#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2012 18:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι θέσεις με τις οποίες πηγαίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό ΜέγαροΣΑΜΑΡΑΣ: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας για ισχυρή διαπραγμάτευση

 Να εξαντλήσει όσα περιθώρια υπάρχουν για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και με το βλέμμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς θα πει ότι η χώρα δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο και ότι μία κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση, λόγω ευρύτερης κοινωνικής βάσης, θα είναι πιο ισχυρή και θα μπορέσει να κάνει καλύτερη επαναδιαπραγμάτευση, εθνική διαπραγμάτευση του Μνημονίου και να πετύχει ουσιαστικές αλλαγές. Αν ο κ. Τσίπρας επιμείνει στη στρατηγική επαναληπτικών εκλογών, όπως κάνει από την επομένη των εκλογών της 6ης Μαΐου μετατρέποντας ακόμα και τη διερευνητική εντολή σε προεκλογική εκστρατεία, τότε η πίεση Σαμαρά θα μεταφερθεί προς τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη με τα ίδια ισχυρά επιχειρήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα καταστήσει σαφές ότι αυτή του η θέση αποτελεί μία εθνική θέση, η οποία όμως αν δεν γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο, θα μετατραπεί στο βασικότερο διακύβευμα των επαναληπτικών εκλογών, τις οποίες όπως αναμένεται να τονίσει δεν φοβάται η Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Συγγρού βρίσκεται ήδη σε προεκλογική διάταξη, σε περίπτωση που λόγω της στάσης Τσίπρα και Κουβέλη η σύσκεψη (ή οι συσκέψεις) των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταλήξουν σε οριστικό αδιέξοδο.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Aδιάλλακτος;

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την τέταρτη φάση των διαβουλεύσεων, αυτή υπό τον Κάρολο Παπούλια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πηγές της Κουμουνδούρου και κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους στον Τύπο της Κυριακής ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πίσω». Η μόνη χαραμάδα ελπίδας για να δοθεί τέλος στην ακυβερνησία που θα αφήσει ο κ. Τσίπρας θα είναι να επαναφέρει την πρότασή του για μια οικουμενική κυβέρνηση, η οποία θα ανακοινώσει στους θεσμικούς εταίρους της χώρας ότι παγώνει η εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο (και των ψηφισμένων, όπως η κατάργηση της μετενέργειας των συμβάσεων που θα ισχύσει από τις 15 Μαΐου), στη συνέχεια θα προωθήσει θεσμικού χαρακτήρα αλλαγές (καθιέρωση απλής αναλογικής, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών κ.ο.κ.) και θα οδηγήσει την Ελλάδα στις κάλπες. «Αν οι υπόλοιποι δεχτούν να ανακοινώσουμε στους δανειστές ότι παγώνουμε το Μνημόνιο και μετά ξεκινάμε διαπραγμάτευση από μηδενική βάση, τότε αυτό θα το συζητήσουμε», διευκρινίζουν στον Τύπο της Κυριακής οι ίδιες πηγές

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αποφυγή των εκλογών με κάθε τρόπο

 Αποφασισμένος ή να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή να εκθέσει τους Φώτη Κουβέλη και Αλέξη Τσίπρα αν μία μίνιμουμ συνεννόηση δεν καταστεί δυνατή, προσέρχεται αύριο ο Ευ. Βενιζέλος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην Ιπποκράτους θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία τις επαναληπτικές εκλογές. Ο λόγος δεν είναι το μέλλον της χώρας (ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτός ) αλλά η πρόβλεψη –το δείχνουν και οι πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις– ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνθλιβεί ανάμεσα στις… μυλόπετρες της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ (για τον κ. Τσίπρα στις συσκέψεις του ΠΑΣΟΚ έχουν διαπιστώσει και έχουν πει ξεκάθαρα ότι στόχος του είναι να αποκτήσει την κεντρική θέση που κατείχε ως τώρα το ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Κεντροαριστεράς) και θα βγει από τις κάλπες του Ιουνίου, εφόσον δεν προκύψει η συμφωνία της τελευταίας στιγμής, ακόμα πιο συρρικνωμένο. Συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου βλέπουν ότι Σαμαράς και Τσίπρας έχουν ήδη επιλέξει αντίπαλο εφόσον στηθούν ξανά κάλπες και ψάχνουν –αλλά δεν βρίσκουν– τον τρόπο να αλλάξουν γήπεδο.

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Κρατά στα χέρια του το κλειδί των εξελίξεων

 Ο κ. Κουβέλης θα περάσει την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου γνωρίζοντας ότι είναι εκείνος που θα αποφασίσει τελικά αν θα συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή η χώρα θα πάει σε επαναληπτικές εκλογές τις οποίες –όπως ακριβώς και το ΠΑΣΟΚ– και η Δημοκρατική Αριστερά θέλει πάση θυσία να αποφύγει. Μέχρι χθες ο κ. Κουβέλης καθιστούσε σαφές ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην οποία δεν θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα επιτίθετο στον κ. Τσίπρα επειδή δεν συναινεί στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Από τη συζήτηση που έχει γίνει στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, πέραν της μεγάλης έντασης και του ισχυρού προβληματισμού, προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε κάθε σενάριο η Δημοκρατική Αριστερά –η οποία σύμφωνα με τις πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις ήδη χάνει δυνάμεις– θα έχει απώλειες. Το κρίσιμο είναι τι θα επιλέξει ο κ. Κουβέλης, αν θεωρήσει δηλαδή ότι η συνέχιση του «όχι» και η πορεία προς τις επαναληπτικές εκλογές θα του επιφέρουν μεγαλύτερες ζημιές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπό προϋποθέσεις και υπέρ του ΠΑΣΟΚ από τη φθορά του ως κυβερνητική συνιστώσα σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ο κ. Κουβέλης και τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαιώνουν ότι αυτή θα είναι και η στάση του κ. Κουβέλη, όση πίεση και αν δεχθεί.

Απλή συμμετοχή από ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Ελληνες και Χρυσή Αυγή

 Δείχνει οξύμωρο αλλά ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και της Χρυσής Αυγής, τάσσονται –σύμφωνα με τις πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις– υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Το ΚΚΕ μετά το στραπάτσο των εκλογών διαπιστώνει ότι βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο και καλεί το λαό στις επαναληπτικές εκλογές να διορθώσει την ψήφο του. Με αυτήν τη γραμμή θα πάει και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών η κ. Παπαρήγα, αν και στον Περισσό γνωρίζουν ότι στο σενάριο των επαναληπτικών εκλογών διατρέχουν τον κίνδυνο να καταγράψουν μεγαλύτερες απώλειες από την 6η Μαΐου προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με την παρουσία του επικεφαλής Πάνου Καμμένου θα επαναλάβουν ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ., καθώς διακηρυγμένος στόχος του κ. Καμμένου είναι η ενίσχυση του ποσοστού του έναντι της Ν.Δ. στις επαναληπτικές εκλογές και η αναδόμηση του πολιτικού σκηνικού με την υποχώρηση του δικομματισμού και την ενίσχυση των νέων κομμάτων.

Για τη Χρυσή Αυγή ακόμα παραμένει ερώτημα με ποιο τρόπο θα συμμετάσχει στις συζητήσεις στο Προεδρικό Μέγαρο. Και πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι ακόμα και αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θελήσουν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο Κάρολος Παπούλιας είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να συζητήσει με τη Χρυσή Αυγή και να ακούσει τις θέσεις της. Η Χρυσή Αυγή, ενώ κανένα κόμμα δεν θέλει να συζητήσει μαζί της, έχει ταχθεί επισήμως υπέρ της συγκρότησης μίας καθαρά αντιμνημονιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

(Από ρεπορτάζ στον αυριανό "Τύπο της Κυριακής")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 12/05/2012 18:08:56

  Σαμαράς: Χωρίς να έχει αποκωδικοποιήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, χιμαιρικός τακτικιστής μήπως και γίνει το θαύμα.

  Βενιζέλος: Με πλήρως απωκοδικοποιημένο το εκλογικό αποτέλεσμα, ιππότης υπό εξαφάνιση

  Τσίπρας: Εκμεταλλευτής του συστήματος (εκλογικός νόμος) για να κατατροπώσει τους αντιπάλους του και μετά βλέπουμε και για τις κωλοτούμπες (εξάλλου γι αυτόν θα είναι η παρθενική φορά, όλοι θα δείξουν ανοχή!!!).

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 12/05/2012 19:09:15

  Σαμαράς και Βενιζέλος δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Αν απομακρυνθούν από την εξουσία και την κουτάλα, οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι και ρουσφετοζήτουλες θα μείνουν για πάντα μακριά από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, άσε που θα γίνει επισφαλής η θέση τους ως αρχηγών των κομμάτων τους.
  Αντιθέτως, Τσίπρας και Κουβέλης μόνο να χάσουν έχουν αν συμμετάσχουν σε κυβέρνηση, γιατί αυτό θα σημάνει το τέλος τής πολιτικής τους εφηβείας και της κακομαθημένης γκρίνιας, αφού θα είναι επιτακτική η ανάγκη να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες.
  Όσο για τον Καμμένο, οι πύρινοι αντιμνημονιακοί του λόγοι έγιναν γαργάρα. Αντί να συνεισφέρει στον διάλογο υποστηρίζοντας την αντιμνημονιακή σκοπιά, ο Καμμένος κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Μεγάλο φάουλ.
  Το δε ΚΚΕ περιμένει μέσα σε μια σαρκοφάγο σαν αυτή τού Λένιν, στο Μαυσωλείο που λέγεται Περισσός, να γίνει μόνο του κυβέρνηση όταν ο λαός "διορθώσει την ψήφο του", δηλαδή ποτέ.

  Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...

  • Α avatar
   Α @ Στέργιος 13/05/2012 00:29:04

   Ο Καμμένος την ¨δουλειά¨ που ανέλαβε, την έφερε εις πέρας. Τώρα τουμπεκί, δικαιούται και μια ... ξεκούραση.

 3. Θ.Δ. avatar
  Θ.Δ. 12/05/2012 19:36:36

  Τελικα το ψεμα οντως εχει κοντα ποδαρια!

  Μεχρι ποτε ο Τσιπρας νομιζει οτι θα κρυβεται πισω απο την μασκα του δημοκρατη!
  Αν εχει τα κοτσια ας πει την αληθεια στον προεδρο της δημοκρατιας!
  Οτι ειναι ο προεδρος ενος δευτερου ΚΚΕ και αυτο που θελει ειναι η εγκαθιδρυση κομμουνιστικου καθεστωτος στην ελλαδα!

  Η Ελληνοσοβιετια η τιποτα!Αυτη ειναι η αληθεια!

  Ολα τα αλλα ειναι παραμυθια της χαλιμας και τρισαθλιες δικαιολογιες της πλακας!Μετα την διασπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την ιδρυση της Δημοκρατικης αριστερας ο ΣΥΡΙΖΑ εχει καταστει πλεον ενα σκληροπυρηνικο κομμουνιστικο κομμα.

  Γιατι αλλωστε ο Κουβελης που εφυγε απο τον ΣΥΡΙΖΑ (μαζι με πολλους αλλους) ονομασε το κομμα του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ αριστερα??

  Ας τον στριμωξει καποιος για να αναγκαστει να πει την αληθεια!
  Ο Κεφαλογιαννης μαζι με τον Κυρτσο προσπαθησαν να το κανουν σε μια εκπομπη του Αλφα αλλα ο ο εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αρχισε αμεσως να ουρλιαζει για να αποφυγει την απαντηση!
  Πραγμα που καταφερε μεσα απο ενα ακατανοητο παραληρημα!

  Αλλα ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χαιρονται!

  • Θ.Δ. avatar
   Θ.Δ. @ Θ.Δ. 12/05/2012 22:28:28

   Εχεις βγαλει εντελως λαθος συμπερασματα!
   Ουτε ειμαι ψηφοφορος του κουβελη ουτε καν εκτιμω το κομμα του με τις προσωπικοτητες τυπου...ρεπουση και ψαριανου!Το Δ στο ψευδωνυμο μου σημαινει Δεξιος οποτε οπως καταλαβαινεις καμια σχεση με αριστερα και κουβεληδες!

   Απο εκει και περα οπως εγραψα (ξαναδιαβασε τι ακριβως γραφω) ΜΕΤΑ την αποχωρηση των διαφορων σοσιαλδημοκρατων και μετριοπαθων κομμουνιστων απο τον ΣΥΡΙΖΑ που υπαχθηκαν μαζι με αρκετους αριστεριστες του ΠΑΣΟΚ υπο την σκεπη της ΔΗΜΑΡ ο ΣΥΡΙΖΑ εχει καταστει σε ενα ακραιφνες κομμουνιστικο κομμα.

   ΑΚΟΑ,ΔΕΑ,Κόκκινο,ΚΕΔΑ, και αλλα σκληροπυρηνικα κομμουνιστικα κομματα αποτελουν σημερα την ραχοκοκκαλια του ΣΥΡΙΖΑ.Πιασε εναν απο αυτους και ρωτα τον αν γουσταρει Ευρωπη και ευρω για να ακουσεις μερικες χιλιαδες καταρες για την Ε.Ε. και το ευρω!

   Η παρακατω δηλωση στελεχους του ΣΥΡΙΖΑ θα σε βγαλει απο καθε απορια!

   http://www.axortagos.gr/spanou-tou-siriza-vgoume-apo-euro-pasi-thisia.html

   Αν τωρα εσυ εισαι οπαδος του σκληροπυρηνικου κομμουνισμου και αναρωτιεσαι αν θα πρεπει να ψηφισεις ΣΥΡΙΖΑ η ΚΚΕ κανε μια μικρη ερευνα για τα δυο κομματα και αφου καταληξεις στο ποιο απο τα δυο ειναι το πιο hard core τοτε στις επομενες εκλογες ψηφισε το!

  • Γραικός avatar
   Γραικός @ Θ.Δ. 13/05/2012 06:59:59

   Πίστεψε με φίλε μου, ακριβώς όπως τα λες είναι τα πράγματα. Το όνομα Δημοκρατική Αριστερά επιλέχθηκε ακριβώς για αυτό το λόγο. Για να δείξει ότι ο Σύριζα είναι ένα φασιστικό νεο-σταλινικό κόμμα, και ότι η Δημάρ διαχωρίζει τη θέση της από τέτοιες πρακτικές.

   Όσο μίσησαν οι πραγματικοί αριστεροί τον Αντρέα της δεκαετίας του 80 άλλο τόσο μισούμε και σήμερα τον Τσίπρα.

   Αλλά πόσοι αριστεροί έχουμε μείνει πια που να έχουμε πάρει χαμπάρι τον Τσίπρα και το πόσο επικίνδυνος είναι;

   Εδώ κοντεύουν να τελειώσουν οι δεξιοί!

   Δύσκολοι καιροί...

   • Θ.Δ. avatar
    Θ.Δ. @ Γραικός 13/05/2012 22:34:51

    Ισως ηρθε ο καιρος για ενα Ελληνικο (πραγματικο) αριστερο κομμα ανταξιου των ευρωπαικων που να εκφραζει τον ανθρωπισμο και οχι το μισος!
    Ο Κουβελης εχει τα προσοντα για κατι τετοιο!Απλα πρεπει να διωξει διαφορα σουργελα απο το κομμα του που τον εκθετουν στον κοινωνια!

 4. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 12/05/2012 19:37:05

  Η ΜΟΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ: Ο Ελληνικός λαός είπε καθαρά την θέληση του: Μέχρις εδώ! Δεν αντέχουμε άλλο! Κάποιοι από τους άρχοντες μας κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Γι αυτό το μόνο λογικό είναι να πάμε σε νέες εκλογές για να ξαναπεί πιο καθαρά την θέληση του ο λαός μας μήπως και την καταλάβουν όλοι οι άρχοντες μας.

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Χρήστος Δημάρης 12/05/2012 20:01:51

   Χρήστο Δημάρη είστε ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα ή καλύτερα από το αποτέλεσμα που έφερε?
   Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δεν θα είναι και πάλι το ίδιο, την στιγμή που 7 μέρες βλέπουμε τους εκπροσώπους εκλεγμένους ή μη, διορισμένους ή μη , ας μου επιτραπεί η έκφραση , " να ξεκατινιάζονται" στα παράθυρα?

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Φελίζα 12/05/2012 20:14:23

    ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ: Καλημέρα Φελίζα. Βεβαίως και είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που ψήφισε ο Ελληνικός λαός. Δεν είμαι όμως ικανοποιημένος ούτε από τον Τσίπρα (που θέλει μια αριστερή κυβέρνηση) και ούτε από τον Σαμαρά (που θέλει ένα κεντροδεξιό μέτωπο). Στην περίπτωση που ξαναγίνουν εκλογές το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο καθαρό αφού ο λαός μας υποφέρει και πεινά και κανείς δεν τον λογαριάζει. Το μόνο που θέλει ο λαός μας είναι λίγη ανθρωπιά. Δεν έγινε από την μια στιγμή στην άλλη κομμουνιστής ή φασίστας.

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ Χρήστος Δημάρης 12/05/2012 20:51:13

     Καλησπέρα Χρήστο Δημάρη - ήμουν αγενής-.
     Ανθρωπιά λέτε ότι θέλει ο λαός από τους πολιτικούς , μόνο αυτό ζητάει?
     Το ότι υποφέρει είναι το μόνο σίγουρο αλλά νομίζω ότι είστε πολύ καλόπιστος για να λέτε ότι έδωσε την ψήφο του "στα άκρα" γιατί περιμένει από αυτούς ανθρωπιά.
     'Αποψή μου είναι ότι από τους πολιτικούς που επιλέγω ζητώ , ασφάλεια , σταθερότητα ,ελευθερία ,ευνομία , δικαιοσύνη,αξιοκρατία, υγεία , παιδεία για την χώρα μου και τους πολίτες της.
     Και εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αυτό , πιστεύω ότι οι πολίτες απαιτούν τουλάχιστον,οι πρώτοι στις επιλογές τους,να σταθούν υπέυθυνα στο ύψος τους και να του δώσουν τουλάχιστον σταθερότητα και προοπτική , αλλά άμμεσα.
     Με έχει πάντως μπερδέψει το αποτέλεσμα , δεν καταλαβαίνω αν θέλουμε την καθημερινή μικρή εξασφάλισή μας ή μια μεγάλη ανατροπή ή ακόμα και τα δύο μαζι.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ Φελίζα 12/05/2012 21:15:01

      ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΛΑΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Φελίζα δεν ήσασταν καθόλου αγενής. Μακάρι όλοι οι αγενείς να είναι σαν και σας. Όπως τα κόμματα δεν λογαριάζουν τον λαό μας έτσι και αυτός δεν τα λογάριασε στις τελευταίες εκλογές. Μία σου και μία μου! είπε στα κόμματα ο Ελληνικός λαός. Και κοίταξε γιατί το έκανε: Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος του είπανε: Ελληνικέ λαέ σε καταλαβαίνω αλλά είσαι και συ όπως είναι όλοι οι λαοί του κόσμου. Ένας κακομοίρης! Και για τους κακομοίρηδες δεν υπάρχει δίκιο. Για τους κακομοίρηδες υπάρχει ή το άδικο ή η ολοκληρωτική καταστροφή τους. Γι αυτό διαλέξαμε για σένα το άδικο και όχι την καταστροφή! Μην στενοχωριέσαι όμως. Θα σωθεί η πατρίδα μας!

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Χρήστος Δημάρης 12/05/2012 23:11:46

      Χρήστο Δημάρη , αν θεωρούμε εαυτούς κακομοίρηδες θα έπρεπε να αρκεστούμε στην κυβέρνηση (?) Παπαδήμου .
      Όσον αφορά Σαμαρά-Βενιζέλο-Τσίπρα , τους τρεις που αναφέρεις , θεωρώ ότι ο Τσίπρας δεν έχει ζυγιάσει σωστά τα πράγματα και παρότι του έχουν φουσκώσει τα μυαλά για πρωτιά, δεν θα μπορέσει να την διαχειριστεί πράγμα που θα αποβεί σε βάρος του λαού αν προκύψει βέβαια, ο Βενιζέλος μας το είπε καθαρά ότι άλλο Ελλάδα και άλλο οι Έλληνες -κακομοίρηδες κατ' αυτόν- και ο Σαμαράς φωνάζει δύο χρόνια τώρα για το δίκιο της πατρίδας και του λαού.
      Όλοι βέβαια όσοι εκτίθενται οφείλουν να γνωρίζουν την κατάσταση της πατρίδας και όφειλαν και οφείλουν να πουν μόνο αλήθειες.

     • spiros avatar
      spiros @ Φελίζα 12/05/2012 21:24:12

      Φελίζα ,
      δεν κατάλαβες ότι για τον εαυτούλη του και μόνο ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ,γιατί ο Αλέξης του είπε ότι θα τα πάρει από τους άλλους και θα του τα δώσει.
      ''Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από τα όμορφα λόγια που εξαπατούν.''
      Φιλικά μιας και είμαστε και πατριώτες.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ spiros 12/05/2012 21:45:15

      ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Καλησπέρα Σπύρο. Είσαι τόσο έντιμος και τόσο ηθικός άνθρωπος ώστε να μπορείς να διακρίνεις τις προθέσεις των άλλων;

     • spiros avatar
      spiros @ Χρήστος Δημάρης 12/05/2012 22:09:07

      Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εντιμότητα και την ντομπροσύνη.Και δε είπα κανέναν κλέφτη ή ανήθικο.
      Μη παίζεις με τις λέξεις πες ναι ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ ,έχε το θάρρος να το πεις.

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ spiros 12/05/2012 22:32:52

      Είπες ότι νοιάζομαι μόνο για τον εαυτούλη μου. Να υποθέσω πως εσύ γίνεσαι θυσία για χάρη της πατρίδας; Ανεξάρτητους Έλληνες ψήφισα και Ανεξάρτητους Έλληνες θα ξαναψηφίσω. Το έχω γράψει άλλωστε και εδώ στο antinews. Και για το μόνο που δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς είναι η έλλειψη ντομπροσύνης. Πάντα γράφω με το όνομα μου και ο λόγος είναι απολύτως ξεκάθαρος.

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ spiros 12/05/2012 23:23:04

      spiro ευχαριστώ , αλλά είμαι κατά της άποψης, ότι πρέπει να βάζουμε ταμπέλες ή να ψάχνουμε πίσω από τις λέξεις για να κρίνουμε κάποιον σύμφωνα με τις πολιτικές του επιλογές και μετά να αποφασίσουμε αν θα συνομιλήσουμε ή όχι.
      Άλλωστε εδώ στο ANTINEWS νομίζω ότι εκφράζονται όλες οι γνώμες , όταν αιτιολογούνται επαρκώς. Για τον Χρήστο Δημάρη νομίζω ότι είσαι άδικος και αν παρακολουθήσεις λίγο θα το διαπιστώσεις.
      υγ. Πατριώτες λες....Ευβοιώτης ή και κοντοχωριανός?

 5. Άπολις avatar
  Άπολις 12/05/2012 19:44:04

  Ο Σαμαράς δεν πρέπει να συμφωνήσει σε τίποτα λιγότερο απο την πρωθυπουργία. (με εμπιστοσύνη ΠΑΣΟΚ, ανοχή απο Κουβέλη & αν καταστέι εφικτό & απο Τσίπρα). Αλλιώς μπαίνουμε σε επικίνδυνο μονοπάτι για την ίδια την Δημοκρατία μας.
  Στο κάτω κάτω, κακώς φοβόμαστε νέες εκλογές.
  Ο κόσμος, να 'στε σίγουροι, θα συσπειρωθεί γύρω μας, μπροστά στον "νεοκομμουνιστικό" κίνδυνο.
  Ήδη χθες, ήμουν με φίλους, που ενώ ψήφισαν τιμωρητικά, τώρα θα παλέψουν, ώστε να μην χαθεί ούτε ψήφος απο την ΝΔ.

  • AM Παπαιωάννου avatar
   AM Παπαιωάννου @ Άπολις 12/05/2012 21:09:14

   Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις.....

   • Άπολις avatar
    Άπολις @ AM Παπαιωάννου 13/05/2012 07:38:14

    Προφανώς διαφωνείς..
    Μαγκιά σου & ας είσαι άσχετος.
    Ένας έξυπνος άσχετος όμως, διαφωνεί με δικές του ατάκες... Δεν αντιγράφει Πιρατζελλο που βάζουν τα 15χρονα στα στάτους τους.
    Παρ'το αλλίως Παπαιωάννου, μπας & αποφύγεις τον τοίχο.

 6. tvl avatar
  tvl 12/05/2012 19:45:17

  Δραχμη τωρα!
  Να σταματησουν οι εκβιασμοι.
  Το κατεστημενο παιζει τα ρεστα του...χανομαστε, πνιγομαστε, ξεχνιομαστε, γυρίζουμε στα βαλκανια..
  Ενω αν μεινουμε Ευρω μας υποσχεται μισθο Βουλγαριας και περιουσια Λετονίας.
  Να σταματησει το αισχος τωρα.

  • Άπολις avatar
   Άπολις @ tvl 13/05/2012 07:41:09

   Τι έγινε?? Νοίκιασε ο Καμμένος τα τρολλ του στον Τσίπρα?

 7. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 12/05/2012 20:01:11

  Πιστεύω ότι δημοκρατικότερη στάση θα έχει η ΧΑ παρά η Δημ. Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ.Η αυριανή συνάντηση στην πραγματικότητα θα αναδείξει εθνική πολιτική,εθνική ενότητα και θα θέσει τις βάσεις ανόρθωσης όχι μόνο της οικονομίας αλλά και του Έθνους. Τα διεθνιστικά, μηδενιστικά στερεότυπα που αντιπροσωπεύουν τα πρόσωπα της Δημ. Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνάδουν με τα εθνικά δεδομένα αλλά με τα υλιστικά,μεταμοντέρνα.

 8. Τάκης avatar
  Τάκης 12/05/2012 20:18:23

  Μα καλά ο κ Σαμαράς δε διακήρυττε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας θα πήγαινε σε επαναληπτικές εκλογές και μάλιστα ήταν κάθετος σε αυτό; Τι συμβαίνει τώρα και είναι πάλι κάθετος αλλά στο αντίθετο;

  • Αξύριστος Μαρξιστής avatar
   Αξύριστος Μαρξιστής @ Τάκης 12/05/2012 21:34:35

   @ Τάκης
   Ο Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για τους Έλληνες, αλλιώς θα αναλάμβανε
   την ψήφο ανοχής που του έδωσαν Σαμαράς και Βενιζέλος.
   Αυτός δεν έδωσε ανοχή σε κανέναν.
   Ο Τσίπρας περισσότερο κόπτεται για τους Μπακλαντσιανούς που θα νομιμοποιήσει και τα τζαμιά που θα λειτουργήσει,παρά για το μνημόνιο.

  • ΑΜ Παπαιωαννου avatar
   ΑΜ Παπαιωαννου @ Τάκης 12/05/2012 22:45:06

   Ελα ντε....

   +10000000000000000

   www.antinews.gr/2012/04/01/154221/

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Τάκης 12/05/2012 23:04:11

   Τάκη,έτσι είχε πει.Ομως είναι τόσο ρευστά τα πράγματα και τόσο επίκίνδυνα που με βάση τις εξελίξεις,όλοι αλλάζουν/προσαρμόζουν τακτικές.
   Αν πρέπει να γίνουν εκλογές,προσωπικά δεν το θέλω,για να σταματήσει η κολοκυθιά των διερευνητικών,θα γίνουν και θα κυβερνήσουν όσοι θέλουν και κυρίως όσοι μπορούν

 9. dirty harry avatar
  dirty harry 12/05/2012 21:43:20

  Τι τον θελουν τον Τσιπρα βρε παιδια ?
  Αφου με τον Κουβελη βγαινουν τα κουκια.
  Ο Φωτης ανθρωπος του Βαγγελακη ειναι.
  Παμε στοιχημα οτι αυριο θα πει το οκ ανεξαρτητως του τι θα πει ο Τσιπρας ?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ dirty harry 12/05/2012 22:02:32

   Τον Τσίπρα τον θέλουν όλοι μέσα, τώρα.
   Ο Κουβέλης για ένα λόγο παραπάνω, είναι ο πιό κοντινός του προγραμματικά.
   Δεν έχει νόημα κυβέρνηση χωρίς κάποια προγραμματική σύγκλιση. Τα κόλπα με "ανθρώπους του Βαγγέλη" (ή του Αντώνη ή του Αλέξη...) είναι πιά άκυρο παρελθόν. Τώρα έχουν νόημα μόνον προγραμματικές δεσμέυσεις

   • dirty harry avatar
    dirty harry @ Ο Θείος 12/05/2012 22:10:07

    Τον θελουν για περισσοτερη δυναμη ή για να κανουν εναν ακομη συμμετοχο στο εγκλημα.
    Δεν ειμαι πεπεισμενος οτι τελικα θα αποφυγουμε την ατακτη χρεωκοπια , βγαλουμε δεν βγαλουμε κυβερνηση.
    Παρουμε δεν παρουμε και αλλα μετρα .....

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ dirty harry 12/05/2012 22:12:18

   Η πρακτική αριθμητική τι λέει;
   Ο Τσίπρας έχει 50.
   Ο Κουβέλης 19.
   Μαζί 69. Υποφερτή εξισσορόπηση στους 108 της ΝΔ και ελαφρά υπεροπλία στους 41 του ΠΑΣΟΚ.
   Οι 19 απέναντι στους 108 είναι φτερό στον άνεμο.
   Είμαι πρακτικός άνθρωπος και βλέπω ότι η ΔΗΜΑΡ μόνη της είναι αδύνατο να "πιεσθεί".
   Μπορεί να "πιεσθούν" ΣΥΡΙΖΑ + ΔΗΜΑΡ; Ναι, αλλά όχι να πιεσθούν ακριβώς. Κίνητρα να τους δοθούν. Για να κάνουν "παιχνίδι".

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 21:55:15

  Ως "τρίτος", θεωρώ το άρθρο του κ. Δραγασάκη πολύ εποικοδομητική συμβολή. Και μια καλή αφορμή για να ξεκαθαρισθούν βασικά πράγματα με ειλικρινή, ρεαλιστική και έντιμη συζήτηση. Χωρις κοκκορομαχίες εκεί που δεν έχουν θέση.
  h**p://news.in.gr/greece/article/?aid=1231195545

  "...Αναγνωρίζουμε ότι έχουμε μία δομική αλληλεξάρτηση με την ΕΕ και γι' αυτό δεν μιλούμε για μονομερείς ενέργειες, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των πάντων, εκτός και αν υποχρεωθούμε σε μονομερείς ενέργειες».
  Αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει απομονωθεί, λέγοντας ότι «είναι σαν να είμαστε σε μία Σπιναλόγκα, είμαστε σε καραντίνα ως οι λεπροί της Ευρώπης» και τονίζει ότι το διακύβευμα δεν είναι μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά η «επανένταξη» στο ευρώ με όρους ισοτιμίας και αξιοπρέπειας.
  «Δεν είναι επιλογή μας η επιστροφή στη δραχμή. Η στρατηγική μας είναι αγώνας για αλλαγή υποδείγματος και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφοροι προβληματισμοί, όπως σε όλους τους πολιτικούς χώρους».

  • dirty harry avatar
   dirty harry @ Ο Θείος 12/05/2012 22:07:00

   Βλεπεις εσυ απο αυτους τους πολιτικους ...νανους ( Μπαροζο, Ρεν, Σοιμπλε , Γιουγκερ κλπ. ), να υπαρχει τετοια διαθεση ?
   Οι δηλωσεις τους αλλα λενε.
   Μπλεξαμε πατριωτη .........

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ dirty harry 12/05/2012 22:14:15

    Αυτούς έχουμε, μ' αυτους θα παίξουμε.
    Ούτε ο Σπάιντερμαν, ούτε η Κάτ Γούμαν θά 'ρθουν απόψε.

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 21:58:19

  Τι είναι δηλαδή ο κ. Κουβέλης; Η "γυναίκα του πρωτομάστορα" από την Άρτα;
  Αφου προγραμματικά για την οικονομία και την Ευρώπη είναι πολύ πιό κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στην ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ, λογικό είναι να θέλει στην παρέα και τον ΣΥΡΙΖΑ, οπωσδήποτε.

  • dirty harry avatar
   dirty harry @ Ο Θείος 12/05/2012 22:01:53

   Ναι , αλλα ποσο αντεχει στις ψυχολογικες πιεσεις ?
   Δεν νομιζεις οτι ολοι τους ειναι πολυ λιγοι για πολιτικοι ?
   Βλεπεις εσυ στα ματια καποιου τον Ελευθεριο Βενιζελο ? ( τον αλλο τον βλεπω ουτως ή αλλως ).
   Τετοιον χρειαζομαστε τωρα ......

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ dirty harry 12/05/2012 22:05:37

    Ε φίλε, πολλά ζητάς.
    Θα πορευτούμε με αυτούς που έχουμε, θαύματα δεν γίνονται, ο Σούπερμαν δεν θάρθει απόψε.
    Άρα: Προγραμματική καθαρότητα, αλλά και συγκλίσεις εκεί που γίνεται, υπομονή, ευελιξία,ψυχραιμία.

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 22:21:13

  Δυνητικά είναι ακόμη πιό επικίνδυνα τα πράγματα, υπάρχει και ο συστημικός κίνδυνος. Δηλαδή κατάρρευση της Ευρωζώνης που θα πυροδοτηθεί από δική μας άτακτη χρεωκοπία ή από "πατάτα" στο Ισπανικό τραπεζικό σύστημα. Δεν ελέγχονται τα πάντα. Αυτο το ξέρουν όλοι, και οι λίγοι σοβαροί + Ευρωπαιστές στην Ελλάδα (σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ).
  Αλλά μόνον δυνητικά υπάρχει ο κίνδυνος, δεν είμαστε κοντά σε κάτι τέτοιο. Έχουν ακόμη όρια και "παράθυρο χρόνου".

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2012 22:26:15

  Κυριακή δημοψήφισμα στην Ιρλανδία, για το Σύμφωνο Σταθερότητας.
  Και στη Βόρεια Ρηνανία των 25 εκατομμυρίων, η Μέρκελ χάνει καθαρά την κυβέρνηση από SPD + Πράσινους.
  Έχουμε μπέι σε κύμα μετατόπισης πολιτικών ισορροπιών στην Ευρώπη.
  Αυτό θα αποτυπωθεί σε πολιτική τους επόμενους μήνες. Πρέπει να κρατηθούμε πάνω στο τρένο - τελευταίο βαγόνι - και να ετοιμαστούμε για το γενικευμένο πολιτικό πιστολίδι.

 14. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 13/05/2012 01:20:20

  Ο Θείος βλέπει πολύ σωστά με ορίζοντα. Οι εξελίξεις στην Ευρώπη μακροπρόθεσμα θα είναι υπέρ μας. Αρκεί να είμαστε πάνω στο τρένο. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο και κάποια σταθεροποίηση. Η επαναδιαπραγμάτευση επιμέρους πολιτικών του Μνημονίου είναι εφικτή. Άλλωστε ας δούμε και τη θετική του πλευρά. Αυτή που δεν επέτρεψε το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί κι η όση πασοκοποιημένη ΝΔ από κοντά με την εντός του παλαιού συστήματος εξουσίας Αριστερά . Η μείωση της σπατάλης του Δημοσίου (ΔΕΚΟ, ΜΚΟ, διάφοροι θεσιθηρικοί οργανισμοί, οι περί την πλατεία Συντάγματος αραγμένοι κομματικοί στρατοί που σιτίζονται πλουσιοπάροχα απ΄το δημόσιο πρυτανείο είναι μερικά παραδείγματα). Το Μνημόνιο ουσιαστικά επαναφέρει το ζήτημα του εκσυγχρονισμού, της επανίδρυσης, του εξορθολογισμού και του νοικοκυρέματος του κράτους μας. Αυτό έπρεπε να το έχουμε αναγάγει ΕΜΕΙΣ σε στόχο και προτεραιότητα κι ΟΧΙ να μας το υπαγορεύσουν οι Ξένοι. Δεν είναι μόνο η οικονομία. Είναι κι η ξεπερασμένη, κοτζαμπασίδικη πολιτική μας κουλτούρα. Η ΝΔ δε διαφώνησε ποτέ ως προς τους στόχους του Μνημονίου. Ο Σαμαράς ήταν εξαρχής ξεκάθαρος ως προς αυτό. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι επικοινωνιακά η ΝΔ δεν προβάλει τις ιδέες της κι αφήνει να τις λεηλατούν οι άλλοι δήθεν "αντιμνημονιακοί". Είναι δύσκολο να παρακολουθήσει όλη αυτή τη συζήτηση και τις σχετικές εξελίξεις ο ελλαδίτης που ενημερώνεται μόνο απ΄το "Μέγκα κανάλι" κι ακούει τις φοβικές κραυγές από τους καμμένους πατριδοκάπηλους ταταρήδες (ταχυδρόμους) της δραχμής που βρέθηκαν αντάμα με τις συνιστώσες του απομονωτισμού.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Εύμηλος 13/05/2012 02:27:58

   Αγαπητέ Εύμηλε, παράλληλα με τη διαδικασία αρκετων μηνών επαναδιαπραγμάτευσης, ίσως θα έχουμε ρευστοποίηση πολιτικών ισορροπιών σε μεγάλα τμήματα της Ευρωζώνης, σίγουρα σε όλο το Νότο. Και πιθανότατα μέσα στη Γερμανία. Ένδειξη θα πάρουμε αύριο στη Β. Ρηνανία - Βεστφαλία. Ο Ολάντ ήταν η πρώτη ένδειξη.
   Η ηγεμονία του ΕΛΚ με τη σημερινή του κατεύθυνση εξαντλείται.
   Στη διαδικασία διαπραγμάτευσης το "Μνημόνιο" πρέπει να σπάσει σε 2 ενότητες.
   Η μία, η μεταρρυθμιστική (στοχευμένη μείωση της σπατάλης του Δημοσίου - ΔΕΚΟ κτλ - τα μέτρα εκσυγχρονισμού, της επανίδρυσης, εξορθολογισμού, νοικοκυρέματος του κράτους, άνοιγμα επαγγελμάτων κτλ), σύν τα μέτρα αναπροσανατολισμού της παραγωγής (διατηρήσιμος τουρισμός, ενέργεια, ορυκτός πλούτος, νέου τύπου γεωργία), όχι μόνον να προωθηθεί αλλά να επιταχυνθεί ανεξάρτητα από συμβατικές υποχρεώσεις προς τους δανειστές.
   Η άλλη, η υφεσιακή και ανορθολογική (μειώσεις μισθών και συντάξεων - πλήν υψηλών ρετιρέ - εξαφάνιση δημοσίων επενδύσεων, αντιπαραγωγικές περικοπές σε τομείς που προσφέρουν μεσοπρόθεσμα υψηλή προστιθέμενη αξία - π.χ. εκπαίδευση), πρέπει όχι μόνον να αναστραφεί αλλά να αντικατασταθεί με στοχευμένη τόνωση - stimulation νεο-Κευνσιανής λογικής, με ισχυρά αντικυκλικό χαρακτήρα.
   Στη διαδικασία αυτή της αναδιαπραγμέτευσης, θα έχουν φυσικά ρόλο σημαντικής κυβερνητικής συνιστώσας και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, δυνάμεις με σαφή Ευρωπαική κατεύθυνση.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 13/05/2012 02:34:09

    Σε δημοσιεύσεις που τεκμηριώνουν από την άποψη της οικονομικής σκέψης μια στοχευμένη τόνωση – stimulation νεο-Κευνσιανής λογικής, με ισχυρά αντικυκλικό χαρακτήρα, έχω αναφερθεί πολλές φορές, και τα ονόματα των ειδικών είναι πασίγνωστα, μερικά με Nobel.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.