο.

  Και εκλογές.

  Υπάρχει κάτι κοινό με τις τότε θέσεις;Η με τις πιό πρόσφατες πριν τις γιορτές η λίγο μετά από αυτές;Νομίζω πως αν όχι κάτι άλλο θα έπρεπε να υπάρχει ελάχιστο ίχνος ντροπής προς τους Έλληνες.Ποιός όμως έχει τέτοιες ευαισθησίες στην Ελλάδα.Οι πολιτικοί μας θεωρούν τουλάχιστον μαλάκες.

 8. factorx avatar
  factorx 06/02/2012 19:07:43

  Γιατί δεν βάζεις μέσα και το πρόγραμμα για την μετάβαση στο ... σοσιαλισμό;

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ factorx 06/02/2012 19:23:55

   Λυπάμαι αλλά δε σε κατάλαβα

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ factorx 06/02/2012 19:31:01

   Και αν ο υπαινιγμός σου εννοεί διάφορα σε πληροφορώ ότι κάνεις μεγάλο λάθος.Είμαι ΝΟΗΜΩΝ ψηφοφόρος από αυτούς δηλαδή που σκέφτονται,και δεν θέλω να με θεωρούν τουλάχιστον κολλημένο σε κάποιες καταστάσεις σαν το"πίστευε και μη ερεύνα".Και αν θέλεις και διαπιστευτήρια βρες τρόπο να σου τα στείλω.Είμαι της από δω μεριάς και όχι της απέναντι.Και αυτό με πικραίνει πιο πολύ.

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ factorx 06/02/2012 21:33:31

   Μα έχουμε σοσιαλισμό , όλοι θα πεινάσουν , εκτός από 10.000 οικογένειες. Θέλω να ρωτήσω , εάν μειωθούν οι εργοδοτικές ( στα ασφαλιστικά ταμεία εννοείται ) για να έχει ¨κίνητρο¨το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο να κάνει επενδύσεις , δημιουργώντας εκατομμύρια θέσεις εργασίας , ποιος θα αναπληρώσει τις ¨εργοδοτικές εισφορές¨ ( που έτσι και αλλιώς δεν καταβάλλονται , ενώ παρακρατούνται ) ο ¨πατριώτης λαός¨ ; Και εάν δεν αναπληρωθούν οι εργοδοτικές εισφορές , αυτό δεν σημαίνει πως θα καταρρακωθούν τελείως οι προσφερόμενες υπηρεσίες στην υγεία , την σύνταξη και στην ¨πρόνοια¨; Και όλα αυτά , μαζί με τα 500 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους , θα ανεβάσουν την διάθεση του κόσμου για εργασία και ¨innovation¨ και τελικά την παραγωγική ¨ανταγωνιστικότητα¨ ; Τελικά δεν θα γίνουμε ¨Β. Κορέα¨ , Νότια Κορέα όμως οπωσδήποτε.

 9. ANGRY MAN avatar
  ANGRY MAN 06/02/2012 19:12:00

  Γιατί κάποιος δεν βγαίνει από το κόμμα να εξηγήσει απλά στον κόσμο τί θα συμβεί, αν χρεωκοπήσουμε και τί θα συμβεί αν υπογραφεί η νέα δανειακή. Γιατί ας πούμε κρύβουν από τον λαό, ότι η Τρόικα ήρθε με ένα πακέτο ανά υπουργείο και θέλουν τον Παπαδήμο για να βγάλουν τα νέα μέτρα λίγα λίγα σε ορίζοντα τετραμήνου και όχι τώρα, υπ[ό το φόβο του ξεσηκωμού του λαού; Αυτά συμφώνησε η ΝΔ; Νέα μέτρα και Παπαδήμο πρωθυπουργό επ' αόριστο; Α΅βγει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος από το κόμμα να μιλήσει ξεκάθαρα. Όλες αυτές τις ημέρες στις διάφορες πίτες τοπικών ακούω τον ένα πχ Μιταράκης, ο Σαμαράς με ζήτησε να βοηθήσω, τον άλλο πχ Μωραϊτάκης, μου ζητήθηκε με τις γνώσεις μου να βοηθήσω), τον Παυλόπουλο, που ποιει την νήσσα για το παρελθόν και τα έργα του επί της Υπουργίας του να μιλά για το πώς θα πάμε τη χώρα μπροστά αλλά από κίνηση στελεχών προς τον κόσμο τίποτα, μόνο κάτι κρυφοσυγκεντρώσεις στις τοπικές. Και ερωτώ, απαντώντας και στην αποστροφή του συμπαθούς Μανώλη στην πίτα του τομέα Αθλητισμού, αν αυτοί που θα κληθούμε να ψηφίσουμε φοβούνται να βγουν και να μιλήσουν στις συγκεντρώσεις ενώπιον του λαού, εμείς που δεν θα πάρουμε τις βουλευτικές αποζημιώσεις θα τρέξουμε για να τους εξασφαλίσουμε την εκλογή τους; Και έστω ότι τρέχουμε, τρέχουμε γιατί; Για να συνυπογράψει ο Σαμαράς και οι κόκκινες γραμμές να γίνουν γραμμές αεριωθούμενου στον αέρα που διαλύονται αμέσως μόλις περάσει; Συμφωνεί η ΝΔ με όσα εκμυστηρεύθηκε ο Παπαϊωάννου στην ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων, ότι στο επόμενο 4μηνο θα γίνει κοσμογονία, ανά υπουργείο, αλλά ότι θέλουν να περάσουν τα μέτρα το καλοκαίρι, εν μέσω διακοπών; Ας πάρουν χαμπάρι κάποιοι ότι για να ζήσει η Ελλάδα πρέπει να ζήσουν οι Έλληνες. Νεκροί αυτοκτονώντας από απόγνωση ή μέσα σε φυλακές για χρέη στο Δημόσιο οι Έλληνες δεν θα ζουν, γιατί αυτό μόνο θα επιτύχετε, τίποτε άλλο. Εκτός και αν θέλετε να φυλακιστούν οι εξαλιωμένοι και να τους στερηθούν τα πολιτικά δικαιώματα για να μην μπορούν να ψηφίσουν και να σας μαυρίσουν. Τουλάχιστιν εξηγήστε στον κόσμο τί θα συμβεί επί χρεωκοπ[ίας και τί επί μνημονίου, για να καταλάβει γιατί θυσιάζεται !!!

 10. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 06/02/2012 19:13:23

  Ο βασικός μισθός περικόπτεται και αυτό θα συμπαρασύρει όλους τους εργαζόμενους καθώς ο βασικός καθορίζει και τα επόμενα κλιμάκια.

  -Γιατί δεν μπορείς να έχεις εργαζομένους με το ίδιο αντικείμενο και την ίδια εργασία που η αμοιβή θα καθορίζεται από την ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ ...θα κάνουν πάρτυ οι δικηγόροι και τα δικαστήρια...ας μην μιλήσουμε για το επίδομα ανεργίας....

  -Οι επικουρικές συντάξεις αποκτούν πλαφόν στα 300 ευρώ.

  Οριζόντιες μειώσεις χωρίς καμία μέριμνα ανταποδοτικότητας....όσοι πλήρωναν ήταν απλά κορόιδα.

  Οι απολύσεις στο δημόσιο μετά από πολλές αναβολές θα γίνουν.

  -Θα αξιολογήσουν οι ...συνδικαλιστές... οι Πρόεδροι και τα ΔΣ θα σωθούν βεβαίως βεβαίως.

  Οι κλαδικές συμβάσεις και οι ειδικές συλλογικές συμβάσεις σύντομα θα αποτελούν παρελθόν.

  -Περιττό να πούμε οτιδήποτε.

  Οι τράπεζες σα σωθούν χωρίς να παραδώσουν τα... κλειδιά τους, όπως είχε δεσμευθεί ο Γιώργος Παπανδρέου

  -..... και η κυβέρνηση που στηρίζουμε....θα τις ανα κεφαλαιοποιήσουμε οι γαλαντόμοι πολίτες με το μέλλον μας.

  Θα βρεθούν επιπλέον 3,2 δισ. με περικοπές δαπανών.

  -...χωρίς να μας λένε από που ...θα μας πουν στην επόμενη "διαπραγμάτευση"


  Η ουσία είναι και που η πλειοψηφία αποκρύπτει ότι τώρα οι πολιτικοί μας (γιατί αρχηγοί δεν είναι) αποδέχονται την προτεραιότητα εξόφλησης σε ...ότι λήγει και για μισθούς και συντάξεις ότι προαιρείσθε αν περισσεύει τίποτα.

  ΚΑΙ ΡΩΤΩ: τι διαφορετικό είναι η χρεοκοπία;

  Μα....ψελλίζουν 9Αφού ο καθένας διαπραγματεύεται) θα είναι Κόλαση.

  Τι;
  Τα συσσίτια;
  Τα συσσίτια στα σχολεία;
  Οι άστεγοι;
  Οι άνεργοι;
  Τι διαφορετικό από ότι ήδη ζούμε θα γίνει από τα αποτελέσματα της υποταγής στην Τρόικα;

  Αν κάποιος από τους 4 διαπραγματευτές διαφωνεί μπορεί να ξεκινήσει πεζός από την Ομόνοια Αθηνάς Σταδίου Σύνταγμα ...αν μπορεί να περπατήσει και ξανά συζητάμε.

  ΥΓ

  δεν έχω απαιτήσεις να πάει Περιστέρι, Πέραμα, κλπ ας είμαστε εμείς ρεαλιστές.

  Αυτή την στιγμή κρίνεται η καθημερινότητα των Ελλήνων για τα επόμενα 10 χρόνια και είναι νίκη τα 570 € μικτά; Τα 360 € που θα πάει το επίδομα ανεργίας; Ούτε για τη ΔΕΗ του Βενιζέλου δεν φτάνουν.

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Ο Ιθαγενής 06/02/2012 19:46:38

   Όλα όσα αναφέρεις είναι η απόλυτη αλήθεια. Δεν αντέχουμε άλλη σωτηρία.

   • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΟΤΗΣ @ ΑΓΡΟΤΗΣ 06/02/2012 19:47:51

    Όλα όσα αναφέρεις Ιθαγενή..........

    • Φακ Κώστας avatar
     Φακ Κώστας @ ΑΓΡΟΤΗΣ 06/02/2012 20:20:48

     Συμφωνώ με Αγρότη και Ιθαγενή...
     Πάντως δεν μπορω να καταλάβω την ευκολία με την οποία κόβουν τους μισθούς όσων θα εισέλθουν στην εργασία, κατά τεκμήριο νέοι, που πρέπει κιόλας να ενισχύσουν το δημογραφικό...
     Eύκολο να "σφάζουμε" αυτούς που ευθύνονται λιγότερο για την κατάσταση...

     • Ραβινος avatar
      Ραβινος @ Φακ Κώστας 06/02/2012 22:35:06

      Και αυτοι ''.που ευθυνονται λιγωτερο για την κατασταση '' ειναι ψηφοφοροι και εχουν τις ευθυνες τους με αυτους που επελεξαν στην πλειοψηφια τους να κυβερνησουν δηλαδη την πασοκαρια !''Ας προσεχαν ''οπως ειπε και ο κινεζος Σιμητης.Οσο για την περικοπη των ισθων των νεοεισερχομενων στην εργασια αυτο ειναι ενα μετρο διευκολυνσης των νεων να εισελθουν στον στιβο του ανταγωνισμου της εργασιας και απο εκει και περα να δικεκδικησουν την ανταμοιβη τους με βαση την αποδοση τους .Ο εργοδοτης ξερει οτι εαν δεν ανταμοιψει τον καλο θα τον χασει και μαζι μ'αυτον και ενα σωρο αλλους που επιδιωκουν την καταξιωση τους !Η θεωρια των αναγκων του Maslow λειτουργει θαυμασια και στην εποχη μας !Το θεμα ειναι να ξεκολλησουν οι νεοι απο τις καφετεριες και τα μπαρακια και να ψαξουν να βρουν δουλεια εστω υποδεεστερη των προσοντων τους στην αρχη !Το προβλημα ειναι να βρεθουν εντος των τειχων και αυτο παει να πετυχει η μειωση του μισθου εισοδου στον στιβο της εργασιας !Η Γαλλια το εχει κανει εδω και μια 10ετια και παει καλα !

     • Agriemenos avatar
      Agriemenos @ Ραβινος 06/02/2012 23:48:51

      Η Γαλλία τα πάει καλά με τα 5 εκατ ανέργους????? βέβαια! Ίσως αγαπητέ έπρεπε να είσαι πιο ενημερωμένος σχετικά με το τι συμβαίνει στη Γαλλία (και γενικώς στην Ευρώπη). Το γεγονός ότι θυσιάζουμε τη νέα γενιά για αυτή τη ρημάδα την ανταγωνιστικότητα (όταν και σε αυτό το σάιτ έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες για το μη μισθολογικό κόστος που μειώνει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας) είναι λυπηρό. Ακόμη λυπηρότερο είναι ότι η μείωση του κατώτατου μισθού συμπαρασύρει και τις λοιπές απολαβές και επιδόματα (ακόμα και του επιδόματος ανεργίας). Βέβαια θυμάμαι τις ατελείωτες σελίδες που γράφαν ορισμένοι για το περίφημο άρθρο 37 της Κατσέλη και για το νόμο που όριζε ότι οι νέοι κάτω των 25 ετών θα αμοίβονται στο 80% της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης. Τότε όλοι εδώ γράφαν κατά του μνημονίου και για το θάνατο της νέας γενιάς. Κοντή μνήμη που έχουν ορισμένοι! Και κάτι τελευταίο: όπως ο Χάγιεκ κάποτε ισχυριζόταν ότι η ευκαμψία των μισθών θα μειώσει την ανεργία αλλά προς μεγάλη του έκπληξη αυτή δεν μειωνόταν, δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι οι άνθρωποι προτιμούσαν να καλλιεργούν το χωραφάκι τους και να τρώνε γογγύλια από το να πάνε στα ορυχεία για τόσο εξευτελιστικούς μισθούς. Έτσι θα πρέπει να αντιληφθείς ότι οι νέοι (από όταν ακόμη αποτελούσαν τη γενιά των 700 ευρώ) προτιμούν την καφετέρια (και να "σπάνε" τον καφέ στα 2) παρά να προσφέρουν την εργασία τους για ψίχουλα. Αλλά είπαμε: φταίγαν τα STAGE και όλοι παρακαλάγαν κάποτε να δουλέψουν έστω ως σταζίερ! Τώρα όλοι θα δουλεύουμε με αμοιβές STAGE! Δίκαιο!!!!!!!!!

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ ΑΓΡΟΤΗΣ 07/02/2012 18:30:54

     Ας νομοθετήσουν οι αρχηγοί ότι το σύνολο των αποδοχών τους το μήνα όλων των πολιτικών σωτήρων που κάθονται στη Βουλή και διαπραγματεύονται για εμάς χωρίς καμία "νωπή" νομιμοποίηση των πολιτών δεν θα μπορεί να ξεπερνά το δεκαπλάσιο του κατώτατου μισθού της χώρας.

     Δεν μπορούν να νομοθετούν για εμάς και τα παιδιά μας οι σωτήρες μας.

 11. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 06/02/2012 19:19:08

  Και για να μην έχεις και καμιά αμφιβολία, δες τι γράφουν τα παπαγαλάκια και ΔΕΝ διαψεύδει η ΄΄Συγγρού΄΄: ΄΄ Εφόσον κατά τη νέα συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό υπάρξει συμφωνία, τότε η ελληνική πλευρά θα συντάξει ένα μίνι Μνημόνιο, το οποίο θα υπογραφεί και από τους τρεις αρχηγούς΄΄
  ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΌΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

  • factorx avatar
   factorx @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 06/02/2012 19:27:32

   Δηλαδή προτείνεις η ΝΔ να μην ασχολείται με τις διαπραγματεύσεις και να απαντά στην κάθε ανοησία που γράφουν τα παπαγαλάκια;

   • svetlana avatar
    svetlana @ factorx 06/02/2012 20:31:09

    Εχετε καταλάβει ότι τα "παπαγαλάκια" διαμορφώνουν άποψη στον κόσμο?
    Έχετε καταλάβει ότι οι απόψεις της Ν.Δ. δεν εμφανίζονται πουθενά?
    Έχετε καταλάβει ότι οι απόψεις της Ν.Δ. εμφανίζονται σαν "διαρροές" που γελοιοποιούν τον Σαμαρά?
    Βγείτε μπροστά... Μιλήστε στον κόσμο...
    Ο Αντώνης πάντα τα κατάφερνε με τον κόσμο...
    Θέλουμε Ηγέτη! Να βγει και να μίλησει ΚΑΘΑΡΑ! Ο αστεγος και ο άνεργος δεν ενδιαφέρεται πια για ιντριγκες και μισόλογα...
    Θέλει την ΑΛΗΘΕΙΑ...
    ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 06/02/2012 19:32:45

   Ρε Θόδωρε, τελικά μήπως είσαι ο Κατσανέβας;

   • Κ avatar
    Κ @ Strange Attractor 06/02/2012 19:42:17

    ΚΑΛΟ..

 12. factorx avatar
  factorx 06/02/2012 19:19:23

  Τωρα προφανώς μας δουλεύεις. Ποιός ασχολείται με τις πίτες και τους υποψήφιους και τι εκμυστηρεύτηκε ο Παπαϊωάνου και η μάυρη προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ; Αυτές που γράφουμε εδω είναι οι θέσεις της ΝΔ και σε αυτές να πάρουμε θέση. Και ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι ο Σαμαράς δεν θα βγάλει όλα τα χαρτιά του στην φόρα πριν από την τελικη διαπραγμάτευση.

 13. ΜΑΝΙΑ avatar
  ΜΑΝΙΑ 06/02/2012 19:36:56

  ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ... ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΚΑΘΕ "ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟΣ" (ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ "ΜΙΣΘΟ" ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΙΑ!);
  ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ "ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!
  ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΤΟ “απόλυτη προτεραιότητα έχει η εξυπηρέτηση του χρέους” ΚΑΙ... ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ!!!

 14. Ηράκλειτος avatar
  Ηράκλειτος 06/02/2012 20:19:37

  Δηλαδή ο αρχηγός συμφώνησε στο να γίνει ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου 473,00 ευρώ καθάρα.
  Δηλαδή ένας νέος άνθρωπος θα δουλεύει οκτώ ώρες κάθε μέρα σε έναν ιδιώτη αφεντικό με ανταμοιβή που δεν θα του εξασφαλίζει ούτε τη βασική του διαβίωση.
  Και γιατί αυτός ο νέος να πάει να δουλέψει δηλαδή , επειδή είναι καλό παιδί , υπάκουος νέος πατριώτης και έντιμος ;
  Τη τσάντα μιας γιαγιάς συνταξιούχας να κλέψει μαζί με το ποδήλατο της δίπλα κοπέλας και το κινητό του παραδίπλα πιτσιρικά έβγαλε περισσότερα απο 473,00 ευρώ και του έμεινε και πολύς ελεύθερος χρόνος.
  Άμα πουλήσει και πρέζα έβγαλε σε μια μέρα μόνο πέντε μηνιάτικα.
  Και ποιός θα προστατέψει όλους τους παραπάνω βάζοντας τα στήθη του μπροστά , μήπως ο αστυνομικός με τα 800,00 ευρώ που κι αυτός δεν μπορεί να ζήσει ;
  Το άγχος των περισσότερων εδώ μέσα είναι να μη θιχτεί το προφίλ του Σαμαρά κι αν η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη.
  Για το που οδηγείται αυτή η έρημη Ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται κανείς ;

  • Leonidas avatar
   Leonidas @ Ηράκλειτος 06/02/2012 20:57:41

   Ηράκλειτε,
   τα ερωτήματα σου έχουν ήδη απαντηθεί- είναι σίγουρο ότι οι σοφοί διαπραγματευτές τα έχουν σκεφτεί ΟΛΑ:
   Ο δε εργαζόμενος που αναφέρεις, θα αναγκαστεί να δουλεψει με 480 καθαρά( και πολλά του είναι) διότι:
   α) που θα τη βρεί τη γιαγιά , να της κλέψει την τσάντα ? οι γιαγιές θα τα έχουν τινάξει ,λόγω περικοπων συντάξεων, έλλειψης θέρμανσης, και έλλειψης φαρμακευτικής περίθαλψης, ή ακόμα και έλλειψης φροντίδας των πόλεων, πεζοδρομίων από τους δήμους ( πάρε παράδειγμα απόψε: αν βγαίνανε γιαγιές έξω, με την έλλειψη φωτισμού, σπασμένα πεζοδρόμια, ακαθάριστους υπονόμους και ορμητικούς χειμάρρους μέσα στην Αθήνα, θα επιβιώνανε? Οχι βέβαια!
   Αυτό βέβαια , θα λύσει και το πρόβλημα του ασφαλιστικού, το οποίο σίγουρα θα ερχόταν στο τραπέζι σε επόμενη 'διαπραγμάτευση''- λόγω της αυτόματης μείωσης των συνταξιούχων, η επόμενη περικοπή συντάξεων θα είναι σαφώς μικρότερη.
   Τώρα για τη μπίζνα της πρέζας ¨θα βγούν τόσοι να πουλάνε πρέζα, που δύσκολα θα βγάζει το μεροκάματο - αυτό θα πεί ''αύξηση ανταγωνιστικότητας'', αν με εννοείς.
   Ανάφερες και τον αστυνομικό - από προσωπική εμπειρία, και από ότι μου είπε off the record, χαμηλόβαθμος αστυνομικός, παίρνει τώρα 900 ευρώ μαζί με ολες τις υπερωρίες, σ/κ κτλ, δεν μπορεί να πληρώσει το καταναλωτικό του δάνειο , και '' δεν πρόκειται να σκοτωθεί και στη δουλειά''. Μπορείς να τον κατηγορήσεις ?
   Αλλωστε, γιατί να σκοτωθεί? Μήπως δεν βγαίνουν έξω όλοι οι εγκληματίες?
   Και, δεν πρέπει να ζήσουν και οι άνεργοι και οι απολυθέντες του δημοσίου? πως θα ζήσουν αλλιώς? που θα δουλευουν? Στις πετρελαιοπήγές? Μα, αυτές θα δημιουργηθούν πολύ αργότερα, αφού γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις και γερμανικές/αμερικανικές εταιρείες αρχίζουν να προσλαμβάνουν υπαλλήλους με 480 ευρώ το μήνα!

   Μέχρι τότε θα ζούν με κλοπές, φυσικά- Θα παίρνουν από τους έχοντες! ( τώρα, θα μου πείς, πόσοι ''έχοντες'' θα παραμείνουν, εκτός από τις προαναφερθείσες γιαγιές.. είναι ένα θέμα..
   Εγώ πάντως δεν ανησυχώ ΚΑΘΟΛΟΥ.
   Βλέπεις , Ηράκλειτε, όλα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ..

 15. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 06/02/2012 20:19:46

  Η φωτογραφία έχει από πίσω τον Τσιόδρα,στη πόρτα με το αριστερό χέρι στη μέση....Ο νέος διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού,πρώην συντάκτης της ''Ελευθεροτυπίας''.....Όποιος είχε διαβάσει την ανάρτηση του Antinews στις 1-2-2012,θα θυμάται πολλά...Ενδεικτικά,είχε αναφέρει πως ''η ΝΔ όχι μόνο δεν προσφέρει πολιτική λύση αλλα θα οδηγήσει τη χώρα σε πολύ μεγαλύτερες περιπέτειες''....Δεν συνεχίζω διότι θα γράψω χειρότερα και δεν το θέλω....

  • ΓΙΑΝΝΑ avatar
   ΓΙΑΝΝΑ @ Komis Montechristo 06/02/2012 20:37:22

   Κόμη,
   να συνεχίσεις και να πεις ό,τι νιώθεις.
   Εγώ πάντως γράφτηκα στο γυμναστήριο να είμαι έτοιμη στην ενόργανη και κυρίως να μάθω να κάνω καλές κυβιστήσεις σαν αυτές που κάνει ο Καρατζαφέρης και μεις τις κοροιδεύαμε τόσο καιρό.
   Τελικά έχει ο καιρός γυρίσματα.

 16. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/02/2012 20:33:46

  Να τι γράφει σήμερα ο "ανθέλληνας" Κρούγκμαν

  Η Ελληνική μέγγενη

  Τι απαιτεί η τρόϊκα από την Ελλάδα; Πόσο στενό είναι το πρεσάρισμα; Ρίξτε μια ματιά στην πιο πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ
  (h--p://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2011/cr11351.pdf)
  Το τρέχον σχέδιο ζητά από την Ελλάδα να δημιουργήσει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία δε θα υπολογίζουν τις πληρωμές των τόκων του χρέους.
  Αυτή είναι μια τεράστια μετάπτωση και υποτίθεται ότι θα συμβεί με μια οικονομία σε βαθειά ύφεση.
  Να πω ότι αυτό είναι κατά βάση αδιανόητο;
  Και σκεφτείτε το εξής: όταν ξεκίνησαν όλα αυτά η Ελλάδα είχε ένα μεγάλο δημόσιο έλλειμμα κάτι που σημαίνει ότι ακόμα κι αν απαλλασσόταν από ολόκληρο το χρέος θα έπρεπε να πραγματοποιήσει μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτό δεν είναι πλέον αλήθεια.
  (Μάλλον εννοεί ότι το τρίτο τρίμηνο παρουσίασε πλεόνασμα ο προϋπολογισμός)
  Άρα τώρα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία εξαναγκάζεται σε θανατηφόρα επίπεδα λιτότητας για να αποπληρώσει τους ξένους πιστωτές της χωρίς να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

  Απλά, αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να δουλέψει

  h--p://krugman.blogs.nytimes.com/2012/02/06/the-greek-vise/

 17. ikaros avatar
  ikaros 06/02/2012 21:34:27

  προφανώς και ως έναν βαθμό γίνεται πόλεμος εναντίον της ΝΔ γιατί δε μπορώ να φανταστώ πως σε υπουργείο με αναπληρωτή υπουργό της ΝΔ (παιδείας) θα γίνουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις ωρομισθίων και αναπληρωτών καθηγητών. Το αναφέρει η ιστοσελίδα κυριακάτικης εφημερίδας. Οπότε λίγη ψυχραιμία και υπομονή εντός των επόμενων 24ωρων θα βγάλουμε σαφή συμπεράσματα για τη διαπραγμάτευση που υποστηρίζεται ότι γίνεται.

 18. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 06/02/2012 21:34:46

  Ζητάτε όλοι να βγει να μιλήσει στον κόσμο,να φωνάξει,να δώσει στον κόσμο να καταλάβει...Η κοινωνία δεν θέλει αλήθειες,χάδια θέλει και παραμύθια.Ετσι ψήφιζε μέχρι τώρα.Εγώ θέλω να κάνει πραγματικότητα αυτό που λέγεται απο το πρωί μέχρι το βράδυ."Σκληρές διαπραγματεύσεις".Οι άλλοι δεν είναι ικανοί.Εχουν να ασχοληθούν με τα μονοψήφια ποσοστά τους και την διαδοχή.

 19. Χρόνης Βογιατζής avatar
  Χρόνης Βογιατζής 06/02/2012 21:37:20

  Λέτε ότι δεν έκανε πίσω.

  Μείωση κατά 20% (14 μισθοί χ 20% = 2,4 μισθοί) Άρα κόπηκαν πάνω από δύο μισθοί.
  Ναι μόνο οι νεοεισερχόμενοι για πείτε μου το ταμείο ανεργίας ΠΟΣΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ;
  Τα επιδόματα τοκετού κ.α. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ;
  Μείωση μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους άρα και άλλη μείωση μισθών και συντάξεων.
  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ έλεγε η ΝΔ ότι δεν θα πειραχθούν.

  Εγώ θέλω τώρα να σας δω που ζητάνε να μείνει ο Παπαδήμος έως το 2013, θα μου τη δώσει αλλά θα γελάσω με τις νέες Κομανέτσι

  Το μόνο που σώσανε είναι οι αντικειμενικές αξίες που στην επόμενη δόση θα βάλουνε και εκεί χέρι.

 20. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 06/02/2012 21:37:33

  Γιατί απορείτε βρε παιδιά; Η ΝΔ σαφώς είναι υπέρ της μείωσης του κράτους.
  Σε τελική ανάλυση η εργασιακή εφεδρεία τι ήταν (η σωστή - ΝΔ εκδοχή);
  Απομάκρυνση των μη απαραίτητων (μη με ρωτάτε πως θα γινόταν η επιλογή, δεν ξέρω και φυσικά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου) υπαλλήλων του δημοσίου και δυνατότητα χρησιμοποίησής τους εάν και εφόσον εκπληρούσαν κάποιες απαιτήσεις κια υπήρχαν και οι αντίστοιχες θέσεις εργασίας.
  Συνεπώς, ναι μιλάμε και για απολύσεις. Τώρα το αν αυτό προκύπτει στη χειρότερη εποχή, λόγω των χειρισμών του ΓΑΠ, αυτό δε σημαίνει ότι το κράτος δε χρειάζεται εξορθολογισμό.

  ΥΓ. Μην ακούσω κανέναν να ανταπαντά για τις κενές θέσεις που υπάρχουν σε κάποιους κλάδους, γιατί υπάρχουν άλλοι τόσοι και περισσότεροι κλάδοι με υπεράριθμους.
  ΥΓ2. Φυσικά όλοι ανησυχούν για το αν θα είναι αυτοί οι "τυχεροί" και αυτός είναι και ο λόγος των επιφυλάξεων που διατύπωσα παραπάνω, αφού η ΝΔ έχει την τρομακτική ικανότητα να προσλαμβάνει "αλλόθρησκους".

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Κώστας Χ. 06/02/2012 21:54:03

   !!! (για τις προσλήψεις αλλοθρήσκων)

 21. Α Ρ Ι Σ Τ Ε Σ οι Απόψεις του Κόμματος (Αστικού ?) avatar
  Α Ρ Ι Σ Τ Ε Σ οι Απόψεις του Κόμματος (Αστικού ?) 06/02/2012 21:51:33

  *Επικουρικές Συντάξεις*

  **Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει μάχη να μην μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις.
  Βάζει ως όριο τα 300 ευρώ και όχι τα 100 ευρώ, που θέτει ο κ.
  Κουτρουμάνης. Το όριο των 300 ευρώ καλύπτει τη μεγάλη
  πλειοψηφία των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα τους 7 στους 10.  -Οι επικουρικές συντάξεις αποκτούν πλαφόν στα 300 ευρώ.

  Οριζόντιες μειώσεις χωρίς καμία μέριμνα ανταποδοτικότητας….όσοι
  πλήρωναν ήταν απλά κορόιδα.
  Κάποιος που έχει πληρώσει εισφορές για σύνταξη 300 ευρώ , θά παίρνει 300 ευρώ.

  Κάποιος που έχει πληρώσει εισφορές για σύνταξη 600 ευρώ , θά παίρνει επίσης 300 ευρώ.

  Α Ρ Ι Σ Τ Ε Σ οι Απόψεις του Κόμματος (Αστικού ?)

 22. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 06/02/2012 22:04:28

  Ο αγώνας για τον 13ο και 140 μισθό ήταν μονόδρομος για όλους.
  Γιατί στην ουσία μ'αυτό τον τρόπο κρατήθηκαν μέσα στο μαντρί και οι υπόλοιποι του δημοσίου.Δεν θα μπορούσε το κράτος να συνεχίζει να μεροληπτεί και να πληρώνει κατ'εξαίρεση τα "δώρα".Άρα μπορέσε και το πασοκ να κρατήσει ικανοποιημένη την μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ,αλλά η ΝΔ να μην έρθει σε ρήξει μ'αυτούς.Ενώ επιπλέον εξαγοράστηκε και μια σχετική κοινωνική ειρήνη.Σκεφθείται αύριο να ήταν όλοι στους δρόμους;
  Όσο για τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.Μία είναι η λύση ώστε να κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του:
  ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!!!!!
  Όλα τα υπόλοιπα είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς........

 23. Y. avatar
  Y. 06/02/2012 22:13:45

  !!!

 24. vatar avatar
  vatar 06/02/2012 22:20:36

  Μαθηματικά Γ' Δημοτικού:
  -Έχεις μισθό 600€ καθαρά και πληρώνεσαι 14 φορές το χρόνο.
  Πόσα λεφτά παίρνεις το χρόνο; 600*14 = 8.400€
  -Χάρη στη σκληρή μάχη των Ηγετών μας, το 14 παραμένει, αλλά το 600 γίνεται 450. Άρα, τώρα πόσα λεφτά παίρνεις το χρόνο; 450*14 = 6.300€
  -Πόσα λεφτά δηλαδή, έχασες σε έναν χρόνο; 8.400-6.300 = 2.100€
  -Πόσους μισθούς έχασες δηλαδή; 2.100/600 = 3,5. -Άρα σώθηκε ο 13ος και ο 14ος; ΟΧΙ μόνο δε σώθηκαν αλλά μαζί με αυτούς, χάθηκε και ο 12ος και ο μισός 11ος. >Συμπέρασμα: Ή μας κοροϊδεύουν ΟΛΟΙ ή δεν έχουν τελειώσει ΚΑΝ το Δημοτικό.

  • H pena tis orghs avatar
   H pena tis orghs @ vatar 06/02/2012 22:48:37

   Το περίεργο όλης της υπόθεσης είναι το εξής :
   - Περίπτωση 1 : 14 μισθοί στα 500 ευρώ
   500*14 = 7,000 ευρω
   - Περίπτωση 2 : 12 μισθοί στα 600 ευρώ
   600*12 = 7,200 ευρώ
   Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν θέλουμε την δεύτερη περίπτωση αλλά θέλουμε την πρώτη;

  • Κώστας Χ. avatar
   Κώστας Χ. @ vatar 07/02/2012 00:26:36

   Σαφώς και έχεις δίκιο, σε ότι αφορά το ετήσιο εισόδημα ενός εκάστου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το πρόβλημα όμως είναι κυρίως πολιτικής-κοινωνικής θεώρησης.
   Έτσι, αν διατηρηθεί η έννοια του 13ου και 14ου μισθού, η οποιαδήποτε (αν έρθει και όποτε έρθει) αύξηση, θα προσαυξάνεται επί 4 και όχι επί 2.
   Η επιλογή δηλαδή έχει να κάνει με το τι θεωρεί ο καθένας κοινωνικά δίκαιο (βλέπε κεκτημένα), διαχρονικά και όχι μόνο σήμερα.

   • Κώστας Χ. avatar
    Κώστας Χ. @ Κώστας Χ. 07/02/2012 00:28:59

    Προφανώς εννοούσα επί 14 και επί 12 (όχι 4 και 2)

 25. Ραβινος avatar
  Ραβινος 06/02/2012 22:23:44

  Η μειωση των εργοδοτικων εισφορων θα συνδυαστουν με μη απολυσεις και με προσληψεις νεων εργαζομενων και οχι ετσι στα τυφλα μειωση γιατι εχουν γνωση οι φυλακες οτι κανενας εργοδοτης δεν θα κανει επενδυσεις αλλα θα αυξησει τα κερδη του μεσω της μη μειωσης των τιμων των προιοντων και την αυξηση του περιθωριου κερδους !

 26. Y. avatar
  Y. 06/02/2012 22:24:59

  Πολύ καλό μυαλό. Προσωπικά τον κατατάσσω σε αρκετό βαθμό, συνεχιστή της οικονομικής φιλοσοφίας Γκαλμπρέϊθ, στη σύγχρονη μορφή του
  (..έχει και γυναίκα ελληνίδα)

 27. george avatar
  george 06/02/2012 22:26:46

  Για το αγγλικό δίκαιο και την υποδούλωση της χώρας τι έχετε να πείτε κύριοι του antinews?

  Δεν αφήνετε τα φούμαρα (13ος - 14ος και άλλες μπούρδες) και δεν κοιτάτε να συσπειρώσετε τον κόσμο γύρω από κάποια πατριωτική δύναμη μπας και σώσουμε τον τόπο; Καταστρεφόμαστε δεν το βλέπετε;

  Βουλιάζει το καράβι και εσείς ασχολείστε με το αν παίζει η μπάντα στο σαλόνι;

  • doleo avatar
   doleo @ george 07/02/2012 01:33:28

   +10000

 28. ΒΑΣΙΛΗΣ avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ 06/02/2012 22:35:28

  Αγαπητέ φάκτορα, σωστά λές ότι ακόμα δέν μπορούμε νά ξέρουμε μέ βεβαιότητα τό τί ακριβώς έχει στόν νού του ο "αρχηγός" στίς υπό εξέλιξη ακόμα διαπραγματεύσεις : θά ήθελα νά σέ παρακαλούσα νά μάς εξέθετες τήν προσωπική σου άποψη - όπως βλέπεις , πολλοί εδώ μέσα αγωνιούν σκεφτόμενοι λογικά επί τών γεγονότων κι εσύ , αντιδράς πάντα εριστικά . Όλα χάνονται γύρω μας , για εμάς καί τά παιδιά μας , η ως τώρα εμπειρία μας τά 2 τελευταία χρόνια δείχνει ότι μέ κάθε νέα δόση , οι κόκκινες γραμμές όλο καί ξεχειλώνουν.
  Μιάς λοιπόν κι οι αναρτήσεις είναι πάντα τεκμηριωμένες , φαντάζομαι ότι κάτι περισσότερο θά έχεις νά πείς πέραν τών καυστικών, λιτών σου απαντήσεων . . .

  Όλα χάνονται γύρω μας , εμείς ας ονειρευτούμε ότι τίποτα ακόμα δέν έχει χαθεί καί ας φιλοσοφήσουμε προσπαθώντας νά επιβάλουμε το πνεύμα μας ο ένας πάνω στόν άλλον . . .

 29. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 06/02/2012 22:36:00

  Διαπραγματευσεις,θεσεις,13,14 μισθος ολα ειναι που εχουν μικρη σημασια οταν καταφερνουμε να χασουμε και την υποστηριξη του πλεον δημοφηλους γεωστρατηγικου,στρατιωτηκου,πολιτικου μπλοκ σαν του DEFENCENET,φιλοι μου τοτε σορυ αλλα στραβα ανεμησουμε

 30. βορειος avatar
  βορειος 06/02/2012 22:48:04

  Μα καλα ειλικρινα δεν νομιζω οτι δεν ξερει ο Α Σαμαρας οτι εαν κανει τωρα εκλογες θα παρει ανετα αυτοδυναμια, με το μενος που εχει η κοινωνια για το πασοκ,ενω εαν παραμεινει πολυ γρηγορα θα πεσει στα ιδια ποσοστα με αυτους, δεν ξερω τι να πω παιδια, ψαχνω μια λογικη εξηγηση και δεν την βρισκω.

 31. Kst avatar
  Kst 06/02/2012 22:52:20

  Δυστυχως ολοι ιδιοι ειναι.. Βαζουν τους δανειστες πανω απο τους πολιτες που τους εκλεγουν. Μας πασαραν τωρα οτι σωθηκε ο 13ος και 14ος δηθεν οτι κατι κατορθωσαν αλλα στην ουσια μας χρυσωνουν το χαπι του εξευτελισμου και του ξεπουληματος.. Σου λενε κατσε να πουμε οτι κατι σωσαμε γιατι τα εχουμε διαλυσει ολα…

  Μου αρεσει που τους ειχε πειραξει ο ξενος Επιτροπος, αλλα δεν καταλαβαινουν οτι στην ουσια εκεινοι γινονται εντολοδοχοι και επιτροποι την Γερμανιας.

 32. Y. avatar
  Y. 06/02/2012 23:26:09

  Η Αμερική το κάνει εδώ και 50 χρόνια. Μέχρι και πιτσιρίκια μοιράζουν με το ποδήλατο εφημερίδες, για 2 δολάρια. Για τους Έλληνες βέβαια, υπάρχει μια διακαιολογία. Πολλούς λεβέντες δεν τους αφήνουν οι μαμάδες τους να δουλέψουν, για να μή κουραστούν

  • Kst avatar
   Kst @ Y. 07/02/2012 00:09:27

   Ναι φταινε οι γονεις που θελουν να τους κανουν ολους επιστημονες για να εχουν περισσοτερες αξιωσεις και ενα καλυτερο μελλον και τους εδιωξαν απο τα χωρια για να μην γινουν αγροτες, κτηνοτροφοι, ψαραδες και μαναβιδες, φταινε 4 εκατομμυρια Ελληνες που αφησαν την επαρχια για να ερθουν στην πρωτευουσα για να βρουν δουλεια...και γενικα φταινε ολοι για αυτην την νοοτροπια που επικρατει.

   Γιατι ομως καποιος που εχει φαει 6 χρονια τουλαχιστον απο την ζωη του στα πανεπιστημια και σε φροντιστηρια, τα οποια το ιδιο συστημα επιβαλλει, να μην εχει αξιωση για ενα καλυτερο μισθο; Και αγραμματα λαμογια του Δημοσιου που μπηκαν αναξιοκρατικα με ρουσφετια να παιρνουν καλυτερους μισθους απο αυτον; Κοροϊδα ψαχνουν; Και να ξερετε οτι οσο μεγαλυτερη ειναι η ανεργια τόσο εκμεταλλευονται οι εργοδοτες τον φοβο του αλλου να μεινει χωρις δουλεια και δεν τον αμοιβουν με βαση την αποδοση του ακομη κι αν δουλευει 18 ωρες το 24ωρο.

   • Y. avatar
    Y. @ Kst 07/02/2012 00:43:53

    Σωστά όσα λες. Έχω όμως μια άλλη προσέγγιση για το χρόνο που αφιερώνεται στις σπουδές. Δεν είναι επαγγελματικός προσανατολισμός, αλλά χρόνος αφιερωμένος στη μεγέθυνση της μέσης κρίσης του ατόμου, πρώτιστα. Αυτή η ποιοτικότερη κρίση, βοηθάει στο να επιτύχεις το καλύτερο μισθό που πιστεύεις ότι δικαιούσαι, ή απαιτείς

 33. Γιάννης avatar
  Γιάννης 06/02/2012 23:29:15

  Aντώνη βγες αύριο με διάγγελμα στον ελληνικό λαό, και πες να μαζέψεις υπογραφές για στήριξη της πολιτικής που χάραξες, ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ πρωτό και δευτερο, πανε να σε φάνε χωρίς αγώνα και να σου φορτώσουν τα δεινά τουπασοκικού-σάπιου κράτους με τις καθαρές λύσεις και προτάσεις που θα ξανακάνουν υπερήφανο τον ελληνικό λαό, γνωρίζεις ότι εκλέχτηκες από το ΛΑΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ο νοώ νοείτο, ή τωρα ή ποτέ, με ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ και όχι να νιώθουμε καταναλωτικά σκπουπίδια. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ....

 34. Orestios avatar
  Orestios 06/02/2012 23:57:19

  Το θέμα είναι σε τί οικονομικό μοντέλο πιστεύει ο ίδιος ο Σαμαράς.
  Γιατί το οικονομικό μοντέλο του ΔΝΤ και της Σχολής του Σικάγου είναι πολύ συγκεκριμένο και αδιαπραγμάτευτο

 35. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 07/02/2012 03:20:39

  Θέλω να ξέρω τι λέει η ΝΔ για :
  1. το Αγγλικό δίκαιο
  2. Το ιδιοκτησιακό των τραπεζών. (Πήραμε δάνειο 100 δις για τις τράπεζες , που αξίζουν όλες μαζί 5-6, και θα τις διοικούν οι ιδιώτες;;;;;;;;;;)
  3. Για τις εμπράγματές εγγυήσεις΄.
  Όλα τα άλλα είναι φούμαρα για να μας κοροϊδεύουν (δυδτυχώς και η ΝΔ)
  Αντικειμενικές , μείωση εργοδοτικών εισφορών δεν είναι θέσεις αλλά αποτελέσματα διαπραγμάτευσης . Κρατήσαμε τα δώρα αλλά μειώνουμε το βασικό μισθό που οι εργαζόμενοι θα χάσουν περισσότερα. Φυσικά και το δέχεται η τρόϊκα αφου μειώνει το μισθολογικό κόστος !!!! Και το πλασάρουμε σαν επιτυχία ;;;;;;;;;;;;;; ΝΤΡΟΠΗ !
  Αντώνη δεν σε στηρίζουμε για να γίνεις άλλος ΓΑΠ ! Να μας παρουσιάζεις το έλλασον για μείζον και να μας κοροϊδεύεις κατάμουτρα.
  ΌΧΙ επικοινωνιακά κόλπα από εσας !

 36. Εμμ avatar
  Εμμ 07/02/2012 05:01:11

  Κύριοι η αλήθεια είναι ότι επτωχεύσαμε! Διαχρωνικά η Ελλάδα έχει πτωχεύσει τέσσερις φορές και πάντα την πλήρωναν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτή την φορά που τάχα δεν πτωχεύουμε και μας σώζουν συνεχώς την πληρώνουν όλοι. Φτάνει ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΩΡΑ γιατί αν αυτό που γίνεται λέγεται σωτηρία ας μου εξηγήσει κάποιος πιο είναι το γ@μίσι. Με αυτόν τον τρόπο (πτώχευση) θα αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους στο εσωτερικό και το εξωτερικό και θα σταματίσουν οι απειλές, θα βρούμε τον πάτο στο βαρέλι και θα αρχίσει η ανάκαμψη. Για να γίνει όμως αυτό χρειαζόμαστε ανθρώπους με @ρχίδια που να γνωρίζουν από δουλειά και πως αποκτούνται τα πραγματικά ματωμένα χρήματα, αλλά απ' ότι φαίνεται ελλείπουν. Αυτό που γίνεται ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ γίνεται για να πτωχεύσουν όλοι και να υποδουλωθούν στους ΜΕΡΚΟΖΙ για να μας εκμεταλλεύονται εις το άπειρο. Εάν ο Σαμαράς έχει ανάστημα να διώξει τα τρωκτικά να το κάνει άμεσα, αλλιώς καλύτερα να παραιτηθεί διότι γίνεται και αυτός ένας υποδουλωμένος καρεκλάκιας ΓΑΠ.
  Απαιτώ την δραχμή και την κυριαρχία μου πίσω έστω και φτωχός πλην όμως περίφανος Έλληνας και όχι μ@λ@κ@ς δούλος που θα μου πάρουν το εθνικό πλουτοαπόθεμα τζάμπα για να ζεσταθούν οι ΜΕΡΚΟΖΙ για τουλάχιστον πενήντα χρόνια και εγώ να κρυώνω και να πεινάω!!!! Τέλος οι σωτήρες - εχθροί μας πρέπει να απομακρυνθούν για να δούμε άσπρη μέρα, αλλιώς είμαστε για κλάματα. Με αγάπη προς τους μνημονιακούς!!!!!!

 37. Δημ avatar
  Δημ 07/02/2012 06:47:40

  Συμφωνω με τον Γιαννη Ν. Και ενα ακομη ερωτημα:
  Μηπως γνωριζουν το δεδικασμενο της Αργεντινης; (μολις πριν μερικους μηνες, η (αγγλικη) δικαιοσυνη, αποφασισε οτι τα λεφτα των ομολογων που κουρευτικαν πριν 10 χρονια, πρεπει να δωθουν στους ομολογιουχους.
  Εδω ολοι εχουμε το νου να καταλαβουμε τι σημαινει κατι τετοιο για ολες αυτες τις συζητησεις "σωτηριας", με δεδομενο αυτο το δεδικασμενο.
  Και αυτο δεν ακουγεται πουθενα, απο κανενα κομμα.

 38. the mechanic avatar
  the mechanic 07/02/2012 09:36:10

  Αντώνη, μην υπογράψεις τη δανειακή. Σου την έχει στημένη το πασόκ. Θα με θυμηθείς. Αν την υπογράψεις δεν θα είναι μόνο το πολιτικό σου τέλος, αλλά θα είναι και το τέλος όλου του Ελληνικού λαού. Θα τα βγάλουμε πέρα. Υπάρχουν εναλλακτικές. Απορώ πως κάποιοι σύμβουλοί σου πιστεύουν ότι πρέπει να υπογράψεις. Αν υπογράψεις, είμαι σίγουρος θα το μετανιώσεις από την επόμενη κιόλας μέρα. Θέλουμε να ζήσουμε πάνω από όλα με αξιοπρέπεια. Μην κάνεις το λάθος για δεύτερη φορά. Πίστεψέ με. Ο λαός θέλει να πεις ΟΧΙ και εφόσον το θέλει ο λαός είτε είναι σωστό είτε λάθος, εσύ οφείλεις να πεις ΟΧΙ. Πρέπει να διατηρηθεί η δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο.

 39. ΕΥΑΓΟΡΑΣ avatar
  ΕΥΑΓΟΡΑΣ 07/02/2012 10:07:55

  ΚΑΛΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ . ΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ .ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ.ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ .......ΑΝΤΩΝΗ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ

 40. JOHN avatar
  JOHN 07/02/2012 11:22:39

  Με αυτον που σ εκβιαζει δεν διαπραγματευεσαι.Η απορριπτεις τους εκβιασμους του η αποδεχεσαι τους ορους του,μεση οδος δεν υπαρχει!

 41. Γιάννης avatar
  Γιάννης 07/02/2012 11:30:23

  Ποιος κάνει δηλαδή πόλεμο στην ΝΔ;;;Θα μας τρελάνετε εντελώς;;;Μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους και τώρα βλέπουμε "πόλεμο";;;;;;;
  Ποια ήταν η γραμμή εδώ και 2 εβδομάδες αλλά και πολύ πιο πίσω;;;
  ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ 13 ΚΑΙ 14 ΜΙΣΘΟΥ ,ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ,ΟΧΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ,ΟΧΙ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ και άλλα πολλά!!
  Και τώρα τι;;;;;;;;;;;;;
  Αν δεν μπορούν να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι,τουλάχιστον να το βουλώνουν πιο πριν.
  ΑΠΛΑ ,ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ::::

  Τι έλεγες εδώ και 2 εβδομάδες;;;;;;

  Τι έκανες τώρα;;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.