#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/04/2012 17:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι θέσεις της ΝΔ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης


Η Ελλάδα δεν θα παραμείνει άλλο «ξέφραγο αμπέλι»!    


Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε εκρηκτικό σημείο. Η αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών από τα σύνορά μας έχει καταστήσει τη χώρα ένα «ξέφραγο αμπέλι». Η ανικανότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι ιδεολογικές εμμονές των μελών της, προεξάρχοντος του κ. Παπανδρέου, που καθόριζαν τη μεταναστευτική πολιτική οδήγησαν την κατάσταση κυριολεκτικά εκτός ορίων. Κορυφαίο παράδειγμα του λανθασμένου μηνύματος που έστελνε το ΠΑΣΟΚ αποτελεί ο καταστροφικός νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια.

Η Νέα Δημοκρατία ως αυριανή κυβέρνηση με αποφασιστικότητα και σχέδιο θα δράσει άμεσα και καταλυτικά για να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς έχει συμφωνήσει με τον κ. Ραχόι, πρωθυπουργό της Ισπανίας, για κοινή δράση και συντονισμό στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Στο στόχο αυτό, άλλωστε, συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστέρηση. Διαφορετικά κινδυνεύουμε από την έκρηξη ανεξέλεγκτων κοινωνικών εντάσεων, αλλά και την εκδίωξή μας από τη συνθήκη Σένγκεν, που συνεπάγεται ότι οι Έλληνες δεν θα ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι:

Στην Ελλάδα εισέρχονται καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες, δίνοντας την εικόνα ότι τα ελληνικά σύνορα είναι «τρύπια», με ό,τι αυτό σημαίνει για την εθνική μας ασφάλεια.
Στην πλειοψηφία τους οι λαθρομετανάστες κατευθύνονται στην Αθήνα και σε άλλα αστικά κέντρα, μετατρέποντας ολόκληρες περιοχές σε γκέτο.
Η μαζική εγκατάσταση στις περιοχές αυτές τις μετατρέπει σε υγειονομικές βόμβες, όπου η υγεία όλων, κατοίκων και μεταναστών, τίθεται σε κίνδυνο.
Τμήμα των λαθρομεταναστών επιδίδεται σε παρανομίες και εγκληματικές ενέργειες.
Τροφοδοτείται το παραεμπόριο, το οποίο έχει καταστρέψει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο τζίρος του παραεμπορίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, υπολογίζεται ετησίως στα 25 δισ. ευρώ, στερώντας από τα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους τουλάχιστον 9 δισ. ευρώ από ΦΠΑ, δασμούς και ασύλληπτη φορολογητέα ύλη.
 Διογκώνεται η μαύρη εργασία, που εκτοξεύει την ήδη υψηλή ανεργία και στερεί από τα ασφαλιστικά ταμεία τεράστια ποσά.

Για τη Νέα Δημοκρατία η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι κομβικής σημασίας, ανάλογη με αυτή της οικονομικής κρίσης. Και απέναντι στο συγκεκριμένο πρόβλημα οι θέσεις του κόμματος είναι σαφείς:

Κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια (Ν.3838/2010), που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ και που κατέστησε την Ελλάδα πόλο έλξης για χιλιάδες παράνομους μετανάστες.
Αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων ώστε να παύσει η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών και να δοθεί το μήνυμα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να φυλάττει τα σύνορά της.
Πάταξη του παραεμπορίου που οδηγεί στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, και αποτελεί επιπλέον πόλο έλξης και για νέους μετανάστες.
Λήψη μέτρων κατά της μαύρης εργασίας παράνομων μεταναστών σε επιχειρήσεις.
Αυστηρότερη νομοθεσία στην εκμίσθωση κατοικίας και επαγγελματικού χώρου σε παράνομους αλλοδαπούς.
Δημιουργία σύγχρονων κέντρων υποδοχής και παραμονής λαθρομεταναστών, που συνιστούσε πρόταση του κόμματος, για πολλά χρόνια, καθώς άλλωστε η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε τη κατασκευή τους. Κέντρα, όμως, που θα τηρούν όλα τα αναγκαία κριτήρια, όπως: να είναι εκτός οικιστικού ιστού, να υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί με υπέρογκες δαπάνες η Πολιτεία, να υπάρχουν σημαντικά ανταποδοτικά κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες.

 

Η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά για την επίλυση του μεταναστευτικού και της επιστροφής στην ευνομία δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα, δεν προσπαθεί να παραπλανήσει για τις προθέσεις του κόμματος, δεν παρουσιάζει αντιφάσεις και παλινωδίες. Είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής. Και στις επερχόμενες εκλογές τη θέτει προς έγκριση στον ελληνικό λαό για να την εφαρμόσει άμεσα και σχεδιασμένα.

Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 05/04/2012 17:47:13

  Μηπως και αφαιρεση της Ελληνικης Ιθαγενειας απο οσους ΚΑΚΩΣ την απεκτησαν με αυτο το νομο εκτρωμα του ΠΑΣΟΚ ??

 2. thanasis avatar
  thanasis 05/04/2012 18:40:46

  Ο Σαμαράς απέδειξε πως σκοπεύει να βάλει τάξη στο μεταναστευτικό, Αλήθεια ο Καμμένος πόσες φορές ασχολήθηκε με το μεταναστευτικό από το 2004 που εκλέχτηκε ο Καραμανλής ως σήμερα, και ιδίως την περίοδο που ήταν υπουργός;;;

 3. airman avatar
  airman 05/04/2012 18:48:15

  Κρίσιμο είναι να δρομολογηθεί με την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από το ΥΠΕΞ και η διαδικασία επαναπατρισμού όσων εισέρχονται και παραμένουν παράνομα στην επικράτεια της χώρας. Δεν μπορεί να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα ''κέντρα υποδοχής και παραμονής''. Ακόμα και για συμβολικούς λόγους είναι ίσως σκόπιμο να ονομασθούν Κέντρα Προσωρινής Παραμονής και Επαναπατρισμού.
  Εάν υποθέσουμε ότι οι 30 χώροι που ευαγγελλίζεται ο Μιχαήλ με χωρητικότητα 1.000 ατόμων ''αδειάζουν'' το αργότερο κάθε 60 μέρες, τότε μπορεί να επιτευχθεί ο επαναπατρισμός άνων των 150.000 ατόμων κάθε χρόνο. Αριθμός που και πάλι δεν είναι αρκετός καθώς θα χρειαστούν πάνω από 5 χρόνια για να προωθηθεί πίσω στις χώρες προέλευσης το σύνολο των λαθρομεταναστών και αυτό με την προϋπόθεση μηδενικού αριθμού εισόδων. Δύσκολο εγχείρημα, που απαιτεί αποφασιστικότητα και συντονισμένη δράση.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ airman 05/04/2012 20:17:05

   500.000 επί 500 ευρώ = 250.000.000 για τα πρώτα δύο χρόνια με το πρώτο κονδύλι

   όποιος δεν θέλει να ζυμώσει...

   και δεν χρειάζονται στρατόπεδα και οικονομικά δέλεαρ να γίνει όλη η Ελλάδα φιλιπινέζα παράνομων αλλοδαπών

   στρατόπεδα ίσον μονιμοποίηση!

 4. ΚΜ avatar
  ΚΜ 05/04/2012 18:57:33

  Σε ένα κείμενο θέσεων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης θα περίμενα, το λιγότερο, να υπάρχει η λέξη «απέλαση» ή έστω η λέξη «επαναπατρισμός». Δεν τις βλέπω πουθενά όμως και αυτό με προβληματίζει.

  • factorx avatar
   factorx @ ΚΜ 05/04/2012 21:32:05

   Να βάλουν και συνοπτικές εκτελέσεις;

  • franc avatar
   franc @ ΚΜ 05/04/2012 21:36:44

   To τραγικώτερο σ΄αυτό γτο θέμα είναι οτι οι άνθρωποι αυτοί στην μεγάλη τους πλειοψηφία θέλουν να φύγουν απο την Ελλαδα αλλα το Ελληνικό κράτος δεν τους αφήνει γιατί και εδώ έχει υπογράψει άλλο μνημόνιο με την ΕΕ (Λιέγη ΙΙ)

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ franc 06/04/2012 11:56:33

    Δουβλίνο ΙΙ. Και ναι έχεις δίκιο, πρόκειται για τραγικό λάθος της Ελλάδας που συναίνεσε σε κάτι τέτοιο...

 5. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 05/04/2012 19:14:02

  ΑΝ ΔΕΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ .ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗ (ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ)ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/04/2012 19:45:05

  Για κοιτάξτε εδώ τις πολιτογραφήσεις.
  Πολλά αρχεία εκατοντάδων σελίδων με δεκα πολιτογραφήσεις ανά σελίδα

  Από λίγο που ξεφύλλισα, γίνονται "Ελληνες" τούρκοι, σύριοι, αιγύπτιοι, γκανέζοι, και η πλειοψηφία αλβανοί, καζαχστάν, γεωργία, κάποιοι ουκρανοί και ρουμάνοι και ένας Θεός ξερει πόσοι άλλοι :

  h**p://et.diavgeia.gov.gr/f/min-interior/find/thid:450
  h**p://et.diavgeia.gov.gr/f/min-interior/find/thid:451
  h**p://et.diavgeia.gov.gr/f/ypes/find/thid:451 (157 σελίδες, 1570 πολιτογραφηθέντες) κοκ.

  Έχει πάρα πολλά παρόμοια αρχεία
  Όλες αυτές οι πολιτογραφήσεις είναι βάσει του νόμου της Ιθαγένειας και η απόφαση από το ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα δεν έχει βγει ακόμα.

  Ξέρει κανείς πόσους έχουν πολιτογραφήσει συνολικά από τότε που ψηφίστηκε το κατάπτυστο νομοσχέδιο;

  Η ΝΔ αφού πήρε απόφαση να συμμετέχει έπρεπε να είχε ζητησει το υπουργείο εσωτερικών.
  Η ζημιά θα ήταν ίδια είτε με δύο, είτε με τέσσερα υπουργεία, οπότε ας είχε και τέσσερα...

  Στο Εσωτερικών αλωνίζουν.

  Θα παίξουν τα ρέστα τους οι πράσινοι στη νοθεία και θα την πατήσει όλη η Ελλάδα όπως την πάτησε η Αθήνα που ψήφισαν Πακιστανοί και Αφγανοί που δεν ήξεραν λέξη ελληνικά και οι "έξυπνοι" Έλληνες αντιστάθηκαν πηγαίνοντας για φραπέ.

 7. S.P. avatar
  S.P. 05/04/2012 19:55:43

  Και μόνο γιατί είπε αυτά που είπε για τους μετανάστες ο κ. Παυλόπουλος και επειδή ήταν καταφοβισμένος (τέτοιο φοβισμένο άνθρωπο δεν είχα ξαναδεί, τι θέλει και ασχολείται με τα κοινά) εκείνον τον Δεκέμβρη του 2008 δεν έπρεπε να είναι υποψήφιος

 8. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 05/04/2012 20:19:07

  Φάκτορα, σε παλαιότερό σου άρθρο, διάβασα και για την θέση της Ν.Δ. για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης. Μήπως μπορείς να πάρεις περισσότερες διευκρινήσεις, γιατί εάν πουν στον κόσμο για πετρελαιο στο 1,40, ζήτω που καήκαμε. Εδώ ο κόσμος δεν μπορεί να βάλει πετρέλαιο στο 1,00 ευρώ, φαντάσου στο 1,40. Καλό λοιπόν θα ήταν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους και να βάλουν μυαλό. Φιλικά.

 9. Γιώργoς Αχαιός avatar
  Γιώργoς Αχαιός 05/04/2012 20:50:01

  Μου φαίνονται αρκετά λογικά τα μέτρα. Αρκεί να εφαρμοστούν.

  Τα μέτρα κρίνονται απο το αποτέλεσμα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα λιγότερο από μηδενική εισροή λάθρο από δω και πέρα και εκδίωξη μερικών εκατοντάδων χιλιάδων που είναι ήδη εντός ελλάδος.

 10. o deksios avatar
  o deksios 05/04/2012 21:04:47

  Λοιπον:
  Δυστυχως, το προβληματα ειναι τρια: α) η συμφωνια του δουβλινου, οτι ολη η ευρωπη στελνει του λαθρομεταναστατες σε εμας, β) η αρνηση της Τουρκιας να παρει πισω τους παθιρομεταναστες που ερχονται σε εμας μεσω αυτης και γ) η αρνηση ολων των χωρων (πακισταν, κτλ) να παρουν πισω τους λαθρομεταναστες που υπαρχουν σε εμας, αφου δεν τους θεωρουν δικους τους.

  Σε αυτα τα 3 πρεπει να επικεντρωθει η λυση...
  Δυστυχως τα μετρα που ανακοινωθηκαν τιποτα δεν θα προσφερουν..
  πχ αποτελεσματικη φυλαξη των συνορων.. οκ, πας και 1 εκατ φυλακες στα συνορα... την πρωτη νυχτα πιανουν 10.000 λαθρομεταναστες που πανε να περασουν.. τι τους κανεις????? η τουρκια δεν τους δεχεται πισω, η πατριδα τους δεν τους δεχεται, η υπολοιπη ευρωπη δεν τους δεχεται, και εσυ εισαι με 10.000 ατομα στα συνορα.. Τι τους κανεις?

 11. speed avatar
  speed 05/04/2012 21:24:48

  Καταλαβαίνουμε για μια ακόμα φορά ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης/λαθρομετανάστευσης είναι άλυτο. Δεν είναι θέμα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος. Είναι θέμα βούλησης της Ευρώπης να σταματήσει να θέλει μετανάστες. Μόλις σταματήσει να υπάρχει η ελπίδα ή η πιθανότητα ότι ερχόμενοι στην Ευρώπη οι όποιες εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια άνθρωποι θα βρουν δουλειά ή άσυλο, μόνο τότε θα σταματήσει η ροή μεταναστών/λαθρομεταναστών και μόνο τότε δεν θα εγκλωβίζονται στην Ελλάδα χωρίς να μπορούν να φύγουν. Και φυσικά δεν φταίει ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ νόμος του ΠΑΣΟΚ για το ότι οι άνθρωποι αυτοί περνάνε από την Ελλάδα. Και να μην υπάρχει τέτοιος νόμος η μεταναστευτική ροή δεν θα σταματήσει.

  Επί των θέσεων της ΝΔ:
  α) κατάργηση του νόμου 3838/2010. Σωστό μέτρο
  β) αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων. Πώς; Με ποιο τρόπο; Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτές τις διακηρύξεις; Τι διαφορετικό θα γίνει δηλαδή από αυτά που γίνονται μέχρι τώρα;
  γ) πάταξη του παραεμπορίου. Μα το παραεμπόριο, τα φανάρια, τα καροτσάκια δεν είναι το πρόβλημα αλλά το πώς αυτό το πρόβλημα εμφανίζεται. Για την τεράστια πλειοψηφία των λαθρομεταναστών αυτός είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης. Εάν δεν μπορούν να βγάλουν τα προς το ζειν μ' αυτόν τον τρόπο, προφανώς θα πρέπει να κάνουν κάτι άλλο για να ζήσουν. Εύκολα μπορούμε να φανταστούμε τι είναι αυτό το κάτι άλλο.
  δ) μαύρη εργασία. Ακόμα και αν ξεχάσουμε το 1,2 εκατομμύρια ανέργων, κάτι που σημαίνει ότι έτσι κι αλλοιώς είναι περίπου αδύνατο να βρουν δουλειά, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το να βρουν “νόμιμη” δουλειά αν δεν είναι νόμιμοι. Όμως νόμιμη δουλειά με ασφάλιση σημαίνει ότι κάποια στιγμη θα νομιμοποιηθούν.
  ε) αυστηρότερη νομοθεσία στην εκμίσθωση κατοικίας και επαγγελματικής στέγης σε παράνομους αλλοδαπούς. Πέραν της τραγικής αντιφατικότητας (παράνομοι με επαγγελματική στέγη; Με ΑΦΜ και παραστατικά; Και γιατί να νοικιάζουν επαγγελματική στέγη με αυστηρότερους όρους αφού είναι νομιμότατοι; ) αυτό το μέτρο αντικειμενικά οδηγεί στο να βρίσκουν σπίτια με 400 ευρώ το μήνα (αφού βέβαια δηλώσουν το ΑΦΜ τους στο συμβόλαιο μίσθωσης...) οι έχοντες και να μένουν άστεγοι οι μη έχοντες που είναι η τεράστια πλειοψηφία.
  στ) δημιουργία κέντρων υποδοχής. Τα ίδια που λέει κι ο Χρυσοχοϊδης.

  Βέβαια, δεν θέλω να επεκταθώ σε πολλά άλλα ζητήματα της μεταναστευτικής πολιτικής όπως η εγκληματικότητα (που δεν αφορά κυρίως τους λαθρομετανάστες αλλά τους ...νόμιμους μετανάστες), οι ποσοστώσεις, η ανεξέλεγκτη είσοδος ...ευρωπαίων πολιτών – βορείων γειτόνων μας, η νόμιμη πια ανεξέλεγκτη είσοδος αλβανών, η αγορά διαβατηρίων και υπηκοότητας, οι απελάσεις κλπ, κλπ, κλπ. Ψιλά γράμματα...

  Κατανοώ ότι η ΝΔ θα κληθεί να κυβερνήσει και πρέπει να έχει μια πολιτική προσέγγιση στο μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης/λαθρομετανάστευσης. Δυστυχώς, δεν έχει να πει κάτι διαφορετικό γιατί δεν υπάρχει τίποτα διαφορετικό. Δεν μπορούμε “να τους σφάξουμε, να τους κάψουμε, να τους πετάξουμε έξω” αλλά ούτε “ν' ανοίξουμε τα σύνορα, να δώσουμε σε όλους χαρτιά, να τους κάνουμε έλληνες πολίτες”. Τι να κάνουμε; Θα μάθουμε να ζούμε μ' αυτούς τους ανθρώπους που θα γίνονται όλο και περισσότεροι και όλοι μας (μαζί κι αυτοί) θα γινόμαστε όλο και φτωχότεροι.

 12. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 05/04/2012 21:59:10

  Δεν χρειάζονται θέσεις.Θέληση χρειάζεται.
  Και αυτό το ζήτημα θα το "κληρονομίσει" η ΝΔ.Πώς θα γινόταν διαφορετικά,έλυσε και τίποτα το Πασόκ;
  Τώρα λοιπόν που θα το διαχειριστεί ως κυβέρνηση, μόνη ελπίζω και ανεξάρτητη,να προσέξει την γλίτσα της Αριστεράς και τα ψέματα του Πασόκ.Και τα δύο στοιχεία θα εμφανιστούν ως υπεράσπιση των λαθρο.

 13. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 05/04/2012 21:59:14

  Στρίβειν δια του σουρρεαλισμού, φάκτορά μου; Μερικά πράγματα πρέπει να διευκρινίζονται, ξέρεις.

  • factorx avatar
   factorx @ ΠΗΛΕΑΣ 05/04/2012 23:01:59

   Δεν πάω στην Χρυσή Αυγή με τίποτα

 14. farofylakas4 avatar
  farofylakas4 05/04/2012 22:57:56

  Το βλέπω μπροστά μου... (χωρίς να είμαι μάντης!)
  Κέντρα υποδοχής και φύλαξης μεταναστών.
  Πόσο θα τους έχουμε στο κεφάλι μας; Πόσο θα τους ανεχόμαστε;
  Γιατί κανένας δεν λέει οτι για κάθε κεφάλι που μετράει η Φροντεξ, επιδοτούμαστε από την Ευρώπη; Γιατί κανένας δεν νοιάζεται για ποιο λόγο επιδιώκουν κάποιοι την αλλοτρίωση του Ελληνικού πληθυσμού;
  Όχι factorx, δεν θα μιλήσω για εκτελέσεις. Θα μιλήσω όμως για ΕΛΕΓΧΟ. Θα μιλήσω για μη δυνατότητα να περνάει ο οποιοσδήποτε τα σύνορα.
  Τοσο κακό ειναι;

 15. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 06/04/2012 00:30:40

  Δυστυχώς σ'ενα τομέα που θα μπορούσε να καταστεί προνομιακός υπέρ της ΝΔ, διαβλέπω ατολμία κι έλλειψη θέλησης για την πραγματοποίηση ουσιωδών ρήξεων. Φαντάζομαι οτι ακριβώς τα ίδια μέτρα θα εξαγγείλει κι ο Μπένυ, αν ερωτηθεί. Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί οτι το δίπολο εγκληματικότητα-λαθρομετανάστευση ενδιαφέρει τον κόσμο τουλάχιστον όσο και η οικονομία.Όταν ξυπνήσουν θα είναι αργά ...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ μεταρρυθμιστής 06/04/2012 10:16:59

   Εδώ γράφουν "τμήμα των λαθρομεταναστών επιδίδεται σε παρανομίες"! Η γελοιότητα της πολιτικής ορθότητας.
   Μα αφού είναι παράνομοι, και η ίδια η μη έκνομη δραστηριότητά τους (μισθωτή εργασία αδήλωτη) είναι από μόνη της παράνομη δραστηριότητα, με την ευθύνη φυσικά του εργοδότη!
   Άρα, κατά τη ΝουΔου, ένας λαθρομετανάστης μπορεί και να εργάζεται νόμιμα, άσχετα από το γεγονός ότι είναι λαθρομετανάστης!!!! (ας πούμε, να εργάζεται ασφαλισμένος, όντας παράνομος, να αποδίδει ΦΠΑ, όντας παράνομος, να έχει κατάστημα, ιατρείο, επιχείρηση, κλπ, κλπ). Μάλιστα, μπορούμε να πούμε ότι αφού μόνο ένα "τμήμα" των λαθρομεταναστών εργάζεται παράνομα, η πλειονότητα εργάζεται νόμιμα! Έστω και χωρίς χαρτιά!!!!
   Πρόκειται για την αποθέωση της ξύλινης γλώσσας του politically correct αλά Κεντροδεξιά.
   Αυτό πρέπει να μεταφραστεί στη γερμανική, να σταλεί στον Σώυμπλε να ανοίξει και άλλο το στοματάκι του...

   • Δημήτρης, ετών 31 avatar
    Δημήτρης, ετών 31 @ ΒΙΣ 06/04/2012 12:01:52

    Σωστός είσαι ΒΙΣ. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο κι εμείς κοιτάζουμε να είμαστε politically correct. Και σκέψου ότι αυτό γίνεται προεκλογικώς. Αν δηλαδή βγει η ΝΔ, τί θα κάνει στην πράξη για τα εκατομμύρια λαθρομεταναστών; Ότι έκανε και την περίοδο 2004-2009; Για το δε ΠΑΣΟΚ δεν μιλάμε, είναι γνωστά τα περί ελληνοποιήσεων...

 16. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 06/04/2012 00:46:46

  Τα μετρα δεν με καλυψαν... νομιζω και εγω οτι δεν λυνουν το προβλημα.. εντουτοις πιστευω στον Σαμαρα και στον πατριωτισμο του και θα κανει ο,τι περναει απο το χερι του για την καλυτερη δυνατη λυση του θεματος..ισως και καποιες μεθοδοι δεν πρεπει να λεχθουν..αλλα να γινουν.. και ο νοων νοειτω..

 17. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 06/04/2012 02:12:30

  Koυβέντα για το Δουβλίνο ΙΙ...
  Δεν πάμε πουθενά έτσι.

 18. nik avatar
  nik 06/04/2012 03:35:20

  1) Hλεκτροφορος φραχτης στο Εβρο,
  2) Μαζικες απελασεις ολων των παρανομων αφου κρατηθουν σε κεντρα,
  3) Αυστηροποιηση της νομοθεσιας για χορηγηση υπηκοοτητας/καταργηση λαθρονομου ραγκουση
  4) Επαναξιολογηση και αυστηρος ελεγχος στις ηδη υπαρχουσες αδειες παραμονης και αυστηροτερα κριτηρια για εκδοση αδειας παραμονης. Οποιος παραβιασε το νομο και μπαινει η μπηκε παρανομα στη χωρα να μην νομιμοποιειται ποτε, να μπαινει σε μαυρη λιστα ανεπιθυμητων και αφου θα δεχεται βαρυ χρηματικο προστιμο να απελαυνεται
  5) Κατασχεση ακινητων σε οσους ενοικιαζουν σε λαθρομεταναστες

 19. hj avatar
  hj 06/04/2012 03:41:57

  To προβλημα δεν ειναι οι μεταναστες απο γειτονικες βαλκανικες χωρες. Υπαρχουν κοινα πολιτιστικα στοιχεια και αργα η γρηγορα αυτες οι χωρες θα μπουν στην ΕΕ οποτε οι πολιτες τους θα μπορουν να μπαινουν ελευθερα στην Ελλαδα. Το προβλημα ειναι η μαζικη παρανομη εισροη μουσουλμανων και αφρικανων παρανομων μεταναστων. Αυτοι ευθυνονται για τη μεγαλη εγκληματικοτητα και δεν υπαρχει περιπτωση ομαλης ενταξης τους..

  • Σικελιανος avatar
   Σικελιανος @ hj 06/04/2012 09:51:58

   Και ομως εισαι λαθος....
   Οι Αφροασιατες εχουν γκετοποιησει και υποβαθμισει το κεντρο, ενεχονται σε μικροεγκληματικοτητα κυριως με καποιες εξαιρεσεις οπως ο πατερας που δολοφονηθηκε για την καμερα του στην Ηπειρου, βρωμιζουν και αποπατουν σε οποιοδηποτε σημειο της Αθηνας, προσποριζονται κυριως απο μικροκλοπες, παρεμποριο, σωματεμπορια, διακινηση ναρκωτικων ομως ποτε δεν εχω ακουσει ενοπλη ληστεια...
   Αντιθετως οι Αλβανοι κυριως (που προσωπικα πιστευω οτι εξυπηρετουν και αλλα πιο μεγαλα σκοτεινα σχεδια), οι Γεωργιανοι, οι Ρουμανοι, οι Βουλγαροι και εσχατως και οι Τσιγγανοι εμπλεκονται στην καθημερινη πολυ σοβαρη ενοπλη εγκληματικοτητα...... Νομιζω οτι απο τους Αφροσιατες απειλουμεθα ως προς την αλλοιωση του πληθσμου, και τον θρησκευτικο φονταμενταλισμο, τα μεταδοτικα νοσηματα αλλα και την υποβαθμιση της πολης μας... απο τους Βαλκανιους και ανατολικοευρωπαιους μεταναστες απειλειται η ζωη των Ελληνων καθημερινα...

 20. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 06/04/2012 09:03:37

  Συγγνώμη προ της αποναρκοθέτησης του Έβρου εμπαιναν από εκεί οι λαθρομετανάστες? Η Ελλάδα γιατί δεν μπλοκάρει την χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ε.ε. μέχρι η τελευταία να συμμορφωθεί?

 21. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 06/04/2012 09:06:40

  με όσους είναι ήδη εδω δε λέει τι θα γίνει

 22. α.α avatar
  α.α 06/04/2012 09:20:46

  Να επαναφερθεί η δικαστική απέλαση για τα πλημμελήματα και η δυνατότητα αναστολής της ποινης φυλάκισης υπό τον όρο άμεσης απέλασης που πρόσφατα (παραδόξως και με ψήφους της ΝΔ) καταργήθηκαν. Σημειωτέον ότι η δικαστική απέλαση είναι δραστική και δεν αναστέλλεται , σε αντίθεση με τη δοικητική απέλαση.

 23. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/04/2012 10:10:21

  Είχα γράψει εδώ για επανέλεγχο των αδειών παραμονής, διότι ξέρω ότι πολλές εκδόθηκαν με διαβλητούς τρόπους. Και για θέσπιση του αξιώματος "άπαξ παράνομος, διαπαντός παράνομος". Ελπίζω να τα καταλάβουν αυτά πόσο σημαντικά είναι στη ΝΔ.

 24. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 06/04/2012 10:48:59

  Τα σοβαρά Κράτη έχουν Εθνική Πολιτική επί των σοβαρών θεμάτων.

 25. crisis avatar
  crisis 06/04/2012 12:43:30

  προσεχετε να μην γινεσται πολυθεσιτες.

 26. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/04/2012 15:41:41

  Βέβαια, τους 2 νεαρούς Πακιστανούς που έδωσαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν τα παγιδευμένα στο αυτοκίνητο γεροντάκια, στις γραμμές του τρένου, κανείς δεν θα τους μνημονεύσει.
  Μπορεί η ευαισθησία τους και η ανθρωπιά τους να είναι η εξαίρεση μέσα σ' αυτή την περιπλανώμενη μάζα φυγάδων. Αλλά το σημαντικό είναι άλλο: Είναι γενικά εξαίρεση μέσα στον κόσμο που ζούμε.
  Είναι και κάτι άλλο: Έδωσαν τη ζωή τους για να σώσουν τους 2 γέροντες, όχι από υποχρέωση, αλλά επειδή έτσι είπε η καρδιά τους.
  Κανείς δεν θα τους μνημονεύσει εδώ μέσα. Ακυρώνουν τα στερεότυπα, προκαλούν αμηχανία. Ίσως πουθενά δεν θα τους μνημονεύσουν, ίσως το γεγονός "δεν το είδαν", κάν. Μόνον ο Θεός τους είδε, όποιο όνομα και άν του δινουν οι άνθρωποι, εδώ ή εκεί στο Πακιστάν.
  Έστι Δίκης οφθαλμός...
  Δέν μπορώ να γράφω άλλο, έρχονται και ημέρες Πάσχα. Είναι εκκωφαντική η σιωπή, εδώ, στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, στα αξιοπρεπή και χυδαία blog. Παντού. Σφίγγεται η ψυχή μου σαν κουβάρι.
  Καλή Ανάσταση.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ο Θείος 07/04/2012 22:10:10

   Πόσο δίκιο έχετε! Άκρα του τάφου σιωπή για αυτήν την έκφραση υπέρτατου αλτρουϊσμού. Η ζωή τελικά είναι πολυεπίπεδη ακόμη και μέσα στην εκκωφαντική σιωπή μας.
   Επίσης Καλή Ανάσταση.

 27. eTHnikos Star avatar
  eTHnikos Star 25/04/2012 14:54:16

  Για τα αλλα μπορω να καταλαβω...Αλλα για αρση νομοσχεδιου Ραγκουση Περι Ελληνικης Ιθαγενειας δεν μπορω να το καταλαβω.Εγω ηρθα στην Ελλαδα 2 Μηνων, Εκει με φοναζουν ξενο , εδω ξενο.Γενικα ειμαι απατριδος!Η Ελληνικη Ιθαγενεια θελει 6 χρονια σε Ελληνικο Σχολειο και να εισαι ΝΟΜΙΜΟΣ!
  Ελληνας ειναι αυτος που Διδασκετε την Ελληνικη παιδεια!

 28. Γιαννης avatar
  Γιαννης 05/05/2012 11:43:00

  Απελαση η μονη λυση,
  αφαιρεση Ελληνικης ιθαγενειας σε οσους την πηραν,
  ΕΛΛΗΝΑΣ ειναι αυτος που γεννηθηκε απο Ελληνες.
  Τελος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.