#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/06/2012 17:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι «εφεδρείες» του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουνΗ τακτική των δύο μονομάχων κατά τις δέκα τελευταίες κρίσιμες μέρες προ των εκλογών είναι πιθανότατα και αυτή που θα κρίνει και το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα,

Στη ΝΔ το σύνθημα δεν είναι «μένουμε Ελλάδα», αλλά μένουμε Αθήνα. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα και εκεί πέφτει το βάρος. Ειδικά στην Α΄ Αθηνών, μια παραδοσιακά προνομιακή περιοχή για τη ΝΔ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πάρει την πρωτιά. Στην αχανή και ετερόκλητη Β΄ Αθηνών, η Συγγρού προσβλέπει όχι απλά σε μια μεγάλη βελτίωση του ποσοστού της, αλλά σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ψήφους παραπάνω από την προηγούμενη φορά οι οποίες ενδέχεται να είναι καθοριστικές.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα στην επαρχία και ήδη υλοποιεί επιτόπιες επισκέψεις του αρχηγού της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κατά τις οποίες δεν λησμονεί να τάξει και κάποιο έργο τοπικού ενδιαφέροντος, π.χ. ένα Νοσοκομείο.

Καθώς, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις (μέχρι την ημερομηνία απαγόρευσης τους) έδιναν δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, οι επιτελείς του έσπευσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να μιλήσουν για την «αντεπίθεση» των τελευταίων ημερών, σε αντιστοιχία με τις προηγούμενες εκλογές.

Ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έπεισε πολλούς ότι ήταν ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών, μιλά ήδη για εξασφαλισμένη πρωτιά!

Στην πραγματικότητα οι «εφεδρείες» του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν. Το «ταβάνι» του σε δεξαμενές ψηφοφόρων είναι πεπερασμένο

Όσο μεγάλο κι αν είναι το ποσοστό που θα  καταφέρει να καταγράψει τελικά, πιθανότατα δεν θα του δώσει την πρωτιά.

Κι αυτό γιατί οι δυνητικοί ψηφοφόροι της ΝΔ είναι σαφώς περισσότεροι. Το δίλημμα αστική ή αριστερή Κυβέρνηση φέρνει πάρα πολλούςπου δεν την προτίμησαν στις προηγούμενες εκλογές- κοντά στη ΝΔ, η οποία δείχνει να έχει αποκτήσει ένα  τεράστιο ποιοτικό προβάδισμα.

Όταν ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πεισθεί από το πρόγραμμα του, από τη στιγμή που φάνηκε ξεκάθαρα ότι η επιθυμία του να κυβερνήσει δεν συνοδεύτηκε από ένα συνολικό σχέδιο για τη χώρα και οι παλινωδίες δεν είχαν τελειωμό, είναι επόμενο να τροφοδοτείται  η ΝΔ με χιλιάδες ψηφοφόρους.

Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα, η ΝΔ δεν έχει οροφή!

Είναι πιθανό να καταγράψει ένα πραγματικά μεγάλο ποσοστό αν αποφύγει τα «αυτογκόλ» των τελευταίων ημερών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να κερδίσουν ψηφοφόρους  με «ψυχολογικούς όρους» προβάλουν τον άνθρωπο Αλέξη περισσότερο από τον πολιτικό Τσίπρα.

Είναι σαφώς πιο εύκολο να ταυτιστεί ο μέσος –ειδικά νεότερος- ψηφοφόρος με τον «μικροαστό» Αλέξη, παρά με τον «αριστοκράτη» Σαμαρά.

Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που επειδή για κάποιο λόγο δεν τελείωσαν τις σπουδές τους, ταυτίζονται με τον Τζήμερο…

Ειδικά στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες ψηφοφόρων θα δοθεί η μάχη των τελευταίων ημερών. Εκεί αναμένεται να επικεντρωθεί η τακτική των κομμάτων. Η πλειοψηφία των νέων ήταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας κυρίως του καταγγελτικού του λόγου. Είναι ένα ερώτημα, αν θα εξακολουθήσει να καταγράφει τεράστια ποσοστά στις νεότερες ηλικίες, τώρα που άλλαξε αναγκαστικά ρόλο και έγινε κόμμα εξουσίας.

Στο πνεύμα αυτό η Κουμουνδούρου προβάλει έντονα το νεαρό της ηλικίας του αρχηγού της, αν και ο Σαμαράς ήταν αυτός που μίλησε για δημιουργία 150 χιλιάδων θέσεων εργασίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην κρατικοποίηση του σύμπαντος με άδεια ταμεία…

Σε τελική ανάλυση στο σώμα των απολιτίκ νέων αναποφάσιστων, μεγάλο ρόλο θα παίξει ποιος δείχνει πιο έτοιμος να κυβερνήσει.

Κι αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Inno avatar
  Inno 07/06/2012 17:27:28

  οι book σήμερα δίνουν 50-50.

  • M.O. avatar
   M.O. @ Inno 07/06/2012 17:39:16

   Δεν είναι ακριβές αυτό που λέτε. Σε μία που είδα, 1.71 ΝΔ, 2.00 ΣΥΡΙΖΑ με τα under-over το 25,5% για τη ΝΔ, στο 24,5 % για τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Εντύπωση προκαλεί η απόσυρση του under-over για τη ΧΑ (που ήταν στο 5.00)

   • Inno avatar
    Inno @ M.O. 07/06/2012 18:05:41

    η unibet μόνο ξεχωρίζει λίγο (αν και κατέβασε τον σφύριζα στο 1.60 από το 1.70 μετά από πολλές μέρες), bwin και betfair είναι σήμερα στο 50-50

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Inno 07/06/2012 17:56:17

   Πάλι ψέματα λένε τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και υπάρχει μια μείωση της απόδοσης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή στο unibet είναι ΝΔ 1,20 και ΣΥΡΙΖΑ 1,60.

   Πράγμα αναμενόμενο, καθώς αυξάνεται η συσπείρωση. Αφήστε λοιπόν τα τζούφια. Η ΝΔ προχωράει δυναμικά.

   Μετά το σημερινό με τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής ευνοημένη θα βγει κυρίως η ΝΔ και το ΚΚΕ και θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη διείσδυσή τους στους αναποφάσιστους. Η Δούρου και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καρπωθούν από αυτό, το αντίθετο, αφού φαίνεται ξεκάθαρα ότι με την αλαζονεία της και τις προσωπικές αιχμές για την "αναβολή της υπόθεσης" που δικάζεται ο Κασιδιάρης τη Δευτέρα στο Εφετείο Κακουργημάτων έβαλε λάδι στη φωτιά και ξέσπασε ο ψυχικά πειραγμένος εκπρόσωπος της Χ.Α.

   • Inno avatar
    Inno @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/06/2012 18:07:22

    αν τα περί πουλερικών πήγαινε σ εμένα, τράβα να κοιταχτείς... στα site που ανέφερα, εννοώ.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Inno 07/06/2012 19:21:41

     Δεν απευθύνθηκα προσωπικά. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται

 2. yellowraven avatar
  yellowraven 07/06/2012 17:35:42

  Πολύ φοβάμαι ότι ο τσιπρας το εχει κόψει ήδη το νήμα πρώτος. Καλά θα κάνουν στη ΝΔ να μην το διαλύσουν το μαγαζί μετά τις εκλογές. Δε θα μείνει για πολύ πάνω ο τσίπρας. Οι ίδιοι που θα τον ψηφίσουν, οι ίδιοι θα τον κατεβάσουν πολύ σύντομα και θα είναι ευκαιρία για τη ΝΔ να κυβερνήσει αν δεν έχει δράσει αψυχολόγητα και χωρίς υπομονή πρώτα.

  Το σίγουρο είναι ένα. Οι εποχές έχουν αλλάξει άρδην. Το παραμικρό λάθος των πολιτικών θα πληρώνεται ακριβά και χωρίς περιόδους χάριτος. Κάπου είναι καλό αυτό, κάπου κακό. Καλως ήλθαμε στη νές εποχή που σύντομα θα ξεκινήσει.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ yellowraven 07/06/2012 17:57:50

   Εντάξει Αλέξη, ευχαριστούμε για τις συμβουλές.

   Unibet:
   ΝΔ 1,20
   ΣΥΡΙΖΑ 1,60

   Περαστικά Αλέξη

 3. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 07/06/2012 17:56:01

  ......Σχετικα με bet>>>
  Λοιπον, η μπι-γ...ν δινει 1.83 για ΝΔ πρωτο κομμα , 1,86 για ΣΥΡΙΖΑ. Μολις χτες εδινε 1.80 ΝΔ & 1.90 ΣΥΡΙΖΑ. Η μπετφ...ρ σε ανταλλαγες ενω χτες ηταν κατα μεσο ορο 1,90 ΝΔ και 2.05 ΣΦΥΡΙΖΑ, τωρα πια ειναι ισια. Επισης η Ελλαδα να ειναι η πρωτη χωρα που θα φυγει απ την Ευρωζωνη δινει 1.12... (σε λιγο θα ειναι Δ.Π ).
  Ας σοβαρευτουν λιγο στη Συγγρου, τουλαχιστον να μην ξαναβγαλουν Πακηδες και λοιπα παλτα στο τερραιν γιατι θα παμε ακλαφτοι . Επι τη ευκαιρια... παρα πολυ καλος ο Α. Γεωργιαδης χτες (το λεω αν και προσωπικα ποτε ΔΕΝ μου ηταν συμπαθης). Τελικα με Βοριδη (παντα βγαινει νικητης στα πανελ) και Θ. Πλευρη ειναι απ τους καλυτερους μας. Κατι λεει αυτο...
  ΥΓ ..λεω να παω καμια βολτα απ το ΑΤΜ σε λιγο...

 4. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 07/06/2012 18:06:45

  Το ΥΓ. όλα τα λεφτά!
  Όμως, συμφωνώ με την ουσία της ανάρτησης: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταβάνι.
  Ο φόβος του Δραχμ-αγεδώνα επανασυσπειρώνει κόσμο στη ΝΔ.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Κόνδωρας 07/06/2012 19:27:02

   Σημερα το γεγονος της Παιανιας θα επρεπε να ειναι το Νο1 στην επικαιροτητα.
   Δυστυχως η παλαβομαρα του νεαρου της Χ.Α (ασχετα αν προκληθηκε ασχρα απ τη ΣΥΡΙΖΑΙα) εστρεψε αλλου το ενδιαφερον.
   Η ΝΔ πρεπει περα απ τη Τσιπρο-Δραχμη, και την σταση πληρωμων που ερχεται μετα το τελος του δανεισμου που θα εχουμε, να εστιασει και στη λαθρομεταναστευση αλλα και στην εγκληματικοτητα. (Για να μην ειμαι και εμπαθης, σχετικα βελτιωμενος ο Πακης τωρα στη ΝΕΤ )

 5. makis avatar
  makis 07/06/2012 18:07:31

  [Photo] O Τσιπραντρέας...... http://shar.es/qBrKM

 6. kostis avatar
  kostis 07/06/2012 19:45:36

  οι φιλοι που ζουν στο λεκανοπεδιο βγαζουν ενα φοβο και μια ηττοπαθεια για το εκλογικο αποτελεσμα.. Ισως γιατι εκει ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ισχυρος και κερδιζει τις εντυπωσεις.. Εγω ζω σε καποια περιοχη της κεντρικης Μακεδονιας. Μπορω να σας πω ανεπιφυλακτα (εχω εικονα απο 3 νομους) οτι η Ν.Δ. θα ανεβασει θεαματικα τα ποσοστα της πραγμα που δεν μπορει να κανει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συναντω καθημερινα ανθρωπους οι οποιοι ψηφισαν τον Μαη Καμμενους, μπακογιαννη και αλλα κομματα της απο δω πλευρας να ειναι στην πρωτη γραμμη του αγωνα. Συζητω με ανθρωπους που ψηφισαν ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και δηλωνουν τωρα πως θα ψηφισουν Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβασει λιγο τα ποσοστα του παιρνοντας απο μικρα κομματα της αριστερας και λιγους πασοκους. Δεν εχω συναντησει ουτε εναν που ψηφισε Ν.Δ. και να δηλωνει τωρα πως θα ψηφισει αλλο κομμα. Κρατηστε αμυνα αθηναιοι και η επαρχια θα δωσει την νικη!

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ kostis 07/06/2012 20:04:27

   Κρατάμε kosti!
   Πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα που στέλνεις.
   Το μήνυμα που παίρνω από Αθήνα: ο κόσμος αρχίζει να φοβάται τον Τσίπρα
   Αδέρφια γερά...!

  • rasputin avatar
   rasputin @ kostis 08/06/2012 00:23:37

   Τον ίδιο προβληματισμό έχω και εγώ για την Αττική . Είναι τόσο δυνατός ο Σύριζα εκεί; Περιμένω να κερδίσει στο λεκανοπέδιο , αλλά έχει τόση μεγάλη διαφορά και τα έχετε βάψει μαύρα;
   Μένω σε λαϊκή γειτονιά της Θεσσαλονίκης , ο Σύριζα έχει δυναμική , μαζεύει από πολλές πλευρές , αλλά μετά βεβαιότητας οι επιστροφές στην ΝΔ είναι πολύ μεγαλύτερες . Ακόμα και άνθρωποι που είναι στο μεροκάματο έχουν τρελαθεί με όσα λένε οι Συριζαίοι εδώ και 1 μήνα .
   Δεν νομίζω να πέφτω τόσο έξω , αλλά αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά η ΝΔ θα πάρει και την Α΄ Θεσσαλονίκης που είχε χάσει .

 7. Αρής avatar
  Αρής 07/06/2012 20:37:18

  Τελικά πιστεύω ότι επικοινωνιακά είναι πολύ αποτελεσματικός ο Σαμαράς βλέπε εnikos.gr και πρέπει να γίνει το ντιμπέιτ παση θυσία απέναντι στον Τσίπρα και να αναδειχθεί η ουσία του διλλήματος Ευρώ η Δραχμή..με απλά επιχειρήματα σε πρακτικό επίπεδο για να το αντιληφθεί ο τελευταίος πολίτης ..

 8. giorgos avatar
  giorgos 07/06/2012 23:49:58

  παιδια υπαρχουν πολλα υπογεια ρευματα που οδηγουν προς ΝΔ.Εχει δικιο ο φιλος απο μακεδονια.επισης πολλοι νεοδημοκρατες που δε ψηφισαν ουτε το 9 τωρα λενε οτι θα πανε τρεχοντας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.