Ο επικεφαλής του Die Linke στην πορεία διαμαρτυρίας για την έλευση της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα με το σύμμαχό του Αλέξη Τσίπρα
Ο επικεφαλής του Die Linke στην πορεία διαμαρτυρίας για την έλευση της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα με το σύμμαχό του Αλέξη Τσίπρα
07/02/2014 14:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ευρωπαίοι σύμμαχοι του Αλέξη δε μας χαλαλίζουν...φράγκο

Σαν "χαστούκι" στο μάγουλο του ΣΥΡΙΖΑ έσκασε το άδειασμα του Die Linke στο όραμα της Κουμουνδούρου για την ευρωπαϊκή Αριστερά της ...αλληλεγγύης.


Η βουλευτής του "αδελφού κόμματος" του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία Die Linke, η οποία βρέθηκε στα πάτρια εδάφη στο πλαίσιο της προώθησης της ελληνογερμανικής φιλίας, για την οποία συνεδρίασε χθες η αντίστοιχη κοινοβουλευτική επιτροπή, είπε ευθαρσώς, ευκρινώς και επωνύμως: " Είστε πλούσιοι. Δεν έχετε ανάγκη τα χρήματα του γερμανικού κορβανά".

Δήλωσε δε εντυπωσιασμένη από τον αριθμό των σκαφάτων της Σκιάθου και κατόπιν τούτου συνήγαγε το συμπέρασμα πως... λεφτά υπάρχουν.

«Ακούστε να δείτε. Το καλοκαίρι ήμουν στη Σκιάθο και πρόσεξα ότι το λιμάνι της ήταν γεμάτο πολυτελή κότερα. Συνεπώς λεφτά έχετε και εάν προσθέσουμε και τα δισ. ευρώ που βγήκαν από τη χώρα σας στην Ελβετία, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πληρώσετε. Η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος» είπε επακριβώς η κυρία Ροτ, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», αφήνοντας τους παριστάμενους βουλευτές, σαν τη γυναίκα του Λωτ: στήλη άλατος.

Την απάντηση της κ. Ροτ, προκάλεσε σχετική ερώτηση του "γαλάζιου" βουλευτή Χρήστου Κέλλα για το χρέος.

Την κατάσταση προσπάθησε να σώσει -ματαίως- ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος προαισθανόμενος μάλλον το επερχόμενο τσουνάμι, παρενέβη: «Γιατί, κ. Κέλλα, απευθύνεστε με τέτοια ερώτηση στην αντιπολίτευση της Γερμανίας και όχι στους τέσσερις βουλευτές της συγκυβέρνησης που είναι παρόντες;» είπε δείχνοντας τους τέσσερις γερμανούς βουλευτές του Μεγάλου Συνασπισμού.

Ο κ. Κέλλας, επέμεινε στο ερώτημα αναγκάζοντας την γερμανίδα "σύμμαχο" του ΣΥΡΙΖΑ σε απάντηση.


Πηγή:www.capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κόρη καραβοκύρη avatar
  Κόρη καραβοκύρη 07/02/2014 16:15:46

  Και ο κύριος Βούτσης γιατί έκανε την πάπια, δεν ήξερε να πει, κύριοι μας χρωστάτε και κάτι ψιλά από το κατοχικό δάνειο, για φέρτετα αποδώ, αρκετά έχουμε συμβάλλει στην ανοικοδόμηση της χώρας σας. Μιά τα κατοχικά δάνεια, μία οι μετανάστες, μία τα εξοπλιστικά. Αλλά ποιός έχασε την διγλωσσία για να την βρουν στον τσύριζα.

 2. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 07/02/2014 18:51:05

  Απορώ με την αντιμετώπιση της σχετικής δήλωσης. Προφανώς αγνοούμε τον πραγματικισμό των Ευρωπαίων και τον δωρικό τρόπο σκέψης τους. Η Ροτ είπε το αυτονόητο. Στην Ελλάδα υπάρχει αφορολόγητος πλούτος. Οι Γερμανοί εργαζόμενοι δεν οφείλουν να πληρώνουν λόγω της φοροδιαφυγής της Ελλάδος. Φτίαχτε Κράτος. Αυτό είπε απλά και δωρικά.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Μανιάτης 08/02/2014 01:30:52

   Μήπως ἡ Ρότ ἔπρεπε νά ἀπευθυνθῆ στήν ῾Ελβετία γιά τόν ἀφορολόγητο πλοῦτο τῶν διαφόρων ῎Ακηδων πού λιμνιάζουν στίς ῾Ελβετκές τράπεζες;;; Λέω τώρα ἐγώ!!

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Φωτεινή 08/02/2014 11:41:46

    Φωτεινή, θέτεις το ερώτημα γιατί υπάρχει η Ελβετία! Επίσης, γιατί η ευρωπαϊκή Αριστερά είναι ανίκανη να θέσει στρατηγικής σημασίας θέματα, ειδικά σήμερα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το γεγονός του υπέρμετρου κρατικοδίαιτου πλουτισμού στη χώρα μας.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Μανιάτης 08/02/2014 03:48:07

   Οι Γερμανοί, το μερίδιο του πλούτου που απέκτησαν δια της μίζας δεν του δικαιούνται. Και τώρα με τα μνημόνια, δεν πληρώνουν - δανείζουν και τοκίζουν και επωφελούνται. Η Ελλάδα ίσως δεν το κάνει, όμως η Ιστορία θα τους κουρέψει. Και είθε να μην ξαναφυτρώσει ποτέ τίποτα! ΥΓ: Ουαί και αλίμονο σε όποιον ταυτίζεται με την Γερμανία και τις επιδιώξεις της.

  • ΙδεαλΗστής avatar
   ΙδεαλΗστής @ Μανιάτης 08/02/2014 08:52:20

   Μάλλον κουβέντα να γίνεται Μανιάτη. Aν ο πόνος τους ήταν να φορολογήσουμε τον ...πλούτο, δε θα εκβίαζαν να ξεζουμιστούν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και να ισοπεδωθεί η μεσαία μας τάξη. Αυτοί που υπερασπίζεσαι, είναι εκμαυλιστές, μιζαδόροι και άτιμοι.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ ΙδεαλΗστής 08/02/2014 11:47:14

    Γιατί πρέπει πάντα η εκφορά άποψης να θεωρείται ταύτιση με κάποιον/κάτι! Ο θάνατος του της μεσαίας τάξης, "του εμποράκου" είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Δυστυχώς, βλέπουμε τις εξελίξεις με φακούς εθνικών χρωμάτων και χάνουμε την πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να διακρίνουμε στην εθνικίστικη θολούρα τις βίαιες κοινωνικές εξελίξεις σε όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο.

    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
     ΔΗΜΗΤΡΗΣ @ Μανιάτης 08/02/2014 12:27:55

     Ακριβώς φίλε Μανιάτη .Ο θάνατος της μεσαίας τάξης, "του εμποράκου" είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο, γι αυτό μας πονάει ακόμα περισσότερο ως Ελληνες. Οι Γερμανοί και τα αφεντικά τους οι Παγκόσμιοι Τραπεζίτες, δεν αρκέστηκαν στην εξόντωση της μεσαίας τάξης της Ελλάδος αλλά όλων των PIIGS και της Κύπρου. Και όσο δεν συναντούν αντίσταση θα συνεχίζουν και στους υπολοίπους μεχρι την πλήρη επικράτηση του σχεδίου τους. Γιατί να σταματήσουν άλλωστε αν δεν υπάρχει Αντίσταση? Και εμείς στη θέση τους (Ο Μ. Αλέξανδρος π.χ.) έτσι κάναμε, όταν είχαμε τη δύναμη. Είναι ο βασικός κανόνας της ζούγκλας: O ισχυρότερος επικρατεί, και ουδείς αμφιβάλλει οτι ο κόσμος μας με τον Καζινοκαπιταλισμό των Παγκόσμιων τραπεζών έιναι ζούγκλα... Και επειδή

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 08/02/2014 13:02:00

      Η μεσαία τάξη κτυπιέται και στην Κ. και Β. Ευρώπη. Ο έλεγχος της παραγωγής και του εμπορείου από τις μεγάλες αλυσίδες είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο φαινόμενο. Οι Γερμανοί μικρομεσαίοι είναι κι αυτοί αντιμέτωπο με το ίδιο φαινόμενο. Ο θεσμός των μαζικών απολύσεων ασκείται και στη Β. Ευρώπη. Η αναπαραγωγή των εθνικών χαρακτηριστικών των εξελίξεων σκοπό έχει να κρύψει τον πραγματικό χαρακτήρα τους και να αποπροσανατολίσει τις πολιτικές αντίδρασεις σε αυτές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.