#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/10/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ευνοούμενοι της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα

[caption id="attachment_230365" align="alignnone" width="600" caption="Tην Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας στην οικία του γερμανού Πρέσβη κ. Βόλφγκανκ Ντολτ (με τα γένια)"][/caption]

Τα πάντα παρακολουθούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα που κινούνται μεθοδικά στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με το σύστημα εξουσίας. Η παρουσία των Γερμανών στην Αθήνα έχει εδραιωθεί για τα καλά, όπως αναφέραμε και σε άλλο κείμενό μας προ ημερών, τόσο με την έντονη κινητικότητα του Γερμανού πρέσβη Ντόλτ, όσο και με την παρουσία των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην ελληνική πρωτεύουσα.

Από την εποχή που η Siemens αλώνιζε στο εγχώριο πολιτικό σύστημα και είχε διεισδύσει σε δεκάδες εκλεκτές πολιτικές οικογένειες των Αθηνών, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Οι αποκαλύψεις για την Siemens, μπορεί να ατόνησαν λίγο τις επαφές, αλλά το μνημόνιο ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η γερμανική επικυριαρχίαν όχι μόνο παραμένει αλλά και ότι οι δορυφόροι των Γερμανών στην Ελλάδα πολλαπλασιάστηκαν.

Πολλοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομικοί παράγοντες και άλλοι, θέλανε και θέλουν να τα έχουν καλά με την ισχυρή Καγκελαρία δια παν ενδεχόμενο. Ανάλογα με τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες του ο καθένας, ενώ οι Γερμανοί από την πλευρά τους, κυριολεκτικά «στρατολογούν» όσοι τους είναι χρήσιμοι, ως πιστοί στρατιώτες! Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, ειδικά οι πιο μυημένοι, τα «σεμινάρια» για Έλληνες δημοσιογράφους, στα γραφεία του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ στην Αθήνα, αλλά και άλλων γερμανικών ιδρυμάτων και τα ταξιδάκια «αναψυχής» στο Βερολίνο και την Φρανκφούρτη για επαφές με το σύστημα εξουσίας της Γερμανίας.

Ο παράλληλος κύκλος είναι αυτός των πολιτικών, ειδικά των γερμανόφιλων που αναθάρρησαν, ειδικά μετά την προ έτους στρατηγική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να συμμαχήσει με την Μέρκελ, θεωρώντας πως έτσι θα προωθήσει τα ελληνικά συμφέροντα. Από εκείνη την περίοδο, η Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, κυριολεκτικά αλωνίζει και συνεχίζει να ρίχνει δίκτυα σε πολιτικούς και δημοσιογράφους, για ανταλλαγή απόψεων.

Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, ο Βόλφγκανγκ Ντολτ, σχεδόν καθημερινά συναντά πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, αλλά και στελέχη ΜΜΕ για να ακούσει απόψεις και να κηρύξει περί της ορθότητας του…οικονομικού προτεσταντισμού της Α. Μέρκελ. Μόλις προ ημερών σας επισημάναμε και την σύναξη, το βράδυ των εκλογών στην Γερμανία, στο σπίτι του πρέσβη στο Χαλάνδρι, απ΄ όπου περάσανε διάφοροι πολιτικοί όπως οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θάνος Πλεύρης, κ.α., αλλά και δημοσιογράφοι,όπως π.χ. το ζεύγος Παναγής Γαλιατσάτος και Κάτια Μακρή.

 

Για την γερμανική πλευρά, μια σταθερή αξία στην ελληνική πολιτική σκηνή, παραμένει η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Άλλο πρόσωπο που αποτελεί ένα βασικό συνομιλητή είναι ο πρώην Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος για τον οποίο τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση και μιλάνε με πολύ θερμά λόγια. Οι Γερμανοί δεν διστάζουν να λένε ότι σε περίπτωση πολιτικής αναταραχής στην Ελλάδα και εάν προκύψει ζήτημα αλλαγής πρωθυπουργού, ο Πικραμμένος αποτελεί το βασικό παίκτη.

Ο κύκλος όμως των συνομιλητών διευρύνεται, εκτός από τους γερμανοτραφείς, Στυλιανίδη και Βαγγέλη Αντώναρο που έχουν μια σταθερή επικοινωνία με Γερμανούς πολιτικούς. Τελευταία έχουν ρίξει γέφυρες και προς τον Μάκη Βορίδη, τον οποίο θεωρούν σοβαρό παίκτη για την επόμενη μέρα στη ΝΔ, αλλά και τον υπαρχηγό του, Αδωνι Γεωργιάδη.

 

Κανείς δεν πρέπει να παραλείπει να επισημαίνει και την οικογένεια Σημίτη, αφού τόσο ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, όσο και ο αδελφός του Σπύρος, που βρίσκεται στην Γερμανία, διατηρούν άριστη σχέση με το γερμανικό κατεστημένο. Να μην ξεχνάει κανείς και τους σημιτικούς που μιλάνε με την γερμανική πλευρά, όπως τους Τάσο Γιαννίτης, Γιώργο Παγουλάτο, κ.α.

Και να ήταν μόνο αυτοί: Και από το Μαξίμου υπάρχουν σταθεροί συνομιλητές των Γερμανών, με πρώτο και καλύτερο τον γενικό γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης, τον γερμανοτραφή, Δημήτρη Βαρτζόπουλο που έχει ανοικτή γραμμή με τον επικεφαλή της ομάδας δράσης, της Task Force, Χοορστ Ράιχενμπαχ. Ο Βαρτζόπουλος στο τρέχον τεύχος του περιοδικού του Τράγκα, εκθειάζει στον Ράιχενμπαχ και λέει ότι είναι παρεξηγημένος ο ρόλος του, αλλά και των Γερμανών στην Ελλάδα.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 13/10/2013 09:34:01

  Κάρφωμα.
  Για να θυμόμαστε.
  Οι σύμμαχοι του 4ου Ράϊχ...

 2. tak avatar
  tak 13/10/2013 09:46:28

  "Σωστά"!
  Ο κ. Βαρτζόπουλος δεν έχει δικό του άνθρωπο εκτελεσμένο από τους Γερμανούς, όπως έχουν τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου τον παππού τους.
  Ήρωα πολέμου στη Μικρασία, τον οποίο οι Γερμανοί έστησαν στον τοίχο, αδιαφορώντας για το ποιος θα μεγαλώσει τα έξι μικρά παιδιά που άφησε πίσω του!
  Και φυσικά δεν είναι μόνο ο δικός μας, όλη η Ελλάδα έχει θρηνήσει χιλιάδες εκτελεσμένους, από τους ... παρεξηγημένους, κατά τα άλλα, Γερμανούς του κ. Βαρτζόπουλου.
  Είπαμε να δείξουμε κατανόηση, αλλά όχι να σβήσουμε και τις μνήμες μας...

 3. Καλ Ελ avatar
  Καλ Ελ 13/10/2013 10:05:14

  Αυτά πολύ χθες! Σήμερα είναι διαφορετικά. Εδώ και δύο χρόνια ΑΓΑΠΑΜΕ!!

 4. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 13/10/2013 11:19:19

  Με απορία διαπίστωσα να μην αναφέρεται στο άρθρο το "πουλέν" - "Πρωταθλητή" (champion κατά τους Αγγλοσάξωνες) των Γερμανών εν Ελλάδι ο αξιότιμος Υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Αθανασίου Στουρνάρας.
  Ο συγκεκριμένος, σε ερώτηση του Αλέξη Παπαχελά: “Πέστε μια ανθρώπινη στιγμή που απογοητευθήκατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως υπουργός Οικονομικών;” απάντησε με το εξής εκπληκτικό : “Στενοχωρήθηκα…όταν με πήρε ξαφνικά στο τηλέφωνο ο Σόιμπλε και με μάλωσε επειδή είπα στη Βουλή για την επιμήκυνση του χρέους! Αυτό δεν έπρεπε να το πεις μου είπε. Εκεί λύγισα”
  Εσχάτως σε ερώτηση ακροατή στο STAR αν είναι οπαδός της "Σχολής του Σικάγο" (στα οικονομικά) εδήλωσε "Κεϋνσιανιστής" !!!! δηλαδή αν ήταν με τον Milton Friedman τι θα μας είχε κάνει ; θα μας είχε εξανδραποδίσει.

 5. δημης avatar
  δημης 13/10/2013 12:30:04

  "Από την εποχή που η Siemens αλώνιζε στο εγχώριο πολιτικό σύστημα και είχε διεισδύσει σε δεκάδες εκλεκτές πολιτικές οικογένειες των Αθηνών, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι.".....
  Σωστά μήπως όμως γίνεται το..ΑΝΑΠΟΔΟ οι...οικογένειες και τα παιδιά ράτσας... ζητιάνευαν την εύνοια και ...τον "κοινωνικό μισθό";;;;;

 6. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 13/10/2013 15:12:37

  Το πιο τραγικό απ΄ όλα , για μένα και κωμικό χωρίς χιούμορ , σχετικά με την ¨επίθεση φιλίας¨ της Γερμανίας στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι στους νέους ¨στόχους έχουν συμπεριλάβει και τους πάνω από 90 ¨Μαρτυρικούς Δήμους¨ της Ελλάδας που έχουν υποστεί το Γερμανικό Ολοκαύτωμα ¨αντιποίνων και εξιλέωσης¨ !

  Έτσι προσπαθούν ν΄εντάξουν τους Δήμους διάσωσης της Μνήμης και της Υπερηφάνειας στο πρόγραμμα της λεγόμενης ¨Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης¨ που εγκαινίασαν τον Ιούνη του 2010 ο κ. Γ. Παπανδρέου & Α. Μέρκελ -παράλληλα- με την Συμφωνία τους για την ένταξη της Ελλάδας στο ¨1(ο) Μνημόνιο. Γεγονός ( το "timing" ) που τα λέει όλα , σχετικά με τις ¨ειλικρινείς προθέσεις¨ ... αποκατάστασης σχέσεων φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους Δήμους της Γερμανίας και της Ελλάδας ! ( δεν είναι περίεργο ότι η ¨ερωτική διάθεση¨ της Γερμανίας για τους δήμους της Ελλάδας δεν είχε εμφανιστεί από το 1950 μέχρι το 2009 ; ).

  Στα πλαίσια της γερμανικής στρατηγικής ¨λήθης στο παρελθόν¨ (¨ πάμε μπροστά¨, δεν κοιτάμε πίσω όπως λένε πολλοί στην Ελλάδα , διότι δεν τους συμφέρει να κοιτάμε πίσω , όπου να κοιτάξουμε εγκλήματα -τους- θα διαπιστώναμε ) , η οποία ξεκίνησε από το 1950 ... ( το 1959 είχαν διαμαρτυρηθεί για το γύρισμα του έργου ¨Κρήτη το - Νησί των Γενναίων¨ ! ) προσπαθούν - χωρίς αιδώ - ν΄¨Αδελφοποιήσουν¨ Μαρτυρικούς Δήμους της Ελλάδας με δικούς τους. Εκμεταλλευόμενοι εκτός των άλλων το γεγονός ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ( για την οποία η Γερμανία δεν είναι ¨εντελώς¨ αμέτοχη ) έχει περιορίσει τους οικονομικούς πόρους των ¨Αυτοδιοικητικών¨ από το ¨αναχρονιστικό κράτος των Αθηνών¨ , οπότε αντιπροτείνονται ¨κονδύλια , μετεκπαιδεύσεις και άλλες πρωτοβουλίες ... αγάπης και συναδέλφωσης των λαών... , όχι πια από την ¨παλαιά Αθήνα ¨ , αλλά το ¨Νέο Βερολίνο¨ + Βρυξέλλες ( ¨Εράσμια" Περιφερειακή Ευρώπη των ... διασυνοριακών "Leader" προγραμμάτων " ).

  Είναι ¨λογικό¨ συνεπώς οι νέοι ¨Αντί - Αθηναίο-Κεντρικοί¨ τοπικοί ¨Άρχοντες ¨ με ... ¨Ομοσπονδιακό -Πνεύμα¨ , ν΄αναζητούν την ¨απελευθέρωση¨ τους στην ¨ευρύτερη¨ , όπως θα ήθελαν για εύλογους λόγους , πατρίδα τους. Τέτοιο πνεύμα και διάθεση ¨Αυτοδιοίκησης¨ και Παιδομαζώματος το ζήσαμε και επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Την προηγούμενη φορά πέρασαν 400 χρόνια για να καταλάβουν πως ¨κάτι δεν πήγαινε καλά στην ευρύτερη πατρίδα¨. Να δούμε τώρα.

  ΟΜΩΣ , ανεξάρτητα από το γεγονός εάν είναι κανείς ¨υπέρ του εκσυγχρονισμού της Ελλάδας και των Μνημονιακών Προνοιών και Υπαγορεύσεων¨ ή ¨κάθετα ενάντια σε αυτή την υποθήκευση και εξαθλίωση της Ελλάδας και του μέλλοντος μας ¨ , θα πρέπει να συμφωνήσουμε, τουλάχιστον με τα ελάχιστα κοινά σημεία που -μπορεί - ακόμα να μας συνδέουν, πως αποτελεί έναν Απαράδεκτο Πολιτικό Κυνισμό , μια μέγιστη Ανευθυνότητα , Δήμαρχοι πολύ συγκεκριμένων Ιστορικών Πόλεων και Κοινοτήτων , ν΄αναζητούν την ένταξη τους στα ¨Προγράμματα Αδελφοποιήσεων και ... άλλων Παροχών¨ της ¨Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης¨ , όπως έπραξε τελευταία ο Δήμαρχος Καλαβρύτων με σχεδόν ομόφωνη του Δημοτικού του Συμβουλίου ( ! ). Και θα παραβρεθεί στην ¨4η Φουχτελική - Μπουταρική - Ελληνογερμανική Συνάντηση¨ ( 22-23 /10) στην γνωστή ¨Νυρεμβέργη¨ (!) , η οποία κάποτε θα γινόταν η νέα ¨Πρωτεύουσα του Γ΄Ράιχ¨, αλλά τελικά συνέβη ένα άλλο ιστορικό γεγονός - που δεν δίδαξε - σε αυτή την μεσαιωνική πόλη...

  Δες εδώ ενημέρωση και καταγγελία στο ειδησεογραφικό site των Καλαβρύτων :
  http://www.kalavrytanews.com/2013/10/blog-post_5561.html#.Ulpl5hBnuUM

  Στην προηγούμενη ¨Ελληνογερμανική Συνάντηση¨ στην Θεσσαλονίκη οι αδελφοποιημένοι είχαν έρθει αντιμέτωποι με την μήνη των υπό - απόλυση υπαλλήλων των ¨ΟΤΑ¨, το αναφέρουμε χωρίς να πρέπει να συμφωνούμε με όλες τις ¨εκφάνσεις¨ αυτής της δικαιολογημένης , για μας , διαμαρτυρίας.

  Και υπενθυμίζουμε το περσινό - Όνειδος - συμμετοχής της φιλαρμονικής της πόλης των Καλαβρύτων στους εορτασμούς για την επέτειο ενοποίησης της Γερμανίας !!!

  Μπορεί να έχει ο καθένας μας διαφορετικές απόψεις για την αναγκαία η πρόωρη ενοποίηση της Γερμανίας , αλλά σε ότι αφορά τα Καλάβρυτα και όλους τους Μαρτυρικούς Δήμους της Ελλάδας είναι γνωστό πως η Γερμανία ζήτησε με την υπογραφή της ¨Συμφωνίας των 4 ( ¨συμμάχων μας¨) + 2 ( Γερμανιών ) το 1990 , η ενοποίηση της να γίνει με ένα τρόπο - που να μην υποχρεωθεί να αποζημιώσει - επανορθώσει τα εγκλήματα και την ληστεία των Καλαβρύτων και όλης της Ελλάδας !

  Ας καταγράψουμε επίσης πως η υπό τον Μανώλη Γλέζο Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών ( φέρει το όνομα Εθνικό Συμβούλιο ) , την οποία τυπικά υποστηρίζουν όλοι οι Δήμοι , έχει εκδώσει πριν ένα χρόνο Ανακοίνωση -Σύσταση ΚΑΤΑ την προσπάθειας ¨αδελφοποίησης¨ των Μαρτυρικών Δήμων στα πλαίσια των ¨Προγραμμάτων Φούχτελ¨. Όμως ούτε ο Σύριζα , του οποίου ο Μ. Γλέζος είναι βουλευτής , έχει βγάλει μια Ανακοίνωση ( τουλάχιστον γνωστή στην ευρύτερη κοινή γνώμη ) όχι μόνο ενάντια στην -απαράδεκτη - υπό τις παρούσες συνθήκες - ¨Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση¨ , των προγραμμάτων ¨αδελφοποίησης¨ και των συναντήσεων της , αλλά ούτε και η υπό τον Μ, Γλέζο Επιτροπή/Συμβούλιο , έχει εκδώσει μια νέα ανακοίνωση , παρά το γεγονός ότι οι γερμανικοί στόχοι προχωρούν εντατικά προς τον ¨ευαίσθητο χώρο των Μαρτυρικών Δήμων¨.

  Το ίδιο συμβαίνει και με το λεγόμενο ¨Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων¨ ! Εδώ , σε αυτό το θεσμοθετημένο ¨δίκτυο¨τα πράγματα και η σιγή τους φαντάζουν ακόμα πιο περίεργα . Για το ότι υπάρχει ακόμα από τις οργανώσεις & συνδέσμους πρώην ¨Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης¨ δεν έχω να προσθέσω τίποτα.

  Απλά τα καταγράφουμε όλα αυτά θέλοντας να εκφράσουμε την θλίψη μας για την κατάσταση και την πολιτική ωριμότητα του ελληνικού λαού,

  Οι επόμενοι ¨Μαρτυρικοί Δήμοι¨ που δέχονται σύμφωνα με πληροφορίες την ¨γερμανική επίθεση φιλίας¨ , είναι η Δήμοι Χορτιάτη / Κομμένου /Πυλίας , Παραμυθιάς και Διστόμου ( σταθερά στο στόχαστρο ). Αντίστοιχες προσπάθειες γίνονται και με Δήμους της Κρήτης οι οποίοι ακόμα ¨ανθίστανται¨.

  Οι προσπάθειες αυτές έχουν σκοπό , κατά κρίση μας , εκτός των άλλων, την παραπέρα καλλιέργεια της ύποπτης -χωρίς δικαίωση ¨λήθης¨ ΚΑΙ... να ¨ελεγχθεί το διεκδικητικό κίνημα για τις γερμανικές επανορθώσεις ¨από τα μέσα¨. Έτσι ώστε το πολύ - πολύ να καταλήξει - υποβιβαστεί η όλη υπόθεση μόνο στην ... ¨στην φιλική και παρακλητική απαίτηση για αποπληρωμή του εξαναγκαστικού ( υποτιμημένου και με όρους -επίβλεψης - Γερμανίας) η ακόμα σε παροχή κάποιων ¨υποτροφιών για σπουδές και επαγγελματική εκπαίδευση¨ στην Γερμανία , που θα οδηγούν στην ¨ευγνωμοσύνη¨ και στην ¨φιλία¨.

  Την Συνθήκη αυτή που ρύθμισε ότι ρυθμίζει μια τυπική σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ μεταξύ πρώην εμπολέμων κρατών , την ονόμασαν ¨Συνθήκη για το Διακανονισμό ζητημάτων που αφορούν την Γερμανία¨ , διότι εάν την ονόμαζαν - αυτό που ήταν στην πραγματικότητα- de factum - θα έπρεπε να προσέλθει , σύμφωνα με την περί πολέμου ¨Συνθήκες της Χάγης ¨( 1897, 1908) ) και την ¨Συμφωνία του Λονδίνου για τον Διακανονισμό των Γερμανικών Χρεών¨ ( 1953 ) , να προσέλθει η Γερμανία αμέσως σε διαπραγματεύσεις για την Καταβολή Πολεμικών Επανορθώσεων. Τουλάχιστον με τις χώρες που είχαν υποστεί την άμεση γερμανική στρατιωτική κατοχή , όπως η Ελλάδα , διότι όλες οι άλλες χώρες είτε είχαν πάρει Επανορθώσεις και έχουν παραιτηθεί από παραπέρα απαιτήσεις , είτε είχαν επίσημα παραιτηθεί από αυτές , με άλλα οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα.

  Όπως είναι επίσης γνωστό ότι αρχικά η ¨δυτική¨ και στην συνέχεια η ενωμένη Γερμανία -με ¨βουλεύματα¨ - χωρίς να φτάσουν καν στο ακροατήριο - και τους 800 υπόπτους Γερμανούς εγκληματίες πολέμου που προκάλεσαν το μαρτύριο των Μαρτυρικών Δήμων . Σε αντίθεση με ότι έπραξε η Δυτικογερμανική ¨δικαιοσύνη¨ για εγκληματίες που έδρασαν σε άλλες χώρες , κυρίως ενάντια σε Εβραίους , οι οποίοι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν , έστω καθυστερημένα με ¨βαριά γερμανική καρδιά¨ και ¨επιεικώς¨. Το αναφέρω αυτό , διότι μόνο τα εγκλήματα πολέμου ενάντια στην Ελλάδα δεν διώχθηκαν δικαστικά και δεν καταδικάστηκαν από την Γερμανία !

  Και όχι μόνο όλες οι Γερμανικές κυβερνήσεις από το 1950 μέχρι σήμερα δεν έχουν δεχτεί να -επανορθώσουν- στο ελληνικό κράτος/δημόσιο τις καταστροφές και αρπαγές και να -αποζημιώσουν- θύματα και κληρονόμους σε δήμους , αλλά δεν ζήτησαν-τουλάχιστον- επίσημη συγνώμη ( που έπρεπε να το κάνει η γερμανική βουλή , ο πρόεδρος της δημοκρατίας τους και το υπουργείο δικαιοσύνης τους ) για το γεγονός της αθώωσης όλων των υπόπτων εγκληματιών - για τους οποίους το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου είχε συντάξει 800 ¨προανακριτικούς φακέλους¨ και τους είχε ¨προωθήσει¨ το 1959 στην Δυτική Γερμανία , μετά από ¨υπόσχεση¨ της ότι θα αποδώσει η ίδια ¨δικαιοσύνη¨. Και τους -απάλλαξε- όλους -

  Γεγονός που σημαίνει πως - νομικά - η Γερμανία δεν αναγνωρίζει πως έγιναν εγκλήματα . Συνεπώς πως ν΄ επανορθώσει - αποζημιώσει ;

  Λέτε να μην παίζει στο ¨πίσω μέρος του μυαλού¨ των Γερμανών επισήμων ( Χριστιανοδημοκρατών , Σοσιαλδημοκρατών , Πρασίνων , ίσως και κάποιων ¨ποιο αριστερών) που αναγνωρίζουν μόνο την ¨ηθική¨ , αλλά όχι την υλική ευθύνη για τα εγκλήματα ( ¨λυπούνται¨ δηλαδή για όσα έγιναν , αλλά ¨αυτά έχουν όλοι οι πόλεμοι¨ , δίκαιοι και άδικοι ) , η σκέψη , που ήταν και η σκέψη των ¨απαλλακτικών βουλευμάτων¨ για τους υπόπτους που έδρασαν εγκληματικά στην Ελλάδα , ¨Αποζημιώσουμε για πράξεις αντιποίνων , που δήθεν ¨αναγνωρίζει¨ , όπως ισχυρίζονται, το ¨δίκαιο του πολέμου¨ , όπως τα ¨αντίποινα¨ με ξεκοίλιασμα εγκύων γυναικών , το κάψιμο παιδιών και ηλικιωμένων και την λαφυραγώγηση των οικιακών τους περιουσιών¨ ;

  Πόσες παραστάσεις Καραγκιόζη πρέπει να έχουμε δει στα παιδικά μας χρόνια(;), ώστε να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα , ανενημέρωτοι και σε αφασία , να ¨αδελφοποιηούνται¨ και να συμμετάσχουν σε ¨τελετές πολιτικής σκοπιμότητας και ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων¨ , Ιστορικοί ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΩΤΟΙ - ΔΗΜΟΙ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑΣ , Δήμοι Μαρτυρίας για τα διαρκή Εγκλήματα Πολέμου στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο , όπως και Αποκάλυψης του διαρκή - κυρίαρχου μεταπολεμικού Πολιτικού Καιροσκοπισμού , κυρίως της Γερμανίας και των τεσσάρων ¨πρώην συμμάχων¨(μας) , και δευτερευόντως των πολιτικών ηγεσιών Ελλάδας.

  Επανόρθωση , Αποζημίωση και Συγνώμη από την Γερμανία για την δικαστική αθώωση των Εγκλημάτων Πολέμου στην Ελλάδα. Καταδίκη κάθε προσπάθειας πολιτικής εκμετάλλευσης Μαρτυρικών Δήμων της Ελλάδας -

  Μόνο η δικαιοσύνη και η αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας και η -παραίτηση- από κάθε προσπάθεια - επανάληψης - πρακτικών του παρελθόντος, δηλαδή βίαιης η΄ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗΣ επιβολής οικονομικών , πολιτικών και στρατιωτικών στόχων που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο , το κοινό περί δικαίου αίσθημα και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών , μπορεί να συμβάλει στην ¨αποκατάσταση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ λαών και κρατών¨.

  • cp avatar
   cp @ ΝΤΑΝΤΟΝ 14/10/2013 09:14:01

   Διαφωτιστικό άρθρο . Μπράβο !
   Απλά το μειονέκτημα μας ως λαός είναι ο ραγιαδισμός .
   Η ελίτ δε της χώρας διακρίνεται διαχρονικά για την υποτέλεια της .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.