05/09/2009 11:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εφημερίδες σήμεραΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Δεν εκδίδουν τον Χριστοφοράκο! Έπειτα από ομόφωνη απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «τελεσίδικο «όχι» στην έκδοση Χριστοφοράκου από τη Δικαιοσύνη της Βαυαρίας! Αρνητική ήταν, χθες, η ομόφωνη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας σχετικά με την έκδοση του άλλοτε ισχυρού στελέχους της Siemens Hellas στη χώρα μας, καθώς θεωρεί ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται έχουν παραγραφεί».

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: «Χωρίς βαρίδια τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός εμμέσως πλην σαφώς θα δημοσιοποιήσει στη Θεσσαλονίκη ότι δεν θα είναι στους συνδυασμούς όσοι πλήγωσαν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αποφασισμένος να παραδώσει στην κοινή γνώμη «καθαρά ψηφοδέλτια» και να ανταποκριθεί έτσι στην απαίτηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας για εκλογικούς συνδυασμούς χωρίς «βαρίδια» είναι ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα εμμέσως πλην σαφώς, κατά τη συνέντευξή του στην Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Η ΑΥΓΗ: «Κινητοποίηση στη ΔΕΘ για την «επόμενη μέρα». Τίτλοι τέλους απόψε για τον Καραμανλή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα, με αιχμή τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, θα θέσουν τα συνδικάτα και οι άλλοι κοινωνικοί φορείς απόψε στη Θεσσαλονίκη, όπου με συγκεντρώσεις και πορείες θα «πολιορκήσουν» τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος θα απευθύνει την τελευταία ομιλία του ως πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Άστραψε και βρόντηξε ο Σουφλιάς κατακεραυνώνοντας αυτούς που επεχείρησαν να αμφισβητήσουν τους λόγους που επέβαλαν στον Κ. Καραμανλή την προσφυγή σε εκλογές».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ως βασικός εισηγητής της συγκεκριμένης πρότασης, ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι το συμφέρον της παράταξης πρέπει να ταυτίζεται με το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι μία βασική αρχή που υπηρετεί η ΝΔ αλλά και η κάθε παράταξη».

ΤΟ ΒΗΜΑ: «Siemens και Βατοπαίδι δυναμιτίζουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την εκλογική στρατηγική του».

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η «αμαρτωλή» υπόθεση του Βατοπαιδίου και η Siemens αλλά κυρίως τα στελέχη τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν σε αυτές τις ιστορίες δυναμιτίζουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η προσπάθεια από το Μέγαρο Μαξίμου να γίνουν εκκαθαρίσεις στα ψηφοδέλτια στον δρόμο προς τις εκλογές συναντά πολλές αντιδράσεις και δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Οι τρεις άξονες της νέας θητείας. Ξεκαθαρίζει σήμερα στη ΔΕΘ το τοπίο ο Κώστας Καραμανλής».

Η εφημερίδα γράφει ότι «το δρόμο της ευθύνης για το μέλλον της χώρας δείχνει από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ανοίγοντας πλήρως τα χαρτιά του τόσο για το στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης όσο και για τα υπό κατάρτιση ψηφοδέλτια της ΝΔ».

ΕΘΝΟΣ: «Κρυάδα για Καραμανλή στον Βορρά. Τριγμοί ακόμη και σε παραδοσιακά καραμανλικές περιφέρειες».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «παγωμένοι, απογοητευμένοι, με πεσμένο ηθικό και με ελάχιστες πλέον προσδοκίες, οι οπαδοί αλλά και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ παρακολουθούν με αμηχανία το σκηνικό μιας προαναγγελθείσας ήττας, που έχει στηθεί για το κόμμα τους με τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ενώ η Εκλογολογία πνίγει τα μεγάλα Θέματα - Προβλήματα του Τόπου, στην «άκρη» και η υπόθεση Siemens για να ακούγεται ότι... Ο Χριστοφοράκος βλέπει τέλος α λα Σφηνιά!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «φόβους για το τέλος της ζωής του α λα Σφηνιά, «βλέπει» ο ευρισκόμενος στις φυλακές του Μονάχου Χριστοφοράκος, ο μεγάλος μιζαδόρος της SIEMENS σε στελέχη του ΟΤΕ, πολιτικών στελεχών αλλά και πολιτικών κομμάτων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: «Τα χρυσά ποσοστά για την αυτοδυναμία. Διαβάζουν ξανά και ξανά τις δημοσκοπήσεις σε Μαξίμου - Ιπποκράτους».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε Ρηγίλλης και Ιπποκράτους, με τα κορυφαία στελέχη να έχουν πέσει με τα μούτρα στην ανάγνωση των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων για να διαπιστώσουν εάν συντρέχουν προϋποθέσεις αυτοδυναμίας στις εκλογές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Η «διαθήκη» του Καραμανλή. Βαρύ φορτίο στους επόμενους κληροδοτεί η αποχωρούσα «νέα διακυβέρνηση».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τέσσερα μεγάλα οικονομικά σχέδια, που θα ενσωματώνουν σκληρά, επώδυνα, άμεσης απόδοσης και μόνιμα μέτρα αποκρύπτει ο πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό, με την προκήρυξη και διενέργεια πρόωρων εκλογών».

ΕΣΤΙΑ: «Χαμένες ευκαιρίες για τον τόπο. Όσα δεν έγιναν τα τελευταία 5,5 χρόνια».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ανακοινώνοντας ο Πρωθυπουργός τις πρόωρες εκλογές, παραδέχθηκε εν είδει αυτοκριτικής ότι κατά την διάρκεια της παρελθούσης πενταετίας έπρεπε να είχε αποτολμήσει βαθύτερες τομές. Και πράγματι. Κατά τα 5,5 αυτά χρόνια η Κυβέρνησις της Νέας Δημοκρατίας απεμπόλησε τεράστιες ευκαιρίες για να αλλάξη ριζικά τον τρόπο λειτουργίας τόσο του κράτους, όσο και της ελληνικής οικονομίας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τα «αγκάθια» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στον δρόμο προς τις εκλογές. Προ της διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «σειρά διαφορετικών προβλημάτων καλούνται να αντιμετωπίσουν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί από χθες θύελλα μετά την άρνηση του Αλέκου Αλαβάνου να αποχωρήσει από την ηγεσία».

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: «Στον αγύριστο».

Η εφημερίδα γράφει ότι «το είχε πει πριν από πάρα πολλά χρόνια ο Ζαν Κοκτώ: «Πού και πού πρέπει κανείς να αποβάλει την κόπωση που προέρχεται από την απραξία και να... ξεκουράζεται». Πού να φανταζόταν ότι αυτός ο σουρεαλιστικός αφορισμός θα ταίριαζε γάντι στο φαινόμενο «Καραμανλής».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Καθαρίζει» την Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές. Εκτός ψηφοδελτίων και ο Γ. Βουλγαράκης».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ανακοίνωσε με επιστολή του προς το Μαξίμου ο Γιώργος Βουλγαράκης. Ο πρώην υπουργός είχε γίνει δέκτης των μηνυμάτων, σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός φερόταν αποφασισμένος να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια τα ονόματα όσων στελεχών είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα».

ΤΑ ΝΕΑ: «Τα 3 μυστικά της αυτοδυναμίας. Ανατροπές από την κρίση σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε «κλειδί» για την αυτοδυναμία εξελίσσονται οι παράλληλες κρίσεις σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ - οι ενδεχόμενες διαρροές ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα προς το ΠΑΣΟΚ και η διαφαινόμενη δυσκολία του ΣΥΡΙΖΑ να υπερβεί το όριο του 3% προϊδεάζουν για ανατροπές».

Η ΝΙΚΗ: «Η ΔΕΘ σφραγίζει την τύχη του. Εγκλωβισμένος στις αποφάσεις του ο Καραμανλής».

Η εφημερίδα γράφει ότι «μέσα σ' αυτό το εξαιρετικά βαρύ κλίμα, το διήμερο στη Θεσσαλονίκη θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο και θα καθορίσει όχι μόνο τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά κυρίως την τύχη του Κώστα Καραμανλή στην πολιτική ζωή της χώρας».

PRESS time: «Σκληρό πόκερ για δύο. «Ή εγώ ή το χάος» - Τα διλήμματα και η οικονομία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται ή να ανησυχούν στο ΠΑΣΟΚ από την προσφυγή του Κώστα Καραμανλή στις κάλπες, καθώς είναι γενική αίσθηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η νίκη του κόμματος στις 4 Οκτωβρίου αποτελεί μη αναστρέψιμη προοπτική. Εκτίμηση που καταρχήν τουλάχιστον επιβεβαιώνεται και από τις δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας, μία προ της προκήρυξης των εκλογών αλλά εν μέσω ασφυκτικής εκλογολογίας και μία μετά την προκήρυξή τους».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Σήμερα το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, πλατεία Συντριβανίου στις 6μμ. ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης αντιμετωπίζουν την οργανωμένη επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου, στο σύνολο των δικαιωμάτων τους. Πρέπει να οργανωθούν και στην κάλπη και στον αγώνα, για να αλλάξει η κατάσταση σε όφελός τους».

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Στην αρένα της ΔΕΘ. Από τη Θεσσαλονίκη αρχίζει η μάχη των προέδρων».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Ποιο είναι το σχέδιο για την οικονομία. Τι θα πει σήμερα στο Βελλίδειο ο Καραμανλής».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Νέα αρχή από Θεσσαλονίκη. Από το βήμα της ΔΕΘ απόψε ανοίγονται οι ορίζοντες της νέας Ελλάδας».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.